Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Revolta victimei colaterale, drama eroului necunoscut

Revolta victimei colaterale, drama eroului necunoscut

image

“Nu stiu sa dau aprobari, domnu’ Ciutacu. N-am dat una-n viata mea. Eu stiu sa sting incendii. Asta am facut de cand am intrat in sistem. Inteleg ca trebuie dat un exemplu si vinovatii sa plateasca, dar ce sa fiu eu victima colaterala? In noaptea tragediei de la #colectiv, dormeam. M-am trezit si in 15 minute eram acolo, cu 20 de autospeciale si masini de descarcerat, nu cu 11, cum se speculeaza. In 90 de minute, am triat medical 160 de oameni. I-am carat cu mainile mele, goale, mi s-a lipit pielea lor fumeganda de ele. Stiti, manusile noastre, ale pompierilor, sunt aspre. Urlau de durere cand i-am luat in brate, ca-i zgariau. Am renuntat la ele. Asta-i meseria mea. Daca am gresit vreodata pe ceea ce am avut eu de facut, sa platesc. Dar de ce trebuie sa fiu dat afara din sistem? De ce trebuie sa fiu umilit? De ce trebuie ca, in timp ce eu sunt trimis la Berlin de domnul Arafat, sa vad organizarea pompierilor de acolo, sotia si copilul sa vada la tv ca am fost dus cu mascatii la DNA?”

Se numeste Orlando Schiopu, a fost adjunctul ISU pe partea operativa. Erou necunoscut fizic opiniei publice in primele zile dupa tragedie, tap ispasitor astazi. Dat afara lalolalta cu restul conducerii ISU. Victima colaterala a scandalului Arafat, in loc sa fie pe listele decoratilor de 1 Decembrie, se sterge de scuipati nemeritati. Il invit la tv, la mine-n emisiune, sa-si spuna povestea. “Imi pare rau, domnu’ Ciutacu, sunt militar: comanda unica si comunicare unica, asa s-a stabilit. Nu-mi permit sa incalc ordinul. Am vorbit cu omul Ciutacu, nu cu realizatorul tv Ciutacu. Am incredere in dumneavoastra si vreau sa-mi strig revoltaDar, daca vreti, puteti cita absolut orice din ceea ce v-am spus. Sunt barbat, imi asum consecintele tuturor gesturilor mele, sunt om de onoare, sunt pompier…”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

18 thoughts on “Revolta victimei colaterale, drama eroului necunoscut

  1. Se stie, deja, ca in structurile militare sau militarizate vinovatii de serviciu sunt intotdeauna “proasta aia de dactilografa” (vezi cazul tezei de doctorat a lui Toba) sau “un bou de plutonier” (de fapt toate functiile de executie). E un fel de pact mafiot la varfurile institutiilor statului sa fie facut raspunzator “unul mic” si sa scape “oamenii de valoare” si procurorii stiu asta, de multe ori fiind complici la marsavia asta. Daca unul dintre ei (pompierii de la stingere, salvatorii) a reusit sa ajunga in varf, trebuia sa se astepte sa fie sacrificat cu prima ocazie. M-am interesat si eu in legatura cu acea asociatie (fundatie) care functioneaza cu sponsorizari si am aflat ca toate sponsorizarile in MAI au avizele de la protectia interna (serviciul secret al MAI) , dar pe astia nu i-a intrebat nimeni. E clar ca vinovatiile sunt peste tot, poate cel mai putin la nivelul lui Orlando Schiopu, dar el nu are protectie politica si nefiind parasutat de la Bruxelles (sau sprijinit de acolo) nici tehnocrat nu se poate numi. Ghinion…

  2. Nu știu dacă mai sunt cuvinte in dex.de revoltă.
    Nu știu dacă mă citiți, pentru că -i vai de fundul (a se citi curul ) nostru, vorba lui Mircea Badea

  3. Ca sa obtina marul frumos si bine parguit ,un prost scutura tot copacul .Te poti pune cu prostul ?Nu!
    Ce faci daca prostul este si fudul …….Vai de capul vostru naivilor ce ati marsaluit pe strazi pentru buzunarele si binele altora.

  4. Cum de ce? Pentru ca la usa sint hienele care asteapta si ele sa imbuce ceva. Pentru ca o parte a populatiei (din ce in ce mai mica aceasta parte) vrea singe. Nu conteaza daca e vinovat sau nu, singele sa curga. Intrebarea mea este ce va face acea parte a populatiei atunci cind va vedea ca hienele sint mai rele decit cei de dinainte? Si mai am o intrebare: ce om cu scaunul la cap si bine pregatit va mai dori sa intre intr-un sistem din care poate fi ejectat direct in puscarie pentru ceva ce nu a facut?

  5. Cei 2 inspectori ISU care au intocmit documentatia, in loc sa faca inspectie, clubului Colectiv erau subordonatii mamei Omida? Programul de inspectii este aprobat tot de mama Omida/

  6. Victore, fara legatura. Azi, a intrat Simona Cretu in direct la Moise Guran la Europa FM. Avea o problema cu evreii, de data asta. Eu sunt curios cum de ea mai lucreaza la primarie (consilier general fiind) si nu e in medical pentru tratament de specialitate…

  7. Ca si la fotbal si in presa sunt romani care se pricep la toate. Ei se numesc ziaristi . Eu nu-i consider.

  8. Pai are. Daca onor presa se considera a doua putere in stat poate ca inainte sa ceara sâge ar face o documentare serioasa asupra functionarii unor institutii, atributiile unor oameni si asa mai departe. Majoritatea ziaristilor se arunca in supozitii si minciuni. Dau exemplu de una. BISERICA nu a fost la colectiv in timpul incidentului. Gresit a fost un popă militatar de la ISU care si-a facut treaba. Sipitalele nu au avut medicamente ! Pe bune a fost vreun ziarist sa faca o documentare masurabila macar la un spital? Neeee Numai susanele si barfe de alcov. Presa romaneasca a intoxicat populatia continuu !! De ce cred asta ? Pentru ca pentru a nu stiu cata oara se vede cat de slabi sunt pregatiti ziaristii !!! Au venit cu spuozitii cu scancete si urlete ca sa creeze un cadru emotional fals decidentilor din structurile statului. Ce se intimpla? Se vede si e trist. Dam afara oameni a caror vina nu e suficient demonstrata, demontam structuri care poate ca incet si timid au inceput sa functioneze de bine de rau. Ma gandeam ce lipseste din tot romanismul asta dintr-o presa NEGATIVISTA , partizana si manipulata … capra.

  9. @Kalan: generalizezi si bati campii. textul asta sub care comentezi tu e scris de unul din presa care n-a demonizat biserica, nu a demontat structuri, nu a cerut descapatanarea ISU si care nu da doi bani pe povestile de alcov

  10. Sa ne fereasca Dumnezeu, Buddha, Allah, Yehova si Profetul Mahomed sa ajunga Romania pe mina poponarilor drogati cu barba si ochelari si a ochelaristelor isterice din Piata Univarsitatii, adica cum se zice acum ,,tinerii frumosi si liberi” !

  11. Ca tot veni vorba de Badea mai sus : in timp ce citeam (p-aici) si ascultam (p-acolo), s-a oprit brusc din monodiscutie (ceva cu nedecorarea medicilor implicati in “Colectiv”) si-a-nchis scurt : “M….press ne-a adus presa”. E de urmat exemplul (pe care il propaga M. Badea de cand cu “tehnocratii”, cam de vreo luna); un fel de “hai, pa !”.
    Si nici de grija alora d-au vrut cu “tehnocratii” in piata nu e a ma durea. Cin’ se frige, sa-l usture; personal, am “servici”, platesc impozite….La vremea mea, am vazut cum e si cu “strada” (13-15, cand cu trandafirii la Universitate…si in septembrie “91, cand cu fumigenele la Guvern….); mi-a ajuns, am inteles ce era de inteles : muncesc, platesc impozite. Si, eventual, sper sa nu ma prinda vreun “Colectiv”, ceva…Stiu, in concluzie, ca nedreptatea e parte din viata (am cunoscut-o, vorba “Parazitilor” : “inca ne mai vedem”…desi, ei ziceau de saracie in piesa respectiva). Compatimesc sincer cazuri ca cel de mai sus; dar, cinic, pot s-un “asa le trebuie, cine i-a pus sa faca bine ?!”… S-a vazut anu’ trecut, cand cu “tara-napoi”; era mai adecvat “tara in dos” !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.