Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-mi provoaca scarba > Mămicuţele şi bebeluşii să mai aştepte! Să înveţe tanti cum lucrează Parlamentul

Mămicuţele şi bebeluşii să mai aştepte! Să înveţe tanti cum lucrează Parlamentul

– După ce l-a înjurat electoral aiurea pe tiran că refuză, hainul de el, să promulge majorarea limitată a indemnizaţiilor pentru copii, madam Câmpeanu (parlamentar în exerciţiu) a aflat cu uimire că un act normativ trebuie aprobat de ambele camere. Şi a emis nişte scuze proaste. Eu insist de luni de zile că femeia asta, care de când e ministru a produs în spaţiul public maxima dezvăluire că nişte asistente băteau nişte copii cu dizabilităţi (în timp ce pedeliştii vecini şi prieteni au fugit cu miliardele POSDRU), dar ne anunţă de fiecare dată cum se luptă, face USL-ului mai rău decât toate plagiatele, Oltchimurile şi incompatibilităţile la un loc. În esenţă, ori nu mă aude nimeni, ori e din ciclul l-a pus patronul s-o ponegresc pe demagoagă.

– În loc să fie dat afară cu şuturi în cur de la OPSPI, ridicolul ăla de Vulpescu a fost lăsat să demisioneze şi să pară demn. Da-i bine merci, în continuare, administrator special la Hidroelectrica. Ar fi păcat să se lichideze măgăoaia de stat fără moţu’ de la bască. După ce useliştii l-au umplut pe marţafoi de respect pe relaţia folclorică bilaterală cu domnu’ Dan, mai bine-l trimiteau la pachet cu Luluţa la Bruxelles, să nu se plictisească baschetbalista anticorupţie fără sepepistul ei preferat.

– Părerea că Martorii lui Băsescu au produs cele mai corupte şi ticăloase guvernări din istoria postrevoluţionară nu mi-o schimbă nimeni. În schimb, mi se cimentează cea potrivit căreia asta de acum e (măcar) cea mai abulică dintre toate.

UPDATE: Mi se pare superb că, înainte să-şi lanseze candidaţii la parlamentare, coaliţia de guvernământ anunţă că vrea să mărească taxele. Eu zic că nu-i de ajuns pentru pierderea alegerilor. Ar putea încerca o nouă naţionalizare; cu mai mult succes…

Comentarii

comentarii

Similar Posts

21 thoughts on “Mămicuţele şi bebeluşii să mai aştepte! Să înveţe tanti cum lucrează Parlamentul

  1. Eu zic ca e extrem de greu sa nu pari un prost cand ai de-a face catusi de putin cu Dan Diaconescu intr-o chestiune publica. Nu ca i-as lua apararea lui Remus Vulpescu, dar eu stiu ca in spatele privatizarii a fost ditamai firma PriceWaterhouseCoopers. De ei de ce nu zice nimeni ?

    Cel putin pentru mine, intrarea in faliment a Hidroelectrica mi se pare o miscare geniala. Dar se pare ca provoaca mult deranj, se pare ca erau multi conectati la biberoanele de acolo.

    Iar despre Mariana Campeanu, dupa mine e prinsa intr-un joc in care nu are puterea sa joace. Basescu a reusit sa o faca sa para proasta (desi faptul ca a intarziat acel act normativ nu are nici o scuza, chiar daca vine dupa 2 saptamani si spune ca mai trebuia nu stiu ce la el), dar intrebarea e, pe cine nu reuseste Basescu sa-l faca sa para prost, daca vrea cu adevarat asta ? Toata chestiunea e ca noi sa ne dam seama ca razboiul politic e in plina desfasurare, chiar daca Basescu nu mai apare pe la televizor. Si inainte sa o injuram pe doamna respectiva, poate ar fi bine sa studiem mai bine circumstantele.

    Parerea mea.

  2. @Catalin: tie geniala, mie ciordeala 🙂
    PWC nu a lasat asa de laxe conditiile de participare, da’ nu caraie, ca nu mai pupa contracte guvernamentale. ti-o spun eu

  3. Auzisem ca Mariana Campeanu e ceva nepoata a lui Radu Campeanu (nu stiu daca-i adevarat). Pe urma o fi vreun functionar mediocru, dar cu state vechi in domeniu, a fost impinsa in fata de rude si pe plan politic si acum e luata in calcul in orice echipa guvernamentala din care face parte PNL pentru ca “are experienta”. Ca sa fiu foarte sincer, foarte putini imi lasa o impresie deosebita. Am inceput sa-i prefer pe mediocri in locul ticalosilor.
    In privinta Hidroelectrica, n-am nici cea mai vaga idee de ce Vulpescu e “the one and only” care poate administra insolventa. In schimb, atata timp cat cei care au capusat Hidroelectrica atata timp aveau contracte beton singura solutie de a scapa de capuse era insolventa. Pentru ca starea de insolventa permite administratorului judiciar sa ia masuri pentru redresare, inclusiv prin renuntarea la contracte inainte de termen. Fara insolventa, in cazul denuntarii unilaterale a contractelor, Hidroelectrica era tarata prin instante si avea de platit despagubiri uriase. Da’ e posibil sa n-am toate informatiile.

  4. isi taie craca de sub picioare…de indexarea pensiilor si altor venituri in functie de inflatie,nici vorba,nu au bani..bine ca avem noi sa le dam la taxe si impozite…ma asteptam sa anuleze legea aia cu cauciucurile de iarna.da-i doare pixu’..cine o sa-i mai voteze???

  5. Numai arfe la astia de la USL ; ce se mai stie de jandarmii care au facut exces de zel in iarna? De unde pana unde ideea asta o lor ca aia 7.5 M cica ar vota cu ei :))? ca vad ca o tin una si buna.Mai amintiti-le si voi ca referendumul era de fapt pentru demiterea lui Basescu ;ce-mi place ca Basesecu le-a intiparit alora ideea asta si baietii au ramas blocati pe frecventa;la un moment dat devine chiar evervanta.Stati linistiti ca de 22 de ani radacinile mafiei sunt mai puternice decat unii lastari si aia putini crescuti la radacina a ceea ce noi inca mai numim Romania .Fara “artificii,petarde” nu vad sa se spele pojghita asta parazitica de pe fata tarii.Stati ca urmeaza revizuirea Constitutiei sa vedeti atunci tam tam cu ungurii, autonomie, incercarea renuntarii la statutul de stat suzeran si alte picanterii .Propun sa se renunte la denumirea de Romania si plata datoriilor care s-au facut in numele Romaniei sa fie platite de cei care au semnat;ca la ciordeala isi dadeau coate .

  6. legat de Luluţa la Bruxelles, ca tot ati mentionat-o:
    pe Luluta cum a putut CSM sa o delege la Externe daca pe Pivniceru “nu aveau voie” sa o delege la Justitie?

  7. Cimpeanu rulz; cred ca statul prea mult in opozitie i-a transformat
    din niste “priceputi” in niste “cotcodacitori” la putere, ori mai rau,
    in niste legume, pierzindu-si instinctul de actiune, ratiunea si vlaga.
    Romania e locul unde orice lautar de birt e ridicat la rang de maestru,
    asa ce mai conteaza inca un lichidator special care se adauga lungului sir de
    “profesionisti” ce marsaluiesc inspre poarta dosnica a istoriei falimentelor ?!
    Aia cu “Martorii lui Basescu” versus guvernarea ce-i susura saliva pe la
    colturile gurii e tare !
    Apropo, ieri lumea injura şpionii ca “maninca KOBE”; in primul rind, si
    eu am papat carnea de bovina, pe persoana fizica, (d)in respectiva zona.
    Big deal… in al doilea rind, nu cred ca serviciile s-au dedulcit proteine
    d-alea, ci inchipuitul ala de premierul feleguns zis si “crevete”, iar daca
    ala a fost/e şpion… atunci si Rowan Atkinson (Mr.Bean) este…
    Alta chestie: cind aveti dubii ca nu mai stiti cu cine sa votati
    “oy, vay”, uitati-va la emisiunile lui Radu Tudor cu d-l academician
    Giurescu, iar viata vi se va parea mult mai roza; e ca in Matrix:
    alegeti pilula rosie, ori p-aia albastra.

  8. Mai,asta-i prea de tot!Cum adica Codruta detasata de Mona in ograda lui Corlatean? Victore,Usl-istii v-au lasat singuri(A3) pe campul de lupta in timp ce ei se imbarliga cu dusmanii(aceeia ce nu au primit inca uniformele psd sau pnl).

  9. Ce se intampla dle Ciutacu? USL-ul face greseli dupa greseli…Prima si cea mai mare a fost ca nu au schimbat oamenii din teritoriu ai PDL-ului in secuna 2 cand au ajuns la putere. Credeam ca Basescu va da o lupta pe viata si pe moarte dupa revenire. Dar incep sa cred ca nu e nevoie: astia isi dau singuri la picioare!
    Un adevar trist: asa cum inainte de locale auzeam 90% din oamenii din jur ca se duc sa voteze contra portocaliilor, asa aud acum in jur ca nu se mai duc la vot, sau nu mai voteaza USL-ul.
    Asteptarile erau mari,iar 6 luni te pot baga sub 50%,din pacate.

  10. candva, ponta a afirmat ca pdl-ul a schimbat hotii cu prostii (referitor la guvernul boc schimbat de ungureanu). cand ma uit la actuala adunatura de ministri, imi vine sa exclam, aferim maestre…si nu ma refer doar la doamna campeanu.

  11. Buna seara,
    USL-ul s-a prostit la guvernare:vin si spun ca maresc taxele locale ca nu s-au mai marit de 3 ani?Astia ne cred prosti?La HD anul trecut pentru anul 2012 s-au marit cu 5%prin HCL.Nu vor la guvernare dupa 9 decembrie sa ne spuna sa stim si noi.Nu sunt in stare sa schimbe oamenii PDL sincer sa plece si sa ne lase in pace atunci,eu una nu mai vreau sa aud justificari ca nu vrem sa deranjam,USL la guvernare si in teritoriu sunt sefi tot pdl-isti.

  12. Si uite asa ajungem de unde am plecat. O sa il albim pe Basescu din nou. Rica trebuie sa nu dispara ca altfel salariile se micsoreaza

  13. Mie nu mi s-a parut ca doamna Campeanu ar fi vreo incompetenta,ba chiar e un bun tehnician si stie ce face.Are chiar un minister greu,a avut multe de reparat,situatii de facut,pe un buget facut de altii,buget care era si muult subdimensionat.Eu cred ca doamna Campeanu face ce poate,macar comunica si daca mai si greseste,macar recunoaste si isi cere scuze.Faptul ca USL anunta marirea taxelor,eu spun ca poate fi un punct bun,in sensul ca macar nu ne promit micsorari si apoi sa ne trezim cu mariri.Tariceanu a pierdut procente ca a fost cinstit si a spus ca marirea salariilor profesorilor ar fi corecta dar nu sunt fonduri.Basescu a minit si a castigat.Asta vrem?

  14. @ANDA: mie mi se pare rusinoasa prestatia ei. si dezgustatoare atitudinea USL, care ieri lua foc ca vor pedelistii sa mareasca taxele si azi ne anunta ca-i inflatie si viata-i grea. chestie de gust…

  15. Exigentule! Acuma ce vrei si tu….ca vorba lui Base:la guvernare,nu-i ca-n opozitie!Sigur ca urlau ca din gura de sarpe la orice anunt de marire de taxe si acum fac exact asta…..ce ai auzit tu sa dea pe teava vreun raport, pe bune, cu ce furaciuni adevarate au facut babsistii?Pai si atunci de unde bani la buget?Clar ca de la noi toti.Mai rau e ca nu-si tin promisiunile,cum tu singur ziceai,Ponta face recurs la hotararea din procesul cu ANAF(cea cu drepturile de autor),dupa ce ti-a promis ca n-o va face…si nu se simte sa dea vreo explicatie-desi nu de explicatii ducem noi lipsa-.N-am vazut niciun devalizator pdl-ist executat,de pe urma caruia statul sa recupereze ceva.Atunci de unde dracu’ bani?! De la fraierii care indura in continuare.Dupa cum vedem,USL la guvernare e ca untul la soare si are ciocul mic-mic,dar o ditamai cocoasa pe care incaseaza de la opozitie,UE,Gitenstein,…..si cine se mai inscrie.Ma tem ca USL sta capra si inghite mult,dar nu stiu daca din incompetenta sau vor sa para asa.Tinta lor este scorul din decembrie,care pentru noi e cu doua taisuri,trebuie sa recunoastem.Odata asezati acolo cu scor bun,55-60%,cu o perspectiva de patru ani de guvernare,nu vor mai fi asa moi si asa discreti….

  16. Astia ori sunt mana-n mana cu multi de la PDL ori sunt foarte sclaveti si fraizeri. Nu aveam mari asteptari de la ei dar cateva mici chestii nu ma gandeam ca nu o sa le faca. De exemplu inlaturarea lui Kovesi si Morar si chiar anchetarea lor. O groaza de greseli, decizii dubioase ori lipsa de reactie in alte cazuri. S-au imbarligat cu mafiotii de la UNPR, au facut recurs in procesul cu ANAF-ul chiar daca Ponta iti spusese ca nu face, au facut zeci de promisiuni pe care spuneau ca le aplica in secunda doi. Ma simt tradat si parca nici de fatada nu ii vad ca vor sa faca si sa dreaga. Decizii suspecte in ceea ce priveste referendumul in care nu trebuia acceptat pragul. Nu suntem stat suveran si independent si democratic? Sunt la guvernare si destul de mult si la putere si tot ne vand pastile de Buftea ca nu au parghii ca nu pot ca ei sunt corecti dom’le. Nu m-as supara tare daca ar face si ei mici abuzuri cu cei de la fosta putere adicatelea sa-i dea afara, sa-i trimita in instanta etc. Sincer nu ma asteptam sa fie asa de slabi avand in vedere ca sunt la inceput si urmeaza alegerile parlamentare. In ce hal au actionat in timpul referendumului, al Oltchimului, acum faza cu taxele si impozitele, faza cu amenzile date de Jandarmerie protestatarilor avand seful MAI (incredibil!) si multe altele.

    In alta ordine de idei apreciez faptul ca incerci sa fii si obiectiv si ca e normal sa critici pe oricine greseste. Badea zicea ca un jurnalist trebuie sa critice puterea. Si asa e. Mihai Gadea ce face? pentru ca au trecut atatea luni si nu prea critica puterea. Ar trebui sa critice si opozitia si puterea daca ar fi corect cum se pretinde. Astia de la USl au facut si fac atatea lucruri incorecte, care tradeaza sperantele si increderea oamenilor care i-au votat si cred ca e cazul sa puneti presiuni mari pe ei!

  17. Ca tot vorbim de madam campeanu…citing blogul tau in aeroport in munchen…gici cine apare langa mine la poarta – madam campeanu, zboara la business cu lufthansa nu tarom, are asistent personal, ii e lene sa isi cumpere singura apa…ordona la fatuca…fugi si ada o sticla de apa…s-a ajuns mamaie. Engleza/germana nu vorbeste…ii traduce fatuca cand o intreaba astia la poarta de boarding pass si passport.
    Zborul LH 1656, joi, MUH 21:30 – 00:20 BUC

  18. Eu credeam ca Bashescu v-a trebui sa se lupte pentru a-i spala pe creieri pe usl-isti, dar nu cred ca este necesar. Dupa ce ca au cate un neuron stingher, mai si patineaza musca pe ”creierasii” ce au mai ramas dupa trepanatie. Bashescu nu are nimic de facut, usl-istii isi dau singuri la turloaie. Pacat ca noi nu mai avem pe cine vota. Ce este mai prost ca nu mai avem incredere, nu mai exista viitor social si/sau politic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.