Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Curs foarte scurt de comunicare de criză

Curs foarte scurt de comunicare de criză

UPDATE: Constituţionalii au validat suspendarea lui Băsescu, plus schimbările din funcţie ale lui Blaga şi Anastase. Dacă mâine nu trântesc modificarea legii referendumului, ori nu-i cunosc eu, ori au întors armele de partea poporului. Până atunci, însă, răspund mâncătorii de rahat pentru scrisorile deschise prin care au intoxicat cancelariile occidentale că-n România are loc o lovitură de stat?

La propaganda pedelistă dezlănţuită nu trebuie răspuns cu isterie de forţă egală, ci cu ironie, calm şi argumente palpabile.

– La făţărnicia nesimţită cu 20 de milioane euro pentru demiterea lui Băsescu, replica trebuie să fie că-i o sumă aproximativ egală cu aia alocată de Udrea construcţiei unui aqua park la Herculane. Plus că dictatura-i mult mai ieftină.

– La golănia Ponta a scumpit euro, răspunsul meritat e Isărescu a ieftinit leul.

– La îngrijorarea festivă a lu’ alde Merkel sau Gitenstein, care-l sună cu voce tare pe Băsescu, e şi mai simplu. Statele Unite şi Uniunea Europeană, ca nişte leagăne ale democraţiei, nu pot ignora votul democratic al partenerilor din România.

– La grija ipocrită pentru neutralitatea conducerilor instituţiilor de stat, se publică imediat lista şefilor acestora, cine, când şi cum i-a numit.

– La acuzaţiile de solidarizare cu proaspăt condamnatul Năstase, se aminteşte că s-a folosit acelaşi mecanism de finanţare a campaniei fie-sii şi Ridzi e liberă ca pasărea cerului. Năstase e la Rahova, iar Eba-i europarlamentar.

P.S. Sandrei Stoicescu îi iau bani pentru ce-i învăţ pe copiii ăia la IMA. Useliştii primesc mură-n gură din partea casei. Fiindcă o fac pentru mine, nu pentru ei.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

137 thoughts on “Curs foarte scurt de comunicare de criză

  1. Ciutacule,

    Vezi ca aia de la IMA ti-au falsificat CV-ul: au zis ca urmaresti cu interes “sariturile de la trambulina”. Pe tine te pasioneaza lumea icarilor moderni, adica sariturile cu schiurile. Trambulina e saltul in baltoaca.

    Abdel Kader.

  2. gata a trecut si legea referendumului, este constitutionala , totul e sa iesim la vot.base a parasit cotroceniul, PONTA si CRIN l-au primit acolo pe gittenstein, si citesc la voi ca oltean pdl istu care o facea pe udrea-soarele rasare de la bucuresti e mare plagiator.Vad de asemeni ca la DNA e mare agitatie, incep dosarele grele primii cei cu turceni au primit 5 ani, da doamne sa vedem in zeghe si gasca greilor portocalii.

  3. Viteza de reactie a “Dreptei” (ce-mi place cum suna!) la declaratiile “cancelariilor” (ce-mi place cum suna si asta!) scrise in limbi straine le ofera ocazia sa traduca in romaneste DOAR ce le place lor.

    Poate ia cineva din media meseriasa romaneasca declaratia postata de Steinmeier pe pagina de internet a fractiunii PSD-ului german din Bundestag si o traduce pe TOATA.

    O sa vada cu acest prilej ca Steinmeier zice si ca “Ich rufe alle Beteiligten auf, die demokratischen Institutionen zu achten und die Prinzipien der Rechtsstaatlichkeit und der Gewaltenteilung zu respektieren. Politische und rechtliche Verfehlungen, wie sie dem Präsidenten vorgeworfen werden, rechtfertigen nicht, dies mit gleicher Münze zurückzuzahlen. Ich begrüße deshalb, dass die EU die Ereignisse genau prüfen wird. Es wäre wünschenswert, dass sie den Blick dabei nicht nur auf die vergangenen Tage, sondern auf die Verfassungskrise der vergangenen Jahre wirft.”

    Adica: “Fac un apel catre TOTI PARTICIPANTII sa tina seama de institutiile democratice si sa respecte principiile statului de drept si ale separatiei puterilor in stat. Abuzurile politice si
    juridice CE II SUNT REPROSATE PRESEDINTELUI nu justifica sa fie platite cu aceeasi moneda. Salut, de aceea, faptul ca UE intentioneaza sa examineze evenimentele cu precizie. Este de dorit ca in acest proces SA NU ISI ARUNCE PRIVIRILE DOAR ASUPRA EVENIMENTELOR DIN ULTIMELE ZILE, DAR SI ASUPRA CRIZEI CONSTITUTIONALE DIN ULTIMII ANI.

  4. Gata CCR a dat cu oistea in gard:

    Legea Referendumului (varianta Basescu), care impune sa vina minim 9 milioane de oameni la vot, a fost declarata constitutionala.

    Sa vezi certuri si discutii, daca se aplica Legea lui Basescu sau Ordonanta lui Ponta in cazul acestui Referendum…

  5. Hai că ne agităm aiurea… L-au salvat sclavii din CCR. Acum toată propaganda băsistă va fi focusată pe ținut oamenii în case. Cam greu să scoți 10 mil. oameni la vot pe vreun cod portocaliu de căldură, sau pe vreo furtună cu piatră…

  6. decizia CCR e o mizerie, daca basistii fac campanie sa stea ai lor acasa cred ca sunt sanse 0 sa se prezinte 50% la vot.

  7. Sper sa se prezinte “poporul” in numar suficient la vot si sa le strice planul “baietilor destepti” – Basescu trebuie sa plece!!!!!
    PONTA, CRIN: La putere!!!!!

    dar sa faceti ce ati promis altfel veti fi blestemati!!!!!!!

  8. Draga Victore, decizia ccr iv determina pe pdisti sa tina populatia acasa, legati in scaune sau sezlonguri la mare, pe terase in Monaco, Mamaia, Bamboo…la fel ca in parlament, sunt niste lasi, refuza lupta!

  9. domnule ciutacu,este posibila actualizarea listelor electorale pana pe 29?ca altfel n-avem sanse

  10. Ce naivitate din partea mea sa cred ca nu se va observa imediat subtilitatea marsaviei din decizia CCR … 🙁
    Asa ca , Victore , ceea ce ti-am scris , chiar daca e corect , nu mai e de actualitate ; scuza-mi naivitatea …! 😳

  11. Daca referendumul va putea fi validat cu 50%+1 din nr alegatorilor rezulta ca basistii nu vor merge la referendum (asta va fi campania lor), rezulta ca Basescu nu pica fara 50%+1 din nr alegatorilor (chiar daca vor spune da 100% din cei prezenti la vot). Adica ceea ce si-au dorit! Traiasca CCR!

  12. Marius,

    şi totuşi, parcă nu i-ar pica bine să fie invalidat referendumul la care au votat împotriva lui, a lui Băsescu, 95 la sută din 40 la sută prezenţi, să zicem.

  13. CINE MAI INSTIGA LA VIOLENTA SI ARE ATITUDINE DE STADION ZBOARA DIRECT IN SPAM

  14. Este mega-escrocherie pentru ca PDL-istii pot sa nu mearga la vot si gata, s-a rezolvat.
    Basescu se intoarce.

    Referendum invalidat, bani aruncati pe apa sambetei, barbugiul la locul lui la butoane.

  15. Nu inteleg. presedintele poate fi ales daca se prezinta mai putin de 50% +1 dion cein inscrisi pe listele de alegatori. De ce nu poate fi demis la fel? Cum motiveaza CC?

  16. Ei acu sa vedem ce minunatii mai fac strategii.
    CCR a dat o decizie(cam neplacuta).
    Important este ca USL sa nu aiba singura solutie nepublicarea in MOF a deciziei.
    Nu inteleg de ce nu au procedat la supendare dupa ce se asigurau ca aveau validat tot procesul legal (modificarile pe care au dorit sa le faca la legislatie) si apoi vedeau ce inseamna ca risc pentru USL (si nu in ultimul rand pentru noi, prostii care traim in aceasta tara)procesul de suspendare.

  17. Se pare ca cei din CCR au validat legea referendumului. E o mare problema daca cei din PDL vor indemna basistii sa ramana in case. Ma gandesc cu groaza la ce s-ar putea intampla, daca vor iesi la vot 7 milioane de romani, iar marinarul va ramane in functie. Daca cei din pdl ar mai avea un strop de moralitate, ar trebui sa indemne cat mai multe persoane sa iasa la vot. Basistii se dau aparatori ai democratiei, daca ar fi asa, ar trebui sa iasa si sa isi exercite votul intr-un mod democratic, nu le cer sa voteze DA, le cer doar sa voteze pentru a putea fi validat intr-un mod democratic acest referendum. Consider ca prin refuzarea dorintei unei majoritati covarsitoare este pusa in pericol democratia.

  18. terminati naibii cu atitudinea asta de instabili psihic! acu’ sunteti in aer ca pica tiranu’, acu’ bociti in pumni ca v-a facut iar la portofele. informati-va (slava Domnului, aveti de unde), invatati sa nu mai haliti pe nemestecate tot ce va susura-n urechi toata propaganda politica, invatati sa cititi si cum se aplica o lege, duceti-va la vot si nu va mai comportati ca niste babe cu mainile-n sold in fata portii

  19. Ce dracu nici n-am votat si deja am inceput sa plangem ? 🙂
    Da-l dracu` pe Basescu, o sa plece si daca iesim 7 milioane si votam DA, nu va mai faceti griji, mie mi-e sila de politicienii din USL pentru ca vad ca nu se implica, am vazut 3 declaratii de presa de la PDL si “ai nostri” sant muti. Las` ca le face iar Ciutacu si Badea campanie. 🙁

  20. Decizia CCR e ca in ofertele alea de trista amintire de la Vodafone:

    Ai 1000 de minute gratuite dar poti sa le folosesti in prima, a cincea si a doisprezecea luna de contract.

    Daca vin 4 milioane de cetateni la vot si voteaza numai un singur cetatean contra demiterii si restul de 3.999.999 pentru demitere si Basescu se intoarce la Cotroceni in urma nevalidarii referendumului…. ce fel de democratie mai e asta?

  21. Teoretic, ar trebui sa se implice, practic nu prea au “obectul” muncii, PDL fiind la pamant, galagia facuta de cele cateva goarne si postacii platiti fiind incapabila sa resuscite pana la referendum increderea electoratului.
    Daca nu era de ajuns, respingerea de catre CCR a contestatiei privitoare la Avocatul Poporului vine ca inca o lovitura in moalele capului unui PDL in coma, daca mai era nevoie.
    Da, ma deranjeaza gandiri strambe de genul “sunt 10 alegatori si te pot alege presedinte 2 din 3 prezenti la vot, insa nu te pot demite decat daca voteaza 6 impotriva ta. Este o aberatie, iar hotararea CCR duce aceasta aberatie la nivel de lege.
    Chiar daca s-ar merge la referendum pe aceasta varianta, mi-e greu de crezut ca, acceptand chiar si absurdul absentei de la vot a basistilor, nu vor fi macar 50%+1 din totalul alegatorilor capabili sa voteze pro demitere.
    Domnule Ciutacu, observ o stare de nervozitate in actul de moderare, ceva ce n-am observat pana acum la dumneavoastra. Ce se intampla defapt?

  22. Nu e vorba daca vor iesi sau nu la vot 50%+1 din cei de pe liste, e vorba de un principiu.

    Una din parti poate sabota referendumul fara sa exprime practic votul, prin simpla absenta. Cat timp exista aceasta posibilitate nu mai e democratie, e furtul mafiotilor.

  23. @Crisy, daca merg numai 4 mil. de romani la vot iar pe sretu-i doare in pix, inseamna ca alora care nu se duc le merge bine si ca Baselu trebuie sa ramana la post.

  24. Tu ai vazut cu ce declaratie apare pe siteul A3 Ministru Dusa?
    Daca vor sa convinga trebuie sa faca mult mai mult. Porbabil ca o parte isi vor face calculul la modul pragmatic si vor vota sa inchida conflictul pentru minimiza pierdera. DA nu cred ca acestia sunt suficienti sa faca diferenta, in conditiile in care USL se poarta ca si pana acum.
    Asa ca eu sunt putin ingrijorat.
    🙂

  25. @Cezar, nu e asa,

    Cei care cred ca le merge bine cu Basescu, trebuie sa iasa la vot si sa voteze pentru Basescu, alaturi de ceilalti care voteaza… Daca stau acasa NU se cheama ca voteaza si nici ca au vreo optiune, iar ei trebuie scosi din calcul.

    Faptul ca stau acasa NU ar trebui sa decida daca referendumul este valid sau nu.

  26. 🙂
    Dincolo de certitudini si incertitudini si altele,sper sa ai dreptate si sa plece base pt ca ar fi mai ieftin pe termen scurt.
    Pana atnuci ( ca si pana acum) scapa cine poate.
    🙂
    Viva la revolucion!
    Ei sunt altii iar noi tot aia.
    😀

  27. Victore esti super-profesor si imi face mereu placere sa particip la cursurile pe care le oferi on-line si gratuit.

  28. Imi place P.S. de la articol! Daca 1/2 din populatie ar judeca asa pentru viitorul lor si al copiilor lor, tara era departe acum. Felicitari!

  29. Salut Victore,

    A propos de CCR: sa le zica cineva astora de la USL, ca tot se contesta la greu ordonanta lor de urgenta. Legea CCR a fost modificata de ai lu’ Baselu’ in 2010. Ia uite ce zice legea pedelista:
    Art.27. – (1) Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, a hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, a hotărârilor plenului Senatului şi a hotărârilor plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori.
    (http://www.ccr.ro/default.aspx?page=laws/law47)
    Art.27. – (1) Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, a hotărârilor plenului Camerei Deputaţilor, a hotărârilor plenului Senatului şi a hotărârilor plenului celor două Camere reunite ale Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori.

    Si ia uite ce zicea legea originala, din 1992, a CCR:
    ART. 13
    (1) Curtea Constitutionala, potrivit competentei stabilite in art. 144 din Constitutie, pronunta decizii, hotariri si emite avize, dupa cum urmeaza:
    a) […]
    b) se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua Camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori;

    si in cele din urma ce zice OUGul lui Ponta:

    Articol unic. – Alineatul (1) al articolului 27 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 807 din 3 decembrie 2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    „Art. 27. –
    (1) Curtea Constitutionala se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori.”

    Pai cum dracu’ nu e constitutionala ordonanta asta, ca zice exact la fel ca legea veche, care era constitutionala… Tot ce ar mai putea sa zica e ca s-a modificat constitutia in 2003, dar nu e nici o diferenta in ceea ce priveste parlamentul si CCR…

    Constitutia 1992, Art. 144 – Atributii
    punctul b) se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua Camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori;

    si

    Constitutia 2003, ARTICOLUL 146 – Atributii
    punctul c) se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua Camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau de cel putin 25 de senatori;

    Poate sunt eu cretin, dar pare acelasi lucru. Defapt e chiar neconstitutional sa se pronunte asupra hotararilor plenului…

    Scuze ca ti-am umplut blogul dar chiar nu mai stiu unde sa scrii lucrurile astea, ca e plin netul de basisti…

  30. revin am uitat ca nu mai sunt nave ca a avut grija mainarul parat sa nu mai fie . Dar pot sai amintesc de cum votau militari in unitatile militare sau domni colonei avansati nu au de unde sa stie asta ca nu stie cu ce se mananca ca nu au fost pe acolo.Si pot spune ca eu stiu ca am trecut printr o unitate cam adunat vreo 15 ani si cu o concentrare printre altele deci iarasi stiu . Despre oameni competenti au plecat si au ramas oameni care nu stiu macar cu ce se manaca o lege (pe care le incalca cum vor din lipsa de necunostinta). Mai rau fura angro , injura ca Presedintele suspendat ,da afara cum vor . Are dreptate un ministru ca sau pus oameni care au alta pregatire decat aceia a postulti pe care il ocupa .Ca a facut o facultate cu bani dar fara frecventa si nici macar sa treaca printo scolarizare militara asa cum ar trebui .

  31. Cuvintele de ordine ale “Raspandacilot” sunt “ori Basescu ori Antonescu tot aia e”, asta se aude la servici, in metrou, in tramvai, in piata. Aceste cuvinte bine plasate nasc indoieli, avand in vedere increderea scazuta in politicieni.

  32. Stimate Domn,

    Marturisesc ca nu sunt un fan al Dumneavoastra de la bun inceput dar sper ca, minimul de curiozitate (macar) va va impimge sa cititi pana la capat acest mesaj, chiar daca (din motive pe care le pot intelege) nu va fi publicat.

    As dori tare mult ca Dl. Basescu sa participe la o emisiune ,,Vorbe Grele”. Ca atare, de ce ni-l invitati ? Cred ca audienta ar fi maxima, dezvaluirile totale si tensiumea paroxistica.

    Cu respect,

  33. @Dorin Cinteza: domnu-tau Basescu a ignorat pana acum toate invitatiile primite de la mine. de ce-ar veni un tip demn si sincer ca el intr-o televiziune care sprijina lovitura de stat ca sa-l salveze pe Voiculescu de justitie?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.