Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > 21 de ani de la Duminica orbului

Similar Posts

43 thoughts on “21 de ani de la Duminica orbului

  1. schimbatul in bine ?! 🙂
    speram sa nu mai vedem vreun ales la
    prezidentiale cistigator cu 85% din
    primul tur in chiuiturile bucuroase
    ale multimii.

    off-topic: cica miine ar fi apocalipsa,
    dar asta nu-i nimic nou, nu ?

  2. În această seară trebuie să onorez invitaţia pe care am primit-o, invitaţie la majoratul unei bune prietene, dar voi căuta mâine înregistrarea şi voi urmări emisiunea.

  3. Constantin Balaceanu Stolnici un aristocrat “pur sange”, ultimul presedinte al “Jokey Club”, o reala placere sa discuti cu un asemenea om. probabil printre ultimii reprezentanti ai unei clase sociale azi disparute. fiecare prezenta a sa pe sticla aduce parfumul de epoca, Ramania interbelica o tara frumoasa cu oamnei frumosi si educati care traiau bine.
    superba emisiunea sinteza zilei de aseara, felicitari lui Mihai Gadea.

  4. Cu alte cuvinte, de unde am plecat si unde am ajuns. Sau unde ne indreptam cu pasi repezi. Sincer, nu stiu exact ce a fost sau n-a fost atunci, eram inca mult prea mic, dar stiu ce e acum, iar vestea cu suprapunerea unui referendum cu noua Constitutie peste alegerile locale imi da fiori. O noua Constitutie in care Parlamentul ar trebui sa fie unicameral…adica inexistent de fapt. Eu chiar nu pricep cum putem involua intr-un asemenea hal, dar ma rog, modernizam statul intre timp. Cred ca ar fi interesanta o paralela intre alegerile de atunci si cele din 2009 de exemplu sau cele care se preconizeaza la anul. Sau cu cele din ’46 daca nu ma insel, cand am devenit cu totii tovarasi dragi, iubitori ai conducatorului.

  5. Apropo de parlament scurt si unicameral, adica mai putini bani cheltuiti cu “astia”.Sugerez alui de al doilea din titlul de teatru interzis sa faca un referendum cu intrebarea vreti sa mai platiti impozite?

  6. “Mircea Dinescu a declarat ca din documentele existente la CNSAS rezulta ca Balaceanu Stolnici chiar s-a autopropus Securitatii pentru colaborare. Stolnici a trimis o scrisoare Securitatii in care prezenta ce avantaje ar putea aduce el ca turnator, cum ar trebui intensificate relatiile cu strainatatea pentru ca in final sa spuna ca locul Anei Aslan la Institutul de Geriatrie (unde lucra) nu putea fi ocupat decat de o personalitate ca el.Pentru colaboarrea sa cu organele de securitate Balaceanu Stolnici ar fi primit zeci de mii de lei, Neculai Munteanu amintind un astfel de caz cand cunoscutul academician a primit suma de 16 mii de lei.” ca cercetator,om de stiinta,o fi fost bun habar nu am, dar ca om cred ca este o nulitate.

  7. @teo: inseamna ca n-o sa te uiti la emisiune. nici o pierdere, nici pentru tine, nici pentru mine

  8. 21 de ani condusi de comunisti si securisti dar acum mai rau ca niciodata baietii au luat-o razna rau. Bai,,Blonda,chiorul si piticul,, jos cenzura securistilor. Cred ca va fi o emisiune interesanta.

  9. d-le.Ciutacu,sper sa nu sariti peste episodul cu securitatea ,eu o sa ma uit oricum la emisiune

  10. Îmi aduc foarte bine aminte de duminica aia. Io am votat atunci (eram student la Cluj) Câmpeanu…
    Banzai!

  11. Nici ca se putea face o analogie mai nefericita intre sarbatoarea crestina a Duminicii orbuluii cu rezultatul alegerilor din mai 1991.
    Duminica orbului semnifica redarea vederii unui orb, nu punerea valului peste ochii electoratului, sens pe care vor sa-l transmita deontologii.

  12. stiam despre cbs ca a fost informator al securitatii. nu cunosc modalitatea in care a fost recrutat si daca a facut politie politica.
    pentru mine acesta ramane un intelectual, aristocrat.

  13. La fix 21 de ani de la Duminica orbului, chiorul (personajul piesei de teatru interzise intr-un stat liber din UE), il primeste in vizita pe Majestatea sa Charles, Print de Wales. Distinsul invitat, s-a simtit oarecum nevoit sa vina sa-i viziteze si pe chior si pe pitic, dupa ce ‘se daduse’ deja pe la TV cum isi renoveaza el conacul din Romania (unde se afla intr-o vizita de relaxare). Asa ca daca tot s-a aflat ca-i pe plaiuri mioritice, cu toate ca-s sigur ca nu vroia, fiind din categoria ‘impuse’, a respectat eticheta si a venit si prin Bucuresti, capitala pieselor de teatru interzise. Pana aici nimic aiurea, numai ca datorita aparaturii performante aflata in dotarea jurnalistilor, s-a putut auzi ce-si spuneau cei doi distinsi oameni de stat :Printul de Wales si chioru’. Si anume:
    Printul de Wales: -Ce multi reporteri!
    Chioru’: – Da, vor sa afle cat mai multe despre William! HÅ HÅ HÅ!!
    Moment in care Printul de Wales da frau liber unei grimase ce se dorea a fi inteleasa drept raspuns la ‘gluma’ jenanta a chiorului, de fapt fiind mai mult un rictus ca raspuns la uluirea pe care a simtit-o in momentul in care a constatat ca un sef de stat gafeaza atat de perfect. Saracul Charles, Print de Wales, nu si-a dat seama ca dictatoru’ nostru glumeste gen “cu baietii la o berica’n Cismigiu”, in timp ce chioru’ nostru nu si-a dat seama (sunt sigur ca nici macar acum cand momentul a trecut), ca a-i spune mostenitorului tronului Regatului Unit al Marii Britanii, aflat intr-o vizita oficiala oarecum fortata de imprejurari, ca zecile de reporteri si jurnalisti sunt acolo pentru a afla despre fiul sau William, si nu despre el, este o jignire de care sunt convins ca nu a avut parte la un asemenea nivel.
    Dar de…al nostru cu bascalia marinareasca de 2 lei, al lor cu o intreaga istorie in spate.
    Sunt convins ca diferenta intre un neocomunist cu experienta diplomatica uriasa si uns cu toate alifiile, si un neocapitalist contrafacut, cu apucaturi dictatoriale, mitocan si cu experienta in ale diplomatiei de genul trantitului mucilor in fasole, este uriasa. Nu credeam ca o sa ma gandesc cu atata jind la anii 90′. Nu credeam ca o sa ajung la 21 de ani de la Duminica orbului sa fiu nostalgic cu privire la acele vremuri in care piese de teatru nu erau interzise, iar presedintele meu nu jigneste intr-un asemenea hal unul din cei mai importanti oameni din lume.

  14. Inainte camerele aveau pereti. Acum peretii au camere. Mai am de invatat …

  15. @ purcelix
    Fain! 😀
    Dacă nu te superi aş face o completare: “Acum ŞI peretii au camere”, pe principiul reciprocităţii…
    Banzai!

  16. wow, ce bine-si aduce aminte lumea de episodul cu DSS petrecut
    acum ţşpe zeci de ani, dar toti uita un lucru legat de ultimii
    21 petrecuti cica-n democratie: nu d-l Balaceanu-Stolnici si
    nici alti invitati de-ai lui Victor (ce n-au fost alesi in vreo
    functie de conducere a statului) au influentat in vreo mai mica
    sau mai mare masura in rau viata noastra colectiva ca si popor
    ca sa se arunce in ei cu diverse.

    pe de alta parte, referitor la postarea mea de mai sus,
    va informez cu umilinta ca e vorba de habotnicia/autismul
    politic si in general ignoranta multor concetateni de-ai
    nostri ce tipau cu inflacarata si “indreptatita” mînie
    post-proletara prin 1990-1991 o gramada de sloganuri impotriva
    intelectualilor si a celor ce faceau parte din partidele istorice,
    nefiind ingaduitori cu diversitatea in plan politic ori a crezurilor.

    dar si asta se uita, ca multe alte lucruri, ca asa e mereu o parte
    a poporului nostru, ingroapa toate lucrurile urit mirositoare si mai
    putin placute despre sine insusi, ca pisica.
    dupa cum spuneau Parazitii, “tot ce-i bun tre sa dispara”,
    precum caii aia salbatici/liberi de la Letea.

  17. Orice s-ar spune,atunci nu eram pregatiti,incercau d’alde Ratiu,Coposu,chiar Regele,prin aparitia lui dupa ani de exil,sa schimbe mentalitati,eram prea indoctrinati,sa ne amintim…nu ne vindem tara,pe care am vandut-o pe bucati anii urmatori. Spiritul de turma era si atunci este si acum,vezi cozile la supermarketuri,baile de multime sau oile pe dealuri.Manipulare perfida a unei populatii fara initiativa,in care valoarea individuala vegeteaza.Politicienii de atunci nu faceau politica in folosul cetateanului si al tarii ci in folosul si interesul personal si acum mai abitir.Cartea lor de vizita trebuia sa includa vile,terenuri si masini bengoase.Afacerile cu statul profitabile lor si daunatoare noua.Securistii,pensionati acum,pot fi invidiosi pe potentialul de acum,de ascultare si monitorizare,securistul de la Anvers mustaceste si se lafaie in “asternuturi” pretioase,comunistii inca mai propovaduiesc prin landul no choise,acoperit de frunze de ceapa.Cam asta ar fi o radiografie in viziunea mea,valul de pe ochi s-a ridicat,e pur si… non si muove,jucam batuta tot pe loc,tot pe loc,poate o sa rasara busuioc.

  18. Se anunta o emisiune interesanta…abia astept s-o urmaresc, mai ales ca am o mare admiratie fatza de rafinamentul lui Constantin Balaceanu Stolnici.Succes!

  19. Hey Victorius sinte-ti cea mai tare televiziune vreau sa vand un Pont : Pe cind puteti face o emisiune la ” Misto ” se <> cred ca ar fi ceea mai urmarita emisiune ever forever cu concurenti din popor si fara apartenenta Politica . Cred ca am fi socati citi Tineri cu reale calitati ati putea descoperi buni sa candideze . Cred ca in urma acestei emisiuni chiar vor aparea candidati pe care sa ne dorim sa-i alegem si cred ca pentru cel mai bun vom iesi si in strada daca voturile ar fi musamalizate ! Ce parere ai ? Chesti cu interviurile in popor mi-a placut mult si mai vreau . Vreau sa va vad pe fiecare din voi ca pe Mihai Gadea in tren avion oriunde sa ntrebati poporul cum traeste . Ador asta . A si Victor vrem diversivitate ne am saturat putin de aceasi invitati cautati alti alti alti…Multe Felicitari pentru echipa Antena 3 pt curajul vostru pt tot ce faceti . Poporu e cu voi ! Cu Badea votez 😛 Mama ce mi-ar place sa vad cum bate Badea “Copilul” :))
    Sa Luptam Bineeeeee .Succese Victorius !!!!!

  20. @Ady pe 20 May 2011 la 20:25

    1. Poporul traieste vizibil prost catre mizerabil. Deci nu prea vad rostul indesirii luarilor de puls al starii natiunii de catre echipa Antenei 3, in ciuda faptului ca va satisface o asemenea activitate.
    2. Starea de normalitate nu e “lupta buna” (un concept qvasi-comunist ridicol) ci pacea monotona, plictisitoare de zi cu zi. Nu e nevoie “sa luptam”, trebuie doar sa fi atent pe cine votezi.

  21. Stolnici e admirabil, e bine sa fie vazut si auzit cat se poate, felicitari pt invitat, sper insa ca emisiunea sa nu se transforme in tr-o apologie a regalitatii, asa cum vad ca exista tendinta de cateva zile-ncoace.Dupa un nebun analfabet si-un marinar suferind cu capul, un rege prea batran si gangav ne mai lipseste! Ne vedem la 10!

  22. Puteai sa impui orice mentalitate atunci in 90.
    Puteai sa modelezi un popor de intgeri sau de porci.
    Era suficient sa ai acces la televiziune care era una singura si publica.
    La televiziune a avut acces Iliescu care ne-a nenorocit pentru vecie.
    Mentalitatea, mizeria morala si genul de politica de mahala care se fac acum au fost inventate, construite si consolidate atunci.
    Basescu se foloseste de zestrea lui Iliescu asta e tot.
    Vezi niste exemple:
    -noi muncim nu gandim -scoala scoate tampiti
    -vin mosierii- ne papa mogulii
    -fortarea referendumului pentru constitutie atunci dupa pofta republicana a lui Iliescu –
    nazbatiile monocamerale si dictatoriale ca in mongolia ale lui Basescu de acum.
    Furtul la urne atunci si acum.
    Diabolizarea adversarlor politici.
    Marlania si prostul gust desavarsit al campaniei iliescene si basesciene, insulta adversarilor.
    Amintiti-va de “coposu’ roade osu” al hoardelor pesedisto iliescene, sau “ratiu cu papion s-a urcat in avion”, chestie foarte draga lui Basescu cel rozaliu si preluata textual la adresa lui Tariceanu.
    Nu stia lumea ce l-a apucat pe nebun, ca doar Tariceanu nu purta niciodata papion. E uite asta l-a apucat. Succesul avut de Iliescu cu mizeria asta in 90.
    Mai vreti?

  23. Da-o dreacului dom Ciutacu, nu poate omul sa te-njure la pachet printre dinti ca iar chemi o mare personalitate, dovedind libertate si vîrtute! Bravos pentru emisiunea de acum!

  24. Victore, acuma ca e pauza, pot sa scriu ca ai un invitat de mare marca, un om coerent, inteligent si responsabil.
    Imi placu cum pusasi problema, ca alianta DA a fost tot o coalitie intre un partid de dreapta si un partid de stanga, la fel cum este acuma USL.

  25. Un regal adevarat !
    O minunata sera de vineri in compania unu domn adevarat C-tin Balaceanu-Stolnici poate nu a influentat istoria dar a influentat si influenteaza oameni.
    Va multumesc !

  26. L-am ascultat la doua conferinte in ultimile 2 luni pe domnul academician.L-am ascultat si astazi si am ramas dinnou impresionat de forta de sinteza si de calitatea gandirii dansului.Felicitari pentru emisiune si pentru faptul ca pe cat se poate, aduce-ti modele pe ecrane, modele pe care poate colegii mei de generatie le vor auzi, le vor descoperi si vor citi cartile scrise de ele.Iar acest lucru ar fi un inceput de mare burghezie…

  27. ”oaza de boierie din marea mitocanie”
    Bine zis,Victore!Jos palaria pentru regalul din seara asta!Noapte buna!

  28. cam scurta emisiunea. nu te mai saturi
    sa asculti.
    toti seniorii din segmentul generatiilor
    interbelice stiu sa vorbeasca, si mai mult,
    sa se exprime foarte coerent, sa aibe opinii
    ferme si sa creada in ceva, sa aibe si sa
    impuna respect, e o placere sa-i asculti cum
    glasuiesc usor cintat cintarindu-si vorbele;
    am avut onoarea de dialoga cu mai multi.
    daca mai aveti inca in viata rude, prieteni de
    familie ori cunostinte in etate, stringeti-va
    linga ei si ascultati-i; mostenirea noastra
    comuna sta in ceea ce preluam de la dinsii si
    lasam la rindu-ne celor mai tineri.
    mi-aduc aminte de d-l Ratiu; l-am vazut in 1999
    in vara la muzeul national de arta, cobora dintr-o
    masina retro: eleganta in gesturi, costum impecabil,
    zimbet asemenea.
    mie mi-ar fi fost greu sa zimbesc in propria-mi
    tara la citiva ani dupa ce am fost scuipat in
    obraz de ai mei compatrioti.

  29. Cf. zicerii “Ce am fost si ce-am ajuns”…m-am lamurit (inca odata) “Ce-am fi putut fi si ce suntem !…”
    De unde am plecat si cu ce sperante (in duminica orbului) … si unde am ajuns, rau, f.f. rau – ca nu se mai poate mai rau (sau poate se poate?)!…Vai de biata tarisoara asta, ca nu a stiut sa-si aprecieze valorile, sa se bazeze pe ele si sa le puna la treaba spre a le urma intocmai si la timp !!! DAR TIMPUL A TRECUT – nu a asteptat sa se trezeasca natia romana – care se tot afunda si se afunda…Oare pana cand ?

  30. Oameni pe cale de disparitie !!!… Ar trebui clonati !!!
    Oricum , azi vine Apocalipsa , nu ?
    Deci nu mai avem nevoie !
    Haideti la un gratar si o bere , sa facem o petrecere asa ca de sfarsit de lume !…

  31. @alex.dumitrascu: absolut !

    daca reusesti sa inoculezi oamenilor o anumita conduita
    si-i faci macar ca de ochii comunitatii (pastrind aparentele)
    sa continue sa se comporte ca atare, avind si traditie,
    poti sa creezi un popor decent/ok pe termen lung.

  32. Minunata aceasta emisiune, un adevarat ANTIBIOTIC contra mizerabilei “boli” Iri/Moni(sau invers)provocata de televiziuni.

  33. Eu am aproape 60 de ani si pot sa spun ca m-am nascut cu ochii deschisi,asemenea mintea.In Dumineca orbului si in alte dumineci,niciodata n-am fost legata la ochi.Nici Basescu nu m-a pacalit.Pe Iliescu l-am votat o data,iar pe Nastase l-am votat ca mi-era sila de Alianta liberalilor cu Stolojan si PD.Nu sunt un om supradotat si de aceea nu-i inteleg pe cei care se lasa purtati de iluzii.Ce naiba se vede de la distanta ce este contrafacut si ceea ce este veritabil!!!Acum,din pacate,incepe sa-mi dispara cheful de a mai aprecia ceva sau pe cineva.Dar de voi,cei dragi de la A3,nu ma despart.

  34. O emisiune superba cu un invitat cu brain. Prof. Balaceanu-Stolnici era un obsinuit al emisiunilor TVR de stiinta din deceniul 1970-1980. Va felicit ca l-ati readus !

  35. Felicitari pentru emisiune. Indiferent ce spun altii dl Balaceanu Stolnici este un boier autentic. Am avut ocazia sa vorbesc cu dansul acum cativa ani pe meleaguri straine. Ne-am intalnit intamplator pe o insula din Mediterana si a fost foarte bucuros sa intalneasca un cuplu roman si sa vorbeasca cu el. Dialogul a fost ca o mangaiere si pentru noi si pentru dansul. Din nou Felicitari pentru regal.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.