Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > După 21 de ani. Ce-am câştigat/pierdut?

Similar Posts

32 thoughts on “După 21 de ani. Ce-am câştigat/pierdut?

  1. Eu n-as merge atat de departe, mi se pare exagerat, daca orbi am fost, atunci 85% au fost orbi, deci tara cam toata era in stare de normalitate. La vremea aia, la starea aceea de lucruri, asa a trebuit sa se intample. Nu regret, n-am regretat niciodata, era in firea lucrurilor iar iliescu ramane si astazi cel mai adevarat, mai echilibrat, mai de bun simt si mai cultivat politician pe care l-am vazut, ceea ce-i trist si ingrijorator pt aia de-au considerat drept orbire votarea lui! Oricum, a fost o zi importanta-n viata mea si plina de semnificatii, asa orb cum cred unii c-oi fi fost! Va salut!

  2. Am castigat multe:dreptul de a fi caini prin Europa pentru un codru de paine,dreptul de a nu avea un loc de munca bine platit,dreptul de a fi furati de conducatori asa democratic,dreptul de ai injura pe bloguri in timp ce ei nu mai pot de grija noastra infulecand si furand dar dandu-ne sfaturi din biblie (vezi Ioan Botis si,,Ridicati-va voi cei care ati lenevit,si munciti,caci rasplata voastra va fi bunastare,, pana la urma s-a dovedit a fi bunastarea lui) am castigat o turma de securisti si comunisti ce tocmai isi pierduse conducatorul (Ceausescu) si au luat ei fraiele si de atunci tot isi pun omul (in afara de Emil Constantinescu care nu era omul lor asa ca au avut ei grija sa il ,,lucreze,,).In 1989 nu au murit Romani pentru a-l schimba pe Ceausescu cu subalternii lui.

  3. am cistigat dreptul de a da “din fleancă” public,
    de a pleca daca nu mai sintem doriti aici si/sau
    daca avem aspiratii ori posibilitati in afara,
    de a fi mici intreprinzatori in lumea astora de
    au afaceri cu statul, samd.

    in ceea ce priveste “starea de libertate”, Romania
    s-a transformat dintr-o puscarie ideologica (din
    spatele “cortinei de fier”) intr-una economica.
    una dintre marile dezamagiri pentru multi romani,
    a fost perioada 1996-2000.
    in rest nu ne-am asteptat la nimic bun.
    oamenii au votat mai mult impotriva decit pentru cineva.

    tara a fost vinduta la bucata iar azi traim intr-o
    societate de consum in care predomina egoismul,
    manelismul, meltenismul, burtoaca, fleica,
    mirlania, parvenitismul, superficialitatea,
    snobismul, ţopismul, indivizii impasibili la
    problemele celorlalti dar care chelalaie din gura
    de sarpe cind vine vorba de propria piele.

    vedem de 21 de ani, in fiecare zi, indivizi ce ne
    dau noua lectii de morala si cum sa fim cumpatati,
    noi sclavii – buni doar sa le dam votul si sa platim
    impozitele, in timp ce ei se hranesc din “resturile hoitului”.

    anii trec pe linga noi si nimeni nu ne-a pregatit cum e
    sa vezi cum trece viata pe linga tine in aceeasi viteza
    ca astia scrobitii in masini nemtesti, frantuzesti ce put
    atit la propriu, cit si la figurat.

    urmam scoli, uneori in strainatate, avem citeva facultati la activ,
    cursuri de master, doctorate, incercam sa devenim mai buni pentru o
    societate ce ne respinge, urmare a politicii de găgăuţi a unor neica-nimenea
    puhavi ce au coloana vertebrala mai indoita decit turnul din Pissa.

    ghiciti ce, unii dintre noi ajung prin merite proprii, altii din
    intimplare la curtea regilor/presedintilor de-i saluta ai nostri cu
    “‘traiti, sefu’, sar’na !” si ne e rusine de rusinea ce ar trebui
    sa fie a astora care domnesc peste o tara sarmana si umilita.

    mi-as dori o administratie germana, ca tot sintem la capitolul
    “externalizarea serviciilor” si atunci am vedea daca “gena locala”
    e mai tare decit mecanismul precis nemtesc si ne-am da seama daca mai
    avem vreodata vreo sansa; sa mai asteptam inca 2-3 generatii ? nu mai
    e timp, “lasa ma, ca merge si asa” s-a propagat deja la cei tineri.

    mai oameni buni, voi care v-ati “spurcat la mai bine” si ati vazut cum
    e traiul in afara, nu v-ati saturat de mizeria asta de 21 de ani ?

  4. Pentru orbirea majoritătii de acum 21 de ani,nu cred că trebuie să căutăm vinovati.Nu iesise încă acest popor cu adevărat din cosmarul anilor cumpliti pe care,nu stiu câti reusiseră să îi evaluieze corect.Vinovati,fără putere de tăgadă,vor fi cei care acum,după 21 de ani vor repeta gresala(greselile)din ultimii ani,fapt ce ne-ar putea duce pe toti,vrem nu vrem,pe un drum cu refrenuri stiute,la capătul căruia acum chiar se află prăpastia.

  5. Din pacate,natiunea romana a acceptat si la alegerile din 20 mai’90,si la celelalte alegeri “malversatiuni”,vorba dlui Campeanu!Asta e,ne si place!

  6. 1.un lucru e sigur: cam 2 milioane de cetateni romani au plecat afara, mai mult sau mai putin definitiv !
    2.simt ca s-a pierdut ‘fibra’ poporului, iar nr. de prosti si mitocani e din ce in ce mai mare…

  7. Nu va mai lecuiti de deprinderea asta idioata de a “nu cauta vinovati”.
    Poporul “iesise” din Egipt gasise vinovatul si il executase.
    I s-a oferit insa modelul “cu fata umana”, si “lasa-l sa fie tampit numa’ sa ma voteze.”
    Basescu si ai lui au de ce sa-i multumeasca domnului Iliescu.
    Apropo’ de “domn”,
    Cand u s-a scos cu clestele din gura vorba “tovaras” Iliescu a dat-o pe…domnie.
    Zicea pana si “doamna de serviciu” in loc de “femeie de serviciu”.
    Mai tarziu au venit unii cu simtul ridicolului si au introdus sintagma “ingrijitoare”.

  8. Am castigat dreptul de a comenta asupra demnitatii pe care am pierdut-o.

  9. Eu am resimtit, imediat dupa Revolutie ,teama oamenilor pentru viitorul lor si al copiilor lor cand au aparut primele liste cu disponibilizati ,in 1990.Nimic nou asadar. Atunci eram tanar si am luat-o de la capat,pe un alt drum. Castiguri sunt multe de atunci in ceea ce priveste deschiderea catre lume si libertate.Dar ,din pacate,invatam in aceleasi cladiri,ne tratam in aceleasi spitale,calatorim pe aceleasi sosele,avem aceleasi naravuri.Am senzatia ca ne-am invatat cu libertatea si suntem pe cale sa pierdem si ce am castigat.

  10. ce am castigat? nu stiu. ce am pierdut? 21 ani degeaba. dupa exuberanta numita revolutie, suprema deziluzie timp de 21 de ani. ce va urma? probabil o dictatura scarboasa,dupa care probabil o alta revolutie. sau poate desfiintarea statului, sau dracu mai stie. sper sa nu apuc sa vad o astfel de evolutie, dar cine stie? un profesor mi-a reprosat candva prin 1983, “ca atata timp cat nu fac nimic pentru a schimba starea de fapt, nu am dreptul sa vorbesc”, asa sa fie?

  11. Of greu de scris in cateva cuvinte.
    D.p.d.v.social,totul este praf.Juridic,totul este la comanda.Politic,totul este in fct de dosarele de la DNA.Moral,practic nu exista.Economic,suntem la pamant.Lipsa acuta a exemplelor,a respectarii ierarhiei si senioritatii,in orice meserie,este principala stavila in respectarea valorilor in acest stat.Saritul peste ani de experienta,de studiu,este sport national,cu carnet portocaliu la vedere.Pe vremuri,indiferent de cat dadeai din gura,mai trebuia sa si faci ceva carte,ca altfel ramaneai tot la coada vacii.Acum,cu bani se cumpara diplome,posturi,contracte,locuri in consilii,senat,parlament etc.Nu mai avem ex de urmat,ci doar de injurat,la liber,ca inca e voie.Mi-e dor de litoralul romanesc de pe vremuri,de linistea noptii de dupa bairamuri,cand nu te omora nimeni pe strada,de coronita de pe frunte,dupa ce invatai un an de rupeai,de taberele,excursiile cu scl,cu sute de copiii,nimeni nu lipsea,deoarece toti isi puteau permite.Toti aveau unde sta,asa de cacat cum era,nu ii vedeai in ghene sau spalatorii,toti isi luau un job,nu ardeau gazu’ la bere de la 6 dimineata.
    Urasc si voi ura luarea in deradere a omului,animalului,strabunului,eroului,martirului,pt ca toti acestia,la un moment dat,au oferit ceva acestei tari,fie si un exemplu.
    Am castigat dreptul de a nu sta la coada,insa nu mai avem cu ce cumpara.Am castigat dreptul la injuraturi,dar nimeni nu ne aude.Am castigat dreptul la mitinguri de protest,dar suntem prea dezbinati pt a ne aduna.Am castigat dreptul la vize,dar nu ne mai vrea nimeni.Am castigat 2 programe anticriza,care se numesc rabla si prima casa,la al4lea reload.
    Am pierdut mai mult in 21 de ani decat am castigat,din pct-ul meu de vedere,iar generatiile de dupa noi vor invata ca prin umilinta,dezbinare,santaj,vanzari persoane si suflete,poti ajunge in varful piramidei.PACAT

  12. Purcelino multumesc pentru interpretari dar esti pe langa materie fratele meu . In primu rand daca tu crezi ca eu cred intr-o lupta te inseli amarnic .Eu cred ca exista legi prin care poti schimba administratoru de bloc cind locatari jumate plus unu vor asta fiind nemultumiti de serviciile acestuia . Rezulta ca cred ca doar concurenta la un alt nivel poate schimba ceva . Mai exact un Partid nou cu oameni de inalt nivel moral , extrem de inalt …atit de inalt incit sa nu le pese de bani si alte smecherii . In Romania Crestina acest lucru nu e posibil , toata lumea fura , toata lumea isi bate joc de toata lumea …fa ceva daca ai cu cine . Astia sintem ? Atunci sa suferim frateeee!!! Pina ne smerim si invatam sa ne respectam intre noi cum se respecta ungurii intre ei . Personal m-am saturat de Romania si o sa plec , aici nu te poti astepta de nimeni la ceva bun asa ca …Eu il atmir pe Basescu asta ce tupeu are si cum poate controla fara probleme atitea milioane de romanii , pare un tip bazat puternic descurcaret . Si nu stiu care e treaba ta ca mie imi place Antena 3 de ei imi place si mai mult ca au tupeul sa le-o zica pe fatza la toti mocofani si scuzama daca nu ar avea dreptate de mult ar fi dati in judecata si inchisi . Dar sint inca liberi deci au Dreptate imi plac oamenii curajosi care au dreptate . Cit despre vot numai daca candideaza Badea mai votez daca nu las votu lui Basescu free ….nu dau o yota pe politicienii actuali . Vreau sa vad alte oferte v, vreau sa-l vad pe Badea presedinte sau pe Gadea si pe Ciutacu ministru Culturii pe Dana Grecu Ministrul Justitiei …..Atunci o sa votez pina atunci plec fain yo din tara asta si va las sa va maturizati 😛 Si o dedicatie pentru Antenisti mei : http://www.youtube.com/watch?v=ZzNaNBhPNck

  13. am castigat dreptul la libertate. dar am inteles prost notiunea de libertate si foarte repede si foarte usor ne-am lasat inrobiti. nu am stiut ce sa facem cu ea, nu am stiut ce inseamna sa fii independent si am devenit dependenti de altceva, de altcineva. am inlocuit mereu pe cel ce ne conduce, nu sistemul. nu ne-am schimbat mentalitatea, suntem aceeasi de acum 21 de ani.

  14. @Ady: quod erat demonstrandum…

    daca tu esti exponentul noii generatii de 20+/- care a
    absolvit ori e in curs de a absolvi o institutie de
    invatamint superior si care scrie cu “k” in loc de “c”,
    ce foloseste “yo” in loc de neaoşul “bă”, ce sta 24/7
    cu ochii in jocurile alea 3d si “se dă pă bloguri” elucubrînd
    cu gratie precum cineva lovit cu leuca-n cap ca sa se simta “cool”,
    minca-ti-as ciocu’ tau “fratili meu alb”,
    soarta natiei asteia e pecetluita forever 🙂
    du-te frate si emigreaza si “sa ne zici si 9 kum e”.
    case closed. oing oing 😀

    P.S. daca-r fi fost blogul asta al meu, ti-as fi spus:
    “continua sa-ti ‘atmiri’ `fiinta extraordinara` cintind
    la alta masă fara cratima si virgula, n-avem suficient
    stomac pentru asa ceva”, dar dat fiind faptul ca nu e,
    iar Victor e tolerant si sprijina libertatea de exprimare,
    am sa ma abtin 😉

  15. Nu am castigat nimic,in schimb am pierdut anii care au trecut pe langa noi…am mers inainte sperand ca ne va fi mai bine! Au fost amagiri…libertatea a fost prost inteleasa si nu ne-am cultivat valorile, am avut grija de capra vecinului, in invatamant este dezastru…am lucrat si inainte de 1989 si nu mai este ce-a fost….am pierdut anii…am numai regrete…Succes in ceea ce faceti la ANTENA3! SPOTUL SPUNE TOTUL:,,CEL MAI URMARIT…

  16. am castigat dreptul sa-l aud azi la 8’30 pe obscurul Alexandru Tocilescu la emisiunea punctului G.Basarabescu de la Radio BASESCU(RRA) cat de dictator e Voiculescu-cel-Bun-cand-E -cu-Basescu.pt. un motiv imbecil, ca o cunostinta(?) de-a lui a fost data afara, parca…
    astia-s pusi cu tunurile pe voi!!!

  17. Iliescu poate fi facut in fel si chip dar este “singurul om politic” adevarat.Si mai este un lucru, nu a “furat” voturi !

  18. Dracia-naibii!! La Onesti de aseara nu mai prindem Antena3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu mai e! A disparut pur si simplu!! In schimb m-am intoxicat de atatea vitamine cand am butonat sa caut disperata A3!!

  19. În 1990 l-am votat pe Iliescu. Deşi eram un tânăr de 21 de ani, nu cred că am fost “orb” votându-l. Cu greşelile sale, “nea Nelu” este un om echilibrat, şi cred că şi acum dacă ar mai candida, l-ar vota destul de mulţi. Nu că pe Băsescu, doar “diaspora” în 15 secunde votul. Pe bune. Am câştigat libertatea de a ne exprima liber şi deschiderea către lume. Trebuie să recunoaştem că pe vremea lui “nea Nicu” eram nişte “şoboloani” din acest punct de vedere. Am pierdut însă cred eu, o economie naţională care funcţiona. Am câştigat dreptul de a pleca afară, dar vorba cuiva, nu ne mai vrea nimeni. Ne-am pierdut însă demnitatea de a fi oameni, lăsându-ne călcaţi în picioare de această gaşcă băsistă, fără a avea vreun fel de reacţie. Una peste alta, cred că mai mult am pierdut, dacă ne raportăm la situaţia actuală din România. Mai nasol este că nu se întrevăd speranţe ptr. viitor.

  20. De cîştigat am cîştigat multe, aia-i clar! Baiu-i că sîntem pe cale să pierdem tot! Din nepăsare, ignoranţă sau de prea “neamuri proaste” ce sîntem, sau sîntem pe cale să devenim.
    Banzai!

  21. Am pierdut BUNUL SIMT , in primul rand !!!…
    Este vremea celor ca MONI , TALMACEAN , EBA , UDREA , PLACINTA …
    Daca ai bani , iti mai trebuie si altceva ??????

  22. Nimic, nu are nicio relevanta. Corect ar fi sa se inceapa numaratoarea din 1992. A cere unui popor ce tocmai a iesit din cea mai crancena dictatura din estul europei dupa ce Iliescul si FSN au pozat in salvatorii natiei sa nu ii voteze e o utopie. Aaaaa, dar ca au fost votati in 1992, e, aici e alta poveste ce continuua si in ziua de azi cu 5.000.000 de votanti….

  23. 1 singura intrebare :
    De ce OAMENI ca RADU TUDOR,MIHAI GADEA,VICTOR CIUTACU,MIRCEA BADEA,DANA GRECU,BOGDAN TEODORESCU + multi altii care culmea sunt in viata si sunt cel putin pentru mine PERFECTI sa ne reprezinte, nu intra in politica sa inlocuiasca “oameni” ca boc, basescu, udrea, anastase, etc.(sunt multi dar asta nu ar trebui sa fie 1 problema) ?!

  24. Indiscutabil am castigat,teoretic cel putin,dreptul de a vorbi vrute si nevrute si sa ne facem publice parerile despre aproape tot.Am pierdut in schimb inocenta de a crede ca se mai poate schimba ceva din firea poporului roman,cel putin pentru moment.Poate ca inocenta de a putea spera era mai dulce decat crunta realitate de a ne accepta asa cum suntem: umili,modesti,iar la polul opus prostii infatuati si nemernicii ce ne conduc azi.

  25. Am castigat o iluzorie libertate de miscare, conditionata de bani, si am pierdut iremediabil scoala, cultura si criteriile axiologice. Incompetenta a devenit dominanta, cu precadere in anii ultimului regim prezidential. In functiile de conducere de sus pana jos au ajuns cei care si-au depasit nivelul de competenta.

  26. Am cistigat oportunitatea, prin unii indivizi dezinhibati si activi, de a lega momentul bun al retragerii mongolilor cu prezentul si de a privi indelungat la tv chestia asta.
    Am pierdut ce n-am avut pe de-a intregul: ceva educatie, cultura, scara valorilor, lucruri din astea de ochii lumii.

  27. Nu conteaza ce am castigat atat timp cat la ora actuala pierdem sistematic tot. Cu pupinbasistii nu=i de gluma.
    Apropo, daca treci miercurea prin comuna Filipesti – Bacau, situata pe E 85, Bacau-Roman, constati stupefiat ca toate pubelele pt gunoi pe care le-au primit oamenii sunt scoase in strada. Semn de civilizatie. DAR VA PUTETI INCHIPUI CUM ARATA 2 KM DE DRUM EUROPEAN FLANCAT DE PUBELE PORTOCALII din 10 in 10 metri?
    Nu-mi venea sa cred ceea ce vad. Si tot asa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.