Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Luxul personal al detaşării politice

Luxul personal al detaşării politice

Nici un interes – naţional, internaţional, planetar sau galactic – nu mă va face să susţin în alegeri nişte trădători. Şi aici mă refer la acei oameni care, după ce se cocoaţă-n jilţuri pe susţinere populară, uită cum au ajuns acolo şi trădează speranţe, aşteptări. Când şi dacă girez public (din convingere, oricare ar fi aceea) pe cineva, iar acel cineva îşi bate joc degajat de aşteptările oamenilor care şi-au făcut timp să se uite la mine, relaţiile dintre mine şi dezamăgitor se schimbă radical. De cele mai multe ori, schimbarea e ireversibilă. Fiindcă n-am interese politice şi/sau economice personale care să mă mâne-n luptă. Iar bătaia de joc la adresa oamenilor o iau personal.

Ca să fiu extrem de concret, în piaţa asta politică săracă, am văzut în USL alternativa la total nefrecventabilul şi nocivul Băsescu, împreună cu toată gaşca lui de curve, hoţi şi analfabeţi. Acelaşi beneficiu l-a avut şi Geoană, înaintea constituirii USL, din partea mea. Prima apariţie de tandem Ponta-Antonescu s-a petrecut la Vorbe grele. Nu m-am topit după ei, nu-s naiv. Dar, pe principiul că până şi foca de la circ e mai bună decât ăla, am fost, hai să zic, mai amabil. Am făcut-o, de fiecare dată, asumat. Şi cred şi acum că bine am făcut. Dar, când ăştia au început să se comporte ca ăilalţi, s-avem pardon, tovărăşia noastră s-a cam terminat. Tratamentul de care au parte de la mine e similar cu acela al celorlalţi. Am înghiţit cu greu explicaţiile străvezii pentru capitularea în faţa Înaltei Porţi la referendum. Dar batjocura Oltchim şi mai ales atitidinea slugarnică în cazul Kovesi (o bătaie de joc la adresa tuturor protestatarilor din iarnă şi a oamenilor anchetaţi de inchiziţia băsistă pentru că au votat la referendum) au umplut paharul. Nu trec la secta Martorii lui Băsescu, n-am luat-o razna şi nici nu-s de vânzare. Îl detest peste măsură pe individ şi eu nu-s Cristoiu. N-aş putea suporta să mă scuipe lumea pe stradă. Dar pot să-mi permit luxul detaşării.

UPDATE: După ce a cerut scuze conducerii guvernului şi PUBLICULUI pentru rateul de la Oltchim, vedeta demisionară de la OPSPI Remus Vulpescu a rămas administrator special al Hidroelectrica. Numit şi ţinut în funcţie de statul român, prin Ministerul Economiei, probabil ca-n detaşarea lu’ Kovesi la MAE, pe baza experienţei acumulate şi a rezultatelor obţinute. Succes în alegeri!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

71 thoughts on “Luxul personal al detaşării politice

  1. cred ca ar fi o idiotenie sa ne imaginam ca in viitorul apropiat sau chiar mai indepartat, in Romania, populatia va avea un nivel de trai decent. in timp ce usl-ul nu stie cum sa procedeze pentru imbunatatirea situatiei econimice, ceilalti nu stiu decat cum sa fure deci pe cale de consecinta noi o vom duce din ce in ce mai prost…dar ce vreti toti gasperii ce-au fost in ultimii douzeci si doi de ani la guvernare nu au facut decat sa ne vanda, de am ajuns acum o colonie, asa ca…
    probabil ca indiferent cine va castiga alegerile in decembrie, situatia interna se va deteriora constant incat se va ajunge la un punct critic, cand orice este posibil si nimic previzibil, situatie pe care n-as prea vrea sa o petrec…posibil ca anarhia ce se va instala in viitorul apropiat sa ne apropie mai mult de situatia din orientul apropiat decat europa occidentala, si atunci democratia domnului kalasnikov sa fie oare viitorul nostru?

  2. de aceea nu doresc sa ma intorc in Romania, niste hoti inlocuiti cu alti hoti..nu e o tara asezata domne, lucruri simple si clare.adunatura de parveniti, neciopliti si mafioti..

  3. In lipsa ideolgiei tot ce ramane e ciolanul

    Altfel specimene in stare sa spuna senin aidoma lui Lascar Catragiu smardoiului sef din epoca = Regele : ” maiesta aiasta nu se poate” vor fi din ce in ce mai rari si din ce in ce mai nesemnificativi.

    Altfel catzi dintre cei care stiu ca a existat un om care a avut tupeul sa iii zice Regelui Romanaiei un Nu hotarat stiu la ce s-a referit respectivul nu si se pot identifica cu respectivul nu?

    Da, cineva in istoruia scrisa a Romaniei i-a spus in public un NU regelui.
    A contat oare asta ?

    Nu,si asta nu deorece respectivul NU (ref o idila a printzului mostenitor) nu insemna nimic pentru nimeni.

    De ce crezi tu ca actuala ta imburicare a ta luata punct cu punct inseamna atceva?

    Da actualii si fosti mana in mana nu au fost in stare sa salveze Olchimul dar oare care din ideilie pe care tu le-ai mestecat atatzia anui la TV ar face-o ? Eu cred ca nici-una.

    Eu cred ca pentru ce s-a intamplat la Oltchim in ultimii 4 ani ani in care si tu ai aparut apropape zilnic la TV toata gargare pe care tu si colegii tai atzi mestecat-o aproape zilnic la TV sau in presa are aceiasi valoaer ca si pisatul cainelui de langa gard pentru turma de vaci care s eindrepata catre abator.

    E usor sa spui depsre fostii tai colegi de platou Ponta, Corlatzean sau Campeanu ca sunt doar niste clantzai si atat. Dar tu, tu care i-ai promovat pe singurul principiu ca stiu si pot sa dea cu clantza in locul tau la tine in emisiune, tu, tu n-ai si tu o contributize in chestia asta, in acesta contraselectzie ?

    Daca tu tot ce ai facut este ca : “am văzut în X alternativa la total nefrecventabilul şi nocivul Y, împreună cu toată gaşca lui de curve, hoţi şi analfabeţi”

    Daca tu nu ai stat in picioare pentru X sau pentru Y ci doar IMPOTRIVA lui X sau a lui Y de ce te minunezi ca X sau Y nu itzi cer parerea despre modul de impartzire a ciolanului.

    Cei ce ajung in varf ajung ajutatzi de o mare armata de trupetzi. De o armata de trupetzi disciplinatiz. De o armata de trupetzi care trag in jug pentru ei. Si in lipsa unei idelogii care sa-i aburesca pe trupetzi sa atraga in jug mocca tot ce ramane e ciolanul.

    Si daca in lipsa ideologiei tot ce ramane e ciolanul iar pe moment tu nu te dedulcesti pe moment la ciolan desi te pretinzi “obiectiv” si “impartzial” deci schimbacios si ca atare potentzial mancator de ciolan cine crezi ca itzi da ascendentul moral sa ii condamni aici pe blog pe totzi acesti Agamitza Dandanache care AU FOST, SUNT si VOR FI rontzaitori de ciolan in toate partidele si cu toate guvernele si ii promovezi apoi la tine in emisiune? Ca si ce chestie ?

    TU si nu eu, TU l-ai avut pe Saftouiu la tine in emisiune cand se dadea opozant de catifea.

    L-ai intrebat atunci cu subiect si preducat :n “cum va taia el captele masinii de propaganda din furaciunea basista masinarie care paraziteaza bugetul de stat daca si cand va ajunge el la putere ?”

    Atunci de ce ii ceri azi competentza in a face asa ceva ?

    Dar pe Corlatzeanu ?

    Dar pe Ponta ?

    Atunci de ce te dai azi smardoi, azi cand intrebariel care ai uitat sa le intrebi ieri se razbuna pe noi.

    Tu ai prestat gratis si nu ai cerut probe de atasament ideologic la gargara ta si acum te plamgi ca fumul s-a risipit si respectivii itzi cam , ne cam trag tzeapa ?

    Eu itzi zic ca ai fi putut sa ii alegi mai bine caci foca de la circ odata ce numita ministru nu se si poate comporta ca si un ministru oricat de mult ne-am putea noi dori asa ceva .

    Noi ne-am zbatut si am am dat din coada ca si leul in turbare pana s-a numit mascariciul presedinte si foca de la circ prim ministru ?

    Noi.

    Atunci de ce ne mai minunam atata ca acestia sunt in practica ceea ce noi in teorie stiam dintr-u inceput ca sunt.

    Vrem ceva mai bum poate ca ar trebui sa n-i facem. In cazul tau si a celor ca tine sa ii promovam.

    Si repet in lipsa ideologiei care sa ne faca sa facem ceva si in contra intereselor noastre imediata pentru ca asa se cade, asa e bine, asa e drept si mai ales pentru ca nu putem face altfel tot ce ramane e CIOLANUL.

  4. Victore, iti inteleg amaraciunea – este si a mea.
    Din pacate, observ cu tristete ca Romania nu are personalitati politice, ci politicieni marunti. Singurele personalitati din viata politica care i s-ar fi putut opune lui Base au cam disparut din viata politica – Iliescu s-a “pensionat”, ca altfel intra in conflict cu grupul Ponta, iar pe Nastase l-a “retras” basescu, varandu-l la puscarie (stia basescu de ce trebuie sa scape cu orice pret de el). Pana si din puscarie Nastase este mai lucid si mai corect implicat decat actuala conducere a USL. Ma uit pe “piata politica” a Romaniei si ma ingrozesc – la dreapta vamesul Blaga, securistul utecist MRU si manuitorul de usturoi chinezesc Neamtu (te ia cu frig). La liberali – Antonescu care si-a cam pierdut din farmec si care vorbeste cam putin si repetitiv spre plictisitor (parca s-a cam ingrasat in cele cateva luni de scaun de presedinte al senatului), cu o garnitura de liberali de tip Catavencu, plicticosi si fara verva (daca vine David la TV adormi pana spune o propozitie plicticoasa si fara substanta), care in guvern fac numai tampenii. Noroc cu marele actor Mircea Diaconu care ii mai scoate din rahat cu intelepciunea lui morometiana.
    La PSD targedia este si mai mare – Ponta bajbaie intr-un guvern cu penelisti tafnosi, cu o infrastructura de resurse umane bine impanata cu oamenii PDL, care ii saboteaza la lumina zilei, cu interese centrifuge in partid, legat de maini si de picioare de oamenii de la Bruxelles si SUA devotai lui Basescu, nu prea are loc nici macar de un joc doi la stanga-doi la dreapta.
    PSD nu mai are personalitati care sa sprijine coerent o guvernare.
    Eu inteleg ca marja de miscare a USL este aproape de zero, dar faptul ca nici atat cat o au nu o folosesc te aduce la disperare.
    Povestea cu Oltchimul, daca reusim sa ne detasam de circ, are o parte buna – nu au pus polonezii mana pe combinat. Daca se intampa asta, combinatul nu avea nici o sansa.
    Unde este marea greseala? Pai accentul pus pe bani. Negocierile trbuiau intrerupte dupa 48 de ore cand DD nu a depus (comform propriei oferte, care devine obligatorie dupa adjudecare) PLANUL DE AFACERI si echipa de management. Ce drek sa negociezi in orb daca nu ai depus un plan de afaceri care contine descrierea afacerii ulterior privatizarii, planul de achizitii (cu investitii, termene de realizare), cu studiul de piata, plan de marcheting si mai ales cu FLUXUL DE NUMERAR si analiza economicco-financiara a afacerii. Ma intreb ce naiba stie Vulpescu din toate astea daca a negociat fara acest PLAN de AFACERI. DD trebuia expediat in secunda doi daca nu a depus planul de afaceri si circul oprit.
    Am senzatia (lucrez in domeniul consultantei in afaceri de aproape 20 de ani) si ma socheaza cat de putin sunt pregatiti astia care lucreaza in domeniul privatizari. Daca eram in echipa de negociatori il expediam pe DD pe baza propriei oferte – nici nu mai ridicam problema banilor.
    Ce contract voia DD daca el nu a fost capabil sa puna la dispozitie planul de afaceri? Ce voia sa negocieze? Vorbe? Ca sa puna conditii la incheierea contractului, acestea ar fi trebuit sa se regaseasca in oferta. Eu nu acceptam prin caietul de sarcini o oferta care nu avea atasat un plan de afaceri si asta ar trebui sa fie cerut la orice vanzare de pachete majoritare dintr-o companie de stat.

    In rest ce sa spun.
    Povestea cu Kovesi nu m-a suparat asa de tare. I-au dat o functie de nerefuzat, ca sa aibe motiv sa nu o puna sef la DNA. Fiind o functie guvernamentala, la prima miscare nerezonabila o pot revoca. Din sefia DNA nu se putea face asta. Acum Pivniceru are un motiv sa nu o numeasca la DNA – are o “fonctie” importanta pentru Romania. Daca nu faceau miscarea asta, ar fi iscat un scandl monstru refuzandu-i “profesionistei” postul de sef DNA!
    Cred ca rolul vostru, al presei este ca, incepand cu noua constitutie, procurori sa devina avocati ai statului si sa-si piarda statutul de magistrati. Apoi tot in noua Constitutie trebuie sa se treaca mecanisme de control al puterilor in stat. La ora asta avem puteri suprastatale, care fac ce vor in organisme formate din cativa oameni, care practic fac ce vor, fara a le putea face nimic – si aici ma gandesc la CSM si CCR.
    Ne-am trezit ca in Romania, nu Parlamentul ales de popor are puterea ci niste organisme gen CCR si CSM, care sfideaza chiar legile tarii.
    Cel mai tare m-a amuzat cum s-a intrunit CSM in regim de urgenta pentru Kovesi, dar nu au simtit nici o urgenta cand tara nu avea ministru de justitie si trebuia sa ia act de demisia Monei Pivniceru.
    Organismele astea care tin Romania CAPTIVA, nici macar nu se mai feresc sau straduiesc sa ne dovedeasca impartialitatea – ne scuipa de-a dreptul intre ochi.

    Apropo de partide.
    Incepe sa-mi placa tot mai mult PC – oare de ce Maria Grapini, pe care o cunosc de vreo 15 ani, nu si-a gasit un loc in guvern, pe la ministerul economiei? Sa nu crezi ca o promovez. Am avut momente cand m-am contrat cu ea, dar vine din mediul de afaceri si stie ce este necesar economiei romanesti.
    De ce nu faci o emisune cu Daniel Constantin sa ne expuna strategia lui pe agricultura – este dintre putini tineri din guvern, care chiar se pricepe la ceea ce face.

    In concluzie, ai dreptate, dar cand ma enervez foarte tare, ma gandesc ca se poate intoarce un guvern PDL cu MRU in frunte si ma linistesc.
    Daca castiga alegerile, USL trebuie sa faca un lucru esential – sa schimbe legile sigurantei nationale si bugetele serviciilor sa fie controlate in Comisii speciale ale Parlamentului (pana si in SUA Congresul controleaza bugetele serviciilor). Pana nu vom controla democratic, modul cum cheltuiesc serviciile banii, precum si sursa venturilor lor extrabugetare, ceea ce s-a intamplat cu refrendumul se va repeta la infinit. Puterea nu este la Basescu, ci la servicii, care il tin pe Basescu tocmai pentru a-si prezerva PUTEREA (mai ales financiara)!

    PS Acum o au pe Firea in PSD. De ce drek nu o fac purtor de cuvant al USL? Am cunoscut-o cand era purtatoarea de cuvant a lui Isarescu si cred ca s-ar descurca foarte bine si ar avea si USL o “imagine” in fata presei.
    Am senzatia ca se gandeste si se reactioneaza cu incetinitorul, ca atunci cand derulezi un film la relanti, de te plictisesti pana vine imaginea urmatoare!

  5. Pacat.Nu credeam ca va fi o minune..dar nici ca vor juca asa prost.Decat Basescu…in noiembrie tot pe usl am sa merg desi asa…vesnicul vot negativ cu jumatate de masura.
    In mama ei de treaba.

  6. Totusi… as zice ca detasarea asta ar presupune mai putina virulenta… Presei basiste ce-i mai ramane de adaugat dupa ce te exprimi tu ? Am aflat din surse sigure ca pana si Spartlakur, legionar notoriu care te ura din calcaie pana de curand, poate fi auzit murmurand, cu admiratie si invidie totodata, de cate ori te citeste/asculta: “Ce bine le mai zice, manca-i-as pulica lui de ovreias…”.

  7. @Bubulea: mi se rupe-n paispe de trairile presei basiste de tip legionar. virulent am fost cu unii, virulent sunt si cu ceilalti. si inca-s prea bland…
    @laur22: da, eu sunt de vina pentru tot 🙂

  8. Uneori, soarta este cumplit de cinica. L-am urat pe Ceausescu si am crezut ca unul mai rau ca el nu ar putea sa conduca Romania vreodata.
    Acum, daca prin absurd ar fi pus sa candideze alaturi de Basescu, probabil ca ar castiga detasat, inca din primul tur, cu tot cu eventual cvorum.
    Basescule, tu realizezi asta? Tu intelegi ca lumea l-ar prefera pe Ceausescu in locul tau?!

  9. pana la acest referendum si pe aici aveam iluzia ca in europa, america lucrurile sunt simple si clare, dar ne-am trezit imediat ce ne-au pus pe coji de nuca in timp ce o armata de denigratori umblau cu democratia si cu legea-n gura.

  10. Nu cred in sindicate, in vot liber exprimat si, ca urmare nici in guvernare. Facem ce trebuie, altfel zburam. Sigur, nu este o scuza, dar pt. mine este foarte clar cine si unde ne conduce…

  11. in 20 de ani statul a facut numai tampenii. a privatizat masiv. de fapt a vandut tot. pe nimic. de ce nu si-a pastrat actiuni la unele societati- cca 30% i-ar fi permis sa participe la decizii in AGA, sa se opuna…
    desi in toata Europa transportul feroviar de marfa este de stat la noi se vinde.
    CFR marfa – ca si CFR calatori au in gestiune vagoane trase pe linie moarta de 20 de ani. ce a mai ramas din ele nu stie nimeni. dar ele raman in gestiune pt ca aduc o contributie la capitalul social al societatii. ce investitor o sa dea banii far sa vada marfa?
    si cand o sa vada o sa faca o oferta pe masura. ridicola. dupa ce o sa cumpere o s avanda la fier vechi vagoanele alea si o sa isi scoata f repede cca 30% din investitie.
    in ce tara traim ?

  12. Victore, aseara dupa ‘primele comentarii” facute de Mircea, am dat fuga “sa te citesc” Ai perfecta dreptate. De altfel, eu am mai scris pe aici ca ponta e tare fragil. Unii mi-au adresat injurii pe care nu le meritam dar se vede ca incet ,incet lumea isi da seama de mizeriile acestui sarpe cu ochelari. Am crezut si am sperat ca si tine ca POATE ASTIA O LASA DRACULUI APUCATURA CU ARANJAMENTELE TRANSPARTINICE. AS…! E LA FEL FRATE. IN NAIVITATEA MEA AM CREZUT CA POATE SE VOR DESPARTII DEFINITIV DE MAMA COMUNA …FSN. MAI ,DAR ASTIA NICIDECUM NU VOR. NU STIU CE-I ATRAGE. EI …CEI ATRAGE…BANUUUUUUUL.Victore iti dau un exemplu concludent, pe care l-am transmis si ABRAMBURICAI(de altfel o respect dar e tare naiva); LA INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN CLUJ A FOST NUMIT UNUL CUIBUS(PSD-IST CU CEAS DE 20000 DE EURO). NIMIC DE ZIS ,POATE OMUL E BUN. DAR SA VEZI CE A URMAT. IMEDIAT FOSTA INSPECTOARE ANCA HODOROGEA ,PDL-ISTA IN CUGET SI SIMTIRI…..A FOST NUMITA DE ACESTA INSPECTOARE DE ZONA. Iti vine sa vomiti nu alta. Dupa ce acest Cuibus a schimbat pana si toate directoarele de gradinita acum HODORONC TRONC O TRIMITE PE ACEASTA PDL-ISTA SA…LE VERIFICE PE PSD-ISTE. E NOAPTE MINTII CUM SPUNETI VOI. EU CRED CA DACA VA APLECATI PUTIN ASUPRA SUBIECTULUI …O SA AVETI CE TOCA VREO 3 ZILE. CE ZICI? In rest (sunt ofiter in rezerva) m-am cam lamurit si cu acestia. ASA SLABI NU MI-AM INCHIPUIT CA O SA FIE. VICTORE, EU CRED CA NU NE RAMANE DECAT SA LUPTAM FIECARE PENTRU NOI SI FAMILIILE NOASTRE. ITI DORESC SA AI PRIZA LA PUBLIC SI SA RAMAI ASA CA SI NOI….CUVINTE PUTINE, APSATE SI LA OBIECT. Trebuie cumva treziti cei care totusi mai vreau sa faca ceva in tara asta. Te urmaresc diseara…

  13. Singura sansa ramane ca PC sa parga putregaiul numit USL si sa candideze singur la alegeri. La cum se comporta PSD si PNL si la cum ARD gazul aia de dreapta, va reusi sa catalizeze masele si sa obtina peste 50% la alegerile parlamentare. Raman doar doua intrebari:
    – cine va fi premier
    – cine va candida la prezidentialele de la anu

  14. Chestiunea cu oierul candidat din partea USL in sectorul 6 ma dezgusta total. Daca se confirma, atunci USL a perdut votul meu.

  15. A-m atras asupra mea foarte multa ura de la PDL , mi-am pierdut locul de munca , neacceptind sa fiu calcat in picioare de Basisti, ca cei de la USL sa aduca acesti indivizi in rindurilr lor sa fiu marginalizat si ma-i mult amenintat ca i-mi dau si sotia afara ,daca nu-i sustin pe cei care mau dat afara, intimp ce PDLISTI acum PSDISTI isi continua obiceiurile , eu merg nainte cu gandul ca nu avem clasa politica . Partidele sunt grupuri de infractori constituite legal in care daca nu esti hot nu ai ce cauta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.