Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Balaurul nu doarme. Să coabitaţi bine!

Balaurul nu doarme. Să coabitaţi bine!

Nişte cetăţeni de la vârful USL şi-au închipuit că balaurul stă pitulat de frica demiterii, iar ei coabitează la mişto cu el. Uite că i-a lăsat un pic să se desfăşoare, le-a dat aparenţa puterii şi, când s-au aşezat mai bine, acum îi ia unul câte unul. Sigur că un control al resurselor te face să te simţi infailibil, dar, într-o ţară ca România, adevărata putere e controlul instituţiilor represive. Iar instrumentele de putere, absolut toate, sunt la mâna veşnicului suspendabil. Şi pe care ştie al dracu’ de bine să le folosească. Ba pentru o reglare de conturi (la propriu), ba pentru pedepsirea trădărilor politice anterioare, ba pentru a arăta Comisiei Europene că răii au ceva cu el fiindcă nu le permite să patroneze corupţia instituţionalizată.

UPDATE: Aproape nimeni nu se mai grăbeşte să anunţe că, de-atâta flagrant, săltatul şi demisul zilei a ieşit liber de la DNA

Comentarii

comentarii

Similar Posts

24 thoughts on “Balaurul nu doarme. Să coabitaţi bine!

  1. Puterea lui basescu este cu atat mai mare cu cat INDECIZIA USL( PSD in special) este mai mare.Aceasta indecizie a PSD a dus la reinscaunarea demisului incat” PRESIUNILE UE “le-au cazut celor de la PSD ca o manusa(s-au bucurat ca au avut o explicatie sa-i mai prosteasca inca odata pe cei 7,5 milioane…de dezamagiti).

  2. Daca sunt vinovati, nu vad unde e problema. Mai mult, in cazul celui de la transporturi inteleg ca e flagrant, deci…

  3. Pana in acest moment deciziile liderilor USL nu m-au dezamagit;sa o tina tot asa si “democratic” sa scapam de cei care ne-au asuprit.

  4. Plevusca. Numai pot Ponta si Crin de papagalul ala de la Transporturi. Poate Mazare sa fie putin atins.

  5. eee…bogdane, flagrant a fost si cu caltabosu lui Remes.
    Basescu va juca la all in. Nu are nimic de pierdut, dar USL-ul are multe de pierdut, mai ales la capitolul imagine. Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti.

  6. @gheorghe
    Fii serios, problema nu e la PSD, e la Ponta. Nenoricitul ăsta ar fi în stare de orice pentru a-şi securiza scaunul de prim-ministru. De asta a acceptat lista lui Barosso ( a socotit cinic că dacă nu o aplica pica Băsescu, dar după alegeri UE ş-ar fi dorit un alt premier de la USL), de asta a acceptat şi actul de coabitare (îi era teamă că dacă nu semna, Băsescu desemna pe altcineva din PSD), de asta acceptă şi azi mizerile lui Băsescu.
    Dacă nu mă crezi, uită-te şi la povestea cu UDMR-ul. Nu PSD semnase pe ascuns, ci Ponta de unul singur. Şefii de filiale au aflat din presă de pocinog. Cum şi-a justificat Ponta acţiunea? a zis că dorea să dea un mesaj că noua majoritate, deşi imensă, nu va abuza minoritatea, fie ea politică sau etnică. Ce au zis mulţi analişti? că a semnat pentru că udemeriştii fac parte din PPE şi că astfel Ponta voia să intre în graţiile lui Merkel şi a lui Barroso. Ce s-a întâmpla după? PSD-ul în ansamblul lui a refuzat să ratifice pactul cu UDMR, iar la vreo 2 luni după a izbucnit scandalul steagurilor. Cine a fost primul care a avut o reacţie dură împotriva ungurilor, numind-o obrăznicie? VIctor Ponta. Ce rezultă de aici? Că Ponta minţea de îngheţau apele când vorbea de semnalul pentru minorităţi şi că analiştii (printre care şi V. Ciutacu) aveau dreptate când spuneau că protocolul cu UDMR a fost semnat de Ponta cu unicul scop de-aş securiza poziţia de prim-ministru.

  7. Daca vrei sa ne zici ca cei care sunt acum la Putere sunt niste sfinti, ori esti naiv, ori ne crezi naivi. Ceea ce nu e cazul in niciuna din cele doua situatii.

    A-l aduce pe Base in mijlocul tuturor evenimentelor nu cred ca mai e o idee buna…

  8. @ Bogdan, amanuntul numit vinovatie il stabileste un judecator. Nu un procuror, fie el si din DNA. Asta asa, ca sa stim despre ce discutam in materie penala.
    In ceea ce-l priveste pe mariner eu sunt mai optimist, domnule Ciutacu. Cine isi imagina in 2004 ca unul dintre cei mai puternici oameni politici din Romania postdecembrista va fi condamnat la inchisoare cu detentie? Era sa zic nimeni,dar posibil sa fi fost cel putin unul. :). AMR mai putin de 2 ani. Apoi…

  9. Asta e doar plevusca marunta, cel mai mare dor al olimpianului fiind sa-l vada pe mogulul suprem saltat macar pentru 30 de zile…Pana atunci isi face mana cu diversi, ca sa nu-si piarda antrenamentul si da semnale catre PSD(Valerica de la Transporturi e omul lui Mazare iar Oprea tocmai ce si-a redescoperit prietenia fata de Victoras) ca ii are in catare asa incat pactul de curvasaraie sa ramana valabil pana trece si Nutzica presidenta peste ceva

  10. “Discutia urmatoare e reala.

    -Cit?

    -Prea putin. Nu-l injur pentru banii aia. Peste o suta de milioane, ma mai gindesc.

    Personajul care a refuzat aceasta oferta, un ziarist cu experienta, nici macar nu a tresarit cind mi-a povestit aceasta negociere. Trustul care ii facuse oferta nu e greu de banuit. Antena 3, sa nu existe dubii. Care va sa zica, jurnalisti platiti de trusturi ataca persoane publice.”

    sursa

    Avocatii A3 nu pot obtine sume mai bune de pe urma lui Dragos Ghitulete?

    Eu m-as bucura.

  11. @Joe: ai idei putine si fixe. unde dracu’ am scris eu ca-s sfinti?
    @AC: asta-i un imbecil nefericit ca nu-l baga nimeni in seama. a mancat o painica de la institutul condus de Tismaneanu si s-a inchis finantarea. urla si el la luna si se agata de A3 ca boala de omu’ sanatos, doar-doar o deveni celebru. e pierdere de vreme

  12. Pana e Daniel Morar (zis NUP) acolo unde este si pana prioritatea zilei sunt sentimentele conducatorului urat mirositor (un nume predestinat),in Romania nu se va misca nimic. Filmul in care traim se numeste “Cu mainile pe justitzie”, care ar castiga Oscar-ul (Ursul a fost luat). Sunt de acord cu tine Victore ca Balaurul nu doarme si in tot acest timp romanii sufera.
    D-l Victor Ponta considera ca recalcularea pensiilor speciale reprezinta o bomba atomica ceea cea e fals, adevarata bomba atomica o reprezinta COABITAREA cu Balaurul. Nimic nu e mai periculos ca acest lucru, pentru ca demonstreaza din pacate ca USL=PDL=PPDD=UDMR=…= ACEEASI MIZERIE !

  13. Si daca este blat?
    Si daca toate cele care s-au facut (taieri in toate, praduiri/ privatizari, inchideri de spitale, majorari de preturi s.a.m.d) trebuiau sa se faca?
    Si daca s-au gasit unii care sa le faca (PDL) in intelegere cu opozitia (USL)?
    Si daca acum se continua (sa ne fereasca Dumnezeu) intr-un ritm accelerat toate nemerniciile?
    Si daca …..

  14. Coabitarea e blat pe fatza, in dispretul total al celor care au iesit in strada in ianuarie 2012 si la vot in decembrie acelasi an. Tot mai multa lume crede ca Ponta e tot un fel de Boc iar viata practica ne dovedeste acest lucru.

  15. La fel de patati si unii si altii.Tot scandalul putere opozitie si invers in cei 23 de ani a fost de fata fraieriilor ei pe ascuns razandu-si in barba.Poanta si alianta lui peste prajit USL continua ce basinel si pedeleprele nu au reusit.Pe Poanta il doare si repde vrea Regionalizare.Vanzarea a ceeace a mai ramas statului inclusiv bogatiile subsolului.Inchide assasinul ochii la genocidul prin extragerea gazelor de sist,taxe este taxe ,imoziite este impozite.Toata ziua rade pe la TV-uri ca muta la p—a ii o vorba in Ardeal.Ironic si atat .Nu a facut nimic nici el nici USL-ul .La fel de sclavi in fata FMI-ului.A iudomereului si UE.Hotiile continua,cei care 8 ani au smanglit miliarde bine mercii.Poanta le-a promis fraieriilor multe printre care dreptate.Din parti.Luati COABITARE fratiilor.V-a tras-o Khazarul Poanta teapa.

  16. Asa le trebuie Victore daca s-au culcat pe o ureche, sarpele cand il prinzi trebuie sa ii zdrobesti capul, nu coada.Luna februarie anuntau la anumite canale de stiri de Mariana Campeanu si binenteles ca nu s-a adeverit la dansa- acum pica in plasa unul cate unul, vad ca lui Nastase tot nu ii dau drumul.La cat de ranchiunos e basescu nu se v-a lasa dus usor din scaunul prezidential.Cat au fost ei la putere, au furat oam4enii lor pana la gat si ne-am adancit in gaura in care suntem cu totii acuma.Aud la stiri de cateva ore si pe blogul ANTENEI 3, ca in urma protestelor si violentelor in bulgaria intreg guvernul a demisionat-la noi cand?
    Dabia astept emisiunea lui Negru sa vad daca ii luati banii.

  17. astazi Crin le-a aratat pisica astora din PSD care vor prezidentiabil de la ei din ograda. baieti, vreti presedinte? uite ca azi mi-am facut rost de unul pe care n-o sa-l bata nici basinosul oprescu, nici ponta sau eu mai stiu ce alt iepure.

  18. Citi pe luju.ro сă Preda a fost audiat pentru că a obţinut de la un poliţist judiciar de la DNA informaţii dintr-un dosar nepublic. Oaaaauuu, dar pe Kovesi care trimitea de pe mailul de serviciu date nepublice din dosarul lui Vântu cine a anchetat-o?

  19. @Toader Corect.Alta solutie nu avea Antonescu ,fiindca ruperea USL ,ar insemna atat sfarsitul lor, cat si sfarsitul ROMANIEI.Poate ca in acest fel Antonescu a scapat de zoailele care i se aruncau NEMERITAT, zi de zi, de propaganda basista cat si de propaganda mafiotilor si tradatorilor de tara.Pe de alta parte ,oricat am vrea, nu putem gasi ACTUAL, o alternativa …la USL .

  20. Un proverb popular zice asa “capul face,capul trage” ; cred ca ti-am mai scris asta dar simt nevoia sa o mai scriu, nu cred ca Ponta este potrivit ca sa conduca guvernul (sunt prea multe butoane si prea colorate si reactioneaza ca un tanc care vrea sa le apese pe toate odata facand pact chiar si cu cel care vrea sa-i ia jucaria); l-am vazut pe Klaus Iohannis azi la emisiunea Danei Grecu….ce sa spun?! daca am fi avut un om ca el in fruntea guvernului cred ca Base era departe acum

  21. Comentariul meu vine după ultimele “producții” DIICOT, cu arestări în masă, cu făcături, probabil ca și în cazul armelor “furate” de la Ciorogârla de către formațiunie paramilitare ale lui Băsescu, dar cu probe plantate pe la clanul sportivilor.
    Cred că se dorește completarea mapei profesionale a țucălarului jegos Codruț Olariu, care să fie bun de numit de că tre Secretarul de Stat, via Grețonștein, la cârma Parchetului General, întru veșnica apărare în fața legii și a evidențelor a marelui trădător (anti)național, care a legat România la gardul finanței mondiale printr-un “împrumut” de 20 miliarde de euro, izbitor de apropiat împrumutul de “neregulile ” în cheltuirea banului public (de o bagatelă de 19,45 miliarde de euro DOAR în 2010-2011) după cum rezultă din rapoartele Curții de Conturi.
    Dar parchelul nu are timp de “mărunțișuri”, lucrează la cazuri grele precum transferurile dintr-un fotbal în care statul este investitor cât sunt eu la Microsoft, sau reglările de conturi dintre interlopii care nu sunt în PDL, ci lucreză în afara sistemului structurat al băsănăului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.