Esti aici:
Prima pagină > News Flash > Cuțităreală golănească de port pe cadavrul unei țări descompuse

Cuțităreală golănească de port pe cadavrul unei țări descompuse

Mă lasă rece războiul politic Liviu Dragnea – Mihai Tudose. Dincolo de faptul că nu m-a luat vreunul pe buletin, nici dacă aș avea trăiri politice dedicate, tot n-aș avea cu cine să țin. Primul e o mare dezamăgire, al doilea e o uriașă confirmare. Deci trăim în lumi cvasiparalele, avem interese care nu se intersectează și putem trăi liniștiții unii fără ceilalți. Dar povestea asta urâtă a escaladat nepermis odată cu declanșarea scandalului pedofilului din lift. În mod normal, după toată ursăria cu așa-zisa căutare de trei zile prin intermediul polițiștilor, cu poza pe toate televizoarele și împăștiată că molima pe Internet, a unui individ angajat chiar în poliție, suspect în alte câteva dosare de agresiune sexuală, Poliția trebuia decapitată. Fiindcă n-au avut bunul simț sau onoarea militară să plece ei din funcțiile pe care le ocupă, șeful IGP, cel de la Omoruri (la care, să vezi minune, sunt și cazurile de agresiune sexuală nerezolvate până acum și care a mințit cu bună știință la tv ca să dea bine politic pe modificarea codurilor penale) și toți cei care, în ordinea descrescătoare a ierarhiei, sunt peste agentul-pedofil ar fi trebuit dați afară. Fără nici o altă discuție despre cât de competenți și de inimoși sunt. Poliția inspiră, prin grația lor și a altor incapabili, orice, numai “siguranță și încredere” nu. O să ajungă lumea să nu se mai urce cu polițiștii în uniformă în lift sau să nu mai oprească la controlalele de rutină ale Circulației.

Carmen Dan a propus, legal, demiterea șefului IGP. Mihai Tudose, unicul care o poate face în baza legislației în vigoare, a refuzat. Ca să i-o tragă lui Liviu Dragnea, nu fiindcă n-ar mai putea de dragul polițistului Despescu. Dacă are nemulțumiri la adresa propriului ministru de Interne, șeful Executivului are instrumentul la fel de legal al remanierii. Dar n-are sânge-n portocale să joace atât de tare. Așa că, prin refuzul public și asumat al semnării demiterii șefului IGP, doar ca să-i dea la operație lui Dragnea prin intermediar, Tudose dă startul oficial al insubordonării ierarhice în tot aparatul de stat. De azi, orice funcționar se poate pișa cu jet pe ministrul de profil dacă se poziționează politic de partea cui trebuie. E o chestie de cultură instituțională. Pe care premierul n-are de unde s-o știe. Îl excede, pur și simplu. Așa că procedează cuțitărește, convins că dă marele șah politic. Și taie panglica anarhiei oficiale. După ce i-a legitimat, primindu-i la Palatul Victoria, pe ocupanții ilegali ai Pieței Victoria, fix de asta mai era nevoie. După el, potopul…

Mișule, oricâtă spoială de carte a încercat să poleiască sistemul pe carcasa ta grunjoasă, ai o anvergură politică și o gândire strategică similare celui ale lustragiului din vechiul port al Brăilei…

UPDATE: Asta e o revistă finanțată de la bugetul de stat, prin decizie guvernamentală. Și se cheamă, în 2018, presă. Sper că Ambasada SUA e mândră când stă de vorbă cu Pora

Comentarii

comentarii

Similar Posts

6 thoughts on “Cuțităreală golănească de port pe cadavrul unei țări descompuse

  1. Pe partea politică e clară și ai pus punctul pe „i”. De dragul discuției, însă, știi cum se face o epurare ca lumea încât toți să fie convinși (pe bune, fără trucuri; exceptând nepotismele, favoritismele…) că s-a făcut reformă? Poate unii nu știu & e bine să citească și alții.

    Primul act, tăiate capetele putrezite ale conducerii. Asta o știe toată lumea, asta se face automat (aproape ca instinct) când vrei să faci reformă. E corect dar nu e îndeajuns.

    Al doilea act (probabil cel mai important pe termen {foarte} lung), tai capetele care s-au ocupat & se ocupă cu antrenamentul & instruirea personalului, respectiv a capetelor de conducere deja tăiate.
    Lăsând politica deoparte privind conducerea (care-și are partea ei de vină, cum o face Tudose acuma), trebuie neapărat curățată aripa care se ocupă cu instruirea și antrenamentul personalului („școli”, „academii”, cum li se spune).

    Asta am auzit-o de la un analist/jurnalist cu „national security” acum 5-6 ani: aceeași problemă o au și școlile unde sunt instruiți & antrenați ofițerii de informații. Corpul de antrenori, instruitori, profesori, sunt decrepiți și corupți; neschimbați decât cu cei care îi seamănă ca gândire & abordare (cum a fost trecut Coldea, să predea la școala aia a lor). Dacă luăm fiecare „școală”, fieacare academie, ce să vezi, peste tot aceeași oameni neschibați, supranumita „garda veche/bătrână”.

    Degeaba ne gândim că oamenii Coldea, Kovesi, Tudose, Despescu, Nicoale Radu (un purtător de cuvânt care i-a adus laude lui Iulian Vlad) ș.a. vor dispărea, dacă aripa care i-a pregătit/antrenat/instruit nu e și aia epurată.

  2. am o întrebare: de ce doamna Carmen Dan / Min. MAI nu a dispus un audit privind resursa umană. /declarația de presă dată de către doamna Dan arată “competența managerială”.

  3. Din toata panarama, era o singura concluzie de tras: incadrarile, pe pile, in institutiile statului. Abia de aici urma analiza, cum si cu cine trudesc pilosii, ce ficusi lustruiesc, cine-i inregistreaza si directioneaza, pana unde merge “protectia informativa”, la ce cota au ajuns privilegiile privilegiatilor si mai ales, cum se alcatuiesc listele cu “dispensabili”, ca de “izmenari” nu se atinge nimeni, clar, de cand au aderat la loja sufrageriei… Vrea cineva sa faca reforma, mai degraba reconstructie, sa inceapa cu arderea (la propriu) a odioaselor arhive ce tin captivi statului paralel angajatii institutiilor “de forta” si nu numai. Deci, arderea in piata publica a arhivelor CNSAS, SIPA si DIPI cu lege dura privind folosirea oricarei informatii care a apartinut acestor arhive (ca sa-i descurajeji si pe macovisti, tapalabisti, si sreisisti detinatori de copiute), apoi revenirea la momentul zero, data intrarii in vigoare a legilor de functionare a institutiilor, fara acte subsecvente, derogari si exceptari. Si curatarea de tot ce nu se incadreaza in lege. Va asigur, ca abia atunci o sa avem si politie si magistrati si servicii de informatii si militari… sa nu mai poata folosi ei informatiile “oculte”, sa nu-si mai poata promova soferul si secretata, sau fatuca aia care-i “serveste” la “bufet”…Ar fi SF, ne-am intreba unde au disparut toti tudosii, iohanisii si marii chestori si generali ai tarii. Si mai ales, marile scandaluri publice orchestrate si augmentate cu informatii si imagini de arhive. Sa-si pastreze numai arhivele operative..Pana atunci, macar de-o acuzatie de discriminare (l-a auzit cineva pe clampau vorbind macar normal, daca nu apreciativ de vreo femeie?!) si de-o hartuire tot ar trebui sa ne incordam, nu ca ma topesc dupa “doamna Carmen”, dar sunt chestii care nu se fac, nici macar, la tanti Elvira…

  4. UPDATE: Nu avem nicio publicatie mai suburbana, mai injurioasa si mai jos ca nivel moral si intelectual decat cele “elitiste”, sugatoare la bugetul de stat. Si niciun om politic, nici Chichirau, nici macar brancardierul (nu “branconierul” Igas) de la USR nu au coborat atat de jos ca “deontologii” si “oamenii de cultura” de la 22&comp…

  5. zilele astea au scos la iveala multe lucruri. in afara de lupta pentru putere intre cei doi looseri, dragnea si tudose, se constata erodarea puternica a psd-ului dupa castigarea alegerilor, erodare la care contribuie decisiv dragnea prin hotararile ciudate sau nu pe care le-a luat din decembrie 2016. cativa super analisti, gen morsa competenta, l-au acreditat pe dragnea drept singurul om din psd care a castigat alegerile cu al sau program de guvernare pe care nu il stia nici un alt pesedist ce sa mai zic de alegatori. parca toata lumea a uitat cum orice comunicator pesedist prezent in studiouri sau in mass media in general, a avut in timpul alegerilor locale sau parlamentare un singur discurs cel al bunei guvernari ponta!!! si totusi dupa alegeri analistii lui peste prajit in frunte cu morsa competenta l-au declarat pe dragnea ca pe factorul care a adus victoria pesedeului. ideeile ciudate ale liderului maxim, dragnea, privind propunerile de premier au fost cel putin ciudate si luate, exceptie tudose, fara sa intrebe pe nimeni din conducerea partidului. de aici si crizele si prabusirea interioara a partidului. despre acest scandal din politie este prea evident ca se incearca aruncarea afara din guvern a “oamenilor” lui dragnea. ca seful politiei sustinut activ de presa hastagiana refuza sa-si dea demisia aruncand vina exclusiv in carca altora si sustinerea lui, pana acum, de catre premier ridica multe semne de intrebare. mai ciudata sau nu e pozitia vesnicului vorbaret coarna, unul din liderii de sindicat ai politistilor. acest militian se intrece in minciuni si dezinformari in fiecare interventie in mass media incercand aburirea oamenilor si apararea sefului igp.oare individul asta pensionat in mod ciudat si care se ibuiba din bani de unde poate cat mai este invitat prin studiouri sa le umple de minciuni? dupa interventia in emisiunea lui ciutacu in care a fost prezentat raportul lui despescu s-a prezentat in studiul antena 3 facand misto de cuplul ciutacu-chireac si acuzandu-i de minciuni si necunoasterea legilor. si aomul asta continua sa fie invitat la romania tv???!!! problema e ca acest minister e plin de pilosi, de oameni cu dosare care sunt avansati in diferite functii de conducere.. daca se va face vreodata o analiza la sange probabil ca randurile politistilor, de orice grad, se vor rari considerabil. de la intrarea in sistem si odata cu trecerea anilor, coruptia si legaturile de tip mafiot intre politisti si intre politisti si infractori devin practic o politica de sistem.si totul sub obladuirea celor din politica.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.