Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Un jurnalist…

Un jurnalist…

Dragi foști colegi de la Antena 3, sper că nici unul dintre voi nu a scris capul video tembel al știrii proaspăt difuzate în care Raed Arafat se scuză autoacuzându-se. Pentru că, dincolo de politica editorială a postului vostru, care nu e treaba mea, aș fi extrem de dezamăgit dacă vreunul dintre cei care a respirat același aer cu mine ar fi girat penibilitatea aia cu iz de “noi nu ne băgăm”.
“Un jurnalist” are nume, Victor Ciutacu se cheamă și, dacă v-a lăsat memoria, e ăla care a sărit ca ars când v-a dat Fiscul afară din sediu. E ăla care a condamnat public toate abuzurile la care ați fost supuși. E ăla care (când mulți dintre voi vă ascundeați) a susținut pe post și oriunde a putut că Dan Voiculescu a fost condamnat politic la finele unei mascarade de proces. E ăla la care unii dintre voi sunați, când vă e greu sau vreți să schimbați aerul, în căutarea unei vorbe bune, a unui sfat sau a altui loc de muncă. E tot ăla care a intrat în direct în emisiunea concurentului său direct, Mihai Gâdea, într-un moment în care vă ardea buza. E tot ăla care l-a băgat în direct pe Mircea Badea să vă strige, cu vocea lui convingătoare, revolta.
Și, dacă nu reușiți să asociați figura cu numele, e ăla care, pentru prima oară în istoria Antenei 3, a scos peste 10 puncte de audiență. Știți când? Fix când Traian Băsescu îl persecuta pe, n-o să vă vină să credeți, Raed Arafat și când jandarmii îi călcau în picioare pe cei ieșiți în stradă să-l susțină pe fondatorul SMURD.
Încă mai sper că îndeplinitorul comenzii ridicole a ajuns în Antena 3 după plecarea mea și, mai ales, după ce pozele mele au fost date jos de pe pereți, iar arhiva Vorbe grele, cea mai bună emisiune de interviu din istoria televiziunii postrevoluționare, a fost scoasă de pe site.
Vă urez noapte bună, spor la treabă, sper să ne putem uita unii în ochii celorlalți fără să ne fie jenă și, nu mi-o luați în nume de rău, follow the leader 🙂
UPDATE. “Un jurnalist” e și ăla însemnat pe frunte cu ștampila TONOMAT de Traian Băsescu în vremuri demult trecute ale războiului său peren cu Dan Voiculescu. Uitasem esențialul 🙂

Comentarii

comentarii

Similar Posts

16 thoughts on “Un jurnalist…

  1. Esti un om corect, vertical si un jurnalist adevarat, printre putinii care au mai ramas prin presa noastra. Si iubitor de libertate , cu toate avantajele si consecintele ei.

    Ceea ce nu pot spune despre fostii tai colegi , mai nou incolonati isteric dupa cioclul atotstiutor.

  2. Va inteleg motivele pe care le-ati expus, ca trei cunoscuti nu au avut acces la serviciile medicale publice. Asta-i una. Nu stiu ca Arafat sa fie responsabil pentru organizarea asta. Parca stiu ca el a propus sediul de la Romexpo, dar cineva din MS a propus sa se foloseasca spitalele pentru suport.
    Avem cea mai proasta stare din Europa de Est. De departe. In conditiile probabil ale celor mai proaste facilitati medicale / cap de locuitor.
    Dv ati pus contre sistematice actiunilor de incetinire a raspandirii virusului. Nu stiu daca sunteti jurnalist in acest context. Sunteti un partizan. Al unui punct de vedere pe care il consider de calibrul moral al lui Ponta.

  3. fix Arafat e parintele acestei organizari. nu stiu cine-s cei trei la care faceti referire. altfel, vedeti ca taman Ponta l-a propus premier pe idolu’ Arafat. cat despre jurnalism, zau ca n-am de dat expemporale de recunoastere in fata cuiva. altfel, daca tot am pus contre actiunilor, zic ca ar fi bine sa-mi faca si dosar penal.

  4. Victor,
    E usor sa fii critic cu altii dar mai greu sa fii subiectul crticilor. Si, in lipsa de altceva, putina victimizare intotdeauna da bine; sau aproape intotdeauna: atunci cand e credibila. Ceea ce …

  5. Dacă dumneavoastră aveti drepturile de autor asupra emisiunilor “Vorbe Grele” de la Antena 2, apoi de la Antena 3, și asupra aparițiilor dumneavoastră in calitate de invitat în emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, ati putea sa va strangeti toate edițiile și înregistrările cu dumneavoastră și să le postati pe blogul dumneavoastră. Dacă drepturile de difuzare le detine doar Trustul Intact, atunci nu aveti ce sa le faceti, este la latitudinea lor să le mențină sau să le șteargă de pe site-ul lor. Depinde cum ati negociat contractul cu Trustul Intact, la acea vreme. Oricum, sunteti cel mai bun realizator TV. Tineti-o tot asa!

  6. Cei de la A3 s-au compromis total de cand cu aceasta molima. Cand guwernerul inchidea saituri – limita libertatea de expresie – A3 tacea. S-au dus vremurile cand lumea iesea in strada pentru ca Basau & statul // voia sa va inchida, azi nu mai iese nici naiba pentru voi.

  7. Daca va puteti face meseria de jurnalist la RTV nu trebuie sa le duceti grija dregatorilor de pe la antene. Nu vedeti ca Mihai Gadea are pasiunea de al prezenta publicului pe lesinatul Ciolacu? Ciolacu le arata calea!

  8. nu caum sa vada in Romania ca doar suntem un stat politienesc la care a pus umarul si el cat cuprinde

  9. Imi aduc aminte ca Băsescu a fost permanent invitat al emisiunii Dvs . Părerile lui erau importante ? Era cu mintea limpede când le exprima ? Manifestați simpatie când hăhăiala la Dvs in emisiune . Trecutul lui a însemnat nimic imoral din moment ce era permanent in emisiune . Colegii de la Antena 3 nu v- au întrebat dacă aveți curajul sa va uitați in ochii lor . Acum atin început campania împotriva lui Arafat , răul suprem din România . Rise Project – site securist , folosit de DNA , incepuse aceasta campanie din luna mai . La corul jurnaliștilor moraliști Tolontan și …..Ciutacu ! Aveți o companie demna . Nu vi se pare ciudat ca vor sa distragă atenția de la marile afaceri ale guvernului Orbán ? De măștile lui Turcan nu ați auzit ?

  10. eu zic sa incerce sa ma intrebe ce le sugerati, ii tine cureaua 🙂 da’ care dintre ei se incscrie la cuvant, colegul lui Raed din Consiliul de Administratie al Fundatiei SMURD sau colaboratorii de la teledoane?
    da, unele dintre parerile lui Basescu sunt importante. erau si cand era presedinte, doar ca pe vremea aia nu servea.

  11. N-am crezut niciodata ca SRI-digi si A3 vor avea aceeasi cale; n-am crezut niciodata ca un invitat la posturile respective va avea aceeasi “periere” (de la unii, dupa ce-l umplusera de flegme, dupa Colectiv si miscarea pro, cand cu lumea in strada, sa-l apere pe creatorul smurd-ului de toanele basssescului.
    Am trait s-o vad si p-asta ! Cum Gadea si una de la SRI-teve (nu-i stiu numele, nu stric hardu’ degeaba !) il umpleau de bale p-asta, cand “niste contabili” au cam gasit ca e de porc la alea cu mastile (e drept, ceva putea inca din mai, cand Arafat se justifica apriori, spunand ca e criza, pandemie, final de lume, si e permis sa luam orice, fara sa fim intrebati; d-atunci, se cam vedea viitoru’ prezent : afaceri, parandaraturi, d-alea).
    Dupa ce l-au “sucit” pe Crin, sa-si lase partidu’ unui “sifonier robotizat”, se vede ca si Arafat a suferit transoformari d-alea; cu ce, habar n-am, dar intre “Arafat-naspa”, pe motiv de Colectiv, si limbismu’ de la unele teve-uri d-acum, distanta e de cava luni, in timp; in stil, e ca de la Pamant la Soare… ba, chiar, intergalactica !
    Altfel, dar pe subiect, personal, tomai mi-am anulat abonamentul la Antenaplay; tinut efectiv doar pentru A3 si Iumor; si pentru ca au ajuns sa coste ca abonamentul la cablu (principiu e problema; dar si calitatea inclusiv din redactie; c-am obosit sa aud cat de naspa e citu, pe d-o parte, si cat de bun e Tataru, pe d-alta !); si pentru ca gandesc c-au luat destui bani din aia 40 de “meleoane”, dati de guvern, nu mai au nevoie de audienta mea…
    Macar dl. Ciutacu se mira singur, cand cu cazul Caracal, de cum a ajuns sa intre singur in butoi; Gadea, in interviu cu dna Carmen Tanase n-avea nici o strabatere, era d-o nonsalanta extraenervata !

  12. Si, apropo de “update” : chiar ma bucur ca l-ati mentionat pe dl. Dumitrescu, pare ca mai exista stima reciproca, prin presa; nu stiu prietenia cu Mircea Badea cat o sa mai tina (tocmai cel care-l lua la suturi pe Buhuhu-Oreste, pe motiv de limbism, a tinut sa se departeze de antiarafatisti, dupa ce il cam jenase, p-o pasa, cu o intrebare complicata : “in ce tari se mai interneaza asimptomaticii ?”… a dat, dupa, in emisiune, dl. Badea o limba cu tusa groasa, de mi-am verificat televizorul, sa vad daca nu s-a stricat….).
    Dl. Dumitrescu, pe net, la Cristoiu, chiar parea, asa, ca un om…
    Respect ! Ambilor !

  13. Site-ul antena3.ro nu are treaba cu televiziunea antena3. La site lucreaza cu totul alti oameni, din divizia de online a intact, decat cei care sunt la televiziune. In afara de denumire, sigla, si faptul ca iau materiale de pe tv si au live-ul, continutul siteului e scris de alti oameni decat Antena3 propriu-zisa. Gadea si altii din conducerea Antena3 nu au nicio influenta sau putere asupra siteului.

  14. cat de emotionant! la fel de emotionant ca realitatea ca site-ul a publicat, cuvant cu cuvant, stirea difuzata pe tv 🙂

  15. Acum, intelege si tu contextul istoric…parca ne lamuriseram cum e cu poporeanul trecut prin fenomenul Pitesti, sindromul Stocholm si caudinele procurarelii…in Romania de azi, e vai de victime! Suntem o tzara in care fenomenul Pitesti e in derulare si cu rezultate notabile…eu n-as paria niciodata pe victimele DNA care au revelatii proguvernamentale subite si devin acuzatori stalinisti in direct, de plang in pumni de invidie alde Dogioiu…Astea au fost limitele libertatii lor de expresie…poate li s-a promis returnarea sediului…poate s-a schimbat politica editoriala si nu vor sa-si aminteasca de vremurile cand erau sustinuti mai dihai decat un partid de mase…acum, au tradat sustinerea aia pe argintii guvernamentali si pe politica progresista a CNN…Tu vei ramane Jurnalistul, cu litera mare, ti-au recunoscut acest statut si nu e nevoie sa faca mai mult…un jurnalist e ala care preia durerile oamenilor si le cauta leac de parca ar fi ale lui si nu preia, niciodata, discursul oficial, cand e vadit ticalos si mincinos…din pacate, Antena 3 a tradat credinta oamenilor in , in demersul jurnalistic, faptul ca ti-au “uitat numele”, in acest context, ar trebui sa te faca mandru…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.