Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Vă rog să mă scuzați. Sunt prea deștept

Vă rog să mă scuzați. Sunt prea deștept

ciutacu.diaconu

Mircea Diaconu poate candida la europarlamentare. Așa a decis Curtea de Apel. Cum ar zice băsiștii, să nu cumva să îndrăznim să comentăm deciziile justiției cu J și, în lumina înțelepciunii lui Augustin Zegrean, să luăm act de măreția dreptului. Logic și de bun simț ar fi ca șeful ANI, care a dat dovadă de o insistență procesuală orbească, să demisioneze, iar dacă n-o face să-l revoce din funcție Parlamentul care l-a și numit. Altfel, îi aștept la comentarii pe arțăgoșii care mă acuzau de favorizarea infractorului. Și, dacă tot trec pe aici, să mă pupe și-n cur, ca să nu facă două drumuri. Altfel, sunt al dracului de mândru de mine. Întrucât stau bine cu memoria recentă și am fler, am scris/spus răspicat că se naște un nou personaj politic major.

Întrucât aștept și sentința la Radu Mazăre, acest post e cu va urma…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

58 thoughts on “Vă rog să mă scuzați. Sunt prea deștept

  1. Să-l revoce Parlamentul pe Horia Georgescu? Care, ăla majoritar PSD-UNPR-UDMR? Dream on, Victor Ciutacu!…
    🙂

  2. Cu alte cuvinte justitia a inceput sa functioneze.
    Sa mai asteptam o saptamina zic…

  3. @violet: da, intr-o lume normala. aceeasi lume normala in care liberalii care l-au exclus de pe lista de candidati, dupa ce anterior il aprobasera, ar demisiona in bloc in functiile de conducere; in frunte cu Crin

  4. Crin candideaza chiar daca demisioneaza, asa ca nu-i nici o smecherie. 🙂

    Parerea mea este sa lasi violeta si crinul sa se desfasoare, ca mai trebuie sa radem si noi. 🙂

    Revenind, merge mai sus zici tu ?

  5. P.S. Ioska zice ca Petrache zice ca (da, stiu…)se bucura foarte tare de chestia asta si-l asteapta pe MD in grupul parlamentar al liberalilor europeni. 😀

  6. @Cristian: Petrache-i din lotul liberalilor care au iesit intariti 🙂

  7. Cristian,

    Extraordinar, zău așa! Ți-aș spune de cine ai putea să râzi, dar mai bine mă abțin. 😉

    În rest, fiecare cu părerea lui.

  8. salut,

    unde pot gasi emisiunea completa a ta impreuna cu Gheorghe Zamfir de la a3?

    mc

  9. Strict din punct de vedere al competentelor necesare pentru un parlamentar European, as vrea sa stiu cu ce este Diaconu mai calificat decat EBA.
    Nu ma intereseaza ca nici ailalti nu sunt mai breji, vreau doar niste argumente pragmatice pentru care l-as vota pe Mircea Diaconu. Ca pe simpatii si antipatii tot votam de 25 de ani si n-a functionat deloc, sunt toti niste nulitati, si politice si umane.

  10. Încă una și gata.

    Cine poate să jure cu mâna pe inimă că Mircea Diaconu ar fi avut parte de aceeași judecată dreaptă, fiind membru PNL?

    Divagând puțin, îmi vine în minte cum a fost tratat Radu Stroe ca membru PNL și ministru de interne, în cazul accidentului din Apuseni, versus atitudinea lumii pesediste față de același om, proaspăt exclus din PNL. Deodată a devenit mult mai frecventabil Radu Stroe. 🙂 Ai zice că unii ar vrea să-l ia și acasă, de simpatic ce le-a devenit. Sau la ei în partid, de ce nu? Sau poate ar fi vrut să facă parte din BPN al PNL, să voteze împotriva excluderii.

  11. am vazut ca ai spus lui diaconu ca l.orban isi doreste ca acesta sa rateze parlamentul european. orban nu a spus asa ceva , ci ca probabil nu va fi validat, nu ca nu-si doreste. in acel moment mi-a fost atat de scarba de tine, ciutacule, sa-l minti in halul asta pe diaconu. pentru ce , pentru banii lui ghita si ai securimii?

  12. Ma bucur enorm pentru Mircea Diaconu ca a reusit. Atat pentru el, cat si pentru faptul ca a avut parte de un judecator curajos si asfel i-a tras o scatoalca zdravana peste bot regimului basescu. Vad ca politicienii din toate partidele isi fac socoteli si planuri,cu cine o sa fie presedinte dupa Basescu, sondaje si batalii inchipuite din turul 2 al prezidentialelor, etc. Ca sa-i scutesc de atata framantare si sforarii, il rog pe Mircea Diaconu sa candideze la presedentie ca independent si s-a terminat cu smecheria. Dar sa-si anunte candidatura in ultimul moment posibil , ca sa nu aiba timp nemernicii cu nasu’n suflet, sa-l “lucreze “.

  13. “Corul vanatorilor” basisti ii tot dau cu “precedentul” (de parca noi avem drept cutumiar ca anglo-saxonii) periculos precum ca s-a dat drumul la incompatibili sa candideze la alte demnitati decat cele pe care au fost gasiti incompatibili. Ca sa inteleaga tot prostul care n-a citit motivarile instantelor, problema e in felul urmator: toate la unison dispun ca Mircea Diaconu nu are nicio vina, vina apartine Comisie Juridice a Senatului, ori in niciun stat din lumea asta din Uganda pana la licurici, nu poate sa i se restranga cuiva drepturile civile pentru greseala altcuiva. Atat nimic mai mult, nici nu s-a discutat celebrul art.25 din legea ANI la care ei fac referire. Iar solutia def. a ICCJ prin care a fost gasit incompatibil a fost data de un complet fricos care a vrut sa impace si capra si varza, adica si adevarul juridic (M.Diaconu) si institutiile de politie politica basinoase (pardon basiste), si o sa vedeti la CEDO asta. Pana atunci datorita impotentei clasei politice, institutii pseudojuridico-securisto-politice ca DNA si ANI care functioneaza ca anusul impotriva naturii vor participa direct la viata economica-politica-sociala a tarii cu rezultate care afecteaza toata populatia.

  14. Imi este greu sa inteleg de ce nu este vina lui MD in procesul de incompatibilitate.
    Inteleg ca s-a dus la Comsisia Juridica a Senatului care i-a dat unda verde.
    Parerea mea este ca aceasta Comisie dar si Parlamentul nu au nici o competenta legala in interpretarea legilor; Parlamentul legifereaza dar interpretarea si aplicarea legilor date de Parlament este dreptul si responabilitatea ramurii judecatoresti a statului.
    Prin urmare, MD putea sa o consulte si pe mama Omida pentru ca parerea ei era la fel de valabila ca si cea a Senatului.
    Prin urmare, MD TREBUIA sa se adreseze in alta parte (ideal ar fi fost chiar la ANI) si sa ceara o parere avizata.
    In sfarsit, concluzia mea este MD a fost condamnat, si-a pierdut mandatul de parlamentar (dar doar cateva luni din el) si in rest nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase; in conditiile in care exista o condamnare de la ICCJ impotriva lui!!!
    Cu parere de rau, trebuie sa ma pozitionez pe aceeasi linie cu Orban: sper ca, in evenutalitatea in care va fi ales, sa-i fie invalidat mandatul. Japitele PSD-iste vor fi cele care vor avea cel mai mult de castigat si asta ma irita cel mai mult.

  15. Basist fiind, sunt de acord. Justitia a functionat iar decizia nu se comenteaza.

  16. Cei ce au semnat pt. MD se pot constitui in parte civila impotriva lui Horia Georgescu pt. amenintare?

  17. @bigradu: in lumina nobilelor idealuri basiste, sentinta se pune-n aplicare, nu se comenteaza 🙂

  18. Intre sentinta ICCJ si cea de la CA, care se pune in aplicare?
    In alta ordine de idei, restrictiile referitoare la comentariile despre sentintele judecatoresti se aplica mai mult oamenilor politici. Pe mine ma doare sub scaun; pot comenta cat vreau, fara sa intinez idealurile basiste:)

  19. S-a adresat Comisiei Juridice ca …la darcu’ …asta e menirea ei cf.Regulamentului Senatului, nu putea sa ceara avizul de la bucatareasa cantinei ca nu era in atributiile ei. Daca lucrezi la o firma care are jurist in organigrama sau contract de consultanta cu o casa de avocatura, pe aia ii consulti asupra legalitatii unor decizii/actiuni si aia raspund daca dau scris si te instiga sa savarsesti vreo infractiune/contraventie, nu paznicul firmei ca nu are astfel de atributii in fisa postului. Oricum astfel de incompatibilitati gasesti doar in Romania, in Europa aia la care ne uitam cu jind ideea este ca in legislativ sa intre oameni valorosi, ori un medic, avocat, economist, manager, om de cultura, adica specialisti adevarati, nu vor veni niciodata sa candideze daca le iei dreptul sa practice ceea ce stiu sa faca cel mai bine, si pe bani mai putini. Ideea este ca in legislativ sa ai varfuri in profesiile lor nu neica nimeni, semianalfabeti ca in Romania. Si nici ANI nu exista nicaieri pentru ca sunt alte institutii care fac ceea ce face ANI, adica Parchetul, Fiscul si Curtea de Conturi (cazul Frantei), ca si la noi de altfel, ANI se suprapune peste activitatea acestor institutii si au salarii si fonduri de la buget fara numar, fara numar dar si fara rezultate (dem. de nr. proceselor pierdute de aceasta institutie).

  20. @bigradu: cea a CA, intrucat se refera la speta concreta a candidaturii, nu la ce (nu) are voie sa faca in general

  21. @bigradu – cand Dumnezeu il pedepseste pe om, mai intai ii ia mintile. Cam asta vad eu ca ti se intampla. Sau, in alta varianta, daca mergi la chirurg si acesta iti taie, sa zicem, penisul (cazul Ciomu este arhicunoscut), de vina esti dumneata pacientul, care ar fi trebuit sa mergi la ANI, nu la medic!

  22. Bun! Deci M.D. candideaza!!! Eu zic ca vom avea de castigat enorm… Teatral si cu tenta dramatica bunastarea europeana ne va lovi frontal in mufa… Pizmuiti in cele mai crancene si sangeroase episoade delirico-europene la suspendarea lui “suvita” europa va uita ca noi romani candva am fost atat de imbuibati ostentantiv prin vot impotriva randuielilor democratice occidentale… Dirijati atent de convingerea si profesionalismul unui mare actor, vor trece cu vederea loviturile de stat date de popor prin votul ostentativ si manipulat de moguli… Despre ce naiba vorbim? Lupta e alta … Prevad o nevalidare a mandatului… Actorul va ramane fara mandat, PNL ul fara voturile rupte de actor si cuplul Ponta Basescu asteapta sa rupa fiecare ceva din liberali…. Un adversar comun destabilizat cu singurul lucru pentru care cei doi coabiteaza: justitia…

  23. Alonso , citeste papagalule :”Sper sa nu I se valideze mandatul daca va fi ales “.

  24. In ceea cel priveste pe Mazare a primit doar o palma parinteasca , o palma provocata de cateva “nazbatii” fecioresti care atentau direct la bugetele de campanie ale psd si pmp: portul constanta si declaratia privind acciza pe carburant… Se cuminteste , danseaza cu fetile … si scapa!

  25. @Ciutacu si Rodica

    Referitor la declaratia lui Orban, in afara de titlul din linkul dat de Ciutacu, puteti gasi acel citat (“sper sa nu i se valideze mandatul”) in continutul articolului? Sau in orice alt articol de pe orice alt site?

    Eu am citit tot articolul, am citit si toate celelalte articole pe care le-am gasit despre subiectul asta, si niciunde nu spune Orban “sper sa nu i se valideze mandatul” (lui Mircea Diaconu).
    Probabil ca autorul articolului a deformat un pic declaratia in titlu ca sa para mai spectaculoasa.

    Orban nu a spus ca spera sa nu i se valideze mandatul, ci ca probabil nu i se va valida ceea ce e cu totul altceva, asa cum a precizat si Alonso.

    PS. Nu stiu cine a Alonso, dar m-a deranjat violenta din rapunsul lui Ciutacu la precizarea lui. De asemenea si etichetarea lui ca fiind “papagal” de catre Rodica.

  26. @iambatman: daca-ti inchipui ca eu sunt vreun atat de bun crestin, incat sa-i intorc si celalalt obraz pentru a primi a doua flegma, ai gresit omul. altfel, Orban nu a negat citatul din el

  27. Pe langa individul de de la ANI, care este un mare dobitoc fie vb intre noi, ar trebui sa cam plece acasa si multi PNL-isti care au dat dovada de mult spirit de turma atunci cand au fost de acord cu scoaterea lui Diaconu de pe liste.
    Pe de alta parte, ceea ce i s-a intamplat lui Diaconu m-a determinat sa ma duc pe 25 la vot si sa ii dau maestrului votul meu. Sper sa nu dezamageasca!

  28. Nu a negat pentru ca declaratia lui nu continea acel “sper” – deci nu avea ce sa nege. Omu’ stia doar ce declarase el, nu stia de cuvintele care i-au fost puse in gura de un oarecare.

    Declaratia data ca citat in articol e corecta, titlul e “misleading”.

  29. Domnule Ciutacu, cu toata stima si respectul personajul politic major s-a nascut deja in sanul PD, promovat la cna si la nottara, evadat la pnl probabil fiind omis de pe ceva lista… Nu cred sincer ca aceasta descoperire si renastere sub alte haine politice al acestui personaj politic major poate fi asimilata cu o igienizare a clasei politice… Daca acest drum era parcurs de johannis cu siguranta vorbeam de un traseist aici pe blog nu despre un personaj politic major. Johannis a fost pus la zid de presa pentru niste declaratii din 2004 (precizez declaratii nu carnet de partid semnat de pleava basista) de catre Antena 3 si RTV … Stim reevaluarile sunt meteahna romaneasca dar nu credeti ca e putin umflata aceasta sustinere a “noului” Diaconu?

  30. @furtos_andrei: ce-mi place mie cum e redescoperit subit, mai ales pe partea liberala, care n-a avut nimic de reprosat pe tema asta cat timp era cool sa te afisezi cu Mircea, traseul politic atat de transparent al lui Diaconu. da, evident ca-i umflata, da’ asa se construiesc personajele. stiu, viata-i nedreapta 🙂

  31. Crede ma Victore in galben-albastru chiar nu am poza cu Mircea, nu am zambit in fata obiectivelor cu nimeni pe partea liberala sau neliberala a politicii… Constat unele lucruri doar 🙂 Am timp sa gandesc in asteptarea unui dril serios de crap. Nu am sedinta de partid dar crapi din balta asta sigur au chiar acum 🙂

  32. Nu ma bucura victoria lui Diaconu, dar nici nu ma supara. Oricum nu cred in el sau in demersul sau asa zis “civic”. Daca vroia sa faca politica altfel, ar fi avut ocazia in parlamentul Romaniei. Dar in toti anii astia a reusit sa ramana un ilustru anonim. (din punct de vedere politic). In afara de figuratie la Antena3 nu a facut mare lucru. Nici o initiativa legislativa, nici un proiect de lege nu se leaga de numele sau. Acum dintr-o data vrea sa schimbe lucrurile in parlamentul european.
    Imi pare rau sa o spun dar cred ca singura motivatie pentru tot circul asta au fost doar banii. S-a simtit dat la o parte la impartirea tortului si s-a dat cu fundul de pamant. I-a reusit.
    Nu cred ca imi datoreaza mie, sau altcuiva o explicatie, dar daca ar dori sa isi dovedeasca intentiile “nobile” ar trebui sa isi doneze salarul unei case de copii sau camin de batrani. Daca face gestul acesta, inchide gura tutoror si isi recastiga verticalitatea. Pana atunci, (cel putin in opinia mea) ramane un fripturist cu nimic mai bun decat restul tagmei de politicieni.

  33. @lucica53
    Cand te duci la doctor trebuie sa ai grija sa te duci la unul care chiar este doctor nu macelar. Asta presupune effort de documentare si analiza. MD nu a facut nici efortul si nici analiza: s-a dus la macelar in loc sa se duca la doctor.
    Asta a fost alegerea lui MD (cei drept nefericita). Si dovedeste ca nu stie una din cele mai importante reguli ale democratiei: separatia puterilor in stat.
    In privinta ta am doua concluzii: (i) ar trebui sa inveti si tu despre separarea puterilor in stat si (ii) cred ca te gandesti prea mult la penisuri; ori ai parte din abundenta ori duci lipsa cronica.

  34. Sper totusi ca omu’ a glumit si ca nu merge la PE sa le vorbeasca alora de “iarba verde de acasa” :)) Altfel ii doresc succes, si daca apare pe listele orasului in care locuiesc, o sa am o mare dilema, in a-l vota pe dumnealui sau un partid.

    Cat despre Georgescu ala, cum dracu sa il revoce parlamentul cand ei au avut la indemana, de aproape un an incoace, prilejul sa voteze dracu’ constatarea aia cum ca piratu’ e demis si nu s-a intamplat nimic?

  35. @bigradu – m-as fi mirat daca in raspunsul tau (obligatoriu!) ar fi lipsit o insinuare misogina, o glumita de doi bani, un misto de dat pe spate baietii din cartier (gen “i-a zis-o”). Inca o data: le style c’est l’homme. QED. Nu te-ai putut abtine, asta esti, inteligent (putin) dar tare-n clont (mult). Sa ai o zi buna!

  36. @bigradu – mai usor cu basismu pe scari. Ia o pauza, respira si in caz ca ai bilute, recunoaste ca ai batut campii si ca acu mori de oftica.
    A se intelege prin basism: orice manifestare ce pare la prima vedere justa si argumentata, dar care mai in detaliu este alimentata de informatii eronate, culese din surse de informare basiste, tendentios formulate, cu scop clar de a excita creiere de pseudo intelectuali :P.

  37. @lucica53
    Daca pe langa principiul separatiei puterilor in stat ai fi invatat si principiul al treilea al mecanicii, ai fi stiut ca nu poti sa faci comentarii rauvoitoare si sa scapi fara raspuns.
    Sunt convins ca puteai sa gasesti o gramanda de comparatii pe care le puteai face, dar TU AI ALES-o pe cea cu dr. Ciomu. Asa ca nu ma acuza de misoginism pentru ca nu eu am ales subiectul.
    Si inca ceva, apropos de “le style c’est l’homme”: citeste principiul al treilea al mecanicii sa vezi cum te defineste si pe tine stilul (apropos, inca o data, de dr. Ciomu et al.)

  38. Întrebări
    Cineva întreabă: nu credeti ca e putin umflata aceasta sustinere a “noului” Diaconu?
    Domnul Ciutacu răspunde: da, evident ca-i umflata, da’ asa se construiesc personajele. stiu, viata-i nedreapta
    O asemenea sinceritate trebuie apreciată. Deduc însă că se poate şi viceversa: un personaj valoros, la comandă, poate fi redus. Că cine plăteşte dă tonul la muzică. În condiţiile astea, nu valoarea contează, ci susţinerea unor oameni care pot manipula prin diverse mijloace. Drept este? Nu, ne-ar răspunde domnul Ciutacu, viaţa-i nedreaptă … Şi ce putem face pentru a-i elimina pe oamenii politici gonflaţi? Nu se va grăbi nimeni să răspundă până pe 26 mai. După aceea se va uita.
    Tema de campanie este băsismul şi antibăsismul. Întreb şi eu: Cine este mai băsist? Ăia de au fost la putere cu Băsescu ( G. Oprea şi K. Hunor) atunci când au fost tăiate salariile sau ăla care este împreună cu Băsescu, dar separat de el, în opoziţie ( Antonescu)? Care băsişti şi care antibăsişti? Chiar nu vedeţi că s-au amestecat unii cu alţii ca rahaţii într-o hazna? Se mizează pe rezervorul de prostie care pare inepuizabil? Şi dacă nu este aşa cum se crede? În 2009, Băsescu s-a prezentat în alegeri cu o temă expirată la acea dată: mogulii… Dacă nu fura, nu câştiga alegerile. Astăzi, în opinia mea, băsismul şi antibăsismul sunt teme expirate. Oamenii au alte griji. Băsescu este pa, oricât de verde l-ar colora unii. Şi oricât de verde s-ar prezenta el, jucând la cacialma. Ion Iliescu a avut iarăşi o ieşire surprinzătoare. Cred că ar trebui reevaluat.
    Până când Justiţia nu se va pronunţa, eu îl cred pe Mazăre nevinovat. Argumentele lui mi se par de tot râsul: am construit mai ieftin decât Videanu. Aşa, şi? Mazăre a construit locuinţe sociale din containere însă nimeni nu ne spune care au fost materialele folosite la construcţia locuinţelor sociale ale lui Videanu. Poate a construit din cărămidă… Poate că terenurile din Bucureşti sunt mai scumpe decât cele din Constanţa. Că şi preţul terenului intră în preţul final al locuinţei. Ca să comparăm preţurile trebuie să comparăm şi construcţiile. Dacă Oprescu o să construiască locuinţe sociale în Bucureşti ( din cărămidă) mai scumpe decât cele construite de Boc la Cluj (din chirpici), se cheamă că Oprescu este din start vinovat. Adică, Boc nu putea lua şpagă la atribuirea contractului respectiv? Poate că alt constructor, tot din chirpici, construia mai ieftin… Nu înţeleg logica celor care bat monedă pe preţul locuinţelor, ignorând alte detalii importante ( materiale de construcţii, preţul terenului, localitatea, etc).
    Îmi cer scuze dacă am deranjat, am căzut în butoiul cu melancolie. Afară a plouat şi străzile oraşului sunt pline cu noroi. Primarul nu are bani pentru asfalt , a transformat comuna în oraş şi nu are acces nici la fondurile europene pentru dezvoltare rurală. Că suntem fuduli… Astea-s probleme. Nu băsismul… Aş aprecia o hotărâre de guvern care să transforme în comune toate oraşele care nu au asfalt şi canalizare INTEGRAL. Pentru că au fost făcute orase în mod abuziv, din fudulie…

  39. @constantin….

    Viata e nedreapta !
    Domnul Ciutacu isi face meseria de jurnalist.
    Si este bun la asta . El le ofera spatiu de manevra si manifestare celor care formeaza clasa politica azi.
    Cum lafel si cei ce se prezinta la urne in speranta ca vor castiga voturi , isi fac meseria. Spera sa fie alesi si mai apoi sa ocupe o functie .
    Ca au facut dragoste unul cu altul si mai apoi cu sotia celuilalt , nimic nou pe planeta terra.
    Important este ca acest circ merge mai departe.
    Fie ca ne place , fie ca nu ne place.
    Si odata cu el si viata noastra merge mai departe .
    Asta care e asa nedreapta din pacate !

  40. Eu ma bucur ca Mircea Diaconu are voie sa candideze. In sfarsit un roman care sa ma reprezinte. Adica in sfarsit un actor profi. Fii profesionist, ce dracu.

  41. @octavian

    De acord că domnul Ciutacu îşi face meseria. Faptul că în emisiunile dumnealui sunt invitaţi oameni politici din toate partidelor, este o realitate incontestabilă. Eu nu am spus că emisiunea dumnealui este una de gonflat sau de redus oameni politici. Pe mine mă interesa cine este responsabilul cu pompa de gonflat şi cine dictează cât? De asemenea, CINE EXECUTĂ? Domnul Ciutacu ne-a lăsat să înţelegem că ştie… Şi aşa riguros cum este dânsul, nu-l suspectez că ştie din auzite.

    Că oamenii politici au făcut dragoste unii cu alţii şi că nu este nimic nou sub soare, de acord. Însă, în condiţiile în care băsiştii sunt şi la putere şi în opoziţie iar antibăsişti lafel, ce rost are să încercăm noi să tragem linii de demarcaţie: ăştia sunt băsişti, ăştia nu sunt băsişti. În opinia mea, sunt sau nu sunt băsişti toţi în aceeaşi măsură. Tema de campanie mi se pare falsă iar dezbaterile nu au consistenţă. Ca şi în campania prezidenţială din 2009 cu marea dezbatere despre moguli. Avem alte priorităţi, noi ca cetăţeni.

  42. @constantin

    iti pot spune cu aproximatie cine dicteaza.
    cine are pompa de gomflat habar nu am.
    1.tara asta , are resurse . lupta pt resurse pe planeta este crancena. vezi ce s a intamplat la cateva sute de km de noi. cum s a separata bucata aia mica de tara , cum au concesionat petrolul din apele teritoriale catre cine trebuia.
    2. tara asta traieste pe datorie . deci se plateste cuiva o dobanda pt toate imprumuturile astea de miliarde de euro.

    1+2 = raspunsul la intrebare !

    tema de campanie este probabil falsa. ai dreptate. dar decat sa se apuce iar sa discute problemele reale ale noastre , prefera sa abordeze balarii.
    nu vor sa promita iarasi marea cu sarea pt ca stiu ca nu se poate realiza.
    si se deconteaza la votul din 2016 pt locale si parlamentare. nu isi ofera unul altuia material pt viitoarea campanie.
    asa ca prefera sa dezbata basismul.

    parerea mea strict personala.
    se poate sa gresesc evident !

  43. @octavian

    Din punctul meu de vedere, părerea ta este ok. Pentru alegerile/examenele din mai şi toamnă, politicienii au extras din căciulă subiectul cel mai uşor: băsismul. Multă gargară, nexam promisiuni, nexam obligaţii, speranţe maxime pentru toţi în 2016. Până la un punct, chiar îi pot înţelege, de ce să urci dealul când poţi să-l ocoleşti. Nu înţeleg însă atitudinea noastră, a cetăţenilor. De ce subscriem?

    P.S. În opinia mea, T.Băsescu în 2015 = A.Năstase în 2005. Asta dacă nu-l resuscitează cineva care vrea să ne colinde cu bau-baul şi în 2016. Că dacă se poate, nu-i păcat?

  44. @constantin

    Nu stiu de ce subscriem. Ma depaseste .
    Totusi audienta pe care o face politicul la noi este mare. Deci , lumea care detine telecomanda digera produsul. Sau macar il gusta putin inainte de a decide daca halesc sau nu felul asta de mancare.

    Cred ca mai degraba prinde la public noul.
    Domnul Basescu e deja vechi totusi. Sau mai bine zis un produs usor uzat.
    Nu uita ca PPDD a facut un scor bun in 2012 la parlamentare. Evident ca intre timp si a pierdut din mandate dar nu trebuie uitat rezultatul.
    El s a bazat pe tot felul de promisiuni fantasmagorice. Iar odata cu migrarea parlamentarilor catre alte partide si inchiderea OTV ului , lumea tinde sa uite intreagul episod.
    Poate a fost doar un test care a avut succes.
    Si o sa mai fie pus in practica in 2016 .

  45. Constantin din pacate astfel de intrebari chiar daca se pun raspunsul vine intotdeauna insotit si de o acuzatie … Ne zbatem prea mult sa ne catalogam in toate felurile: liberali, basisti, baroneti, otvisti si alte specii… Traseul asta de jigniri e pornit de presa si functioneaza ca o perdea menita sa ne intunece privirea de la realitatile cotidiene… Uite un ex.: acciza pe carburant… Daca protestezi impotriva accizei esti basist cu siguranta nu ca iti mai fura astia din portofel niste bani, daca protestezi pentru RM esti omul lui Soros… Daca protestezi pt gazele de sist esti huligan si jandarmi isi fac datoria s.a.m.d. Deci noi nu mai putem avea practic opiniile noastre si propriul discernamant fara a fi catalogati sau jigniti de catre mizeria propagandistica de orice culoare politica… Astfel vecinu` de la 2 perfect indobitocit de manipulari si indoctrinat de deontologi platiti va incepe sa te priveasca cu ura si sa faca la fel desi bou nu are banisa faca un plin la masina… Exista o vorba celebra : ” Dezbina si cucereste” , exact asta se face acum!

  46. Intocmai virusurilor basismul nu are nici un leac cunoscut.Deontologii,adeptii “legii”,corectii politic,luptatorii anti pesedeu samd au ocupat orice spatiu public intr-o ofensiva disperata.Desigur ca atunci cand cei spre care se indreapta simpatia acestor sustinatori sunt niste c*urve care dupa ce se ridica din patul clientului se duc direct la doctor sa li se repare himenul facut praf in speranta ca isi pot recapata valoarea comerciala,este de inteles.Strainatatea lauda din toti bojocii lupta anticoruptie din Romania si armele,dna,ani samd,iar sustinatorii interni fac si ei ce pot…de ex.nistorescu sustine in Cotidianul ca le vine si mogulilor din presa ,y compris Antenei 3 si RTV randul la ancheta.Ce sa-i faci daca nu se uita lumea la tine ci la televiziunile mogulilor?Acum deontologii,sustinatorii legii etc.folosesc cuvinte alese,desi textele postarilor lor par a fi civilizate ,incearca sa argumenteze logic ceea ce nu are de fapt nici o logica,dar ceea ce fac de fapt este sa ma injure pe mine,cel care a semnat pentru Mircea Diaconu pentru a-si face auzit glasul,cel care il va vota pe Mircea Diaconu pentru ca astfel poate protesta fata de ipocrizia angajatelor la casa condusa de mama san basescu si care daca au facut o baie si s-au dat cu mosc antonescian cred ca o sa ma pacaleasca si nu o sa le mai simt mirosul ranced de curva ieftina tavalita de oricine a avut un ban!De aceea le adresez vajnicilor basisti cele mai populare urari stramosesti…

  47. @furtos_andrei

    Subscriu la punctul tău de vedere cu un amendament: atitudinea ARE efect. Protestează şi ignoră cozile de topor, ele contează în măsura în care tu ţii cont de ele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.