Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Răcnetul anticorupţiei, pe youtube

Răcnetul anticorupţiei, pe youtube

Astăzi, tabla de şah a personajelor din povestea cu agenţi secreţi şi patrioţi la vînătoare de bandiţi arată uşor mişcată. Şereş, devenit secretar-general al partidului care l-a făcut şi ministru, e unicul rămas în prim-plan, dar a intrat – la pachet cu liberalul Păcuraru – în topul senatorilor răi. Nagy trage din greu pentru oligarhul maghiar drag preşedintelui Băsescu. Mucea şi Donciu, cînd nu se caută la nervi, se tîrăsc prin tribunale şi tîrăsc după ei filatorii unor servicii secrete care l-au făcut scăpat pe Hayssam. De Benyatov nu ştiu nici vîntul, nici pămîntul. Stancev şi-a recuperat rezidenţa de Monaco, iar cînd nu zburdă prin lumea largă trece prin România, dă bineţe procurorilor şi se ocupă de proaspăta lui investiţie, băruleţul cu bulgari cîntători live din buricul Capitalei. Iar Nastasiu – primul procuror din istorie care a făcut cerere scrisă pentru eliberarea celui pe care-l băgase la beci – e ignorat de protectorii săi politici. Altădată anchetator favorit al chiriaşului de la Palatul din Deal, fălosul bănăţean, luat la goană cu strigături de superiorii ierarhici şi urgisit de subit verticala Kovesi, îşi plînge amarul pe la radiourile şi televiziunile mogulilor pe care i-a ascultat şi instrumentat odinioară.

Restul, aici

Comentarii

comentarii

Similar Posts

5 thoughts on “Răcnetul anticorupţiei, pe youtube

  1. Protestam vehement impotriva articolului din JN care strica dimineata (vag) racoroasa a cetatenilor cu imagini apocaliptice gen AnaIpatescu Macovei sau Rodica (col) Culcer.
    Recidiva va fi pedepsita cu o reclamatie la mogul plus o petitie online impotriva tonomatului.
    (Un grup de cetateni sinceri)
    PS
    Unde-i tonomatul ala ca in header i-ar sta super? 🙂

  2. Am mai vazut o data clipul de pe youtube. Cu prima parte, roman fiind, n-am cum sa nu fiu de acord. Spaga aia marunta este atat de adanc inradacinata in societate incat a devenit o obisnuinta. Doar din cand in cand autoritatile “pescuiesc” cate un medic (mare corupt daca da concedii medicale pe 50 lei) sau vreun functionar marunt (mere “primitor” de atentii in schimbul eliberarii a cine stie ce document). Si daca este sa fim cinstiti, la asta se rezuma lupta anticoruptie.
    Restul clipului este, daca vreti, “oglinda” Romaniei de astazi. O Romanie in care autoritatea (oricare ar fi ea, de orice coloratura politica), n-a facut decat sa profite, sa se protejeze si sa incerce sa “ingroape” adversarii politici. Asta atunci cand nu acoperea porcariile transpartinice petrecute in acest timp. Romania post-revolutionara a inceput cu celebra propozitie: “fa-te ca lucrezi!”. Acesta a fost si inca mai este motto-ul acestor 19 ani. Exact asta au facut autoritatile. Incompetenta si prostia adusa la conducerea principalelor institutii ale statului si platita cu bani multi. Oameni care-au acceptat sa fie transformati in “unelte”, folositi cand de unii, cand de altii in acest razboi politic. Si atentie, suntem in plin an electoral. De aceea, cred ca acest clip nu reprezinta decat inceputul.

    P.S. Sta marturie mapa profesionala a Monicai Macovei. Despre madam Culcer, nu merita sa vorbim. O singura dezamagire am: Victor Alistar.

  3. Cat timp lupta asta anti-coruptie nu va genera foarte repede voturi (sau anti-voturi, vezi Remes), vom ramane cu ce avem acum : paine si circ. Paine pentru gazetari, circ pentru bobor. Plus ca, la o adica, nu exista nici o sentinta. In cazul in care pacatosul se caieste, se vor gasi destui creduli care sa vada in pupatul pe crestet o iertare a pacatelor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.