Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Ţara pixelului albastru, a lui “şi ce dacă”

Ţara pixelului albastru, a lui “şi ce dacă”

În ţările cu apă caldă curentă la robinet, unde jurnaliştii mai citesc şi altceva decât pe ei înşişi, comunicarea instituţională se face prin biroul de presă şi/sau direct de către purtătorul de cuvânt. Orice informaţie destinată publicităţii se trimite către media sub forma unui răspuns oficial la întrebarea primită sau a unui comunicat de presă, cu eventuale attachement-uri. În ţara pixelului albastru şi a lui “şi ce dacă”, unde interesul presei şi dorinţa ei de informare depăşeşte rar spaţiul geografic Bucureşti-Lehliu Gară, iar respectul pentru viaţa privată nu există, procurorul general face forward de pe corespondenţa internă a instituţiei către “ziarişti” atent selectaţi care se hrănesc cu stârvuri şi primeşte, în numele adevărului portocaliu şi al luptei împotriva corupţiei duşmanilor regimului, aplauze solidare şi e mângâiat romantic pe creştet..

Articolul integral, aici

P.S. Dacă ieri a fost ziua porţilor deschise (inclusiv pentru) propaganda portocalie, azi s-a închis chioşcul. Prin urmare, spumele cu tonomate şi moguli trebuie să se îndrepte către site-urile oranjadei, care n-au publicat informaţia, dar s-au aplecat cu duioşie asupra precizărilor procurorului general.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

47 thoughts on “Ţara pixelului albastru, a lui “şi ce dacă”

  1. Pe langa gravitatea tampeniilor si nesimtirilor portocalii, mi se par infinit mai periculoase precedentele create. Ma refer atat la actiuni in sine cat si la reactiile/non-reactiile institutionale si sociale.

  2. Aveti perfecta dreptate vizavi de peisajul in care ne gasim. Din pacate, cred ca am trecut de mult de punctul in care ratiunea mai putea sa rastoarne ochelarii portocalii de pe ochii acelora pe care nu isi au locul. Lumea e impartita adinc in doua tabere, exact ca pe vremea venirii comunismului.

  3. suntem de aceeasi varsta,te apreciez si te invidiez in acelasi timp pentru ca noi suntem generatia care trebuie sa salvam tara asta.Eu nu am posibilitatea ta sa fac prea multe dar incerc.Acesti tradatori de tara trebuie sa plece.Ma uit cu cata nonsalanta ne mint si nu pot sa cred ca cineva ii mai crede.O sa ajunga sa dea bucatica din tara la unguri ca sa mai poata guverna.Pentru tara asta au luptat si au murit eroii neamului si PDL-istii vor s-o rupa.

  4. Imi este imposibil sa inteleg cum anumiti indivizi mai pot crede si acum ca totul este “o facatura”. Nu pot sa accept faptul ca mai exista oameni in aceasta tara care sa afirme ca directia propusa de PDL este cea corecta…efectiv nu pot. Sper din tot sufletul ca aceasta porcarie sa se termine cat mai curand.

  5. Sunt mandru ca existati : tu si intreaga echipa a Antenei 3!!!…
    Este unul din foarte putinele lucruri care ma mai fac sa fiu mandru ca sunt roman !!!…
    Am fost alaturi de voi , atat in strada cat si pe blog … Inca mai sper ca se poate face ceva pana nu e prea tarziu !
    Dar pentru asta ar trebui sa ne uitam mai putin la Moni si la Tudy !

  6. In invatamant tuturor le este frica sa comenteze in front ca se trezesc ca nu mai au post anul urmator iar ei speculeaza acest fapt.Putina lume stie ca an de an trebuie sa isi reannoiasca profesorii netitulari contractele si mai ales cum se procedeaza(cu interventii la partid sau cu bani dati unde trebuie)

  7. 1 – am vazut aseara interventia lui dan sova si afirmatia ca porcuroarea nu este “penala”. ba este ca nu degeaba acuza vintu ca procesul lui este unul politic si la comanda cotrocenista.
    2 – nu spun sa va dati la o parte Victor Ciutacu dar de aici inainte este rolul politicului sa isi faca treaba si ma refer la leaderii Opozitiei sa vina in fata si sa ceara demisia porcuroarei.
    3 – as vrea sa vad si aociatiile magistratilor ca si pe cele ale avocatilor implicate in alungarea de la sefia parchetului general a acestei infractoare.
    4 – in urma cu citeva zile aceasta colega a hoatei roberta anastase sesiza csm despre o anumita judecatoare care ar fi avizat cererea de recuzare a completului de judecata insarcinat cu judecarea dosarului vantu.de ce? acel magistrat care a fost schimbat avea cumva sarcina sa-l condamne pe vintu in prima instanta si schimbarea ei a schimbat si planul?
    5 – de ce in cazul vadim tudor parchetul s-a sesizat din oficiu,iar in cazul hoatei roberta anastase nu s-au mai sesizat?

  8. aia care aplauda sint mai rai si mai ticalosi decit cei aplaudati…asa a fost dintotdeauna si nu numai la noi si din pacate se pare ca asa va fi si de acum incolo…

  9. off topic:
    Cum comentati faptul ca legea ce prevede eutanasierea ciinilor fara stapin a fost votata in comisia de specialitate din Camera Deputatilor inclusiv de reprezentantii PSD? mai pot avea liderii opozitiei obraz sa vina la televizoare si sa se plinga ca nu au ce face, ca sint minoritari in Parlament, pina nu fac ordine si disciplina la ei in partide?

  10. Domnule Ciutacu,
    Credeţi că România lui Băsescu poate fi comparată cu Republica Socialistă a lui Ceauşescu?

  11. deontologia profesionala a fost terfelita in mod grav de procuroarea lck, dar in tara in care este sport national acela de a te sterge la picioare pe constitutie, faptul nu mai surprinde pe nimeni. totusi speta in cauza este inca de interes, daca intre lck si mm relatia este “comerciala” iar lck a pus botu la lovele.

  12. E grav ce se întâmplă.Dar şi mai rău e că opinia publică ,mult prea ocupată cu cancanurile din presă şi telenovelele ,nu observă cum ,încet dar singur,sunt călcate în picioare principiile statului de derept,drepturile ,omului,ideea de justiţie,Constituţia .Cm îşi face loc abuzul de putere , şi nu numai .
    Mi-e dor de vremea în care,acum 22 de ani protestam puternic pentru mult mai puţin.

  13. Salut Victor,
    Am citit pe net in EVaZiunea ( EVZ) o replica, sau asa ceva, la ce ai publicat tu ieri .. Baietii nu neaga, dar o dau dupa vishin cu accesul la info si babauri dintrastea … ma gandesc sa fac si eu o solicitare cu privire la un oarecare dosar .. de ex la ala cu flota!! .. sa vad, eu voi primi rechizitoriu??
    Ma poti ajuta cu numarul dosarului ??
    Cu ce scop il solicit??!
    Cu scopul de a informa publicul … ca de .. am un blog cu 2 vizitatori: Eu si un Bot !
    Crezi ca as avea succes(-uri) ??
    Cu stima,
    Al vostru Jos Basescu !!

  14. Pai, da, dle Victor… In peisajul asta in care procuroarea “generala” schimba mailuri de serviciu cu jurnalistii, as fi curios ce mailuri schimba ministrul sanatatii si adjunctul lui ARAHAT, oe tema desfiintarii multor spitale… Cu ce vor umple mizeriile alea inchise, se da o lege ca sa condamne pensionarii la azil pe viata ? Azi e Ziua mondiala a Sanatatii, pe baza carei legi si cu ce metodologie vor fi date in functie noile “creatii” Basiste? Boc, Base, Udrea, Videanu si toata banda de bagabonti de la putere isi duc parintii in stabilimentele in care mureau si tinerii de mizerie si tratamente sarace? Tu-le muma’n cur! Votati maaaaaiiii!

  15. Dle Ciutacu, felicitari (din nou), cred ca este cea mai importanta dezvaluire despre imbeciliatea criminala acestui regim. Atat de evidenta incat ieri, pentru prima data in acesti ani, am simtit o dara de speranta. Ca “poporul” nu va reactiona, e sigur, dar ca acest sistem va cadea ca urmare a autodevorarii din interior (efect de putregai) – mi se pare o (aproape) certitudine. Politica de cadre initiata de basescu (armata sa de prosti, imbecili, santajabili si/sau nerozi) da roade.
    Aseara am fost mandra de felul ion care v-ati sustinut dezvaluirea, fara patetism, fara lozinci, ci sobru, as zice rece – dar sa nu uitam ca vorbim despre dl Ciutacu(!)caruia i se potriveste adjectivul “rece” la fel de mult cat i se potriveste procuroarei cel de “inteligent” – si profesionalist.

  16. Dl Ciutacu sunt absolut convins ca la varful ministerului public baschetul este considerat sportul mintii si aceasta convingere a fost capatata datorita experientei pe care am avut-o cu slujbasii ministerului recte “porcurorii”.
    In alta ordine de idei inchiderea haotica a spitalelor( nu contest ca unele trebuiau inchise )face primele victime si cel mai interesant este ca in judetele populate de minoritari de origini hune nu s-a inchis nici o unitate spitaliceasca :).Probabil ca natia romana e mai sanatoasa iar conationalii nu ,sau poate asa crapa mai repede romanii si-si mareasc cota boanghinele .
    Felicitari pt. ce faceti si spor la munca !

  17. Victor,
    Ce face madame Codruta nu cred ca intra in categoria prostie, mai degraba la sfidare fara margini.
    O alta “fufa” portocalie zicea la un moment dat:
    “Ciocu’ mic, noi suntem la putere acum”.
    Cum spui matale, e tara lui “si ce daca” 🙁

  18. Astia vin in ajutorul sfarsitului lumii exterminand ei Romania ca daca vine sfarsitul lumii sfarsitul le va multumi ca va avea mai putin de munca. Da cine spune ca Romania lui Basescu poate fi comparata cu cea a lui Ceausescu ca in comunism mai aveai o ,,bruma,, in calorifer si o chifla cartelata pe masa acum daca prin noroc le ai gheara Basesciana se va intinde iti va inchide caloriferul si iti va lua chifla din farfurie si in retragere te va plesni peste bot.Viva la revolucion!

  19. Oameni buni,
    Constat ca in Romania a devenit indecent sa iti aperi drepturile !!
    Este indecent sa iesi in strada si sa protestezi pasnic !!!
    Noi romanii nu intelegem un lucru : Fiind uniti suntem mai puternici !!
    Daca va este rusine sa protestati, va propun altceva :
    Mergeti impreuna cu un priten sau mai multi in fata prefecturii, primariei, intr-o piata publica si stati de vorba … despre ale voastre .. la o anumita ora … asta de 2-3 ori pe sapt .. si mai anuntati si pe altii !!!
    Sa facem asta in fiecare localitate din tara !!!
    Acum este momentul sa aratati ca in `89 a fost revolutie !!!

  20. Victore, e’ arrivato zampano!
    nu cred ca e “tara lui si ce daca”. cred ca agenda politicianului (aflat la putere, cit si in opozitie) difera de agenda electorului, si mai cred ca si intre agenda media ( inclusiv a ta) si agenda plebei sint diferente majore, conflictuale….ireconciliabile.
    si noi sintem revoltati, probabil , extrem de posibil, de data asta se va lasa urit, mai urit decit la marea aglomeratie stradala din decembrie ’89. e mult mai multa furie, ura si polarizare. insa, ce tu se pare ca nu accepti este ca plebea nu mai are motive sa iasa la bataie, ca pe spatele revoltei noastre, sa se aburce la putere, un alt “escu”, opozant de profesie, ticalos prin vocatie, politician de conjunctura ca urmare a unei enorme ratari in practica unei profesii.
    nu te mira ca nimeni nu mai crede in basmul numit justitie, si nimeni nu isi mai iroseste timpul doar ca sa sustina o democratura ce ne este oferita pe post de democratie.
    gloata s’a fript atunci, in ’89, de ce sa mai iasa, ca apoi sa i se confiste revolta? ce ar avea gloata de cistigat? se va schimba ceva…. nu. ma tem ca nu, ma tem ca porcariile legiferate in mandatul orange, vor fi extrem de convenabile succesorilor. punem pariu?
    ce basm sa se mai marketeze politic, ca pe spatele revoltei bizonului, un alt politician ticalos sa’si trimita fiica/metresa/nevasta la parlamentul european? sa se mai cladeasca o noua avere in numele unei noi dogme care sa ne saraceasca si mai rau?
    nu, gloata isi revendica tacuta, dreptul ei la existenta. nu mai iese in strada.
    gloata, dramtic si tragic, se lupta sa’si salveze fiinta biologica, blidul de mincare si un loc pe care sa’si puna capul la culcare, daca mai tin domnii politicieni minte…. aici ne’au adus domniile lor, asa ca ar trebui sa’si asume si consecintele.
    bogdan teodorescu scria ca cel mai mare pericol e ca electoratul dezamagit de actuala putere sa nu se prezinte la vot, fiindca clasa politica e otova, delegitimata. cred ca se inseala, marele pericol e ca electoratul dezamagit sa iasa in strada si sa incerce anomic, subliniez, anomic, o noua constructie sociala.
    cred ca sintem aproape de acel moment.

    si mai cred ca daca vom trai asta, nimeni, absolut nimeni din clasa politica, cel putin din esaloanele vizibile, nu va scapa. ma tem ca acum sintem ca si stare de spirit a romaniei profunde si tacute, intr’o zona periculoasa in care miscarile extremiste si violenta vor fi supapele de defulare.

    istoric, europa a mai trait asta. si romania a trait’o.
    gloata nu mai e reprezentata de clasa politica. gloata e ocupata cu supravietuirea si nu prea mai are timp sa empatizeze cu ditiramble discursului politic. posibil sa ma insel, poate e doar scrisnetul de dinti al uni vis urit. dar daca nu e asa si am dreptate?

    victore, fara suparare, postul tau imi evoca advertisingul de tip zampano, la strada, mai tii minte? 🙂

  21. Nu avem o opozitie in care sa poti avea incredere. PDL-isti au un nou slogan: “Si ceilalti is mai breji?” Din pacate au dreptate. Cand a fost la vot, popuru a ales cum l-o dus capu ptr ca n-a stiu ca 50% din parlamentarii PSD si PNL sunt coruptibili. Ce vine are acum popuru, ca PSD-ul si PNL a promovat coruptibilii la alegeri? Cum vrea noua alianta sa avem incredere? Ne-am saturat dar nu avem de ales. Suntem speriati sa mai alegem. Nevasta lu’ Crin se schimba cum bate vantu si n-o doare in pix de interesu national. Ma refer la falput ca sustine proiectul Rosia Montana in forma propusa de Gold corporation. Adica in 20 de ani sa spele vre-o doi munti, niste sate si niste urme de civilizatie romana.

    Nici Ponta nu-i mai breaz. El da mai tare in Geoana decat in Basescu. Sa nu uitam ca socrusu facea alianta cu Basescu de pe vremea cand PSD-ul sustinea guvernul lui Tariceanu. Mi-e scarba cand il vad la teveu vorbind nonsensuri banale.

    Si daca opozitia e asa dornica sa preia puterea, de ce nu se bate la TVR, la B1, la radio..orinde.

    Le e greu sa-si ia 2 ore din viata(cu tot cu drum) si sa se dea si pe TVR1? Eu numa pe A3 ii vad.

  22. E “liniste” pe la alte redactii, semn ca trebuie sa se “uite” repede totul.
    Dosarul de urmarie penala e “nepublic”. Acum, daca Parchetul general considera ca unele dosare sunt publice iar altele sunt nepublice ar trebui sa se lamureasca ce inseamna “public”. Cat de adanc se patrunde in cuprinsul unui dosar de urmarire, cat de “confidentiale ” sunt datele personale si cine hotaraste cat se se “curete” din dosar pentru a fi dat publicitatii, in lipsa unei prevederi legale.Procurorul general? procurorul de caz? Serviciul de relatii cu publicul? Daca se face referire la Legea 544/01, sigur se incalca legea, care precizeaza ca informatiile judiciare nu fac parte din informatii de interes public.
    Iar daca vorbim de rechizitoriu “facut public”, amaratul de cod de procedura penala zice ca e actul de sesizare al instantei si el se citeste la incepututl cercetarii judecatoresti . Printr-o logica simpla, rechizitoriul nu ar trebui comentat in presa, inainte de a-l citi instanta in public.Asa, ca sa nu se face presiuni asupra justitiei….

  23. Nu stiu ce p..a mea face opozitia asta. Daca Oranjada era in opozitie iar Puterea incalca legea doar pe juumatate din cat au incalcat-o astia, sunt convins ca faceau ca toti dracii, de se auzea pana la papuasi.
    Sunt sigur ca, la ce face si a facut Camorra portocalie , nu cred ca s-ar supara prea tare nici UE si nici SUA daca jalnica asta de opozitie ar pune-o de un puci. Este singura solutie si este extrem de justificata. justificata.

  24. O astfel de ţară “a pixelului albastru” merită şi o Constituţie pe măsură… Textul complet (merită!!!) îl găsiţi la link-ul indicat, mai jos puteţi citi cum arată primele articole:

    CONSTITUTIA ROMANIEI DIN 2011 REVIZUITA
    Titlul I – Principii generale
    Articolul 1 Statul roman
    (1) Romania este un stat de hoti, antinational, supus camarilei suverane, strans unit in jurul acesteia in mod iremediabil.
    (2) Forma de guvernamant a statului roman este Traian Basescu.
    (3) Romania este stat de sanchi, nedemocratic si antisocial, in care demnitatea spagii, drepturile si libertatile oamenilor de afaceri apropiati puterii, libera dezvoltare a conturilor bancare ale acestora, nedreptatea si clientelismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor poporului roman, si sunt garantate.
    (…)

  25. @chesterb
    Cu voia gazdei, aş răspunde io. Ultima parte a regimului ceauşit e descrisă perfect de “nenea” Victor la finalul articolului, cînd zice “ce vede în jur” cu ochi realişti şi cinici. Perioada actuală e mai rea. Atunci şcoala era şcoală, respectul (de multe ori impus şi multe ori “de frică”) era respect. De bine de rău se mai constuia cîte ceva. Acum… distrugere, tîlhărie, nesimţire, indolenţă, nepăsare, “manelism”, “cocălărism”, incultură, parvenire…
    Banzai!

  26. Daca citesti rechizitoriul lui Vadim te iei cu mainile de cap. Daca pe prima pagina tribunul are 52 de ani, dupa alte cateva pagini are 61. Si daca asta se intampla chiar langa baschetbalista, ce-o fi la esaloanele inferioare. Sa te fereasca Dumnezeu sa ai de-a face cu tot felul de rapandule numite procuror.

  27. Pot enumera citeva,nici nu stiu cum sa le spun,deviatii de comportament social,in urma carora nu s-a intimplat nimic.De fapt,s-a intimplat ceva,ceea ce traim azi.
    1.Bucurestenii ii aplaudau pe minerii care bateau o femeie gravida,pe minerii care il scuipau in gura pe un bunic ce isi ducea nepotica la gradinita,etc.
    2.La Brasov,in beciurile Securitatii si in cele din str. Rahova din Bucuresti,gen. Nuta,gen.Vlad,Ristea Priboi si altii ca ei au batut revolutionarii de la Steagu Rosu in fel si chip(cu electrodul de sudura peste testicole) spunind ca au venit la serviciu sa se distreze.
    3.Fostul consilier al presedintelui tarii,Mugur Ciuvica e ridicat de pe strada si duc la presa ,in urma plublicarii unei serii de dezvaluiri denumite Armaghedon,cu trimitere la prim-ministru din acea vreme,Adrian Nastase.
    4.La alegerile prezidentiale din 2000, ajung in turul doi I.Iliescu si C.V.Tudor.
    5. La Vadu Rosca a existat un grup de tarani romani,care au facut puscarie pentru ca nu au vrut sa intre in C.A.P.A venit revolutia,nu si-au putut lua pamintul inapoi,nu au putut sa traga la raspundere tortionarii,au murit pe rind,chinuiti de neputinta.
    Mai sunt atit de multe,insa nu mai pot continua,fizic imi face rau doar trecerea in revista a acestor lucruri.

  28. Paradoxal,am ajuns în situatia în care gestul prin care o înaltă oficialitate îsi bate joc de legile pe care ar trebui să le apere,prin gesturile slugarnice pe care le face,deci acest gest de o gravitate imensă să fie scos din atentie de măsurile ucigase pe care un nimeni minoritar a ajuns ministru al sănătătii la români le-a luat în consens cu guvernul României,care guvern ar face orice ticălosie pentru a se mentine.Se mai pot întâmpla undeva,aiurea,în lumea civilizată asemenea fapte,care,departe de a fi sanctionate sunt considerate reformă?

  29. Victore,

    exista si reversul medaliei la “si ce daca”. Personal il vad pe Vantu ca un individ dubios (to say the least) dar atata timp cat basescu e un individ malefic nu imi pasa de felul in care si-a facut vantu averea atata timp cat lupta cu un criminal ca basescu. La incercarile lui basescu sa il traga in justitie pe Vantu ca o “favorizat infractorul” etc raspund si eu cu SI CE DACA “l-o favorizat”? Nu ma intereseaza capul lui Vantu, vreau capul lui basescu si nimic nu ma va convinge sa imi schimb parerea. basescu a facut prea multe crime (nu vorbesc figurativ ) si orice ar face nimic nu ii spala “obrazul”, veci! Ca mine gandesc multi iar lupta betivanului cu “coruptia” cu “mogulii”, ne lasa reci… ne doare in paishpe: IL VREM PE BASESCU JUDECAT SI CONDAMNAT PENTRU FARADELEGILE FACUTE SI VREM REINSTAURAREA PEDEPSEI CU MOARTEA PENTRU GENOCID SI TRADARE DE TARA!

  30. @ alphas :

    Puci= 4 litere
    Lovitura de stat = 14 si inseamna acelasi lucru.

    P.S. Bine ca esti tu destept :))

  31. astept simpatizantii sau membrii opozitiei sa iasa in strada.sa vad opozitia ca se mobilizeaza, nu numai la tv, din gura…

  32. @mishulescu

    Problema mea este una strict subiectiva: pur si simplu nu imi plac aceia care nu au proprietatea cuvintelor. Recunosc: sunt un retrograd care apara feroce aceasta anomalie desueta. Sa spui corect si, mai ales, exact ce vrei sa spui. Daca poti.

  33. Cine sa-i judece cei care au pensii de mii de euro si spaga de zeci de mii?

  34. Nu e doar tara lui “si ce daca”,e si tara lui “lasa ba,ca merge si asa”.Tocmai de aceea nu mai iese nimeni pe strada sa protesteze…la ce?Daca merge baselu,si chelia lui e simpatica la norod,el va “merge” in continuare,indiferent ce va face sau nu.Protestele au sens daca exista cineva dincolo de scutul SPP care sa asculte.Puneti-va problema asa.Nu cred ca mai exista cineva demult la celalalt capat al firului telefonic al nemultumirilor gloatei care trage zi de zi pentru un salariu care se duce pe taxele din ce in ce mai mari.Stiti,si eu ii urasc pe politicieni,pana la ultima molecula din corpul meu,nu doar PDL,si pe restul.Sunt niste adunaturi de nevertebrate nesimtite,mincinoase,hoate,slugarnice si pupincuriste.Dar cred ca le facem totusi o mare nedreptate intr-un fel…Ia ganditi-va daca ati fi in locul lor…cu banii la purtator,lipsiti de griji,cu viitorul asigurat fara sa miscati un deget.Ati fi mai buni?V-ati cobora sa ascultati un amarastean care-si rupe spatele pentru 4 milioane lunar,cu nevasta si copil mic de crescut?V-ar interesa tot atat de mult precum va intereseaza soarta acum unor rromi sau cersetorii pe care ii vedeti pe strada.Poate la unii dintre voi inspira un sentiment de compasiune,dar peste 5 secunde plecati mai departe fara grija lor.Analogia nu cred ca e greu de inteles.Puneti-va mana pe inima si intrebati-va sincer…Atunci cum puii mei le puteti cere saracilor(psihic) oameni politici,sa aiba pic de compasiune sau sa intreprinda ceva pentru voi?Voi ati duce acasa un cersetor sa-i dati mancare,sa-l imbracati,sa-i gasiti un job?Foarte putini.Ei bine,stiu ca noi i-am ales sa ne conduca,si ca analogia nu e perfecta asa,dar v-ati prins de idee,nu?Nu cereti unui om ceea ce prin firea lui e incapabil sa faca.Ei au dovedit-o de n ori ca nu pot s-o faca.Ca noi de aceea tot ii alegem si realegem tine si de nesfarsita noastra intelepciune,ca sa il citez pe domnul Badea.Scuze daca am fost prea mult off topic.Eu asa vad lucrurile si e foarte improbabil sa se schimbe in sensul asta ceva…

  35. SimP
    nu este nevoie sa fie reintrodusa pedeapsa cu moartea. pentru asasinat in fapt revolutionar (ex. procesul si executia ceausestilor), pentru genocid si tradare de tara sunt suficiente Kalasnicoave, munitii si cateva ziduri.

  36. Off topic, dar poate te intereseaza Victore, apropo de pixelu` albastru, inegalabilul Daniel Funeriu asta seara statea cu o gasca in Cluj intr-un local de studenti. Ba da asta n-are ceva de facut, adica maine nu presteaza? sau oricum nu i se simte lipsa.

  37. @ cetateanul gogu
    He he! In definitiv, dreptate ai.
    Cum se numeste cand cineva iti pune viata in pericol si “te aperi” chiar si cu un Kalasnicov? AUTOAPARARE
    Asta ca dovada ca am invatat ceva de la tatucu’ KGBist basinescu: “Twist the law, nobody cares!” ….un fel de “si ce daca?”

  38. Ce ma socheaza este ca nu se pune problema ca ceea ce a facut acesta duduie Kovesi este ilegal oriunde in afara de Romania, nu poti da publicitatii probe dintr-un dosar in curs de cercetare!!!! Dar pentru tara asta este ceva normal.
    Iar despre pasivitatea romanilor nu mai fac nici un comentariu pentru ca nu o inteleg, eu cat am fost in tara mi-am petrecut viata strigand, revoltandu-ma de una singura, iar reactiile celor din jur erau de genul: “asta e nebuna de se agita atata pentru nimic”? Asa ca o mare parte din romani isi merita soarta.

  39. Da cateodata de 1 aprilie, ma scarpin cu mana dreapta, la tampla stanga,cautand sa inteleg sensul cuvintelor si intelesul legilor,greu foarte greu,..nu pot intelege cum noi romanii parca suntem blestemati de nustiu ce duhuri rele,dupa ce, cincizeci si ceva de ani de comunism,…….am strans cureaua sa “faurim socetatea multilateral dezvoltata”,dupa ce “revolutia”,a facut actionarii pe temir cine a fost desteptu’ de moment,si dupa ce au fost vandute prin diferite metode intreprinderile Romaniei,ba pe un dolar,ba pe nu stiu ce MEBO,sau nu stiu care formula indelung gandita si tara asta a ramas saraca pana si cu “duhul cel iubitor” de venituri bancare ale BOR,dintr-o data ca prin minune,cetateanul trebuie sa o ia de la inceput, sa reconstruiasca aceia-si “socetate multilateral dezvoltata”.
    Da,…adica dupa cum suna anuntul Tov. Presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE),”consumatorii casnici”,adica ai’ care oricum platesc mai mult la facturare,ca nu au loc de “baietii destepti”,cica trebuie obligatoriu si fortat sa participe la “sprijinirea productiei de energie in unitati de cogenerare,adica …auzi tu de cogenerare,…. de inalta eficienta”,cum sa ma scarpin ‘ pi’ stanga, pi’ dreapta,ori pi’ mijloc? ,…ca nu-nteleg,si mie ce-mi iese din aceasta treaba?!?!Cine ma cinsteste sa particip si eu acolo cu o coliva,pentru pomenirea realizarilor postrevolutionare?macar cu-o actiune,s-o vand la colt de strada/!?!Cica “banii colectati vor fi folositi pentru investitii in unitati de productie in cogenerare de inalta eficienta”,pai…..efecienta asta am vazut-o si la o echipa de fotbal de prin Valea Jiului,in care s-a investit cateva zeci de milioane de dolari si,…a dracu de prinse “Campions Ligue”,ba nu se situa’ nici pe vreun loc fruntasi in “Liga lui Mitica”,si ma intreb ca ,daca eu acum na ,…ma apuca asa obligat sa cer socoteala pentru aceasata infaptuire,pot sa ma astept ca vreodata-n tara asta, banii incasati usor se vor fi cheltuit si bine?Nu cred,asa taran cum sunt ca daca eu stau la tara si ma incalzesc cu lemne,astia pot cumva sa ma ajute sa “consum mai putine materii prime si sa emit mai putine noxe”,nu stiu ce eficienta va avea soba mea,daca mai platesc ceva in plus la factura de energie electica?!?Da poate eu sunt prost,…da,poate sunt prost,na…acum nu am multa scoala,dar nici curent in soba n-am,…m-am uitat si,….canci, singurul curent ce circula pe acolo este curentul de aer de la tirajul fumului,in rest nimic,si basca ca soba asta de teracota nu-mi cogenereaza de cat cenusa.Si va mai spun ca la mine tehnologia asta nu e deloc scumpa,ca mai pacalesc soba si cu ceva coceni de la vite,ca-i pacat sa-i arunc si nici balegar nu mai fac ca ce sa faca cu el ?,agricultura nu mai este la moda.Acum stau si ma gandesc, oare astia cand o sa bage si rovinieta pe drumuri de tara pentru carute?Oricum caii mor de foame.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.