Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Republica autonomă Martorii lu’ #rezist, zonă liberă de conștiință

Republica autonomă Martorii lu’ #rezist, zonă liberă de conștiință

Băi, martorii lu’ #rezist, #nextlevel, #văvedem și care mai sunteți pe felie, nu vă mai alintați că voi sunteți poporul. Sunteți câteva zeci de mii la nivelul unei țări de aproximativ douăzeci de milioane, jalnic de puțini pentru nemulțumirea generală pe care o clamați și vă țin isonul niște magistrați disperați că-și pierd aura de zei, avantajele imorale și montați de la spate că ei sunt clasa conducătoare și că fac și legea, nu doar o aplică. Recitați ca niște papagali slogane învățate pe de rost, nu sunteți în stare să răspundeți (fără să citiți din învățăturile propagandei securității) ce vă nemulțumește, aprindeți mimetic lanternele telefoanelor, sunteți încântați că arătați ca podoabele de Crăciun și vă citați unii pe alții ca niște sectanți acerebrali care se botează în piscine și își închipuie că-s pe creasta valului nemuririi. Mi-e silă de voi, ați făcut irespirabil aerul și așa îmbâcsit peste măsură și, dacă aș avea puterea asta, v-aș delimita un teritoriu unde să vă arestați între voi, să vă luptați anarhic ca fiarele pentru puterea iluzorie de șefi peste neghiobi și să declamați gratis îndemnuri mobilizatoare. 

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Republica autonomă Martorii lu’ #rezist, zonă liberă de conștiință

  1. am pus si eu cati suntem raportati la votare, da’ tot cam aia e proportia 🙂

  2. Aia cateva zeci de mii erau cateva sute de mii in Februarie, iar daca aceste legi vor fi votate in forma infama in care sunt pregatite acum cred ca demonstratiile din Februarie vor fi mici in comparatie cu ce urmeaza.

  3. Ar fi interesant un studiu al unel case de sondare(avangard sau ceva serios) care sa-i intrebe pe romanii care au avut procese ( penale, comerciale, contengios, civile etc) in justita ultimilor 12 ani, ce cred despre ea.
    Mai precis, cati cred ca li s-a facut dreptate si cati nu.
    Hai sa intebam poporul care chiar a avut se-a face cu ororile!

  4. abia astept sa vad fluviul pe strazi 🙂
    nici macar Digi nu mai risca sa umfle cifrele ca-n februarie

  5. Nici in februarie n-au fost mai mult de cateva zeci de mii in Bucuresti si in total pana in 100 de mii in toata tara. Piata victoriei cu capetele bulevardelor unde erau protestatarii are aprox. 40 000 m2, daca eliminam stalpii, semnele de circulatie, gardurile, cordoanele de jandarmi….la concertele Metallica, ac/dc din anii 90 cand mureau oameni din cauza aglomeratiei erau undeva la 4-5 persoane\m2, toti imbracati lejer in tricou, maieu…in februarie era frig toti erau imbracati in canadiene groase si in plus se vede ca cam peste tot sunt spatii largi printre care se plimba oamenii, la genul asta de manifestatii politia americana estimeaza o medie de 1.2-1.5 oameni\m2 adica in piata victoriei au fost undeva la 50-60 mii si poate inca pe atatia in total in restul tarii, la populatia tarii cei aprox. 100 mii reprezinta aprox. 0.5% adica un procent nesemnificativ.

  6. Cifrele raportate de alde digi, hotnews cu 500-600 mii de protestatari …..l-ar face si pe ceausescu, cel cu raportarile la ha, sa se rusineze.

  7. astia daca se mai numara de multe ori, ajung la concluzia ca piata victoriei e mai mare decat pietele alea de pe la chinezi gen xinghai. ma uit acu pe wikipedia si idiotii de fac tabelele alea aia habar nu au cat de mare e piata victoriei de incap asa puhoaie de oameni. ce zice mihai e corect. da ma rog, daca de exemplu numara anastase iese cat vrea muschii ei. e link mai jos, daca e permis, care arata imagine 3D simulata cu 2 oameni pe m2. si sunt fix cam cum par pozele facute la victoriei cand numarau aia 300 de mii sau cati numarau. (sunt mai multe linkuri in material care prezinta diverse densitati, simulari, etc.). oricum, fix ce zice mihai, la mai mult de 4-5 pe m2 e risc extrem de mare sa se calce lumea in picioare. aia in piata cred ca au fost norocosi al dracu. n-am auzit pe vreunu sa fie calcat nici macar pe bataturi. da ma rog… daca zice digi ca au fost milioarde, sigur milioarde au fost.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_city_squares_by_size
    http://www.gkstill.com/Support/crowd-density/CrowdDensity-1.html

  8. Evident ca aia destepti si multi se uita-n dintii vostri. Doar ca aia nu-s in publicul comercial si n-aduc bani.

  9. Frumos grăit-a Mircea Pașcu:
    „Este greu de înțeles de ce atâta îndârjire împotriva modificării legilor justiției – îndeosebi împotriva obligativității respectării drepturilor omului si a răspunderii magistraților – când aceste modificări ar putea fi eliminate în clipa în care liberalii (sprijiniți de USR) ajung la putere.
    Sau se tem fie că nu ajung, fie că lumea îi va lua în furci, dacă vor vrea să reinstaureze sistemul lui Băsescu?”

  10. Mare lucru ca in Romania sunt proteste de strada! Este ceva specific democratiei sa poti protesta cand ti se pare ca ai ceva de obiectat. Da’ cu niste neo-comunisti cu reflexe totalitare la putere, protestele celor care li se opun par ceva nasol.

  11. Imi pare rau, dar pentru situatia asta sinteti voi jurnalistii vinovati! Le-a spus cineva vreodata despre coruptia din vest? Nu! Le-a descris vreodata cineva sistemele de justitie din vest? Nu!
    Deci ce stie romanul? Ca vestul lui iubit este plin de cinstiti si asta este si motivul pentru care la ei ploua cu salam si se calca pe parmezan. Daca te vei uita in presa, vei vedea ca romanii sint poporul ai carui indivizi cad cu regularitate, absolut in toate tarile, prada escrocilor care-i folosesc ca sclavi la diferite munci.
    A fost si un sef de sindicat care a spus ca “este dreptul romanilor sa creada ca tot ce zboara se maninca”, iar asta arata la ce nivel este populatia. N-am vazut un alt popor mai rupt de lume! Nicaieri! Deasemenea n-am mai auzit in alta parte teoria vestului luminos cu civilizatii si avansatii care s-ar afla acolo.
    Am ajuns de risul unui continent. Nu este o gluma!

  12. Nu cred ca protestele de strada sunt justificate in acest caz. Ar fi mai utila o mediere intre parti. Multi protestatari nu inteleg bine contextul. Era de asteptat ca majoritatea parlamentara sa modifice legile justitiei.

  13. Lasand la o parte micile (sau marile) rautati (sau, in unele cazuri nefericite si neodorite, injuraturi) pe mine, un om care nu are experienta juridica relevanta, ma ingrijoreaza foarte mult cateva lucruri, pe care le consider importante:
    1. Schimbarea legilor justitiei este facuta printr-o comisie ad-hoc, al carui rol nu-l vad decat doar pentru a proteja interesele personale ale unor politicieni, aflati vremelnic in functii, si mai putin pentru a proteja interesul cetatenilor.
    2. Principalii agenti ai schimbarilor (Iordache, Nicolicea si Nicolae) au, din perspectiva mea, probleme semnificative de caracter, de educatie juridica si de experienta practica. In plus, ei refuza orice fel de colaborare cu cei care vor fi obligati sa aplice aceste noi legi. Nu mai spun de cele cateva milioane care nu se alatura, inca, celor cateva zeci de mii de la ai caror dinti facea referire Victor 🙂
    3. Sunt amendamente propuse de persoane, precum dra. Cosma, facute special pentru a-si exonera/scapa rudele (in cazul de mai sus, pe tatal si fratele ei). Acestea sunt, fara nici un dubiu, conflicte grave de interese, care, din pacate, nu sunt sanctionate sau sanctionabile, desi ar trebui.
    4. RTV si A3 iau in deradere exemplele oferite de diversi oponenti zelosi, dar cum ar fi ca sa se intample un asemenea caz. Cum ar fi ca un asemenea caz nefericit sa li se intample celor “3 muschetari” de mai sus sau celor care iau in deradere aceste scenarii, e adevarat unele din ele putin probabile?

  14. Victor C
    Doar lipsa informatiilor! Este destul de mult si uite-i pe strada pregatiti sa dea in cap oricui nu-i crede pe ei si inchipuirile lor.
    Cum ar fi sa le spui despre ce se intimpla in tara lui Klemm? Daca romanii ar fi stiut, respectivul ar fi tacut din gura!
    Shock Report Reveals Pentagon & HUD ‘Lost’ $21 TRILLION—Enough to Pay Back Nat’l Debt

    Sau din Germania mult iubita:
    KenFM im Gespräch mit: Ullrich Mies (“Fassaden-Demokratie und Tiefer Staat”)

    Fassadendemokratie und Tiefer Staat: Auf dem Weg in ein autoritäres Zeitalter Taschenbuch – 21. August 2017
    von Ullrich Mies (Herausgeber),‎ Jens Wernicke (Herausgeber),‎ Jörg Becker (Autor),‎ Daniele Ganser (Autor),‎ Bernd Hamm (Autor),‎ Hans-Georg Hermann (Autor),‎ Hannes Hofbauer (Autor),‎ & 10 mehr

    Der tiefe Staat: Die Unterwanderung der Demokratie durch Geheimdienste, politische Komplizen und den rechten Mob Gebundene Ausgabe – 25. Januar 2016
    von Jürgen Roth (Autor)

    Der stille Putsch: Wie eine geheime Elite aus Wirtschaft und Politik sich Europa und unser Land unter den Nagel reißt Taschenbuch – 9. Mai 2016
    von Jürgen Roth (Autor)

    Tara a preluat un sistem in care traiti si despre care nu stiti nimic! Tot ce se poate afla din presa romaneasca este ceva care nu are legatura cu nimic. Stati si discutati despre lumi virtuale la care romanul a ajuns cel mai mare specialist. Am ajuns un popor total rupt de lume si care nu mai poate face fata schimbarilor, pe care nu le poate intelege, pentru ca nici nu este obisnuit sa le vada. Cei care-si inchipuiesc ca sint prea sus pentru valurile strazii se inseala!

  15. @Popescu
    Am cautat si eu raportul despre HUD si DOD. Am impresia ca este o duda pusa pe net. Nu am vazut nici unul din trusturile de presa din America sa preia stirea asta.
    Nu tot ce zboara se mananca, dupa cum nu tot ce apare pe net (sau in presa) este adevarat.

  16. Bigradu
    Presa miliardarilor, in care te uiti tu, mai are trecere doar pt 6% din populatia SUA. Presa este aia alternativa, nu cea a concernelor, care nu mai intereseaza chiar pe nimeni.! Aia scriu cind nu mai au incotro despre ce este vorba, altfel continua cu povesti. Chestia cu ziaristul care scrie ce vrea s-a desfintat definitiv in vest inca din anii 90. Stiu si cum s-a facut! Cu toate astea, ai fi gasit in Washington Post stirea despre the black budget de 52,6 bilioane pentru chestii ilegale si acolo, in articol, ai toate datele. Despre cele 21 de trilioane poti sa intrebi si la Reuters pentru ca si acolo a fost aceasta stire. Un ziarist pe nume Scot J. Paltrow iti poate da amanunte. Poti sa-l intrebi si pe fostul senator Ron Paul, care are blogul lui si-ti raspunde. Nu e ca-n Romania unde fiecare se crede pe Olimp si nu prea mai are cu cine sa discute.
    Altfel stiu ca voi nu gasiti nimic din tot ce ste pe lumea asta. Fara 500 de carti cititte nu vei intelege vreodata ce s-a intimplat sau ce se intimpla.
    Si pentru Citacu:
    iti aduci aminte cind un presedinte de acolo trancanea cit e ziua de lunga despre asa numitul stat social? Afla ca absolut toate “zicerile” lui au fost rostite in parlamentul german de anumiti politicieni., iar cei de acolo le-au luat si l-au pus sa le citeasca.
    Daca lasi injuraturile sper sa lasi si raspunsul asta pt Bigradu.
    Ca un ps: sinteti cel mai usor de pacalit! Aflati pretul exact in viitorii 7 ani! Nu se dau scutiri!

  17. Ai interpretata gresit! Detin si am citit carti care contin adevaruri verificabile. Asta sint si cele despre care am pomenit mai sus. Le citesti si vezi. N-am facut parte dintre romanii care au crezut ca vintul, ramul si televizorul inlocuiesc cartile. Deci este o problema f simpla, deloc iesita din comun.

  18. Cum e evident si in poza, si cum spunea si Badea, la vremea pozei, media varstei la cei de pe scarile alea e, undeva, la anu’ 2 de facultate. Nu zic, probabil oameni cititi, cu oaresce cultura. Totusi, cand eram prin facultate, abia aveam timp sa citesc pe domeniul de-l pregateam spre exercitare, dar’mite sa mai emit si opinii ferme (si, fiind domeniu umanist, la 3 vorbitori, sigur erau 5 pareri…).
    Vad, totusi, cu tristete, ceva inedit : maaare diferenta intre”golanul” anilor “90 si hastagu’ d-acum… Cei d-atunci veneam dupa “agenturili” lu’ Ceasca, n-a avut curaj tovu’ de multumea minerilor sa ne acuze de influente d-afara; astia d-acum sar, cu presa obedienta, la orice fasaiala care da aparenta de reglementare (am vazut la aia cu declararea surselor de venit la ONG-uri o frasuiala, cu argumente, undeva intre clasa pregatitoare si cea de urmeaza – cica e greu, ca se mareste birocratia; dubioase argumente, dar numai pentru aia de #gandim, pentru aia de #rezista nu se vede, ca erau lozincile pregatite…)

  19. E greu pentru un ONG care se ‘respecta’ sa declare pe bune al cui e, cati bani are si ce jocuri face. E atata secretomanie in asa -numita ‘societate civila’ incat te duce cu gandul la secrete militare, nu la deschidere, onestitate si transparenta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.