Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Tărâmul urșilor polari, populat cu proști

Tărâmul urșilor polari, populat cu proști

inghet

Filosofii deszăpezirii se uită la televizor (unde niște reporteri muncesc de rup și tremură de-i găsesc dracii, dar până la urmă asta-i munca lor), stau pe facebook, scriu prostii, perorează pe unde apucă. Ultimul hit de atac politic antiguvernamental (și cel mai lipsit de substanță, după părerea mea) e închiderea școlilor. Cică de ce, că nu era cazul, că și pe vremea lu’ nea Nicu ningea abundent și nu se mai închideau. Dincolo de faptul că eu însumi am prins (cred că-n 1981) două zile de școli închise în toată țara, pe vremea împușcatului invocat de capitaliștii subțiri de astăzi, spre exemplu, erau maxim 20% din mașinile de acum, iar comanda deszăpezirii era unică și militarizată. Altfel descongestionai căile de acces. Între timp, în țara asta, s-au desființat unități militare și armate obligatorie, infrastructura s-a deteriorat în loc să se dezvolte, s-a tăiat lemn cât să împădurești vreo câteva țări deșertice, s-a construit în draci și s-au investit mormane de bani în mașini. Care nu pot levita. Înzăpezite, cele dispensabile de la folosința zilnică ocupă trotuarele și măcar o bandă de mers. Cel puțin în București, trotuarele-s pline de zăpadă, deci impracticabile, iar transportul în comun funcționează la cote de avarie. Cei mai mulți copii nu stau în centru și nu au privilegiul de a merge cu jeep-ul la școală. Așa că o iau pe jos ori, după caz, cu metroul/autobuzul/tramvaiul. Ținuți în case, nici nu sunt puși în pericol, nici nu încurcă. Scoși în tărâmul urșilor polari, constituie un impediment suplimentar și o scuză pentru incapacitatea administrativă a autorităților. Da-i al dracului de greu să fii logic într-o mare de isterie ori să ai măcar olecuță de bună credință.

UPDATE: Nici n-am apucat bine să termin textul, că, la scurtă vreme după apelul public al premierului ca lumea să stea în case și la puțin timp după instituirea codului roșu pe 15% din teritoriul României (inclusiv în județe din proximitatea Capitalei, s-a anunțat redeschiderea școlilor și a grădinițelor în București. Prostia e realmente molipsitoare. LATE UPDATE: Într-o psihotică incoerență, ministrul Educației ține lacătul închis ăe școlile pe care intenționa să le descuie subordonatul său.

P.S. Aveam o grijă că atoatesalvatorul Raed Arafat nu-i suficient de recunoscut, de șef și de coordonator. Îl numește guvernul, la Interne, nu știu ce comandant suprem al intervențiilor. Nu știu de ce nu-l pun și la Educație. În definitiv, eu zic să-l facă direct Ayatollah, să nu ne mai încurcăm.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

20 thoughts on “Tărâmul urșilor polari, populat cu proști

  1. mai greu cu ayatolahu’,deoarece,conform propriilor declaratzii n-a fost niciodata la moschee.just kidding.
    altfel foarte bun articolul,logic si pertinent.

  2. Victor, in Constanta ploua marunt de ieri noapte. Zapada s-a topit, gheata nu exista. Totusi, scolile sunt inchise si vor fi inchise maine.
    Ar fi comic daca nu ar fi absurd.

  3. Pe principiul degeaba si constant, au luat inca o masure de inchidere a scolilor, timp de 3 zile, cand era greu, dar ok. Azi insa, ninge peste mormanele lasate cu nesimtire de cetateni, deci maine suntem apti sa ne rupem oasele. Ce scuza mai buna sa ai pt. strazi inzapezite? Traficul…si binenteles, cetateanul fara spirit civic, cica.
    Doamne, multi si cu rude!

  4. Ponta crede ca daca il baga pe Arafat in fata se pune bine cu poporul….asta e clasa politica….ipotenta!

  5. Mama, ce se politizeaza excesiv fiecare nenorocire, chiar daca e de la natura. Trec prin parcul construit in comuna mea natala de Udrea unde nu am vazut niciodata sa fie populat de vreun om ratacit. Candva era plin de gaste si rate. Si o vaz pe blonda la Realitatea cum o arde ipocrit. Sant oare care pun botul?

  6. Nu stiu cum face Arafat, dar ii pune pe toti la treaba intr-o disciplina forte. Asa o fi arabii…iar roamnii nostri poate nu au ac capacitate de a face lucruri serioase si cu multa seriozitate. Nu trebuie sa-l blamam atata timp cat isi face treaba bine.
    Poate ca va face ca acel sistem integrat sa functioneze… La noi in Roamnia nimic nu functioneaza. Trebuie sa vina oameni straini sa ne faca treaba. Jalnic, dar necesar.
    Ieri, aici in Constanta ,a plouat cu gheata. Nu am mai vazut pana acum…. Copacii , si totul imprejur parca eau din sticala.

  7. Avand in vedere ca peste o saptamana se intra in vacanta si ei aveau datele meteo (sper …) mai bine de la Centru dadaeau liber in teritoriu la inspectorate daca se “muta” vacanta .Au facut romaneste o “alba/neagra” cu copii care nu stiua de pe o zi pe alta ce fac si parintii daca se duc sau nu la serviciu.Se duceau linistiti la rude ,la bunici,la tara sau si luau concediu parintii … Dar nu stiu ei cum si ce or sa faca la BAC sau examene la vara dar ce fac maine …

  8. Aveti mare dreptate. Nici americanii n-au reusit sa faca nimic in timpul viscolului. Deosebirea fata de romani e ca ei stau in casa respectand indicatiile date la TV, in timp ce la noi toti neavenitii isi dau cu parerea. Adevarul e ca acum se simte un plus de vigoare in actiunea de dezapezire! Nemultumitului i se ia darul !

  9. Sper ca anumiti oficiali ai statului roman vor transmite cele mai bune urari domnului Alexei Miller (boss-ul de la GazProm); partenerul economic, atat de apreciat de oameni politici romani din prima linie, va implini pe 31 ianuarie 2014 frumoasa varsta de 52 de ani.

  10. Vad ca Ponta a inceput sa tina cont de sfatul dvs, vrea ca dl Arafat sa conduca STS. Pe cand SRI, SIE, DIA, OPC, CNA si altele?

  11. Domnu Ciutacu…nu leneviti – asteptam o reactie rapida relativ la plata creditelor de catre guvern … nu de alta dar vreau sa iau pe numele lu mam-mare o plasma in rate si sa-mi plateasca Ponta parte din rate din impozitul aplicat la fraieri..

  12. Se mai aude ceva de scoterea calomniei si insultei din Codul Penal? Presa tace ca si cum nu i-ar afecta deloc …

  13. @Ionut: tocmai le-au scos in Senat si urla basistii ca nu-i bine, dupa ce acum o saptamana urlau ca nu le scot

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.