Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Zeus Pehlivanul nu-i Achile Peleianul

Zeus Pehlivanul nu-i Achile Peleianul

Achile Peleianul a avut doar un călcâi sensibil şi s-a prăbuşit, cât era el de lung şi de fălos,  răpus de săgeata otrăvită a frumosului Paris, în faţa zidurilor Troiei. Traian Băsescu o are pe Elena Udrea, iar nişte băieţi deştepţi şi bine orientaţi par a fi intuit metoda prin care autointitulatul şef al statului poate fi îngenuncheat şi pus cu capu-n ţărână în spatele zidurilor Cotrocenilor. Pentru că iarna nu-i ca vara şi, spre deosebire de mitologicul erou grec care asalta neînfricat zidurile celei mai bine apărate cetăţi a epocii, Zeus Pehlivanul scuipă cu apă de foc de după zidurile unei fortăreţe care l-a izolat de oamenii care l-au dus în triumf acolo.

Mai mult, aici

UPDATE: După ce am publicat textul în ziar, am constatat că şi Radu Tudor băgase din (acelaşi) călcâi. În faţa acestei coincidenţe stranii, nu-s decât trei variante: ori ne schimbă mogulu’ setările, ori mă apuc să citesc iar ziarul unde-s redactor şef, ori aştept confirmarea informaţiei şi din a treia sursă, poate scot de-o ştire.

UPDATE LA UPDATE: În ciuda căldurii și a concediilor, postacii pedeleului combat cu aceeași râvnă pe bloguri și pe site-urile ziarelor. Băi, Modroganilor, mai aveți mulți proști de trimis la înaintare? Vă mai țin resursele financiare? Dacă răspunsurile-s pozitive, cum intuiesc, nu găsiți și voi măcar unii cu liceul la zi?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

57 thoughts on “Zeus Pehlivanul nu-i Achile Peleianul

  1. Frumoasa metafora…Victoras incepi sa te apropii din ce in ce mai mult de Eminescu care critica Epigonii. Ha…Dar formula calcaiului se poate aplica oricui. Am cateva subiecte pentru tine daca doresti sa le dezvolti ( sant sigur ca nu ai sa doresti. Stim noi de ce…):
    1.Metode de diversiune post Decembriste. Sugestii de discutii si de distragere a atentiei.
    2. Cum se face ca antenele in afara de Antena 1 sant libere pe satelit si deci pot fi urmarite de romanii de afara si astfel li se poate influenta orientarea politica….
    3. Despre satra de Tigani romani stabilita langa Praga si care intradevar arunca Romania si romanii intr-o con de umbra. Adica Eclipsa totala…
    PS: Nu ma orientez in aceasta lume dupa politic ci dupa punctele cardinale care si ele au inceput sa o ia razna…
    Cetateanul turmentat spunea: Monser …hac…hac….Eu cu cine Votez…

  2. Mai e şi Odiseea, Victore, dar fraţii noştri politicieni cam încurcă lucrurile… Nu-i vezi cum ţes şi iar ţes – şi tot ţesutul zilei e deşirat, pe furiş, noaptea -, ţes aidoma Penelopei în aşteptarea lui Ulise. Numai că Penelopa avea ce aşteptă, păcăleala ei avea o justificare… Dar merită oare troglodiţii ăştia o astfel de abordare?

  3. Vazand titlul mi-am zis “AH!!!!!!!!ce subiect minunat!”, ca m-a facut sa rasfoiesc cartea lui Francois Chamoux: ‘Civilizatia greaca in epocile arhaica si clasica’, dar in momentul in care textul m-a trimis la ‘epoca geometrica’ in care traia Homer, mi-am dat seama ca am ajuns la ‘gura’ unui labirint si daca intram cu siguranta ma pierdeam, si nu mai ieseam vie de acolo!. Asa ca, am revenit cu picoarele pe pamant si mi-am zis ca ‘pehlivanul’, ‘scamatorul’,’jonglerul’ nostru presedinte, si prea-frumoasa lui Elena, denumita in civilizatia greaca si “catea nerusinata”, chiar merita sa fie tocati de presa si comentatori.
    In ceea ce il priveste pe Ahile- cel iute de picior, eu l-am inlocuit cu un Ahile contemporan, de la Vorbe Grele, – cel iute la minte si i-am atribuit trasaturile lui Ahile din mitologie:” ‘ostean’ desavarsit, posesor al unui suflet care si-a pastrat nealterat puritatea”-i, care isi pune viata in slujba indeplinirii marelui tel (la care aspira aproape toata suflarea Romaniei! )de a rasturna
    tiranul, de a nimici ‘sistemul ticalosit.
    Sper ca Zeus Pehlivanul si Ahile Peleianu ma vor ierta ca i-am marginalizat.

  4. Ce vesela era Udrea azi!Sa inteleg ca au ajuns la un acord sa o scoata basma curata.Geoana e un las,de aceea nu il mai sustine majoritatea PSD-ului si nici nu o sa iasa presedinte.Nu are cum ,pentru ca nu il va vota partidul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.