Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Tehnocratii isi fac biznis privat din tragedia de la #Colectiv

Tehnocratii isi fac biznis privat din tragedia de la #Colectiv

imageCu toata compasiunea pentru crunta durere a familiilor, decizia POLITICA de a evalua toti ranitii de la #colectiv pentru a-i trimite in strainatate e de o ticalosie feroce. Si scriu ticalosie pentru ca nu-l suspectez de tembelism pe ministrul sanatatii. Intai de toate, ideea in sine e un scuipat pe obrajii tuturor cadrelor medicale care s-au dat peste cap sa-i tina in viata. In al doilea rand, e o descalificare publica a intregului sistem medical; facuta de forul tutelar. In al treilea rand, e o discriminare a restului de pacienti, care au ajuns in spitale din alte cauze decat nenorocitul ala de incendiu. In al patrulea rand, e o testare discreta a terenului pentru marele anunt al privatizarii serviciilor medicale care pot aduce bani buni investitorilor. In al cincilea rand, o invitatie deschisa catre medicii si personalul de specialitate, scoliti in Romania, sa-si ia campii unde vad cu ochii in lumea larga. In al saselea rand, e inceputul spargerii monopolului lui Raed Arafat, in numele statului, asupra interventiilor de urgenta; cu beneficii financiare majore pentru cei care-i vor capul si care dirijeaza, inclusiv baneste, campania dezaxata de demonizare a fondatorului SMURD. In al saptelea rand, e o scurgere deliberata de bani in strainatate, ocupand pe sute de mii de euro paturile libere ale spitalelor de acolo, inclusiv pentru pacienti stabilizati si care nu necesita transferul urgent in afara tarii.

Daca as fi medic si as avea oferte in strainatate, n-as mai sta cinci minute in Romania. Si, inainte sa plec, as sesiza DNA…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

14 thoughts on “Tehnocratii isi fac biznis privat din tragedia de la #Colectiv

  1. Sefii de prin spitale eroi sau calai?
    Calaul, tot calau e, char si atunci cand multi l-au facut erou. Din pacate asta ne-a mai ramas. Sa ne rugam sa ne salveze calaii. ,,Oamenii” astia ,,sefi” de pe la spitale au ajuns calai pentru ca stiind in ce situatie au spitalele au continuat sa suga banii din sistem in detrimentul aducerii spitalelor la standarde cat de cat acceptabile. Totu-i capusat la noi. Daca veti cerceta, veti vedea de exemplu in ce case stau amaratii astia de ,,sefi” la stat al ,,bombelor chimice”. Daca veti cerceta, veti descoperi de ex. ca majoritatea ,,sefilor” peste distrugatorul piocianic au clinici private sau sunt in spatele unor clinici private prin care sug tot ce mai e pompat in ,,sistemul de sanatate”. Deaia o parte importanta din medici au ales sa plece sa lucreze afara.
    Cata lume-i in strada inainte de votarea bugetului pentru a cere guvernantilor ca sa dubleze bugetul alocat sanatatii. Niciunul. Nici macar ,,sefii” peste piocianic nu ies sa declare ca e prea putin. De ce? Pentru ca din prea putinul asta ,,sefii” isi fac plinul (case, masini,, amente, vacante scumpe etc.). Si atunci prefera sa taca tocmai pentru ca sa se poata plange ca n-ai cu ce d-le.
    ,,Eroii’ astia se laudau ca fac minuni cu arsii din bomba aia. Ar fi spus adevarurile astea daca totul era lasat balta? Sigur ca nu. Ne-ar fi cerut, cu tupeul care-l au, sa le facem si statui in fata cladirilor alea suprainfectate cu piocianic si nu numai. Ca le spui eroi sau calai tot aia sunt. Indivizii care-s acolo de zeci de ani si care s-au adaptat mai ceva ca piocianic-ul la sistemul asta infect.
    Indivizii astia care controleaza sistemul evident ca n-au dorinta de schimbare. Le convine sa ramana ,,sefi” peste piocianic ca doar e capitalism. Si ,,bombele” peste care-s sefi produc inca bani.

  2. As incepe cu sesizarea DNA. As sesiza DNA, si in strada, urland din toti rarunchii sa-i aresteze si sa-i plimbe in catuse pe toti procurorii DNA, incepand cu sefii lor, de la Monica Macovei incoace, pentru ca bazele jafului ticalos din sanatate au fost puse atunci si urmeaza “pas cu pas”, folosindu-se de orice nenorocire si a fost semnalat de toti: politicieni, pacienti, medici, ziaristi (nu Tolontan, gen) si DNA -ul s-a facut ca lucreaza numai intr-o parte, ocolind cu mare grija tot jegul asta. Si as sesiza “institutiile statului ” in legatura cu toate organismele, ONG-ri, gen care nu-si fac treaba (drepturile pacientului, bolnavii de…) desi primesc bani de la buget , ca nicaieri in lume. Si colegiul medicilor de ce nu functioneaza ca CSM-ul sa se sesizeze din oficiu? In 2012 , din motive obiective, am ratat iesirea in strada. Se poate o reluare?

  3. Doamne, ce „fotografie” ați făcut ! Crudă, cutremurătoare, așa cum e nenorocita asta de realitate ! Mă înclin în fața dvs.

    Da. Dacă aș fi medic în România, aș pleca în clipa asta. Oriunde ! Oriunde ar exista respect pentru munca mea.
    Da. Dacă aș fi pacient într-un spital din țară, n-aș șovăi să cer, de urgență, transferul într-un spital din străinătate. Cu ce sunt diferit față de alții ? Bacteriile nu sunt mai prietenoase cu mine. Echipamentele nu sunt mai performante când apar în fața lor. Punga statului, la care contribui, ar trebui să-mi fie și mie de ajutor. De același ajutor…
    Și nu, n-aș sfătui doctorul care pleacă să sesizeze DNA. La ce bun? Să-i cerceteze plângerea peste vreo 5-6 ani? Sau să-l cerceteze pe el, că și-a permis să se plângă tocmai când tehnocrații luau niște decizii magistrale?…

  4. Magistrală mi se pare și decizia tehnocratiței de la finanțe care ne anunță că salariul minim pe economie nu se mărește de la 1050 la 1200 lei din ianuarie 2016 din cauză de lipsă de studiu de impact. Nici prin cap nu-mi trecea că pot fi așa de rapizi și eficienți.

  5. nu cred ca e prima data cand spun ca tara asta nu se mai face bine vreodata. totul e o manarie si o marsavie. ar merita sa pice o bomba atomica peste Parlament cand e sedinta dar tare mi-e ca nici asa nu s-ar rezolva lucrurile, ar veni la putere copiii lor, scoliti in acelasi stil de furaciune, japca, nesimtire si lacomie oarba…

    cat despre sanatate, cand a respectat cienva medicul roman sau efortul lui supra omenesc de a ramane in tara? tehnocrati? ptiu!

  6. Eu nu înţeleg de ce la început s-a spus că România are capacitatea de a face faţă situaţiei, ca apoi să aflăm că NICIO ŢARĂ din UE nu era/este pregătită pentru un aşa număr mare de arşi. Şi n-au spus-o românii, au spus-o medicii străini din ţările care s-au oferit să ne ajute. De ce nu ne-am recunoscut incapacitatea de a oferi servicii medicale la nivelul standardelor? Nu înţeleg. Mai ales că nu era o situaţie caracteristică României, după cum am scris mai sus, nicio altă ţară civilizată nu avea această capacitate. Că victimele trebuiau stabilizate şi apoi transportate, nu avem ce comenta, este adevărat, dar trebuia să cerem ajutor din prima zi, părerea mea. Poate că numărul celor decedaţi ar fi fost acelaşi, dar nu se mai putea reproşa ceva sistemului medical şi decidenţilor. Dar pentru un părinte al cărui copil a murit, nu mai contează ce s-a făcut, contează doar rezultatul. Nu ştiu dacă putem să-i învinovăţim pe aceşti oameni de lipsă de recunoştinţă, în situaţia în care se află; probabil că ar fi în stare să dea cu barda şi-n Dumnezeu. Este greu să-i judeci, mai ales că situaţia a fost generată de nefuncţionarea unor instituţii ale statului (ISU şi altele).

    Cu privire la medicii români implicaţi, cred că au făcut minuni şi nu avem motive să-i blamăm. Dar situaţia a fost fără precedent, dacă am înţeles bine.

    Da, a fost o discriminare faţă de alţi pacienţi internaţi în spitalele din România, pentru alte afecţiuni. Mai ales dacă ne gândim că mulţi dintre cei arşi nu aveau asigurare.

    Cred că dl. Bănicioiu a fost unul dintre cei mai buni miniştri ai Sănătăţii din ultimii 25 de ani, dar, cu părere de rău, va avea multe de tras pentru decizia de a nu cere ajutor internaţional din prima zi.

    Cu toate asigurările decidenţilor români că putem face faţă situaţiei, Israelul a trimis o echipă de medici în România, într-un timp foarte scurt. Este clar că nu ne-a crezut, această ţară având o experienţă vastă în domeniu.

  7. Să punem lăcăt pe România și apoi să emigrăm cu toții.
    De ce mai plătesc taxe și i,pozite? Tehnocrații confirmă falimentul statului român.

  8. Ar mai fi ceva de comentat: înţeleg faptul că România decontează serviciile medicale acordate arşilor de ţările care s-au oferit, la preţul de acolo… Nu prea sună a ajutor, ci a prestare de servicii medicale. Ăştia au venit să ne ajute cu factura proformă în băţ? Şi dacă nu aveam bani? Măcar din acest punct de vedere, efortul României trebuie apreciat.

  9. Exact asta scriam si eu, ca zisul ajutor e o prestare de servicii pe banii nostri, in paturile lor neocupate

  10. Oportunistii fac cel mai profitabil buiseness dupa o tragedie, drama colectiva, razboi, etc, nu e nicio noutate.

  11. Ca un tata disperat crede si se lupta pentru ceva e maxim apreciabil (bunicu-meu, dupa moartea fulgeratoare a fiului sau, a cochetat mult timp cu bigotismu’ ilogic; l-am inteles, dar nu l-am urmat) !. Ca unu’ in lipsa grava de audienta, sare sa intre in poza (fost colonel, fost cantacios, nu conteaza) e maxim blamabil !
    De “lipitori”, in viata asta, am avut parte in cunostinta de cauza (de la Revolutie incoa’ au tot crescut asociatii de ‘revolutionari” care cereau cate ceva, c-asa le permitea legea (n-am inteles niciodata de ce ala d-a intrat in poza in Decembrie”89 trebuie sa fie cetatean mai de rangul unu; c-am inghetat pe toate partile in timpul evenimentelor respective, servindu-mi patria, si nu s-a pus cu nimic in plus p-undeva , dupa aia !)
    Ca totul se plateste in lumea asta (d-aia s-au inventat banii, ca e nevoie de ei, oricat de ochi de draci se zice a fi !), iar mi-e foarte clar. Ce nu inteleg, insa, e cum generatia asta de “frumosi si liberi” pot fi atat de manipulabili ! Ca, in anii “90, votarea Iliescului (imputata acu’ vocal de tinerii astia) a avut si argumentul lipsei de informatie…Acu’, insa, nu mai exista argumente d-alea… si-atunci ??!!
    Pe d-alta parte, vad injuraturi la adresa medicilor care mergeau pentru cauze mai bune (spre exemplu, in 2012, cand “tanaru'” n-a fost suparat c-a revenit “ala”, impus d-afara, e drept, si cu niste cozi de topor locale !); N-am a le lua apararea, constat doar ca dl. Ciutacu e doar dragut cand spune c-ar pleca, daca ar fi medic : eu mi-as baga (bisturiu) in ea de meserie, si l-as lasa pe tanaru’ frumos si liber s-o mierleasca de la o raceala banala ! Inteleg cu Hipocrate, inteleg cu “celelalt obraz”, da’ spiritu’ neaos ma indeamna mai degraba spre “ba, p-a ma-tii” in cazuri d-astea ! C-am vazut cu ochii proprii cum s-au derulat lucrurile, inteleg destul de bine lucruri, nu m-astept sa se face ceva fara contrapartida ! Omu’ ala de si-a pierdut copilul acolo are alibi pentru orice ar face, e groaznica situatia in care se afla; astia, insa, guralivii de dupa razboi, n-au cum sa fie decat ori tampiti sadea, ori ticalosi interesati; si, de regula, ultimii profita de starea primilor, ii fac sa le fie alaturi. Ca orice ticalos gaseste cel putin un prost sa-l asculte, am mai vazut; da’ cand prostu’ mai e si fudul, lucrurile se amplifica !
    Dupa Tentativa lu’ basssescu de mazilire la Arafat, dupa cele c-au urmat (accidentul in Muntenegru, ala din Apuseni, cel din lacul de langa Constanta), mi-e din ce in ce mai clar ca, in lumea asta, poate binele mai si invinge, da’ nu-l mai apucam noi sa vedem asta ! Odata si-odata, sistemul ala de urgenta o sa fie privatizat, c-acolo se tine; personal, pot sa platesc sa ma scoata din Apuseni (dac-o fi cazul, desi o sa ma feresc s-ajung in situatia aia); poate ca si-ala d-a cerut ceva in strada, fara sa stie ce, poate sa plateasca… sau poate nu ?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.