Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Mic personaj, mare parvenit

Mic personaj, mare parvenit

    Ceea ce a făcut şeful Executivului (suindu-şi fălos, pentru confortul personal, rudele într-un elicopter securizat plătit de stat doar pentru că poate) relevă încă o dată comportamentul clasic al unei categorii de oameni extrem de răspândită: ţăranul parvenit la oraş care uită subit de unde a plecat. Întârzierea deliberată a decolării avioanelor, deplasarea cu elicopterul inclusiv în vizitele făcute familiei sau pe distanţe extrem de mici, oprirea circulaţiei rutiere pe unde trec demnitarii portocalii, sfidarea participanţilor obişnuiţi la trafic, umflarea efectivelor şi bugetelor serviciilor de securitate, toate acestea fac parte din arsenalul unei camarile care nu mai ţine seama de nimeni şi de nimic. Oameni care dădeau aparenţa de normalitate când erau în opoziţie s-au transformat la putere în personaje groteşti. În fruntea lor tronează imperial întâiul reformator al ţării, care are impresia că şi-a găsit un soi de vocaţie internaţională şi nu mai are timp să se ocupe de nobilele idealuri pe care le propaga pe vremea când condamna ciocoismul şi atitudinea discreţionară a rivalului său politic Adrian Năstase. (Integral, aici)

UPDATE: Imnul premierului, în interpretarea cantautorului oficial al PD-L, inegalabilul Florin Salam. Toată lumea, toată lumea cântă acum cu mine!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Mic personaj, mare parvenit

  1. Foarte corect tot ce spui, se aplica la toti imbuibatii tranzitiei. Nu o data m-am intalnit in trafic cu tot felul de pitigoi ajunsi pe functii, care, chiar daca nu aveau dreptul la coloana oficiala, o foloseau fara jena. Nu vreau sa dau exemple, ca-mi sare lumea-n cap…Pe Valea Prahovei se intampla foarte des fenomene de genul asta. Pun pariu ca dupa ce pleaca astia de la putere, vin ceilalti si vor face la fel. Sa ne aducem aminte de Adomnitei…Asta-i clasa politica, o adunatura de jeguri parvenite!

  2. @JD: 1. Adomnitei a platit cu functia faptul ca a folosit elicopterul spre a nu-si rata propria-i nunta.
    Crezi ca Boc va plati ?
    2. I-ai vazut pe Tariceanu, Nastase, Ciorbea, Petre Roman, Radu Vasile mergind in coloane de masini ?
    In locul tau – n-as pune pariu …
    Sa nu confundam gunoaiele (preponderent portocalii – toti oportunistii au migrat la ei) cu TOATA marfa … 😀
    Desi, la urma urmelor, e dreptul tau sa crezi ce vrei – dar daca o spui in public va trebui sa vii cu dovezi.

  3. Perfect. Asta imi doresc cel mai mult. Sa dea dovada de cat mai multa opulenta si dispret. Sa se comporte ca si cum sunt pe ograda ma-si. Cei care i-au votat merita sa vada un spectacol din ce in ce mai grotesc. Vom suferi cu totii, dar ce mai conteaza? Important este ca cei care i-au votat si instalat acolo unde sunt, sa vada roadele votului lor, pentru ca ei altfel nu inteleg ce au facut. Degeaba le explici ca-i nasol regimul asta. Pana nu vad ei cu ochisorii lor grandomania care-i cuprinde pe PDL-isti precum o pandemie scapata de sub control, nu se conving de nocivitatea lor. Deci…la mai mare! Poate o sa ajungem eventual si la parade gen Ceausescu/Kim Ir-Sen, ca nu e mult pana departe :).

  4. prin 2000 si ceva barosanii psd s-au dedulcit la girofaruri. pe urma alianta DA a pastrat si chiar upgradat bunul obicei, tariceanu isi trimitea nevasta la notariat si coafor cu garda , adomnitei mergea la nunta cu elicopterul. base o ia pe scurtatura sinaia-cotroceni cu elicopterul iar antonescu isi trimite fata la scoala numai cu loganul de la senat, boc isi ia nepoteii din vacanta tot motorizat aerian. concluzia? sa o traga fiecare

  5. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Aveti perfecta dreptate;asta e societatea noastra si micimea,plus ingamfarea scarbelor astea care sunt la putere.
    Eu stiu destule,de la fratele meu,care a fost Comisar sef la Politia rutiera (a fost sef la municipiu din al doilea an de cariera si apoi la judet )-era un om extraordinar de corect-si prost a fost,zic eu,mai ales dupa revolutie cu camarilele astea;si a murit acum doi ani si jumatate,prin infarct miocardic la aproape 55 de ani,dupa o viata de stres profesional;era prea corect si a suferit extraordinar ca nu putea sa fie sluga astora mereu.

    Can o sa scapam de toate astea,cand?

    Numai bine va doresc,
    IoanaP

  6. @Arogantu’: iti raspund eu. 1. nu. 2. da. astia, insa, au dus sfidarea la maxim

  7. Minunata melodia. M-ai uns la suflet. Se potriveste perfect, e d-acolo de la ‘baieti’ :).

  8. @arogantu’

    Ti-a raspuns Victor foarte corect. Chestiunea e ca eu, cu ochii mei, nu din povesti, am vazut si alti oameni cu functii care foloseau tot felul de servicii ale statului FARA sa aiba dreptul prin lege. ‘Fudulia’ romaneasca nu are culoare politica. Evident ca, atunci cand i-am vazut, i-am spurcat de nu i-a spalat toata Dambovita…

  9. Insuportabil clipul de pe youtube!
    L-am ascultat până la final, ca să mă las pradă atmosferei.
    A fost ca şi cum i-ai cere dermatologului să-ţi cureţe un panariţiu pe viu, fără anestezie locală.

    Sigur că premierul nostru a activat conform schemei “ieri îmi cântau greierii în călcâie, şi azi port pantofi ciocaţi”!
    Problema noastră e, când ne descălţăm de caracter şi aruncăm cu şlapii după el?

  10. @ Victor: zici ca Boc e “ţăranul parvenit la oraş care uită subit de unde a pleacat”. N-ai dreptate! Daca uita de unde a plecat se comporta … ca un orasean! Ceea ce dovedesc baieti astia de doi bani e nimic altceva decit: baa, daca vrei sa te respecte tzugurlanii, pisa-te pe ei de la inaltime (aceea data de un elicopter).

    PS. Eu cred ca pentru Boc personal era suficient si un tzintzar domesticit.

  11. sint confuz si n-am inteles prea bine a cui nunta e filmata in videoclipul de jos, a baiatului sau fiicei lui boc emil?!

    p.s. sau logodna, ca la tigani se practica intre minori

  12. Parca nici nu mai ai ce sa comentezi cind vezi atita nesimtire. Toata lumea sare in sus daca folosesti un limbaj injurios la adresa lor. Orice ai face si orice ai zice tot nu schimba situatia. E bine ca semnalezi. Asa a fost in Romania de cind ma stiu.

  13. Dnule Ciutacu se potriveste perfect clipul acela, deoarece imi provoaca aceiasi stare ca si portocalii, si anume greata…

  14. Durerea mea pana la ceruri a ajuns,
    Cu Boc, Udrea si Base la un loc,
    Si-am blestemat, am blestemat plangand,
    Sa-i vad aruncati in foc o data,
    Pac, Pac, et co. for all the people of PD-L.

  15. In ciuda nesimtirii generalizate la nivelul puterii pariez ca un procent destul de insemnat de romani vor vota la anul cu acest partid care a nenorocit tara . De asemenea , daca li s-ar propune alegerea lui Basescu , pe viata , presedintele Romaniei , ar vota pozitiv . Ceea ce este trist este ca multe din aceste voturi vin de la romanii din occident , adica ai pretentia la astia ca sunt mai luminati la cap nu ca cei ramasi in tara , indobitociti de nevoi .

  16. N-ati scris la “Coltu’ lu’ Boc cel mic” …
    Regret enorm ca n-a ramas primar La Cluj. I-asi face campanie electorala gratis,din usa in usa, daca s-ar intoarce acolo…

  17. Un asemenea personaj conduce tara pe sistemul divide et impera aplicat la nivel de institutii publice.Lumea nu iese in strada pentru ca la ora actuala se lupta la propriu sa isi pastreze locul de munca.Dau afara oameni pe criterii numai de ei stiute ,astfel ca lumea nu mai are incredere in cel de alaturi.Se concediaza pe capete.Dar greata exista.Parvenitii astia fura cat mai pot,frica de anul viitor cand va veni momentul scadentei ii face grotesti.Vin cu idei nebunesti pentru ca sunt perfect constienti ca trebuie sa incerce totul pentru a pastra puterea.

  18. Nu mai au nicio rusine !Nu prea mai sunt comentarii de facut!Trebuie fapte!
    Excelent articolul d-lui Stefan Mitroi din JN de azi

  19. Reintors pe plaiurile mioritice de putin timp, vad de 2 zile numai povestea cu elicopterul si nu inteleg ce este atat de anormal.
    Pai, SRI, STS, SPP, etc sunt servicii particulare pentru cei aflati la putere si pentru tot neamul si prietenii lor.
    Invatamantul, Sanatatea, Politia, Pompierii, Armata, etc. ne servesc pe noi simplii cetateni si pe copii nostrii si de aceea sunt redusi numeric si le sunt scazute salariile, ceea ce la serviciile mai sus amintite nu s-a intamplat.
    Asa cum spunea “marele ziarist”, fost la Europa Libera, parca, emil h., clinton isi plimba catelul cu Air Force One !! asa ca sper ca nu o sa tipati din nou daca micutu’ o sa isi plimbe gastele cu Ro Doi, pazite de baietii cu ochelari fumurii…
    Sincer cred ca micutu’ se bucura ca mass-media e “capsata” pe elicopter si cred ca acum mai coace ceva si pentru muritorii de rand – niste reduceri sau noi taxe ca tot se zvoneste de o noua criza !!!
    Astept cu nerabdare detasarea axei basescu-boc-udrea la Washinton DC pt scoaterea din criza a USA in maxim 4-6 luni de zile. Acolo sunt destui romani portocalii care ii asteapta – va spun sigur
    In rest, fara suparare cred ca sunt “furturi” mult mai mari – de exemplu meciul lui Bute

  20. Pleacat, teroista ?
    Nu te supara, dar m-ai obisnuit cu alt nivel, desi stiu ca pot fi greseli de typo. Eu care nu am treaba cu scrisul in general (job pe baza de logoree 🙂 ) pot gresi usor, dar matale…
    In rest, cred ca ai o singura greseala : te inseli crezand (si suferind pentru aceasta) in trezirea unora. Unii nu vor nicicum sa fie treziti din somnul cel de moarte, in care s-au adancit de bunavoie…

  21. D-le Ciutacu,

    Am vazut clipul acesta si mi s-a facut realmente greataaa!!RAU AM AJUNS!!!

    Uite si oameni care ne fac cinste:europarlamentarul Adina Vălean(PNL) a fost desemnată “cel mai puternic deputat din Parlamentul European”, conform celui de-al patrulea Raport al organizaţiei Votewatch.eu Asa oameni ne trebuie,nu boc,basescu,etc.,care sunt de teapa lui Salam!

    Ce sa facem,Doamne,ce sa facem?!!

    Cu acelasi respect,
    Ioanap

  22. Oare cum ar fi sa-l vedem mergand la Bruxelles si spunand: “Dati-mi o tara cu care sa modernizez UE? Aaaaa?

    Bineinteles, ar putea sa le promita tuturor elicoptere, pentru ca nu avem nevoie de autostrazi.

    Asta inseamna sa ai viziune!

  23. Astia chiar blocheaza traficul.Oprisem pe dn la un magazin.Am vazut vreo 20 de masini in spate.Era o coloana oficiala.Mergeam cu 79 km pe dn,intr-o localitate.Ei mergeau cu 90 si in localitati si in afara tot 90(sub viteza legala).Eu nu rezist daca nu ii dau cel putin 150 in afara.Au trecut pe langa mine.Nu m-am oprit,dar m-au sicanat.Mergeam pe 1,ei puteau sa mearga pe2,dar chipurile i-am deranjat.Politia imi zicea s-o trag pe dreapta,nu m-am conformat.Era si pod.Unde?Dar aia se bagau si pe 1,dupa ce ma intreceau,chipurile sa ma blocheze,nu stiu.In intersectii apareau politisti si dirijau,ca sa se indeparteze aia.Daca dadeam 109 km,ii prindeam iar.S-a facut coloana de masini in spate.
    @Boc nu prea cunoaste legile, se pare,desi e jurist…mare.Una este amenintarea terorista,”traficul” de persoane cu elicopterul inseamna altceva.

  24. Sorry,da n-am putut asculta rahatul ala a lui Salam.Imi provoaca greata la fel ca limbricul ala mic.
    @purcelix:BRAVO!Chiar faina melodia!

  25. Fii atent Victore! Mai usor cu taranii ca astia, chiar neinstruiti, au bun simt. Ei intra in oras si stau de vorba cu “domnii”de la oras cu sfiiala. Boc e un hibrid, o linie consacvinizata, evident nereusita. Sa traiti, sefu!

  26. da si eu astept sa mergem pe stadion si sa ne strangem ca acum vreo 25 ani cand se faceau tablourile cu ceausescu si elena(placutele, nostalgicii sper ca isi mai aduc aminte) si sa mergem pe noul stadion NATIONAL sa facem placute cu basescu, udrea si boc cei mai ce din toata tara si sa vina salam sa cante ca in clip, niste nesimtitit asta sunt.Ieri am fost pe strada jean luis calderon unde este o administratie, nu vreti sa stiti cum se muncea acolo cate 30 intr-un birou si se vaitau ca au dat afara si ca e jale, tipam cat putem intre noi si pe la cozi, dar degeaba daca nu facem nimic de amploare, degeaba scria cineva mai sus ROMANIA TREZESTE-TE.

  27. @ Ioana S.
    nu doar Premierul, multa nomenclatura din PD-L, servicii secrete, parchete si alte instituatii de opresiune se trage din zona aia…putem spune fara sa gresim ca simburele tare al mafiei portocalii este din Cluj, Bistrita si imprejurimi…ardelenii stiu sa ii ia in tabarca pe moldoveni si pe valahi, dar sa ne uitam inapoi ce oameni politici au dat aceste regiuni istoriei nationale…pe cind Ardealul se lauda cu Boc – sa fie el reprezentativ pentru acea zona?

  28. Asta da zi ! Sa beau cafeluta pe balcon in fata unui laptop , citindu-l pe Ciutacu si ascultand muzica lui Salam . Nenorocitu’ asta d boc mi-a stricat savoarea cafelei ! Nu mai vrem maneleee 🙂

  29. Buna ziua.
    Sunt romanca, din familie de militari si locuiesc de 35 de ani in Ferentari. Chiar daca nu sunt de acord cu multe din obiceiurile conationalilor rromi cred ca exista o diferenta certa intre ei si clasa politica reprezentata de Dl. prim ministru. Sa nu uitam ca marea majoritatea a rromilor nu au educatie, au o alta cultura, au fost sclavi pe mosiile boierilor pina acum cateva generatii etc…. Nu incerc sa le iau apararea dar pina la urma nu putem avea multe pretentii de la ei. O mare enigma, pentru mine ramane faptul ca multi romani educati (printre care si clasa politica) au preluat mare parte din obiceiurile rromilor. Chiar daca locuim de atata vreme aici, nu ne-a oprit nimeni sa nu ii luam ca de exemplu. Daca pe rromi ii iau asa cum sunt, clasa politica, imi pare rau sa o spun, sunt cu sub acestia.
    Apropo: melodia D-lui Salam a fost si este hit in cartier – este marfa cum se spune, pe aici. Nu cred ca Dl. Boc a facut ceva, de care vreo comunitate din Romania sa spuna ca este multumita.
    Va doresc o zi placuta

  30. @Invectiva: Da, asa este. Nu am nimic cu ardelenii de rand( desi ei ne considera regateni prosti) sunt suparata pe varfurile politicii romanesti provenite( si votate) din Transilvania. in final, tot regatul e de vina pentru politicile dezastruoase ale actualului guvern de ardeleni. Poate se mai gandesc ardelenii la viitoarele alegeri.

  31. Acum chiar o sa vomit! Oricum, imi era greata rau de tot de cand l-am vazut la nunta manelistei Gabrielei Pandele, pe goriloiul Adi Minune urland din faringe si pe Badea dansand rata…Se pare ca tara asta nu mai are nicio sansa. S-a dus dracului orice urma de eleganta, noblete sau decenta. Popor de manelisti, pinguinisti si pupincuristi. Asa imi e o lehamite incat “imi vine sa casc si sa mor”, vorba lui Adrian Paunescu 🙁

  32. Rata??? De ce nu si pinguinu’ si meneaito??? Era penibil. Se vedea clar ca nici el nu se simtea prea bine in pielea (penele) lui si isi tot dadea ochii peste cap dar, deh, probabil ca era un moment ales anume sa dea bine la “bobor”…Si Corina Chiriac in duet cu maimuta soioasa??? Mon Dieu! Sa explic mai multe ar insemna sa comentez kitsch-ul ala de nunta si chiar nu am chef pentru ca incerc din rasputeri sa-mi sterg imaginile si sunetele alea horror de pe creier. Dar e o vorba: “Atunci cand te amesteci cu taratele, te mananca porcii”. Si, din pacate, in tara asta ne tot amestecam si amestecam si amestecam…Vai de noi! Romanii slugi la tigani, exact asa-i! (Super articolul, a propos)

  33. Azi ii dau 10 lui Boc,pentru pregatirea fizica si pentru prezenta de spirit,2 lui Geoana pentru declaratie nepotrivita si 3 lui Baconschi pentru declaratie care nu are legatura cu diplomatia.

  34. 14 iulie. cu lesinul ambasadorului..s-a intrebat cineva ce-a mancat boc inainte de receptie ?!

  35. pai dupa ce-o facut o tura cu elicopteru o prins putere….sa-l prinda si pe ambasador…cum zice Badea, poate face si cursuri de cutremur, la ce puternic e(ca tot merge cu elicopter)

  36. D-nul Boc dovedeste ca evoluat de cand a cazut prin gaura aia mica, in emisiunea lui A. Gheorghe. Se vede ca a stat mai mult in sali de forta si la coasa, decat in palat.
    Va avea nevoie de muschi, cand va iesi in strada ,in campania electorala. Nu va ganditi la lucruri rele. Eu ma gandesc la pensionarii care vor lesina de foame sau de lipsa medicamentelor.
    Ambasadorul a lesinat din cauza ca era joi, era flacara violet sau ca a facut aprecieri rautacioase legate de coruptie si evident, de putere ???

  37. O sa ajung sa imi para rau ca il laud pe Boc:el vine cu masuri economice-nu e nevoie de masuri de austeritate(?!)Asta am inteles eu.Mai iese si Morar ca o precupeata si se plange de presiunile opozitiei(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) de parca opozitia are parghii sa faca presiuni.Culmea cretinismului in Romania.Ma bate asa un gand sa ii sugerez lui Morar sa nu mai citeasca bloguri ca sa nu se simta supus presiunii.Sau sa isi dea demisia daca nu face fata.Oricum in tara asta nu prea ai cum sa te plictisesti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.