Esti aici:
Prima pagină > Blog > Mintea mea, în gândul ei... > Scurt tratat de ciumegăreală politică

Scurt tratat de ciumegăreală politică

E normal că Opoziţia vrea să puncteze electoral în scandalul corupţiei din vămi. O pleaşcă precum asta, când Puterea se sfâşie intestin şi-şi devoaleză corupţia în piaţa publică, nu ţi se iveşte de multe ori în viaţă. Aşa că, prin liderii ei şi vectorii de imagine, trage tare pe televizoare. Doar că, după părerea mea, o face prost şi ineficient. În primul rând, urlând tu, lider de partid care aspiri la Preşedinţie sau la şefia Guvernului, la Blejnar (în definitiv, un simplu secretar de stat oricând dispensabil), nu faci nimic altceva decât să-l legitimezi pe el ca adversar şi să te delegitimezi pe tine ca lider. Când îţi propui programatic să dai jos un regim, dacă ai anvergură politică, te baţi în parte cu jupânul, nu cu angajaţii lui şi în nici un caz nu polemizezi la televizor isteric cu unealta. Asta dacă tu chiar îţi propui să faci ceea ce strigi şi nu eşti o marionetă distribuită într-o scenetă proastă.

În al doilea rând, PSD şi PNL fac cea mai mare tâmpenie agăţându-se de evidenţa că Blejnar e numit cu sprijin politic de la PD-L. Fiindcă, măcar din 2005 încoace, absolut TOATE numirile în funcţiile administrative şi din deconcentrate, din TOATE coaliţiile de guvernare (deci inclusiv alea din care făceau parte PNL şi PSD), s-au făcut pe bază de hârtie cu antet, ştampilă şi semnătură de la partid. În al treilea rând, deoarece comportamentul de azi al Opoziţiei la adresa lui Blejnar e la fel de isteric, netemeinic şi nedocumentat ca acela al Puterii portocalii la adresa oricărui lider politic liberal sau social-democrat acuzat de corupţie sau malversaţiuni financiare, adică exact ce au acuzat până acum, întemeiat, PSD şi PNL că li s-a întâmplat. Să fim serioşi, dacă ne uităm detaşat la panarama televizată, nu există nici o mărturie concretă, nici măcar de la arestaţii ăia la grămadă, că i-a dat cineva bani direct lui Blejnar. Puţinii care s-au spart în achetă zic doar că ştiu ei că ajungeau banii la el, nici unul, însă, nu spune că i-a dat sau că i-a cerut ăla să strângă pentru el. Iar, strict juridic, dacă nu ies băieţii cu ochi albaştri cu imagini sau stenograme, Blejnar n-are, obiectiv vorbind (cu excepţia deficitului dramatic de imagine, care nu constituie infracţiune), de ce pleca de la conducerea ANAF.

În al patrulea rând, fiindcă, odată ajunsă imaginea lui Blejnar la nivelul fundului de mare, Băsescu – iniţiatorul în CSAT al acţiunii vămi curate, nu-i aşa – poate folosi posibilitatea nesperată oferită de Opoziţie de a utiliza o supapă pentru eliminarea suprapresiunii mediatice şi, eventual, sociale. Şi reţeaua de colectori va funcţiona la fel de profitabil şi în linişte cu succesorul lui Blejnar la vârful ANAF.

P.S. Pentru filosofii de bodegă crescuţi în eprubetă, lucrez cu DEX-ul

Comentarii

comentarii

Similar Posts

119 thoughts on “Scurt tratat de ciumegăreală politică

  1. opozitia prin liderii ei se manifesta penibil. cum sa ratezi o asemenea oportunitate de a ataca puterea? la fel de penibili au fost cei trei lideri si la congresul udmr.

  2. Iertati-i domnule Ciutacu, sunt si ei la inceput. La inceputul organizarii vroiam sa spun.Dar dac’ nu se mobilizeaza repede si pe caprarii…
    Au noroc cu Antonescu ca expert in oratorie, ca Ponta, de cand e sef, parca a inghitit teapa lu’ Base.Zici ca e prezentator la telejurnal.
    Felicitari pentru emisiunea de aseara, cu d-nul Oprescu.
    D-nule Ciutacu poate invitati un expert care ne poate explica ce repercursiuni are “asumarea raspunderii guvernului”. Ca eu pentru fiecare fapta imi asum raspunderea si raspund al dracului, pentru ea. Dar astia cand si cum vor raspunde pentru legi(ordonante) suspendate in justitie, pentru legi neconstitutionale, pentru legi inaplicabile, pentru ordonante neconforme cu dispozitiile UE ?

  3. Si cum sa plece Blejnar daca e recomandat de Seculici? Mai dureaza pana gasesc un “inlocuitor”…

  4. D-nul Valerian Stan a punctat bine cine este (godfather) acestei organizatii mafiote PDL poate opozitia isi indreapta atacul spre godfather Base si nu spre ,,locotenentii,,lui.Pana atunci Romanii trebuie sa mai stranga cureaua si sa mai ,,doneze,, ceva din leafa pentru ca mafia PDL a trecut de la furatul cu camionul la cel cu vaporul si cu garnitura de tren.

  5. Trist, domnule, trist .
    Nu se arata semne bune.
    Nu atitudine, nu altitudine, nu profunzime, nu anvergura.
    Toooot stau in gura pietei !

  6. Corupţia din vămile româneşti este o certitudine, la nivelul fiecărei vămi vorbind de o corupţie la nivel de individ, cât şi de o corupţie centralizată. Sunt într-u totul de acord cu schema piramidală, convins fiind că la nivelul fiecărui punct vamal există un personaj cheie care strânge cotizaţiile, cotizaţii ce sunt predate unui “şef de zonă”, care la rândul lui o predă “mai sus”. Totul este dacă se “sparge buba”, totul este să înceapă în a se da în “fapt unul-pe altul”.
    În plus, până acum s-a cam zgâlţâit doară plevuşca, arestări fiind făcute doar la nivelul vameşilor şi al poliţiştilor de frontieră, iar vămile nu erau chiar din “primul eşalon”. Sumele mari… cred că ar trebui căutate prin alte părţi.
    În fiecare campanie electorală au fost folosiţi “bani negri” de către toate formaţiunile politice, iar o parte dintre aceştia… probabil au venit şi din cotizaţiile vameşilor.

  7. Victore,
    Felicitari! Ar trebui sa le fie aratata pisica si celor din opozitie (mai des). Acestia nu trebuie sa aiba un “free ride” catre putere pentru ca atunci cand ajung acolo sa vor minuna ca sunt criticati.
    Alianta PSD – PNL este ceva conjunctural. Daca si cand vor ajunge la putere se va intampla acelasi lucru ca si cu PD si PNL. Oamenii nu au nimic in comun (decat dorinta de a accede la ciolan).
    Ei se cearta de ochii lumii si intre ei fac afaceri profitabile. Uita-te cu cata ardoare se cheltuie bani in Bucuresti (unde sunt primari de la 4 partide diferite) fara ca cineva sa se lege de ei.
    Evident, cei de la putere trebuie tinuti sub atenta observatie si criticati cand gresesc, dar cei din opozitie merita si ei “atentia” noastra.

  8. Bravo, Victore. Esti singurul om care gandeste si spune, la rece, adevarul. E destul de penibil sa vad pe la TV analisti si “deontologi” care-i pupa-n cur pe astia din opozitie si cand fac greseli.

  9. @ bigradu & john doe: am facut-o de fiecare data cand mi s-a parut ca o iau pe aratura. asta, insa, nu ma impiedica sa cred ca nimic nu poate fi mai rau pe lume decat ticalosii astia portocalii

  10. Sper sa ai dreptate si peste cativa ani, nu multi, sa nu discutam aici despre coruptia din vami asociata cu guvernarea USL. Desi, mi-e teama ca o vom face…

  11. “…cred ca nimic nu poate fi mai rau pe lume decat ticalosii astia portocalii…”
    De ce eşti pesimist nene Victore? Eşti sigur că nu poate fi? Mai rău, zic.
    Banzai!

  12. EU CRED CA MAI AVEM NEVOIE DE INCA 400 DE ANI SA AVEM WC-URI IN CASA. In schimb dragi tovarsi stim sa ne luptam politic. LA POLITICA, MANIPULARE, MINCIUNA SI FURT NE PRICEPEM ASA DE BINE INCIT AM BAGAT ROMANIA IN GARD o INGHESUIM ACOLO SI I-O TRAGEM PE LA SPATE CA SI CUM NU AR FI A NOASTRA. DA-O DRACULUI DE ROMANIE! LA CE NE TREBUIE? NOI FACEM POLITICA CA SA FURAM! APROPO! CITE LICITATII SAU FACUT IN ANUL 2010 INTRE PARTICULARI? (nu stat si particular) STIE CINEVA?

  13. Percep un oarece cui la adresa lui ponta, rimeaza cu inexplicabila, pt mine, animozitate demonstrata, agresiv chiar, si de dna firea, pesemne ca e ceva si cu asta! Oricum, fotografia, daca e autentica, e geniala! Si inca ceva, don ciutacu, aseara la “punctul” dlui tudor, impreuna cu don doctor, ati oferit un regal. Nu mi-am putut imagina decat ca, toti trei, veti continua emisiunea cu dl teodorescu, dupa care, la “sinteza”, impreuna cu mihai gadea si mircea, ati fi intregit perfectiunea unei seri! Nu-i nimic, ati fost grozavi si pe rand, inteligenta, echilibrul si bunul simt neobosindu-ma! Felicitari si multumesc!

  14. Of,of,of…topic!
    Am avut io un cosmar sau tocmai a anuntat Stoiceasca infiintarea unei scoli de jurnalism CONTRA COST?!
    Pai, mai Victore, daca as fi luat bani de la toti studentii si asistentii care au facut practica la amaratul meu de srl, eram mai bogata decat Irinel Columbeanu!
    Rusine , Intactule!

  15. @zazania: deci Voiculescu trebuia sa faca, pe banii lui, o scoala moka si noi sa prestam moka acolo? misto concept!
    @alien: nu ma priveste ce treaba are cu Firea, dar Ponta sare ca broasca-n bordura la mine. l-au invatat pe el consultantii ca-i bine sa fie agresiv cu oamenii mogulilor. inclusiv cu aia care-l primeau in studio la Antena 2 cand n-avea loc de Geoana la Antena 3. ghinionul lui e ca unii stau bine cu memoria.

  16. Domnule Ciutacu eu zic ca gresiti 😀 Spuneti ca ar fi bine ca liderii opozitiei sa se “bata” cu jupanul, daca vor sa para seriosi… Eu zic ca “subiectul” basescu e deja unul foarte cunoscut si incepe sa fie “obositor” pt. publicul larg. Cu totii stim ca basescu e coruptul sef si responsabil pt. aproape toate mizeriile din tara, deci sa “loveasca” in el direct ar fi lipsit de sens. E o metoda mult mai buna “lovirea soldatilor” fie ei si unii “mici” ca functie si ca interes. Asocierea lui basescu si a pdl-ului cu personaje corupte e o metoda mult mai buna decat atacul direct, pt. ca da senzatia de “familie”, de coruptie generalizata. Pe urma un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este “lipsa” de creier si de interes a majoritatii populatiei, care are nevoie de “dovada”. Adica daca zice Ponta si Antonescu ca basescu si pdl-ul sunt corupti nu e suficient… Acum in scandalul asta cu vamile publicul astepta sa vada un rezultat, iar asocierea vama+blejnar+pdl x de 10.000 de ori repetat = concluzia! “Omul simplu” (adica majoritatea romanilor) intelege ca vama e controlata de blejnar, blejnar e ajutat/numit de udrea, falca si asociatii, astia sunt din pdl, pdl = basescu si gata! :)) Eu cred ca lovirea “soldatilor” este o metoda mult mai eficienta in eliminarea unui inamic, pt. ca de obicei comandantul sta intr-un buncar si e bine “acoperit”, deci e greu de ajuns la el. Dar daca ii omori cat mai multi soldati pana la urma nu are cu ce sa mai lupte… Tocmai “datorita” lovirii soldatilor din pdl, acum nu exista un “urmas” pt. basescu, pt. ca aproape toti sunt “manjiti”…

  17. Am presupus de la-nceput ca Blejnar e chiar “Rege”,iar “reginele” sunt sefii de la Vamile respective(Moravita,Halmeu,etc.),iar la Constanta,”regina” este fratele “sefului statului”,D-nul M.Basescu. “Seful statului” ar fi Tata-Regent”….Parerea mea!
    Iar de Codul Muncii…mare nemernic e acest Guvern! Eu am scapat de asta;mi-am busit ficatul ca,acum m-au indreptat catre pensie de boala!… Uneori,parca nici nu mai vreau sa traiesc cand vad ce viata o duce acest popor!…

  18. Este foarte greu să armonizezi comportamentul unor grupări si al unor oameni atât de diferiti.Asta se poate face când scopul alierii frige si nu mai există altă solutie,ceea ce se cam întâmplă acum.Dar ce te faci când vârfurile,cei care trebuie să dea tonul nu sunt tocmai ceea ce ar trebui să fie?Cel putin să fi fost toti liderii opozitiei cam ca Antonescu,măcar în ce priveste prezenta si discursul.

  19. Pentru multi Romani nici opozitia actuala nu mai reprezinta o speranta cat despre nebunii portocalii care au inceput sa ne implore pe la geam sa iesim in strada si sa o dam parte-n parte cu ei, stati linistiti nu mai este mult.

  20. Acum 5 minute, l-am auzit pe prim-ministru, referindu-se la Codul Muncii,spunand ca domnia sa respecta Constitutia !!!! Exemple din belsug….

  21. Parerea mea este ca nu avem opozitie si daca exista pe undeva e blat cu puterea.Gargara asta pe la televizor nu este o lupta este o vrajeala ca vezi domne ne luptam.Daca nu poate sa rastoarne un guvern in conditiile astea cand toata lumea este nemultumita sa ne lase.Pai ce se intampla acum in Libia trebuia sa arate la noi ca o joaca de gradinita la ce foame avem in gat.Dar cu cine sa mergem la lupta cu astia care toti au intrat in politica sa-si protejeze afacerile?Ei asteapta anul electoral fara sa ia in calcul ticalosia portocalie care o sa arunce in joc pomana electorala plus oamenii de la butoane si asta ma duce cu gandul la blat.

  22. Dupa cum am mai scris si nu mi.ai raspuns, ti s-a urcat la cap ca esti cel mai tare din parcare Tu si astia de la ANTENE.Nu poti sa dai in CRIN ca el o sa va bage in Parlament pe locurile PSD.Ori dand in Ponta cresc actiunile lui CRIN si implicit ale MOGULULUI.

  23. Victore , la caterinca , angazati un actor care sa semene izbitor cu Basescu si datii drumu-n multime sa vada Anastase ce se intampla cu cei 74% care-s nehotarati ! Mi-e teama pt saracul actor !

  24. Citatul zilei:
    “Parcă suntem la şcoala de nebuni.”
    (Victor Ciutacu, în emisiunea “Punctul de întâlnire”)

  25. ponta si crin nu au mentalitate de lideri, asta-i una din problemele lor. ei inca nu stiu cu cine se lupta si pentru ce se lupta. niste figuranti, pacat ce e basescu cel ce stie ce vrea.

  26. wow, domnule Ciutacu, ati scapat porumbelul pe gura, pardon de expresie – nu imi vine sa cred, cum, adica exista posibilitatea ca unii lideri ai USL sa fie doar niste marionete care mimeaza lupta cu mafia portocalie cind, de fapt, ei fac afaceri pe sub masa? recunosc ca mi-ar placea o emisiune pe tema asta, in care aceasta problema sa fie ridicata cu simt de raspundere si adusa in centrul atentiei opiniei publice, altfel, iata, vom mai avea o motiune de cenzura, boc tot (ne)premier va fi etc…

  27. Politiceni “romanesti” pentru alegatori romanesti. Asta-i tara, asta-i dam. Ce nu-i clar?
    Chiar credeti ca in Romania prind oamenii care fac strategii profunde, studiate, si care pastreaza cu eleganta o anumita distanta care sa le ofere o imagine de ansamblu? Daca da, de unde-i luati?Nu de alta, dar poate imbatranesc eu degeaba si nu-i descopar! Nu ma lasati sa mor proasta!In Uniunea asta are cu siguranta si cine sa gandeasca detasat, dar trebuie si sa castige cineva alegeri. Cu simpatie,

  28. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ce mare dreptate aveti!
    Sunt de acord si cu ce spuneti: ca nimic nu poate fi mai rau pe lume decat ticalosii astia portocalii.
    Oare ce putem sa mai facem in degringolada asta politica?

    Cu tot respectul,
    IoanaP

    P.S. Urez tuturor colaboratoarelor Dvs. si inclusiv sotiei,o primavara frumoasa,cu multe bucurii,cu mult mai putine necazuri, si multa SANATATE!

  29. d-le Alien,aveti un apetit exagerat pentru partea dorsala ,chiar de ziarist fiind.(unul foarte bun de altfel)

  30. Ai dreptate. Politicienii din opoziţie îşi irosesc muniţia pe acarii din PD-L şi pe impiegaţii de mişcare şi şpagă – gen Blejnar, pe care este greu să îl prinzi cu ocaua mică atât timp cât nu există probe evidente ci doar mărturii ale unora făcute în timpul anchetei penale.
    Bubele mari sunt în altă parte şi dovezile există chiar şi peste hotare.
    Ştii ce mă miră pe mine?
    Că niciunul dintre jurnaliştii români de top nu a avut curiozitatea să se deplaseze în Cipru şi să facă o anchetă referitoare la actele din dosarul Flota.
    Poate că vei spune că lucrurile acestea sunt expirate.
    Eu nu cred. Şi afirm acest lucru pentru că îl cunosc prea bine pe procurorul care a construit cazul Flota, Vasile Drăghici, care mi-a fost profesor de drept penal la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.
    Vă spun ceva: omul acesta este tobă de carte, pe dreptul penal, şi eu am încredere în orice rezoluţie pusă de el.
    Ştiţi care a fost primul procuror schimbat din funcţia administrativă deţinută – de şef la fostul P.N.A. – azi D.N.A. Constanţa, de către noul preşedinte ales în anul 2004, Traian Băsescu?
    Taman Vasile Drăghici, după ce Macovei şi şleahta din fruntea justiţiei au clasat cazul Flota.
    L-a chemat vreun jurnalist sau a discutat vreun jurnalist din România serios cu procurorul Vasile Drăghici despre probele adunate de el în cazul Flota?
    Nimeni…Totul este dat uitării şi ne uităm la Blejnar şi la alţi agarici din PD-L în loc să vânăm peştele cel mare.

  31. P.S.
    În mod normal, în orice ţară civilizată din U.E., în urma unui scandal de genul Flota, omul politic respectiv ar fi fost discreditat pe veci.
    La noi a fost promovat…taman la Cotroceni!!!

  32. Romania spitalul de nebuni periculosi in aer liber:
    SOCIOPATII devalizeaza tara sub umbrela primului PSIHOPAT PARANOIC la tarii…

  33. La faza cu supapa mă gândeam și eu. E foarte simplu să-l schimbe pe Blejnar cu Aghiuță. Dar, ăsta ar fi un semn de slăbiciune, iar noi suntem destul de sălbatici când vine vorba de a înțelege democrația. De ce nu se întâmplă nimic cu nimeni de la PD-L (nici măcar Ridzi, Păsat…)? Unul dintre motive ar fi că ăsta ar fi un motiv de slăbiciune în viziunea lor. A-ți recunoaște vina e o sinucidere.

  34. Cât despre stângăcia președintelui stângii… am încredere în celelalte două partide din uniune. Probabil crede că fiind în Opoziție are dreptul la susținere necondiționată din partea jurnaliștilor care acuză puterea sau din partea cetățenilor nemulțumiți de Guvern.

  35. Este deja o obisnuinta ce fac politicienii: campanie electorala si atat. Daca sunt unii care fac politica adevarata, arata-i cu degetul. Are dreptate Badea cand zice ca nu avem guvern, nu avem politicieni, etc .. avem doar mascarici.

  36. Am sinistra convingere ca daca nu venea doctoru’ la Radu Tudor in emisiune sa se haladeasca anticipat cu privire la stadion si pasaj, nu sareau hienele pa el. A avut dreptate saracu om cand ti-a zis:”…bate-te peste gura Victore!…”.:) Cu jegosii astia tre sa joci miseleste, nu poti respecta regulile atata timp cat ei nu o fac. Cred ca ar fi indicat ca orice chestiune care le poate dauna lor, sa fie tinuta secret pana cand se intampla efectiv pentru ca in caz contrar vad ca se sesizeaza si de la TV…n-au inhibitii.

  37. Incerc sa iti trimit inca o data mesaj,nu stiu daca voi reusi,poate te-ai tinut de cuvant ,e natural.Ce cred eu despre institutia anafului,iti voi expune pe larg .Opozitia nu a facut deloc o tampenie,lumea stia deja ceva lucruri.Cand ti-am scris despre tiruri si despre nr. lor,acele informatii proveneau de la un politist de frontiera ,coleg cu cei de la vama Siret.Nu erau povesti,erau chestiuni concrete si in tema.Cat despre anaf,in ultimii ani a devenit o institutie abuziva ,facuta doar sa ia cu japca bani,fara sa ii intereseze altceva.Nu tine povestea cu evaziunea fiscala,atat timp cat in legatura cu anaful se plang oameni care platesc de zeci de ani impozite la stat si au fost pana acum foarte buni contribuabili.Este o impresie generalizata,de aceea actualul sef impreuna cu guvernarea sunt atat de prost vazuti.Blejnar ar trebui sa plece in primul rand pentru numeroasele nereguli si abuzuri pe care le fac lucratorii de la anaf,pe langa neregulile din vami.Nu iti dau dreptate pentru ca multi care au de-a face cu anaful sunt scarbiti,asta nu e institutie de stat ci doar un surogat care imbraca imaginea de lupta impotriva evaziunii fiscale.Culmea ironiei e ca au acoperire legala,au modificat legile cum le-a convenit si in detrimentul oamenilor.Cei care erau buni platnici se gandesc ca nu se merita sa plateasca un stat abuziv.Foarte multi s-au retras la negru.Asta este imaginea reala a lui Blejnar.

  38. Aproape toti sunt o apa si-un pamant. Zic aproape.
    Paine si circ am avut mereu. Partea proasta e ca painea se cam imputineaza, pe cand circul se face tot mai mare.
    Fotografia este excelenta. Dar cred ca a gresit degetul.

  39. @brain56: aveti ceva de spus si pe tema acestui topic?
    @ivone: sunteti le fel de penibili ca pedelistii. va diferentiaza doar statutul. ei sunt la cascaval si ne injura, voi sunteti departe de cascaval si ne injurati

  40. Scuze pt postul meu pe langa subiect.
    Victor vreau sa te intreb si eu ceva.
    Cum se face ca din nou motorina e mai scumpa decat benzina dupa ce in ultimele luni benzina era mai scumpa decat motorina. Si asta dupa ce ani de zile motorina a fost mai scumpa decat benzina. Nu stiu cum dracu si poate ma lumineaza cineva. Nu de alta dar sa nu mor prost. Motorina e un produs petrolier care necesita mai putina prelucrare, rafinare decat benzina. Mai pe romaneste , e mai puturoasa. Am fost in aproape toate tarile din Europa si peste tot benzina e mai scumpa decat motorina ceea ce e si normal. La nemti de exemplu benzina e mai scumpa decat motorina cam cu 1,2 – 1,4 lei pe litru in banii nostri. Eu nu vad in pretul motorinei decat lacomia si dorinta benzinarilor de a profita de faptul ca in Romania sunt multe masini diesel. Camioane, autobuze , vehicule care majoritatea sunt diesel. Eu nu inteleg. Chiar nu se poate face nimic pe treaba asta ? A doua mare problema .
    Cum se face ca bulgarii care nu au picatura de petrol au preturile la fel ca noi la carburanti incepand de acum cateva zile ? Pana sa scumpeasca si ei aveau pretul chiar mai mic .In conditiile in care Bulgaria nu are picatura de petrol iar noi avem 60% din necesar. Astia abia asteapta sa mai dea nu stiu ce dictator gen Gaddafi vreo basina ca astia sa aiba motiv sa scumpeasca carburantii.Chiar dc se scumpeste la bursa de la Londra pretul barilului cum de astia scumpesc si ei imediat? Ce nu mai au petrol de rafinat din ala vechi, imediat ii afecteaza asa pe ei scumpirea barilului. Parca in secunda 2 de cand s-a scumpit barilul ei importa deja petrol scumpit. Eu propun sa se scoata din cartea de Geografie a Romaniei capitolul resursele patriei. Intr-adevar avem resurse petrol , gaze dar sunt pt altii, smecherii de la companii nu pt cetateanul de rand. Noi, se vede treaba ca nu beneficiem de ele. E a 50-a oara cand startul scumpirilor e dat de Petrom iar celelalte companii in secunda 2 scumpesc si ele pretul carburantilor. Ce e asa neclar pt Consilul Concurentei? Nu se vede politica de cartel sau care e treaba? Adica baietii nu prea iti dau alternativa cand vrei sa alimentezi. Si saracii de ei de 6 ani se chinuie sa depisteze care e treaba. Of Doamne ! Cum spune un cantec Saraca tara bogata. Pe cand marea adunare a oamenilor nemultumiti din tara asta ? Eu iti spun sincer nu mor de foame . Am o casuta frumoasa, o prietena si mai frumoasa , bani de papa sunt ,de cheltuiala asemenea . Unii ar zice ce dracu te consumi asa ? Ma consum ca vad atata furt in tara asta si oameni amarati peste tot , pe cand astia de la putere se lafaie pe banii amaratilor. Zilele trecute un nenorocit din comuna Vrata parca Mehedinti aparuse la tv cu gandul de a-si face un sediu de primarie de 1.000.000 euro. Ba ce bataita ti-as da eu tie. Aia merg prin niste drumuri parca sunt alea pe care mergeau nemtii in iarna lui 1943 cand se retrageau din Rusia. Adica in Pastele matii desfundate si tu vrei sediu de 1 milion de euro. Si sediul actual arata chiar binisor. Canalizare ioc, gaze ioc ,salubrizare ioc, drumuri ioc, etc etc ioc si tu vrei primarie de 1 milion de euro ma ? Eu daca as fi primar la amaratii aia mi-ar fi si rusine sa ma gandesc la asa ceva dar sa mai apar si pe la televizor. Va dati seama ca ala a cheltuit 15000 lei pe proiectul constructiei fara sa stie dc va primi vreodata milionul asta de euro? Va dati seama ca la cladirea aia a prevazut si un adapost antiaerian ? In comuna Vrata fratilor. Exact acolo o sa cada bomba , fix la domn primar. Ce nenorociti conduc tara asta… Iesiti din case fratilor si strigati-va nemultumirea ca ne calca rau de tot astia pe grumaz. Victor mobilizeaza si tu impreuna cu colegii tai Mircea Badea si Mihai Gadea tinerimea nemultumita. Eu as veni si in genunchi dc e nevoie. Scuza-ma ca mi-am spus unele dintre ofuri dar pur si simplu nu mai suport sa vad cum se duce tara asta de rapa si nu se ia nici o masura.

  41. Despre a protesta.

    In momentul cand va intra in vigoare noul cod al muncii eu voi fi concediat pentru ca seful meu are multe rude, prieteni si prieteni ale rudelor sale care au nevoie de un loc de munca.
    USL va baga o noua motiune de cenzura care va trece la fel ca si celelalte. Astazi, la Bucuresti, “i-au tras-o lui Sorin”, noua ne-o trag zilnic. Am capatat si rezistenta. Minunat.
    Noul cod al muncii va permite patronilor sa-i pastreze pe cei mai buni iar pe restul sa-i angajeze pe 3 luni, cu salariu minim. Ca sa fii bun ai nevoie de experienta, dar neangajandu-te nimeni…Asta daca nu ar fi mai profitabil sa aduca africani sau asiatici care lucreaza pe jumatate din salariul minim. Mie ca si multora nu-mi mai ramane decat sa ma car din tara. O sa ma fac gunoier,o sa sortez fructe sau o sa car bagaje intr-un hotel ca majoritatea absolventilor de facultate din Romania care vor vota prin corespondenta cu Antonescu iar urmasul lui Basescu va iesi presedinte. Poate pana atunci Basescu va declara dictatura sau poate se va proclama rege. Pai ce, tiganii au si rege si imparat si de astazi si stabor legal unde judecator sef este fiul regelui Cioaba. Pai s-avem si noi macar rege.
    Presupunand ca as putea avea incredere in sindicate, cu USL-ul care pe fata e cu poporul iar cand e nevoie mai voteaza si cu PDL-ul, de ce as accepta sa-mi sparga mie dintii jandarmii cu noile pulane din dotare? Cu ce bani sa-mi pun alti dinti? Sa stau acasa si sa beau zeama de urzici cu paiul in timp ce USL-ul asteapta sa ne doara cu scopul totalei disparitii a PDL-ului ca si cum asta ar fi vreodata posibil?

  42. Victore,
    Erau unii pe vremea lui Nastase care gandeau la fel cum gandesti tu acum. Surprinzator este ca aceeasi oameni gandesc si acum la fel ca tine. E o veche vorba romaneasca: “never say never”:)
    Cred ca actualii opozanti iti vor rezerva niste surprize pe viitor. Pentru un om cu state vechi de servicii in jurnalismul si politica romaneasca ai pareri prea ferme despre politica.

  43. Ponta face greseli nefortate, asa, ca-n tenis. Ce dracu’ l-a apucat aseara sa se bage intrun rahat de unde n-avea cum sa iasa nemanjit?!
    In ceea ce priveste scandalul Oprescu-CGMB, lucrurile sunt banale, nu s-au inteles la impartirea cascavalului. Fiecare crede ca celalalt fura mai mult. I know shit…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.