Esti aici:
Prima pagină > Blog > Papornita cu intelepciuni > Şobolanul, parvenita şi vagabondul

Şobolanul, parvenita şi vagabondul

Bucureşti, 40°C. Boc rezistă…

Nu cred că va trece moţiunea de cenzură. De fapt, deşi aş vrea să mă înşel, sunt sigur că nu va trece. Cum zicea nea Imi Ienei nu-mi fac iluzii, să n-am deziluzii. În primul rând, am credinţa că puterea şi-a luat măsurile de precauţie necesare şi se joacă. Provoacă şi încurajează controlat aşa-zise atitudini disidente, gen Oajdea sau Teo după ce în prealabil îşi va fi asigurat, pe bani sau prin şantaj, voturile necesare supravieţuirii din partea opoziţiei. În al doilea rând, perfect convergent cu primul, opoziţia n-are nici cel mai mic interes politic ca acest guvern să pice înainte ca pensionarilor/salariaţilor la stat să li se bage adânc mâna în buzunare, înainte să vină facturile devastatoare, înainte ca Băsescu să-şi ardă ultima brumă de capital politic. Cine-i nebun să preia povara falimentului naţional de la tiran?

Ce se poate remarca dincolo de transmisiile isterice cu reporteri sceleraţi sau depăşiţi, babe patetice recitatoare de versuri cu Băsescu, isterici care citează pe nerăsuflate teoriile conspiraţioniste iudeo-masonice ale lui Vadim şi profesionişti vigilenţi ai muncii de informaţii daţi afară din sistem şi înviaţi patriotic în toiul manifestaţiei care ar vrea să aducă a Grecia, dar aduce a tetru ieftin şi prost? Că Boc rămâne un şobolan, care nu poate vieţui la lumină decât sub strictă protecţie. Că, oricât s-ar spăla şi s-ar parfuma, Udrea rămâne tot o ţaţă parvenită. Şi că Băsescu rămâne acelaşi vagabond bătrân care, pe fondul unei agitaţii generale de care nu-i deloc străin, îşi urmează neabătut planul de cucerire în forţă a tuturor instituţiilor strategice ale statului pentru a-şi consolida dictatura. Urmează TVR

UPDATE: Cam aşa sună un discurs de lider politic. Indiferent câte noduri în papură i s-ar căuta-n paporniţă, Crin e imbatabil la vorbire. Iar Cristoiu, dacă ar avea obraz, ar trebui să iasă pe stradă cu punga de-un leu pe cap. Norocul lui că n-are…

LATE UPDATE: Ceauşeasca lu’ Tiranu’ e cea mai dezgustătoare ţaţă care a ajuns vreodată în Parlamentul României, fie că el s-a numit Marea Adunare Naţională, Senat sau Camera Deputaţilor. E exponentul tipic al curentului “mici cu şampanie”

ŞI MAI LATE UPDATE: Nu mă mai înjurase demult Tapalagă. Mi-a trecut dorul. Azi mă acuză de instigare la mineriade şi lovituri de stat. Simt că ţucălarul zeiţei anticorupţie, amant cinstit de judecătoare şi locatar de casă-n Pipera, tinde să transforme ura pentru mine-n atracţie sexuală. Să-i zic că nu mă excită barba lui?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

170 thoughts on “Şobolanul, parvenita şi vagabondul

  1. Da,pana si fotografia ilustreaza ce neam de parvenita se afla in cardasia asta numite tare pretentios conducerea tarii.
    Am urmarit cu intristare nu doar transmisia cu motiunea de cenzura ci si noaptea incredibila dinainte, in care s-au incalcat toate regulile posibile ale democratiei…In ambele cazuri marea parvenita cu parul vopsit era prezenta si radea cu toata gura de cei din opozitie…Doamne,cate rabda pamantul asta.
    Dl Antonescu este un om politic deosebit, imi pare tare rau de vremurile acestea tulburi,ar fi in opinia mea un presedinte deosebit.Chiar si asa, se detaseaza clar de mai tanarul Victor Ponta.
    Am avut si o suparare personala cautand in lista rusinii a parlamentarilor care au votat impotriva motiunii: am gasit-o pe Dna Ardeleanu Sanda, fosta mea profesoara de franceza, pe care o consideram o doamna educata si plina de bun-simt…se pare ca dorinta de putere si de bani face foarte multe rele…E foarta buna aceasta initiativa, pentru ca asa oamenii au numele celor care au hotarat sa voteze in favoarea omorarii lor lente…

  2. ce se intampla>NU mai pot vedea inregistrarile emisiunilor antena 3…ieri imi aparea “fisier inexistent”,AZI MI-A CERUT SA UPDATEZ ADOBE FLASH PAYER-ceea ce am si facut si tot nu merge,degeaba apare PLAY..nasol…pacat

  3. victore,te rog din suflet sa confirmi sau sa infirmi ce am citit intr-o postare a ta de zilele trecute,in care spuneai ca ion cristoiu ar avea o fiica ce e angajata a biroului de europarlamentar al elenei basescu de la bruxelles.

  4. Dupa cum ai prevazut, motiunea nu a trecut si asta inseamna ca mergem mai departe ” povatuiti” de bravul nostru premier si bravii lui consilieri.
    E mai bine asa. Acum, tara asta are nevoie de orice , dar NU de instabilitate.
    M-as mira daca ar veni cineva cu o solutie viabila pentru ceea ce traim in prezent.

  5. victore,o rugamite,permite-mi sa-l intreb pe @ciprian daca a fost la vot? pentru ca sper,ca a inteles ca cel care nu voteaza este la fel de vinovat ca si cel care l-a votat pe basescu,cu ideea stupida ca”ce celalalt este mai bun?”il avem acum pe “marele dictator luminat”si alta idee aiurea este sa ceri solutii,de cand este obligatia altora,sa dea solutii,NU LE AI PLECI si atunci sa se caute solutii,ei stau pe scaun de MINISTRU nu ponta nu crin si nu sindicalisti cand vor sta,vor trebui sa aiba solutii dar in concordanta cu juramantul pe cartulia aia mica numita “constitutie”unde se scrie ca intr-un stat sunt cateva puterii care au obligatia de a apara oamenii nu de ai trimite “in lagare ale foamei,frigului si fricii”

  6. nu a fost invins Basescu la presidentiale?!?!?!nu a trecut motiunea?!?!?!de ce ?!?!?!din cauza cui?!?!?!cititi si va cruciti.spre sfirsitul campaniei prezidentiale,in toiul luptei anti basescu sustinuta de Crin si Mircea,un anume candidat a luat-o pe aratura.A uitat ca scopul amindurora era ca Basescu sa plece de la Cotroceni.Si a inceput sa strige contra colegului de `alianta`,sa-l acuze de toate cele scoase pe piata de armata lui Basescu.La discutarea motiunii s-a intimplat acelasi lucru.Cind toata (aproape)suflarea din parlament se astepta ca motiune sa treaca (dupa discursul lui Ponta si dupa cam 80% din discursul lui Crin) cind motiunea ar fi strins cel putin 300 de voturi (asta si datorita presiunii din sala si din strada)Crinuta noastra si-a amintit de cine este platit si a trintit-o iarasi.Si bla-bla,bla-bla,ca vezi ca Ponta este mostenitorul ,ca a fost ortacul,colegul,sustinatorul etc.etc.si ca el Crin merita totul,ca ,el,si nu altul cheama politicu` sa lupte,sa lupte….da sa nu se schimbe nimic.curat murdar.Da Doamne sa nu am dreptate! si astfel doua actiuni cu tinta pt.infringerea lui Zeus s-au dus dracu.

  7. @pace: Nu cred ca motiunea ar fi trecut , indiferent ce discursuri s-ar fi tinut in parlament. Dar in privinta campaniei pentru presedintie sunt total de acord ca Antonescu i-a facut mult rau lui Geoana in primul tur, crezand ca o sa-i fure din voturi. Problema e ca Geoana insusi a facut tot ce-a putut ca sa piarda alegerile.

  8. Hai s-o lasam mai moale cu discursurile. Romania nu are nevoie de discursuri, are nevoie de fapte. Si Basescu a iesit presedinte tot cu discursuri, si ce-a facut? Acum daca dresez si un papagal sa recite un discurs bun poate castiga in fata lui Basescu. Si ajuta asta cu ceva? Poate stiti expresia: “Acta, non verba!”

  9. Am sperat ca va pica Guvernul desi se vedea cu ochiul liber ca nu.

    Ceea ce mie mi se pare tragic acum este ca tara s-a impartit in doua: pro-basescienii si contra-basescienii. Dar astia pro sunt cu creierul spalat. Zilnic intalnesc oameni care sunt pro si au creierul spalat. Nu exista argument sa-i pot face sa vada realitatea.
    La replicile cretine fac crize de mult timp:
    – nu l-am votat pe Geona pt. ca e urat (?)
    – basescu e aproape de popor
    – basescu ne-a dat transport gratuit si-l pune pe Mazare sa ne dea pachete (aici e o pensionara din Constanta)
    – basescu nu fura
    – nu e de vina basescu pt ca nu a marit salariile profesorilor, e de vina tariceanu ca a cheltuit banii
    – basescu e sensibil – plange
    – in 2004 nu aveam pensia asa de mare, nu-i nimic daca imi ia 15%
    – are dreptate basescu: daca nu ai bani, nu faci copii, nici nu e nevoie
    Si as putea continua….

    Cand aud zilnic astfel de replici, nu ma mai mir ca s-a ajuns aici.

  10. Imi pare ca ce s-a intamplat in viata politica si economica din Romania din ultimul an este rezultatul faptului ca betivanul de la cotroceni nu credea ca poate castiga alegerile de anul trecut. Drept urmare si-a pregatit terenul pentru un “come back” victorios.
    – “defectorii” care au inclinat balanta in favoarea lui boc la motiunea recenta era loiali lui basescu si la motiunea care l-a cenzurat pe boc anul trecut. Faptul ca atunci motiunea a trecut a fost pentru ca asa a vrut Zeus. A vrut el ca si prim ministrul sa fie “suspendat” asa cum i s-a intamplat lui asta demonstrand ca parlametarii sunt ticalosi si nu ca ar fi fost ceva gresit cu el, Zeus.
    – Au furat de au rupt in 2009 si au stabilit ultima transa de la FMI sa fie minuscula, facand viata celor care ar fi venit dupa ei la putere aproape imposibla, si ar fi dirijat apoi el miscarile sociale anti-guvern/presedintie care trebuiau sa aduca cu ele alegeri anticipate. Astfel ca dupa o mica “vacanta”, el Zeus , ar fi ajuns din nou sa se lafaie in cearceafurile cotrocenilor.
    Si-a pregatit foarte bine come-backul.. doar ca cei 5 milioane care au votat pentru un fes si o pilota portocalie l-au pus in situatia sa isi franga singur gatul in groapa ce a sapat-o.

  11. Pentru mine SOBOLANU’ este tot BASESCU! De ce n-a iesti ieri nemernicul asta la niste bai de multime!?! sobolanul asta, marele carmaci de nave se ascunde de sase luni dupa biroul de la cotroceni… Singurul lucru cu care ma mai pot consola… si CEAUSESTII au crapat in chinuri!

  12. Tin sa precizez ca nu sunt nici pensionar si nici bugetar. Nu am in familie nici pensionari si nici bugetari .. in schimb am avut un var care a murit la revolutie .. pentru ce ? ca dupa 20 de ani sa avem parte de alt dictator ? Eu preconizez o a doua revolutie .. si sincer mi-as dori sa se intample cat mai repede. Nu-mi doresc moartea tiranului asa cum si-au dorit-o oamenii in ’89. Imi doresc sa ii anchetam, sa le confiscam averile dupa care sa le dam drumul in societate. Nici macar puscarie sa nu faca. In maxim 2 luni de zile or sa moara de foame – in adevaratul sens al cuvantului. Sunt atat de incapabili incat nici la cersit nu or sa se priceapa.

  13. Victore,
    Primo: Tin sa te anunt ca, prin catalogarea acelui personaj ca “parvenita”, ai alterat grav sensul cuvantului “parvenit”. Udrea si altii ca ea nu au nici un drept sa fie onorati cu acest termen (alaturat lor, termenul ar deveni o calitate in cel mai pur sens). Eu inteleg ca trebuie sa pastram un limbaj adecvat, nu de alta da’ poate mai dau buzna si niscai copilasi pe aici, totusi parca nici acea individa nu merita sa fie catalogata cu o insusire atat de blanda…
    Secundo: “Tzatza” suna corect. Nu neaparat “tzatza de Buzau”, apartenenta prin nastere la un loc sau altul nu cred ca este relevanta, cu atat mai mult cu cat s-ar da o conotatie negativa care ar persista asupra tuturor celor nascuti pe anumte meleaguri.
    Tertio: Desi sunt muritor de foame -literalmente- cu diploma de licenta obtinuta la Iasi, cursuri de zi, universitate de stat, 1995 etc, etc, etc, parca nu ma mai afecteaza atat de tare mentinerea in continuare a acestui “guvern”. Vorba lui Mirciulica Badea, romanii (si NU Romnia) MERITAM din plin ceea ce ni se intampla. Eu si ceilalti ca mine meritam asta pentru ca nu am reusit sa convingem mai multa p(a)ulime ca basescu nu are ce cauta in viata publica. Cei pe care nu am reusit sa ii convingem, merita ceea ce li se intampla pentru ca l-au votat…

  14. Bai, fratele meu! Credeam ca am innebunit, ma temeam ca am luat-o razna, dar, vorba lui Octavian Paller, daca ma tem de asta inseamna ca inca nu sunt nebun, deoarece nebunii nu se mai tem.
    In campania electorala, ce propunere de prim ministru a avut basescu? Ce program de guvernare a anuntat?
    Oi fi eu vreun retardat, dracului, ca nu imi amintesc sa fi auzit ceva de genul asta pe la nici o confruntare electorala…
    E SINGURUL pana acum care a castigat alegerile prezidentiale fara a vorbi de program de guvernare si fara a nominaliza expres vreun prim ministru.

  15. Acu’ aflai ce raspunsul la intrebarea mea de ieri de la Adriana Dutulescu! Ii spunea Nastase tatei, care se aplecase cu tot “arsenalul” (zice ea) catre el, “Elena, ma tulburi!” 🙂 Tare de tot!

  16. Am un mare semn de intrebare pentru cei care posteaza in timp ce ar trebui sa presteze, sa zicem in intervalul 07:00 – 18:00. Probabil unii lucreaza in schimburi; tot timpul imi doresc ss fiu politicos si sa nu imi treaca prin minte ca ar putea fi angajati, de exemplu, ai CEC-ului sau ar unor banci (care, oricum, mai supervizeaza traficul).
    Asta este nedumerirea unui cetatean fara TV si radio – asumat (acum aud, pe blog, ca ar fi o motiune):
    Cum de avem tupeu, oameni buni, sa comentati greselile altora, fara sa ne vedem scurtul nasului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.