Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Nici licuricii mari nu-l mai vor pe tiran

Nici licuricii mari nu-l mai vor pe tiran

Motto: “Dacă pesedeul a luat numai 14 voturi într-o comună, înseamnă ca nu l-a votat nici familia lui” (Marean)

Cândva, semnatara textului de mai jos era folosită – prietenii ştiu de cine – pentru a genera o mişcare politică de masă necesară impunerii ca preşedinte a lui Traian Băsescu. În zilele noastre, butonul e apăsat de aceeaşi mână magică împotriva realegerii aceluiaşi personaj. Care pare a nu pricepe că stăpânii nu-l mai vor. Iar aceştia nu ştiu de glumă şi devin din ce în ce mai insistenţi în a-i arăta asta extrem de transparent. Ultima tură e cu acuzaţiile de corupţie via NY Times.

“Ea, si nu Emil Boc, e cea mai populara figura a noului Guvern. Ea apare cel mai des la televizor, si in contexte necontroversate, departe de grevele profesorilor sau de protestele somerilor, sarind pe cal, dandu-se jos de pe cal, mancand in locuri publice, strangand copilasi (nu ai ei) la piept, tinand-o de mana pe Elena Basescu cand se balbaie sau acceptand gratios plecaciunile fostului ei dusman Mircea Dinescu. Care nu isi mai poate permite sa ii fie dusman, pentru ca e evident pentru toata lumea cine e centrul retelei de influenta, cu cine trebuie sa vorbesti ca sa ajungi la… sau sa aranjezi sa… Ca in studiile de antropologie politica pe care le faceam pe vremuri in Romania cu studentii mei la Scornicesti, e foarte usor sa vezi cine are de fapt influenta. Destul sa intrebi cu cine trebuie sa vorbesti ca sa iti iasa ceva“. (Alina Mungiu, despre Elena Udrea)

UPDATE: La cererea publiciului, “Sinteza zilei” cu Vadim

Comentarii

comentarii

Similar Posts

92 thoughts on “Nici licuricii mari nu-l mai vor pe tiran

  1. Absolut juste cuvintele Alinei Mungiu. Oricum, pot fi extinse mult mai mult.

    In alta ordine de idei, mi-au placut puseurile tale de ras de aseara, in emisiunea cu Vadim Tudor. 🙂

  2. Voi ati dat stirea pe antena3 online ca Diaconescu s-ar fi intalnit “deja” cu Hillary Clinton. Curios, dar pe http://www.state.gov nu apare decat ca femeia s-a intalnit cu omologii din Kazahstan (zis si Kazmunai) si Armenia. Cat priveste stirea data tot de antena3, cum ca Diaconescu se va intalni cu Tony Bilken, consilierul de securitate nationala al Vicepresedintelui Joe Biden, cred ca spune totul. Nu s-a gasit nimeni din staff-ul lui Obama care sa-l primeasc pe bietul Diaconescu.

  3. Daca Evz e oficiosul Palatului Cotro, Ro.libera e oficiosul Ambasadei de pe Str. Tudor Arghezi nr.7-9. Probabil ca Alina M. a primit o sarcina de serviciu foarte precisa, ce se vrea un semnal pentru toti care au ochi sa citeasca.

  4. Salut Victor!
    Penibil spectacolul oferit aseara de Realitatea TV. Cu atat mai mult cu cat, daca isi faceau treaba cum trebuie, ar fi descoperit ca in articolul din IHT (NYT) se face confuzie intre “swine flu” (gripa porcina) si “swine fever” (pesta porcina). Conform IHT, confuzia ar pleca de la Seculici. Mai mult

  5. @Mos Califar: O autostrada le poate da si un inlocuitor. Problema nu e de schimbare a titularului sferei de influenta (care ramane acelasi, pana la intalnirile Medvedev – Obama din urmatoarele 2 luni), ci de eventuala inlocuire a mandatarului local.

  6. Din ce in ce mai multa lume incearca sa-l curete pe baselu`,daca nu face ceva dramatic o sa aiba probleme mari 🙂

  7. Nu e rau articolul umflatei.
    Nu frecventez fituicile “intelectuale” in care scrie ea de obicei, dar banuiesc ca asta e stilul ei normal.
    Da, banuiam ca nu e tampita, ci doar vanduta!…

    Desi, ca sa sustii cu atata insistenta, cu minciuni josnice si fatise timp de 5 ani un marinar semi-analfabet, betiv si curvar, dupa ce ai sustinut pe presedintele rectorilor din Romania, trebuie sa ai un stomac destul de robust.

    Asa se face ca acum tanti pippi… are probabil cea mai scazuta credibilitate din Europa si din cele 2 Americi… Mai scazuta chiar decat a Adrianei Saftoiu!

    – Cool Sinteza Zilei de aseara! Invita-l pe Vadim la Vorbe Grele, ai vazut ce distractie iese?

  8. cred ca e si mai usor de vazut cine are influenZa.

    oare daca TB nu mai candideaza, o trimite pe Udrea “pe cai mari” la inaintare?

  9. Totusi, eu sper sa candideze, va dati seama ce “spectacol de sunet si lumini” va fi ?!…
    Din postura in care se afla, omul e capabil de tot felul de lucruri nastrusnice…, ar fi pacat sa nu ne buncure si noua retina cu bizareriile inerente intr’o astfel de campanie!
    Nu stiu daca am mai spus’o, sper sa’l vad la vara pe litoral, jurizand un concurs de tricouri ude! Iar televiziunile sa transmita live, ca de la Pipera in Vinerea Mare !

  10. Exact! De-asta imi doream in postul de ieri ca Dumnezeu sa binecuvanteze america. Nu ca n-ar fi…
    Sigur ca madam mungiu are dreptate, dar am rezerve in ceea ce-o priveste: intuiesc cum ca s-ar preta si dansa la ceva asemanator, doar ca n-are ocazia…

  11. Sa fim seriosi ! Base nu va candida decat daca va fi sigur ca va si castiga ! Iar despre Udrea ce sa zic decat k este o fata smekera …bravo ei !

  12. e intr-adevar o noutate…de la toti voevozii unsi de Sultan pana la Carol I adus cu bincuvantarea lui Napoleon al III-lea si Dej versus Pauker cu haraso-ul lui Stalin (tatucul, nu vodka), istoria Romaniei este tabla de sah a border-line-urilor.

    la Sultan (via Vizir, via Harem) si la Stalin supunerea absoluta si unsul labei erau conditiile, de unde si competetia de a pupa papucul si umple buzunarele…ce s-o fi schimbat?

    hai, la munca fratilor, ca de plata peschesu boerului …si de pupat conduru`, aici am inteles, sta la intrare lupeasca cu romulusu intins

  13. Cata deschidere la metamorfoza
    din partea domnitei mens-slaba-in-corpore-slano.

    Cu treaba buna,
    i se demagnetizeaza busola cu totu’ lu’ drunken sailor.

  14. a fost tare de tot ,, sinteza zilei” aseara! cat a fost ratingul?

  15. Domnule Ciutacu,

    comentariile de pe ediţia online (unde aţi fumizat link) sunt mult mai interesante decât articolul. Deci e o gaşcă de oameni în Wonderland (mă cheamă Petru dar nu vorbesc despre gaşca lui Peter Pan) care sfidează şi creaţionismul din religiile lumii şi darwinismul (mai ales cel social dar cred că nici strict biologic nu sunt departe). Am văzut o mostră ieri aici la dvs. pe blog (sau ciutacosferă sau cum îi zicea), dar ăia care îi apără onoarea ministrului turismului sunt absolut dezgustători. Ei sunt dovada pură a existenţei conceptului de singularitate în domeniul vast al prostiei. Au ajuns la nivelul în care fiecare “cugetare” e mai tâmpă decât precedenta. Se întrebă acum – miraţi, ce conspiraţie a Universului a provocat dezertarea unei atât de ilustre iubitoare de Majestatea Sa Preşedintele Ales (că tot vorbim de parvenire când ne sclipesc şi nouă “licuricii”).

  16. Si daca nu scapam de Base nici dupa alegeri?!?!?!? Daca va fi prim ministru, cu un presedinte pe care il vedem zilnic?!?!?!?

  17. Schimbare de atitudine sau e doar o impresie? Nu e aceeasi Alina Mungiu care cocheta cu listele PD-ului? ce-i veni? E doar o intrebare retorica.

  18. Presedintele are demult semnale despre ce vor “licuricii”, asa se face cä a abandonat AXA !. Prea putin îi pasä presei americane de România, ea are treabä cu Smithfield !.

  19. Victor,esti”geniu anonim”?Sa dea Dumnezeu sa-si intoarca fata americanii de la tiran.

  20. Este clar de unde vine aceasta reactie destul de vehementa la adresa femeilor reprezentative ale partidului portocaliu!
    Dupa revelatia tarzie a doamnei Mungiu, care si-a dat seama ca ar putea candida alaturi de o fetiscana de club bucurestean a venit, inevitabil, trezirea la realitate!

  21. Citind NYT e ca si cum te-ai lasa prostit de EVZ.
    Tinta a fost Basescu si angrenajele lui dubioase.
    Deranjeaza pe cineva faptul ca Basescu a facut spritzuri intense pe iahtului omului de la Smithfield? E normal , baiat popular cu priza la comisioane si combinatii porcesti.

  22. @Mos Califar: Pana si Irak-ul are autostrazi mai bune ca ale noastre .Si cand te gandesti ca e razboi,desert , calduri si nu…se topesc! Chiar ne tin de fraieri pe banii nostri!
    E.Udrea stie ca nu e nemuritoare in functie. Mass-media deja vorbeste de ceva afaceri.
    D-nule Ciutacu , de ce ati ras aseara?

  23. Că licuricii ăi mari îi arată cartonașul roșu jalnicului Torquemada de Murfatlar, asta chiar e o veste bună! Doamne ajută!
    Însă, doamna Mungiu ar trebui, înainte de orice, să-și toarne cenușă în cap, după modelul Tudor Postelnicu. Am mari îndoieli că o va face.
    Sună OK textul din RL, numai că, e greu să uităm că, timp de patru ani și jumătate, doamna în cauză& her orange friends au făcut spume la gură înjurând vârtos, pe dvs- cei ați arătat de la început, ce-i poate pielea lui dom’ Băsescu, şi pe noi- ăștia care nu l-am vota niciodată.

  24. Da, d-nule Ciutacu, chiar, de ce ati ras aseara? “De ce nu ramaneti rece ca un ghetar cand vine Vadim in emisiune? Ce-i de ras? Nu va temeti ca-i dati lui Vadim pasaport de baiat simpatic si de treaba?” Asta cred ca voia cineva mai sus sa intrebe, dar s-a oprit…

  25. Ei se considera pe val? Genialul Eminescu spunea:|”ce e val, ca valul trece…” .Au ei se considera pe valuri inghetate, precum salariile ?

  26. @ Maria: Inainte de orice, doamna Mungiu face ce i se ordona, ca de-aia e platita. Daca maine doamna Mungiu primeste indicatia sa-i faca galerie lu’ Geoana sau Nastase (in functie de ce brize bat peste Potomac), doamna Mungiu pune mana pe pix si scrie in consecinta.

  27. @Fratii Marx: am ras fiindca m-am amuzat. nu mi-e teama deloc. nu-s atat de important, incat sa voteze lumea in consonanta cu nechezaturile mele.

  28. Parca si Vadim zicea ca SUA nu-l mai vrea pe Basescu. Pe Antonescu nu-l vor nicicum dupa relatia deosebita intre PNL si NATO/USA via Athanasiu asa ca s-ar putea ca alesul sa fie Geoana.

  29. Glumisem, Victor. Dar cineva azi mi-a spus ca i s-a parut nefiresc rasul tau, in conditiile in care – spunea persoana respectiva – Vadim ar merita tratat cu raceala daca nu chiar cu dispret. Altminteri, daca lumea rade de bancurile lui, inseamna ca-i confera certificat de persoana politica frecventabila. Chiar asa s-a exprimat persoana in cauza. Eu i-am zis ca – indiferent ce minusuri are Vadim – dintre toti politicienii ce apar la TV, e cel mai inzestrat intelectual, are spirit, replica si verva, incat pana la urma daca esti moderator nu poti sa nu reactionezi normal la poantele pe care le face. Mi s-a raspuns ceva de genu’ ca imi plac comunistoizii si securistoizii. Nu mai zic ce am replicat eu…

  30. @Fratii Marx: aseara eram invitat ca si Vadim, iar Gadea moderator. si nu ofer nici un certificat. n-am eu nici o vina ca Vadim e, dincolo de multele lui defecte ca om politic, un tip destept, citit si cu replica. cand nu e fiara si turbat pe cineva, poate fi chiar savuros.

  31. Haios ca face referire si la zicerile lui nistorescu despre nutzy … oricum te-ai dat de gol victore – faci parte din aceeasi conspiratie cu mungiu si nistorescu – cu atacuri la prima doamna (neoficiala) a tarii, sa i se umfle ficatii marinarului – mungiu explica pentru p..mea intelectuala votanta de basesc, nistorescu pentru p..mea subintelectuala votanta de basesc, si tu victore pentru p..mea lucida deci nevotanta de basesc..

  32. salut victor,am vazut aseara emisiunea..ma rog,nu am avut ce comenta..vadim cum il stim..excentric,bun entertainer,one man show..dar cam atat..cred ca e singurul care i ar poate face concurenta lui badea intr o emisiune paralela cu a lui..evident ca spre deosebire de badea,pe vadim nu l ar lua nimeni in serios dar s ar uita foarte multi la el pt ca s ar prapadi de ras..dar ca sa l tratezi pe vadim ca om politic…e imposibil,omul e nebun in adevaratul sens al cuvantului si nici caracter nu are..azi zice una..maine zice pe dos,la fel si png,becali si alte nulitati..singura diferenta intre vadim si becali e ca vadim stie gramatica si are cultura generala,atat…problema mea este insa pieleanu asta care e acum la antena 3 si care debiteaza numai tampenii,ce tot asociaza pe vadim cu dreapta nationalista romaneasca…vadim nu are un discurs nationalist,el are un discurs de om bolnav mintal,el este un populist care de cele mai multe ori delireaza,si mai sunt unii dintre invitati pe la emisiuni care vad in ascensiunea lui vadim si becali cresterea extremismului in perioada de criza..e o tampenie,votantii lui vadim si becali becali habar nu au ce inseamna cuvantul nationalist sau extremist,nu stiu sa conjuge verbul a fi..electoratul lui vadim este electoratul lui vanghele sau ,in cel mai bun caz al lui base..pai daca ar exista intr adevar un partid si un lider nationalist in romania,inteligent,carismtic,credibil ar castiga alegerile cu 80%

  33. SUNTEM CEI MAI PROSTI DACA NU IL VOTAM PE P.DUDA…EU UNU PLEC DIN TARA DACA MAI IESE VREUNU DIN BASESCU,CRIN,GEOANA SAU ALTII…CHIAR SAU TERMINAT OPTIUNILE…NU VEDETI CA NU SE FACE NIMIK CU ASTIA????SUNTEM CHIAR ATAT DE PROSTI????

  34. Închin un… cola pentru poporul român conştient. Scuză-mă @cola dar chiar asta am în mână acum – nu e satiră.

  35. Din ciclul celor 365 ghicitori politice
    N.7
    Cu Smithfield mare cârdăşie
    Merge tăcut cu gripa-n vereşie.
    V-aţi prins uşor de aşa logică
    Şi chiar de bomba… biologică

  36. @Alex: nu cred in candidatii-surpriza gen Duda, fabricati de cine stie cine. Eu sunt prost din cu totul alte motive, dar asta e alta problema. Dar iti dau dreptate ca s-a epuizat rezerva de cadre. In afara de hoti, agenti, tradatori, semi-analfabeti, altceva nu prea avem. Privind in urma in istorie, ce e azi cam seamana cu anii 39-40. Carol, Lupeasca, Malaxa, Ausschnit, Tatarescu (un fel de Boc dar foarte inalt in schimb, un tip incredibil de corupt, n-are importanta ca a facut parte apoi din falanga martirilor anticomunisti). Atunci, joker-ul a fost un militar, Antonescu, dar nu vreau sa ma gandesc si sa fac analogii…Nicio aluzie la Crin, fiindca nu e militar deloc…

  37. Dosia si Donald Ratoiul(asa i-a zis Badea lui Sorin Ionita) au doua tinte ambele femei din anturajul lui Basescu EBA si Udrea…In rest nimic nou,aceleasi atacuri mizerabile la PNL si PSD,acelasi ton partinitor….acelasi rahat mancat.Hormonal sint atacate cele doua dar pe fond nimic nu s-a schimbat.

  38. Si nici romanii nu o mai vor ca altadata pe Elena Udrea …
    Daca esti curios sa vezi pe ce ma bazez, arunca o privire pe blog! 🙂

  39. cei care votati cu duda ganditi va bine…duda nu are sanse,nu veti face decast sa l trimiteti in turul 2 pe geoana,nici eu nu s fan al lui crin dar decat gionica…de base nu mai zic nimic pt ca oricine ar intra in turul 2 il va bate pe basescu din simplul motiv ca n romania votul e negativ..iar daca base va lua 30 sau hai fie ca pdl ul 40% tot va pierde pt ca va avea 70 respectiv 60% impotriva

  40. @Prince Doodah
    Poate doreaţi să scrieţi “grăbesc” în loc de “gandesc”. Pentru că lui Malaxa nu i-a lăsat nimeni o industrie a petrolului pe care să o ia de-a gata (şi nu mă refer aici la conducătorul iubit al lui Vadim ci la poporul român care a pus osul). Suspiciunile astea care se leagă de “credinţa” unora ne-au băgat în rahat până-n gât. Şi lui Năstase îi mergea vorba, şi toţi votanţii lui Băsescu îl aveau pe “las’ că ştim noi” în gură când le venea în minte imaginea lui. Eu nu vreau să-l tot critic pe Crin Antonescu, pe motiv că are lume în spate (şi ce lume), dar dacă tot ne loveşte suspiciunea de ce să nu zicem ceva şi de PNL, aşa, ca să nu uităm.

  41. cred, intr-adevar, ca vadim a avut dreptate cu faptul ca americanii nu-l mai vor pe base. in chestiuni din astea nu prea s-a aberat

  42. @Petru: Nu, nu ma refeream la asta. A fost o neintelegere. Tocmai de aceea, dupa cateva secunde am spus ca nu e o aluzie la Crin Antonescu, in contextul referirii la Ion Antonescu. Ma referisem strict la eventualitatea ca sa apara un militar, dar 1) si in armata e o groaza de mizerie, incat nu stiu daca se gaseste un prototip “Ion Antonescu 2009” si 2) daca s-ar gasi, mi-e sa nu ajungem in alta extrema.

  43. …si daca candideaza ea la prezidentiale,pe post de basescu ?
    Asa,n-o sa-l mai doara capu’de dosarele scoase din sertar si aruncate pe birou,deocamdata pe-un colt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.