Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Valul doi al crizei. Are Opoziţia soluţii?

Similar Posts

85 thoughts on “Valul doi al crizei. Are Opoziţia soluţii?

  1. @Bogdan
    “Oricat de bune solutii ar avea Opozitia, nu le poate pune in practica, avand in coasta un presedinte sfidator, cinic, sadic […]” – metaforic – politica nu e un camp cu maci, este un front, iar Basescu nu este Coada Soricelului ci Basina Porcului.

  2. Puterea inca nu s-a prins de faptul ca ceea ce distruge aceasta tara este tocmai mentalitatea guvernantilor:sanctiuni peste sanctiuni de parca cetatenii trebuie pedepsiti in aceasta tara.O sa dau un exemplu de domeniu strategic nevalorificat de aceasta tara:agricultura.Puterea se pregateste sa ii sanctioneze pe cei care nu au grija de terenuri.Asa a facut si cu micii intreprinzatori,asa a facut si cu firmele,cu toti.Tabara mai bine s-ar orienta spre a crea mici ferme(o mara populatie traieste la tara ,printre ei si multi pensionari),le-as scuti de taxe de infiintare pentru urmatorii 5 ani,le-as asigura piete de desfacere in orase si in municipii,fara intermediari(daca se poate cu gratuitatea locului unde se desfac marfurile),singura conditie pe care as pune-o ar fi ca ele sa plateasca acel impozit de 16%,adica ele sa fie legal constituite.As mari taxele pentru produsele importate din afara (importurile),in special la alimente si produse alimentare,as scadea taxele la produsele romanesti pentru export.In felul asta incurajez piata pentru producatorii interni si piete de desfacere atat pe plan intern cat si extern.Am in felul asta alimente la preturi convenabile.Daca pentru fiecare domeniu s-ar face cate o strategie ,cred ca lucrurile ar merge mai bine.Dar nu exista decat mentalitatea de a sanctiona pe cei care indraznesc sa produca.Am dat o solutie numai pentru ca vad ca se practica ideea imposibilului.E usor sa spui ca e imposibil cand nu ai idei.In solutia de mai sus ar trebui sa se implice ministerul economiei si cel al externelor.

  3. Nu este treaba opozitiei sa aiba solutii.
    Scopul opozitiei este sa ajunga la putere pentru a se imbogati rapid .

  4. @ionut: Corect. Dar vreau alti imbogatiti in locul astora. Daca dureaza cativa ani pana o sa ajung sa-i urasc precum ii urasc pe astia, cu atat mai bine, pentru ca macar am si eu un ragaz in care pot sa “respir” putin. Astia ma sufoca. Ii vreau pa pa cu tu tuu.

  5. Bai fratilor voi nu vedeti ca intrebarea lui Victor Ciutacu aproape ca nu mai are nici o importanta? Despre ce solutii vorbim aici?
    Astia de la PDL e clar ca nu au nici o solutie, si asta o vede toata lumea. In acelasi timp ei marseaza constant si sustinut pe ideea ca nici opozitia nu are solutii. Perfect! Asa si?
    Din punctul meu de vedere pot exista mai multe variante, cuprinse intre doua extreme, si anume:
    1) In cel mai bun caz vine USL la putere, au solotii geniale, fura decent nu ca ghiolbanii, respecta Constitutia (sau macar pastreaza aparentele), si ne scapa in totalitate de PDL;
    2) In cel mai rau caz vine USL la putere, nu au nici o solutie, fura cel putin la fel ca si astia, mictioneaza pe Constitutie copiindu-l pe Basescu.
    Pai, daca e analizam putin worst case scenario, mi se pare tot acceptabil. De ce? Pentru ca dispar din peisaj UDMR, UNPR, PDL in frunte cu Basescu, Boc, Udrea, si ii inlocuim cu USL in frunte cu Antonescu si Ponta. Solutiile raman aceleasi, adica zero barat, dar macar vedem alte fete. Avem ceva de pierdut? Nu. Avem ceva de castigat? Da!…pastram scenariul, schimbam actorii.
    Bineanteles ca USL-istii n-au cum sa le spuna asta in direct PDL-istilor, dar ar fi genial daca macar moderatorii le-ar spune-o ori de cate ori se bat cu pumnu-n piept PDL-istii ca USL nu are nici o solutie.
    Oricum mai rai decat astia n-au cum sa fie pentru ca PSD a fost la putere, PNL a fost la putere, si cu totii am vazut ca niciodata tara nu a fost intr-o atat de mare prapastie ca acum.

    P.S.: Eu sa fiu in locul lui Antonescu, intr-o emisiune in direct as raspunde asa la intrebarea “Aveti solutii?”: “Nu, nu avem alte solutii. Vrem doar sa le facem pe plac Romanilor si sa-i scapam de astia, venind noi!”

  6. @ionut:
    Ia zi-mi si mie e asa de profitabila meseria asta de postac oranj ? Ca vad ati si dat iama cum ati vazut picior de Opozitie la orizont … 😉
    Va dau astia de halit ceva serios sau doar ce va pica dupa ce se scobesc ei , boss-ii , printre masele ?! 🙄

  7. Copii mosului puneti mina si cititi “CAPITALUL” unuia de-i zice MARX.E asa de actual si explica asa de bine .

  8. @ ion mineru

    Asa ziceau unii si prin 1930, stai linistit. Era o intreaga pleiada de simpatizanti ai comunistilor in epoca, doar ca au avut ghinionul ca fascistii sa preia din zbor ideea de egalitate si declin al democratiei capitaliste si sa puna mana pe putere.
    URSS jubila in anii aceia la gandul ca s-a zis cu capitalismul. Au adus inclusiv filme americane in cinematografe ca sa arate oamenilor muncii cum e capitalismul pe duca. Dar le-au cam scos pentru ca oamenii muncii sovietici vedeau cum pana si cei mai amarati tarani sau muncitori americani aveau un Ford-T in fata casei.
    Iar Marx nici macar n-a avut idee unde va ajunge capitalismul. Ce critica el acolo era era industriala, masinismul, nu capitalismul post-industrial al zilelor noastra. De unde pana unde scrie in “Capitalul” ce se intampla acum? Sa fim seriosi.

  9. Chiar si @Un cetatean dezgustat ca mine mai are incredere in Opozitie. Ca mai rau ca acum nici pe timpul stalinismului timpuriu n-a fost(mai erau economate, mai cartele pe una alta, astfel ca tot boborul s-o duca bine), mai putin elitele care putrezeau in puscarii. Astazi, elitele putrezesc si se imput pe banii basescului, rusine sa fie!

  10. Nu noi trebuie sa avem solutii(cel putin nu multe), ei trebuie sa aiba si prin ei ma refer la SUA si UE.Ei ne baga mai rau si mai rau.

  11. Domnule Ciutacu, ati fost cumva azi 14.08.2011 la pescuit pe undeva pe langa Oltenita in apropiere de Dunare?

  12. Da! Am incredere,deoarece vad ce se intampla si mai rau decat atat nu poate fi decat falimentul!!!!!!!Trebuie sa incercam ,ca sa nu ne para rau ca N-am facut ceea ce putem si noi amarastenii!

  13. Suport orice, dar treaba cu rochia doamnei udrea ( cu ” u ” mic ) de 17000 de iepuroi n-o sa o inteleg niciodata. Curata sfidare la adresa tuturor romanilor. Dracu’ mai plateste impozite, taxe, roviniete si asigurari de orice fel! Am zis, am zis !

  14. Elena udrea putea sa-si ia 20 de rochii dolce& gabbana doar din vanzarea unui apartament.Sotia lui Videanu are rochie de peste 100.000 euro,nu doar 17.000 euro.Daca o femeie are pe mana cel putin 1 milion euro,nu poate sa risipeasca cel putin 50000 euro pe imbracaminte,incaltaminte?Ca imagine pentru altii e foarte bine,dar pentru romanii de rand nu pica deloc bine.Romanilor de rand li s-au taiat pensiile,salariile,multi au fost diponibilizati,astia si-au batut joc de toti pentru ca e criza.
    Antena 3 incepuse sa o judece pe Elena Udrea.Ca are salariu de 5600 lei pe luna,cum poate sa isi cumpere rochie de 17000 euro.Pai dansa traieste din 5600 lei?Daca vrea ii arunca la gunoi.Sau renunta la salariu.Dupa aia antena 3 se intreaba cum poate sa-si cumpere rochie de 17000 euro cu 0 lei.
    Nu este criza…

  15. stiu eu o solutie :H2SO4. curata si nu lasa urme. ar trebui incercat pe base ca el nu stie oricum ce mai bea.

  16. Solutiile Opozitiei:diminuarea somajului(reangajarea celor ce au fost disponibilizati),cresterea salariilor si pensiilor cu 600%,cresterea economica la 15%/an,crestrea indemnizatiilor pentru mame de 100 ori.Ajutor de 1500 euro pentru cei ce nu pot sa munceasca.Cresterea evaziunii fiscale de 1000 ori…5 zile pe saptamana fara munca,plus sambata si duminica.
    Ps: cred ca ne-am inmulti,nu am fi doar 20 milioane…ar veni si altii la noi,americani,englezi,nemtii,francezi,elvetieni,nu conteaza.Taxe si impozite zero…
    PPS:Cum ar fi?

  17. Stiti ce aud de la opozitie din ce in ce mai mult cand sunt intrebati de ”solutiile lor” ? ”Vedeti ca sunt pe site” :)))) ”Programul nostru a fost publicat pe site”. Da nimeni nu e in stare sa spuna ce si cum pt ca, chiar daca ar fi pe site, nu l-au citit nici macar ei. Da mamaia de la tara ce face ?Cum intra pe site ? Sau nu, lasa ca la aia, si la opozitie si la putere, merge cu galeata si cu promisiunea : ” mamaie, daca ajung eu, te scap de impozitu la pamant ! ”

  18. Eu nu am incredere nici in opozitie. Opozitia se complace si doar “bla bla bla bla bla”. Daca era opozitia sa faca ceva, sa schimbe ceva, ar fi facut-o pana acum. dar opozitia nu vrea, nu face altceva decat sa “rasuceasca cutitul” si mai mult in ranile noastre jucand-se zilnic la tv de-a opozitia. de ce as mai crede ca opozitia de acum, ajunsa la putere maine, ar face ceva pentru oameni? doar s-ar inversa rolurile si iar “bla bla bla bla bla”.

  19. Ma , Victore , mai taci din gura , ca il pun pe fratele lui UDREA sa te bata !!!…
    L-ai vazut ce inversunat este !!!…
    Eu mi l-as face bodyguard in locul ei !!!

  20. Nostradamus, mi-a placut ce ai scris si cum ai scris.

    Victor, nu il aduci in emisiunea ta si pe D.D.?
    Ce parere ai (aveti) despre vorbele lui D.D.? – Lasand la o parte felul lui de a le spune si faptul ca mereu da impresia ca vorbeste doar pe intelesul prostilor….Ma refer la ce se va intampla daca PP-DD ar castiga ceva…ce s-ar intampla dupa? Merci tuturor (stiu ca v-am facut sa radeti sau v-am enervat la culme fiindca l-am adus in discutie pe monsieur Dan)

  21. Dle Ciutacu,

    De ce Dvs si alti comentatori politici, perpetuati aceasta diversiune? Adica lucrurile sunt grave, dar are opozitia solutii?

    Eu spun ca in primul rand trebuie sa spunem clar ca PUTEREA nu are solutii. Si in acest caz trebuie sa plece!

    Dar noi venim imediat si in buna traditie a presei de tip “Mama Omida”, care nu discuta CE SE INTAMPLA, ci ce crede ca SE VA INTAMPLA, zicem:

    Oare va avea opozitia solutii? Poate ca da, poate ca nu. Dar aceasta indoiala nu face decat sa paralizeze alegatorul, care va sta acasa, lasand cohortele de PDL-isti sa voteze de cate 100 ori.

    Si pe urma, iar va veti intreba: dar are oare opozitia solutii?

  22. 1)Impozitare graduala
    2)legalizarea prostitutiei
    3)Asistenta sociala sporita pentru someri / pensionari (eventual obligativitatea ca tinerii sa plateasca un impozit special pentru sustinerea pensionarilor)
    4)Confiscarea averilor ilicite

  23. si daca vine valul doi al crizei, ce? cand esti cazut la pamant unde sa mai cazi? ce mai conteaza daca opozitia are solutii cand actuala putere a facut tot ce a depins de ea sa ne afunde cat mai mult? ma gandesc ca disolutia autoritatii de stat este doar preludiul disparitiei statului, si ce daca ar disparea un stat care nu-si asuma protejarea propriilor cetateni? pentru ce sa platesc taxe si impozite unui stat care nu ma reprezinta si nu ma apara?

  24. Acest virus Trojan (tov Traian si gasca guvernamentala)care a infestat Ro in ultimii ani trebuie pus in carantina si pe urma delet-at definitiv din memoria romanilor.

  25. Bine ati revenit d-le Ciutacu!

    Ne-ati lipsit,asa ca ne aduceti o bucurie,peste nevoile pe care le avem.
    Cu acelasi respect,
    IoanaP

  26. IMPORTANT : Stiu ca nu sunt on-topic dar nu pot pot sa ma abtin . Am vazut ieri la tv o stiri interesanta care ar trebui “dezvoltata ”
    Stirea era despre “Sfantul Becali” care a fost pictat in mai multe biserici printre care si Biserica Petresti din Sebes Alba. Va da-ti seama unda a ajuns tara asta daca am ajuns sa ne ” prostituam “pentru niste bani …..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.