Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Frumos bărbat, urâtă ieşire din scenă

Frumos bărbat, urâtă ieşire din scenă

Nu fac parte din categoria celor care dau pe spate privind retrospectiv la mandatul de premier al lui Tăriceanu. I-am zis şi lui, în faţa unei săli pline cu liberali extaziaţi că vor fi peren la putere, că unicul lucru cu adevărat bun pe care l-a făcut a fost că, pe fondul unui asalt scelerat asupra lui, i-a rezistat patru ani lui Băsescu. Altfel, a administrat decent ţara în condiţiile unui noroc chior care l-a lovit (dramoleta dragă Stolo, nu mai revin, l-a făcut om), a transformat-o într-un fals rai imobiliar (unde toţi demenţii nu se mai sculau din pat sub un milion, iar azi sunt curăţaţi) şi, profitând de ultimul context economic mondial în care planeta dădea cu banii de-a dura, a scos-o la vopsea cu nişte creşteri economice uluitoare. În ultimul an de mandat, când nici el, nici Băsescu nu vedeau criza, în România s-a cheltuit de-a dreptul indecent. Sănătoasă au ba, creşterea de pe vremea lui a adus mulţi români – da, pe baza creditului cu buletinul şi, în general, a nebuniei sistemului bancar – în secolul XXI. Şi-au luat oamenii apartamente, mobilă, plasme, aspiratoare, frigidere şi ce le-o mai fi fost de trebuinţă. Atunci se trăia în România. Acum se suprvaieţuieşte.

Căpos ca un catâr şi vanitos ca o primadonă, s-a vrut premier de coaliţie şi după ce PNL a obţinut un rezultat mediocru la parlamentare. A pierdut, previzibil, partidul în faţa unui Antoneescu în asceensiune. N-a suportat niciodată gândul înfrângerii, s-a raliat informal oricărei tendinţe contestatare din interior, dar, fricos şi simţindu-se confortabil în coconul său, n-a riscat vreodată gesturi spectaculoase. A baleiat. Ieri, însă, după o ruşinoasă înfrângere la vot în faţa rivalului pe tema ieşirii de la guvernare, s-a acoperit de ridicol. S-a pus, umil, la dispoziţia lui Ponta. Care trebuia să fie tâmpit să nu profite de oportunitate. În schimbul unor promisiuni şi pe baza unor perfuzii pentru orgoliu (sprijin pentru Preşedinţie, şefia Senatului, naiba ştie), şi-a dat singur mandat de negociator pentru scoaterea mortului USL de la groapă. Fără nimeni în spate, s-a dus, ridicol, la Palatul Victoria, a încercat o combinaţie patetică, nu i-a ieşit şi, înainte să-l dea Antonescu afară ca pe ultimul trădător venit în partid la pachet şi reevaluat, şi-a dat demisia din PNL. Ulterior, plin emfază, a anunţat că-şi face un partid nechezol. În urma lui rămâne un tablou pe peretele din Aviatorilor.

P.S. Pe vremea mea, la etatea lui, îţi făceai dosarul de pensie la limită de vârstă şi abonament la Sportul. Acu’ te duci cu brazii şi lăutarii la fată acasă şi candidezi. Să nu cumva să te prindă-n poartă poştaşul cu talonul. Urât sfârşit de carieră…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

38 thoughts on “Frumos bărbat, urâtă ieşire din scenă

  1. Pana mai alaltaieri nu exista in Romani politician care sa fi avut mai mult noroc cu soarta decat Tariceanu. In acelasi timp, gena melancolica a noastra ca popor il punea intr-o lumina mai mult decat favorabila. Mai mult decat a fost el vreodata a fost amintirea lui. Pacat de sfarsitul asta, mare pacat.
    Ce tineri erati si tu si Antonescu in film. Toata treaba asta, are asa o conditie de deja vu, senzatie prea des intalnita in politica noastra. Retraim din nou si din nou aceleasi esecuri.

  2. …mereu l-am considerat pe Tariceanu drept un personaj steril cu o anumita prestanta dpdv estetic ce da bine la TV, insa nu e vreun fel de locomotiva care sa umple de motivatie membrii PNL sau PRL(perele 😀 ). Cu toate astea, sunt ferm convins ca Tariceanu inca nu a tras ultimul cartus(nu ma refer la vreo eventuala functie in cabinetul Ponta III).

  3. Din cate imi aduc eu aminte(de la distanta) parca Tariceanu a zis in ultimul an ca prim ministru cum ca ar trebui sa ne pregatim de criza si sa fim prudenti( ce altii pe alte meleaguri nu prea) iar Base ca sunt bani si se pare ca am iesit din criza. Cred ca asta l-a si costat, alegeri, respectiv presedintia PNL. In favoarea lui Antonescu care s-a pozitionat cu orice alt grup dizident. O nuanta departe de Base.
    Pentru consecventa.
    Ii plac la fel de mult pe Antonescu, Iohannis si Tariceanu, dupa Regele Mihai.
    Ca sa iti fac pe plac.

  4. Nu am crezut ca o sa vad o iesire mai jenanta decat atunci cand s-au dus Ponta si tata socru sa-i dea binete lui MRU care, de atata binete, a luat apoi de le-a scuipat in cap.

    M-am inselat.

    Si mai trist e ca omul asta nu pricepe cum stau lucrurile in democratie. Cand sunt de acord cu tine vreo sase oameni si peste o suta impotriva… te duci si te culci.

  5. Eu imi aduc aminte de alegerile locale din 2008, cand, ducandu-ma spre Iasi, am vazut insate garduri tapetate cu afise electorale ale PSD si PNL care se laudau ca au marit pensile. Evident pensile trebuiau recalculate, daoa ca onor Guvernul Tariceanu a gresit calculele si acum avem EUR 3 miliarde deificit. Nimeni nu se atinge de el (nici de deficit si nici de Tariceanu).
    Cat crezi ca mai tine chestia asta cu deficitul?

  6. Multumim ca il aduceti invitat pe d-nul Valentin Stan.Un om pe care il respect f.mult si o placere de a-l auzi glasuind

  7. Ce partid si-a facut Tariceanu doi parlamentari si cu el trei ,,cei patru evanghelisti erau trei luca si matei,,. Taricene te-ai bolsevizat de tot dupa casnicia usl. Oricum ai ales partea gresita Ponta acum ca sa ofere stabilitate guvernului se aliaza cu udmr.udmr-ul pe care il injura ca a fost alaturi de Basescu si a sustinut taierile salariale. Cat despre o eventuala candidatura la presedentie a lui Tariceanu omul este naiv daca crede ca va fi votat de electoratul de stanga psd-ist sau ca va pacali el electoratul de dreapta sa-l voteze sub sigla psd. Zilele lui Ponta din momentul ruperii usl sunt numarate cu o baza in udmr plin de profitori corupti care in curand vor face carare spre dna in curand pe Ponta il va hali balena [Basescu] si odata cu el si pe Tariceanu.

  8. La vremea sa, a a făcut faţă şi FMI şi lui Băsescu. Acum trebuie să-i respectăm opţiunea. D-l Ciutacu vorbeşte cu o anumită ciudă (îndîrjire), fapt ce mă duce cu gîndul la unele socoteli neîncheiate.

  9. Despre Tariceanu am spus si intr-un comentariu anterior: este pt. Ponta ce a fost Stolojan pt. Basescu.

    Despre ambitiile si iluziile sale n-are sens sa ma exprim.

    Sunt insa extrem de nedumerit cu referire la cine va fi candidatul PSD la prezidentiale pana la urma. Stiu ca cele mai vehiculate optiuni par sa fie Ponta si Oprescu.

    Pe Ponta nu doar ca nu-l vad capabil sa castige – lipsindu-i grav de tot carisma si talentul oratoric – insa, mai mult, nu prea-l vad ajungand pana la alegeri intr-o pozitie din care sa poata candida. In plus, Ponta nu cred ca vrea sa candideze acum, pentru ca daca pierde e istorie.

    Oprescu este un personaj interesant si sincer cred ca ar avea priza si la partea de “babe” a electoratului fiind domnu’ doctor. Mai mult, Oprescu are carisma si are talent oratoric, calitati pe care, din puzderia de prezidentiabili, doar Antonescu le mai are. Problema lui Oprescu este nu este un produs al noilor baroni – cum Ponta este – si nu cred ca intre el si conducerea PSD exista un mare grad de incredere. In plus, Oprescu, venind de la capitala, poate fi agatat destul de usor cu scandaluri de coruptie care nu au aparut inca doar pentru ca nu a existat miza necesara.

  10. @Cezar, inseamna ca era democratie si in comunism, ca si acolo erau majoritati de-a dreptul covarsitoare. 😀
    E misto sa te joci cu argumentele, nu-i asa ?!

  11. L-au lucrat pe onorabilu’ (Tariceanu). Eu cred ca a avut ceva promisiuni din PNL ca altfel nu se ducea de capiu sa vorbeasca cu Ponta. Si cand credea ca a rezolvat-o, pac i-au dat-o “prietenii” din PNL la temelie…
    Asta a fost tot si pentru Tariceanu dar si pentru PNL.
    Nu vad ce roman sanatos la minte mai poate vota cu un partid condus de Antonescu.

  12. @Catalin adevarul e ca Ponta &co sunt lumina politicii romanesti, IN EI NE E SPERANTA!!!

    Daaaa – Antonescu e de porc acum ca numai e aliat cu Ponta si in principiu PNL-ul sa se duca dracu. Traiasca FSN PSDR PSD USD sau cum se va mai numii.

    Nu ca mi-as face iluzii in ceea ce-l priveste pe Antonescu insa e de-a dreptul jenant modul in care prinde propaganda dezlantuita “ca la un semn” pro-Ponta. Un singur om in Romania a mai avut atata sustinere media ca Ponta astazi: Nastase. Mai mult n-are sens sa zic.

  13. Ponta nu, Basescu nu, Crin nu. Tariceanu clar nu. Iohannis boring. Oprescu tre sa faca suspendata sa il voteze lumea. Vedem si noi ceva interesant pana la toamna? sau privim tot anu aceeasi placa stricata in trio PoCriBa?

  14. Salut Victore,
    La intrebarea ta daca te vom ierta pentru ca esti cel mai bun, te anunt ca pe aceste meleaguri nici-un succes nu va ramane nepedepsit.
    Pentru ca tot ocupi aceasta pozitie in topul discernamantului, te rog, incearca si pentru cei ca mine, niste raspunsuri cat de cat rationale la intrebarile ramase fara raspuns in mass media, generate de recenta galceava iscata de tentativa de pruncucidere a USL-ului de catre unul dintre cei patru parinti naturali, in persoana marelui orator national.
    1. Daca Seful Basescu si cu sustinatorii lui (sau Seful unui stat fonndator) hotarasc retragerea comisarului propriu din CE, lasandu-si in continuare europarlamentarii la Bruxells, inseamna ca ceilalti membri ai Uniunii nu au dreptul sa mai mentina UE in functiune? (Intrebarea se aplica similar atunci cand unul din cei patru fondatori ai USL isi retrage demnitarii din administratia publica centrala, in urma unor esecuri de proportii, repetate).
    2. Majoritatea oamenilor considera ca USL nu este un partid, ci o organizatie politica cu doua componente ideologice complementare (un fel de stare de spirit maturizata deja la alegerile din 2012): cea soliala pentru protectia celor defavorizati si cea liberala pentru stimularea dezvoltarii concurentiale, in beneficial tuturor, bazata pe initiativa privata, pe inovatie si pe inteligenta creatoare.
    Noi cei fara discernamant, care am votat schimbarea in decembrie 2012, avem dreptul/ libertatea de a fi in continuare Pro-USL, fara a fi Pro-Antonescu sau Pro-Ponta?
    (Discermanat inseamna capacitatea de a face deosebirea intre Bine si Rau, intre Adevar si Fals, intre Realitate si Aparenta, intre Rational si Mistic – cugetare engleza timpurie).
    Iulian Somacescu, 27.02.2014

  15. Tariceanu (om pe care realmente l-am admirat pana spre mijlocul lui 2008, inclusiv pentru felul cum i-a facut fata lui Basescu!) vrea sa ne arate cum se realizeaza o noua metamorfoza mioritica. Ne invata tehnica transformarilor succesive, din domn in boier, iar, la sfarsit, din boier in curva!…

  16. Gresiti fundamental vorbind de pensie. Reagan, Churchill, Jacque Chirac, etc, erau mai in varsta ca Tariceanu.
    Pentru Romania de azi salvarea este tot Iliescu. Idiotii care msi vorbesc de comunism sunt niste snobi nevolnici. Eram acum ferfeniță, ca Jugoslavia, dacă nu era Iliescu, cu tactul lui si cu competențele politice formate în ani mulți și grei, Cu umilințe, pentru că așa face un politician adevărat atunci cînd e vorba de interesul țării. Așa-zișii politicieni de azi n-au cultura politică necesară pentru a înțele cît rahat a mînca de Gaulle pentru a pune Franta pe picior de egalitate cu Rusia, SUA ,si Anglia. Nu citesc nimic, că de studiat nu poate fi vorba – se vede de pe mutrele lor tîmpe! Noul Brucan – alias Jac (nume conspirativ) Cristoiu – habar n-are de ce s-a întors Argetoianu in țară și a înființat un partid, la cererea Dr-ului Petru Groza.

  17. ce n-am inteles io este, PSD-ul chiar nu are un candidat la presedentie?! adica sta`n tariceanu?!
    cam nasol pentru ei.

    p.s. din ce am inteles de la tariceanu’ ar fi candidatul sustinut de psd, poate am inteles eu prost.

  18. Nu stiu de ce se vorbeste atat de mult de domnul Tariceanu daca este un jalnic si un patetic si e terminat politic. Aseara toate televiziunile il tocau,pro sau contra…majoritatea contra.L-am vazut in schimb aseara la dvs pe Antonescu putin disperat…mai nou toti ziaristii pe care ii simte partizani sunt MAESTRII…chiar daca inainte nu ii erau deloc simpatici.Eu una nu il mai votez.

  19. Sunt unii care incearca resuscitarea unui mort politic pomadat si imbalsamat care a inceput sa puta. Le urez ‘succesuri’!

  20. victore ,
    tariceanu e imbecil si s-a vazut asta mai demult nu numai legat de pomana electorala pe care a facut-o la sfarsitul mandatului care a adancit criza.adu-ti aminte de biletul care i l-a dat lui basescu in care i-a cerut sa intervina in justitie sa-l salveze pe patriciu.apoi cum a donat el resursele din marea neagra companiei sterling.motivatia lui ,imi aduc clar aminte, a fost ca daca au semnat toti a semnat si el.ceea ce a facut tariceanu cu ponta seamana cu inceputul decaderii lui geoana cand s-a dus la vantu.

  21. Singurul lucru pe care i-l poate aduce circul asta lui Tariceanu este, probabil, o noua nevasta. A sasea parca, dar cine mai numara ? Ca tot vorbim de consecventa…

  22. @ Radu Alexandru Vasilescu

    Nu ati inteles nmic din ce am scris. Era pur si simplu un comentariu, usor ironic, la ce se intampla in PNL acum.
    Nu am sustinut nici o secunda ca Ponta si PSD ar fi solutia politica a Romaniei astazi.

    Aveti dreptate, Antonescu este “de porc” nu pentru ca s-a despartit de Ponta ci pentru ca a dovedit cu varf si indesat ca nu este cu nimic diferit de politicienii care ne-au condus din 89 incoace.

    Ponta nu este nici el altfel. Baga la guvernare o formatiune politica, UDMR, care acum doi ani, la referendum, a fost alaturi de Basescu. (si nu numai).

    Si pentru a incheia totusi intr-un cadru placut, dati-mi voie sa il citez pe Caragiale: “asa e ca am intors-o bine cu politica?” Consider ca acest mic citat caracterizeaza perfect situatia si clasa politica de astazi.

  23. p.s.
    biletelul lui tariceanu era roz :).
    astept acum de la tariceanu ceva de genul “proclamatia de la dabuleni”.

  24. TOTI SUNT PENIBILI, DAR ANTONESCU CU HACHITILE LUI NE-A DOVEDIT CA ESTE COPIA LUI BASESCU.BINE CA NE-AM LAMURIT IN TIMP UTIL

  25. Eu as fi vut ca președintele PNL sa fo fost Tariceanu si nu Ratoiul Donald .Probabil ca USL ar fi dainuit o legislatura si am fi fost scutiti de circ fara pâine .Un Tariceanu președinte era de o mie de ori mai bun decât un băiat cu nume de floare Tariceanu este calm ,linistit nu se pricepe la jocuri ascunse ar fi stat ia Cotroceni cum trebuie sa o faca un președinte cu scaun la cap Nu am mai fi avut un președinte jucător ( scuza găsită mereu de presei pt iesirile nesimtire ale lui Basescu ) .Proabil ca Tariceanu are o explicație pt gestul sau. S-o fi bazat pe mai mulți penelisti ,era sigur de ceva ,ca nu o fi ieșit omul asa e nespuse masa .Dar tradatori sunt mulți si peste tot .in orice caz Antonescu este consilier greșit si face gesturi la fel de nebune ca si ale lui Tariceanu .Antonescu se duce la ședința PNL cu nevasta la toarta , Ponta o pune e nevasta-sa in fruntea listei pt europarlamentare si merge cu socru-sau de-a dreapta ,Basescu are casa lui regală etc ,Doamne ajuta aceasta tara !

  26. @Radu Alexandru Vasilescu: Ai dreptate,Crin nu a facut scoala in unitatea prin care au trecut pe rind Basescu,Nastase,Miki Spaga,Oprea si,cu voia dvs,ultimul pe lista,Ponta.
    E de mare porc!

  27. Cred ca acum e momentul pentru un partid cu doctrina religioasa , probabil doar asta ar mai merge la unii oameni , pentru ca majoritatea nu mai da doi bani ..si de ce ar mai da? La noi politicieni cand se calca unii pe altii , nu au nici macar delicatea aceea a complotului. La noi e un frecus haotic de f**** in cur , nici macar nu se mai ascund.. In fine scuza mi limbajul dar ma apuca boala..
    In orice caz fiecare dintre ei sunt ceea ce aleg ei sa arate , ma doare in cot ca in viata lor privata sunt filantropi , carismatici si au ca hobby patinajul.

    PS : abia astept sa se incheie mandatul lui Basescu sa vad ce subiecte vor mai fi pe antena 3, atunci va fi testul suprem de creativitate.

    Va respect si va apreciez mult Dle Ciutacu. Mult succes !

  28. @Iulia: Fratia Ortodoxa ne mai lipsea
    @Katrinel: tu ai citit multe carti cu Feti Frumosi

  29. Pai de ce nu ? ar fi amuzant si interesant sa vad si abordarea asta …

    PS : nu e solutia pt mine , dar chiar consider ca asta ar prinde acum , aoleu si ce de lozinci evanghelice imi vin in cap :))))

  30. Fara indoiala, Tariceanu ar fi un presedinte mai bun decat Antonescu. In sensul Constitutiei actuale, construita cu amintirea dictatorului Ceausescu si pentru a nu conferi lui Iliescu puteri prea mari. Basescu a transformat Constitutia intr-un text tiparit lipsit de valoare, dovedind ca rumanii au memoria scurta si subiectiva, ca, astfel, oricine isi poate bate joc de ei prin nerespectarea legii fundamentale a tarii, atat in litera cat si in spiritul ei. Din factor de echilibru intre partidele si institutiile tarii, pus nu in fruntea ci in slujba poporului, el a devenit un mic satrap, dovedind ca oricine va putea dicta legea in Romania si, in acelasi timp, ca grangurii (de moment) ai Europei iau in considerare doar interesele proprii, exprimat prin voturi favorabile in parlamentul european.
    Daca am lua o foaie de hartie si am analiza, comparativ, pe Tariceanu si pe Antonescu din punct de vedere al calitatilor necesare unui presedinte, am constata ca Tariceanu este net avantajat. Dar cum “boborul” va vota pe prezident, calitatile sunt lipsite de importanta. Din pacate! Asa s-a ajuns ca incompetenta si lipsa de cultura sa domine in politica romaneasca.

  31. Nici flacara violet nu-l mai salveaza pe antonescu ,a intrat in malaxorul televiziunilor si nici loc caldut nu gaseste intre partidele de opozitie ,cat de curand va fi o imagine spalata si cine stie daca dupa europarlamentare nu va fi debarcat .Taricianu a facut un gest de imagine vizitindu-l pe premier ,un semnal catre cei ce cred in USL ,sa-l urmarim ,pot fi surprize.

  32. Vad ca pe aici multi ii cintati prohodul lui Tariceanu.Eu nu cred ca este asa.Timpul va demonstra cine a avut dreptate.

  33. Domnule Ciutacu, la fel ca o multime de alti comentatori ati uitat, sau v-ati facut că uitati una dintre cele mai scandaloase afaceri de corupție din Romania – cedarea gratuita (pentru tara dar probabil nu pt dl Tariceanu) a rezervelor de gaze din Marea neagra companiei fantoma Sterling. Cum sa fie iertat dl Tariceanu pentru aceasta afacere, mai garva decat Rosia Montana sau decat orice alta afacere de coruptie post revolutie?

  34. @Bayard: de unde ati dedus ca am uitat sau ma prefac, sunteti mentalist?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.