Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Băsescu, sprijin de 10%, tupeu de 90%

Băsescu, sprijin de 10%, tupeu de 90%


Felicitări optimiştilor care aşteptau ca Băsescu să nu mai scoată capu’ şi, eventual, să demisioneze ruşinat. Prima ieşire a tupeistului, un soi de ciorbă de potroace după nunta anului, le-a confirmat cu vârf şi îndesat previziunile. S-a întors omu’ la treabă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Zici că toată ţara s-a îngrămădit să-l sprijine la referendum, nu că s-a ascuns ca o găină laşă şi a implorat boicotul. A măturat pe jos cu duşmanii de clasă şi a lăudat în gura mare rolul instituţiilor bugetare opresive (procuratură, servicii etc) în consolidarea statului de drept. S-a pus călare pe Corlăţean (auzi la el, vrea linie directă cu ambasadorii), a bătut câmpii cu testarea vigilenţei băieţilor cu ochi albaştri în faţa tentativei de lovitură parlamentară de stat şi s-a pişat cu jet pe Parlament, instituţia supremă a statului de drept în orice democraţie adevărată, nu în surogatele securistico-poliţieneşti transformate-n pieţe de desfaceri de mândra Uniune Europeană care se pregăteşte să-l eternizeze-n funcţie pe fostul student comunist Barroso. Vă urez coabitare plăcută!

Comentarii

comentarii

Similar Posts

70 thoughts on “Băsescu, sprijin de 10%, tupeu de 90%

  1. Tot ce mai doresc, pentru ca să pot să mă bucur pentru idiioții băsiști Barosso și Reding, va fi o condamnare la câte 15 ani de închisoare pentru cuplul Băsescu-Macovei, care să execute pedeapsa la penitenciarul Târgușor, ambii în aceeași celulă. Acolo băse poate să-și facă o nouă echipă de pupile!

  2. Ultimile comentarii ale sclavetelui Pleșu sunt dezgustătoare, aidoma osânzei adunate cu nesimțirea halăului care inventează pluraluri de genul conture , coșmare, cloște la o emisiune la TVR în luna martie 2011, alături de un alt corifeu al limbii române, Gabriel Liiceanu. Cât de mult se poate prostitua un pretins intelectual , pentru că va ajunge un pretins lingând în continuare poteriorul băsăului.

  3. va rog nu-l mai injurati pe Marinar! nu este vina lui, este vina unui popor prea permisiv si a unei asa-zise “opozitii” care “vinde meciul” punind ministru de interne un om de-al adversarului, pe Ioan Rus. Haideti sa vedem mai bine cine a vandut meciul si de ce ?! Articolul descrie comportamentul Chiorului la care ne asteptam toti, de ce sa nu fim sinceri??

  4. @purcelix
    Eu am zis si inc-o mai zic. Daca am o parere si tin s-o aduc la cunostinta domnilor Mertens si Daul,e vreo prevedere legala care sa ma impiedice?

  5. Nu știu exact dacă și ce am trimis, sigur măcar punctul de final lipsește. Cred că o să arunc laptopul pe pereți. 😡

  6. Buna ziua!

    Problema este ca, daca s-ar mai fi prezentat la vot inca vreo 500.000 votanti era ok si s-ar fi eliminat stresul postvot.
    Apreciez ENORM efortul si presiunea depus pe d-l Crin Antonesci si Victor Ponta, chiar ma intrebam cat rezista…
    Cred ca Basescu a acceptat ca Ponta sa fie prim-ministru cu conditia sa fie Rus la Interne, care Rus a facut ceea ce stie el sa faca.
    Si mai e ceva: sunt FOARTE FOARTE multi basisti. In jurul meu (eu sunt din Sibiu) cred ca 80% sunt basisti.
    Stiti ca in cartierul in care locuiesc eu, cu o saptamana inainte de vor se plimba “cineva” si le spunea oamenilor (in special pensionarilor) ca este trimis de Iohannis sa le spuna sa nu iasa la vot. Si n-au iesit. Pai cum Dumnezeu sa trimita Iohannis care coabiteaza cu PSD-ul??? Dar oamenii nu gandesc absolut deloc. Replica era urmatoarea: pe cine sa pui? Are basescu punctele lui slabe: “femeile”, dar care barbat nu le are? Ramai interzis la asemenea replici.

  7. Bre, oameni buni, ati luat-o razna de tot cu Rus asta… Dupa ce am ascultat acuzele unuia sau altuia mi-am zis ca asa o fi… Direct ori pus de Ponta, asta a fentat referendumul cu listele. Aseara chiar mi-am impus sa am rabdare sa il ascult la Realitatea si apoi m-am uitat si prin legislatie. Individul chiar are dreptate: legislatia in vigoare l-a legat de maini si de picioare. Situatia in care s-a aflat el e fix aceeasi cu a omului din MFin care a facut recurs in procesul vostru cu TVA-ului. Ponta a promis el ce a promis, dar nemodificand legislatia, l-a obligat pe cel responsabil de chestiune sa faca recurs. Pentru ca, daca nu se schimba legislatia, el (functionarul) e acoperit legal doar daca face recurs pana la capat (ICCJ), indiferent ca la sfarsit pierde sau castiga. Provoc pe oricine stie ce vorbeste (delirul interzis!) sa imi explice, pe baza legislatiei actuale in vigoare, care erau indivizii care puteau fiu LEGAL scosi din listele electorale. Nu discut de cvorum, erate etc.. Strict indivizii care au aparut in listele permanente şi puteau fi LEGAL scosi.

    PS Inca o chestiune: sporul natural in Romania este de multi ani negativ (scurt: mor mai multi decat se nasc). Insa in Romania a existat o perioada de boom demografic: 1977 (parca) – 1990. Ori cei mai multi din astia abia dupa 2000 au devenit majori, astfel incat numarul populatiei cu drept de vot a atins maximul la alegerile din 2008. Ca sa facem un calcul corect al raportului iesiri-intrari pe listele electorale trebuie sa facem comparatie intre decesele de azi si nasterile de acum 18 ani. Am facut o astfel de simulare si mi-a iesit ca in 2014 si 2016 vom avea un minim al numarului cetatenilor cu drept de vot. dar numarul nu va scadea atat de mult, pentru ca la toate acestea calcule trebuie adaugati si “noii” cetateni, de regula basarabeni, dar nu numai.

  8. @Ana, nu trebuie sa cazi in capcana in care a cazut majoritatea analitilor care si-au imaginat ca dupa intrevederea pe care a avut-o suspendatul cu Gordon, primul se va schimba radical. Basescu nu avea cum sa ofere supape de eliberare niciodata pentru ca nu asta-i firea lui. L-ai vazut la cununia de la sectorul 2 cum se agita mai rau ca grecul criminal Passaris?! Imaginile sunt aproape asemanatoare. Daca ar fi avut mai multa libertate de deplasare cei care au manifestat in ziua cununiei la sectorul 2, Basescu i-ar fi scuipat la propriu aidoma lui Passaris. Singura diferenta ar fi fost ca cei imobilizati cu mainile la spate de catre mascati ( pardon! de SPP) ar fi fost amaratii aia care isi spuneau oful.
    “Ia, shefu’! Scuipa aici! Nimereste-l drept in ochi, mama lui de razvratit!” ar fi zis cei doi spp-isti care il pazesc pe marinar in viata de zi cu zi.

  9. acest individ trebuia in perioada asta sa dea cu subsemnatul pe la parchet,daca am fi avut conducatori cu sange in instalatie.ue,fmi?ce dracu ne faceau?vi se pare ca grecilor le e asa de frica de astia?bine,nu ne comparam noi cu grecii,astia au coloana vertebrala,noi avem elena udrea…

  10. @ alphas:
    Subtila divagatia ta , dar nu tine: daca Rus cunostea atat de bine legislatia si cifrele exacte , DE CE nu a insistat sa-i “traga de maneca” pe cei din USL si , mai ales pe Ponta , asupra acestei discrepante URIASE dintre realitatea concreta si valorile scriptice “legale” , INAINTE de acceptarea cvorumului ???
    De ce a amanat si tinut sub tacere cererea INS de a se lua act si valida cifrele partiale REALE de la Recensamant ?
    De ce , DUPA ce s-a acceptat cvorumul , s-a grabit sa afirme BENEVOL si NEINTREBAT , intr-un interviu la RomaniaTV , ca aceste cifre pe care le are el SUNT ABSOLUT CORECTE SI REALE ?!

    @Alphas , iti inteleg demersul , dar “e cusuta cu ata alba” , asa ca nu te mai obosi …

    PS: Si atitudinea ulterioara al lui Rus a demonstrat cat se poate de clar pt. un om cu minimum de ratiune si de bun-simt , ca individul este un “troian basist” in interiorul USL-ului .
    Dar ceea ce este cel mai stupefiant este faptul ca , desi iesirile sale sun ATACURI clare la adresa USL-ului , nu a fost inca exclus din partid . Iar asta , deja inseamna ceva … !!! 🙁

  11. Cred ca Anda are dreptate! PNL-ul este victima PSD-ului deaceea Antonescu nu se mai arata! Si-a dat si el seama ca jocurile se fac in spatele lui! Mi-as dori ca PNL-ul sa iasa din porcaria asta si sa candideze separat!

  12. Implicarea SIE este evidenta pentru cine vrea sa vada moneda de schimb folosita de basescu in relatia cu SUA.
    Sunt convins ca s-au folosit date referitoare la inchisorile CIA din Romania in sprijinul invalidarii referendumului.
    Sa nu uitam ca Obama este in campanie electorala si o astfel de stire ar fi facut valuri in SUA.
    Sigur ca este de datoria jurnalistilor onesti sa descopere adevarata implicare a domnului Gordon in toata afacerea dar parerea mea este ca vor trece multi ani pana sa aflam ceva.

  13. Regele Soare al Romaniei a multumit celor care l-au aparat. Pe EL, Maria Sa Statul. Statul de drept. Care de drept i se cuvine Lui. Asta mi-aduce aminte de un banc amar, din alte vremuri:” Am creat u lume noua. Nu VOUA!” Cam asta este in rezumat discursul d-lui Basescu, care nu a mai cuvantat( nici el nici acolitii sai), dupa vizita lui Gordon. Asa a fost ordinul Unitei Porti.Iar intoxicarile serviciilor, lucreaza deja la campania din toamna, cu grija de a crea probleme in USL, la varf si mai ales in teritoriu. D-na liliana radulescu, demonstreaza in postarea sa, ca deja functioneaza.

  14. Uau, pervers mi-s, Doamne!…

    Imi permit un scurt dialog cu Nostradamus, ca pretext doar, fara sa vreau sa cad in chatuiala. Alatataseara, asadar, fiind cam pustiu la A3, intru la un moment dat pe Realitatea şi il vad pe musiu Rus. Stiu ca toata lumea il acuza, stiu acuzele, dar niciodata nu ascultasem şi pozitia lui. Asa ca am stat şi l-am ascultat mult, 10-15 minute. Dincolo de impresia excelenta pe care o face (stiu ca la negocierile de scoatere a vizelor din timpul lui Nastase – ehehehi, ce vremuri!… ce guvern!… – a fost cel care a inclinat balanta) omul a fost extrem de rational. (Nu stiu daca Realitatea are emisiunile inregistrate pe site, ca aceasta ar merita vazuta.)

    Rus a spus, mai important, dupa mine, cam astea. Ca a avut o discutie clara şi directa cu Pota, Dragnea şi Sova in care le-a explicat ca daca CCR accepta idea de cvorum, USL-ul nu are nici o sansa sa adune noua milioane de votanti. Argumentare a fost impecabila: la locale s-au adunat mai putin de 11 milioane de votanti, in conditiile in care au fost peste 200.000 de candidati, fiecare cu neamurile, vecinii, cumetrii lui, care , astfel, erau motivati sa vina la vot. Ca pedelistii sigur şi ungurii foarte probabil vor sta acasa etc.etc.. Daca aceasta discutie se confirma ca a avut loc, ii acorzi şi tu prezumtia de onestitate?!…

    Apoi, cu listele. Recensamantul este in fapt şi, mai ales, de drept irelevant pentru stabilirea datelor populatiei cu drept de vot. Pentru ca recensamantul cauta sa afle altceva, accentul fiind pe calitatea locuirii, evolutia demografica etc.etc.. Plus ca a fost benevol şi. mai mult, a fost organizat şi s-a desfasurat execrabil. Eu, de pilda, ca multi altii, nu am fost recenzat. Cand a venit recenzorul, eu nu eram acasa, mi-a lasat un numar de telefon, l-am sunat, dar cand puteam eu sa fiu gasit (dupa-amiaza tarziu şi eventual in week-end, fireste) el ori nu avea chef sa vina (locuia intr-o comuna suburbana) ori nu putea. Apoi, daca un om este inregistrat la nastere la evidenta populatiei, cum zice Rus, cu CNP-ul lui, ai traiectoria lui pas cu pas: ce face, unde locuieste etc.. Este un reper “reliable”.

    Un cetatean are domiciliul ori in tara ori in strainatate. Domiciliul legal stabil in tara se certifica cu actul de identitate pe care este inscrisa adresa LEGALA de domiciliu. Care uneori nu are nimic de-a face cu adresa lui reala. Ca omul poate sa aiba 10 case şi sa stea in care vrea el, poate niciodata in cea din Cartea de Identitate. Cetatenii ai caror domiciliu LEGAL este in strainate primesc in momentul declararii domiciliului in strainatate asa-zisul pasaport CRDS, pentru obtinerea caruia CI este predata la evidenta populatiei şi distrusa. Asadar, fiecare cetatean roman se identifica in Romania ori cu pasaport CRDS (nu normal, turistic ori diplomatic!), ori cu CI. Cei cu CI au domiciliul legal in tara, ailaltii in strainatate. Pasaport CRDS au mai putin de 500.000 de romani, din care maxim 100.000 de in UE, restul fiind in USA, Canada, Israel, Australia, Noua Zeelanda, Moldova etc..

    Listele se definitiveaza cu un interval de timp inainte de data alegerilor, iar din acestea cei cu carti de identitate expirate nu pot fi LEGAL stersi, pentru ca ei pot oricand sa ceara una noua, inclusiv in duminica votului (strategie practicata de destui pretini mai colorati, ca atunci nu se dau amenzi pentru CI expirate!). Fiecare individ este trecut pe listele electorale la ultimul domiciliu cunoscut. A nu-l trece pe liste inseamna a-i anula dreptul de vor, deci anticonstitutional.

    A mai zis el şi altele, dar nu am facut chiar conspect. Oricum, una dupa alta, omul pare stapan pe sine, stie ce spune şi, pana la urma, are dreptate in a-l cataloga pe Stroe ca smecheras: a avut asta o gura mare in presa, dar i-a fost frica şi de sters n-a sters pe nimeni efectiv de pe liste. Ca nu putea pentru ca nu avea cum!

    PS Trebuie sa recunosc ca, fiind barbat şi nu chiar un pustan, nu ma mai prea iluzionez. Cu musiu Crin am facut-o insa, oarecum, imaginandu-mi ca-i din alt aluat. Şi am luat una peste bot. Ca am aflat ca el de fapt nu-i din nici un aluat. Impletitor de vorbe…

  15. mircea,cred ca n-ai inteles ce am spus.mai citeste o data!supapele de care vorbesc sa refera le prilejurile pe care putea sa le ofere oamenilor de a se descarca in prezrnta lui strigind ce au de strigat!sa incaseze singur, nu in prezenta mirilor(ca doar atunci a iesit in poblic si sigur oamenii l-au vinat oriunde at fi fost !!!)huiduielile cuvenite!dar pentru asta , ar fi trebuit sa ii pese mai mult de copilul lui decit de el, macar intr-o zi!!in rest, stai linistit nu cad in nici O capcana.multumesc pentru atentie!cit despre sefa de la C.S.M..stati sa se intimple!!P.S.discursurile lui Basescu seamana tot mai mult (si tot ce face in general)cu ale lui Ceausescu.Si mai observ ca treptat drogat de o teorie tembela se instraineaza de realitate. Fix ca celalalt! Il prefer pe Ceausescu pentru ce macar ala avea o figura de om!(nu de calcan)Nu credeti ca basescu asta e si cel mai urit ,pocit conducator de stat pe care l-am avut noi in istorie!?

  16. Eu nu inteleg cum un derbedeu poate sfida milioanele de romani. Cat vom mai fi toleranti cu acest nemernic? De ce nu-l luam de guler si sa facem un tribunal al poporului si sa-l executam ca pe Ceausescu? Pentru ca altfel nu scapam de el. Si sa scoatem banii de la el pe care i-a furat! JOS BASESCU!

  17. @alphas

    Nu chiar. Chiar si Legea nr. 370/2004, aplicata fara nicio baza legala in acest caz, spune ca listele electorale permanente trebuie sa contina pe langa alte date ale omului, inclusiv seria si nr. CI. Care, pentru CI expirate, nu mai exista. Asa ca, la momentul actualizarii listelor electorale, daca primarul si reprezentantul AEP trec/lasa pe lista o persoana cu nr. si serie de CI inexistente, se cheama, din cate stiu eu, fals in acte publice, nici mai mult, nici mai putin. Argumentul a fost adus de Adrian Ursu intr-o emisiune A3 si mie cel putin mi se pare extrem de solid.

  18. O bataie de joc la adresa poporului roman. O tara intreaga zice “Jos Basescu” si el insista sa ramana la Cotroceni. M-a dezamagit aceasta fiinta fara caracter si fara bun simt asupra unui popor ce il trateaza cum il trateaza. Pana la urma, ne meritam soarta.

  19. IN ATENTIA DOMNULUI CIUTACU: Am recitit Hotarirea Nr 3 /2 august 2012 a CCR. Intre altele in aceasta hotarire se spune ca OUG 41 / 5 iulie 2012 emisa de guvernul Ponta, privind schimbarea art 10 nu este constitutionala deoarece nu are macar 1 an vechime pentru a corespunde recomandarilor Comisiei de la Venetia. In schimb CCR gaseste constitutionala Legea 62/apr 2012 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului . Concret Legea 62 aproba modificarile facute prin OUG 103/2009. Prin aceasta OU guvernul Boc modifica art 5,11,17 20 ,431 si anexele. Atentie!!! OUG 103 NU SPUNE NIMIC DESPRE MODIFICAREA ART. 10!!! Modificarea acestuia se face direct in Legea 62 emisa de Parlament in 10 apr 2012, promulgata de Basescu prin Decret nr.344 din 9 aprilie 2012 (cum o veni asta nu stiu intii promulgi si dupa aceea ratifici in parlament?) si aparuta in Monitorul Oficial 247/12 apr 2012.Cita viteza!!Insa Legea62 nu avea nici ea un an vechime comform recomandarilor Comisiei de la Venetia dupa care s-a ghidat CCR in cazul Legii 41!!!! In cazul acesta valabil ar fi trebuit sa ramina art 10 din Legea 129/2007 {{{“Demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum”.}}} In acest caz cei 3 milioane de roamani de afara (care au fost trecuti la boicot) nu puteau apare pe liste deoarece legea specifica clar ca la referendum voturile exprimate sint valabile la nivel de tara. In concluzie domnii magistrati au comis-o cu intentie deoarece nu au judecat cele doua legi cu aceiasi unitate de masura. Nu inteleg de ce nimeni din cei ce activeaza in lumea instantelor de drept nu a sesizat acest aspect pina in prezent deoarece decizia de invalidare a referendumului data de CCR nu este reala.Nu au cintarit cu aceiasi unitate de masura cele doua legi(OUG 41 si Legea 62).Pur si simplu CCR (cei care au votat strimb) au calcat in picioare legea si vointa poporului roman. Stiu ca aveti timpul limitat dar va rog analizati si dv aspectul deoarece incalcarea legii este flagranta iar verdictul e dat dupa dictonul pentru unul muma pentru altii ciuma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.