Esti aici:
Prima pagină > News Flash > În satu’ cu miniștri, vigilența organului bate la cur Monitorul Oficial

În satu’ cu miniștri, vigilența organului bate la cur Monitorul Oficial

You may also like these posts:

 

Nopțile mele-s din ce în ce mai savuroase. A doua oară consecutiv, dau de un agent zelos. Pe care-l încurcă legea în vigoare. Pare prea simplă. Și atunci adaugă la ea pe loc. Fix când trebuie să intru în live ca să comentez ce recită Vela din Ordonanța Militară 8. Îi arăt legitimația. Nu pare convins. Mă pune să mă caut de adeverință de serviciu. Nu e obligație legală să le cumulezi. Dar sunt plictisit-concesiv. N-am chef de scandal. Am mai avut unul azi, ajunge. Plus că așteaptă regia de emisie și publicul spectator să comentez zicerile docte ale lu’ Marcel. Chiar, ce geacă o avea azi? Am plecat ca bou’ fără să mă uit. În fine, mă caut la portofel. Evident că dau întâi de adeverința de ieșit casă pe propria răspundere după piramidoane și țigări. Mai sap. Găsesc și adeverința salvatoare. I-o lipesc de geam. Nu-l convinge nici h\rtia asta. Dau geamul jos, că-l văd miop. Mă refuză speriat. Se retrage N-are voie. Cheamă un coleg. Nici ăla nu-i impresionat. Revine campionul. Cică nu-i valabil actul. M-or fi dat afară. Dar acum un ceas eram live, iar acum stau pe telefon, în linie, să ascult zicerile Marcelului. În fine, mă încumet și-l întreb ce-l încurcă. Mă aștept să iasă la interval cu lipsa ștampilei. Mă uimește iar. Cică e de pe 23 martie. Așa, și? Păi nu e de azi. Bre, matale vrei să-mi scot în fiecare zi act de mână că nu m-au dat afară? E de luna trecută. Lucrez de șapte ani la ei. Dar acum e stare de urgență. Și scrie la lege că trebuie să scot de la personal una pe zi? Nu, dar nu e nici o garanție că mai e valabilă. Sunt gata să-l bag în direct. Gogo al meu oscilează, din regie, între nerăbdarea de a mă băga odată-n live (să scape de stresul că n-are părerolog) și ideea ghidușă de a mă transforma în reporter la fața locului controlului de rutină, cu agentu’ subiect. Vine iar al doilea. Iese solemn la interval. Hai, de data asta, duceți-vă. Bine, plec, dar unde scrie în lege că am nevoie de adeverință zilnică de salariat? Că am carte de muncă înscrisă la Revisal. Scap iar de furia legii. Noapte bună, servici(u) ușor. Dar unde mergeți? Acasă, la naiba să mă ia, să-i scriu lu’ Vela ce nătărăi plini de zel și de frustrări a scos în stradă. Bine că virusul ucigaș n-are trup și identitate înregistrată. Până-i verificau toate actele, se lăsa de răutăți…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

4 thoughts on “În satu’ cu miniștri, vigilența organului bate la cur Monitorul Oficial

  1. Victore nu știu cât de mult ai avut de-a face cu milițienii dar ăștia sunt polițiști cu facultăți și încadrați cu mii de euro pe pile fără pregătire militară! Eu sunt convins ca dacă ai fi avut timp sa vezi nu milițienii cei din stradă au făcut rău în România ci cei pusi de partid la conducere în sistem! Pe lângă unii polițiști și milițieni cred ca tot majoritatea milițienilor erau mai pregătiți pentru munca din teren decât mirările de acum!

  2. A dat duoamna Carmen Dan o lege care sa protejeze politistul? A dat! La Craiova un cetatean european aflat in curtea sa la o paranghelie in stare de urgenta ameninta politistii ca are cu ce sa-i cresteze pana la 20 de bucati purtatori de cashcheta daca acestia intra pe poarta sa. Si politistii au abandonat misiunea tiptil. Dar ce zmei sunt politistii cu cetatenii responsabili, onesti ! Cu cetatenii onesti se schimba tactica, misiunea devine caz de promovare in grad, politistii devin iscoditori, colombo-detectivi… hai marsh, javrelor ca ati ajuns in 30 de ani sclavetii cu uniforma ai interlopilor.

  3. Dupa cum il vedem pe Lidovic Orban distrat la declaratii despre ordonante mitare pare ca are dezinfectantul conectat la damigeana. Domnule Ciutacu, de pe vremea protestelor hastagiene rezistente se zbiera impotriva unor jurnalisti care erau etichetati ca apartin ,,ciumei rosii,,. Probabil ca trebuie sa existe si jurnalisti apatinatori ai ,,ciumei galbene,, sau … a ,,ciumei albastre,,… Ordonanta militara 8 trebuia sa fie pentru Romania, si nu e! Domnule Ciutacu, ar trebui impreuna cu alti jurnalisti indiferent de ,,culorile ciumei,, sa atentionati gazetareste pe baietii din birouri dar si Lidovic ca pozele din avion cu iarba uscata in plina primavara nu sunt imasuri,islazuri sau maidane ci, acea uscatura e cultura de grau sau alte culturi de cereale pt ca e …seceta stimabililor din birouri. Tarlale cu grau au ramas putine, inlocuite de tarlalele cu vile. Ordonanta 8 trebuia sa minimeze exportul de cereale daca e imposibil de interzis in UE. Altfel, cu ,,sprijinul,, coronavirusului si al secetei s-ar putea ca la iarna sa impartim pentru mancare orzul din rezerva de stat cu caii asa cum au procedat bunicii nostri pe timpul foametei.

  4. Domnule Ciutacu, nu ar trebui sa ,,miroase,, a dosare penale dupa ,,pelerainajul,, cu autocare de la aeroportul Cluj? Incepand cu maestrul de ceremonii in geaca, fara cravata, Vela, si terminand cu toate echipajele de politisti si militari care s-au aflat pe traseul autocarelor neverificate pana la Cluj, toti trebuie sa aiba dosare penale pentru zadarnicirea combaterii coronavirusului. Pai in stare de urgenta trece hardughia de autocar prin zeci de localitati si echipajele de politie se intorc cu spatele cu spatele la sosea?! Ah, doar la batraneii de 79 de ani iesiti dupa paine se dau amenzi de 500ron pt necompletarea corecta a declaratiei!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.