Esti aici:
Prima pagină > Blog > Caruta cu deontologi > Salvaţi dropiile şi zimbrii din curtea TVR

Salvaţi dropiile şi zimbrii din curtea TVR

Manifestarea “spontană” din curtea interioară şi încă negajată la bănci a televiziunii publice în contul salariilor viitoare e un scuipat pe obrajii românilor plătitori de taxe şi impozite. Salariaţii de la Oltchim, spre exemplu, trebuie să aştepte, cu dinţii la gard, să se decidă politic cine-i salvează, domnu’ Dan sau Ponta. Cei din TVR sunt ca dropiile din Bărăgan şi zimbrii din Haţeg. Trebuie să ne simţim, punem mână de la mână şi-i salvăm. Ce pe o specie pe cale de dispariţie. Dacă n-am învăţat nimic din lecţia aspră a dinozaurilor pitici, măcar acum să deschidem ochii şi pungile.

 Curtea TVR e plină de protestatari, posturile private fac live-uri de acolo. Pe cele două site-uri ale instituţiei din strada Pangratti nu apare nici o referire la protest

Am auzit un etern avertizându-ne că, odată făcută restructurarea asta, o să fie o mare presiune pe piaţa liberă a muncii, că rămân profesioniştii disponibili şi ieftini la luat. N-aş vrea să-l dezamăgesc, dar ei sunt ultima noastră grijă. Cam tot puţinul de luat de-acolo îşi găseşte loc în marea de televiziuni private fără să facă valuri. Altfel, există-n TVR şi meseriaşi adevăraţi, oameni de toată isprava. Unii reuşesc, chiar şi pe prafu’ ăsta, să facă performanţă şi să ţină lumea-n faţa televizoarelor. N-am văzut unul să iasă cu pieptul înainte, în faţa camerelor, la grotescul protest. Bănuiesc că le e jenă…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

26 thoughts on “Salvaţi dropiile şi zimbrii din curtea TVR

  1. Am auzit că vor să oprească şi emisia în semn de protest. Nu înţeleg de ce au impresia că o să se şi observe acest lucru. Acum însă că tot ne-au anunţat, eu zic s-o oprească de tot, din partea mea, că oricum nu mă interesează de prea mulţi ani TVR.

    P.S. Dar despre cum au fost obligate firmele să plătească taxa radio-tv doar aşa, ca să aibă ei salarii, chiar dacă aveau, chiar dacă n-aveau TELEVIZOR la firmă ( nu dacă urmăreau sau nu TVR ), ce părere au “specialiştii” nepreţuiţi de acolo?

  2. D-le Ciutacu nu stiu daca va este cunoscut protestul de la Hala Matache, Cred ca ar trebui luata o atitudine in genul protestelor facute impreuna cu Mircea Badea. Aici e linkul cu video

    S-a ajuns la un stat politienesc.

    Multumesc pentru timpul acordat

  3. Am vrut să spun că oricum nu mă mai interesează deja de ani buni TVR. Fraza am construit-o cam ciudat.

  4. @alex: nu rezonez cu protestul ala, dar in egala masura ma irita statul politienesc

  5. Eu prefer sa ma pupe pe “obraji” (de preferinta
    pe cei cu care şed) decit sa ma scuipe-n ei.
    De ce unii au parte de tratament diferit si-s
    privilegiati ?!
    Peste tot se vorbeste despre “oameni de neinlocuit”
    ce cistiga de x ori mai mult decit ceilalti, chit ca
    nu-i vorba de performanta.
    Da’ astia apeleaza la bugetele publice, rozind din
    vlaga colectiva, si pe care-i detest din toti rarunchii.
    Pe noi nimeni nu ne intreaba daca e oportuna si
    neimpovaratoare, pentru buzunarul nostru, cutare taxa.
    Asa s-a impamintenit si perpetuat mizeria.
    La ce bun sa-i sustii pe unii ce traiesc ca belferii,
    in timp ce pulimea sta si ofteaza ?!
    Si aici nu e vorba doar de TVR.

    PS: domnu’ Radu Tudor, va multumesc pentru ca-i cititi
    blogul lui Victor Ciutacu si ca v-ati mai nuantat impreuna
    cu d-l Giurescu pozitia. E, bun “ghiveciul” meu, nu ?
    (“ghiveci…” = sintagma utilizata intr-o postare anterioara)

    PS2: D-l Teodorescu inca mai e consilierul lui Victor Ponta ?
    Am auzit azi de mi s-au sterpezit dintii “dezamorsam bomba”…
    Asta e comunicarea cu prostimea (electoratul), netezirea
    creierului prin repetarea la nesfirsit a doua cuvinte ?!

  6. Cand marinaru’ venea cum vroia muschii lui si ocupa timpul tvr cu tot felul de declaratii, aberatii si reevaluari, parca nu i-am vazut pe la porti pe salariati, vociferand nemultumiti. Au halit banutii nostri bine mersi, iar acum cand ii strange la incheieturi, mie ar trebui sa-mi fie mila de ei? Daca nu s-ar mai lua cu japca banii de abonamente, tvr ar deceda. Sigur, tvr e un simbol, dar ar fi de stiut daca in alte tari tv publica are atatea canale. Inteleg ca toate promisiunile de la vorbe grele, cad? Pareau logice si destepte.

  7. O scârba imensa mi-a produs ,,marele specialist” Giugiu (oricum, întotdeauana l-am dispreţuit pentru cât de încrezut era şi pentru neinteresantele emisiuni pe care le făcea – asta în vremuri antice, că nu m-am mai uitat mai mult de 5 min. la TVR de ani buni). Ei nu văd ce raiting are TV la care lucrează? Şi mai au tupeul să se numească specialişti şi să le plătim noi taxa ca să-şi ia ei salariile! Că taxa e echivalentului preţului câtorva ţigări. Treba mea pe ce-mi dau eu banii. Mai bine îi dau unui om necajit, nu unora ca Giurgiu.

  8. “(…)dar in egala masura ma irita statul politienesc.”

    Toate statele lumii sunt state politienesti, fie ca ne place sau nu. Panopticonul functioneaza de cateva secole si tocmai din aceasta cauza te irita poate faptul ca statul politienesc isi face simtita existenta. Ne amagim crezand ca suntem liberi sau ca traim intr-o oarecare forma de democratie … ne exaltam pentru niste notiuni (vezi libertate sau democratie) care nu au referent in realiatea imediata …

    In esenta, cel putin din punctul meu de vedere, totul nu-i decat o mare mascarada pe banii romanilor care continua si in ziua de azi sa le plateasca salariile celor de la TVR.

    Nu stiu daca protestul este spontan sau organizat de sindicatul lor … sau daca sunt, de exemplu, platiti si pe durata protestului …

    Mi se pare cusut(a) cu ata de camulflaj … si toata manifestarea e demna de toata … jena

  9. L-am vazut si eu pe nenea ala disperat, care zicea ca programele de la TVR sunt cu mult peste cele de la alte posturi, iar daca ei sunt disponibilizati, principala problema va fi a celor care lucreaza la posturile private, pt. ca ei sunt atat de buni ca le vor lua locul, asa ca trebuie sa-i sustineti in demersul lor de a se opune restructurarii! =)) Mai mult, acelasi nene zicea ca datoria TVR-ului e una inventata si ca de fapt TVR-ul plateste atat de multe taxe si impozite la stat, incat ar trebui sa aiba datorii 0! :))) “Manifestatia” asta de azi imi aduce aminte de aia a “papioanelor”, de la ICR, cand le era frica “intelectualilor” ca ICR-ul devine o institutie politizata daca trece in subordinea Parlamentului. Ce panica ii cuprinde pe astia care lucreaza la stat, atunci cand li se inchide robinetul! Daca sunt asa buni ma gandesc ca se angajeaza imediat la privat, deci de ce tot scandalul asta?! Poate pt. ca sunt niste paraziti, care o duc bine pe banii publici?! :))

  10. Poate că n-aţi înţeles bine. Protestul s-a datorat modului în care dl. Săftoiu a gândit evaluarea tuturor salariaţilor. A fost ceva de genul salariaţii trebuiau să facă o cerere să fie evaluaţi… de o comisie care n-avea nicio legătură cu domeniul în care lucra fiecare… Şi s-a spus că dacă nu se semnează cererea, salariatul respectiv nu e primit la “selecţie”, deci nu la evaluare. Ca şi când nu s-ar fi ştiut că X sau Y lucrează în TVR. În afară de asta, noi zicem că, în mod logic, mai întâi ai o vizine privind grila de programe şi despre emisunile pe care vrei să le prizinţi pe post şi abia apoi să te gândeşti de ce şi de câţi oameni ai nevoie.
    S-a mai petrecut ceva asemănător cu nişte ani în urmă când oamenii au fost sfătuiţi să accepte plăţile compensatorii şi după aceea au f fost angajaţi alţi nepoţi, nepoate şi alte relaţii. POate ar trebui să mai renunţăm la şefi şi şefuleţi buni de nimic. La tot felul de deplasăti pe la festivaluri a unor persoane care n-au nicio legătură cu evenimentul respectiv. N-ar fi oare mai firesc să pornească reducerea numărului de salariaţi pin enunţarea la cei 800 angajaţi de dl. Lăzescu înainte să-şi dea demisia ? Oameni angajaţi cu salarii “de mare mizerie”. Dl. Săftoiu a spus , ca să fiu delicată, multe neadvăruri în emisiunea dv. în legătură cu xcostruile pentru Czltural şi costurile 0 pentru TVR Info (parcă). Prin urmare, poate că cei care au ieşit să protesteze, or avea dreptate. S-au săturat ca de 20 de ani să vină la conducerea instituţiei tot felul de neisprăviţi, puşi doar pe criterii politice şi care habar n-au ce înseamnă o televiziune şi nici nu vor să aibă habar fiindcă nu asta e menirea lor. Poate că oamenii s-au săturat să vadă tot felul de pile angajate numai în funcţii de conducere, servicii externalizate pe contracte cu tot felul de persoane care au firuliţe de apartament.
    Ar fi bine ca cei care vorbesc cu atâta dispreţ să se gândească la faptul că şi acolo lucrează oameni care n-au nicio vină că emisiunile sunt proste, că se fură şi care se simt, poate, jenaţi să mai soună unde lucrează.

  11. @Mihaella: arat eu a politruc?
    @sunny: cred ca de invidiosi nu-i oferteaza cei de la televiziunile private 🙂

  12. ca orice individ, ma gindesc asa:

    – in orice institutie publica / firma privata exista
    o schema ce se poate umfla daca magraonu’-sef vrea;

    – cind produci o emisiune te gindesti la costuri
    (cheltuieli de productie) si la venituri (alea din reclame),
    daca virgula costurile-s mai mari ca veniturile, inseamna
    ca ai o problema, deci: ori ti-ai previzionat gresit
    cheltuielile in raport cu veniturile, ori esti in afara
    domeniului, ori ti-ai pus emisiunea cind nu trebuie,
    ori esti hotarit sa faci banii praf cu orice pret.

    – dat fiind faptul ca TVR se sustine (si) din alocatii
    de la bugetul de stat (pe linga taxa tv, pe linga reclame
    si “alte surse”), nu prea ne fericeste, pentru ca o parte
    din banii fiecarui contribuabuil sint directionati si acolo;

    – atunci cind o televiziune isi alege o linie politica si devine
    instrument de propaganda, isi asuma asta/conducerea e constienta;
    cind e privata e OK, dar cind platim sa vedem politrucii ghertoi
    ce se dau pe sticla, parca nu mai e amuzant;

    – ca-n orice institutie de stat, exista si profesionisti,
    iar daca sint profesionisti, si politica postului public
    intra in contradictie cu constiinta/buzunarul lor, pot
    foarte bine sa se reorienteze in mediul privat ori sa apeleze
    la institutia protestului public/grevei.

  13. Hai ca s-a-ndoit conducerea si o lasa moale cu restructurarea!Ba,ddin partea mea,sa aiba TVR 10.000 de angajati,dar sa primeasca salariu din ce produc ei,nu din ce ma obliga pe mine sa-i dau de pomana.E dreptul meu sa aleg daca vreau sa ma uit sau nu,daca vreau sa platesc pentru TVR sau nu.Dupa ce ca suntem noi abuzati si voi,televiziunile private, discriminate,mai vin si cu pretentii de salarii si conditii,de platit ore suplimentare de balamuc,toate pe cocoasa noastra.Fata mea e medic rezident anul 3 si sta in spital zi lumina, zi de zi,pe un salariu de cacao:1100.De sambete si duminici,daca are un weekend plin liber,e smechera….ba se duce sambata,ba duminica,cum ii pica randul caci nu este personal suficient.Si astia vor plata dubla sambata si duminica si diurne si pe dracu’.
    Eu zic asa:daca o pot face rentabila cu 1000 de angajati,s-o faca,daca nu,s-o inchida.Romania nu mai are armata,si noi ne udam ca nu vom mai avea televiziune de stat?Romania nu mai are flota,nu mai are petrol sau gaze si dam ochii peste cap ca ramane tarisoara fara TVR!Cine ne mai spune noua cat de minunat este Basescu pe banii nostri?Ori suntem tampiti,ori tampiti….

  14. Imi pare rau de angajatii tvr, cum imi pare rau de toti oamenii care raman fara venituri pt a-si intretine familiile. De cateva zile dati si la observator si la sinteza reportaje despre romanii din spania, in special alcala.Frumos oras, l-am vazut acum 2 ani cand fimea a avut bursa si a studiat acolo un semestru.Cutremurator pt toata lumea, dar sa ne fie iertat cand tvr angajeaza ca si in alte parti doar pcr(pile, cunostiinte si relatii) si cand acolo in institutie sunt doar cativa profesionisti de marca, restul umplutura stau si ma intreb cum dracu de nu le-a inchis conturile si activitatea, ca si la coloseul oltchim, posta?…De cateva zile alerg pe la administratie, pt 2 impozite pe care le-am achitat de la inceputul anului cu taraita, am ajuns acum spre sf.anului sa platim o suma astronomica.Crezi ca daca am datoriile achitate integral, statul ma recompenseaza sa imi anuleze dobanzile si penalitatile pt platile neefectuate integral la timp? ei as, m-a ars la greu.Si atunci de ce noi ca privati, ca sa fim in continuare in piata platim la greu, si ne dam sufletul si cei de la stat(unii, nu toti) asteapta doar salariul si taxe pe care tot noi prostimea le platim,ca ei sa aive salarii mari si o televiziune publica in faliment cu emisiuni de tot rasul.M-am bucurat ca ai pus punctul pe i la colegul Razvan, faptul ca toti arunca bomba in piata ca: “Ciutacu-intra in politica”.stima

  15. Chiar nu exista nici o masura ferma de la baietii astia nou veniti la guvernare? Sandramaua asta corupta trebuia vanduta mai ceva ca ruinele de la vo fabrica post decembrista.

    Offtopic: Victor, nu te-ai saturat grav sa vina la tine in emisiune cate un sobolan rosu care sa dea vina de tot raul pe japitele portocalii? I p ma-sii, de la ei a inceput totul… (da, de la jegosul ala cu basca pt. care multi romani din Canada au condus mii de mile doar ca sa-l injure). Sunt absolut satul de rotatia asta nesfarsita de cadre care ni-l livreaza pe alde Zgonea, ma! Cu asta n-as avea curaj sa las telefonul pe masa… Vorba lu’ Mircea, n-avem alternativa, bre.

  16. Domnule Ciutacu,

    Sunt de acord cu dvs. ca in TVR sunt si oameni care ar trebuii sa plece. Dar sa nu uitam ca sunt multi profesionisti. Profesionisti care nu au acceptat sa faca “trasesim” cum fac unii jurnalisti sau personal de specialitate. Oameni pentru care TVR nu este a doua familie, ci pentru care TVR reprezinta familia. Din TVR ar trebuii sa plece cei care au fost angajati cu “pile” si pe criterii politice. Credeti ca prin aceste “selectii” vor pleca “leprele”. Va inselati.
    Uitati domnule Ciutacu ca TVR a fost “scoala” celor mai buni oameni tv care se afla acum in alte trusturi tv? Tudor Vornicu nu a lucrat la Antena si credeti-ma ca daca inca ar traii nici nu ar lucra.Pentru ca nu ar fi acceptat compromisurile.
    Citi bani a luat de la TVR dl.Radu Tudor colegul dvs. si multi alti “colaboratori” care acum improsca cu noroi aceasta televiziune?
    Vreti ca in TVR sa se lucreze ilegal cum se lucreaza in Antena si in alte televiziuni particulare cu nerespectarea CCM? Intrebati-va colegii din echipa tehnica de la Antena de la cine si unde au invatat meserie.
    Vreti ca TVR sa se transforme intr-o televiziune de “paparazzi”?
    V-am admirat dle Ciutacu si v-am urmarit emisiunie, dar se pare ca de cind domnul Ponta este prim ministru ati cam schimbat macazul. Oare va pot revedea pe niste liste la alegeri? Sau cine stie poate maine veti fi pus de “partid” intr-o functie de conducere in mult blamata Televiziune Romana.

  17. Pai,nu-i salvam de fiecare data cand platim taxa si le vin banii la nas?!Sub paravanul asa-zisilor “specialisti” timpu’ trece,leafa merge noi “profesionist” muncim.In esenta tvr este vaca lor de muls,iar acum nu mai ajung la tzatze.Intreb si eu ca multi altii,cate greve au pus in toti acesti ani,cati s-au revoltat cand ada mesesan si acolitii ei isi faceau mendrele in ditamai institutia,cand tvr era tribunul portocaliilor si a odiosului.As putea spune ca nu ma intereseaza deoarece nu ma mai uit la ei de ceva timp,dar,atat timp cat platesc taxa tvr pot sa spun cate ceva.Care dropii si zimbri,sa numaram precum steagurile de la primarie,mai sunt acolo ca doar in arhiva ii mai vedem,restul… umplutura pestilentiala?!.Pentru d’alde astia platim taxa si de aici si revolta mea pentru acest abuz.Se spune,ca realitatea o stim,ca suntem stat european,sa-mi spuna cineva unde in Europa se mai practica o astfel de taxa?.Intreb si eu ca prostul,daca tot suntem luati de prosti,se pare ca suntem eternii prosti la varsta intrebarilor!.

  18. @Vio: eu v-as da afara pe motiv de gramatica. pana sa ma vedeti pe mine pe liste (si va doresc sa traiti atat de mult), eu va platesc leafa. impreuna cu altii, din Antene sau de aiurea, care-s cu taxele la zi. si va suport eventualele internari si vizite la medicul de familie. fiindca Lazescu v-a lasat sportivi.
    mi-ati urmarit degeaba emisiunile. n-ati inteles nimic din ele. altfel, ma bucur ca ati luat legatura cu spiritul vorbitor al lui Tudor Vornicu. ar fi un bun subiect pentru Dan Diaconescu 🙂

  19. Bunica se uita doar la TVR1 de parca-i batuta-n cap. Nu vrea sa mute pe Protv, Antene Discovery sau Eurosport nicicum. Nici macar pe Trinitas, Taraf sau Euforia. Zice na nu intelege ce spun aia acolo :))

  20. Domnule Ciutacu,cum putem scapa de taxa radio-tv?
    unde erau “grevistii” tvr-ului cand boc taia pe capete drepturile oamenilor? nu i-am vazut asta-iarna printre demonstranti.Era prea frig afara?
    curios cum ,in perioada asta,pun toti de cate-o greva.

  21. Sincera sa fiu nu stiu daca este nevoie de mii de angajati la postul public de televiziune. Oricum intra foarte multi bani in bugetul acestei institutii pentru ca luna de luna platim obligat-fortat catre acesti angajati unii dintre ei cred ca sunt “specialsti” ramasi din aia 15000 ai lui Milica Constantinescu!!!
    Sa fim seriosi, am citit azi undeva ca va participa si Geanina Corondan si “alte vedete”…dar cineeste Geanina Corondan?! cum s-a lansat ea? isi mai aduce cineva aminte? nici lui JOJO nu-i dadea nimeni sanse si ea s-a lasnsat cam in aceleasi conditii dar ea s-a descurcat, a dovedit ca nu este atat de blonda pe cat pare!!!
    Personal, mi se rupe te toti “specialstii” de la TVR, sa ramana o suta dar sa-si merite banii furati din buzunarele noastre.
    sa le dedic un cantec educativ (sa invatam vocalele…) a,e,i,o,u,ă,î ….Ooooo,ooooo, Soliman Pasa mi s-a rupt in cur camasa, mi s-a rupt in cuuuuuur camaaaasaaaaa…….

  22. @Victor: aia cu Vornicu a fost de colectie =))

    @sister_of_moromete: Corondanca s-a lansat
    pe la inceputurile protv-ului, daca nu ma
    insel, la 1 dec. 1995.
    Doamna, azi sinteti intr-o forma de zile mari,
    “tineti-o tot asa” (nu camasa) ! 😀

  23. Domnule Ciutacu, daca pe noi ne-ati da afara din TVR din motive de gramatica, de ce nu ar pleca primul chiar domnul Saftoiu, care
    a afirmat la dvs in emisiune ca “a fost investit in functie”? Sau poate nu stiti ca “a investi” nu este tot una cu “a Învesti”! Ce sa faci, paronimele, bata-le vina! Luminita Marincov

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.