Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Statul miliţienesc, la vremea coabitării

Statul miliţienesc, la vremea coabitării

militie

Ceea ce se petrece, live, în cazul Bolintineanu e de noaptea minţii. Dincolo de acuzaţiile de corupţie (care trebuie lămurite legal), japca, tupeul şi nesimţirea autorităţilor au depăşit orice limită. Daca se-ntampla să umfle din şcoală trei clase de elevi pe vremea portocaliilor, săream toti de cur în sus că-i ca-n 46. Şi o făceam pe bună dreptate. Degeaba încearcă azi premierul să se urce oportunist pe valul indignării şi s-o arunce la Cotroceni. Nu-l derobează nimeni şi nimic de resposabilitatea numirii Codruţei Kovesi la DNA (si pe Tiberiu Nitu la pachet) pentru propriu-i confort politic, iar toate structurile miliţieneşti îi sunt direct subordonate. La ceas de coabitare, abuzul se cheama luptă impotriva corupţiei, iar activiştii şi cimpanzeii aplaudă, fără să-şi închipuie că mâine s-ar putea să fie ei cei care să sune la hotline după propriii copii. Fi-mi-ar silă!

https://www.youtube.com/watch?v=fpVfM7forXg

UPDATE: Abia după panarama asta, procurorul de caz a anunţat, prin gura altuia, că reunţă la “excursia” cu autocarele la audieri şi că, la începutul săptămânii viitoare, îi va cita legal. Dacă nici măcar acum nu zboară nimeni, suntem o ţară de doi lei.

LATE UPDATE. Declaraţiile zilei vin de la Parchet (autocarele au fost trimise pentru “facilitarea transportului celor doritori să fie audiaţi”) şi Poliţie (“elevii au venit benevol”)

END OF STORY: S-a dat ordinul de zi pe unitate către scriitorii de texte de conştiinţă şi anticorupţie după punctaj: Ponta a ingerat în ancheta procuraturii. Culmea e că, în loc să-i facă rău, îl ajută. Pentru că-l umanizează acolo unde chiar nu e cazul. Dar dacă ăsta o fi şi scopul?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

93 thoughts on “Statul miliţienesc, la vremea coabitării

  1. Spectacolul e absolut grotesc dar trebuie analizat de un pshiatru pentru ca se intampla ceva foarte ciudat, si o sa ma explic:

    Desi Bacul este un examen cu miza zero – diploma de Bac nu valoreaza nici doi bani iar locurile de munca pentru tinerii absolventi lipsesc cu desavarsire, TOTUSI, parintii si candidatii la Bac sunt dispusi sa dea spaga ca sa treaca cu nota cat mai mare peste aceasta etapa de parca ar urma ceva dupa aia.

    Problema nu e spaga in sine care, desigur, e de condamnat ci ca parintii si copiii aceia incearca SA SE SCOATA intr-un meci cu miza ZERO, ei considerand ca de fapt exista o miza si ca fac o branza dand acei bani (am auzit de sume de 600 de euro – o carutza de bani).

    In acest caz, si parintii si copiii sunt complici la infractiune, considerand ca numai daca treci Bacul ai sanse sa ajungi ca EBA sau Roberta, fapt care e desigur o iluzie.

    Bacul este egal cu ZERO si nu merita sa dai niciun ban ca sa-l treci. Parintii si copiii traiesc intr-o iluzie intretinuta de beneficiarii spagii.

    Acum, actiunea statului politienesc care urca copii in autocar, fara mandat de aducere, este absolut jenanta. Ce-i oprea sa faca rost de mandate sau sa-i citeze dupa?

    Nu in ultimul rand, bubuie tara asta de escroci care au jefuit milioane de euro, si zburda in libertate, in Primarii se fura in draci, dar Politia sta cu dubele in fata liceelor.

  2. Imi este sila. Tu zici ca sa zboare? Eu zic ca aia care i-au retinut acolo trebuie sa faca parnaie – PUNCT. De la ultimul purtator de bulan pana la procuroarea aia toti trebuie sa intre la parnaie pentru ca motive legale. Cand aia a emis mandat de aducere FARA CITATIE aia – ca ma banezi daca o numesc zdreanta – a incalcat legea si trebuie sa faca legal parnaie.

    Si mai e ceva – imi vine sa intru in televizor si sa le dau cu microfonu in cap stiristelor care mesteca intrebarea “da ati dat bani da ati dat bani?” Asta in timp ce niste tineri – cetateni romani cu drepturi DEPLINE – sunt SECHESTRATI.

    Restul sunt povesti.

  3. * pt. ca motive legale exista – am omis un cuvant mai sus fapt pt. care imi cer scuze dar pur si simplu numai pot de nervi.

    Mai e ceva – eu am auzit cum cu subiect si predicat o doamna spunea ca nepoata ei a fost dezbracata in chiloti si perchezitionata inclusiv in zonele intime si langa ea acelas lucru cu in coleg baiat! FARA MANDAT!

    Daca e adevarat – daca e adevarat – Ponta cu ministrul Justitiei cu ala de la Interne cu Procurorul General si cu procuroarea de caz si cu imbecilul cu cashcheta care a facut asta trebuie dezbracati de tot si fugariti in piata publica.

    As vrea tare mult sa investigheze cineva treaba asta si sa afle daca ce spunea acea doamna este adevarat – pentru ca daca este adevarat trebuie sa intre la parnaie multi de tot iar voi presa – stiu ca nu-ti place – aveti o datorie morala sa faceti jihad mediatic pe treaba asta.

  4. Precizez ca incidentul relatat la tv de doamna respectiva avea loc la ultima proba.

  5. Problema e ca lumea e foarte confuza si stresata de probleme precum Basescu, coabitare, fraude, escrocherii, preturi, facturi, sclavie, batjocura, etc. si, in acest context, este dispusa SA SE SCOATA, pe seama Bacului, traind in iluzia ca dand spaga faci o branza.

    Ceea ce este o tampenie. Bacul este un examen egal cu ZERO iar diploma de Bac e o hartie buna de pus in cui. Nu da nimeni doi bani pe ea.

    Cum sa dai 600 de euro spaga pe o hartie care nu valoreaza nici doi bani? Cat de tampit si confuz trebuie sa fii ???

  6. Se putea sa nu zica unu “ma duc sa-mi demonstrez nevinovatia”? Ngaaa ngaaaa nga

  7. ati observat ca multe din declaratiile lui ponta incep cu “am inteles ca…” “am fost informat ca…”, ceea ce e un fel de fuga de responsabilitate

  8. A mai declarat o doamna ca faza cu perchezitia in chiloti baieti cu fete impreuna e reala. Deci … vad ca tu te misti si chiar pui intrebari dar daca din presa va fi cineva care nu va face scandal pe treaba asta atunci ala e ori sluga ori ticalos.

  9. Procurorul care a ordonat asa ceva ori are cadru legal si asta e, ori e bolnav la cap si trebuie dus departe. Sincer, consider ca acest examen, care pe vremuri insemna cu adevarat ceva, a ajuns acum un specctacol jalinic pentru TV.

  10. E bine – taman a recunoscut din propria-i prostie in direct purtatorul de cuvant faptul ca ei practic i-au SECHESTRAT!

  11. Oribila tara!! Oribili conducatori!! Cel mai trist e ca NU EXISTA ALTERNATIVA!! E ori Basescu, ori Ponta… Dar acu’ e cum nu se poate mai rau: Basescu+Ponta=Koabitare. Sa se spele pe cap cu procurorii lor cu tot!!!

  12. Asta este “reforma statului”… care include “reforma justitiei”…
    Nu inteleg… de ce va mirati atit? 🙂

  13. DL. VICTOR CIUTACU,

    In timpul campaniei de presa referitoare la acuzatia de plagiat la adresa tezei de doctoral a d-lui Victor Ponta, pe toate televiziunile s-a avansat ideea ca in Romania toti au doctorate si ca doctoratul nu mai are nicio valoare, pentru ca s-a umplut Romania de doctori (s-au produs doctorate pe banda rulanta, contra sume de bani, pe cumetrii sau plagiate).

    Totusi, odata cu publicarea de catre INS a rezultatelor Recensamantului din anul 2011, aflam cu surprindere ca mai mult de jumatate din populatia Romaniei, are cel mult 8 clase.
    In acest sens, as dori sa ne spuneti si noua, in ce scop se defaimeaza anumite categorii profesionale pe posturile tv, de ce se dezinformeaza telespectatorii si ce se urmareste prin coborarea in derizoriu a titlului de doctor in stiinte la noi in tara?!

    Astept comentariile dvs. pertinente.

  14. Ca e spaga generalizata la Bac, in toata tzarisoara romaneasca, e clara treaba.

    Totusi Politia Romana a procedat ca o turma de gabori. Sa “umfli” niste cetateni, fie ei si elevi, sa-i inghesui in duba, sa-i perchezitionezi corporal, fara mandat, este inacceptabil.

    Ministrul Stroe e super penibil. Spune ca au existat de fapt niste mandate, desi cei de la Parchet au declarat mai devreme ca nu au fost mandate ci “Procese-verbale de aducere” (ce naiba or mai fi si alea? Ca sa fi fost niste mandate, trebuie mai intai sa-i identifici clar pe elevi pe mandat, sa stii cum ii cheama si ce fapte au facut… iar astia habara n-aveau, au bagat niste oameni in duba la gramada.

    Super penibil! Intr-o tara a Uniunii Europene.

  15. Victore nu-s vreun fan prea mare de-al tau ca personaj public, te-am si vazut odata in viata – ca sa nu mor prost – la sediul JN pe vremea protestelor din Piata Univ. si ca sa fiu sincer mi-ai parut cam antipatic – si sper ca nu te ofensez dar si putin grasut nu ca ar conta.

    Trebuie sa-ti spun insa ca am avut intotdeauna respect pt. modul in care ridici anumite probleme.

    Ei bine tin sa te informez ca si cu aceasta ocazie esti SINGURUL jurnalist de marca al acestei tari care pana la aceasta ora a ridicat problema perchezitiei in chiloti a acelor tineri. SINGURUL!

    Iar, in timp ce la alte posturi se da cu lustru pe pantofii premierului si se incearca aruncarea intregii vinovatii la Cotroceni, tu, angajat al unui post prezumat apropiat al lui Ponta, esti iarasi SINGURUL care a ridicat problema vinovatiei acestuia prin coabitare. SINGURUL!

    Eu cred la modul cel mai sincer ca daca iti mentii atitudinea iti vor inventa fie unii fie altii ceva de vei ajunge sa canti si tu cam asa

    In rest toata stima!

  16. @Radu Alexandru Vasilescu: imi cauta demult, stai tu linistit…
    altfel, aia cu grasutu’ mi-a inseninat ziua taman cand a inceput furtuna 🙂

  17. “Dacă nici măcar acum nu zboară nimeni, suntem o ţară de doi lei.”

    Abia acum ?! Eu credeam ca suntem deja, de foarte multi ani…

    PS. Mai suge si tu burta aia, macar cand stai la poza… Altminteri, imaginea (total nedreapta) de grasut o sa ti-o ruineze p-aia de afemeiat…

  18. Imi aduc aminte ce emisiuni erau pe la TV in ianurie 2012, ce infierat erau ministrul de interne pentru ca jandarmi “si-au permis” sa aresteze protestatarii neautorizati. Plangeau su tipau USL-istii ca din gura de sarpe.
    Acum merg pe blat, politia spune ca aveau mandat de aducere, procurorii ca nu au eliberat asa ceva. Nebunie totala. Si Pontacu iese cu zambetul pe buze si o face pe nestiutorul. Astia nu ne mai iau nici macar de prosti, ci ii doare fix in cur de ce credem noi, atat timp cat inca mai exista prosti care cred in urmasul puscariasului Nastase.

  19. Bai nene, cum naiba sa dai 600 de euro ca sa iei Bacul… Sau permisul de conducere… ???

    Sunt examene la NASA, MIT sau ce?
    Nu poti pur si simplu sa te pregatesti sa iei un 7 un 8, acolo? Trebuie musai sa luam toti 10?

    Partea de penibil nu e numai legata de interventia “organelor statului” ci in agitatia spagii in sine.

    E asa o frenezie a spagii, de parca, daca iei Bacul te poti angaja la ASF sau CNVM cu diploma aia.

    Si nu e valabil numai la liceu. Peste tot e o frenezie a “datului cu banul” sa “ne scoatem instant”, sa rezolvam pe loc. Peste tot se procedeaza asa… Ne-a intrat in sange spaga si nu mai incercam si calea normala.

    Vad ca grosul presei se cramponeaza numai de interventia “organului”…
    Ar trebui analizata insa si frenezia spagii la romani nu ca act infractional ci ca act bolnav, morbid, patologic.

  20. Toti suntem egali in fata legii. Abuzurile au fost neinsemnate fata de gravitatea faptelor (care, in forma mai grave sau atenuate) se petrec in majoritatea scolile in perioada examenelor.
    Doare cand omul e arestat, cand e supravegheat, cand e audiat, dar ce se intampla in satul fara caini care e Romania de 20 de ani?
    Chiar nu va pasa?
    Am comentat la alt articol ca scandalul asta e praf in ochi. Dar nu voi lua niciodata partea unor oameni care fura sau dau/primesc mita, nici chiar daca li se pare atat de normal.

  21. Remarc 2 chestii
    1. Maniera de aducere a fost prin eludarea adevarului. Nu a spus nimeni ca erau obligati sa se prezinte ci ca trebuie. Omul de rand nu cunoaste procedura cu citatia si apoi mandatul de aducere. Nearatand mandatul sau spunand ceva de el politistii fac abuz de pozitia lor in cadrul societatii si de increderea pe care oamenii le-o acorda. Nu pot fi invinuiti de ceva politistii decat ca au spus ca au mandat dar si asta este greu de demonstrat. Deci, ca in oricare alta zi din Romania, smenozeala ramane nepunctata de niste sanctiuni in spiritul justitiei.
    2. Mi se pare ciudat cum la 18 ani lor li se mai spun copii. Sunt adulti responsabili pentru ceea ce fac. Nu spun ca au facut rau sau bine. Ma amuza ca atunci cand se incearca acuzarea sau apararea unei entitati ‘intre doua lumi’ se va folosi intotdeauna o denumire subiectiva (copii) si nu una obiectiva (tineri, adolescenti). Imi place sa ma mint si sa cred ca dorim jurnalism independent si obiectiv.

  22. @ceapra

    Auzi prietene daca erau fiica sau fiul tau in grupul ala sechestrat ma intreb daca mai erai asa de infierator. Cu atat mai mult daca stiai ca nu facusera nimic gresit.

    Sau si mai bine uite eu iti doresc sa-ti fie oprita fiica pe holul scolii si dezbracata in chiloti si pipaita/perchezitionata de militieni fara mandat – sa te aud atunci ce mai comentezi.

    Copiii aia IN CEL MAI RAU CAZ au dat spaga la Bac – NU AU OMORAT OAMENI!

    Dar mai mult ei nu aveau nici macar calitatea de invinuiti in dosar ci vroiau sa-i ia ca martori.

    Despre cei iesiti acum 4 zile si perchezitionati in chiloti nici nu are sens sa mai vorbesc.

    Si sa nu aud replici de genul “baaaa pai e normal sa-i controleze”. E zau?! In cel mai rau caz fara mandat au voie sa te controleze imbracat si nici macar sa-ti bage mana in buzunare! Eu n-am auzit de vreo lege sau regulament in educatie care sa prevada ca LA IESIREA DE LA BAC TOTI ELEVII TREBUIE SA SE DEZBRACE IN CHILOTI SAU LA PIELEA GOALA CA SA FIE TREABA TREABA CA SA-I VERIFICE MILITIANU.

    Oricum draga ceapra eu iti doresc sincer sa patiti fie tu fie cei apropiati fix ce au patit tinerii aia ca sa te saturi de judecati la comun care-s pur si simplu demne de fascism nu democratie.

  23. Victor, ce ai zice daca copilul tau ar invata din greu timp de 4 ani pentru a lua BAC-ul, cu sacrificiile de rigoare din partea lui si a familiei, iar niste copii de la Bolintineanu o freaca 4 ani prin cluburi si cafenele si la final dau 400 de euro si primesc diploma ? Nu ai aproba atunci actiunea procurorilor ? Nu zic ca au actionat ca la carte, dar trebuia sa organizeze o actiune rapida pentru a nu lasa profesorii sa-i convinga pe copii si parinti sa-si tina gura !

  24. Ce se intampla acum la BAC este inca un semn foarte rau. Am observat ca un sistem este cu atat mai agresiv cu cat este mai incompetent. Observ cu scarba cum aceeiasi politisti si procurori care fac pantofii crimei organizate isi refuleaza impotenta in fata mafiotilor pe niste copii inofensivi. N-am auzit sa fi dezbracat vreun mafiot in chiloti sau sa fi trimis vreun autocar la chermezele la care vine who’s who-ul mafiei. Bineinteles ca suspiciunile trebuiesc anchetate, insa ar trebui tratate cu o agresivitate proportionala cu fapta suspectata. Pana la urma vorbim de profesori si copii, fituici si spagi de cateva sute de Euro nu de mafioti inarmati si infractiuni grave. In final vreau si eu sa salut pozitia pe care o exprimi si sa-mi cer scuze pentru ca in sinea mea am crezut ca ai abandonat A3 ca sa te repozitionezi politic.

  25. Momentele de maxim stress pt. parinti, cat si pt. elevi, s-au transformat intr-un circ ieftin. Sunt mama unui copil de 14 ani, care a dat capacitatea si care ieri nu a putut sa completeze fisa de inscriere la liceu, deoarece listele cu note pe edu nu erau publicate la ora pranzului. Le asteptam din data de 4 iul, iar circoteca de la tv. a intarit ideea ca in tara asta totul se cumpara si totul e luat cu galeata. Sigur ca spagi se vor da in continuare, directori de scoli compromisi vor fi lasati pe functie, insa abuzul celor de la interne, sri, procuratura este fara precedent. Pe vremuri, nu ii vedea o tara intraga, o lume intreaga. Imi doresc din suflet ca aceste imagini sa fie pe toate site urile tv. internationale, unde sa se specifice ca cei care au inlesnit aceste actiuni, sunt cei numiti de actualul presedinte al tarii, agreat de UE si in deplina coabitare cu prim ministrul tarii. RUSINE!

  26. Ce se intampla este evolutia logica a actiunilor procurorilor si justitiei in ansamblu din ultimii ani. Aceasta evolutie a fost desigur accelerata formidabil de mizeria aia de fituica de coabitare, asa ca Ponta are o vina majora, chiar principala si sper sa si-o fure rau de tot cat de curand fix de la Basescu. Merita, si chiar si noi meritam pentru ca am acceptat toate magariile de un an incoace.

  27. Unii nu pricep că nu e vorba să apere cineva hoția, nemunca, șpaga pentru a obține diplome, ci de abuzuri ale procurorilor, stat polițienesc ( sau mai rău, stalinist de-a binelea ), nerespectare de proceduri etc.

    Despre asta-i vorba, dar unora trebuie să le desenezi! 👿

    Altfel, a argumentat foarte frumos @ RADU ALEXANDRU VASILESCU.

  28. Imi para rau, dar de data aceasta nu aveti dreptate. Elevii care termina liceul nu mai sunt copii, majoritatea avand 17-18 ani. Darea de mita se pedepseste in Romania cu inchisoarea de la cateva luni la cativa ani. Ori cand acesti elevi le-au cerut bani parintilor pentru trecerea examenelor, iar parintii au acceptat, atat ei cat si parintii au comis o infractiune, pedepsita de lege in firava noastra democratie.
    Ori cand incalci legea la ce te astepti?!sa vina politistii cu manusi de matase si procurorii sa iti intinda covorul rosu cand te cheama la declaratii? Acest lucru nu se intampla in nici o tara democratica!

  29. @mara: in tarile democratice se respecta procedurile, nu se da buzna. da’ unora nu le trece dorul de dictatura

  30. @mara:
    “Ori cand incalci legea la ce te astepti?!sa vina politistii cu manusi de matase si procurorii sa iti intinda covorul rosu cand te cheama la declaratii?”

    Te astepti sa nu incalce legea, doar nu degeaba le spune Esca “oamenii legii”, sau nu?

  31. E cat se poate de adevarat ca in tara asta totul e pe spaga, dar asta nu cred ca inlatura sansa unui elev care a invatat si care e in stare sa faca, prin efort intelectual propriu 70-80% din lucrare.

    Indignarea unei mamici in fata la Bolintineanu era justificata de abuzurile politienesti dar ideea centrala pe care o transmitea era ca: “se fura pe rupte milioane de euro in tara asta, iar astia ne hartuiesc copiii”… chestiune disigur corecta si legitima in spirit concurential dar imorala in sine (nicio fapta de coruptie nu e ok, indiferent de suma sau context)

    Partea proasta e ca am inceput, ca popor, sa avem coruptia in sange in orice facem – Bac, permis auto, hartie de la Fisc, loc de parcare, etc…. Avem mereu pregatita suma in buzunar, si sarim imediat cu banul, sa rezolvam, sa bifam… Nu ne mai ajunge bifatul, despre asta este vorba.

  32. @mara:te-ai gandit ca o parte din cei “perchezitionati” nu au nici o vina? Ti se pare normal ca pentru o simpla banuiala, sau din cauza ca faci parte dintr- o clasa unde anumiti elevi au dat spaga, sa suferi niste abuzuri ilegale?

  33. @Radu Alexandru Vasilescu Sunt profesor si m-am saturat sa incep in fiecare toamna munca de lamurire a elevilor sa invete pentru ca le va folosi in viata. M-am saturat de inversarea valorilor la examenele viciate, de dezamagirea elevilor seriosi care iau note mai slabi decat fosti corigenti care s-au tarat prin liceu, de calitatea tot mai slaba a celor care vin din clasa a VIII-a cu examenele aranjate.
    Dumneavoastra poate nu aveti nicio legatura cu domeniul asta. Va inteleg. In rest, blestemati-ma in continuare, daca asta va creeaza un confort mental.

  34. Aveti mare dreptate. Eram copil in anii ’50, cand procurorii (facuti atunci pe puncte, acum la Spiru Haret) si militia actionau la fel ca azi. Anii de dupa 2004 ne vor costa imens. Cand ne-a fost impus in locul unuim intelectuale autentic, cu greselile lui, dar capabil sa nu depaseasca limitele bunului simt, un marinar incult, lipsit de cel mai elementar simt al responsabilitatii si bolnav psihic de “delir de grandoare”.

  35. Dar, chiar si in anii ’50, cand “Ana, Teo si cu Dej” au bagat spaima in burgheji, cand parintii mei erau declarate cadre didactice burgheze si aveau grija sa nu afecteze educational formarea noului tip de om, comunistii n-au indraznit sa se poarte in halul asta mizerabil de elevi, profesori, de scoala si de educatie. Atunci cand cel ajuns atat de sus desi e lipsit de orice valoare, cunostinetele politice si economice fiind inlocuite cu golanisme si cu o atitudine de mahala, cand povesteste teama lui de elev fata de profesori, cand participa la o singura deschidere de an scolar, etc.

  36. Sunt perfect de acord cu dumneavoastra! Insa faceti o grava confuzie – una e ancheta normala, legitima, acceptata ca fiind pe deplin necesara de toata lumea, facuta profesionist si cu respectarea legii, insa cu totul altceva este privarea ilegala de libertate a unor tineri, umilirea si abuzarea copiilor iesiti din examen prin perchezitii ILEGALE cu baieti si mai ales fete tinere dezbracate de militieni.

    Este o diferenta de la cer la pamant intre cele doua lucruri. Va atrag atentia ca in instanta tot cazul procuraturii se poate prabusi – si daca judecatorul nu e aranjat se va intampla – din cauza acestor abuzuri.

    Nimic si nimeni nu spune ca nu trebuie facuta ancheta – dar trebuie luate masuri legale nu abuzuri care va spun sincer sunt de natura fascista. Nu arunc cuvinte aiurea si chiar stiu putina istorie – asemenea actiuni sunt specifice unui anumit gen de stat iar de aici pana la umilirea si abuzarea oricui, oricand, oricum, oriunde, nu este decat un pas.

    Daca toleram asemenea actiuni abominabile inseamna ca nu am inteles absolut nimic din democratie si ca in fibra celor care le aplauda exista dorinta eterna de tatuc salvator.

  37. Ce s-a intamplat la Bolintineanu,este inadmisibil,indiferent cine a gestionat actiunea.Daca cineva a comis o infractiune,sa plateasca! Dar asta presupune ca domnii procurori sa-si faca meseria cu decenta si profesionalism.Ce vedem in schimb?Procurorii habar n-au de altceva decat interceptari si audieri abuzive in masa,doar- doar o turna unul mai fraier sau vreun suparat pe soarta.Datu-n gat e sport national si ei dau cu batul in balta.Sa te unesti tu procuror cu SRI si cu Politie si sa nu reusesti s-o prinzi pe directoare cand ia banu’?Sunt penibili cu cine e in frunte,chiar daca e Ponta azi.Nu poti face asemenea abuzuri sub nicio scuza,cu niciun pret.

  38. sigur acesti copii extrem de nevinovati au trecut printr-o drama incredibila impreuna cu parintii lor. in schimb copiii care invata ani de zile si care iau aceleasi note sau poate note chiar mai mici decat cei care si-au aranjat examenul de bacalaureat nu traiesc nicio drama si nu trebuie compatimiti. dimpotriva, cei din urma mai merita si un blam din partea societatii pt ca sunt indepartati de la admiterea in facultate de spagarii cu medii foarte mari la bac. si uite asa cum un parinte ii aranjeaza copilului o nota buna la bac, ii aranjeaza aceasi nota buna si la admitere. iar cei ce au invatat si care au medii normale de 9, 9 si ceva, trebuie sa se multumeasca cu locurile la taxa sau cu o universitate particulara pt ca vin din spate spagarii cu medii de 9.90. sigur nu e nicio drama pt acesti copii care s-au straduit ca tot pe ei il blameaza societatea care le reaminteste ori de cate ori are posibilitatea ca au terminat o facutate particulara, pe care desigur au facut-o cu bani, ca la prejudecati suntem campioni.

  39. Pt. domnul profesor “ceapra”:

    Scuze că intervin într-un răspuns dat altcuiva.

    SUNT DE ACORD cu toate afirmaţiile dvs din primul alineat, din textul de la 17:30. Eu şi soţul meu am făcut şcoală…aşa cum trebuie, iar fiica noastră este un copil foarte bun. Suntem împotriva imposturii, a mentalităţii copiilor de bani gata, a parvenirii fără muncă, dar şi a meditaţiilor cu forţa ( n-a făcut fata nicio oră şi nici nu va face, profesorii ştiindu-mi, într-un fel -scuze- de frică ). M-am săturat de “vânătoarea” care are loc la fiecare început de an şcolar, pentru formarea grupelor de meditaţii. Suntem împotriva degradării continue a procesului de învăţământ, a facultăţilor de doi lei pe puncte şi bani etc.

    DAR, CU RESPECT VĂ ÎNTREB, dvs aţi înţeles despre ce este vorba în textul lui Victor Ciutacu? Se pare că nu. Dacă aţi înţeles totuşi, înseamnă că sunteţi de acord cu abuzurile poliţiei/procuraturii, în fine, a oricărei autorităţi a statului împotriva cetăţenilor? Până când? Până vi se va întâmpla dvs?

  40. @ceapra
    Spuneti ca sunteti profesor. Ce salariu castigati dvs. ca profesor care sa justifice, ca dupa o viata in care ati invatat macar suficient de mult incat sa-i invatati si pe altii, efortul din fiecare toamna in care incepeti munca de lamurire a unor copii sa invete ca le va folosi in viata? Oricata vechime ati avea, pentru efortul dvs. de a ne educa copiii statul va (ras)plateste poate abia la nivelul pe care il poate obtine cu relativa usurinta un functionar anost dintr-o banca sau orice breslas mediocru, fie el zugrav, tinichigiu sau ospatar.

    Si atunci, de ce faceti asta? Fie pentru ca, desi statul se straduieste sa zdrobeasca orice perspectiva a unui sistem de educatie rezonabil, ati gasit solutii personale, gen meditatii cu copiii pe care ar trebui sa ii invatati la clasa sau diverse atentii cu ocazia celor catorva momente in care au nevoie de dvs. (la trecerea clasei sau la bac), fie aveti sprijin din exterior (parinti, sotie, copii), fie sunteti un profesor de mare vocatie care isi gaseste motivarea exclusiv in copiii pe care i-a facut oameni, dar pe care nu are cum sa nu il intristeze, cel putin, sa traiasca intr-o societate care l-a expediat programatic la periferia ei.

    Pot sa inteleg prompteristele, pot sa inteleg politicienii, pot sa inteleg internautii ca nu inteleg (sau nu ii intereseaza decat pret de-un breaking news) ce se intampla in invatamant, dar nu pot sa inteleg oamenii din sistem care au discursul dvs.

    Sigur, e revoltator ca in scoala nu mai exista o ierarhie a valorilor, dar in cazul in care nu ridicati capul din pamant in drumul spre scoala, aflati ca oriunde in societatea noastra scara valorilor a fost dinamitata demult. Va supara mai mult ca elevii cu bani de acasa pot obtine mai usor diplome decat unii care invata, sau ca va udati la picioare toamna pentru ca nu va ajung banii sa va luati pantofi noi?
    Credeti ca daca sunt arestati profesorii care au luat spaga la bac sistemul de invatamant se insanatoseste, sau credeti ca ar fi mai plauzibil ca oamenii din sistem care eventual s-ar speria de repercursiuni (asta daca nu cumva le e mult mai foame decat frica) ar parasi definitiv sistemul si ar incerca sa isi castige dreptul la o viata pe masura capacitatilor lor?

    Pentru ca sunteti profesor ar trebui sa stiti ca banii iti pot da o diploma, dar nu te invata sa vorbesti (vezi cazul EBA), ar trebui sa stiti ca atunci cand ai nevoie de bani ca sa te completezi ca om ,inseamna ca nu esti om decat atata timp cat ai bani, care se pot duce la fel de usor cum vin.

    Mai presus de toate mi-e peste putinta sa inteleg de ce oamenii care impart zi de zi aceasi coaja neagra de paine nu pot fi uniti niciodata impotriva celor care ii condamna la traiul lor mizer.

    Acum statul, prin reprezentantii lui, a produs inca un abuz, dintr-o serie nesfarsita, impotriva unor cetateni ai sai, iar dvs., care ar trebui sa ii intelegeti cel mai bine pe cei care au fost abuzati, le acordati circumstante atenuante calailor, care sunt si ai dvs.

    E ca si cum dupa ce un agresor va bate si va violeaza sotia, dvs. il apostrofati pedant pe betivul care il loveste cu masina ca de ce se urca beat la volan.

    Trist, traim intr-o tara foarte trista, cu oameni foarte singuri, care urla de durere si pe care nu ii aude nimeni.

  41. unu – Te invit oricand la orele mele sau sa vorbesti cu elevii mei. Da-mi o adresa de mail si iti trimit datele de contact.

  42. @ceapra:si eu lucrez in acelasi domeniu si eu m-am saturat de toate chestiile pe care le-ai enumerat tu.dar asta nu inseamna sa aprobi niste abuzuri.acolo s-au incalcat,daca nu legea,cel putin niste proceduri.nu este normal ce se intampla acolo!
    daca aprobi chestia aia,ce urmeaza?sa te ia noaptea,in chiloti,martor la furaciunea oglinzilor de la masina vecinului?ca ar avea dreptul,dupa logica ta!

  43. Am şi eu o întrebare de logică. Sau…mai multe.
    USL-ul are 70% în Parlament şi Guvern propriu. Într-o matematică simplă, asta înseamnă că 30% nu le aparţin, reprezentând de fapt opoziţia. A auzit cineva zilele astea pe careva din opoziţie sărind de cur în sus (perfect întemeiat, având toate motivele s-o facă)?
    Să înţeleg că în cadrul coabitării intra şi decesul opoziţiei?!
    Pe vremea Guvernelor Boc, Antena3 era goarna opoziţiei, dar totuşi nu trâmbiţa singură. În ultimele 2-3 luni Ponta a dat cel puţin 10 motive clare opoziţiei să-l jumulească în mod public, făcându-l la imagine. Unde-i Blaga? Unde-i Udrea? Unde-i Preda? Unde-s Edmond şi William?! Stau toţi la cutie protejându-şi imaginea publică în aşteptarea lui 2014?
    Ce sila mi-e de lepre de genul ăsta… Exact aşa cum a făcut şi USL-ul în perioada 2009-2012. A aşteptat să se erodeze natural PDL-ul, fără să întreprindă nimic concret, ci doar suindu-se pe valul de ură şi apelând la naivitatea electoratului care nu distinge că-s toţi făcuţi din acelaşi aluat. Ei bine, acu’ e rândul ăstora să fie de porc, iar opoziţia să-i lase să se faulteze singuri. Vedea-i-aş trimişi cu forţa la o vizită conjugală într-o închisoare de maximă securitate plină de vieţaşi, cu o sacoşă de Viagra la ei şi un bax de margarina Rama!!!…

  44. @ceapra
    Spuneti ca sunteti profesor. Ce salariu avti dvs. ca profesor care sa justifice, ca dupa o viata in care ati invatat macar suficient de mult incat sa-i invatati si pe altii, efortul din fiecare toamna in care incepeti munca de lamurire a unor copii sa invete ca le va folosi in viata? Oricata vechime ati avea, pentru efortul dvs. de a ne educa copiii statul va (ras)plateste poate abia la nivelul pe care il poate obtine cu relativa usurinta un functionar anost dintr-o banca sau orice breslas mediocru, fie el zugrav, tinichigiu sau ospatar.

    Si atunci, de ce faceti asta? Fie pentru ca, desi statul se straduieste sa zdrobeasca orice perspectiva a unui sistem de educatie rezonabil, ati gasit solutii personale, gen meditatii cu copiii pe care ar trebui sa ii invatati la clasa sau diverse atentii cu ocazia celor catorva momente in care au nevoie de dvs. (la trecerea clasei sau la bac), fie aveti sprijin din exterior (parinti, sotie, copii, extra-job), fie sunteti un profesor de mare vocatie care isi gaseste motivarea exclusiv in copiii pe care i-a facut oameni, dar pe care nu are cum sa nu il intristeze, cel putin, nedreptatea unei societati care l-a expediat programatic la periferia ei.

    Pot sa inteleg prompteristele, politicienii sau internautii ca nu inteleg (sau nu ii intereseaza decat pret de-un breaking news) ce se intampla in invatamant, dar nu pot sa inteleg oamenii din sistem care au discursul dvs.

    Sigur, e revoltator ca in scoala nu mai exista o ierarhie a valorilor, dar in cazul in care nu ridicati capul din pamant in drumul spre scoala, aflati ca oriunde in societatea noastra scara valorilor a fost dinamitata demult. Va supara mai mult ca elevii cu bani de acasa pot obtine mai usor diplome decat unii care invata, sau ca va udati la picioare toamna pentru ca nu va ajung banii sa va luati pantofi noi?
    Credeti ca daca sunt arestati profesorii care au luat spaga la bac sistemul de invatamant se insanatoseste, sau credeti ca ar fi mai plauzibil ca oamenii din sistem care eventual s-ar speria de repercursiuni (asta daca nu cumva le e mult mai foame decat frica) ar parasi definitiv sistemul si ar incerca sa isi castige dreptul la o viata pe masura capacitatilor lor?

    Pentru ca sunteti profesor ar trebui sa stiti ca banii iti pot da o diploma, dar nu te invata sa vorbesti (vezi cazul EBA), ar trebui sa stiti ca atunci cand ai nevoie de bani ca sa pari om complet ,inseamna ca nu esti om decat atata timp cat ai bani, care se pot duce la fel de usor cum vin.

    Mai presus de toate mi-e peste putinta sa inteleg de ce oamenii care impart zi de zi aceasi coaja neagra de paine nu pot fi uniti niciodata impotriva celor care ii condamna la traiul lor mizer.

    Acum statul, prin reprezentantii lui, a produs inca un abuz, dintr-o serie nesfarsita care nu o sa se termine aici, impotriva unor cetateni ai sai, iar dvs., care ar trebui sa ii intelegeti cel mai bine pe cei care au fost abuzati, le acordati circumstante atenuante calailor, care sunt si ai dvs.

    E ca si cum dupa ce un agresor va bate si va violeaza sotia, dvs. il apostrofati pedant pe betivul care il loveste cu masina ca de ce se urca beat la volan.

    Trist, traim intr-o tara foarte trista, cu oameni foarte singuri, care urla de durere si pe care nu ii aude nimeni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.