Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Să-i dăm drumul. Pentru că merită…

Să-i dăm drumul. Pentru că merită…

Motto: “Când îl vezi că se îneacă-n mociră şi întinde mâna disperat, nu fi prost să i-o întinzi şi tu. Te trage după el. Calcă-l pe cap. Ridică piciorul când nu mai ies bule”

Când nu suntem găozari sau ţigănci împuţite şi nu ne suim pe masă să ne arăţi tu cum se face, noi, tonomatele cu euro, putem fi şi prizabili/e. Fiindcă de data asta ai nevoie, ca de atâtea ori, de noi. Ca să nu pleci pe mare, aşa cum ai promis. Pe unii i-ai cumpărat/reevaluat deja, pe alţii-i şantajează oamenii tăi. Mai sunt şi sensibiloşii care se-ngrijorează subit pentru soarta democraţiei, şi colonei de toare riturile care au fost detaşaţi prin presă. Dar, crede-mă, luptătorule, deşi noi, cei care nu dăm doi bani pe tine şi nu ţi-am uitat toate ticăloşiile, suntem obosiţi şi acriţi de-atâta hinghereală reciprocă, o să tragem de noi următoarele trei săptămâni. Pentru că merită…

UPDATE: Interviu despre referendum

LATE UPDATEAud şi citesc oameni îngrijoraţi de rezultatele sondajului IMAS. Se pleacă de la 64,3% (din TOTALUL alegătorilor) pentru demitere. Numai că la vot se numără din PREZENŢI. Iar asta, dacă ai cele mai vagi noţiuni de aritmetică, înseamnă 70%. Cred că am greşit eu. Cică din participanţi. Oricum se pleacă de la un avantaj consistent. Bine gestionată, diferenţa poate deveni insurmontabilă.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

181 thoughts on “Să-i dăm drumul. Pentru că merită…

  1. Bine faci, d-le Adi ,ca ne reamintesti ca in 1990 basescu era in acelasi partid FSN cu Iliescu era fan FSN/ILIESCU si combatea si pe acea vreme pe COPOSU,RATIU si dorea mult disparitia PNTCD si PNL.Oare n-a dat chiar o mana de ajutor la una din mineriade?.Dar ce sa faci cei tineri nu stiu ca COMUNISTUL SI SECURISTUL(de atunci avea relatii stranse cu SERVICIILE care i-au pierdut -COINCINENTA NUMAI LUI- “dosarul de securitate”) a devenit “MARE DEMOCRAT”.

  2. Se vede ca in fata tupeului nemasurat, in fata fuduliei dublate de prostie, e greu cu argumentele de bun simt! Nu ma asteptam ca niste obraznicaturi pdl sa-l „incuie” pe Snecker!Si le-a cam iesit! in aceste 3 saptamani trebuie lasate deoparte menajamentele si bunul simt si USL sa atace fara eleganta! Nu se poate altfel!Razboiul declansat de imposibilul base trebuie dus dur de cealalta parte!Noi ii sustinem!

  3. Ştii ce este înspăimântător? că sunt fiinţe cărora le pare rău de el, de cum a fost “bietul” încolţit, de cum s-au “năpustit” asupra lui.
    De mila unora ca aceştia mă tem; mă tem ca numărul lor să nu fie dintr-acela care să sporească.
    Iar domnul preşedinte ştie cum să îi “consolideze” înduioşatului amplasamentele…în mesajul adresat unora.
    Îmi doresc să ne fie nouă, cândva, drumul ăsta de român mai înainte, mai departe, că de atâta vreme tot păşim pe unul care merge înapoi.

  4. cipslim:

    Nu te voi înjura, aşa cum te aşteptai pe blogul tău. Am intrat şi am citit suficient cât să mă lămuresc. Deci ia să vedem. Oamenii au de ales între:
    1. Băsescu şi ai lui sunt hoţii, iar în USL sunt proştii. Încerci să capeţi credibilitate prin recunoaşterea hoţiei, pentru a induce că în USL sunt proşti.
    2. Ai vota cu Dan Diaconescu, pentru că – cică- “nu e băgat în politică până în gât”
    3. “Antonescu nu e in stare nici sa duca o conversatie cu aliatii lui politici, e un fel de Ciutacu: un distructiv, un asertiv. Mandria asta prosteasca nu este benefica.
    De aceea cred ca as vota cu Diaconescu, oricat de tampit ar parea.
    Nu as vota cu PP-DD insa.””

    Minunat!

    NGÎ

    P.S. 😆

  5. sunt colonel pensionar. modul in care presedintele Romaniei si acolitii sai a inteles sa intineze obrazul armatei, ma determina pe mine si camarazi de-ai mei sa luptam pentru (unii dintre noi)ultima data pentru patria careia candva i-am jurat credinta chiar cu pretul vietii.

  6. Diferenta dintre ASA-ZISUL 64.3% vot anti-Basescu si ACEL SUB 10% increderea si dorinta de vot PENTRU Basescu , spune multe despre ce au de gand canaliile astea …! 👿

    Repet: batalia va fi pe viata-si-pe-moarte ❗ Cine are urechi de auzit sa auda (si sa deschida , eventual , si ochii acelor tampiti din preajma lor , hipnotizati de propaganda asta jegoasa!)…

  7. Numa’ asa de-a dracu,o sa ma imbrac in alb cand il trimit la brutarie!

  8. Eu tot mai aștept lucrarea de diplomă a marinarului. Sigur nu a scriso el.

  9. nu am prea multe certitudini in viata,insa una cu siguranta:daca pica individul asta voi bea un whisky cu gheata si o sa savurez momentul.nu e bautura mea preferata dar vreau sa simt si eu ceea ce simtea el atunci cand lua toate masurile alea contra populatiei.altfel,vad ca colonelu` face trimiteri pe facebook la blogul tau,ceea ce inseamna ca,cel putin in privinta lecturii,a mai avansat calitativ…

  10. Sobolanul trebuie calcat pe cap… Apoi toate fufele care si-au fatzait curul prin fata noastra in ultimii 8 ani. Nu in ultimul rand, infractorii la PUSCARIE: regii asfaltului, escrocii care s-au imbogatit la primarii, baietii destepti… toti in zeghe.

  11. @cipslim: Da’ maicuta ta traieste cu euro cumva ? Din cate imi dau seama, are o pensie de sub 400 de lei… Stii ca peste o luna se implinesc 3(trei) ani de cand pensia asta mizera (chiar si in 2009) nu a mai fost indexata nici macar cu 0,1% ? N-a deranjat-o deloc ca a trebuit sa se descurce cu aceeasi suma de batjocura, in astia trei ani, desi preturile la alimente, medicamente si utilitati au crescut cu zeci de procente, daca nu cumva s-au dublat ?

  12. pe persoana fizica nu pot face mare lucru,
    nu detin infrastructura partidelor, dar
    daca-s avea-o la dispozitie, as populariza
    pina in ultimul catun in fiecare birt, crisma,
    mat, bodega, poiana, terasa, loc de claca si
    sezatoare o lista a tuturor faptelor “bune”
    ale suspendatului din ultimii 23 de ani
    post-revolutionari / cei 8 ani de mandate
    ca sa stie oamenii despre ce e treaba si mai
    ales sa nu uite in urmatoarele 3 saptamini de ce
    o duc bine, de ce trebuie sa plece sa faca un
    ban prin strainataturi in loc sa munceasca aici
    (de ce nu-s locuri de munca), care-i treaba cu
    miliardele de euro imprumutate de la fmi, samd.

    daca portocaliii se mobilizeaza, atunci si ceilalti tre
    s-o faca. statul in casa al poporanului, beutul spritului
    ori al berii la pet si uitat la tv nu ajuta la nimic.
    cit de scirba mi-ar fi de tot, cit de bolnav ori lovit
    cu leuca-n cap oi fi pe 29 iulie, pe boase m-oi tiri
    sa vin sa-i dau viteza distrugatorului de destine
    (da, pleaca, vinde, pa ! la brutarie cu tine !).

  13. bun articol,prietene.cam violent,dar la urs nu poti merge cu periuta de dinti in mana,sa te lupti cu el.sper sa nu ai vreo surpriza CNA.am vazut ca motto-ul are ghilimele.imi spui,te rog,de unde ai luat citatul?multumesc.

  14. @violet ramai la subiect
    @bubulea
    nu s-au indexat pensiile si nu vad ca astilalti sa poata face treaba asta atat timp cat ne guverneaza autocratic FMI.
    Dar ziceam ca opinia populara nu se hraneste doar cu vorbe marete si inveninari politice. Daca USL nu reuseste sa stavileasca devalorizarea monedei prin readucerea increderii investitorilor adio si un praz verde.
    Cand creste euro, creste tot, noi suntem o natie de importatori, deci are o legatura foarte mare.

  15. Buna ziua,
    Asist in ultimele zile la atacul coloneilor pe toate posturile de televiziune :Boureanu pe Antene,MRU&COMPANIA in intalnirile publice.
    Ei cer un lucru simplu.Vor tara inapoi.Daca nu au reusit sa o vanda in scurtele lor mandate vor un nou inceput,ne vor privi in ochi si ne vor cere sa plecam.Si asta pentru ca nu am stiut sa-i injuram cu voce tare atunci cand ne vindeau tara bucata cu bucata pentru intersul lor personal,ci numai in barba,printre dinti…
    Sper ca macar la referendum-ul acesta sa putem face asta!

  16. @cipslim: Nu-i nevoie sa-mi explici care-s implicatiile cresterii euro, mai pricep si eu cate ceva… Tocmai asta am vrut sa-ti arat, ca desi devalorizarea leului fata de euro intre august 2009 si 6 iulie 2012 e neglijabila (doar 7,2%, de la 4,21lei/eur pana la 4,51 lei/eur), preturile au crescut intr-un ritm nebunesc in astia trei ani. Iar pensionarii cu venituri mici au fost lasati de izbeliste in fata acestor scumpiri de catre regimul Basescu, care acum se vaicareste ca USL-ul a devalorizat leul. In treacat fie spus, nu cred ca devalorizarea asta n-a fost aranjata cu mana de Isarescu si de mediul bancar din Romania, aliati credinciosi ai lui Basescu, tocmai pentru a-i servi in campania asta de trei saptamani. Imi poti spune in ce tara civilizata de pe planeta asta o banca respectabila “scapa” in presa o astfel de nota de uz intern, exact in momentul in care sa-i serveasca la maximum lui Basescu ?

  17. Lumea nici nu mai baga de seama campania de prostire specifica PDL. Se vor demonta, in timp, toate prostiile aruncate de frica acum. Intr-adevar ar fi de revenit cu acele ordonante de urgenta, pentru a intra in normal, dupa asa-zisa lovitura de stat care a fost realizata pe baze legale cam 98%. Si asta pe “fondul majoritar parlamentar”… Deci a fost un soi mai nou de revolutie. Revolutie impotriva unui penal (penal, dupa ce vor urma la scarmanat si PDL-istii, nu delfinii, ci rechinii !!!), penal care a dus in derizoriu si la misto vointa poporului (arunca fitile cu o camera si 300 de parlamentari, cand PDL-ul putea sa rezolve foarte bine atunci cand a fost la putere), practicand abuzuri si influente ale puterii ce se pot urmari doar numai dupa cum au functionat puterile si institutiile statului mafiot, cu economie subterana si evaziune peste 38% (fata de 14%, 16%, la Tariceanu, Nastase). A incheiat DE UNUL SINGUR acordul cu FMI, indatorand poporul fara avizul acestuia sau a institutiilor ce trebuiau consultate. A secretizat “rapirea jurnalistilor”, de unde 90% din bani s-au scurs in afara tarii. Serviciile americane spun ca avem de-a face in conturile externe cu cea mai mare suma a vreunui sef de stat roman (sau din conducere) de pana acum. Pare suspect, deoarece Videanu, Blaga, Berceanu, Udrea au fost avertizati pentru sume cum ar fi: 5; 4; 4; 1. Numai in acele evidente, Base are 2,5. In afara Elvetiei, Belgiei, avem de-a face cu mai multe paradisuri fiscale. Faptul ca a lucrat cu But si Ignatenko la Anvers, l-a ajutat sa infloreasca reteaua mafiota de pe vremea lui Ceausescu (arme, droguri etc), Blejnar dovedindu-se a avea mult tupeu in colectarile de la vami, mai eficient decat Blaga in campanile lui Base. Cea mai grava actiune este furtul alegerilor din 2009, cu reteaua de sateliti de joasa altitudine MONSAT (a guvernului SUA si NATO), care pe timpul a 3 zile a executat transferul de date cu STS, prin niste aplicatii speciale, incat voturile din sectiile speciale si cele nule au trecut catre Base. Acum, pdl-istii l-ar prefera pe Geoana… Nu mai socotim maruntisuri precum cele cu energia ieftina, returnari de TVA (echipa: Udrea, Cocos, Stolo, Stefan etc). Campania la 5 ani l-a afectat pe Base, incat, fiind criza, nu prea putea sa achite datoriile (ce spuneti, sa fi fost si datorii la Soros ? … oare, in cazul Rosia Montana, firma din Barbados cu 80% in afara tarii sa-i dea ceva si lui Soros ?). Imprumutul de la FMI, in afara ajutorarii bancilor straine din Romania, s-a scurs din buget pe diferite directii, pe care s-au incurcat acum auditele, in asa fel sa mai ajunga si la Base sau au rezolvat numai datoriile fata de lingaii din campanie? Daca ati fi bolnav mintal si dependent de alcool, chiar si avand putin boala puterii (a se umari scena tremuratului mainilor de la investirea de catre CCR), dvs. v-ati angaja in niste datorii enorme pe care sa le plateasca poporul dupa aceea ? Acestea sunt vorbe sau fapte? A angaja poporul in experimente cu Initium, cipuri 666 etc pe care le-a impus sau urmeaza sa le impuna FMI, un organism subordonat Rezervelor Federale (detinatorul averii Vaticanului si cei care tiparesc 1 dolar cu 1,2 dolari) sunt numai vorbe? Rezervele Federale (Rotschild, Rockeffeler si anexa Morgan) sunt cei care au provocat crizele din 1929 si 2009, vrand sa elimine monedele si a introduca sistemul superelectronic cu cipuri pentru asa-zisa stabilizare economica si financiara mondiala. Grupul celor 300 (nu 322) sunt niste marionete de care se folosesc “iluminatii” de la RF SUA, intrunirile “G 300” avand rolul sa-i faca sa creada pe acestia ca ei conduc lumea, dar, de fapt, oamenii iluminatilor tin sub control orice miscare care urmeaza. Daca esti beat si fara cultura”, te poti da mare si te poti angaja in numele poporului sa urmaresti niste experimente. Cititi in Cotidianul, cine e agentul CIA cu MONSAT-ul si vedeti cum cei in cauza dintre noi pot fi urmariti si prin tavanul cladirii si prin acoperis, plus inregistrarea sonora! Cine a provocat cutremurul in Japonia? HAARP. Sau, la noi, cine a alungat, prin schimbarea climei, manifestantii in iarna ? Nu numai F-117, ci si unele tipuri F-16 pot declansa interactiuni in acest sens. Vom beneficia la scut si de ceva de ultima ora ? Pentru protectia noastra, nu e rau, dar oare stim tot ce urmeaza ? Putin scumpeste in fiecare iarna gazul, prin modificarea climei ! Noi, romanii, tot timpul cand am simtit sfarsitul unei puteri mondiale, ne-am aliat cu ei. Carpatii (Balcanii) sunt leaganul tuturor civilizatiilor de pa Terra, iar tehnica americana (de pe sateliti) a interceptat semne in acest sens… Dezvoltarea spiritualitatii romanesti, insa, a primit lovituri, avand o lunga serie de handicapati care au ajuns, prin diverse conjuncturi, sa conduca tara. Cineva a si profitat de ei. Amintind de spiritualitate, sunt si ingeri care s-au grabit (sau au fost grabiti) sa ne paraseasca si sa ne ajute de dincolo (Paunescu, Vieru, Lucian, Surdu, Hossu, Erbasu etc). Unii au avut doar accidente de la vot sau dela whisky cu gheata. Altii au fost doar neutralizati de Ignatenko (Roman, Nastase, Geoana, Stolo), in seara principala dinaintea alegerilor. “Eschivele” lui Stolo, insa, aveau sa puna PDL pe chituci (sa arunci cu scrumuiera dupa Stolo, trebuie sa fii tampit !!!).

  18. O sa fie greu, licuriciul mare nu poate interveni iar milioanele de licurici mici refuza.

  19. cipslim:

    Desigur!
    NGÎ!

    P.S. Adevăru-i că Ciutacu vorbea despre caniculă, iar eu am deviat de la subiect.

  20. “Vara asta se poarta alb” este sloganul CHILOTARILOR din jurul lui BASEscu. Doar ca nu mai sunt albi ci maro. Iar in fata galbeni.

  21. ソリン
    ma bucur ca ai revenit pe blog. ai mare dreptate. dar daca tu singur nu poti face mare lucru pe persoana fizica, desi te asigur ca te inseli, de ce nu am incerca mai multi sa facem ceea ce propui?

  22. Vi se pare posibil urmatorul scenariu? Daca manie CCR declara neconstitutionala sedinta de vineri a Parlamentului si revine Blaga??????? Oribil!!!!!!!

  23. “Bine gestionată, diferenţa poate deveni insurmontabilă.”

    avind in vedre ca A3 sinteti opozitia in fata javrei (Jurnalul pe partea scrisa) o sa aveti mult de tras … sper ca nu-ti pui baze in “campania” usl 🙂

  24. Pro. O mie la suta pro. Din mai multe motive decat cele invocate la suspendare. Daca eu domnule presedinte sunt suspendac, atunci fie, ma impac cu aceasta calitate. Si voi fi de acord cu suspendarea tuturor presedintilor daca e nevoie de asta cu adevarat. Caci cu adevarat cred din tot sufletul meu ca este nevoie. Traiesc intr-o tara extraordinar de frumoasa si de plina de resurse pe care le-ati consumat ca niste viermi care descompun un cadavru pana ce nu mai ramane nimc de el. Si asemeni lui Crin Antonescu, daca poporul va alege din nou, inseamna ca va urmez sfatul si ma mut din tara. Caci atunci ma voi simti tradat nu numai de dumneavoastra, domnule sper eu viitor fost presedinte Basescu, ci si de compatriotii mei. Sau de creierele lor care nu sunt in stare sa discearna ca ati fost pentru Romania nici mai mult nici mai putin decat o molima. Cum credeti dumneavoastra ca ma simt eu care am invatat atat de multi ani sa fiu un bun profesionist in meseria pe care o fac cu cea mai mare placere(medic rezident) cu 1200 lei pe luna cand alti colegi de-ai mei care lucreaza afara isi permit o masina dupa doar trei luni de lucru?! Cum credeti ca ma pot uita in ochii parintilor mei carora le datorez totul pe lumea asta pentru ca m-au facut om si m-au sustinut si sa le cer in continuare bani ca sa imi pot permite sa fac un curs de perfectionare european pe afara? Pai ca sa fac o scoala de chirurgie trebuie sa scot din buzunar pe langa cei 1000 de euro necesari studiului si multi alti bani pentru drum, cazari, mancari si asa mai departe?! Pai ia sa socotim noi 1000E inseamna 4500 de lei. De impartit la 1200 vine exact 4 luni de salariu. Da, dar din astia platesc chirie, caldura, gaz, televizor, telefon, mancare, haine. Daca imi mai permit si un moft(asa din joi in paste) raman cu 100 de lei pe luna ?! pai asta inseamna 45 de luni. Mie mi se termina rezidentiatul daca astept in ritmul asta sa strang bani. Asa ca , nu domnule viitor ex presedinte, nu va voi mai tine in functie. Si puteti sa ma numiti si gaozar si suspendat si cum mai doriti. Ma doare in cot de parerile dumneavoastrasi la referendum la intrebarea: Sunteti de acord cu demitere presedintelui Romaniei Traian Basescu ? voi stampila apasat pe DA. Mie nu imi este rusine ca sunt roman si ca sunteti presedintele meu, dar dumneavoastra trebuie sa va fie rusine ca sunteti contemporan cu mine si ca v-ati batut joc de vietile noastre! Sa va fie rusine!!!

  25. Domnule Ciutacu, pina sa ajungem la Demitere, noi avem o problema mare de tot.
    La ora actuala, Romania nu are Presedinte.
    basescu a fost supendat, domnul Antonescu a devenit automat Presedinte Interimar.
    Problema e cu CCR, ei trebuiau inca de Vineri seara sa constate “vacantarea” scaunului de presedinte si “inscaunarea” noului Presedinte, Antonescu.
    Luni dimineata, la prima ora, pe nepisatelea, CCR trebuie sa-l puna in functie pe domnul Antonescu.
    Ce se intimpla daca in noaptea asta o tara Nato este atacata, si Romania trebuie sa intre in razboi?
    Ce se intimpla daca Romania este lovita de un Cutremur devastator, sau este tinta unui atac terorist major?
    Cine declara starea de necesitate, de razboi etc?
    NOI NU AVEM LA ORA ACTUALA UN PRESEDINTE CARE SA FIE CONFIRMAT DE CCR !

  26. Ce independente sunt instituțiile statului. Acuma CNA de ce nu interzice campania electorală în weekend ? ;))

  27. Daca Basescu nu va fi demis la referendum, ar fi cazul sa renunt la cetatenia romana. Ramanand, desigur, in Romania.

  28. Hihihihihi – ce-mi place ….. pana si Marele Jack , dimpreuna cu Dan Andronic cu tov. Col(r) Turcescu si cu Adrian Papahagi recunosc cu juma’ de gura , ca tehnic lucrarea a fost facuta fara cusur , ” tehnic au lucrat foarte corect , politic nu a fost corect ” Papahagi dixit , hihihihihi…. .
    Si da-i cu Iliescu si dai cu Nastase , cu gral. Voicu = condamnat in prima instanta .
    Saracu Andronic se simte la fel de nesigur in Romania la fel cum se simtea in 93-94 , adica exact atunci cand batranul Andronic se afla in gratiile Batranului Edec .
    Ce-mi place cum se tavalesc , aoleu muica…., lovitura de stat , ocuparea parlamentului bla, bla, bla.
    Singura replica ce poate fi data acestor personaje este citarea exacta a Presedintelui Romaniei – ” mergem la referendum ” .
    Totusi trebuie recunoscut un lucru – cu toate greselile facute – Presedintele are mai mult sange in instalatie decat rezervistii detasti in presa .
    Am zis .

  29. Scenariu auzit astă seară de la 2 PDL-isti (sub acoperire, oficial unul e sigur sie-ist) vecini … CCR respinge cererea lui Băsescu daaar admite cererea lui Blaga, da legea referendumului pe vechi (jumate din alegatorii de pe liste) … si toti rad de Crin cum s-a bucurat ca Geoană … Lui Ponta i se va cere vehement demisia pt abuzuri si va incepe o nebunie de 2 ani de pedepsiri ”exemplare”. … argumentau cu dosare si alte chestii costisitoare pentru ”CCR-isti”

  30. calcului e bun. e vorba de procentele valide si raportul e 70/30. nu cred ca in campanie castiga mai mult de 5-10 (in 2007, pe fondul emotiei existente, a castigat 4 in campanie). acum, principalul adversar al lui basescu e lipsa emotiei. oamenii judeca non-afectiv, ceea ce face dificila misiunea presedintelui.

  31. Cei mai vocali pedeliști ai ultimelor zile sunt vicepreședinții Adreea Paul și Cristian Boureanu. Amândoi vorbesc despre valorile dreptei. Prima nu a lucrat la privat nici măcar o singură zi, având performanța de a fi consilier prezidențial pe probleme economice la câteva zile după banchetul de absolvire a facultății (să-ți fie rușine, Roubini). Al doilea a stat ascuns un an și ceva pentru că nu reușea să-și plătească datoriile către bănci. Alt om de dreapta extrem de priceput la administrarea banului. Fie el public sau privat.

  32. Inca o data, prezidentul dovedeste ca a ramas marinar de cursa scurta (doar 12 ani pe mare), ca n-are nici o legatura cu politica!

  33. Unii, precum Cristoiu, se cred mari analisti politici. Lasand la o parte frumusetea limbii romane, care pune in legatura acest tip de analisti cu sistemul anal, voi plagia fara ghilimele in cele ce urmeaza:
    Intelectualii analizează funcţionarea sistemelor internaţionale; oamenii de stat le construiesc. Şi există o mare diferenţă între perspectiva unui analist şi cea a unui om de stat.
    Analistul poate alege problema pe care doreşte s-o studieze, în vreme ce omului de stat problemele îi sunt impuse. (Nu unui preşedinte jucător, care-şi inventează singur problemele – n.m.)
    Analistul poate aloca oricît timp este nevoie pentru a ajunge la o concluzie clară; problema copleşitoare a omului de stat este presiunea timpului.
    Analistul nu lucrează cu nici un risc; dacă se dovedeşte că a ajuns la concluzii greşite, el poate scrie un alt tratat. Omului de stat îi este îngăduit să încerce o singură dată; greşelile sale sunt iremediabile. (Vezi la noi, ultimii 8 ani; noroc că popo(r)ul romîn este îngăduitor, acea porţiune din el fiind incapabilă să sesizeze greşelile iremediabile – n.m.)
    Analistul dispune de toate faptele; el va fi judecat după forţa lui intelectuală. Omul de stat trebuie să acţioneze conform unor evaluări ce nu pot fi probate în momentul în care le elaborează; el va fi judecat de istorie după cît de înţelept a stăpînit schimbarea inevitabilă şi, mai presus de orice, după cît de bine păstrează pacea.

    Henry Kissinger, Diplomaţia, Edit. ALL, 2007, 2010, pag. 24.
    (1994-ediţia originală, Simon&Schuster, Inc.)

  34. Voi merge la referendum, chiar de-ar trebui s-o fac pe coate si genunchi! Evident nu las nici un membru al familiei acasa! Ultimul cap al hidrei (ciumei) portocalii trebuie retezat fara mila! Dar… (macar) pe urma astept ca si JUSTITIA sa-si faca treaba!!! Atatea incalcari ale legii DOVEDITE de presa nu pot ramane nepedepsite! Vrem CONFISCARI ale averilor ILICITE!!! Nu vrajeala ca pana acum !

  35. Aseară, la B1 TV, domnul Cristoiu atrăgea atenţia convivilor săi de şuetă, că el crede că verdictul Curţii Constituţionale de azi, a fost cumpărat, deci biata Europa va rămâne în aer cu protestele, ce să mai spunem despre SUA, despre NATO.. D-l Turcescu făcea pariu că nu o să fie aşa. O fi ştiind d-l colonel ceva.. Bloggerii de la Reuters Africa au deja stirea scrisă.. iar d-na Sorina Matei a dat deja la tipar lista reactiilor internationale..Cam ăsta va fi jocul.

  36. Domnule Ciutacu,
    Va rog mai scrieti ceva, ceva care sa ne mai dea puterea sa dam afara din suflet furia care ne sufoca!Tupeul hidrelor PNL-iste imi taie respiratia.L am urmarit pe Emil Huzureanu aseara.
    Blaga desi in minoritate privind IQ, a facut fata dar si fete….
    Pe Antena 3 Gadea arata clar motivele demiterii lui Basescu,scandalurile cu legea sanatatii si mitocania fata de Arafat care ademonstrat cat de educat si cat bun simt are fata de Basescu!O tara geme de atata furie si totusi Nuti Udrea si Blaga fac declaratii pro Basescu….Tupeu si nesimtire crasa!
    Eu am ajuns la concluzia ca Basescu trebuie suspus unei consultatii psihiatice.Nu mai e sanatos la cap si dupa cum vorbeste si cum se comporta.Nu ne poate conduce un nebun!

  37. În Pdl…doar bourenii-pelinei sunt consecvenți. Îi obligă creditorii?

  38. Excelent Victor interviul si chiar daca recunosc inca o data ca nu ma numar si nu ma compar la intelect cu multi dintre cei care scriu pe blog, nu am sa ratez nici o zi sa te citesc pe tine si pe multi prieteni de aici.
    Imi pare tare rau ca cea mica implineste dabia in decembrie 18 ani, ca atunci eram 4 din familie care puneam stampila pe DA -JOS BASESCU.V-or fi 3 saptamani tare grele, cu nervi si mizerie din partea pdl istilor, dar vreau ca pe data de 30 iulie cand ma trezesc basescu sa nu ne mai reprezinte pe noi ca popor,asa sa ne ajute dumnezeu.Pana atunci v-om sta seara de seara cu ANTENA 3, si pe 30 iulie sa dansam hora bucuriei in PIATA UNIVERSITATII.

  39. Niciodata albul n-a fost mai negru,niciodata portocaliul mai disperat sa se albeasca!
    INUTIL,NU MAI TINE!
    PA!

  40. Am vazut azi noapte la Otv ca declarau ca sant ” de partea poporului “.Sa vedem daca-i tine pana la capat. 🙂
    In alta ordine de idei Basescu a castigat mereu pe o chestie emotionala, de fiecare data a aparut un scandal exploatat la maxim pe ultima suta de metri.De exemplu “frauda ” din 2004 sau vizita lui Geoana la Vantu.Sa vedem ce se va intampla acum, eu sant curios sa vad care este USL-istul care-i va oferi lui Basescu o sansa si de data asta.

  41. Avand in vedere modul in care dictatorul a combinat nu demult alegerile cu un referendum si faptul ca trebuie sa folosim armele lui, ma intreb daca nu ar fi posibil ca la referendumul din 29 iulie 2012, in afara intrebarii legate de demiterea vaporeanului, electoratul sa raspunda si la alte intrebari, cum ar fi:
    1. Sunteti de acord cu revocarea mandatelor europarlamentarilor ale caror declaratii au adus grave prejudicii intereselor nationale ?

    2. Sunteti de acord cu publicarea continutului tuturor contractelor de privatizare incheiate dupa 1990 ?

    3. Sunteti de acord ca toti candidatii pentru functii eligibile sa sustina evaluari psihologice si neuropsihiatrice anterior validarii candidaturilor ?

    4. etc.

  42. Sa plece base!Dar ura si pasiunea fanatica pentru nu stiu ce partid sau alianta ,alimentate cu minciuni din toate partile ,nu va pieri!

  43. “vara asta se poarta alb”-prima intrebare: gheorghe albu -a compus aceasta mostra de inteligenta?a doua intrebare:de ce alb? pt ca se scot petele cel mai usor, cu clor?a treia intrebare: si ei vor purta negru, tinind doliu dupa alb?urmatoarea intrebare: a trecut vremea auriului?in rolul albei ca zapada ghici cine va fi.poate vor culoarea alb, recunoscind ca sint bolnavi si cer locuri in spitale ,medici si retete scrise pe COLI ALBE.orice culoare ar alege, nu fac decit sa o minjeasca.oricum, cred ca ideea le-a venit cind s-au uitat in oginda si au vazut ca sint albi ca varul(carbonat de calciu, nu grad de rudenie).
    despre bac: sa iei zece la toate probele este o performanta si demonstreaza ca se poate, dar sa iei 9,80 la toate probele este o constanta extraordinara( la sf sava exista aceasta medie de 9,80, formata din aceleasi note) , o valoare si un echilibru extraordinar. felicitari celor ce au promovat bac-ul.

  44. asteptam urmatorul slogan al PDL-ului:” vara asta se poarta saprosan”

  45. Victore, iti citesc blog-ul, insa nu prea postez aici. Te las pe tine, geniul din spatele site-ului sa spui lucrurilor pe nume. 😛 Pana una alta, azi CCR se va pronunta (desi s-ar putea sa amane pronuntarea cu inca o saptamana pt a vedea cum stau lucrurile) pe o sesizare… se va constata ca nu exista împrejurări care sa justifice interimatul. Apoi maine pe celelalte doua… Anastase si Blaga vor fi repusi in scaune… si-ti spun si cateva cuvinte din motivare (“ingrijorarea EU fata de situatia politica din RO”). Din pacate, USL-ul nu a stiut sa gestioneze mediatic si politic situatia. Iar slugoii din CCR vor avea grija sa nu se ajunga la referendum… Ai sa vezi.

  46. Sunt curios daca base va reedita dramoleta lacrimogena…DRAGA STOLO varianta 2012…traiane nici nu sti vecin cu cine vei fi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.