Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Zeus Pehlivanul nu-i Achile Peleianul

Zeus Pehlivanul nu-i Achile Peleianul

Achile Peleianul a avut doar un călcâi sensibil şi s-a prăbuşit, cât era el de lung şi de fălos,  răpus de săgeata otrăvită a frumosului Paris, în faţa zidurilor Troiei. Traian Băsescu o are pe Elena Udrea, iar nişte băieţi deştepţi şi bine orientaţi par a fi intuit metoda prin care autointitulatul şef al statului poate fi îngenuncheat şi pus cu capu-n ţărână în spatele zidurilor Cotrocenilor. Pentru că iarna nu-i ca vara şi, spre deosebire de mitologicul erou grec care asalta neînfricat zidurile celei mai bine apărate cetăţi a epocii, Zeus Pehlivanul scuipă cu apă de foc de după zidurile unei fortăreţe care l-a izolat de oamenii care l-au dus în triumf acolo.

Mai mult, aici

UPDATE: După ce am publicat textul în ziar, am constatat că şi Radu Tudor băgase din (acelaşi) călcâi. În faţa acestei coincidenţe stranii, nu-s decât trei variante: ori ne schimbă mogulu’ setările, ori mă apuc să citesc iar ziarul unde-s redactor şef, ori aştept confirmarea informaţiei şi din a treia sursă, poate scot de-o ştire.

UPDATE LA UPDATE: În ciuda căldurii și a concediilor, postacii pedeleului combat cu aceeași râvnă pe bloguri și pe site-urile ziarelor. Băi, Modroganilor, mai aveți mulți proști de trimis la înaintare? Vă mai țin resursele financiare? Dacă răspunsurile-s pozitive, cum intuiesc, nu găsiți și voi măcar unii cu liceul la zi?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

57 thoughts on “Zeus Pehlivanul nu-i Achile Peleianul

  1. Bre strici orzul pe gâşte!!! Nu pe alea care au salvat Roma. Popei o sa înţeleagă ca l-ai lăudat si o sa te numească ambasador. Nu ca asta vrei matale dar atâta îl duce capul! 🙂

  2. Lasati dl Ciutacu, sunteti de-al nostru!
    Sa spunem ca “great minds think alike”, nu-i asa?

    Vacanta placuta!

  3. cat despre statuie – e frumoasa, dar daca tot voiati s-o comiteti poate trebuia alta reprezentare. creionasul ala nu cred ca sperie pe nimeni.
    zic si eu..

  4. Zeus s-a demascat. Era de fapt, Bachus sub acoperire. Atacând bacanta-i favorită, pe Nuți de Pleșcoi, băieții deștepți îl ard (îngrozitor de tare, să sperăm) pe tiran, la inimioară, și, mult mai important, la pușculiță.

  5. Calcaiul lui Achile(oare de unde atata bunavointa de a compara pe Basexcu cu Achile) este Udrea.Cred ca ia luat Dumnezeu mintile lui Zeus atunci cand a uns-o ministru turismului.
    Singura sansa a lu Bas este sa faca o curatenie generala in guvern,bineinteles incepand cu Udrea si terminand cu Boc.
    Impacarea cu presa.(CEL MAI GREU!!!)
    Lucruri care nu le va face niciodata,probabil e prea orgolios.
    Risca spre a ajunge un boschetar de lux,daca pierde alegerile in toamna.

  6. O singura adaugire/deosebire … Pe Achile, unul dintre eroii Antichitatii, l-a “intzepat” Paris. Pe dl Basescu e foarte posibil sa-l intzepe, unul, Washington D.C. 🙂

  7. Salut Ciutace,
    genial scris, 🙂 Felicitari!
    Eu sunt de parere ca ar avea mai multe plus ca el insusi este propiul lui calcai..

    Tot respectu’..

  8. O fi tras Paris cel frumos cu arcul, dar săgeata a fost îndreptată către călcâiul lui Achile de către Apollo, aliatul troienilor. Traian Împărat de Murfatlar numai aşa poate fi doborât.

  9. N-ar fi rau sa iasa de-o stire…
    Apropo de sageti trimise drept in calcai… Bine ar fi sa-si faca efectul si sa nu fie doar o piscatura de purece…

  10. o dovada a faptului ca ganditi aproximativ la fel, aceleasi idei catre Baselu’ care nu stiu cum mai rezista la atatea atacuri asupra pitzipoancei sale preferate:D

  11. Zeus Pehlivanul a intuit ca in turul 2 se bazeaza chiar pe votul pesedistilor si, in principal, numai pe-al lor! Este singura lui sansa sa ramana presedinte, astfel ca PSD va ramane la guvernare pana dupa alegeri, indiferent de ce comisii parlamentare de ancheta se formeaza si indiferent de rezultatul acestora. Intuiesc la Basescu o mare satisfactie sa dea in turul 2 cu Geoana, cred ca asta e planul, altul e sortit esecului, de aceea sunt convins ca pana-n alegeri va afisa chiar o favorabilitate fata de Geoana. Din pacate, daca PSD va ramane la guvernare mai departe, Basescu il va baga pe Geoana inainte de turul 2 prin toate bostanariile, ne va demonstra inc-o data ce baiat de baiat este, se va-mbata in direct, va dansa gol cu romulancele, ne va-njura pe toti de mama etc. Din pacate.

  12. Elena Udrea zis MATA HARI DE CARPATI este protejata de catedoria I-a a lui presedintele Basescu. Monica Iacob Ridzi a fost si ea protejata dar din motive tactice s-a renuntat la protectia doamnei munistru. Nu inteleg ca ministerul lui Adrian Videanu zis ROZALIU de ce nu face nici un iar o ancheta economica. Are dreptate Geoana ca videanu si cand respira castiga bani, si cred ca in 2009 asta a fost cea mai buna “zicala” a lui Geoana!

  13. fiind de la tara nu stiu care-i smenul cu calcaiu’ dar daca base o are cat domnu’ din sculptura de mai sus, haideti dracu’ sa-l schimbam, ca daca tot ne-o trage cineva macar sa si aiba cu ce, apopos nu stiti piticul cu coasa cat o are? dupa rationamente logice e mult mai mica, altfel seful lui iar fi retezat-o, bine iar fi retezat-o oricum daca iar fi gasit-o.
    pedelistii! n’aveti ma cu ce(asta-i axioma).

  14. Trec putin de la Zeus Pehlivanul la Crin Liberteanul, via Sorin Iauincalculeanu’, si-l decretez pe Sorin un iepure asumat pentru Crin. Parerea mea. Sorin , baiat bun, “va lua in calcul candidatura sa” pana inainte de alegeri, atunci cand isi va trimite plicul cu simpatii catre Crin. Ceea ce e de mare augur!

  15. Lenuta U. era nelipsita din cartier si din parculetul pentru copii, in campania electorala. Si desi parculetul fusese amenajat,primarul PD-L l-a reamenajat, asa… ca sa se vada ca se face ceva. In afara de cateva panouri uriase care promoveaza turismul in Bulgaria si Cipru ,nimic nu ne mai aminteste de domnia sa in zona.Va gasi destui fani(fraieri) care sa o voteze iar pentru un nou mandat.
    Nu cred ca e un punct slab al lui Base. Este intradevar mult mai sensibil la acest subiect “comisia Udrea” dar va face tot ce trebuie ca sa castige un nou mandat, cu sau fara Udrea.Vinovati sunt “lingaii” din partid care ii iau apararea si aici va pierde partidul asa cum a pierdut si in cazul “Ridzi”.Atentie, nu Base ii ia apararea, ci fraierii din PD-L.

  16. Dar Elena din Troia nu era gagica lu` Paris? Pai schimba Nuti Taberele? Mira-m-as daca dupa alegeri (in cazul in care nu iese Base) sa nu sara ea in alta … barca!

  17. ZEUS E BETIV???? NU SE POATE ASA CEVA! EL E SUPREM ASA CA POTE IL AJUTAM SA PLECE!

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Nu sunt motive sa va enervati inutil;sunt coincidente poate stranii,dar nu e un lucru rau.Trebuie sa colaborati mai bine,important e ca urmariti acelasi scop:informarea corecta a oamneilor si binele nostru,al tuturor.

    Va doresc ,cu acelasi respect,o saptamana numai cu foarte bine!
    IoanaP

  19. Totusi credinta sa cam dus la Parlamentari nostri si a intrat in inconstientul lor o singura relgie “ATEU”.Va multumesc domn. Ciutacu pt dorinta de a arata lumi in ce moment se afla politica romanaesca.

  20. Cred ca daca puneai zece “ciutati” sa scrie un articol despre astia doi,toti zece erau “setati” sa faca paralela mitologie/profan.

  21. Ciutacule,

    Mie mi-a placut textul tau. In schimb, de cand e analistul militar Radu Tudor un reper ,ca sa poti sugera ceva ge jenu’: “dle, daca si Radu Tudor a zis…”. Sau esti in competitie cu el la scris, cum esti si la TV (un ultima saptamana scorul a fost de 2-2 ..2 x Tudor (la Grecu / Mandruta) , 2 X Ciutacu (acasa / Firea). E tot imaginatia mea bolnava si bogata ?

    Fiara.

  22. Nu-i de mirare că v-aţi gândit amândoi la “călcâi”. Chiar şi omul de rând (cine nu cunoaşte legenda?!) tot la partea aia trimite vorba. Mare dezbatere mare prin locuri unde socializează tot mai puţini pensionari (pică pe capete!) şi tot mai mulţi şomeri! O întrebare revine mereu: oare ce-o să facă don President cu “călcâiul” betegit? (Că, ce face cu ţara, vedem!)
    Unii sunt siguri că-l va proteja cu “feşe antiseptice” (cât o mai putea!) alţii cred că îl va rezeca, dar numai în caz că-i iminentă “septicemia”.
    Eu aş paria pe prima variantă (dacă pariul n-ar fi o “afacere” proastă pentru mine. De obicei, pierd… 😛 )

  23. Pentru “împăratul” Traian, numit la mişto “Băsescu”, nu cred că e de-ajuns o săgeată otrăvită în călcâi, s-ar putea să se prefacă imun la respectiva otravă (sau s-o bea, crezând că e şpriţ). 🙂

  24. frumos articol…mai frumos este filmul se numeste troia(troy) prea tare !

  25. @Fiara: chiar nu suntem in vreo competitie, dar nu remarcasem ca si Radu facuse, cateva zile mai devreme, recurs la acelasi calcai celebru

  26. Calcaiul de la Primarie, singurul subiect despre care Basescu nu s-a pronuntat ca si cum nu ar exista. Despre toate a zis cate un panseu, dar despre millenium nu are voie sa vorbeasca, i s-a interzis.
    Si de acolo au mai plecat si altele.

  27. Nu e nici o coincidenta intre articolul tau si al lui Radu Tudor. De la MOGUL ati primit sarcina sa faceti o compunere folosind cuvintele Achile, Basescu si Udrea. Si asa au aparut cele 2 articole. Vezi? Avea dreptate Marinaru’!

  28. @george: recunosc smerit ca ne-ai prins. da’ cum de nu ti-ai dat seama ca incompetenta ne-a facut sa le scriem la trei ani distanta si ca singurele lucruri si subiecte comune din text sunt numele enumerate? cumva n-ai citit ambele texte? in rest, asa e, Marinaru’ are intotdeauna dreptate 🙂

  29. Da Ciutacule, v-a resetat Mogulu’ (o face periodic la 3 ani) de se incarca sistemul de operare din nou. Apreciez A3 ca l-a aratat pe Mogul cum s-a facut de ras in parc (sursa de aer curat) dandu-se cu motorasul intr-un dispret total fata de natura (ca si concept). Eu daca ma duc cu scuterul si ma trag prin parc iau amenda imediat. El de ce nu ia amenda ? Da fapt eu daca ma duc cu 5 prieteni sa joc un badminton sunt penalizat fara mila, asa ca joc numai la proba de viteza 10m (pana la bar si inapoi la masa).

    Fiara.

  30. Ref. Istoria Antica ….Daca BPR Bucuresti in cardasie cu SRL-uri de salubritate nu are curajul a ridica Jeep-uri cu nr. de inmatriculare de Bz in Bucuresti nu inseamna ca Elena din Troia in istorie va fii inlocuita pe parcursul vietii noastre de….vre-una din Buzau…

  31. Victor,eu acum voi fi in afara subiectului.Vad ca Tudor se da in spectacol in fata alora de la Cancan.S-a chinuit atata ca au ajuns la concluzia ca e bisexual.:)Nu stiu de unde s-a pornit zvonul cu homosexualitatea lui Tudor ,dar daca e intr-adevar asa ,sunt ingrijorata din cauza geloziei lui ,manifestate cu mult timp in urma.Pana si tipa pe care ales-o pentru showul asta de acum,aduce oarecum cu mine.Ma amuza.Ma bucur ca pot sa ma amuz .Oricum aventura mea cu Tudor la nivel politic l-a afectat pe Basescu.Si copilasi de la Cancan,va anunt ca nu ma intereseaza ce doreste Tudor in pat.Va spun asta pentru ca ati mai facut voi faze de astea.E strict politic.

  32. @Irina: aventura ta – politica au ba – cu Tudor nu face obiectul interesului proprietarului acestui blog; si, inclin sa cred, nici celui al cititorilor

  33. @ Irina: Ba eu vreau chiar sa stiu daca analistul militar R. Tudor este si pe invers sau nu. La fel cum Badin pedaleaza puternic pe homosexualitatea fiului ministrului Placinta, tot asa vreau sa vad si sange de gazetar. Singe de tanar junior (fie el si de demnitar) am vazut. Apoi, pe langa operatiunea Valiza 2, merge asa ceva.

    @ Ciutacu: Ca tot veni scriitura de ministrul Placinta – ai ocazia sa iti asiguri un loc in Rai sau un costum Sorste (dupa caz) atragandu-i atentia Dnei ca nu exista “Helvetia” (cum a scris in declaratia de avere postata pe site), ci doar Elvetia / Svizra / Suisse. Un update e intotdeauna binevenit. N-are legatura cu ANI si nici cu literatii. (iti fac tie sugestia asta te-ai tras in poza cu Dansa).

    Fiara plina de sugestii bolnaviciose.

  34. Din fericire, Zeus are mai multe călcâie de săgetat. Mie îmi sunt suficiente opiniile sale despre toţi şi despre toate. Şi tot el vrea să cadă-n picioare! Ne-ne! Altcineva-i Motanu’! Că tocma’ D-sa la botezat Felix… Nu poate fi în acelaşi timp şi perfid şi intransigent! O fi Zeus, da’ i s-a cam gătat parcela! Sper!

  35. Eu zic ca pleaca Basescu vine Oprescu si tot asa o vom tine in urmatori 20 de ani cu fenomene ieftine care ne distrug noua vitorul.NU SE MAI OPERESC SI EI DE FURAT….Spor la munca Domn. Ciutacu

  36. Oare mai apuc ca “Marinarasul cel viteaz” sa fie intradevar ‘ingenuncheat si pus cu capu-n tarana in spatele zidurilor Cotrocenilor’?
    Off topic: Pe moment, sunt mult prea bulversata de subiect, ca sa pot face un comentariu substantial.Dar sper sa-mi revin si sper sa ma ‘ajute’ laptopul.

  37. Mai Victore, nu-i mai face jocul boului, comparindu-l cu personaje mitologice. Asta si vrea, banditul . Intra in constiinta colectiva asa, chiar daca acesta constiinta colectiva nu site nici cine a fost Zeus , nici Achile. Tot ce se stie e ca a fost cineva “marfa”. Deci si Basescu este marfa, daca asa spuna “pina si Ciutacu!”, a carui pozitie fata de Basescu este bine cunoscuta!(negativa). Asta , Basescu, e un “fante de Obor ” si nimic mai mult. Tot la obor, printre altele se vind tot felul de vite, vaci,e.t.c. Traian, fante de Obor. Asta e!

  38. Toata lumea buna,cel putin din capitala ,stie despre legatura nepotrivita dintre marele maimutzoi si cirnatii de plescoi.Pina acum,s-a intimplat cu discretie.De ce oare ?
    Acum,poate…specialistii aia americani,au decis un atac frontal.
    Marele circ a inceput.
    Cind procesa cu blonda,ar fi trebuit sa se gindeasca si al consecinte.
    Pina la urma ,nu-i Miterand.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.