Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Doar pe Chenedi îl încurcă suspendarea

Doar pe Chenedi îl încurcă suspendarea

Începe al treilea episod al suspendării. Poate, cu ocazia asta, dincolo de faptul că un singur motiv (implicarea politică evidentă pro-Udrea) din cele trei invocate (intervenția la Juncker e neprobată, iar mitocănia nu se vindecă) stă în picioare, pricep și dătătorii cu părerea care-i diferența dintre suspendare și demitere, deși am mari dubii…

Din povestea asta, în esență, dusă până la capăt au ba, câștigă o grămadă de lume. În primul rând, inițiatorul ei, pentru că, de bine, de rău, Tăriceanu pune ceva pe masă: antibăsismul. Va poza iar în luptătorul cu tiranul, în cel care i-a rezistat patru ani pe picioare și va aminti că, sub conducerea lui, liberalii au încercat prima oară să-l dea jos. Și va avea ce negocia. În al doilea rând, Ponta, care, după doi ani juma de guvernare, în afară de Jos Băsescu, nu prea mai are ce promisiune tentantă să vândă. Iar vom auzi apăsat sfârșitul regimului Băsescu și dreptate până la capăt. Și există suficient de multă lume care consideră încă deschis decontul referendumului din 2012. E loc de mâncat o pâine. În al treilea rând, Băsescu însuși, pentru că se va simți ca peștele-n apă într-o campanie electorală despre el și va avea toată legitimitatea constituțională s-o împingă din spate pe Udrea.

Dintre jucătorii care chiar contează, pierde Iohannis. Pentru că, susținând public inutilitatea demersului politic, îngroașă tușele de percepție a suspiciunii de blat cu Băsescu. Și, după ce i-a lipit pe foștii antibăsiști liberali de băsiștii consacrați ai lui Blaga, va fi asimilat drept continuatorul băsismului. Ceea ce mulți chiar nu înghit.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

22 thoughts on “Doar pe Chenedi îl încurcă suspendarea

  1. chiar crezi ca e continuatorul basistilor???
    eu inteleg propaganda si batalia politica care implica si astfel de aberatii…dar totusi ziaristii cu staif ar trebui sa nu incerce spalarea pe creier!! oricum Johannis e moartea comunicarii si in vechiul regat nu are ce spera iar in Transilvania doar orgoliul fostului imperiu!!!

  2. “s-o împingă din spate pe Udrea”

    Vai domn’ Ciutacu, dar poate o trage după el, de mânuță 😀

  3. Initial,mi s-a parut ok faptul ca Tariceanu nu vrea sa ocupe scaunul de presedinte interimar,scaun ocupat de vajnici inaintasi,nea Nicu Vacaroiu si Crinut,acum parca regret ca nu si-a asumat total chestia asta si a lasat-o in seama lui Zgonea(ma scuzati!).Acu’ sa le iasa si mai vorbim.
    Bre,dar ce le parleste neamtul,sa tot stai sa-l asculti si nu te mai saturi.Pina la urma cred ca-l pun astia sa-si aleaga o boala,altfel vom avea parte de un regal in campanie,in confruntari.Ce mai,delir total!

  4. Victore,

    eu din ce am observat, antibasismul nu mai e acelasi ca-n 2012. Nici macar o amploare serioasa cat de cat nu mai are. Cretinul de Basescu, pe banii nostri, a reusit sa pozeze in victima si incet-incet si sigur tot observ scriindu-se si vorbindu-se despre el ca fiind un personaj din clanul Iulienilor din antichitate. Caligula, cretinul care si-a facut calul senator,batjocorind functia in sine, istoria spune despre el ca a fost crud si un monstru, dar razboiul l-a purtat cu Senatul, si nu cu poporul. Perioada lui Claudius(unchi-su’) cu monstruoasa Messalina(celebra curva virgina) din ordinele careia au fost omorati/schingiuti multi senatori/patricieni si a fost instalata teroarea…teroare instalata in randul Senatului dar nu si in randul poporului.
    Adica, e o treaba care a ajuns la niste proportii uriase si repet, pe banii publici, Basescu cu serviciile,reprezentantii din magistratura,televiziunile si absolut tot ce i-a picat la mana a creat trendul acesta “a fost infundat varanul = s-a facut dreptate” sau “antenistii = destabilizatori ai tarii” sau “batranii senili = publicul antenistilor = raul tarii”.
    Acum cu a 3-a suspendare, ma tem ca victimizarea va fi si mai profunda a acestui “mare luptator cu coruptii din politica”, acestui “Matusalem al dreptatii”.

    Eu din ce vad(si sper sa ma insel chiar sper), acestei fraze

    “Și există suficient de multă lume care consideră încă deschis decontul referendumului din 2012”

    nu-i dau credit si nu cred ca mai exista suficient de multa lume. Poate in parlament si-n senat…

    Mai toti angajatii multinationalelor(corporatistii) o ard cu “dreptatea lui Basescu” in gura, cu DNA-ul lui Macovei ca un fel de Avengers, de liga de supereroi….adica o iei razna, ma intelegi? Noaptea mintii a intrat in stadiul de concediul mintii.

    P.S. In filmul “All the president’s men” personajul lui Robert Redford avea pe unul cu care se intalnea in parcare ce-i zicea “follow the money…just follow the money”. Sper sa ai si tu unu’ d’ala…

  5. stiu eu multi, inclusiv din business, oameni cu angajati multi si impozite platite, care-si freaca mainile de bucurie ca si-ar putea-o lua in bot Basescu. angajatii multinationalelor, cu toata spalarea lor corporatista pe creier, nu constituie un reper in economia votului. cu Iohannis si Udrea in cursa electorala, Macovei nu ia 3%

  6. Marinerul tocmai(la 7 fara un sfert) a inceput campania inainte de a fi suspendat si a luat-o iar cu frica de furatul la alegeri.Nu cred că mai ține.

  7. Are dreptate Ciutacu . Nu conteaza in economia votului corporatistii . Nici macar nu se prezinta la urne . Din astia 250.000 din capitala daca vin jumate la vot . Asa ca Macovei are 1.5% . Plus ceva persoane adunate din tara , se faca un 2.5 % desi ma indoiesc .

  8. Cred că Tăriceanu l-a atras pe V. Ponta într-un joc periculos. Antibăsismul este o ciorbă reîncălzită care-i va face pe mulţi să strâmbe din nas, în special pe cei care aşteptau altceva de la această campanie prezidenţială. Între timp a fost şi un pact de coabitare compromiţător pentru premier, despre ce antibăsism să mai vorbim? Iohannis a pus-o pe Kovesi mare şefă la DNA? Iohannis a spus că este mulţumit de activitatea şefilor serviciilor secrete în funcţie? În atare condiţii, ce înseamnă debăsificarea?

    Din punctul meu de vedere, dacă Victor Ponta intră în jocul lui Tăriceanu greşeşte decisiv.

  9. Victore,
    In 2004, cand Iliescu aparea pe afisele electorale ale PSD si ale Prostanacului, nu tin minte sa fi fost mare vanzoleala pentru onoarea nereperata a institutiei prezidentiale; insa sigur nu s-a discutat si nici nu s-a pus problema suspendarii lui Iliescu.
    Pai daca atunci PSD-ul nu a considerat ca este neconstitutional de ce se frasuie acum?

    Partea faina cu Ponta este ca este premier de peste doi ani si n-a facut nimic. Asta nu face decat sa sufle vant in panzele lui Basescu. Pacat ca papagalul de Johannis nu stie sa speculeze.

  10. Eu, când aud (iar !) de băsescu, nu pot decât să exclam (precum soția absolventă de Sorbona a lui Chenedi :)) : j’en ai assez! Jan e ase, m-am săturat, mi s-a acrit, mi-e greață, etc., etc., etc….
    Iar apropo de Iohannis, tot la Jackie Kennedy o să apelez… În fața iubitului pe cale de-a fi abandonat, se întreba candidă ce-o să se facă lângă un politician plicticos precum Kennedy… Nu i-a lăsat timp neconsolatului să răspundă , doar a rostit cu un adorabil pragmatism: dar e cu mult mai bogat decât tine, dragule! Ceea ce, evident, făcea din plicticoșenie un defect suportabil, dacă nu chiar simpatic…
    Acu’, nu știu dacă în conturile dlui Werner sunt suficienți bani cât să trecem peste marea plictiseală…

  11. @bigradu

    Papagal sau nu, asta e Iohannis, asta-i stilul sau. Ar fi o prostie sa incerce sa fie altceva decat este, pentru ca nu i-ar reusi. Daca pentru a ajunge in turul 2 e necesar sa intre in troaca cu Udrea si Tariceanu, atunci noapte buna, inseamna ca n-are nicio sansa si orice ar face, tumbe sau salturi mortale, e indiferent.
    Sa nu uitam ca el nu are televiziuni pretine care sa-i propage mesajele si s-ar pierde in marea asta de zgomot, in care singurul castigator nu e Udrea sau Tariceanu, ci Ponta.

    Parerea mea e ca face bine sa fie defilat. Nu trebuie sa exagereze si sa iasa din peisaj, dar nici sa se confunde cu ceilalti. Sa-l arate cu degetul pe Ponta la fiecare nazbatie de parca am fi intr-o tara de orbi care nu pot discerne singuri e rizibil. Oricat de mult ar face asta, si-am aratat mai sus ca nu prea poate, tot n-ar castiga un votant indarjit de-al lui Ponta sau care-l antipatizeaza pe Iohannis. Motive pot si cu duimul: ca nu latra prea tare, ca nu da in Basescu, ca etc. etc. N-are rost sa se agite pentru aceia, practic – nu din alte motive – nu are de ce.

    Abia in turul doi, cand (si daca, asa cum pare) va fi doar Iohannis versus Ponta, se poate desfasura mai mult. Acum, parerea mea, ar fi contraproductiv. Sunt convins ca Ponta, ca si ceilalti, isi doresc sa intre inca de acum in clinciuri.

  12. Sunt de acord cu analiza. Totusi, apar informatii ca psd-ul nu e incantat de suspendare. De exemplu, dragnea:”Nu stiu cat de importanta si cat de eficienta poate sa fie o procedura de suspendare.” Un detaliu de culoare:dc procedurile sunt parcurse fara incidente, il vom avea pe zgonea presedinte interimar. Este ok, va fi coleg nu numai cu mihai viteazul, ci si cu barack obama, ceea ce reflecta seriozitatea demersului. Doleanta mea: din infinitezimal respect pentru electorat–scuzati naivitatea–nu ar putea si ei sa mimeze putin mai bine? Oare cer prea mult?

  13. @Constantin
    Dintre actualii candidati, eu il voi vota pe Johannis.
    Dar, din pacate, lui Johannis ii lipseste “sangele din instalatie”, un atribut necesar (dar nu sufficient) al oricarui leader (din politica sau din business).
    In privinta injuraturilor sunt de acord ca nu l-ar prinde. Pentru asta a fost bagata in campanie Udrea (ea n-are o problema cu injuraturile si cu minciunile, chestie de caracter).
    In schimb, Johannis trebuie sa fie mai combativ, mai incisiv, mai SPONTAN (care nu inseamna sa fie total nepoliticos sau necivilizat). Nu vreau ca Johannis sa ajunga la Cotroceni (Doamne ajuta!) si sa ne trezim ca este incalecat de niste smecherasi de doi bani care l-au sustinut in campanie.

  14. Apropos de suspendare: nu este ilar faptul ca Moliceanu il acuza pe Base de incalcarea constitutiei dar in acelasi timp arata ca el nu cunoaste constitutia? Oare cum o reusi?

  15. ce avem aici, concurs de antibasism, la asta se reduce toata campania electorala? astept niste argumente logice si valide ca toata sarada asta cu suspendarea e justificata si oportuna in momentul cand tiranul mai are cateva luni de mandat.

  16. eu in 10 ani de Basescu pot sa zic ca am vazut toate marsaviile, unele chiar nu se iveau nici in cele mai transpirate si sufocante cosmaruri.
    De aceea poate ca par prea ingrijorat, dar este un fapt sa scriu/declar ca Basescu & Stuf(platit pe bani publici) REPREZINTA MARCA INREGISTRATA LA MASLUIT VOTURI.

    In 2009, la alegeri, am ramas perplex cand, inainte de a se stabili rezultatul final, Basescu a iesit sa fluture steagul simuland VICTORIA. Am ramas toti tampiti.Cum asa? Inainte de rezultatul final, tu iesi si strigi AM INVINS?

    In 2012, la referendum…iar, exact aceeasi cacanarie: inainte de afisarea rezultatelor, Basescu iese cu torta si striga, nu “AM INVINS” de data asta ci…..extra-mega-giga-penibila fraza “ANTENA 3 E AICI?”.Au ramas tampiti si aia din echipa lui.Cum? tu asta declari? asta-i prima ta grija???? deci atunci, iti marturisesc Victore, ca am simtit transpiratii reci pe sale.Deci cum? si mai era si baut…

    Asta te-ntreb, cat la suta crezi ca Basescu& Stuf(platit pe bani publici) VOR MASLUI IAR VOTURILE?ASA CUM STIU EI PE ABSOLUT ORICE CALE SA MASLUIASCA SI SA PRODUCA VOTURI: cu oamenii decedati din cimitire, cu absentii la vot(care fara stirea,prezenta si voia lor….”voteaza”), cu voturile de peste granite s.a.m.d.

    Si stim foarte bine cum fac asta: tipa la deruta(pe calea Burciana a posturilor TV,radio,ziare,bloguri care mai de care) ca “Ponta,PSDul,USLul fura voturile!!!!” urmeaza apoi tonele de reactii avand ca scop blocarea atentiei publice, in timp ce MARCA INREGISTRATA DE MASLUIT VOTURI “Basescu& Stuf” lucreaza si produce voturi.

    Trusturile Media la ora actuala sunt mult mai infestate de parghiile lui Basescu.Deci propaganda va fi clar, orientata in directia vointei basiste.

    Basescu a continuat ieri, 08.sep.2014 prin declaratiile sale jignitoare la adresa oricarui om dotat cu cel putin o picatura de ratiune si bun simt, sa fie hotul care striga “Hotii!!!” si pompeaza cu o mai neagra noapte in noaptea mintii pe bani publici

    P.S. pe Mircea Badea il face “mascarici”? el nu-si da seama ca prin asta, el a confirmat practic una din ocupatiile lui de 3 saptamani incoace? si anume cu campania asemanatoare cu “…afara ploua” de a-i linsa imaginea lui Mircea Badea? Ce anume l-a indignat asa de tare pe El PRESIDENTE de a trebuit sa-l faca “mascarici”? cumva rezultatul nu a fost cel dorit? filmuletul (ala intreg de 12min) deranjeaza asa de tare pe holurile de la Cotroceni? Fir-ar mama lor de bani(publici) platiti in sacose ca iar s-au risipit aiurea

  17. Oricat se da lumea peste cap finala se va da tot intre Ponta si Johannis. Iar din fericire povestea cu suspendarea, ordonanta de urgenta etc nu face decat sa-i convinga pe cei care nu ar iesi in mod normal la vot sa vina sa voteze impotriva lui Ponta.

  18. @bigradu

    Nu ştiu dacă pe mine m-ai provocat sau pe Emil, dar eu îţi răspund.
    Pe mine Iohannis nu m-a convins să-i dau votul, ca şi Crin îl urmăresc cu mare atenţie şi, de ce să mint, aştept revenirea Antonescului în arenă.
    Trebuie să recunosc faptul că insinuările lui Codrin, Codruţ şi tăcerea lui Dan Voiculescu mă îndeamnă să-l votez pe Iohannis… Dar încă mă gândesc.

  19. Pare-se ca suspendarea ii incurca si pe altii, adica pe Ponta si PSD.

    Iar acum, dupa ce Tariceanu a declansat operatiunea, ii incurca chiar si mai mult. Pentru ca au trebuit sa declare public ca suspendarea nu e oportuna. Si in campanie va fi greu sa mai strige Jos Basescu dupa ce tocmai au refuzat sa-l suspende.

    Interesanta miscarea aceasta a lui Tariceanu facuta fara stirea PSD.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.