Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Visul lui Dan Puric; talent şi dedicaţie

Visul lui Dan Puric; talent şi dedicaţie

Înregistrarea emisiunii

UPDATE: Mi-am amintit o chestie, fără legătură cu invitatul. Gândul se mută (exclusiv) pe Net. Unii i-ar zice primul pas spre nemurire. Eu îi zic primul spre murire. Deşi mă mişc cu graţie pe Net şi pe sticlă, rămân ziarist de presă scrisă, pe hârtie. În calitate de – hai să spunem – cunoscător al calităţii profesionale a celor de acolo şi de făcător (împreună cu ei) a vreo mie de numere din Adevărul (pe vremea când era liderul detaşat al pieţei, nu discount la kilul de cartofi din băcăniile mogulului petrolist), mi se pare impardonabil că Lelia Munteanu, Adrian Cercelescu şi Marius Niţu nu se numără printre semnatarii ultimelor articole despre Gândul. Şi le transmit, pe calea asta, deşi sunt convins că nu le ţine de foame, că sunt mândru că am fost colegi.

P.S. Aud că faimosul crucişător a mai făcut o dată ce ştie mai bine: şi-a trădat oamenii. Nu că m-ar mira, am învăţat-o pe pielea mea, dar deja sună a procedură.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

144 thoughts on “Visul lui Dan Puric; talent şi dedicaţie

  1. @Teal’c, securitatea recruta si tineri sub 18 ani pt a turna colegi sau chiar parinti… asta nu e poveste ci realitate crunta.

    dan puric a fost extrem de penibil, ca sa nu ma exprim mai grav, vizavi de semnatura pe care dat-o securitatii in acel interviu la turcescu. Extrem de tensionat si o pasare gen basescu in alta zona a discutiei.
    pun si un link, de urmarit de la min 5:27
    http://www.youtube.com/watch?v=AbW7A0N7lPs

    pe vremea pingicarului se spune ca erau in jur de 2 milioane turnatori… majoritatea facind acte mizerabile de delatiune…

    Voiculescu a facut public dosarul… restul de ce nu-si publica dosarele si mai ales de ce nu sint facute publice toate arhivele securitatii?!

    sint multi, foarte multi… mai ales din cei de la putere si sincer nu stiu de ce trebuie sa trec cu usurinta peste faptele lor. Din respect pentru EROII romani omoriti de regimul securitatii nu am dreptul sa uit sau si mai rau sa trec cu vederea.
    Am dreptul sa iert… in functie de faptele lor incluzind aici in primul rind sinceritatea.

  2. @Cristian Pop
    Domnule, n-a zis nimeni că se vor desfiinţa tiparniţele! Ceea merită să fie tipărit VA FI TIPĂRIT, îs convins de asta! Cu toate că bibliotecile au devenit “o chestie” desuetă 🙁

  3. Da, da, da!!!! Remarcabil – cu siguranta va fi o seara speciala! Personajul e uneori straniu (mai ales cand e aproape genial!), intr-adevar, dar obositor niciodata!!!!

  4. Nu pierdeam nici o editie “Vorbe Grele” atunci cand se difuza zilnic pe Antena 2. Atunci emisiunea avea verb si isi binemerita titulatura. Atunci jurnalistul Ciutacu nu isi ierta invitatii(desi multi ii erau prieteni). Acum intr-o emisiune saptamanala (probabil in scadere de audienta) se spala curvele din pdl (aici Udrea a dat teapa), sau ascultam oportunisti portocalii(gen Preda) justificand jigodismul. Eu n-o sa mai privesc emisiunea pana cand Ciutacu nu redevine cel de odinioara, ale carui Vorbe Grele sa nu ierte pe nimeni

  5. multumesc pentru ca mi-ai dat ocazia sa-l vad pe domnul Dan Puric; din pacate sunt plecata din tara si doar asa mai pot sa il vad; mare OM si nu doar “puric” cum s-a exprimat dumnealui in comparatie cu dl. Plesu. Multa sanatate!

  6. Oare ar putea lumea in Romania sa constientizeze ca iubeste tara asta? Poate ar fi intr-adevar salvarea de care avem nevoie. Cred ca am avea intr-adevar nevoie de un aparat de masura a dragostei de neam si tara, Cred ca multi dintre noi in acest moment avem impresia ca uram aceasta tara, in subconstient lucrurile stau altfel.Uram momentul in Roamania. Cred insa ca si cei aflati departe inca iubesc aceasta tara, chiar daca dipretuiesc conditia lor de acum. Interesant cum vede Dl. Puric poporul si momentul. Din afara. Minunat!

  7. Dupa cum explica Tudor Gheorghe chiar la tine in emisiune, de-a lungul istoriei, de cate ori veneau valuri de cotropitori pe la noi prin tara, valorile urcau in munti, si restul ramaneau pe la ses, pana cand in ultimul val(cel al comunistilor), nu au mai urcat valorile la munte ci au fost aruncate in temnite. Din asta reiesea intr-un fel ideea ca neamu asta a avut vreo cateva randuri de cascaval luat, ramanand doar un fel de scursura daco-romano-bizantino-manelista care sa populeze actualmente tara. Remarc totusi ca nu este chiar asa, pentru ca in seara asta ai avut invitat unul din romanii de prin munti. Pai daca mai sunt inca valori care n-au urcat inca in munti haituite de actualul val cotropitor, inseamna ca mai sunt inca sanse sa se mai salveze ceva din natia asta formata din the best of what’s left. Totu’ e sa nu ajunga si astia sa considere ca le este imposibil sa mai faca ceva si sa inceapa sa se retraga si ei in munti….

  8. Multumesc pentru invitatul din aceasta seara! Si la cat mai multe emisiuni de certa valoare!
    O umila intrebare ( la care nu astept raspuns!): CNSAS dezvaluie informatorii Securitatii, iar WikiLeaks dezvaluie ofiterii ei ( inca activi!)?
    O seara buna,
    Ana

  9. Domnule Victor Ciutacu,

    Va multumesc mult pentru emisiunea din aceasta seara.Ma bucur ca l-ati invitat pe domnul Dan Puric.I-am citit cartile , l-am vazut pe scena Teatrului Dramatic din Baia Mare. E un OM FRUMOS. E minunat. De cate ori il ascult mi se umple sufletul de bucurie.
    Va felicit si va multumesc pentru toate emisiunile pe care le faceti. Continuati! Asemenea emisiuni sunt ca o oaza de bucurie intr-o viata pustiita de cei ce uritesc aceasta tara, acest popor.

  10. domnul Ciutacu cum adica se termina emisiunea , mai avem nevoie de dumneavoastra unde plecati? si Mircea tot asa a zis ca e ultima emisiune chiar vreti sa facem stop cardiac ?

  11. Nebunule, ai incercat in seara asta sa dai in Plesu cu manta prin gura lui Puric; vroiai “sange” de Plesu dar nu ti-a iesit pt ca invitatul tau a inteles capcana si a fandat frumos.
    Stiu ca dl. Plesu nu are o parere prea buna fata de antenisti , ma enerveaza faptul ca-i plac carnatii(de Plescoi) dar trebuie sa recunosti ca e cel mai mare om de cultura roman in viata si asta ii da dreptul sa critice.

  12. Victor,felicitari pentru emisiunea din seara asta si pentru invitatul pe care l-ai ales!tine steagul sus!numai bine!

  13. Superba emisiunea cu Dan Puric. Imense felicitari Domnule Ciutacu! Oricat s-ar chinui D-nul Plesu, nu poate fi o voce notabila pentru romani. Pentru ca, din pacate pentru el si pentru cei care or mai crede in el, nu are opera. S-ar vrea moralist, dar ce sa-i faci, chiar si titlul “Minima Moralia” a fost imprumutat de la un filozof francez al anilor ’60. El si cu Liiceanu, sporovaind fara rost pe banii tuturor romanilor la TVR, sunt asemenea unor babe care discuta la un colt de strada. Mai scot ei ceva bani editand discuri in care-si citesc (prost) ineptiile nascute dintr-o adanca defulare, refulate inainte de 1989 dintr-o profunda impotenta intelectuala. Jurnalul de la Paltinis, o diatriba scuipata cu insolenta impotriva lui Noica, filozof cu opera semnificativa, pe spatele caruia s-au catarat amandoi sperand sa-i fie asemenea! Niste catei care au muscat mana stapanului ! Niste nimeni care s-au autoaureolat cu titlul de apropiati ai marelui filozof!

  14. In plus, despre Plesu: asa cum a demonstrat Dr. Serban, din Timisoara, D-nul Plesu e corigent si la limba romana! Stimatele lui stigmate !

  15. M. Puteai mai bine. Stateai ca-n fata lui Gelu Visan. Ca mata (pisica) pe malul marii. Era o crispare palpabila in studio. Sau mie asa-mi parea. Mi-ar fi placut sa freci sticla sa iasa personajul din Puric, sa ne fie si noua interesant, sa cascam ochii, sa deschidem sinapsele, cum a fost la Tudor Gheorghe sau Lese. Ca de-aia statui sa te vaz. Can colo, tu ce-mi facusi? Parca era interviu politic.

    Cum ar veni, Ciutacu catre Ingrid Bergman: ‘Zi-i fa, ceva!’

    Altfel, eu, nesmintit, mereu cu critica la datorie. Pai, nu?

  16. Buna noapte domnule Ciutacu
    multumesc pentru reintilnirea cu Dan Puric / Exceptional.. tot timpul il pun alaturi de Emil Cioran,Petre Tutea
    Felicitari a fost un REGAL pentru Inima si suflet..

    As dori sa fac o constatare care ar trebui eventual si de dumneavoastra luata in calcul si anume:

    Victor Surdu a murit din cauza unui cancer la pancreas / intr-un an, dintr-un om corpolent s-a transformat intr-o stafie

    Senatorul PSD Antonie Iorgovan a murit in urma unui “cancer la pancreas galopant”, care l-a transformat….

    (Nu-i cam mare coincidenta)……si o mai avem si pe TEO Trandafir…

  17. Dan Puric a vorbit nimic timp de o ora. Pe langa faptul ca nu inteleg de ce acest individ se bucura de o popularitate crescanda, ma ingrijoreaza si faptul ca nimeni nu sesizeaza evidenta lipsa de coerenta in exprimare lui Puric.

    Omul a fost pe langa orice subiect lansat de V. Ciutacu. Sper sa-l observe un specialist in sanatate mintala si sa-l ajute. Peace!

  18. Victore,

    Comentariul cu “cultura de canapea” sigur nu este expresia inteligentei cu care te lauzi. Cred ca poti fi in stare de ironii mai fine.

    Daca tot faci emisiuni cu oameni de exceptie (Dan Puric, Tudor Gheorghe si altii) ar fi bine sa inveti din eleganta si caracterul lor.

    Probabil ca este de vina ora la care ai scris.

  19. Victor, nu vreau sa te jignesc dar acum pe bune, daca ii punem intr-un poster pe Plesu si “somitatea” valentin Stan, cine crezi ca are fata de prost?

  20. As vrea sa stiti ceva, Romania trebuia dizolvata in ’96. Cei ce conduc au hotarat impartirea pe regiuni. Atunci am scapat. In 2000 iarasi am trecut din nou pe langa asa ceva. Atunci Constantinescu a facut “sacrificii” si a primit gradul de cavaler si o dota de bani pe viata. Acum trecem din nou prin asa ceva si din pacate nu vom mai scapa. Basescu nu este decat un pion in mana lor si un roman “adevarat”. Daca romanii nu se vor trezi la realitate si daca singuri nu vom ajunge sa ne organizam si sa intelegem ca Europa nu ne vrea binele atunci ne meritam soarta. Tot ceea ce am scris aici este adevarat si este stiut la anumite medii din tara si strainatate doar marea masa de romani nu realizeaza.

  21. Un REGAL. Si o mare multumire ca inca mai apar romani OAMENI. Multumim pentru emisiune si pentru invitat.

  22. Dan Puric e atotcunoscator. Si probabil surd. Cand Ciutacu a adus in discutie tagma mai sus amintita dand-o, din politete, exemplu pe M. Tatoiu, Puric a contiunuat sa abereze neperturbat despre Cantor.

  23. Ce bine ar fi daca ai invita numai oameni de cultura si artisti ADEVARATI , nu ” fitze de Dorobanti ” !…
    M-am saturat de politicieni , de mi-e scarba !!!
    Stiu de dinainte ce or sa spuna , au aceeasi ” placa ” toti !
    Un artist intotdeauna o sa te surprinda cu lucruri interesante !
    A fost frumos , n-am stiut cand a trecut ora !!!

  24. Interesanta emisiunea ta cu Dan Puric. Imi pare rau ca nu ma inchin si nu recunosc autointitulatul aiatolah al culturii Romanesti Dan Plesu. Chestia asta cu hai sa recunoastem un singur individ care ,,da ora exacta,, in cultura Romaneasca devine emblematica acestei natii plina de sechele comuniste un presedinte priceput la toate un guvernator unul nascut in lume,presedinti la fotbal toti clone a lui Ceausescu. Mai duceti-va dracu acasa ca ne-am saturat de voi.

  25. @vercigentorix: te jignesti pe tine cu o astfel de postare
    @bigradu: e un raspuns brutal la o afirmatie brutal exagerata. faptul ca Plesu e un om remarcabil de condei nu-l face, cu siguranta, cel mai mare om de cultura-n viata. e departe de podium, dupa umila mea parere…

  26. Nea Victore…a fost un regal, sau cum ar’ spune astia de la noi din Sudul capitalei…o emisiune pentru regi !Iti multumesc personal !Daca vrei ce ai facut aseara poate fi…definitia CULTURII ! Mii de multumiri !

  27. Cred ca daca ii punem intr-un poster pe Plesu si Valentin Stan,Plesu are sigur o fata de prost Plesu(v). Ha,Ha,Ha.

  28. ma interesa raspunsul d-lui Dan Puric la invectivele pleshului si l-am primit.Cat de mic sufleteste poate fi acest plesh(necontestandu-i intelectul).ati spus-o bine amandoi, pleshu a pus monopol pe ‘iubirea de tzara’ …in fond, ce mare opera universala are acest plesh?
    mereu critica oamenii simpli,ma rog, educatia lor sau mai bine-zis lipsa de educatie a multora dintre oamenii simpli,dar nu-l intereseaza si nu critica dobitoceniile celor care ne conduc.

  29. @dorubr, la cat ai mancat de dimineata vad ca esti un scatofag pt care nu mai e nimic de facut. Eu cred ca ai gresit forumul; mai bine intoarce-te la revistele colorate, coloratule !

  30. Buna ziua, dle CIUTACU
    Doresc de mult timp sa-mi spun si eu parerea, fara sa dau SMS-uri, ca e prea mult de zis…
    Va multumesc din suflet ca l-ati invitat pe marele OM ,Dan Puric.Nu mai stiu in cine sa am incredere si in cine nu…poate el nu ne va dezamagi ca si altii in final…
    Cred ca greseste foarte tare cand spune ca politica nu este vocatia lui…Daca chiar iubeste Romania asa cum afirma, cu intensitate, si daca chiar doreste sa faca ceva pentru EA…nu mai conteaza CUM O FACE…si daca a intra in politica este un sacrificiu pentru oamenii ca el,care traiesc in alte sfere, sa nu uite ca daca am ajuns aici, este in mare parte vina celor ce au CEVA de spus in acesta tara…Nu este suficient ca o persoana ca el sa ,,sprijine un om politic pe care-l considera sincer”…Trebuie sa se implice direct,DACA ESTE SINCER , mai ales ca dupa cum afirma a constatat cata nevoie au romanii de adevar si de modele…
    Eu sunt unul din ,,oamenii de rand’’ din acesta tara.
    Am 42 de ani.
    Nu am studii superioare si mi s-a spus uneori ca nu sunt inteligenta.
    Am doar bun simt si constiinta.Pentru cei mai multi dintre noi asta ar trebui sa fie suficient…Nu ne dorim prea multe,noi,astia ,,de rand’’…,,prostimea’’…
    Ne dorim o tara unde sa fim tratati civilizat de catre autoritati…
    Sa avem scoli bune …
    Sa beneficiem intr-adevar de serviciile medicale pe care le platim lunar-dar le folosim poate doar o data sau de doua ori in viata…
    Sa avem si noi un tren,o autostrada,un metrou pe care sa le folosim macar pentru a putea merge la serviciu in conditii decente…
    Sa avem acelasi loc de munca macar 5 ani…
    Sa nu ne fie teama de hoti si criminali…
    Sa avem bani de o cofetarie…
    In prezent nu putem avea mai nimic din cele de mai sus…
    De ce? Poate din cauza ca noi,prostii de rand am avut aceeasi atitudine ca si la serviciu:,,inginerul(seful) are intotdeauna dreptate’’…,,are painea si cutitul”…
    Problema e ca in Romania ultimilor 20 de ani au devenit ,,intelectuali’’,nu stim cum, foarte multi indivizi care nu ar face fata la cele mai elementare testari de scoala generala.
    Ii stim,ne sunt de multe ori sefi la locurile de munca.
    Acelasi tip de indivizi s-au bagat de cele mai multe ori si in politica sau au devenit lideri de sindicat…Afoni profesional, betivi, ,sarlatani, speculanti,oportunisti.
    Este singurul lor refugiu, singurul loc unde in lumea reala pot castiga ceva , si inca cum…
    In politica actuala mai sunt si cativa oameni de afaceri care au realizat ca in Romania , a face politica este singurul mod de a-ti face afacerea sa reziste.
    Si…in cele din urma,mai sunt foarte putini intectuali autentici .CEI DIN URMA SUNT PRINCIPALII VINOVATI DE SITUATIA ROMANIEI ,din punctual meu de vedere.
    Cum a fost posibil ca niste intelectuali de calibrul domnilor Atanasiu , Marga, Antonescu ,etc. sa stea la aceeasi masa cu specimene de cea mai joasa speta? O sa-mi raspundeti ca ,,i-a votat poporul”…Nu este adevarat.Poporul a votat cat l-a dus capul-dar cei pusi pe liste au fost propusi de catre ,,oamenii destepti care stiu ei ce fac!!”Si uitati-va unde am ajuns!!!!
    Acum va dati seama ca ,, e groasa’’ si ca v-au napadit parvenitii ???!Aveti nevoie sa iasa ,,prostimea” in strada??? PREA TARZIU.,,Prostimea ‘’nu va iesi curand in strada, nu mai sperati in van…,,Prostimea ‘’nu mai vrea sa vada din nou o ,,rotire a cadrelor’’, sa-l vada din nou pe Nastase,pe Iliescu,Berceanu, Tariceanu…si tot alaiul de mancatori de …vorbe.
    Nu mai vrea pur si simplu sa vada aceleasi fete si sa auda aceleasi sloganuri false.
    In afara de asta , ne este frica. Frica ca ,,cineva’’ ne va da afara de la serviciu, ca ni se va lua casa,ca ni se va lua masina,sau ni se va taia curentul, ca va da o masina peste noi intamplator, ca ni se vor face poze la miting si dosare la secu…Ce sa-i faci??? Cu cat esti mai prost,cu atat ai mai multe spaime…
    Nu mai faceti comentarii de genul ca ,,suntem comozi”,ca ,,ne meritam soarta’’,ca suntem ,,inerti”(apropos-multi nici nu stiu semnificatia cuvantului)…
    Da , e adevarat cand spuneti ca suntem cu totii nemultumiti…dar nu e atat de rau pentru noi,,,prostimea”, mai putem rezista-ca doar suntem invatati de mici cu saracia si cu traiul de pe o zi pe alta…
    Problema reala e la voi -INTELECTUALII AUTENTICI. Pana nu vor aparea la lumina ,ca lideri ,oameni cinstiti, patrioti , reprezentativi pentru POPORUL ROMAN ,pana cand in politica nu vor fi decat oameni care au ce spune ,pana nu veti elimina toate scursurile societatii dintre voi, va garantez ca indemnurile si comentariile Dumneavoastra nu-si vor atinge scopul.
    Ne uitam in fiecare zi la voi doar pentru ca sunteti ecoul propriilor noastre ganduri.
    ,,Prostimea’’, in idiotenia ei a inteles in cele din urma ca a fost doar o unealta folosita pentru bunastarea unora…si nici macar nu le-a fost mai bine,in final.
    Cei care au beneficiat de credulitatea prostimii nu au inteles ca trebuie sa mai si dai cate ceva inapoi…Au vrut si vor in continuare TOTUL…
    Uitati-va la cati au iesit in strada de fiecare data cand s-a facut apel…Probabil la urmatoarele alegeri,daca nu se va da o lege care sa oblige prostimea sa voteze-va fi acelasi numar de oameni si la vot…
    IN CONCLUZIE, DRAGI GENII –MEDICI,PROFESORI,INGINERI,ARHITECTI,ACTORI, SCRIITORI ,ZIARISTI, GANDITI-VA SI FACETI UN CALCUL SIMPLU:
    30%Intelectuali cu diploma- 10% intelectuali cu diploma cumparata=20% INTELECTUALI
    70% ,,oameni de rand’’-30% ,,prostime’’=40% OAMENI

    ADUCETI IN FATA LIDERI PATRIOTI SI CINSTITI, DATI-LE CE VOR EI-DOAR SA PUTEM AVEA INCREDERE!!!! CEI 60% VA VOR FI ALATURI!!!!
    UN OM DE RAND

  31. @vercigentorix: e cazul sa va opriti amandoi. acu’, dupa ce ai provocat, la ce te astepti. dat fiind ca n-am de gand sa fac tiganie aici, ori va injurati in privat, ori va potoliti

  32. Apropo de întrebarea pusă la un moment dat lui Dan Puric, în emisiunea de astăzi (09.04), ora 13.26: Mădălin Voicu „Spuneţi-mi MAESTRE, ‘domnul deputat’ nu mă onorează !“

  33. Inca o data am avut dreptate!F. buna emisiunea,genial “semidoctul” si f. bun relizatorul.
    NEWS ALERT-toata lumea trebuie sa afle ca pe ANTENA 2 la ora 18,azi simbata 8 aprilie,la emisiunea Florentinei Fintinaru(sper ca nu am gresit numele) printre invitati se afla marele TALMACEAN!It’s show time,fratele meu!Face tumbe,scoate panglici pe nas,sare,cade jos si nici nu-l doare!Uitati-va,ca nici nu stiti ce pierdeti1
    Abia astept sa comentam,cu voia mogulului nostru,Victor Ciutacu!

  34. Emisiune e a Irinei Corduneanu.Scuze ca fac publicitate,dar e prea tare!

  35. @bond-escu: as prefera sa fiu scutit de Talmacean la un post despre Puric si, eventual, ziarul Gandul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.