Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Cântaţi singur pe Titanic, dom’ Băsescu!

Cântaţi singur pe Titanic, dom’ Băsescu!

Nu suntem parteneri, nici măcar pe vreme de criză, domnule preşedinte! Când v-a fost bine şi aţi stat comod în preferinţele electorale ale românilor, vă permiteaţi să persiflaţi pe oricine şi nu apelaţi la înţelegerea noastră. Eraţi, în propria şi bogata închipuire, garantul de nestrămutat al interesul naţional. Când lăcustele portocalii pe care le-aţi adus pe capul nostru s-au apucat de prădat la modul cel mai barbar cu putinţă (o fac şi azi) o ţară oricum sleită de jumătate de secol de comunism, nu-mi amintesc să fi primit vreo rugăminte mieroasă de a participa şi noi la jaf. Şi cei mai mulţi dintre noi – eu, cu siguranţă, printre ei – nici nu şi-au dorit asta.

Când v-aţi alergat cu procurorii rivalii politici şi pe toţi cei care îndrăzneau să mişte-n front, aţi făcut-o fără să ne cereţi părerea sau sprijinul. Când ne-aţi trimis Fiscul la uşă să ne bage-n faliment personal, după ce în prealabil ne-aţi sleit de impozite, iar în acelaşi timp cisternele petroliere neaccizate brăzdau (cum o fac şi azi) şoselele patriei al cărei steag vă face să lăcrimaţi când treceţi pe lângă el, n-am simţit-o ca pe un parteneriat. Ba, dimpotrivă, poate-s eu mai subiectiv, mie mi s-a părut chiar un gest de o ostilitate fără margini. (articolul integral, aici)

P.S. Liderul audienţelor vă salută respectuos. Evident că “analiştii media” nu suflă un cuvânt!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

50 thoughts on “Cântaţi singur pe Titanic, dom’ Băsescu!

  1. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Îl lăsăm aşadar în plata Domnului.
    Fiecare cu păcatele lui, că nu suntem sfinţi. Însă, măcar unii dintre noi nu aducem tăvălug de păcate pe capul amărâţilor. Când îţi asumi o ţară, ţi-o asumi, nene! Nu e moşie. Nu eşti şef, ci slujbaş – plătit din bani publici.
    Dar sigur că i se rupe de ce zicem noi…
    Sincer, n-am văzut om mai fără de Dumnezeu decât “ăsta”.

  2. pe sufletul meu de copil tampit articolul asta.chiar ma gandeam ca o sa inceapa iar iuresul de pomeni.Stiu ca-i naspa criza dar sa mor imi place la nebunie perspectiva soarecilor portocalii lipsiti de posibilitatea pomenilor.hi hi hi,afara ploua,marinar nemernic ce esti !

  3. te urmaresc si te admir constant,dragul meu tanar rebel!Ideile si forma prin care te exprimi sunt un balsam pentru inima mea de profesor pensionar!In lumea asta surda si oarba, sper ca vorbele tale sa nu fie doar un strigat intr-o pestera pustie!

  4. Din pacate, draga Victor, cind s-o scufunda Titanicu’ asta pe care ne aflam si noi, din nefericire, chiompaliul si sleahta se vor agata de osinza “vinzarilor anterioare”, si vor suptravietui, iar marea noastra majoritate ne vom agata din trei de aia mai lunga…

  5. foarte bun articolul dle Ciutacu, basescu face ce face si va scoate tot pe voi de vina ca mintiti poporul presa si televizorul, toata lumea e devastata aia de traiesc in tari normale numai in romania e liniste, dar o liniste care nu aduce nimic bun nici pe mine sa nu contati dle basescu puteti sa va scufundati cu toti lingai dvs ca nu imi v-a parea rau. stima dana

  6. Domnu’ Basescu a luat teapa prostului. A confundat corectia pietelor cu revenirea.
    De altfel asta a facut si domnul Blanculescu in emisiune la A3. era….conectat.
    S-ar putea chiar ca mesajul lui Blanculescu sa fi fost preluat instantaneu de Cotroceni.
    Din ce in ce mai distractiv.
    Nu credeam ca astia sa fie chiar asa de prosti.

  7. Domnule Ciutacu. Ma tot gandesc, CUM DRACU NUMAI NOI SUNTEM ASA DE LASI.Am ramas fata de alti ca si ca..ul in ploaie. Ne e frica de un betiv pentru ca stie si e informat LA ZI ca romanasii nu mai au chef de nimic(parca altadata ar fi avut). Va felicit si cu respect sunt alaturi de voi cei de la antena 3 ….sa-l lasam (dar cat mai curand) pe matros sa cante singur DAR LA FEREASTRA LUI UDREA LA AIUD. cE SPUNETI?(APROPO…S-A RENOVAT INCHISOAREA. O FII STIIND EI CEVA )

  8. Capra calcă piatra
    piatra crapă-n patru
    crăpa-i-ar capul caprei
    cum a crăpat capra piatra-n patru

  9. Foarte tare articolul….dar romanii nu au nimic de zis?Cred ca se complac in cocina in care traiesc,si mai cred ca s-au invatat si cu porcu.Sa tii un porc 6-7 ani la putere…e foarte mult…e deja gretos.De ce Il compar cu porcu’?Pentru ca e foarte ffff.nesimtit si toata vita lui a manancat cacat(si porcu si poarca).Asta trebuie schimbat cat mai repede…cu oricine deocamdata,si sa fie invatare de minte ca rabdarea si speranta uneori distruge vieti.Pentru mine solutia ar fi…schimbare,schimbare,nu e bun..iar schimbare rapida. IN POLITICA RABDAREA SI SPERANTA POPULATIEI DUCE I N E V I T A B I L LA DICTATURA SI SARACIE.Gata cu speranta,rabdarea,cu visele…totul depinde de noi cum vrem sa traim.

  10. Cum nu se poate mai bine ,exprimati multe ganduri ale multor romani satuli de “tangajul” Basescului.

  11. Super tare articolul!!!! FELICITARI!!!! Succes in continuare dumneavoastra si Antenei3! REZISTATI ,mai este putin pina la CADERE!

  12. Textul tau e buna ilustrare a felului cum se face presa la noi. Nu ti se poate reprosa inamicitia fata de Basescu. Nu neaparat pentru ca e dreptul tau, cat mai ales pentru ca esti consecvent si, mai ales de asta, de apreciat. Problema cea mare vine din faptul ca mai toate amicitiile si inamicitiile sunt in media de la noi AFACERI PERSONALE care au capatat dimensiune publica / nationala, prin aparitia in media.

    Partizanatul este natural, ca nu suntem masini. Si in vest presa (şi in America îndeosebi) e partizana. Numai ca simpatiile şi antipatiile lor sunt ideologice. Un ziar e de dreapta, altul e liberal (adica, in USA, de stanga, democrat) şi orice eveniment stii dinainte de a citi presa cam cum se va reflecta in articolul ce esti pe cale sa îl incepi. pentru ca fiecare ziar ori post de televiziune semnificativ are optiunea lui politica (adica ideologica) asumata şi arhicunoscuta.

    La noi toate optiunile sunt ori devin personale. Din textele celor mai multi inamici ai lui Base exact ce spui tu pare ca reiese: frustrarea pentru a nu “fi primit vreo rugăminte mieroasă de a participa […] la jaf”. Iar cei ce ii aduc osanale, de asta o fac: textele lor sunt temenele de multumire. Destui sunt cei care, critici cu puterea la un moment dat, odata invitati sa se infrupte din starv au revelatii: “X (de regula ’al mare) este un mare om, un mare caracter…

    PS Da, un text bun. Dar au fost altele si mai bune.

  13. Scrieti despre lăcustele portocalii cu care ne-a pricopsit„comandantul”?Să observăm că până si aceste lăcuste încep să fugă de culoarea portocalie;dar noi stim,totusi,din ce în ce mai multi,că până la urmă fiecare lăcustă pe culoarea ei piere…

  14. “Pe ultimul loc al clasamentului intră o emisiune a B1 TV, “Actual B1”.” – si totusi astia din ce draqu` traiesc? oare stie presedintele basexu’ din ce?

  15. Mmmm…buna treaba,ca fain ai scris.pari nitel nostalgic:).
    De ce vorbele tale “grele” nu schimba ceva?
    Parca devin imuni la corectitudine,bun simt(vb de personajele enuntate in text).
    Pe afara e pustiu si deznadejde,nepasare si ipocrizie.ce-i mai grav e ca se accentueaza pe zi ce trece.

  16. @daltonistu: si eu m-am saturat, da’ n-am de ales
    @alphas: nici n-am pretins ca ar fi vreun text referential. e unul de rutina, care n-a iesit rau 🙂

  17. O fi el text de rutină, da-i minunat! Şi pe placul meu.
    Am însă un amendament ( deh, fiecare cu opinia lui 😀 😛 ): aş fi zis “destul de inteligent”, nu “prea inteligent”.
    🙂

  18. Superb textul, superba imaginea, Basescu cantand singur pe punte in timp ce vaporul ia apa…..sublim!!
    Dar sa nu uitam ca dansul este des in stare de ebrietate, deci canta fals, poate asa va scufunda si mai repede Titanicul!!!

  19. Stii care e drama , Victore ?
    Noi suntem saracii si emigrantii inchisi la subsolul navei : cei care nu au putut sa se salveze , in schimb cei ca Udrea , Boc , Basescu , da , canta singuri , DAR SE VOR SALVA !
    Au ” barci de salvare ” !!!
    Anastase , Lazaroiu , Cotoi , Talmaceanu , Visan , astia care formeaza orchestra , se vor salva si ei ca sunt mai aproape de barci !!!
    Noi deocamdata incercam sa rupem lanturile !… insa nu toti , pentru ca sunt unii care inca dorm crezand ca vaporul ii va duce la tarm …

  20. Dansul la bara cine-l face?!Daca tot isi canta,sa-i danseze tiganca imputita sau mai bine nutzi,si sa vezi veselie,pe muzica lui bercea.E la nave,totusi,va…cum spunea Pittis sfarsitul nu-i aici,noi facem putin sport,mai mancam niste colaci,covrigi,si ne revenim,pe cand basescului ii atarna ghiuleaua de picior,cu fiecare an in care si-a batut joc de Romania,hahaiala lui e pe terminate,nu este peren in jilt.Tu,il lider maximo,felicitari Don Victore,fbun articolul.”Analistii media” n-au cum sa nege evidenta.

  21. Domnule Ciutacu, eu sper un singur lucru se sa intimple si va garantez ca Romania se va schimba……..e simplu de tot si vecinii nostri unguri tocmai incearca sa il faca. CEI CARE VIN SA PEDEPSEASCA PE CEI CARE INNAINTE AU CONDUS PRIN PRADUIRE!!! E simplu. E banal. Dar din pacate in adincul sufletetului meu cred, precum crede o natie intreaga, ce cei ce vor veni vor inchide ochi. Si atunci toata lupta asta e in van. In final va felicit pentru articol si sincer sper sa il citeasca cit mai multi, chiar merita.

  22. “LACUSTE” -Ce cuvant mai bun decat acesta poate caracteriza adunatura de asa-zisi politicieni care de 22 de ani nu contenesc sa rumege tot ce le sta in cale din aceasta floare “Romania”?Stim, toti politicienii ne vor binele de 22 de ani incoace. Insa mai stim ca odata intrati in Parlament (indiferent de candidatul ales) o sa auzim din ce in ce mai rar de ei iar noi o sa ne continuam viata de zi cu zi prin gropile, gunoaiele si “pilele” pe care o sa le impuna cat mai repede pe orice post au puterea sa il controleze! O sa dea vina pe cei dinaintea lor si pe faptul ca nu sunt bani. Cand o sa inteleaga ca ne-am saturat de campaniile lor electorale, de promisiunile, galetile, tricourile si mai ales minciunile lor? Odata s-odata o sa iesim in strada si a fi vai si amar de capul lor.Vine vremea erbicidarii!

  23. D-nul Basescu nu a avut un al doilea mandat.L-a cumparat si ne-a ciuruit cu vopsea mov. Conduce impotriva vantului si se scufunda. Va raspunde pentru “reformarea” statului care se comporta ca escroc: “imprumuta” ( daca se poate vorbi de un imprumut fara consimtamant) bani din pensii si salarii sa traiasca, arunca ca un manelist cu banii fara numar,in investitii nefunctionale si supraevaluate suspecte de subminarea economiei nationale si refuza sa inapoieze” imprumutul” pentru ca nu mai are bani. O asmenea atitudine, exprimata prin activitatea ” lacustelor” portocalii, il va scufunda, sper, fara numar de ani, pe viata.
    Vrajeala ca va ingheta angajarile pana in 2014, este pentru fraieri. Ei anjajeaza in continuare, acolo unde au interesul. N-ar strica o statistica.Iar salariile se vor mari artificial inainte de alegeri.Garantat Basescu.

  24. esti prea serios, prea grav.mistoul ii va leza mult mai tare.Esti capabil.Incearca si o sa vezi efectul devastator.Caragiale a reusit!Tu esti un intelectual rafinat si poti s_o faci cu f mare succes.

  25. Remarcabil articol! Insa ce ne facem ca suntem putini cei ce intelegem?In abracadabranta societate romaneasca,in care scara valorica este asezata invers,in care “ilustrii” anonimi sunt asezati in posturi responsabile pe criterii…nestiute,in care opulenta,trufia,tupeul sunt ridicate la rang de lege,ma intreb,simplu si modest,CINE ar mai putea schimba(deocamdata) ceva? Ce ne ramane de facut NOUA,celor ce intelegem aceasta stare de fapt? Un exod generalizat? E imposibil!
    …Citeam azi,siderata,pe o agentie de stiri,cum ca Miron Cozma intentioneaza sa initieze infiintarea(in toamna acestui an) partidului muncii(ma intreb…”tamp”…cine mai “muncitoreste” in Romania??!!??) si sub stindardul acestuia sa se inscrie in cursa pentru prezidentiale(!!!).Mai mult decat atat,controversatul personaj doreste a initia un referendum national pentru schimbarea denumirii tarii din Romania in Dacia(motivata de faptul ca “noi” nu ne tragem din Traian ci din Burebista…).Halucinanta perspectiva! Sincer,nu mi-as dori vreodata sa ajung cetatean al Daciei europene,reprezentat semibarbar de “Luceafarul” huilei alaturi de Prima Doamna afisandu-si nurii indoielnici in vreo receptie diplomatica!!! Dar…la cum voteaza electoratul roman…ne putem astepta la implinirea cu succes al acestui (deocamdata) scenariu.

  26. te lauzi si tu Victore.cu cine te compari insa?cand ma uit la audiente nu pot sa nu ma gandesc la onorabilul domn Tinel, un fel de Flintstone al ecranului, cum dracu mai e luat si asta la tocsouri?

    dupa Ho(ro)ara,Talmacean, Tinel te-apuca masochismul sa-i revezi pe Berceanu, Blaga mai degraba decat pe primii.

    Doamne fereste!

    p.s. Ce se mai aude de domnul Tucă?

  27. Mi-ai umplut de (re)respect cu articolul ăsta, nene Victore.
    Cînd am văst titlu’ mi l-am închipuit pe băselu’ în vîrful etravei pe post de Di Caprio răcnind din toţi bojocii, cu vocea Celinei Dion, măscări la adresa crizei.
    Banzai!

  28. Frumos scris, nu zic ba, dar ați fost mult prea blând cu personajul ăsta de-i zice președintele unei țări, nu contează care! Oricum, în eventualitatea că a cetit minunatul articol, își va râde singur în barbă. Mă mir, totuși că încă nu v-au fabricat încă ceva…

  29. nu fredonează căci el măreţul marinel duhnind suspină internaţionala (atât de dragă lui iliescu ion, cel dintâi miner al “ţării” celor cu ochi albaştri) cu iz capitalist de cumetrie soroşian pe o românească stâlcită spre a înţelege udemerii cum stă treaba cu autonomia… acum se întoarce către naţiunea năucită şi cere încă o vreme de greaţă şi ispită de a nu mai exista ca neam, ca ţară şi ca popor

  30. In jumatatea aia de secol comunist ai introdus si jaful pesedist de dupa ’90?

  31. Off topic;Îndrãznesc sã-ti propun un viitor invitat in “superba” emisiune,vorba lui Badea,ce zici daca l-ai invita pe Maiestatea Sa Regele Mihai!

  32. D-le Victor Ciutacu,
    Remarcabil articolul ,dovedind logica/rationalitate/realism/curaj,lucruri care va caracterizeaza. Antena 3 si, in special,Mircea Badea si Victor Ciutacu(sau invers),ati ramas avangarda “narodului” in lupta cu ciuma portocalie(care va deveni verzuie?!) si lacustele pedeliste.Din punctul meu de vedere (cred ca si a multor altora), Victor Ciutacu si Mircea Badea sunt,de fapt( ca de drept sunt,din pacate doua personulitati, la care din scarba,nu le scriu numele) presedintele,respectiv premierul (ordinea poate fi si inversa,voi hotarati!),acestui teritoriu (nu mai e o tara!)si a acestei populatii(nu mai e un popor) .

  33. super articol. eu eram fan realitatea dar de cand s-au mutat toti baietii capabili la antena numai acolo ma uit.

  34. Sunt convins ca individul ales presedinte cu doau voturi pe secunda pe la ambasadele occidentale nu va pati nimic . De altfel marinarul ( pana la urma cat a fost asta atat de bun marinar de se tot lauda la tot pasul ? ) cred ca este pregatit ca in caz ca se ingroasa gluma sa o stearga subtil peste hotare . De nu va fi asa il vom vedea imbatranind urat , umezindu-si ochii urdurosi pe la emisiuni televizate .

  35. Aveti perfecta dreptate,dar nu vedeti ca este inutil?astia sunt surzi.As fi vrut sa le trimit la acesti alesi inculti cum arata un program de reducerea cheltuielilor bugetare,dar am renuntat ptr ca este in limba italiana si ai nostri au probleme cu limba romana,ce sa faca cu un text in alta limba….ne-a batut rau dumnezeu…..sa nu credeti ca tin partea politicienilor italieni(ca traiesc aici)dar multumesc lui dumnezeu ca am ales sa emigrez,cel putin astia se uita la cetateni…..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.