Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Alegeţi-vă premianţii din geamul sticlei!

Alegeţi-vă premianţii din geamul sticlei!

N-am starea necesară să mai scriu încă o dată la zi despre isteria politico-mediatică generalizată. Ce era de zis pe tema haosului recalculării pensiilor s-a cam zis, ce era de remarcat privind gaşca deontologilor portocalii care acaparează agresiv spaţiul public s-a cam remarcat. Dat fiind că n-am chef să fac vreun atac cerebral pentru cauze (după părerea mea) pierdute, revin, în oglindă, la o temă care a stârnit un mare interes aici şi a isterizat spaţiul audio-vizual. Dacă data trecută v-am cerut să nominalizaţi moderatorii de talk-show-uri politice care nu vă plac şi motivele, azi ne băgăm la preferinţe şi extindem. Aştept nominalizări de oameni care prestează în industria tv şi vă plac, însoţite, ca de obicei, de justificările alegerilor voastre.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

187 thoughts on “Alegeţi-vă premianţii din geamul sticlei!

  1. valentin stan…pentru cunoscatori
    mihai giurgea…..pentru capitalisti adevarati
    mircea badea…pentru cei ce gandesc cu mintea lor
    victor ciutacu…pentru vorbe grele

  2. Pai… deontologii portocalii acapareaza spatiul public pentru a echilibra balanta, ca prea era acaparat spatiul public de deontologii rosii si galbeni. Tare bine ar fi daca am avea deontologi fara culoare.

  3. Salutare Victor,
    Scuze pentru jumatatea de off-topic, nu ma uit decat la ce-mi place la tembelizor. Sa-mi traiasca telecomanda si viata lunga bateriilor! Totusi, trebuie sa spun ca acu’ niste ani Mircea Badea nu era pe lista mea de favoriti, noroc ca a “crescut” si acum ma are telespectator fidel.

  4. Badea,Bogdan Teodorescu,Dan Puric,

    Badea pt ca e Badea

    Bogdan Teodorescu pt ca stie sa isi argumenteze punctul de vedere atfel incit sa fie accesibil si pt cei mai putin inzestrati cu o logica cit de cit.Ca sa nu mai zic ca si mie imi place sa calatoresc si as vrea sa il intreb unde e locul ala in Istambul unde esti la granita dintre europa si asia mancind un kebab sau ceva asa…

    Dan Puric pt ca atunci cind il asculti te face sa crezi ca mai avem o sansa noi ca romani
    Pe Dan Puric mi-ar placea sa il vad la Vorbe grele.

    Sunt echidistant sau ce…ca am zis sa nu ii pun pe toti de la antene ca sa nu fiu platit de mogul:)

  5. Dana Grecu -combativitate.
    Sandra Stoicescu-emisiune fluida,experienta de la stiri se vede.
    Oana Dobre.

  6. @all: haideti sa n-o transformam intr-o oda pentru Ciutacu. cum mi-am luat-o grandios la celalalt topic, pot sa suport cu demnitate si momentul in care nu va veti simti obligati sa ma nominalizati musai pe mine 🙂

  7. Jumatate topic:

    „Apa tulbure convine tuturor românilor…De fapt, nimeni nu se vaită permanent, ci numai, cum e fatal, când suferă de neplăcerile acestui regim tulbure…Nu trebuie să se dea glas lamentațiilor…Ele sunt doar un presupus mijloc de apărare…! (Camil Petrescu, 1938)

    Cealalta jumatate:
    Admir CNA pentru consecventa! Nu face si el parte din industria televiziunii??? Mai mult, chiar voteaza cu cine ii place! Atunci trebuie sa imi placa si mie! 🙂

  8. Cine-mi place?
    Imi plac Dana Grecu,Mihai Gadea, Victor Ciutacu, Mircea Badea, Valentin Stan, Alessandra Stoicescu &”domnul cu barba”,Mircea Diaconu+Alexandru Atanasiu
    Simplu, complicat, aprins,cu patima si pasiune, pe bloguri, in pagini de ziar sau pe sticla…oriunde.
    De ce?
    Pentru ca spun tot ce eu as vrea, dar nu stiu a spune.
    In plus…sunt singura mea garantie ca Libertatea nu este (inca) doar un o vorba in vant, si cata vreme ii pot vedea/citi/auzi…cred…ca e singurul motiv pentru care jertfa tinerilor, in Decembrie 89, mai are sens.

  9. Bogdan Teodorescu: – pacat ca-i scump la vedere dupa alegerile prezidentiale…

  10. Stan – pentru ca mereu isi sustine opiniile cu documente, pe care le si prezinta, ca un adevarat profesor. E ca si cand ai fi la un curs de politica externa si diplomatie.
    Badea – pentru ca incearca sa ne invete un exercitiu logic foarte important: sa ne punem personal in toate situatiile si sa le judecam din acel punct de vedere.

    Persoanele de fata presupun ca se exclud.

  11. Mircea Badea, Victor Ciutacu, Dana Grecu, Radu Soviani,Moise Guran, Gadea si Valentin Stan.

  12. Exceptandu-l pe Victor Ciutacu pentru ca, nu-i asa, trebuie sa fim ascultatori pe mosia omului 🙂 dau drumul listei, neinsemnand ca asta e si ordinea preferintelor: Dana Grecu, Mihai Gadea, Bogdan Teodorescu, Mircea Badea, Razvan Dumitrescu, Valentin Stan. Nu stiu daca Bogdan Teodorescu se califica la capitolul ” oameni care prestează în industria tv”, dar eu l-am trecut. De ce imi plac acesti oameni? Pentru ca exista!

  13. Asta da propunere pentru ca avem si ce sa spunem. Hai sus basistiiiiii!!!:))
    Mie imi place la nebunie Mircea Badea. De ce? Pai poate pentru ca are simtul umorului in situatii grele, spune totul direct, este “nesimtit”, taraste pe jos cu cine vrea, cand vrea, nu se sfieste cand se prosteste, are o logica imaculata, cred ca are experienta de viata pe care si’o valorifica in fata camerelor. Pentru mine nu e doar un om care stie sa faca un show, ci este un om care traieste fiecare moment cu maximum de spontaneitate. Este inteligent, carismatic si cu totii il iubim. PS: Mircea e cel mai tare!

    Victor Ciutacu: de tine imi place pentru ca iti faci datoria(cel putin eu asa vad), esti un tip care pune suflet in meserie(nu imi place sa o numesc asa, dar na), faci bine conexiunile intre evenimente si mereu surprinzi cu informatii noi sau cu informatii de mult uitate. Imi place ca esti demn si esti un om de viata. Te admir, ti’am mai spus’o intr’un mail.

    Mihai Gadea pentru ca te invita pe tine si pe Badea. A si pentru ca face topurile acelea care ne arata unde suntem.

    In rest nu am pe altcineva in mine, pentru ca nimeni nu imi inspira nimic deosebit. Pot spune doar din cei care numai apar acum la TV, dar nu are rost.
    Salut!

  14. Daca imi dati voie, as spune si ce imi place si ce nu imi place la urmatorii:

    1. Victor Ciutacu: emisiunile va reusesc de regula, atat in ceea ce priveste invitatii cat si subiectele dezbatute. Mi s-a concretizat intre timp si motivul pentru care ati figurat si pe lista celor care ma enerveaza, si anume aluziile pe care le scapati din cand in cand fata de invitati, care fara a fi dezvoltate, va arunca intr-un soi de complicitate, de apartenenta la o comunitate a celor care stiu, alta decat masa sau noi poporul, cei nestiutori.

    De ex. aluzia cea mai recenta la santajul la care a fost supus Cristian Diaconescu atunci cand a tradat PSD-ul, sau, pe blog, aluzia la motivele pentru care DDD si Serghei au intrat in politica. Nu cunosc amanuntele, dar sunt de parere ca aspecte de genul asta – indiferent cat de intime – trebuie facute publice, pentru ca persoanele in cauza aleg sa se desfasoare in spatiul public. Daca ar vrea ca ele sa ramana in intimitatea lor, atunci s-ar putea foarte bine retrage, atat DDD si Co. cat si C. Diaconescu. Insa cei carora le cer voturile ar trebui sa sti care sunt motivele pentru anumite actiuni.

    2. Mircea Badea, atata timp cat se limiteaza la analiza societatii si politicii din Romania, eventual chiar si comparativa cu alte tari, care ii reuseste de minune. Ma cam plictisesc povestile despre persoanele mai putin cunoscute din cercul sau intim, precum si diversele iesiri à la masculul alfa care se smardoieste. Poate ca oi fi imbatranit eu, dar mi se pare ca nu-i sta bine.

    3. Desi probabil ca voi primi ceva injuraturi, si numai in speranta ca va termina curand cu laudele fata de Udrea, Mircea Dinescu imi place pentru dezinvoltura sa si pentru intentia de a readuce la viata portul Cetate, intentie in care personal ma regasesc. Cred ca, indiferent de posibile avantaje personale, e unul din cei sedusi de discursul anticoruptie al chiorului, si ca e sincer in aversiunea fata de acesta.

    4. Oana Stancu, pentru ca imi creeaza impresia ca inca nu i-a fost compromis bunul simt, desi cred ca a avut printre invitati multi care ar fi putut-o corupe.

    5. Adrian Ursu, in mod special din cauze personale, pentru ca ne va fi, speram noi, cat de curand vecin la tara, si pentru ca, din cand in cand, reuseste sa ii ridiculizeze pe unii pe care eu i-as lua la palme sau mai rau.

    6. Mugur Ciuvica – mi se pare un tip echilibrat si cu foarte mult bun simt. (Inteleg ca “presteaza” ca invitat?)

    7. Niels Schnecker, pentru ca are dreptate.

  15. Eu sunt fanatica antene, deci asadar si prin urmare 😀 imi place de voi. La tine am o singura mica mica critica: la emisiunile altora de obicei esti genial, dar la a ta cateodata pari un pic inchistat, e posibil sa fie doar parerea mea, adica pari asa un pic incordat, tu personal. Repet e posibil sa fie doar parerea mea. In rest daca o tineti tot asa eu sunt fan in continuare si cu mine mai sunt vreo cativa din clanul meu.

  16. Eu i-as clasica asa:
    1 Mircea Badea pentru ca este genial in anumite momente, imi place ca este arogant natural (nu face pe arogantul), nu uita, nu prea iarta, nu tradeaza.
    2 Dan Puric – este un om frumos, ca suflet si ca tot, are o inteligenta nativa, are sfaturi bune, face cinste romaniei.
    3 Vali Stan – “omul cu laptopul”, imi plac argumentele foarte stiintifice aduse de domnia sa, este genial mai ales la partea cu fisierele, are un vocabular destul de academic (aici ii cam pune la incercare pe membrii CNA, pe Base, parca ii si vad cu DEX-ul in mana);
    4 Mihai Gadea – pt. ca ii invita un emisiune pe M. Badea si V. Stan su este un tip echilibrat, istet;
    5 Razvan Dumitrescu – deoarece l-a infruntat pe Baselu’ intr-un moment in care multi il pupau in dos (exclus Antena 3);
    6 Dana Grecu pt. duritatea cu care reprimeaza orice urma de prostie, minciuna spusa la dansa in emisiune;
    7 Radu Tudor – un tip foarte direct, la el nu exista cale de ijloc (ori-ori), specialist bun in probleme de politica;
    8 Mugur Ciuvica – pentru vehementa cu care isi exprima opinile;
    9 Unu’ pe nume Ciutacu Victor care de fapt e al doilea in top la mine dar nu vreau sa si-o i-a in cap, este foarte arogant dar si genial, si pentru ca are ca fobie – prostia caracteristica basistilor.

  17. Sunt fan Antena 3 si consider ca acest post are cei mai buni si de valoare jurnalisti . Oameni cu demnitate si curaj si de aceea mi-e greu sa fac un clasament .
    Cu toate ca ai mentionat , eu totusi o sa te consider un foarte bun realizator si jurnalist , impreuna cu Gadea , Dana Grecu , Radu Tudor , Stoicescu …
    As adauga inca ceva : O respect la fel de mult si pe Eugenia Voda .

  18. Mircea Badea – isi exprima punctele de vedere (in 90% din cazuri acestea coincid cu ale mele) cu o consecventa, cu un cinism si cu o ironie delicioase! Ma face sa ma simt vie.
    Sandra Stoicescu – e o luptatoare si stie ce face.
    Mihai Gadea – nu stiu daca este neaparat f bun ca moderator, dar per total, emisiunile lui imi plac. (offtopic – si e si frumos, mama inca incearca sa ma convinga sa imi placa mai mult de el decat de badea, tocmai din acest considerent)
    Victor Ciutacu – nu-ti fac oda, dar daca tot am intrat pe aici inseamna ca-mi place cum iti faci meseria, nu pot sa nu te mentionez, scuze.

  19. Lista mea, fără o ordine preferată anume, ar fi:
    # Mircea Badea – Dacă aș fi D-zeu l-aș trânti într-un ring cu toate specimenele de porcine portocalii! Horror-ul ar fi film romantic în această nouă analogie!
    Îmi place de Mircea pentru modul în care prezintă realitatea, mi se pare de o finețe și de-un intelect ce extinde dogmele jurnalistice cu atât mai spectaculos cu cât Mircea, din câte știu eu, e de profesie inginer.
    # Victor Ciutacu – Descris printr-un cuvânt : profesionalism gazetăresc. Cred că dezgustul vremurilor noastre, paradoxal, l-or ajutat să fie “cel mai bun” pe bun merit. Nici acum nu vă înțeleg ce căutați cu emisiunea d-voastră la Antena2.
    # Valentin Stan – îi împărtășesc dorința de conducere de tip monarhie. Domnul Stan mi se pare de-un raționament ce nu poate fi cuprins și redat de un televizor … poate într-o discuție “filozofică” la o bere (nu știu dacă îi plac berile, dar presupunând că da).
    # Mihai Gâdea – admir la el calmul pe care-l arată în diferite situații precum și dinamica emisiunilor sale. E o discrepanță în termeni, dar este una plăcută.
    # Dana Grecu – îmi place că este incisivă la subiectele pe care le dezbate, așa cum ar trebui să fie orice persoană.

    Cred că ăsta ar fi un set de preferințe.
    A mai fost și Moise Guran, dar de când o fost atras de plăcințelele gustoase din zona întunecată, “mi-o cam picat în sondaje”.

    Da, numai Antena 3. De ce ?
    Așa zisa concurență (Realitatea TV) e o televiziune de știri de sclipici și fâs. Undeva în zona ProTV-ului.
    Majoritatea posturilor românești îmi displac pentru că le consider vinovate pentru îndobitocirea populației (Antena1, Antena2, Prima, ProTV, ș.a.m.d.). Se spune că nu te pune nimeni să alegi, dar între curul unei nespălate și o emisiune de a cărei dezbateri îți influențează într-un fel viața, nu e de mirare că românul alege curul după o zi banală de umilință petrecută în țărișoară.

    Șoc! Poate … nu …

  20. Mie imi pac jurnalistii de la A3 si RTV ca s-au implicat in domeniul pensiilor militare. Stiti de ce? Pentru ca elita armatei a renuntat la o cerere de calculare care ar fi avantajat-o ,pentru a apara trupa amarata ,pacalita de actualul regim ilegal, imoral si neconstitional. Nu cred ca am mai vazut pana acum un sector profesional atat de solidar. Poate al jurnalistilor ( care si ei se mai incaera!).Desi au mai intrat in calcul politistii si ofiterii din serviciile secrete doar militarii adevarati au aparut pe sticla pentru a salva statul de drept. Parca am mai postat acum o saptamana acest lucru, dar nimeni nu a bagat de seama. Mi-a placut si interventia lui Ciutacu la emisiunea lui Gadea. Nu inteleg de ce, dar colonelul care l-a “injurat” pe mincinosul basescu, la un moment dat a batut in retragere..O fi fost vreo discutie preliminara in off?

  21. 1. Dana Grecu, pentru ca pune suflet in ceea ce face si pentru combativitate.
    2. Radu Tudor, pentru ca-mi place cum gandeste.
    3. Mircea Badea, pentru tenacitate.
    4. Victor Ciutacu, pentru ca-i acid in declaratii.
    5. Sandra Stoicescu, pentru ca-i finuta si mai ales desteapta.
    6. Valeriu Stan, pentru minunata emisiune Conexiuni
    7. Mihai Gadea
    Iar de la Realitatea
    1. Oana Stancu

    Este destul de greu, pentru mine, sa spun motivele pentru care-i apreciez. Intr-un cuvant, pot sa spun doar, ca-mi place cum gandesc.

  22. Mircea Badea, pentru inca mai are resurse si energie sa continue.
    Radu Tudor, pentru ca stie sa puna punctul pe i, si nu se prinde in polemici cu “placile portocalii stricate”.
    Dana Grecu, pentru ca are mai multe “cojones” decat foarte multi…
    Nu zic nimic despre dumneavoastra, sa nu par pupin…

  23. Lucia Hossu-Longin
    Dana Grecu-pt. ca nu ii lasa pina nu raspund la intrebarea pusa.
    Oana Stancu,Oana Dobre,Oana Stanciulescu.
    Mircica Badea-a inteles sa duca satira si vehementa la limita injuraturii de mama, ne simtim si noi un pic razbunati.La mai tare!
    Bogdan Teodorescu,Mugur Ciuvica,Ilie Serbanescu.
    Valentin Stan- nu a incurcat niciodata slide-urile.Va inchipuiti ce s-ar intimpla daca ar trebui sa faca Botis ori Ialomiteanu o astfel de prezentare?Ar iesi ceva ca Mr. Bean + Benny Hill.
    Mircea Dinescu si Stelian Tanase-am si eu pacatele mele.
    Oana Mares-Viziru-ne mai calmam si noi.
    Andi Moisescu-Apropo TV.
    Razvan Dumitrescu-stie meserie.
    Si ultimul pe lista, cu voia dvs.,Victor Ciutacu-cu o singura nemultumire-poate e doar o impresie gresita sau o dorinta prea mare de a va face exponentul nemultumirilor mele-deci,mi se pare ca vorbele tind sa fie din ce in ce usurele.Caut ceva vorbe intr-adevar grele dupa fiecare emisiune.

  24. Exceptand Ciutacu, unde ma uit si in functie de invitat,

    1. Mircea Badea pt ca e “adevarat”
    2. Eugenia Voda TVR pentru ca e o doamna profesionista

  25. ducu hancu. un adevarat om de dreapta, din pacate nu prea il vedem altundeva in afara emisiunilor divertisului.
    patapievici. o minte sclipitoare, un interlocutor de exceptie.
    daniel cristea enache, pentru surprizele pe care ni le face prin invitatii lui.
    comentatorii de snooker si ciclism de la eurosport- marius ancuta, daniel bontea, andrei comsa.

  26. 1. Victor Ciutacu – pentru emisiunea Vorbe Grele (atat)
    2. Radu Tudor – pentru documentare
    3. Oana Stancu si Dana Grecu
    4. Mircea Badea pentru ca ii face concurenta Biancai lu’ Bote (sunt aprox pe acelasi interval orar,
    5. Valentin Stan – pentru explicatii geopolitice

    Restul nu exista.
    Ciao si sa ma injuri cat vrei.

  27. asa, si andi moisescu, din pacate nu prea mai apuc sa vad emisia lui.
    nici carcotasii nu-s de lepadat. independenti!

  28. Doamna Eugenia Vodă…motivația e simplă…”Profesioniștii”. Si culmea e că prestează la TVR. Și doamna Firea e ok, Dinescu are momente savuroase cu Stelian Tănase… Mircea Badea și Ciutacu atunci cînd are la Vorbe grele oameni ca Leșe… In rest mai bine te uiți în țara asta la BabyTv.

  29. Nu stiu pe cine sa admir mai mult; pe romancierul Bogdan Teodorescu sau pe analistul politic pasionat Bogdan Teodorescu. Dumnealui cunoaste culisele politicii, ca nimeni altul, si ni le dezvaluie in tot ce scrie si tot ce ne spune ca invitat.E singura alegere pentru care incalc o fixatie a mea, dar poate in acest fel scap de ea ca nu-i productiva de loc.
    Ma tem insa ca eliberarea mea sa nu rezulte intr-un sir de analisti politici remarcabili.

  30. cum dezbaterile politice televizate nu schimba nivelul de trai si,in ultimul timp,provoaca dispret fata de politicieni,dar si disperare,mai bine emisiuni dinamice,ca cele moderate de andreea cretulescu si dana grecu.

  31. 1. Mircea Badea – inteligent, spontan, lipsit de inhibitii
    2. Valentin Stan – nimic din ce sustine nu vine fara argumente
    3. Mihai Gadea – calm, carismatic
    4. Victor Ciutacu – foarte bine informat, combativ
    5. Eugenia Voda – o adevarata profesionista de televiziune
    Din categoria celor care doar sunt invitati : Bogdan Teodorescu

  32. 19.01.2011, ora 21.45, program Antena 3, emisiune Sinteza Zilei, moderator Gadea Mihai isi incepe monologul.
    19.01.2011, ora 22.11, program Antena 3, emisiune Sinteza Zilei, moderator Gadea Mihai inceteaza monologul.
    Intr-o emisiune de 1h20m, unde ai 6 (SASE) invitati, si tu ai un monolog la inceputul emisiunii de 26 (doua zeci si sase) minute, e clar ca ai buba pe cap (ca oricum e mare, asadar si buba e tot mare).
    Prin comparatie cu asa un exemplu, multi moderatori (daca nu aproape toti de la Antena, plus ceva si de pe la Realitatea), sunt frecventabili. Sunt convins ca nu nesimtirea sau proasta pregatire il fac sa fie atat de lamentabil in meseria pe care o presteaza, ci greutatea cu care se exprima, pentru ca negasindu-si cuvintele, neavand talentul actoricesc al lui Badea sau “scoala vietii” care se observa in privirea lui Ciutacu, face ca un monolog de 3-6 minute sa se desfasoare pe durata a 20-25% din totalul alocat emisiunii. Lamentabil….No comment.
    Victor, iti urmaresc emisiunile+ prestatiile de la Sinteza, exact pentru motivul pentru care “emigranta” te-a trecut pe lista celor care o enerveaza. Mi s-a acrit de atata deontologeala si raceala in exprimare. Moderatorii nu sunt masini de expectorat intrebari, si avand trairile si experientele lor e superb cand dai peste unul care mai arunca si o aluzie, are o privire plina de inteles, si fac in asa fel incat invitatul sa se simta stanjenit daca se simte cu musca pe caciula. Bravos natiune, tine-o tot asa!
    Badea ar fi foarte aproape de perfectiune in ceea ce face, daca nu s-ar scalamba atat de mult. Amestecul de genialitate cu accente acute de infantilism din emisiunea lui tinde sa degradeze show-ul pe care-l face cu atata succes. Dar, totul tine de rating, iar daca el considera ca a de preferat sa se adreseze cu precadere celor de varsta liceului, si nu celor 30++ e optiunea lui. “Treninguristul” i-a spus odata ca e “Gurnalist”, dar se pare ca cel mai bine i-a gasit-o penibilul ala cu fatza de desfacut conserve, cand i-a zis “clovn trist”. Cel putin in ultima vreme asta a cam fost, si sunt convins ca nu din intamplare, caci isi alege cu foarte mare meticulozitate postura in care se situeaza si starea de spirit pe care vrea s-o exprime.
    Radu Tudor e ca vinul, pe masura ce timpul trece devina mai bun. Era cam stangaci acu vreo 2 ani dar a capatat multa experienta si vine tare pe turnanta.
    Ar mai fi multe de spus despre multi. Cert e un lucru: nu cred ca e moderator la Antena, si chiar si vreo 2 de la Realitatea care sa nu poata sa faca de cel putin 10 ori mai bine Sinteza Zilei decat Gadea. O fi el baiat bun, credincios, sensibil, cu buze de femeie si cap de pianist, dar cand incepe sa se-ncurce-n adjective, sa gesticuleze, sa spuna un lucru de 3-4 ori la rand de fiecare data cu alte cuvinte, parca incercand sa se convinga pe sine de veridicitatea celor afirmate, iti cam vine sa schimbi postu, si e pacat… In fine…poate si-o mai reveni si el, ca e un perfectionist si sper sa invete din greseli.

  33. Eu il apreciez foarte mult pe Razvan Dumitrescu intrucat este mereu documentat cu privire la subiectele pe care le atinge in emisiune, este impartial, isi argumenteaza punctele de vedere. La fel de mult il apreciez pe Catalin Stefanescu (Garantat 100%). E ca un balsam pentru sufletelul meu sa-l ascult. Revenind la moderatori de talk-show-uri politice, sunt multi foarte buni, atat la Antena 3, cat si la Realitatea TV. Lui Mihai Gadea i s-ar potrivi o emisiune pe teme culturale sau pentru copii.

  34. Ok…lista arata in halul urmator 🙂

    Victor Ciutacu – Nu este laudatio, din motive pe care le-am tot enumerat de-a lungul postarilor mele. Are incisivitate, dar si mult bun simt. Are un spirit de observatie si putere de analiza excelent, calitati ce sunt indispensabile unui jurnalist politic. Nivelul discursului este unul ridicat atunci cand este cazul, dar si direct cand situatia o cere. Cu alte cuvinte, omu’ potrivit la locul potrivit.

    CTP-ul. Probabil unul dintre cei mai talentati si rafinati analisti media ai zilelor noastre. Suna mai pompos decat as fi vrut, dar adevarul nu este departe. Omu’ are pregatire tehnica din cate am inteles, dar asta nu il impiedica sa aibe stofa de scriitor. Are o gandire si o analiza ca un bisturiu. Taie adanc si cu o precizie milimetrica. Imi place ca este pasional in exprimare, dar nu isteric.

    Mugur Ciuvica. Nu stiu daca se incadreaza la capitolul talk-show host, dar ca invitat este unul din preferatii mei. Are mult bun simt, realism si decenta, toate dublate de un umor negru “delicios”. Este o placere sa-l asculti, intotdeauna ofera o imagine reala si concreta asupra unui fapt sau fenomen, fara a evada prea mult in teorie si abstract (vezi Bogdan Theodorescu sau A. Athanasiu). Este probabil liantul personalitatilor vulcanice prezente de cele mai multe ori la emisiunile de profit. Este contactul cu realitatea 🙂

    Bogdan Theodorescu. (Tot ca si invitat) Este printre putinii oameni care chiar stiu ce spun. Cateodata totusi, chiar daca adevarate in teorie, am impresia ca parerile domnului Theodorescu nu se prea aplica in practica. (cel putin practica romaneasca). In rest, nota 10.

    Stelian Tanase/Mircea Dinescu – O discutie de bun simt, cu mult umor si opinii exprimate direct, fara perde. O emisiune digerabila si uneori chiar placuta.

    Razvan Dumitrescu – O alternativa din ce in ce mai plauzibila pentru Sinteza Zilei. Emisiunea lui Razvan incepe sa fie ce era SZ acum cativa ani.

    Moise Guran Nu stiu daca se incadreaza aici, neavand tangente cu politicul, dar mi-a placut pentru seriozitatea cu care isi pregatea emisiunea si respectul cu care isi trata telespectatorii.

    Vlad Pietreanu. Un om cu un bun simt mai rar intalnit in media. Din pacate nu il cunosc personal, deci nu pot spune multe despre el, dar din ce razbate prin sticla si de pe blogul personal, omu’ este jos cu shapca.

    Radu Tudor – Cu toate ca este in scadere pe lista preferintelor mele, din cauza multor derapaje emotionale si dovedit false, ce nu prea sunt permise in cazul unui ziarist (vezi sfarsitul politic anuntat al lui Basescu) omu’ este unul dintre cei buni. Mult bun simt, si un bun profesionist.

    Niels Shnecker (spelling?) Imi place sa-l ascult, pana pomeneste de “cetateanu Gogu”. Eu inteleg ca vrea sa-si faca un “trademark”, dar ar fi putut gasi ceva mai comic. In rest, omu are prestanta si este competent.

    Cam atat la prima vedere.

  35. Hahaha ! Pînă acum toţi comentatorii, cu mici excepţii, au demostrat că telecomanda se opreşte la Antena 3 ! Nici eu nu fac excepţie.
    Acum ai înţeles de ce RDS-RCS va impune o taxă celor care vor să vizioneze Antenele ? Un alt mod de a cenzura, care le mai aduce şi bani portocaliilor !

  36. De departe cel mai bun “prestator” in industria TV ramine Radu Tudor, ca invitat Bogdan Teodorescu si Mugur Ciuvica.
    Motivatia mea sta in bunul simt, spiritul de observatie per ansamblu, acuratetea detalilor si argumentelor lor, curajul de-a spune fara ocolisuri adevaruri care nu pot fi darimate nici de cel mai idiot dintre “partizanii” fanatici ai vreunei parti.
    In plus imi place Victor Ciutacu pentru echilibrul din proprile emisiuni si daruirea uneori extrema pentru meseria de jurnalist.

  37. Valentin Stan
    Dana Grecu
    Razvan Dumitrescu
    Victor Ciutacu
    Mircea Badea
    Radu Tudor

    (in comentariile mele vechi exista si explicatiile, criticile, parerile mele)

    dintre invitati: Teodorescu, Ciuvica, Athanasiu, Serbanescu, Mircea Diaconu (pt ca stie sa nu fie doar liberal)

    dintre invitatii mai noi, nu imi place deloc de dna invatatoare Anghel. ii respect optiunea de a face/ rezista in greva foamei, dar nu imi place ca este invitata sa faca judecati de valoare, in orice domeniu.

  38. Mihai Gidea pt. curaj, Valetin Stan pt. file si flavor 🙂 , Victor Ciutacu pt. fler, Mircea Badea pt. tristetea clovnului 🙂

  39. Radu Tudor,Dana Grecu,Razvan Dumitrescu,Alessandra Stoicescu si Victor Ciutacu in mod special cand vine la -Sinteza zilei-.De “dincolo”Oana stancu,Adrian Ursu si Andreea Cretulescu.Alexandru Atanasiu,Dan Puric si Dorel Visan,te rog sa-i inviti la -Vorbe grele- sa ne umplem si noi de spirit.Multumesc anticipat.

  40. Mircea Badea pt “ca sta pe doua picioare”, urla ca un razboinic al cuvantului, pentru sensibilitatea rara de dincolo de masca, sparge tiparele si cliseele.
    Victor Ciutacu-om de condei, care da greutate cuvintelor prin rostirea lor, pentru ca este intr-o lupta continua, avand arme vorbele grele, pentru revolta si tumultul interior care sunt (trans)formatoare.
    Radu Tudor are o prezenta, are o retorica aparte, discursul lui exprima siguranta si autoritate.
    Mihai Gadea imi inspira moralitate si profesionalism, poate fi un reper pt. realizatorii de talk-show, impregnat de intalnirea cu O. Paller, elevat si superior.
    Dana Grecu e ffff tare femeia asta, e f tare, pai ce debit verbal are!!! Mie imi place.
    Vali Stan…waw, la emisiunea lui trebuie sa imi adun neuronii…toti… ca la armata, ca ne plimba omul prin istorie, arta. Este sclipitor.
    Delia Budeanu. Pentru ca este o doamna desavarsita, o ador.

  41. Sa purcedem dar:
    – prezentatorii de stiri de la TVR; sunt ceva mai calmi decat restul istericilor. Pacat ca asta se combina cu servilismul institutiei
    – Valentin Stan (NU IN CALITATE DE INVITAT); totusi e greu de urmarit; mai are darul sa sara de la o idee la alta si se pierde esentialul ambelor idei.
    – Mihai Gadea, cand n-o da in copilarii (tip-top-minitop) si patetisme
    – un Nene cu Barba de la Realitatea; concurent cu Badea ca timpi de emisie. Are un calm greu de gasit in audiovizual
    – Radu Tudor. De cele mai multe ori stie ce zice; e mai valoros ca moderator decat invitat permanent.
    – ANCA FLOREA: unde i-au mutat emisiunea???
    – Alina Petrescu: e destul de stapana pe sine fara sa fie deranjanta
    – Maria Coman: in ciuda titlului stupid al emisiunii (la fel de bine puteau sa-i spuna “Romania Incotro?”) se comporta ca un om normal
    (dintre invitati):
    – Mircea Diaconu: este explicit fara sa fie vulgar si isteric. Nu vorbeste tare; se vede ca a actor
    – Alexandru Atanasiu: este explicit fara sa fie vulgar si isteric. Totusi, se vede ca e profesor: vorbeste cam tare cand se ambaleaza
    – Cristian Preda (sa fie si de la pedelasi unul) dar doar cand e unicul invitat. Cand nu e singur, se simte incoltit, se supara si i se urca la cap.

  42. Dana Grecu – pentru ca se apropie cel mai mult de profesia de jurnalist, in opinia mea.
    Radu Tudor – pentru ca analizele sale sunt intotdeauna pline de sentimente umane profunde, leaga intr-un mod unic pespectiva atat de rece a analizei politice si militare institutionale cu destinul oamenilor afectati de ele.
    Mircea Badea – pentru ca datorita lui am invatat sa privesc dincolo de orice vad, sa ma indoiesc in permanenta pana si de ceea ce cred ca stiu.

  43. Marturisesc ca imi place la nebunie Dana Grecu (chiar dac’ o fi sa mi-o incasez de la ceilalti forumisti pentru asta)pentru incisivitate ; la fel si Mircea Badea.
    Numai ca uneori trageti si voi-parca- prea mult de un subiect ( cum ar fi acum pensiile militarilor despre care n-as mai suporta sa mai ascult macar o vorbulita).
    …A, si era sa uit: Mugur Ciuvica dar cred ca nu se pune,e doar invitat; imi place ca e coerent, fluid si nu-si pierde niciodata cumpatul.
    Si tu imi placi, fireste, desi- ti-am mai spus- nu ti-ar strica sa fii mai coltos cu invitatii(inchipuie-ti in emisiune ca scrii pe blogul tau personal:))

  44. iubeam sa-l vad pe O Paler. acum… nu-mi place nimeni (intre noi fie vb pe sticla esti prea crispat cand moderezi, ca invitat… risti sa faci atac cerebral): pt simplul motiv ca n-am ce alege. simpatizez cu ideile unora dar nu cu manifestarile lor pe sticla. in discutii private, cel mai probabil, multi sunt ok. pe sticla… isterici, gretosi, imbecili, prompteriste, tupeisti etc. noi n-avem oameni de TV ca afara!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.