Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Alegerea filosofică între statul pe goană și restul vieții la pandaimos

Alegerea filosofică între statul pe goană și restul vieții la pandaimos

De fiecare dată când vreun bogat autohton își ia viteză pentru conservarea propriei libertăți, aceiași tâmpiți consacrați (urmați imediat de o turmă de oi cu aceea la facebook) sar din baie și încep să se tânguie. Cine e de vină? Ce au păzit serviciile? De ce nu l-au oprit dorobanții la fruntarii pe bandit? De ce nu avea interdicție? Cine răspunde? Trece zgomoteca, lumea se ia cu ale ei, iar fugarul (re)devine interesant doar dacă are ghinion în viață sau dacă e trimis pachet în baza vreunei înțelegeri politice subterane, cu largul sprijin al serviciilor secrete.

 

Culmea e că majoritatea alege să părăsească țara asta primitoare și ospitalieră perfect legal. În baza actelor normative pe care le apără în stradă tefeliștii haștagieni. Mazăre, Popoviciu, Ghiță și toți cei care o taie grandios din țară ca să nu-i (mai) ia Miliția și să ispășească secolul de pedepse la pandaimos o fac în baza Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Alea meșterite de Bica și trecute de Boc, la cererea lui Băsescu, fără nici o dezbatere publică, prin asumarea răspunderii guvernamentale, în Parlament. Da’ martorii lu’ #rezist zic că-s bune legile și ies în piață ca să nu le schimbe Dragnea, Iordache și Nicolicea.

Ce să zic? Continuați, proștilor…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

5 thoughts on “Alegerea filosofică între statul pe goană și restul vieții la pandaimos

  1. Sper ca domnului Mazare sa ii mearga bine in exil. Poate s-o intoarce si dumnealui inapoi in tara cand i-o fi scris.

  2. Dacă avem instituți puternice să inițieze procedurile legale și să-l aducă înapoi pe dl Mazăre.
    Nu înțeleg isteria “jurnaliștilor” care luptă pentru statul de drept.

  3. In cazurile particulare scoase de tine la inaintare (Mazare, Popoviciu si Ghita) nu cred ca este o problema cu calitatea legii ci este o problema cu inculpatii/infractorii in cauza. Sunt oameni care au acumulat o putere financiara si/sau politica foarte mare care i-a facut sa creada ca ei sunt papusarii sefi si ca toata lumea danseaza dupa cum le canta ei.
    Cand s-a apropia funia de par inca au avut bani sa corupa diverse persoane pentru a le da un “heads up” si sa o stearga englezeste.
    Cel mai elocvent exemplu este grupul smecherilor din fotbal care au reusit sa obtina o achitare in prima instanta. Nu cred ca este diferit in cazurile de mai sus.
    Ca cei de mai sus sunt si Pinalti, Udrea, Cocos, etc.
    Sper din toata inima sa nu treaca amendamentele tripletei infernale si sa-i bage la bulau pe toti care au “confundat” buzunarul public cu cel personal.
    In sfarsit, sper ca la un moment dat (“sooner rather than later”) cineva sa-i ia la intrabari pe toti magistratii care in ultima luna inainte de pensie au “primit” bonusuri si prime consitente care i-au ajutat sa obtina pensii exagerate

  4. Sa fie dansii sanatosi, ca nu o sa le ia cu ei…Cunoasteti proverbul, “cine imparte, parte isi face”.

  5. O fi statul asta “de drept”, dupa voia si chipul hastagienilor isterici, dar e prost ca noaptea. Daca e atata justitie si legile sunt atat de bune pe cat le apara ei cu pieptul gol, de ce, dracu’, nu se recupereaza “prejudiciile” imense, calculate si “probate” de DNA. In statul asta “de drept”, DNA (o institutie complet anticonstitutionala, citeste tefelistule, inaint sa injuri!), a ajuns un soi de haita turbata, consumatoare de resurse uriase, asmutita politic (da, chiar si Iohanis e politic, dar’mite Grupul de la Cluj!) asupra adversarilor, in folos propriu sau al celor ce i-au proptit pe unii in functii. Suna a grupare de crima organizata, nu?! Pana la marea si sangeroasa restauratie, era o lege, a ilicitului, nu in totalitate ticaloasa. In baza acestei legi, unul ca Basescu era impuscat, daca n-ar fi facut parte din sistemul represiv. Altii, in schimb, artistii, chelnerii, beneficiarii de “bacsisuri” erau impozitati cu 80% din ce li se gasea, dar erau lasati sa “lucreze” in continuare…Putina lume intra la puscarie pe legea asta, doar daca li se proba un prezudiciu din “avutul obstesc”… Pana si comunistii erau mai destepti…Asta cu azilul politic, eu am luat-o in calcul, inca de la elaborarea noului cod penal. E suficient sa citezi niste prevederi si in baza lor, esti indreptatit…Dar, eu as alege UE, ca tot e sprijinitoarea statului “de drept”…Daca tot suntem asa inertiali si nu ne mobilizam decat la vot, as propune o actiune comuna, asa in masa, de solicitare de azil politic…La Monte Carlo, o fi bine?!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.