Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

Preşedintele României spune senin că înregistrarea consilierului său pe probleme de siguranţă naţională cu un terorist este ilegală şi că, în esenţă, fostul preşedinte e de vină. Dar văd că nu ne spune mai multe alte lucruri. Aşa că-l întreb eu.

1. Ce căuta generalul Constantin Degeratu în arest la Omar Hayssam, cu ce mandat s-a dus acolo şi cum a cerut, procedural, omul de afaceri sirian întrevederea cu Traian Băsescu? A sunat la centrala Cotrocenilor din arestul Cercetărilor Penale, a apelat la un intermediar (dacă da, cine?) sau a dat mail ca Arpad Paszkany?

2. Dacă înregistrarea ambientală a fost realizată ilegal în sediul DIICOT, înseamnă că o secţiune a Parchetului general face poliţie politică. Ce mai caută-n funcţie şeful DIICOT? Ce garanţie mai poate să aibă, în aceste condiţii, un om obişnuit că statul care înregistrează ilegal consilierii preşedintelui nu-i violează intimitatea?

3. Într-o altă instituţie fundamentală a democraţiei, Camera Deputaţilor, membrii comisiei parlamentare de anchetă a activităţii ministrului Turismului au fost, de asemenea, înregistraţi ilegal. Partidul care susţine candidatura la preşedinţie a lui Traian Băsescu a susţinut că nu contează modalitatea de înregistrare, ci numai conţinutul discuţiilor. De ce în cazul Omar-Degeratu ar trebui să fie invers?

4. De câte ori s-a întâlnit (înainte şi după arestarea sa) Omar Hayssam cu Traian Băsescu. Unde s-au petrecut întâlnirile şi pe baza cărui act normativ? I-a spus ori ba preşedintele României suspectului de terorism (la vremea respectivă) să-şi ia familia şi să plece în SUA? Dacă da, autorităţile americane au fost informate?

5. Dată fiind invocarea siguranţei naţionale pentru justificarea necesităţii întâlnirii între un arestat şi consilierul preşedintelui, câţi alţi oameni de afaceri cu dosare penale care au călătorit în aceleaşi avioane cu Omar Hayssam şi Ion Iliescu au mai beneficiat de posibilitatea similară de a discuta în privat cu Traian Băsescu?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

156 thoughts on “Cum de n-a mai degerat Omar în arest?

  1. @ Raluca:

    Ai atins un subiect care ma irita si pe mine. Explicatia mea si a sotului meu e ca la Antena3-nu ma intereseaza alte posturi la fel de mult, chiar deloc- exista, din pacate, cateva ,,stiriste” cam proaste. Am zis-o. Nu cred ca sunt rau-voitoare, ba dimpotriva, dar atat le duce capul. Nu ma refer la Dana Grecu, care e mai mult decat ,,stirista”. Nu voi da nume.

    Nu am nici cea mai mica intentie de a fi rautacioasa, dar am tras concluzia asta privind si ascultand foarte mult la A3. Sunt cateva persoane care se trezesc vorbind aiurea, punand intrebari nepotrivite si/sau nepricepand, efectiv, mare lucru din ce spune un interlocutor.

    Ca sa revin la jurnalistii adevarati: Ciutacu e inginer, in primul rand, Tuca la fel(parca). Pentru matematica si fizica trebuie sa te duca, in primul rand, capul. Cat despre Mircea Badea, Bogdan Teodorescu, Radu Tudor, care e din ce in ce mai bun, acestia nu pot fi comparati cu niste simpli jurnalisti. Valentin Stan ma uimeste aproape la fiecare aparitie prin rigurozitate. Mihai Gadea, mi-e greu sa descriu ce simti atunci cand esti in apropierea fizica a sa. As zice eu: bunatate sufleteasca, bun simt, sensibilitate, multa incredere. Cam asa am simtit eu pe 24 mai in Parcul Tineretului.

    Stiu ca am cam divagat, dar am vrut sa spun aceste lucruri.

    Inca o data, fiecare face cat poate.

  2. Acesta situatie cu Hayssan ne arata clar ca poporul Roman a fost aburit bine si nu a insistat pana la capat in ce priveste punctul 9 de la Timisoara ;LUSTRATIA;
    Azi noi culegem roadele credulitatii nostre prin faptul ca la putere sunt numai ;fosti; precum Basescu care in vecii vecilor nu se vor putea debarasa in mod real de racilile sistemului trecut.Ei au o deformatie intrata in sange si numai moartea s-au eliminarea lor definitiva de la conducerea tarii din politica si ziaristica poate rezolva ceva in Romania de azi.

  3. cereti desecretizarea dosarului.cautati-o pe maria-jenica a lu`nea ion.ea are ceva de declarat?citez:`de data asta e adevarat,pe bune`.prima data nu era de-adevaratelea?cind au fost rapiti,prima data sau dupa?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.