Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Visul lui Dan Puric; talent şi dedicaţie

Visul lui Dan Puric; talent şi dedicaţie

Înregistrarea emisiunii

UPDATE: Mi-am amintit o chestie, fără legătură cu invitatul. Gândul se mută (exclusiv) pe Net. Unii i-ar zice primul pas spre nemurire. Eu îi zic primul spre murire. Deşi mă mişc cu graţie pe Net şi pe sticlă, rămân ziarist de presă scrisă, pe hârtie. În calitate de – hai să spunem – cunoscător al calităţii profesionale a celor de acolo şi de făcător (împreună cu ei) a vreo mie de numere din Adevărul (pe vremea când era liderul detaşat al pieţei, nu discount la kilul de cartofi din băcăniile mogulului petrolist), mi se pare impardonabil că Lelia Munteanu, Adrian Cercelescu şi Marius Niţu nu se numără printre semnatarii ultimelor articole despre Gândul. Şi le transmit, pe calea asta, deşi sunt convins că nu le ţine de foame, că sunt mândru că am fost colegi.

P.S. Aud că faimosul crucişător a mai făcut o dată ce ştie mai bine: şi-a trădat oamenii. Nu că m-ar mira, am învăţat-o pe pielea mea, dar deja sună a procedură.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

144 thoughts on “Visul lui Dan Puric; talent şi dedicaţie

  1. Felicitari, domnule Ciutacu! Asteptam de mult timp sa il invitati in emisiune pe acest om realmente sclipitor! Va voi urmari negresit!

    Toate cele bune!

  2. Felicitari!
    Merita multa promovare emisiunea, sa vada “romanu`” si altceva, ca de nesimtirea politicienilor… ne-am scarbit.
    Astept ziua cand televiziunile vor boicota orice fel de subiect politic. Asa cum bunicu astepta americanii. Poate ca din acel moment vom fi mai linistiti.

  3. Nu cred ca e un invitat de rating . L-as putea inchipui in acelasi rand de invitati ca si domnul Tudor Gheorghe, adica intr-un grup extrem de select.
    Totusi e alta specie de invitat : daca T.G. ar face rating si pe luna sau printre tuaregi, pentru ca se adreseaza intelectului prin inima, discursul lui D.P. ajunge mai greu la turma, pen’ ca se adreseaza inimii prin intelect. Cunoastere apofatica vs. cunoastere catafatica. Cam asa ceva. Dupa umila ea parere, la TVR in emisiune D.P. a facut figura buna, find stimulat maiastru de realizator. Sa vedem cum o vei scoate si tu la capat… 🙂

  4. Sa inteleg ca eu sunt dintre putinii care suporta cu greu discursurile cu sarituri de la una la alta si presarate cu trimiteri religioase ciudate ale lui Dan Puric?

  5. Ei, da! Asteptam de ceva vreme sa va fie invitat in emisiune.
    O seara frumoasa! Mie mi-ati facut-o deja, cu vestea asta.

  6. Poate e naibii putin mai atent nenea Mircea Badea cu pasele pe care si le da cu nenea Gadea, pentru ca el foloseste in acele minute(3-4 la numar) cam acelasi vocabular acid precum in emisiunea lui, numai ca acele minute nu sunt catalogate drept pamflet si sa nu cumva sa aiba motiv sa se agate de ceva hienele de la CNA. Oricum ei functioneaza doar pe baza de “intors cu cheita” si nu s-au prins pana acum, dar totusi…daca Mircea face pasa precum emisiunea sa nu cumva sa se prinda sefii lor si sa inceapa sa apese pe butoane.

  7. Comentariu la update:sincer regret disparitia presei scrise. Dar si-a facut-o cu mana ei! Imi amintesc cu nostalgie cand mi se umplea cutia de scrisori cu ziare si reviste de calitate. Asta pana in 2005. Dupa, s-au preacurvit la basism. Tine cu dintii de Jurnal, ca sa imi vina si mie postasul zilnic la poarta si nu doar lunar cu facturile!Despre Dan Puric nu ma pronunt pentru ca a cutreierat cam toate televiziunile pana acum..

  8. “Mai gratiosule” dupa ce ne-ai tinut toata saptamana cu fruntile incruntate, acum la sfarsit vrei sa ne…destindem si sa ne “simtem” bine!
    Multumessc… maestre!

  9. De citit link-ul lui Dan. Am MARI retineri ca semnai angajament la 17 ani. Nu erai major.
    Totusi cititul “pe hartie” este altceva.

  10. @Un cetatean dezgustat: nu portocalizarea a ucis presa scrisa. moare cam peste tot in lume

  11. Trecerea pe online s-a intamplat si se va intampla si la case mai mari, gazete si publicatii cu nume grele din tari ca USA si Anglia. Unii ar spune ca e putin prematur pentru Romania pentru ca avem un segment mare de popor care e defintiv si iremediabil rupt de mediul online(si de realitatile secolului in care traim). Eu zic ca multi dintre cei ce jelesc presa scrisa acum nu au mai rupt 1.2 lei de ani buni pentru un ziar,mandri nevoie mare ca “ei nu e prosti sa dea bani, ei are net”. Poftim net. Cat despre supravietuirea Jurnalului pe print din vanzari (implicit din publicitate) imi pastrez scepticismul.
    Aaah Puric! Presupun ca era inevitabil. Voi sari peste o seara de discurs patriodard si voi spune pas portiei de primitivism bigot astazi. Dar invitatul nu trebuie sa-mi placa mie, de aia am telecomanda si deget opozabil.Nu ma pot abtine sa nu remarc totusi ca oricine imi sustine mie destinul special al “poporului asta ales” in plina ciuma portocalie autoprovocata e mai potrivit pentru B1 decat pentru Vorbe Grele (dupa umila mea parere) .

  12. @nic: Da, se pare ca suntem foarte putini… Admit ca e un artist remarcabil, dar cand se exprima in afara scenei, delirul e garantat.

  13. Victor, te rog permite-mi un off topic.
    @Dan- din cate imi amintesc, la 17 ani puteai fi (de fapt erai “la impuse”) UTC-ist. Te “onorau” vrei nu vrei in liceu. Dan Puric este o personalitate, unul dintre putinii care ne fac cinste in lume. Referitor la link-ul atasat- te rog mai citeste ultima fraza…este o porcarie fara margini. Hai sa nu mai fim atat de creduli si sa-i improscam cu noroi pe putinii oameni care INCA ne mai fac sa ne simtim mandri ca suntem romani.

  14. Presa scrisa n-o sa MOARA cat scrisul o sa existe ca mijloc de comunicare intre oameni. Ce e cu atata lamentatie. Nostalgia e de inteles, lamentatia asta ingalata nu. Fetisizarea asta a ziarului de hartie ma duce cu gandul la cei care cumpara carti doar de dragul de a le avea in biblioteca. Continutul e relevant, nu suportul.

  15. hopaaa,pe 22 il aduce pe popa din indonezia! sa speram ca nu o sa fie un fasss ca la madam maria vlas.

  16. as vrea si eu ca domnul Puric sa raspunda la urmatoarele intrebari: care este parerea lui despre cei care spun ca are un discurs foarte aproape de cel legionar? si, doi, ca acum nu e la Turci, sa ne spuna ce parere are despre Basescu…ii place cumva de el, doar amindoi sint persoane cu vederi de dreapta – extrema dreapta ?

  17. Deci diseara avem un regal. As vrea sa-i transmiti maestrului ca as fi in stare sa-l ascult zile in sir.La fel si pe Grigore Lese si Tudor Gheorghe.
    Ma gandesc cum ar fi sa faci o intalnire de gradul 3:Maestrul Grigore Lese,Maestrul Dan Puric,Maestrul Tudor Gheorghe si Victor Ciutacu.Sper sa nu visez degeaba si sa se intample odata…Numai ca ti-ar trebui o emisiune de vreo 3 ore…poate o surpriza de Paste?Ce zici de idee?

  18. Dan Puric – o oaza de liniste si perfectiune in aceasta lume predominata de rautate, agitata, trista, cu oameni falsi, lipsiti de caracter.
    Felicitari Victor pentru invitatul tau de astazi!
    Este un om remarcabil!

  19. avand in vedere neputinta guvernantilor de sustinere a sistemului de sanatate, m-ar interesa parerea invitatului dvs. referitor la preluarea de catre Patriarhia Romana de la organele administratiei locale a tuturor spitalelor desfiintate si transformarea acestora in spitale Caritas pentru peroane cu posibilitati financiare reduse in organica Bisericii Romane, bine inteles cu pastrarea personalului existent. spitelele vor functiona cu finantare din colecta publica, eventual 2% din impozitul platit de romani, urmand a fi directionat de platitori catre acest fond.

  20. Adevărul e că dacă amândoi aţi vrea, Dan Puric ar putea lua o parte considerabilă din cele 2-3 milioane de la…ceilalţi.

  21. Basharul mentat (MilesTeg) are dreptate. Trecerea pe online “se întîmplă” şi la case mari. E inevitabilă.
    Pentru ecologişti e un motiv de mare bucurie, că nu se vor mai tăia atîtea păduri (cred ei…). Tristeţea mare e pentru jurnaliştii adevăraţi (nu dăm nume, persoane importante) care fac jurnalism “cu pixul” sau “cu maşina de scris” şi pentru cei cărora mirosul de cerneală tipografică încă le mai dă fiori.
    Nistorescu rezistă. Se va adapta şi CTP-u’,cu toată echipa lui.
    Despre Dan Puric… nu-s cunoscător, n-am ce zice. Să vedem! (vestita zisă a orbului).
    Banzai!

  22. Pai daca numai avem presa scrisa domnule Ciutacu ce facem? Adica mi se pare o prostie sa profesam doar pe internet, zona in care nimic veritabil nu ramane. Daca se va pune problema sa mai existe articole cu adevarat reusite, apoi sa le citeasca cineva, cum va mai putea acel om sa le pastreze de exemplu asa pentru sufletul lui? Sunt lucruri minore poate, dar importante.
    Plus de asta, nu oricui ii place sa citeasca stiri pe internet. Sa faci asa ceva e o carpeala, caci ziar pe internet pot sa’mi fac si eu daca e sa o luam asa, corect?

  23. Un tip foarte inteligent pe care trebuia sa-l ai intre invitati . Practica un soi de samanatorism intarziat , dupa parerea mea , dar cel putin e o voce clara si ferma in corul de caraieli care umple spatiul public .

  24. Super !!!… Inca un invitat de valoare !!!…
    Sper sa ai cat mai multi actori si cantareti si din ” vechea ” garda !!!
    Am fost si inca sunt indragostit dintotdeauna de muzica Angelei Similea !!!
    Ar fi extraordinar sa o inviti odata !
    E doar o idee … Succes diseara !

  25. Buna ziua,va spun din suflet,d-le Ciutacu!

    Imi dadurati o zi extraordinara astazi,invitandu-l pe dl Dan Puric!

    FELICITARI,din toata inima!
    Imi faceti o nespusa bucurie inainte de Pasti.

    Dl Dan Puric a fost intr-una din zilele trecute la Pitesti ,unde a avut o conferinta la casa de Cultura a Sindicatelor-au fost peste 1000 de spectatori,multi au stat in picioare, si a fost senzational!
    Va rog sa-i spuneti rugamintea mea,sa vina si la Mioveni-avem o Casa de Cultura superba,cu o directoare extraordinara si un primar al orasului deosebit si o sa aiba o audienta extraordinara;eu am sa le spun celor de aici propunerea mea si vor fi cu siguranta de acord.

    Omul frumos,e totdeauna frumos…cartea trimisa de mine,v-a spus destul,nu aproape totul…

    Eu va propun si Dvs.,acelasi lucru:nu v-ar strica sa petreceti cateva ore la Mioveni- o sa descoperiti oameni deosebiti.

    Va doresc succes diseara,numai bine si sanatate,atat Dvs.cat si invitatului-cu tot respectul si aprecierea,
    IoanaP

  26. Comentariu la P.S.. Si eu ce-ti spuneam? Cu ziaristi fara credinta n-o sa ai niciodata, niciodata presa. Fie scrisa, fie electronica!
    Vorba cuiva de pe blog: daca vrei presa poti s-o faci si pe scoarta de copac si in pesteri.

  27. Unul din puţinii oameni care comprimă timpul. Rar şi fantastic har (Dan Puric).
    Frumos dar, Victor Ciutacu!

  28. Prea multă perfectiune(desi perfectiunea este o notiune absolută si nu are grade de comparatie).Câte odată as vrea să-l găsesc în manifestările sale si pe omul(imperfect ca toti oamenii)Dan Puric.Altfel,un om de ascultat.Părerea mea,desigur,nu exprimă adevărul absolut.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.