Esti aici:
Prima pagină > Blog > Noaptea minţii > Basescu pune cotul pe talerul balantei

Basescu pune cotul pe talerul balantei

image

Imi recunosc public lipsa totala de preocupare pentru politicile europene si, pe cale de consecinta, nepriceperea in domeniu. Da’ vad ca iar bubuie la Bruxelles scandalul comisarilor cu Romania in prim-plan. Dincolo de faptul ca Traian Basescu isi cauta evident suspendarea ca sa se dea victima in campanie si ca, daca intr-adevar l-a sunat pe Jean Claude Juncker sa ceara anularea propunerii Romaniei, e de o iresponsabilitate pe care doar psihiatrii o pot cerceta competent, am si o nedumerire. Jocul de imagine, la care-i mai tare decat Victor Ponta, a scos-o pe corina Cretu paralela cu subiectul; iar pe Dacian Ciolos un soi de Cichicean al fondurilor europene. Habar n-am cat e de iscusit omul, dar astept cu nerabdare un exemplu de competenta oferit de Dacian Ciolos cat a fost demnitar in Romania si, la pachet, o prezentare pe scurt a unui singur succes marcant al lui in functia de comisar european. N-as vrea sa ma apuce alegerile prezidentiale neinformat.

P.S. Scutiti-ma de aluzii, fine sau grosiere, cu Colin Powell. Nu in asta se masoara oportunitatea numirii cuiva intr-o functie

Comentarii

comentarii

Similar Posts

23 thoughts on “Basescu pune cotul pe talerul balantei

  1. Eu intelesesem ca cei doi (Base si Ponta) agreasera asupra lui Ciolos, doar ca se certau cine sa aiba “onoarea” de a-l nominaliza.
    Ponta, mai smecher (de data asta) l-a lucrat pe Base si a facut si o a doua nominalizare. Doar ca, la fel ca si Geoana, s-a vazut castigator “avant la lettre”, si cand s-a trezit dimineata a constatat ca realitatea era alta.

    In privinta Corinei Cretu, cred ca trebuia scris “nu numai in asta …”. Poate nu conteaza (deloc) pentru tine, dar pentru altii doar asta conteaza si pe urma mai sunt cei dintre cele doua extreme pentru care conteaza SI asta. Depinde de care parte a … esti.

    In sfarsit, eu abia astept ca PSD-ul sa initieze suspendare lui Base; poate asa Ponta isi da foc la campania electorala si o ia in barba la alegeri.

  2. 1.Dilema (sau nedumerirea) dvs. legată de acțiunea lui băsescu și tovarășii (să nu-i uităm nici pe ei), se încadrează perfect la categoria pe care ați folosit-o, respectiv „noaptea minții ” . Ar fi putut fi, la fel de bine, categoria „să moară capra României”, fiindcă nici măcar de-a vreunor vecini nu e vorba…

    2.Nu știu ce-or fi auzit alții despre performanțele dlui Cioloș, dar eu n-am auzit de el decât în contextul dosarului Telepatia, unde s-a plâns de un pretins prejudiciu care, de fapt, nu fusese adus ministerului pe care-l conducea, ci cu totul altuia…

    3.Ehe-he, poza ! 🙂 Avea ceva în minte cel care-a scris textul… , nu e ușor să fii zână ! 🙂 Pot să-mi imaginez doar că e ardelean – asta fiindcă vecinul meu, care-i de prin Cugir, zice mereu : îmi trebă asta, îmi trebă aia…

    4.Într-o asemenea situație nu pot să închei decât cu o mutră tristă… 🙁

  3. @bigradu: nu s-au inteles niciodata. a fost o vrajeala. Basescu nu reuseste sa se impace cu ideea ca, la capitolul asta, n-are abilitare legala sa propuna pe cine vrea el. si, da, asta-si doreste si el, sa-l suspende Ponta. iar motive chiar ar avea, da’ nu vad la ce i-ar folosi tactic…

  4. Apropo de cichiceni, ce zici de celalalt cichicean de peste ocean, fost sef al DIE in vremea impuscatului, care-si da (iar) cu parerea de pe lumea ailalta despre orice, oricine, oricui, oricand, in ultimii zeci de ani ?
    Asta fara nici o aluzie.

  5. Este ok sa ceri exemple de competenta interna/externa ale lui dacian ciolos. In acelasi timp, te rog nu o uita pe corina cretu. Multumesc!

  6. nu uit nimic, da’ am inteles ca-i o impietate sa-l schimbam pe Ciolos cu ea. deduc de aici ca femeia nu s-ar pricepe. da’ inca n-am aflat, cu exemple concrete, la ce se pricepe barbatul

  7. In nepriceperea mea, am inteles ca ciolos e expert in agricultura. Corina cretu in ce s-a specializat? Cumva atat in politici regionale cat si in ajutor umanitar? In nestiinta mea, apreciez ca este o trecere fireasca de la un domeniu la altul.

  8. in nepriceperea mea, astept un exemplu concret cu privire la expertiza lui si la rezultatele marcante obtinute ca ministru si comisar european de profil

  9. Eu as avea o intrebare off-topic pt Victor: ai vreun comentariu relativ la datele aparute privind veniturile lui Tolontan, atat modul cum au fost facute publice cifrele respective cat si, eventual, sumele in sine. Stiu ca, indirect sau direct, au fost destule discutii despre venituri meritate [audiente, tiraj samd] si venituri disproportionate in raport cu ce se produce, cu privire la mai toate institutiile de media. As fi curios sa aflu si punctul tau de vedere.

    Altfel, despre ce face Basescu, Ponta, Johannis, Blaga, Udrea samd… Cred ca e prima data cand nu merg la vot…

  10. @Radu Alexandru Vasilescu: partea admirativa e ca a existat un om din trust care a scos de la Voiculescu bani multi. chiar si de zece ori cat vedete considerate exponentiale care si-au pus pielea la bataie si au fost injurate pentru asta in timp ce el era laudat pentru disidenta. dar a produs bani pentru actionari, a platit impozite pe ei, TVA si chiar penalitati. publicarea veniturilor lui, teoretic aparate de secretul fiscal, e penala. iar el e prost daca nu face plangere la parchet. din punct de vedere al imaginii austere pe care si-a construit-o cu abilitate, i-au dat-o tau la temelie aia care au tras cu el la aceeasi caruta. alte comentarii n-am

  11. Mda, inseamna ca Voiculescu a mizat mult pe prestigiul adus de publicatiile sportive. Nu stiu cat profit a produs Tolontan, insa a fost un personaj aparte in peisaj. Interesant.

    PS: Basescu, Ponta, Johannis etc sunt pt. mine o persoana colectiva, ocupata integral cu circul, ca paine nu poate nimeni sa dea in traditia socialista a Romei antice…

  12. la faza cu comisarul Plagiatorul s-a facut de kakao. degeaba o scalda incercand sa arunce cartoful fierbinte in curtea Psihopatului la Cotroceni,pur si simplu e un tampitzel de care rad kakanarii birocrati de la Bruxeless!!

  13. @radu alexandru vasilescu

    Interesant este ca aceste documente au fost lansate in spatiul public tot de Stelian Negrea . Usor usor devine chiar un mercenar care face “toate treburile murdare ” .

  14. Pai eu vad in felul urmator: Ciolos a fost ministru si comisar european iar Cretu a fost doar parlamentar, pe mana lui Iliescu. De ce nu as crede ca barbatul este mai potrivit decat femeia in cazul acesta?

  15. Dacă Traian Băsescu l-a sunat pe Jean Claude Juncker pentru a-i cere anularea propunerii Romaniei pentru funcţia de comisar european, acesta este iresponsabil, de acord.

    Dar pentru a înţelege cum funcţionează clasa politică românească atunci când este vorba despre interesul naţional avem şi alte exemple de analizat:

    1. PSD-ul nu a susţinut-o pe Adina Vălean pentru a ajunge vicepreşedinte P.E.

    2. Adina Vălean a votat-o pe Corina Creţu în cel de-al doilea tur al alegerilor P.E. pentru funcţia de vicepreşedinte…

    3. Sorin Frunzăverde o susţine pe Corina Creţu pentru funcţia de comisar european.

    În cele trei exemple de mai sus, pe cine identificaţi că a fost de partea interesului naţional şi pe cine nu? Pe cei care nu au fost de partea interesului naţional din exemplele de mai sus îi putem cataloga drept iresponsabili?

    Aflăm astăzi că Iohannis a sunat pe nu ştiu cine de la Bruxelles pentru a opri numirea Corinei Creţu. A confirmat cineva această intervenţie? Sau este un alt act din piesa Fantoma lui Iohannis, în care maşina lui Iohannis nici nu intră, nici nu iese de la Traian Băsescu (I) iar vizita lui Iohannis la Dan Voiculescu nici nu este confirmată, nici nu este infirmată de către acesta din urmă(II). Putea să o facă, pe blog scrie… Eu deduc faptul că nu are ce să confirme. A, nici Băsescu nu a confirmat sau infirmat vizita lui Iohannis… Ambele atitudini îi sunt nefavorabile candidatului ACL… Ce coincidenţă?

    Este luptă pentru putere. Atât!

  16. Inainte sa fie Ciolos comisar, am asistat la vreo 2-3 veniri ale agricultorilor in Bruxelles. Intr-o zi chiar i-am injurat rau pentru ca am fost blocat in trafic de niste tractoare mai bine de 3 ore.

    Cat timp a fost Ciolos comisar, nu au mai fost greve ale agricultorilor sau cel putin n-am auzit eu.

  17. In sfarsit un blog unde un om inteligent chiar posteaza articole la obiect fara propaganda desantata in favoarea vreunui politician.Ce ma bucura mai mult este faptul ca,pe langa calitatea articolelor ,in sfarsit un loc un poti sa citesti comentarii pro si contra bazate majoritatea pe argumente.Foarte putini trepanati si frustrati care sa sustina ineptii si care sa strice intreaga dezbatere.Pentru asta merita felicitat Victor Ciutacu.Sa o tineti tot asa!

  18. Am si eu un late night comentariu relativ la ce se pricepe Ciolos: pai la dubla cetatenie in primul rand (pune si dubla subordonare acolo daca vrei). A fost un troc avantajos, noi l-am pus pe Ciolos sa serveasca francezilor, ei ne-au rasplatit prin identificarea dusmanului national in imigrantu’ (r)roman, astfel incat nu le-au mai dat foc la orase imigrantii din fostele colonii samd. Chiar am jucat bine la partea asta.

    Si apoi depinde pt ce-l suspenda pe Basescu – daca-l fac pe partea cu tradarea si vezi ca Ponta doctor de aur a pronuntat ieri prima data cred cuvintele “lovitura de stat data de Basescu”, atunci se mai schimba placa. Depinde cu ce bagaje trec de partea poporului serviciile.

  19. Îl citesc pe Miguel de Unamuno, citesc povestirea lui care reia legenda biblică a lui Cain și Abel, și mă gândesc că, într-un fel, dna Crețu este și ea o victimă a invidiei, urii și prostiei…
    Spre deosebire însă de realitatea noastră politică, medicul Joaquin Monegro, cel care este Cain al lui Unamuno, mai are o străfulgerare de lumină în hăul în care se scufundase și poate, așa măcinat, torturat, descompus de ură și invidie cum e, să-l elogieze pe „inamic” într-un discurs de o tulburătoare frumusețe… Sunt acolo cuvinte, gânduri, sentimente în care ne putem regăsi mulți dintre noi…
    Iată ce spune Joaquin despre Abel : „ Cred că-l cunosc mai bine decât mă cunosc pe mine însumi, într-un chip mai curat, pentru că din noi înșine nu vedem, în propriile măruntaie, decât noroiul din care-am fost făcuți. La ceilalți vedem ce e mai bun în noi și iubim acest ceva, iar aceasta este admirația… Gloria lui e un imbold pentru munca mea și o consolare pentru gloria pe care n-am putut-o dobândi. E al nostru, al tuturor, iar eu, bucurându-mă de opera lui, o fac până-ntr-atât a mea, pe cât a făcut-o el atunci când a creat-o. Și mă consolez să mă văd supus mediocrității mele…”

  20. Despre Dacian – am gugalit si am vazut cu ce s-a ocupat, a gasit imediat documente si despre CE, si despre efectul legilor promovate de el in Franta, in Cehia…Nu am vazut daca e genial sau nu…

    Dar pentru doamna Corina – in afara de afacerea cu pricina – ati mai gasit ceva apeland la acelasi goagal ?

    P.S. Scutiti-ma de aluzii, fine sau grosiere, cu Colin Powell. Nu in asta se masoara oportunitatea numirii cuiva intr-o functie

    NU ?
    Dar in ce – daca ne gandim la CC?

  21. Eu as intreba altceva: daca au existat DOUA nominalizari facute de guvern pentru postul de comisar european si niciuna din ele n-a trecut prin vreo comisie parlamentara, cum zice legea, de ce aia doi psihopati au reclamat o singura nominalizare ca fiind ilegala? Dupa isprava asta, n-o sa mai gandesc decat ca daca Johannis e neamt, Himmler era si el tot neamt!

  22. “basescu pune cotul pe talerul balantei”, bine ca nu se aseaza cu curu, si sincer nu m-ar mira deloc…dar si ceilalti au o mare parte de vina…pai daca l-au lasat de mult…omu nu face decat sa incerce si daca tine, tine…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.