Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Domnului George Maior, Director al SRI

Domnului George Maior, Director al SRI

Excelenţă,

Am aflat, cu mare bucurie, de la primul ministru al Guvernului României, că instituţia bugetară pe care o conduceţi a lansat, în baza unui articol de lege privind protecţia antiteroristă a demnitarilor, serviciul Rent a helicopter. Într-o perioadă de criză economică acută pe plan mondial, mi se pare chiar o iniţiativă de dreapta lăudabilă, menită să echilibreze bugetul firav al SRI. Motiv pentru care îmi permit să vă felicit în numele contribuabililor pentru chibzuinţă şi vă solicit o listă de tarife pentru închirierea pe bază de abonament a elicopterelor din flotila SRI. Dat fiind că nu sunt demnitar, dar ameninţările teroriste mă pândesc la tot pasul în drumul din Rahova către studiourile Antenei 3, voi plăti integral (în avans, asemeni domnului Emil Boc) costurile de operare a elicopterului. IBAN-ul instituţiei îl voi lua de pe copia facturii (pe care nu mă îndoiesc că o veţi prezenta cu promptitudine) aferentă plăţii făcute azi de premier. Cu precizarea că, uneori, în afara fiului meu, voi fi însoţit şi de nepoată, deci va trebui să trecem un pic şi prin Balta Albă, aştept cu nerăbdare (pe mail ori sms, pe telefonul pe care nu mi-l ascultă subordonaţii dumneavoastră) răspunsul şi vă asigur, domnule director, de întreaga mea consideraţie.

Al Dumneavoastră,

Un plătitor de taxe şi impozite aflat sub spectrul ameninţărilor teroriste

Comentarii

comentarii

Similar Posts

62 thoughts on “Domnului George Maior, Director al SRI

  1. Subscriu la cele spuse de tine geniule!
    Dar,spune-mi totusi eu cum procedez, ca am mai mult de trei nepoti?

  2. Mass-media puterii urla disperata sa priceapa tot norodul. Jupanul a hotarat, a ales cateva banci mana-n mana cu puterea la care slugile propietare de locuinte amenintate cu amenzi si ultimatumuri sa se prezinte sa-si asigure locuintele. Ia zii frate ce mai suntem obligati sa facem in democratia asta a ta bolsevica? Paltoanele cu steaua lui David in piept cand ni le dai?

  3. @Mary: Ai dreptate. Mea culpa.

    @gabriel cristea: Asa o fi, Serviciul Secret s-o ocupa de treaba asta. Da, eroarea lui Boc (el insusi fiind o eroare), a fost ca a platit (fara sa plateasca si TVA). Putea sa isi ia familia fara sa fie nevoie sa plateasca, dar el a complicat lucrurile afundandu-se in stilu-i caracteristic…

    @Dani: Da, fiind natang, s-a gandit ca daca ia copiii cu el, o fi ceva ilegal la mijloc si ca sa “inchida gura lumii” e mai bine sa aibe factura (a carui numar il dicta in direct la RTV ca pe o poezie de parca era justificarea suprema).

    @alexandra: Ma aflu intr-un stat care a condamnat comunismul, in care oamenii care l-au votat pe Basescu au facut-o de frica lui Iliescu sa nu cumva sa aduca iar comunistii la puetere, de frica minerilor, de frica sa nu cumva Vantu, Voiculescu si Patriciu sa le fure Posta si sarea. Aflandu-ma intr-un astfel de stat, am tot dreptul sa ma compar cu cele mai mari puteri ale lumii in ce priveste democratia si regulile ei, respectiv monarhia si regulile ei. Stiu ca nu-ti vine sa crezi (cum de altfel nici mie nu-mi vine), dar institutional, Boc poate fi comparat cu Obama pentru ca in orice stat democratic, primii 10 oameni in stat (nu mai fac incercari zadarnice de a-i numara), se ‘bucura’ de protectia, transportul si in general de totala atentie a serviciilor specializate. Acelasi lucru si in ce priveste monarhia. Vrem sa ne dam rotunzi dar vrem derogari de la reguli? Imi pare rau, dar eu suport consecintele unui vot care l-a reconfirmat pe Basescu in functia de presedinte al Romaniei, asa ca vreau sa tin la rigoare. E Boc Prim-ministru? Ok, sa se plimbe, conform legii si de la egal la egal cu Obama, cu ce elicopter vrea el. Ca de-aia suntem intr-un stat care condamna comunismul, si unde oamenilor le e frica de mineri, Iliescu etc…
    Mi se pare elocvent in sensul asta comparatia pe care o pot face, institutional desigur, intre oamenii politici de prim rang si preoti. Cand vezi un preot beat mort in sant, daca ai 7 ani de-acas’ si te dai credincios, ii spui “Saru’mana parinte!”, pentru ca tu nu saluti omul beat care va da socoteala precum toti oamenii, cand va veni vremea, ci saluti preotul care la hirotonie a primit Dar de la Dumnezeu.
    Asa si cu Boc…Daca majoritatea Romanilor l-au votat din nou pe Basescu presedinte, ca sa se asigure ca acesta il va pune pe Boc, a 4-a oara Prim-ministru, eu vreau sa se respecte institutiile statului si considerand-ul pe Boc ceea ce in acte chiar este, sa-l vad bucurandu-se de aceleasi drepturi de care se bucura inclusiv Obama, alt demnitar intr-un stat de drept precum scumpa Romanie.
    Asa ca raspunzandu-ti la intrebare, nu, nu vad diferente! Sau chiar daca le vad, vreau sa le ignor, pentru ca asa a vrut majoritatea RomaNlor.

    @Zev: Dupa cum chiar tu ai constatat, eu sunt un imbecil, asa ca am sa ma port ca atare si n-am sa observ sarcasmul din exprimarea ta. Facand asta, pot sa constat ca amicii tai sunt imbecili, dupa cum chiar tu ai spus. Pe cale de consecinta si facand o simpla deductie logica, acest lucru imi spune multe despre tine.
    Spui ca “obama et co umbla cu elicopterul armatei pentru ca tara isi permite si pentru ca au o istorie de presedinti impuscati”? Pai si noi avem o istorie de presedinti impuscati, iar democratia nu e cu “ne permitem”. Dar poate tu ai achiesat la ideile guvernantilor nostri, care spun ca “nu avem bani sa platim hotarari ale instantelor ramase definitive si irevocabile”, caz in care nu mai vorbim de un stat de drept. Decide-te ce vrei? Cu dansa’ntransa, sau cu sufletu-n rai? Vrei dimocrasi? Pai la dimocrasi “amice”, e cu fal-fal cu elicopterul, pen’ca obrazul fin cu cheltuiala se’ntretine.
    Spui ca premierul Australiei se plimba mergand pe jos? Boc ce trebuia sa faca? Autostopul pana la Bucuresti? Presupun ca daca vroia asta nu-l luau cu forta sereistii sa-l urce-n elicopter. Numai ca vezi tu, daca Boc vrea sa se duca pana la magazinul din colt sa-si ia o paine, si vrea sa o faca zburand cu elicopterul impreuna cu hamsterul si acvariul cu pestisorul de aur, poate sa o faca, si ghici ce…e legal!
    Spui ca in Noua Zeelanda Prim-ministrul de atunci a traversat strada sa-si ia o cafea? Perfect, bravo ei.
    Si Obama a mancat o inghetata cu fiicele si nevasta plimbandu-se pe trotuar printre oameni si e scandal in America pentru ca serviciile au cheltuit vreo 200.000 USD pentru “jucaria” asta.
    Daca Boc vroia sa vina cu masina de ocazie pana la Bucuresti putea sa o faca atata timp cat nu exista o amenintare terorista, pentru ca nimeni nu-l lua cu forta sa-l suie in elicopter. Daca insa ar fi fost vorba de o amenintare, surpriza, chiar era obligat de SRI sa urce in elicopter. Pentru ca asta intra in fisa postului lor. Sa asigure protectia demnitarilor de rang inalt impreuna cu familia lor. Nimeni in lume n-ar fi obligat vreun premier sa-si trimita familia cu trenul in timp ce el merge cu elicopterul.
    Da, asta am inteles eu din capitalism. Ca Boc are dreptul sa mearga cu elicopterul.
    Ceea ce tu n-ai inteles inca este faptul ca Boc e premier. Stiu ca pare greu, dar daca tu te-ai ocupat mai mult cu Crocodile Dundee, te-a durut la basca si cand a venit ziua votului, ai pus stampila pe Basescu, suporta consecintele. Ah, pardon, tu nu le suporti, le suportam noi astia din tara. Tu doar spune-ne ce-i bine si ce nu. Cu toate ca si asta este trist..si anume ca un cetatean care sta prin Australia si Noua Zeelanta si care se presupune ca vazand lumea vrand nevrand i se deschid ochii, are inca apucaturi si porniri comuniste in cel mai bolsevic sens al cuvantului.

    P.S.: Imi doresc din toata fiinta mea ca Primul ministru al Romaniei, impreuna cu Presedintele si ceilalti inalti demnitari ai statului Roman, sa se foloseasca pe deplin de absolut toate prerogativele functiei pe care o exercita si sa beneficieze de toate facilitatile puse la dispozitie de statul Roman, cat mai des cu putinta. In acelasi timp, imi doresc ca acest lucru sa fie facut la vedere, afisand opulenta si dispret fata de …orice. Cetatenii care i-au votat merita sa-i vada bucurandu-se de tot ce le este permis de lege (si chiar si nepermis ca suntem in land of choice).

  4. Raspunsul srl-ului, pardon, sri-ului, daca va sosi vreodata in universul asta alternativ la paralela, va fi ceva de genul : derbedeule !
    😀
    Pariem ?

  5. @Catalin: nu stiu daca din viata ai inteles ceva dar fondul e cel ce conteaza nu forma. Ca forma Boc este al doilea om in stat ca fond el e un NIMENI sau in cel mai bun caz un talhar. Traiesti intr-o tara a carei cetateni s-au dus in numar de milioane sa voteze o democratie mult mai comunista decat comunismul in sine. Nu aprob comunismul si sunt constienta de drama produsa. Tu traiesti intr-o tara care si-a ales un hot de frica lui Iliescu ; corect! Orice minte poate sa realizeze ca regimul comunist nu ar fi avut cum sa revina din simplu motiv ca in aceste zile facem parte din blocuri economico-politice europene sau internationale care nu ne-ar fi permis nicidecum un alt regim politic decat cel democratic. deci tu traiesti intr-o tara in care majoritatea cetatenilor nu doar ca sunt niste lasi ci chiar idioti si, permite-mi sa-ti spun povestea revenirii comuniste este o propaganda mai mult decat cretina! Nu ii pot atribui lui Boc aceleasi drepturi ca lui Obama – e aceiasi forma dar cu alt fond. Obama este in constiinta natiunii pe care o conduce Boc nu va fi nimic mai mult decat un mascarici in constiinta noastra. Obama este un simbol, si Boc este unul doar ca e al prostiei. Daca vezi lucrurile acestea dar le refuzi, ca si cum nu e un rau atat de mare faci parte din cei 5milioane care s-au calcat in picioare sa-l aleaga pe marinar. Poate ca nu ai votat cu el dar esti din acelasi material 😉 cu parere de rau …
    ps: daca as vedea un preot beat in sant nu l-as saluta pt ca acel preot nu ar avea nimic divin in el deci i s-ar retrage orice favoruri sau drepturi. daca vad preoti -actori de filme porno crede-ma nu ma duc sa le sarut mana. un statut iti este oferit si respectat de cei din jur daca actiunile tale/faptele tale si alegerile tale sunt profesionale, morale si etice. Un preot beat nu are nimic moral sau etic deci nu e nici un VAS DE LUCRU PLIN DE DIVINITATE.

  6. @Catalin: am citit commentul tau pt Zev. Este atat de inteligent raspunsul tau incat daca as fi pe langa tine as suna acum la o ambulanta. Dar defapt cred ca tu esti mai degraba un portocaliu CRETIN. Uite cum e, sa-ti explic mai simplu ca te vad cu probleme psihice: demnitarii se folosesc de toate astea pt ca ghici ce? cineva le plateste. stii cine le plateste?! nu doar cei 5 mil care i-au ales ci chiar si TU!!! si crede-ma ei vor trai foarte bine si se vor bucura de toate astea. am rezerve totusi in ceea ce te priveste. Poate ca maine da o masina peste tine, poate faci un atac cerebral in timp ce injuri sau poate ca iti sta inima vazand-o pe nuti; stii ce? atunci nici nuti/boc/basescu sau altii nu iti vor imprumuta elicopterele lor/avioanele lor/masinile lor sau banii lor sa te tratezi ca un om ci vei ajunge in gunoaiele alea pe care idiotii ca tine le numesc spitale si vreau sa te vad atunci cand te vor opera (asta daca se vor uita catusi de putin la tine) intr-un salon plin de gandaci si luminat de faclii. SUCCES -uri !!! si DA romanii ca tine merita tot rau din tara, pt ca va place sa va balacariti ca niste porci in mocirla voastra in loc sa visati si sa zburati !!!! Nu furturile grosolane a celor de la putere au adus tara asta in halul in care e ci mintile luminate (ex. Catalin)

  7. v-as fi extrem de recunoscator sa va abtineti de la jigniri reciproce. daca nu ma ajutati sa va fiu recunoscator, voi fi cenzor

  8. imi cer scuze; clar e fara scuza reactia mea dar cand vezi personaje care se bucura de cat de rau traieste o tara si chiar incurajeaza puterea sa fure chiar mai mult ca doar pt asta au fost votati e imposibil sa nu faci un atatc de nervi. din pacate unii dintre noi il fac degeaba … hopeless

  9. @Victor Ciutacu: Jignirile nu au cum sa fie reciproce atata timp cat eu nu folosesc un asemenea limbaj, nu sparg tastatura cand scriu pe bloguri si mai cu seama nu intru in polemici cu persoane tulburate emotional si precare intelectual. Parintii mei nu doar mi-au pus cheia de gat si m-au strigat cand era masa gata sau cand incepeau Lolek si Bolek sau Miaunel si Balanel, ceea ce-mi da dreptul sa afirm ca am sapte ani de-acasa. Cand argumentele pline de substrat si continutul informational bogat lasa loc injuriilor, la care se mai adauga si un scris agramat (fraze incepute cu litera mica, cuvine scrise impreunat sau despartite gresit, nume proprii cu litera mica etc.), e clar ca evitarea oricarui dialog (cu atat mai mult cu cat aici e un blog, nu un free chat), e de preferat. Oricum nu ma simt jignit, pentru ca spre exemplu, una e sa te faca albie de porci Florin Salam, si alta e sa te critice un academician. Nefiind nicidecum ofensat, sentimentul potrivit mi se pare a fi compasiunea, nu revolta interioara.

  10. ASA este prietene, intelectual sunt muuult sub tine si asta pt ca mă revolta ca unii sa se plimbe pe banii mei.

    PS: am studiat la 2 din cele mai apreciate universități din Franța si UK. Clar ca nu m-am uitat la Balacel al tau :))
    PS2: am greșeli in tastare si ghici ce? Nu e o scrisoare oficială ci un loc unde niște oameni își spun părerile si nu oficial!!!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.