Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Estuarul corupției și crimei organizate: Clisura Dunării-Constanța-Madagascar

Estuarul corupției și crimei organizate: Clisura Dunării-Constanța-Madagascar

Crapă țara de fericire că ridică mascații cu duba recolta-record de baronet PSD la hectar. E una dintre puținele bucurii (meschină și aia) rămase românilor. Să vadă la televizor cum se-nghesuie îmbuibații-n autospecială. Sigur, unii, prin viața și opera lor, și-o merită moral cu vârf și îndesat, dar ăsta-i alt palier al discuției. Marile hituri de ultimă oră sunt, într-o progresie evidentă, Duicu și Mazăre.

photo (7)

Primului i se impută, între alte infracțiuni, că a vrut să aresteze…o asistentă medicală care-l enerva politic pe facebook și că se chinuia să-și promoveze nu știu ce apropiat din gașcă în structurile superioare ale poliției. Nu-i Duicu vreo lumină, dar toate partidele din România primesc, în urma alegerilor și proportional cu rezultatele obținute la urne, după algoritmi interni, dreptul de a face nominalizări pentru ocuparea diverselor poziții în administrație. D-aia-s partide și participă la alegeri, ca să obțină dreptul de a administra și, evident, beneficiile (presupus legale) care derivă din aceste activități. Eu am publicat, cu mânuțele astea două, copia hârtiei prin care PDL Arad, organizație județeană fruntașă-n alegerile din 2008, l-a nominalizat politic, cu antet, ștampilă și semnătură, pe Blejnar pentru șefia ANAF. L-a chemat cineva la audieri, întru emiterea vreunui mandat de arestare și inculparea ulterioară, pe semnatarul Seculici? Ah, uitasem, organizația lui Duicu a scos prezență de aproape 70% la referendumul pentru demiterea lui Băsescu și ne-a anunțat cineva la tv că unii vor plăti, inclusiv penal, pentru afront.

În cazul multi-exuberantului primar al Constanței, dacă reușești să nu citești în cheie tragică, te pufnește râsul. Dimineață se anunță că Mazăre – care anunțase că pleacă de Paște-n Madagascar să fie asasinat de mafioții din Portul Constanța – are încă un dosar penal. El se află, fizic, în Bucureşti. Nu a primit citaţie să se prezinte la audieri la DNA Bucureşti în noul dosar, ci în unul vechi. D-aia e-n Capitală, să se prezinte la DNA Central, la audieri. În schimb, pe numele lui e emis, în noul dosar, un mandat de aducere la Bucureşti. Locuinţa din Constanţa unde are domiciliul e percheziţionată. Mazăre nu se prezintă la DNA București în vechiul dosar și pleacă de la Bucureşti la Constanţa. Să participe la percheziţia din noul dosar. Şi să se vadă cu procurorii şi mascaţii. Să pună oamenii în aplicare mandatul de aducere. Şi, evident, să-l aducă la Bucureşti. De unde a plecat la Constanţa. Dacă nici asta nu-i bătaie de joc…

UPDATE: L-au luat pe diliman, bagă măcar o noapte-n arestul poliţiei. S-a declanşat o luptă pentru pace, de n-o să mai rămână piatră pe piatră după prezidenţiale…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

29 thoughts on “Estuarul corupției și crimei organizate: Clisura Dunării-Constanța-Madagascar

  1. Pentru cei cu mai mult de 1 (unu) neuron functional si de buna credinta este, intr-adevar, bataie de joc. Pentru restul, nu! Cat priveste cazul de la Mehedinti, atat cat am aflat eu, cred ca pe logica DNA-ului se poate deschide un dosar si pe numele lui C.Antonescu care, solicitand numirea lui K.Johanis in functia de viceprim-ministru, vorbea despre “dreptul nostru” (al PNL – nota mea) la acest post. Ori, urmand acea logica, acest “drept” este un folos necuvenit, nu?

  2. pacat ca nu ne respectan valorile. mazare a facut atatea pentru constanta…

  3. @lucica53 prim ministrul e numit politic. politia e ceva cu totul separat cel putin legal.

  4. Să le mulțumească aceștia șefului lor, care a numit-o pe Luluța. Dar nu, Ponta nu e băsist. El luptă cu Băsescu. De obicei, atunci când sunt alegeri. Acum sunt. După, presupun că vom afla, din nou, că a fost vorba despre campanie electorală și-atât…

  5. @geo: un cacat s-un peste
    @violet: Basescu a numit-o; cu mana lui Ponta, e drept. si cu incuviintarea lui Crin, care nu se mai suporta in afara guvernarii

  6. astept cu nerabdare ziua cand bomba atomica va pica peste CASA POPORULUI. imaginatia zburda si ii vad pe toti politicienii tarii inghesuiti acolo. Defapt, constructia fiind incapatoare cred ca nu s-ar inghesui deloc, ar sta chiar confortabil. Sa arda toti ca sobolanii pe culoare. Asta merita javrele dupa 25 de ani de bataie de joc, jaf, nesimtire si nemernicie. Modelul politicianului roman ii are la baza pe de-ai de Mazare, Duicu si alti mascarici ajunsi pe functii inalte din cauza unui popor prea prost ca sa mai poata alege.

  7. Victore,
    Dupa mintea mea, ar trebui ca atunci cand procurorii duc un inculpat in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva sa se intample cateva lucruri:
    1. Sa fie pus sub acuzare, in mod formal, inculpatul.
    2. Sa se stabileasca o data la care sa inceapa procesul.
    3. Sa se puna la dispozitia apararii toate probele pe care le are procuratura impotriva inculpatului.
    4. Sa se stabileasca o cautiune si reguli de comportament pe care trebuie sa le respecte inculpatul pe perioada pana la sfarsitul procesului. Evident, daca inculpatul incearca sa influenteze martorii (ca Rusanu) cautiunea se confisca si inculpatul merge la “mititica”.

    In privinta lui Mazare & Co. eu unul nu vars prea multe lacrimi. Sper ca, pe langa cei pe care-i “incaleca” DNA-ul, acesta din urma sa-i faca un mic “cadou” si lui Ponta: sa-l rezolve (macar) pe Pinalti.

  8. Salut Victor,te-am citit si demult n-am mai scris,tot incisiv,e de bine!Ma face sa ma gandesc la mica diversiune cu Madagascaru’,voi cautati-ma pe acolo ca eu sunt retinut acilea!Mazare este reduta care n-a fost doborata la cat de mult au incercat s-o anihileze!dna-ul,rolls-ul lui bashica,vrea sa-l bage si pe el la racoare dar nu vad decat o martzoaga pentru politie politica!kovesika are in plan baroniada,se vede treaba ca Ponta a numit-o cu efect,decimarea capetelor mari din propria-i ograda,strategie taica sa-ti tai singur si cu buna stiinta craca de sub picioare,asta-i de comicii vestiti ai ecranului,aici n-a functionat fa-te frate cu dracu’sa treci lacu’,kovesika fiindu-i fidea basescului!Vom vedea daca de Paste se da Mazare cu parapanta sau intra si el in celula preventiva!

  9. Ok, o distinctie se impune. Baiatu’ asta de la IJP Mehedinti a cerut sa fie numit pe functie in schimbul unei interventii de natura penala in favoarea urmaritului penal Duicu. Nu zic ca intre patru ochi onor Seculici n-a aranjat ceva de acelasi tip cu marinelu’ insa asta ramane de dovedit si, intre paranteze, daca nici cand ai puterea nu esti in stare atunci nu o vei face niciodata. Revenind la duicii si mazarii nostri, e bine sa ceri pe linie de partid si e normal insa nu ca sa dai in schimbul unui folos de natura materiala sau socio-profesionala care nu iti este cuvenit.

  10. Bigradu- este evident ca tu nu pricepi nimic din etapele pe care trebuie sa le parcurga un dosar penal.De ce nu intrebi pe cineva inainte de a posta si a te face de ris ?

  11. Mai ceva Bigradu- auziti text- “sa fie pus sub acuzare,macar in mod formal”.
    De noaptea mintii nu alta !

  12. vad ca romanii sint total nemultumiti de politicienii locali. poate n-ar fi rau sa se preia modelul nemtesc ca tot le place lor de seriosii de nemti. 🙂

    http://www.rp-online.de/politik/kohl-soll-cdu-vorsitzenden-zur-aussage-gedraengt-haben-aid-1.2264014

    adica schauble intre timp a ajuns ministru de finante dupa ce-a fost si de interne desi lua ciubucuri de la un armator.
    mai apoi aflam ca mai plimba si o valiza cu un milion prin elvetia care nu mai aparea in contabilitatea partidului cdu. ministru de finante este de ani de zile pt ca omul a dovedit ca stie sa umble cu banii. 🙂

    http://www.amazon.de/Kohl-Konten-Eine-schwarze-Finanzgeschichte/dp/342105441X

    Kohl und die Konten. Eine schwarze Finanzgeschichte.
    autor Klaus Drehe

    si o carte despre conturile negre din elvetia administrate de fostul cancelar al germaniei helmut kohl.

    in germania nu s-a chinuit nimeni cu nici un fel de proces! probabil erau probleme mult mai importante.
    kohl la intrebarea cine sint cei care i-au dat banii a raspuns ca nu poate spune deoarece le-a promis respectivilor ca nu le va face cunoscute numele.
    intrebat ce-a facut cu banii a spus ca printre altele a promovat democratia in tarile din estul europei. a intrebat: “ce nu va place ce-am realizat in est”?

    in concluzie romanii nu prea stiu pe ce lume sint si nu pot evalua nici o situatie. in plus obisnuinta lor de a-si denigra natia si tara le aduce prejudicii imense pt care dealtfel si platesc deoarece facindu-si o propaganda extrem de proasta tin pe oricine de-o parte. deasemenea pierd orice urma de respect din partea oricui.

  13. 1.Sunt de acord cu arestările preventive doar în cazul făptuitorilor care prezintă pericol social: criminali, tâlhari, pedofili sau violatori. Restul pot fi judecaţi în stare de libertate, în condiţii civilizate. Spectacolul cătuşelor de la ora 7 seara, practicat de nişte procurori ŞI JUDECĂTORI, mi se pare a fi un spectacol de doi bani pentru o ţară de mâna a doua. Asta nu are nimic în comun cu justiţia şi regulile UE, clubul în care am fost introduşi pe geamul de la baie la pachet cu fratele bulgar. Însă după pronunţarea justiţiei, nu sunt de acord cu patetismul la ceas de seară. Nu mă interesează durerea mamei lui Becali, deşi omeneşte o înţeleg; nu mă interesează trăirile nevestei lui Gheorghe Popescu, deşi omeneşte o înţeleg şi pe ea. Dacă există suspiciunea de eroare judiciară mă interesează părerea profesioniştilor în ale justiţiei. Reci, seci şi la obiect. Fără patetism şi, dacă se poate, fără Paula Iacob. Când începi să cânţi la coarda sensibilă înseamnă că nu ai argumente demne de a fi luate în seamă. Eşti lăutar… Chiar dacă în cartea de identitate scrie că te numeşti Paula Iacob.
    2.Interceptările SRI în dosarele de mare corupţie aflate pe rolul instanţelor de judecată sunt catalogate ca fiind de mare porc. Nimic despre şeful SRI… Liviu Maior. Pe vremuri, când şeful SRI era Virgil Măgureanu, înjurăturile începeau cu mama lui Măgureanu şi se sfârşeau cu urmaşi urmaşilor acestuia. Într-un final, se pomenea şi SRI-ul. Astăzi , înjurăm SRI-ul şi-l uităm/uitaţi pe şeful lui. De ce, domnule Ciutacu? Ce s-a schimbat? Aşa vertical cum vă ştiu, vreau să urmăresc o emisiune de-a dumneavostră în care SRI-ul şi Liviu Maior să fie trataţi la pachet. Că sunt o echipă, ce naiba? Deşi poate o să par suspect, aşa m-am născut ( nimeni nu-i perfect), eu am o părere foarte bună despre Liviu Maior. Cu toate simpatiile mele liberale, Liviu Maior este singurul pesedist ( că-i pesedist!) pe care l-aş vota la alegerile prezidenţiale. Nu mă întrebaţi de funcţie şi grad pentru că, sincer, nu am.
    3. Revenind la zi, cred că sceneta Mazăre este scrisă de Mimi Cămătăreasa pentru cei de nivelul ei. Patetism, patetism, patetism… Hai s-o dăm în concrete, dacă vrem dezbateri serioase. Să începem cu primul milion de euro… Şi nu doar referitor la Mazăre… Ci şi la Băsescu, şi la Patriciu, şi la Becali, şi la Truică, şi la Cocoş, şi la Căşuneanu, şi la Popoviciu, şi la Videanu, şi la Fenechiu şi la toţi şmenarii ăştia pe umărul cărora plângem prosteşte astăzi.
    Dacă te duceai la orice primărie din Capitală, acum 20 de ani, şi solicitai o locuinţă socială, pentru că erai un caz social, după regulile societăţii capitaliste, te înscriau pe o listă la numărul 1050… Asta însemna un 15-20 de ani de aşteptare… În timpul ăsta, toţi şmenarii care fac astăzi rând la Rahova via Jilava beneficiau de contracte cu statul ( în detrimentul statului), de apartamente la preţ de tomberon, de terenuri intravilane la preţ de păşune comunală sau asocieri în participaţiune în beneficiul lor şi doar al lor… În timp ce scriu aceste rânduri, la tv, în emisiunea domnului Ciutacu, boceşte Dan Diaconescu… Suntem o ţară veselă.

  14. Pe Mazare cica-l ridica cu carul alegoric cind i-o veni timpul la mititica.

  15. Mai pun nişte baloţi de paie pe foc: cică ultimii 5 ani se numesc Regimul Băsescu :)Ce ziceţi de Regimul Maior cu Băsescu în rol de majoretă? Pot să pariez că într-o zi îl va decora însuşi Obama… Pe Maior, desigur. Că şi la americani sfârşitul mafiei a început cu un Edgar Hoover.

  16. Nu stiu daca astia ridicati sant sau nu vinovati. Dar ca se face circ exgerand procedurile e clar. Si se actioneaza politic. De ce Videanu, pentru o fapta cu prejudiciu muuuult mai mare nu a fost adus cu mascati. Dar Blejnar, Pinalti si altii. De ce nu este cautat Codrut Marta? De ce nu sant instrumentate sesizarile Guvernului? Aceste intrebari si altele ne induc ideea de politie politica. Sant actiuni directionate.

  17. @Alex. – nu m-am referit la Prim-ministru, ci la viceprim-ministru, functie care se decide, de obicei, in cadrul algoritmului, deci nu doar este un rezultat al majoritatii din Parlament. Aceasta functie, de fapt, a si dus la rabufnirea liberalilor si la ruperea USL. Daca e vorba de “trafic de influenta”, hai sa masuram cu aceeasi unitate de masura, zic!!

  18. guvernul si primul ministru, sa lase dracu prostiile si sa faca bine sa vada daca se respecta procedurile conform codului de procedura penala, iar in caz ca acestea sunt calcate in mod grosolan de catre procurori sa treaca la sanctionarea musculosilor de la mascati care alaturi de dna incalca legea. citatia, si mandatul de aducere nu presupune umflarea persoanei, este suficient un singur politist, fara circul televizat…cred ca este necesara trezirea din amorteala si a ministrului justitiei care doarme in hainele statului..

  19. Ne dam virgini si nu putem sa recunoastem ca Base a fost votat in 2004 pt ca a promis tepe in Piata Victoriei.A fost bandit,dupa alegeri nu s-a apucat de tepe ci de furat.Astia,incremeniti de frica tepelor au ramas fara reactie,cumva multumiti ca scapa usor.Acum,cind a scapat de referendum si e in largimea lui face pe cinstitul si ridica tepe cu ajutorul DNA.In lipsa altor bucurii in viata,pulimea se multumeste cu bucuria meschina de a-l vedea pe Duicu (de care habar n-aveam)bagat in duba,in locul site-ului de cultura.
    Inca o data,sa recunoastem ca de aia l-am votat pe Base;sa-i bage la brutarie pe hoti.Ca nu e asa simplu cind tre’sa furi si tu ceva,ca mai dureaza,ca tre’ sa-i selectezi un pic pe cei ce ii arunci leior,asa e in politica.
    Si,tot de aia vom vota in iarna pe cel ce va promite ca-i baga la pirnaie pe basisti.
    Vox populi,plm!

  20. Urmarescu cu infinita placere iuresul declansat impotriva PDS-ului. Nu sunt naiv, stiu ca nu-i vorba despre justitie sau dreptate ci doar despre o reglare de conturi in stil mafiot. Ma bucura insa faptul ca cei care au pus batista pe tambalul referendumului – prin coabitare – invata, tarziu, ca Basescu e cel mai periculos animal politic pe care l-a avut aceasta tara in ultimii 20 de ani.

    Sper sincer ca tavalugul sa nu se opreasca pana cand Ponta nu ajunge la brutarie. Pe merit, au ba! Repet: n-am iluzii despre justitie, stat de drept etc.

    Ma intreba cineva acum cateva zile de ce ar vrea Ecaterina Andronescu sa plece in Parlamentul European si singura explicatie logica pe care am putut sa o ofer este ca vrea sa se scoata din joc, cat mai e timp, pentru ca se strange latul serios. Si ca ea multi altii.

    PSD-ul isi merita soarta si sper sincer sa fie una cat mai crunta pentru partid si liderii sai.

    Daca acest mamut al politicii, coruptiei si compromisului de Dambovita, numit PSD, se va zdruncina serios de la temelii, sa nu ii mire pe comentatorii patriei faptul ca multi romani vor ranjii a satisfactie si sa nu ne confunde ranjetul cu prostia – ca si mine multi inteleg despre ce este vorba in aceste anchete insa dupa atata timp si atatea flegme luate de la multi politruci nu poate decat sa ne bucure faptul ca unii si-o iau rau in bot.

  21. Sa inteleg ca tie ti se pare normal ca “a vrut să aresteze…o asistentă medicală care-l enerva politic pe facebook”. Daca asistenta respectiva era “jurnalista” la RTV sau la Antena 3 cum ai fi reactionat?

  22. @santinela
    Cred ca ar trebui sa citesti mai atent ce am scris: mi-am exprimat o PARERE despre cum AR TREBUI sa se intample lucurile iar tu imi spui despre cum TREBUIE sa se intample ele (in forma lor actuala). Nu asta era ideea comentariului meu.
    Daca lucrurile se intampla cum TREBUIE (asa cum sunt ele acum) il pot ascunde linistiti pe Mazare pana dupa alegeri, poate chiar dupa alea prezidentiale (nu ca n-ar merita).
    Daca lucrurile s-ar intampla cum AR TREBUI, dupa umila mea parere (adica daca s-ar schimba legea) omul ar trebui sa stie de ce este acuzat (sa fie acuzat, in mod formal, in fata judecatorilor), sa stie cand va incepe procesul (si eventual cat va tine), ce stie ce dovezi are procuratura impotriva lui (ca sa-si poata pregati apararea pana la inceperea procesului), cat il costa sa nu stea in puscarie pe perioada pana la inceperea procesului (asta in cazul in care judecatorul nu hotaraste altfel), etc.
    Nu stiu ce de este noaptea mintii, dar ar trebui sa-ti scoti cagula de pe fata: poate vei vedea lumina si nu va mai fi noapte.

  23. Radu Alexandru Vasilescu, pertinenta opinie.
    Sa speram insa ca pe linga pesedei o sa vedem si d’alde Videanu, Flutur, Falca, Pinalti…adica sa fie grupul cit mai omogen.
    Pe Basescu si, de ce nu, si pe Ponta sper sa-i vad cit mai curind linga Nastase.
    Sa-i ia pe toti si sa-i bage la bulau.
    Mai bine tirania justitiei decit democratia politrucilor si a baronilor.
    Anul trecut, in Cehia, un procuror din Olomouc a intrat direct peste prim ministru in birou (Petr Necas la vremea aia) si a ridicat tot ce a gasit pe acolo, fara ca cineva sa cricneasca.

  24. Clar nu mai ramane piatra pe piatra. Mazare cand o iesi o sa porneasca o actiune de commando cu fetele alea cu care defileaza el. Garderoba o are deja. El si nicusor vor fi ca Che cu Fidel.

  25. Toate ca toate, Udrea Presedinte, Basescu Premier!!! a si Antonescu Preafericit! … restu la Brutarie si se linistete treaba, inchidem gurile, se termina show-ul, incepem o noua era de aur, poporu e multumit iar EBA, pe EBA o legam la ochi si ii dam o sabie si o balanta si gata…

  26. salut incercarile lui Ponta si ale justitiei de a face ordine in baroniada PSD, astept sa vina randul PDLului
    faptul ca si aia au facut-o nu e o scuza pentru nimeni, cu atat mai mult pentru cel mai cinstit Guvern al Romaniei
    am votat USlul pentru a primi ceva mai bun, nu clone PDL!

  27. Domnule Ciutacu: de ce credeti ca PDL_isti nu-l vorbesc de rau pe Basescu si nu-l contazic???
    Le este frica sa-l contrazica, sa-l supere, sa-l denigreze, cu ceva. Daca ar face asta , atunci Basescu ar scoate dosarele. Pentru fiecare politician, acest presedinte ordinar are cate un dosar, doua trei. Pentru cei care nu au facut nicio ilegalitate i se fabrica unul. Asa ca…. CEI din PDL AU GURA CUSUTA IN CEEA CE PRIVESTE persoana lui Bssescu.Nu sufla, nu respira .DACA AR FACE-O dosarele ar inflori precum ciupercile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.