Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Claudiu Săftoiu şi şansele salvării TVR

Claudiu Săftoiu şi şansele salvării TVR

UPDATE: Înregistrarea emisiunii

După ce a apărut promo pe post, au început delaţiunile mărunte. Am luat act de ele, nimic spectaculos după gustul meu. Acum, însă, deja a început un soi de zvonotecă dementă potrivit căreia aş fi membru într-o comisie de evaluare a personalului din TVR. Ca să fie treaba oablă, luaţi de aici ce am şi declarat unui băiat de la Adevărul care a avut bună-voinţa să mă sune şi să ceară o confirmare: NU mi-a propus nimeni aşa ceva, NU mă interesează, NU vreau bani de la stat. Singurele evaluări pe care le-am făcut în media au fost la Jurnalul Naţional. Emisia din seara asta, cu Claudiu Săftoiu, are, printre altele, ca subiect restructurarea TVR, nu ca obiect de tranzacţie. Am mai gustat din dregătoriile statului, mi-e arhisuficient. Îi las pe alţii să râvnească la gard. Sincer să fiu, sunt uşor dezamăgit. Aştept şi eu o bârfă că mă face partidul (oricare dintre ele) preşedinte-director general al TVR, nu unul care să ia bani de la stat prin mila ăluia. Adică domnu’ Dan vrea să salveze Oltchim, iar eu să rânesc unde-au mâncat boierii-n TVR? Un pic de imaginaţie, copii…

P.S. Mai sunt câteva ore. Angajaţii nemulţumiţi sau părţile interesate pot scrie aici, sub pseudonim, delaţiunile lor cinstite de bine…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

42 thoughts on “Claudiu Săftoiu şi şansele salvării TVR

  1. Cred ca TVR ar trebui,in primul rand, salvata de ea insasi.Sunt curioasa cum gandeste dl. Saftoiu repopularea institutiei cu persoane neimplicate politic(de nicio parte)si competente pentru ce-si propune sa devina TVR.Daca isi propune sa fie eficienta sau sa aiba strict rol educativ,informativ,formativ.Cum scapa de sinecuristi,de nepoti si afini,de capuse.Oricum,n-am mari asteptari…

  2. Am mai afirmat-o si alta data, o reafirm si acum: mi se rupe de TVR si soarta ei. Traim intr-un medfiu concurential, unde audienta si profesionalismul trebuie sa guverneze. De ce sa platesc (prin subventie de la stat sau direct prin abonament) pentru ceva ce eu NU CONSUM?
    Sunt satul de gargara bazata pe lozincile “televiziune publica”,”emisiuni de cultura”, programe de interes public”.
    Vrei informatie pe sticla? Pune mana si plateste un abonament la un dealer de programe TV prin satelit sau cablu. Nu ai bani? Nu-i nimic, pana la urma nimeni nu are scris in gene dreptul la TV.
    Vrea guvernul anumite emisiuni tematice, considerate de interes national? Pai sa faca guvernul caiet de sarcini si sa deschida licitatie publica cu participarea tuturor televiziunilor, cu siguranta va fi mai ieftin decat sa sustina financiar un colos ca TVR.

  3. Da cei care au capusat TVR raman cu lovelele.Prostii le platesc si paguba.Ca in Romania nu exista DNA,PROCURATURA,RECUERAREA DAUNELOR PRIN SECHESTRU PE PROPRIETETI SI CONTURI.Toate castanele se scot cu banii,,prostiilor,, celor cinstiti si care muncesc .

  4. cum trateaza problema tov Saftoiu, pur managerial sau amalgamul tipic un pas managerial si doi politici???

  5. habar nu am ca saftoiu sa fie vreo lumina in management, iar cartoful fierbinte pe care se straduie sa-l tina in maini, nu se racoreste de loc, din contra! e interesant de vazut ce teorii ale salvarii tvr va emite deseara! oricum, dupa tudor gheorghe, pare un dus rece. si e.

  6. Sunt sigur ca dl.Saftoiu a fost numit acolo datorita competentelor si abilitatilor speciale pe care le are ca manager si va “salva” de tot TVR.
    Cel mai probabil,dupa alegeri vor majora taxa tv,ca e mai simplu sa jumulesti fraierii decat sa dai afara toate sugativele politice care au fost angajate in ultimii ani.

  7. Interesanta initiativa cu Euronews. Ma intreb daca a fost ideea lui sau e un proiect mai vechi.
    Inchiderea TVR Cultural si TVR Info – tot initiative pozitive, ca si reducerea costurilor in general. Din nou, nu stiu ce procent din aceste decizii ii apartine.
    Succes, Victor ! Abia astept emisiunea

  8. vreau sa stiu si eu de ce trebuie sa platesc taxa radio [& co] de 2 ori. odata ca firma, a doua oara ca persoana fizica, avand acelasi “sediu”. mentionez ca nu am radio 😀 iar tv-ul e pe cablu unde platesc alti bani. mai mult de atat… daca am chef sa ma uit la ceva 90% folosesc netul. nu ar fi cazul ca d-nu saftea sa ia niste decizii de genu… cine se uita plateste?

  9. Radio n-am in casa. TV-ul are telecomanda acoperita de panza de paianjen. Probabil il donez. Daca ma debransez de la enel si-mi pun panouri solare, mai sunt obligat sa platesc taxa radio/TV?

  10. @tractaribucuresti: da, platesti, daca ai firma [chiar daca n-ai curent in sediu :D]. daca te debransezi de la enel, ca pers fizica [nu stiu daca poti, eu stau la bloc… si n-am cum :D] probabil ca nu.

  11. ps: propun un sondaj de opinie… cati se mai uita la TVR? de ce suntem obligati sa platim ceva pe care nu “servim” ? 🙂

  12. @Victor: inca mai ai “rubrica telespectatorului”
    recte “Delatiuni cetatenesti de bine”, nu ? 😀

    Daca TVR incepe sa vinda de prin casa (sa privatizeze),
    pot veni si eu la licitatie, pe persoana fizica, precum
    “domnu’ Dan” cu sacosa de ieuroi ? :))

    Am aflat azi ca virgula Comisia Parlamentara de
    Control a SRI este un soi de “ghiseu de relatii
    cu publicul a SRI”.
    Imi suna precum exemplul luminos al Lulutei ce parca
    preluase prerogativele purtatorului de cuvint al
    institutiei in care lucra si trimetea e-amil lui
    Marean: “Fw: rechizitoriu vantu curatat ultima varianta”.
    http://www.ciutacu.ro/articol/cum-l-a-executat-kovesi-pe-vantu-in-evz/

    “Cum comentati ?” 🙂

  13. Invitarea lui Saftoiu la Antene arata incatenarea lui politica liberalo-voiculesciana. Lazescu se inchina la b1tv, Saftoiu la Anetene, acolo unde presteaza o alta nemernica- Lucia Hossu Longin. Mastile au mai cazut o data!!!!!

  14. @Mircea Morariu: m-am prins din prima, din mesajul de pe f-b. altfel, oamenii care au numai certitudini sunt imbatabili.

  15. Safoiu asta a produs si el in viatza lui una de 1 Leu la un particular sau e manager dupa ce a fofilit-o numai la stat ?
    Ma doare in fund ca a fost sef la SIE vreau maine sa fac un test de orice cu el . Il fac din orice unghi !

  16. “Inchiderea TVR Cultural… – tot initiative pozitive De Octav pe 5 October 2012 la 14:45”

    Chiar asa, suprimarea emisiunilor culturale este ceva pozitiv ? Ce bine, creierul este disponibil pentru Coca Cola si Dero…

  17. Poti sa spui si tu pe post sau in Juranlul unde a disparut Valentin Stan. Chiar il apreciam, ca pe tine de altfel…

  18. Buna ziua d-le Ciutacu,

    Am urmarit cu foarte mare interes emisiunea si ma bucur(sper ca nu degeaba) ca dl Saftoiu vrea sa faca ordine in TVR.Mie “nu mi se rupe” de TVR,pentru ca eu am invatat multe de la aceasta televiziune si mai sper…
    Am apreciat ca ati abordat suspendarea/anularea TVR Cultural-era un post pe care il urmaream mereu(coincidenta,m-am gandit in primul moment la dl Lese)- era un post extraordinar.Am vazut ca au suspendat /anulat emisinea “Confesiuni” a d-nei Marciuc,pe care o urmaream mereu cu mare interes-nu inteleg, ca aducea oameni de valoare.
    Telenciclopedia o urmaresc de cand eram copil si iata,am implinit recent 56 de ani…

    Vreau ,si incerc sa am incredere in dl Saftoiu si sper sa nu fiu dezamagita.

    Cu tot respectul pentru Dvs.,
    Ioanap

  19. Un singur post e de juns pe banii prostimii! Taxa radio-tv, CAS, CASS….. obligatorii si degeaba, toate pentru bani de furat!

  20. De ce factura de plata TVR este legata de factura de curent electric? In cazul meu platesc factura tv odata cu cea de la curent, atunci cand vine si o mai platesc inca o data la cablu, sunt abonat la dolce..am incercat sa fac demersuri sa anulez plata pt tvr cea care vine odata cu factura de curent, ca deja platesc si cablul, unde am postul tvr, dar mi-au zis ca nu se poate face asta, iar daca nu mai vreau sa platesc factura tvr cea care vine odata cu factura de curent, cica imi taie curentul… acum, eu locuiesc la tara, dar in oras, la Bucuresti de ex, nu e asa, prietena mea care e de acolo, ea nu plateste si factura tv separata de cea de cablu, la ea nu vine factura tv inca o data cu cea de curent electric, ci plateste numai cablul… ce fac astia ne iau de prosti? si aici nu e vorba ca unii platesc si altii nu platesc, ci de faptul ca e mafie mare, unii au de castigat mult de tot de pe urma asta..

  21. Intrebarile adresate lui Claudiu Saftoiu au fost corecte, pertinente, la obiec. Je vous l’accorde. Am vazut insa un individ bolnav de putere, dezorientat, care crede ca stie televziune dar care nu stie nimic. Care il are drept consilier principal pe un anume Zgabercea binecunoscut pentru distrugerile si prejudiciil aduse culturii constantene, institutiilor de spectacol de acolo. Am vazut un Arturo Ui in carne si oase.Un individ care nu stie ce vorbeste. Sper ca PNl sa nu mai faca inca o greseala- a cita?- fortindu-i renumirea.

  22. @Victor:
    1) delatiunile-s mai bune cu cit-s mai mari;
    2) iubim delatiunea, dar-l urim pe delator.
    Ce-ti mai rideau ochii in cap cind ti-ai rugat invitatul
    sa confirme ca nu esti tu ala cu disponibilizatul in TVR
    (btw: “tare” zvon, poti inaugrura o noua rubrica in ton
    cu Barfoteca de net: “Zvonoteca de net”).
    Cred ca multi dintre angajatii TVR au un nod in stomac
    cind aud numele tau, mai ales in urma articolelor despre
    anume dudui venite pe anumite filiere si pun pariu ca nu
    ti-ar displacea sa fii tartoru’ macar o ora in timpul
    evaluarii candidatilor de catre cele 14 comisii.

  23. Sunt specialist in RU, nu am crezut in viata mea ca voi fi martora la o asa restructurare. D-l Saftoiu cu ranjetul lui , fiindu-mi iertata expresia dar zambet mi se pare ceva care are loc atunci cand nu vorbesti de soarta a 875 de oameni.Plateste bani sa aduca in echipe de evaluare oameni din exterior. Credeti ca acei oameni isi iau pe constiinta decizia de dat afara pe cineva?Nu, ei vor lua numai banii dar vor lasa decizia tot celor din TVR (sau vor interveni poate pentru o ruda , cunostinta,amic).Ce sa spun am crezut ca cei 54 de ani le-am cam vazut pe toate dar m-am inselat.Nimeni nu poate fi evaluat in 10 minute, pe baza memoriului de activitate. ,,Vulpile batrane,, (unii salariati vechi multa, multa vechime dar care acum vin de dragul venirii la servici eventual o data pe saptamana) dar care stiu sa manuiasca cuvintele, relatiile, etc si cu un memoriu de activitate impresionant vor ramane si vor pleca cei tineri dornici de munca, de nou care itradevar pot da un suflu nou tvr-ului, vor pleca si vom vedea aceleasi emisiuni de pe timpul cand eram eu copil. In schimb USL a schimbat ceva . Si unde sunt cei care au adus tvr-ul in situatia asta? A e vorba de-a lungul celor 20 si ceva de ani tot de PSD. PNL, USL si cum corb la corb nu-si scoate ochii NU VOM AFLA NICIODATA.
    P.S. Ce cauta Saftoiu la Antena (tot respectul pentru emisiune) , la TVR face economie nu-si poate permite sa apara pe postul la televiziunea unde este director sa le explice salariatilor despre ce este vorba? Rusine d-le Saftoiu si rusine sindicatului din TVR ca nu face nimic ci ,,au pus botul” la tot ce face Saftoiu.

  24. TVR e un soi de BOR.
    N-ai cum sa-i pui la indoiala “misiunea”.
    Bani platiti aiurea de catre contribuabil.
    Apropo, de ce nu-si face si TVR hoteluri,
    mustarii, si alte alea ca ceilalti, ca sa
    se descurce in caz de ne-performanta ?
    Si unii si altii sint obedienti stapinirii,
    impunind viziunea (stapinirii) in rindul
    alora de mai casca gurile la ei, uitind de
    fapt care este rostul lor.
    Auto-sustineti-va, “fratiorilor intru
    acelasi crez” !

  25. Domnule Ciutacu ,locuiesc aproximativ cam in aceiasi zona ca si dv,si sant abonata ups .Nu inteleg de ce nu se aude CLAR antena 3 .Sunt oscilatii de sonorizare si nu stiu de unde vin…Cand vreau sa urmaresc linistita o emisiune trebuie musai sa intru pe calculator care ,dupa cum vad ,nu este afectat de problemele de sonorizare .Pentu mine este foarte inportant sa-mi vad emisiunile preferate zi de zi si nu inteleg cine saboteaza postul Antena 3 .Va multumesc !

  26. Cum era? Acum cativa ani, superbase ii facea pe plac “sotiei” si ii oferea “sotului” un post de sef la un serviciu secret? =)) Si cum, dupa un timp” i-a dat superbase un sut, “sotul” a reevaluat si a trecut repejor in barca anti-base? Si acum zice nasoale despre base, gesticuleaza, se indigneaza, ii pasa? Victor este dreptul matale sa alegi pe cine vrei sa inviti la emisiune, dar eu unul atunci cand l-am vazut pe personaj, am schimbat canalul, pt ca imi provoca voma!

  27. salut, vazi cata lume a comentat???!!!!!!
    scurt, tvr sa se sustina din publicitate ca si celelalte televiziuni, de ce sa fie privilegiati pe emisiuni de doi lei?!de ce? un raspuns ceva?!

  28. 🙂
    ce concediu mare are domnul Stan.
    Si mie imi placea emisiunea lui.
    Te-am vazut intr-o emisiune a domnului Gadea si faceai nota discordanta.
    🙂
    Se cam pornisera pe tine colegii din platou.
    🙂
    Bafta

  29. Rolul unei televiziuni nationale este de a educa si de a culturaliza. Este ridicol sa-i ceri autofinantarea. Dar poti sa-i ceri sa fie echidistanta din toate punctele de vedere. Cred ca ceea ce spunea Bernard Pivot in emisiunea Eugeniei Voda este adevarat: goana dupa “reiting” ucide valoarea emisiunilor TV si le arunca in bratele vulgaritatii si al inculturii (l-am citat pe B. Pivot, dar nu l-am plagiat!)

  30. Ca orice institutie de stat, a fost o vaca buna de muls. Am cunostinte, veterani ai televiziunii, care au fost indepartati din institutie, iar altii au rezistat cu greu n-a contat profesionalismul, ci doar apartenenta la multele gasti care s-au perindat pe acolo.
    Ca-n multele locuri unde politicul a patruns adanc, lucrurile s-au stricat rau de tot. Nu stiu daca dl Saftoiu, oricat de bune intentii ar avea, va putea face ordine. Cu siguranta se va alege cu multe, multe, injuraturi.

  31. Sa salvam ce domnilor, o rusine, o masina de manipulat, nu cred! Acesta televiziune trebuie sa aiba un singur canal care sa ofere educatie, divertisment si ceva stiri. Apoi trebuie sa consume extrem, extrem de putin, fiind televiziunea unei tari in plina recesiune economica!

  32. @Doru Danciu
    Bine ca se mai redifuzeaza unele emisiuni, cum a fost cea a Eugeniei Voda.
    Dupa @Mihai, TVR ar trebui desfiintata, asa incetul cu incetul.
    Eu vin si intreb. Banii aia multi, de intra din reclame, unde sunt ? Totusi, sa nu iutam TVR e o tv subventionata.

  33. Daca tot platim cu forta un abonament radio-tv. eu as dori ca nea Saftoiu sa faca pe dracu’n patru si sa selecteze cele mai bune emisiuni de pe fostul (din pacate ) TVR Cultural si sa excluda cele mai proaste emisiuni de pe TVR 2 si de pe TVR 1. Ca telespectator ,mi-ar place sa ramana macar emisiunile Eugeniei Voda, Garantat 100%, Teleenciclopedia, Memorialul Durerii,Concertele TVR Cultural,Confesiuni. In plus ar avea obligatia sa transmita toate competitiile sportive de anvergura , in special cele unde are si Romania concurenti,Formula 1, Moto GP,etc. Sa caute in arhiva TVR scenetele vechi si piesele de teatru cu cu distributiile geniale ale celor mai indragiti si valorosi actori romani , sa dea de exemplu , Stan si Bran,Charlie Chaplin,The Simpsons, desene animate de Walt Disney, nu porcariile ce se dau in zilele noastre ce tampesc copiii,emisiuni gastronomice,documentare, samd.Cu un corespunzator, sunt sigur ca se pot face puncte de rating frumoase daca isi pun un pic mintea si vointa la contributie. Daca tot contribui si eu la salariile lor prin taxa radio-tv mi-am permis sa le dau niste mici sfaturi prietenesti.

    P.S. Si sper sa nu mai vedem mancatori de cacat politic pe posturile TVR.

  34. @Doru Danciu:

    – cite surse de finantare are la dispozitie TVR
    (multi dintre noi le stim) ?

    – care sint cheltuielile principale permanente
    (de personal, de deplasare, de productie, etc)
    si care au fost tunurile din ultimii ani, adica
    cheltuieli pe emisiuni neperformate (achizitii de
    cutare obiecte de inventar si cladiri, deschiderea
    si mentinerea [pe bani-bani, neneaca !] unor noi
    canale TV in conditiile in care ratingul tinde
    catre zero ce deservesc politic, samd) ?

    – dat fiind faptul ca directorul general e numit
    politic, poti doar sa-i ceri “mai subtire, bre
    cu pianu’ politic pe scari si cu propaganda !”;

    – ratingul nu e intr-o relatie de interdependenta
    cu vulgaritatea, A3 e un exemplu.

    Acum, judecind mai simplist (ca mine), n-ar fi
    oportun ca TVR sa-si pastreze:
    – 2-3 posturi tv (e.g. 1 generalist, 1 de sport
    si unul de cultura) ?
    – sa-si mentina la un nivel de bun-simt atit cheltuielile
    (de orice natura), cit si numarul angajatilor ?
    – sa se renunte la taxa radio-tv ?
    – emisiunile neinteresante, politizate, bugetofage
    sa dispara din peisaj (precum slugoii incompetenti) ?

  35. Iauu tata ce mi-ar fi placut. Ciutacu la un birou
    si sa intre rind pe rind pentru evaluare tot personalul basist de la TVR-1. Ptiu drace !Poate vorbesc intr-un ceas bun si vom vedea si minunea asta.

  36. vali stan era acum o saptamana prin parcul tineretului
    va ajunge si el ca cristoiu?

  37. victor te intreb oarecum offtopic crezi ca o sa prindem in viitorul apropiat Zile Mai Bune in Romania? Ce ai face daca ai avea putera, ce ai schimba… ar fi tare daca ai raspunde 🙂 mersi

  38. Eu cred ca sansele relansarii TVR se apropie de zero. Si asta pentru ca desi acolo se lucreaza cu cifre, acestea sunt scoase din burta, ca sa dea bine in rapoarte si fara de a fi sustinute de un plan coerent sau fara o justificare practica.
    Pentru a demonstra e suficient sa analizam organigrama propusa pentru reorganizarea TVR. Sa luam de exemplu studiourile teritoriale, sunt in total 5 locatii ce insumeaza exact 420 de angajati: la Iasi=80, Craiova=80, Timisoara=100, Tg Mures=60 si Cluj=100. E frumos ca se lucreaza cu cifre ‘rotunde’, ca sa nu-i incurce pe cei din sectorul financiar/economic, dar acestia sunt angajati intr-un raport de 3 persoane din totalul de 80 la Iasi, 4 din 100 la Cluj si mai multi la Tg Mures, adica 4 la 60 sau chiar 5 din 100 la Timisoara si 5 din 80 la Craiova. Ar putea cineva sa ne explice care sunt justificarile pentru diferentele din organigramele statiilor locale?
    Si de ce, de exemplu, sunt cate 3 persoane pe pozitia ‘Servant Pompier’ la Iasi/Timisoara /Cluj, dar cate 4 la Craiova si la Tg Mures? Se aplica o alta legislatie PSI in fiecare locatie?
    Si daca incepem sa cautam mai bine printre cifre, observam ca pentru sediul central din Bucuresti situatia este din “O scrisoare pierduta” de Caragiale: “Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica”…
    Astfel se pastreaza loc pentru un numar de 20 persoane in noua schema a departamentului HR, ca daca tot se disponibilizeaza un numar mare de persoane, acolo trebuie sa ramana suficienti angajati ca sa-i numere pe cei ramasi, nu? Pe de alta parte, la Directia Economica sunt 68 de persoane, dar suplimentar, in diverse alte departamente sunt angajate pe post de contabili/referenti in economie/consilieri economici/economisiti/etc inca un numar de 31 de persoane. In plus se pastreaza in continuare o multime de posturi de consilieri sau referenti de specialitate, alocati fiecarui sefulet de department sau sectie, ca sa nu-si mai bata capul seful cu detaliile necesare, ei urmeaza doar sa semneze hartiile ca primarul…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.