Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Leafă de primar: de câți bani, atâta pește

Leafă de primar: de câți bani, atâta pește

Salariile primarilor sunt noua vale a plângerii publice. Se rup cămeșile politicienilor de vârf de grija edililor. Da, în România, primarii au niște salarii indecent de mici. La fel cum, dintr-un populism irațional și feroce, jenante sunt și cele ale consilierilor locali/județeni, prefecților, șefilor de CJ, parlamentarilor, miniștrilor, premierului, președintelui. Dar nu sunt mici de acum două zile. Când au candidat, unii pentru al “n”-lea mandat, știau că, dacă vor câștiga alegerile, leafa va fi mică. Deci și-au asumat austeritatea. Nu i-a împins nimeni cu forța pe buletinele de vot. Au dat din coate, au tras sfori, s-au bătut în campanii electorale, au cheltuit camioane de bani să se (re)aleagă. Atunci sunt, matematic, două variante. Ori erau extrem de pricopsiți financiar înaintea candidaturilor și s-au gândit să întoarcă din binele lor comunităților unde s-au ridicat, ori au venit la furat. Nici în primul, nici în al doilea caz, cererea de majorare a salariilor nu se susține.

P.S. Când era opoziţie, actuala putere spunea că nu-i nevoie de mărit taxe şi tăiat salarii şi pensii, ci doar să nu se mai fure. Eu zic că ar fi bine să aplice metoda…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

12 thoughts on “Leafă de primar: de câți bani, atâta pește

  1. Buna seara d-le Ciutacu,

    …au venit la furat,cu siguranta!

    Cu mult respect pentru Dvs.,
    IoanaP

  2. Sa generalizezi, asa cum face IoanaP, e destul de pagubos…. intre miile de edili-sefi, o fi si exceptia… una, doua, cateva, cativa…
    Asta cu “salariile primarilor” e la fel de interesanta in contemporaneitate ca si aia cu “salariile bugetarilor”… sunt bugetari pretabili, ca meserie, la sectorul privat (aici, sau afara) – medici, profesori, finantisti – care nici nu vor s-auda de ruptu’ oaselor la patron (de unde se vede ca cel mai bun patron e statul, ca nu te normeaza, da’ te plateste la timp… putin, da’ sigur…E mare restructurare si la bugetarii de ghiseu, “decat ca”-i plimba de la un ghiseu la altul, ca sa-i poata intoarce la ghiseu de origine…
    Asta cu “salariul primarului” e ca sa uitam ca impozitul local se flituieste in panselute, borduri…La mine in urbe e acelasi primar de cand s-a inventat oul (sau gaina, ca nu stim care a fost mai intai), si se stie pe acte ca are : vila, piscina, masini, afaceri…Aflu, acu’, ca politicienii vor tableta, ca sa faca economie la hartie… s-aiba, deci, parte ca-n reclama : “e-mag… e-mag…”

  3. @Daniel
    Domnule draga,traiesti pe alta lume!!!TOTI SUNT LA FEL!!!REGRET!
    Asta e realitatea!!!
    Cu respect,
    IoanaP

  4. Unii fura ca nu au salarii bune si sunt in pozitia de “sefi”,trebuie sa fie avuti ,altii fura cu mana altuia ,tot pica ceva in ograda lor ,altii sunt hoti la drumul mare ,in vazul lumii, nu le pasa ,au spatele acoperit .Sa faca bine sa se multumeasca cu ciordelile ,nu se lasa de ele si cu salariul marit. Dragnea pregateste alegerile ,nu tine cont de parerea noastra ,stie el cum se castiga alegerile ,mai ce seamana cu Hrebenciuc .

    P.S.-trebuie sa adaug ce trebuia sa scriu intr-o fraza ,FURA TOTI FARA EXCEPTIE.

  5. e usor in opozitie. faci politica dand din gura. cand ajungi la guvern creierul trebuie sa proceseze. politicienii nostri nu prea au creier

  6. Din emisiunea din 13 nov se pot vedea inregistrate pe net numai primele 29 de minute. Semnalez fiindca cred ca e si-n interesul dvs. sa se elimine neglijentele tehnice.

  7. Ţara asta s-a dus de râpă şi încă se mai duce, încet dar sigur până o să ne ia dracul de tot. Şi da, sunt de acord cu Ioana P că toţi politicienii (demnitarii) sunt la fel, adică hoţi. Normal că un candidat la o primărie, oricare ar fi aceea, ştiind că se duce acolo pe un salariu de mizerie, de fapt se duce după parandărături. Nu există excepţie. Sunt sigur că dacă ar fi luat la scuturat amănunţit fiecare primar din orice cătun din ţărişoara asta, nu există MĂCAR UNUL, care să nu fi tras un tun.
    Cât despre USL, m-am lămurit şi de ăştia : nişte jafuri de oameni şi caractere şi nişte mari impotenţi, pe care-i face Băsescu şi la 3 dimineaţa sculat din somn. Oricum ar fi, comparativ cu nemerniciile pdl-ul, ăştia-s îngeri. Dar tot jafuri rămân. Mai trist este că nu mai există soluţii ptr. ţara asta. Pe cine alegi preşedinte, premier ? Antonescu, Ponta ? Trompetele lui Băsescu, Cristi Diaconescu, d.na Udrea, Boc, MRU ? Hai să fim serioşi, nu mai avem variante pur şi simplu.

  8. “P.S. Când era opoziţie, actuala putere spunea că nu-i nevoie de mărit taxe şi tăiat salarii şi pensii, ci doar să nu se mai fure. Eu zic că ar fi bine să aplice metoda…”

    Si eu zic.Cine mai zice in afara de noi 2? Si cat timp sa mai treaca pana sa ajungem sa zicem toti la unison acest lucru?

  9. Subscriu la ce au zis Daniel si Victor, am cunoscut si primari care nu au furat, 2 la numar dar asta se intampla acum 20 de ani la unul si acum 15 la altul, poate s-au schimbat vremurile si acum s-au aliniat tot…

  10. Ar fi frumos sa candideze pentru postul de primar,ca in strainatate sau mai bine ca in filme,numai oameni deja chivernisiti care n-au nevoie de afaceri necurate ca sa se ajunga sau tineri saraci dar altruisti si vizionari care sa lupte pentru punerea in practica a idealurilor lor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.