Esti aici:
Prima pagină > Blog > Polemici Politice > Starul rock al centrului Sibiului

Starul rock al centrului Sibiului

Vuieşte ţărişoara că PNL şi-a luat primar gospodar. Care înjură cu patos guvernul din care face parte şi PNL. Dar care-i condus, din păcate pentru PNL, de PSD. Învierea politică liberală a lui Iohanis se doreşte, probabil, o contrapondere liberală la pisica socialistă Oprescu. Şi e încă o probă a unităţii de monolit a USL. Fiecare formaţiune politică îşi pregăteşte minuţios, printr-un campionat naţional al recrutării de primari cu influenţă, momentul rupturii şi se blindează pentru alegerile din 2014. Se cheamă consolidarea structurii politice pe orizontală, nu-i nicidecum vreo invenţie care să revoluţioneze sistemul. La ce altceva ar putea folosi, în contextul actual, aducerea neamţului la vârf? Să candideze la preşedinţie? Hai să fim serioşi, omu-i carismatic precum o bordură. Pe vot direct, mai ales în mediul rural, ia jumătate din cât a scos Isărescu în 2000. Îmi şi închipui babele cu batic sfâşiindu-se să-l voteze pe starul rock al centrului Sibiului. Electrizează masele cam în aceeaşi proporţie MRU. Doar că-i mai înalt. Şi vorbeşte mai rar şi mai prost decât Unguent.

Monument de consecvenţă, Iohanis a anunţat că, deocamdată, rămâne şi membru al Forumului German. Dacă a putut Becali să candideze pentru PNL din postura de preşedinte al PNG, el de ce n-ar putea să fie şi-acolo, şi-acolo? Cică-l lasă statutul prăvăliei nemţeşti şi, dacă se alege prim-vice la liberali, demisionează de la nemţi. Dar nu lasă legea. Care interzice migraţia politică a primarilor. Ar trebui să-şi piardă megamandatul de la Sibiu. Bun, mai candidează încă o dată şi-l ia înapoi, ca liberal, ce mai contează banii de-un scrutin. Are balta peşte şi patria are nevoie de salvator.

base-ohannis

Entuziasmul public şterge, de regulă, memoria colectivă. Şi, în faţa marilor anunţuri, se omit întâmplările din trecutul recent. Haideţi să ne amintim cât se poate conta, la propriu, pe determinarea lui Iohanis. Adus în Bucureşti în 2009 pe post de icoană tehnocrată a viitorului guvern de coaliţie, în uralele celor care credeau că scapă de portocalii, omul a trecut un pic pe la televiziuni, a dat bineţe la lume şi nişte răspunsuri monosilabice (maxim câte o propoziţie politicoasă) la toate întrebările care i-au fost puse, s-a înfăţişat poporului suveran ca un tip de treabă care vrea, a luat în linişte act de flitul pe care i l-a tras Băsescu şi s-a întors la Sibiu ca şi cum ar fi venit dintr-o excursie cu clasa în Orăşelul Copiilor şi la Zoo Băneasa. Un an mai târziu, în timp ce partidele care azi alcătuiesc USL rupeau Curtea Constituţională de contestaţii, omul a ieşit, seren ca de obicei, la televizor şi a anunţat victoria tiranozaurului. Legitimând imagistic furăciunea barbară de la prezidenţiale. Iar la referendumul pentru demiterea preşedintelui Sibiul lui a scos un demn 36,7% ca rată de participare.

Bun, frau Merkel a aflat azi că PNL nu-i aşa antieuropean cum zice Băsescu şi că-i apreciază pe nemţii. Iar Ponta că Antonescu are antidot imagistic la Oprescu. Altceva?

Comentarii

comentarii

Similar Posts

42 thoughts on “Starul rock al centrului Sibiului

  1. Hai că-i bună mişcarea, pentru după prezideţiale. PNL-ul n-avea un candidat de premier, Chiţoiu nu îi de aşa ceva, şi nu putea Antonescu să-şi lase descoperit scaunul(pentru Tăriceanu).

    Io zic că e o mişcare bună din toate punctele de vedere pentru PNL şi Antonescu, să vedem acuma dacă nu va claca sub lumina reflectoarelor de la Bucureşti.

  2. Frate Victor,
    Forumul Germanilor nu e udmr. Asadar nu e partid politic. In consecinta Iohannis nu pierde primaria. Gresesc?

  3. bai, ce naiba, a innebunit lumea?
    din toata “sfera de influenta” a PSD-ului, Oprescu e cel vazut ca un candidat redutabil la prezidentiale?

    ba mai mult decat atat, multi il vad si foarte potrivit pentru functie

  4. ” Adus în Bucureşti în 2008 pe post de icoană tehnocrată a viitorului guvern de coaliţie”
    2009, nu 2008.
    De amintit şi că în 2010 ANI l-a declarat incompatibil pentru că fusese în paralel primar şi membru CA la nu ştiu ce firmă privată prin 1900 toamna. Judecătorii cu naşu’ de la ÎCCJ l-au reabilitat însă. Probabil că naşu’ încă mai avea/are nevoie de el. A da şi ar mai fi chestia că la alegerile din 2009, în turul II, Sibiul a fost al treilea cel mai băsist judeţ, după Cluj şi Arad. 61,08% au votat cu chioru’.

  5. Frate XLNC,
    Cine te-a minţit pe tine că UDMR ar fi partid? Dacă ai curiozitatea să te duci la Tribunalul Bucureşti şi să ceri Registrul partidelor politice din România o să observi că acolo nu apare niciun UDMR.

  6. anul 2000 nu e totuna cu 2014. tv,net,facebook,bloage azi conteaza enorm. johanis il bate pe crin la orice ora. sondajele vor arata in maxim 3 luni. crin a facut o greseala nefortata.

  7. Probabil ca Klaus (scuzati caclofonia) habar n-are ca in 2009 a fost doar un instrument de imagine, si chiar crede ca va ajunge prim ministru…

  8. Cred ca miscarea este f buna.Scade presiunea basisto-fesenista asupra lui Antonescu.Daca imi este permis eu mi-as dori ca in fruntea tarii sau premier sa fie un om care sa aiba o singura calitate:SA NU FIE HOT.Pana acum in 22 ani toti sau dovedit avizi de putere/avere/lux/bani si vaca kobe.Deci nu pot sa spun daca JOHANNIS este sau nu cinstit dar mi-asi dori mult acest lucru.In lupta este bine sa ai si alternativa.Cade unul …celalalt continuua.

  9. Eu sunt sibian si sincer neamtul asa “mediocru” cum e a ridicat Sibiul numai el stie cum.Bani de la Bucuresti nu au prea venit in Sibiu dar baiatul s-a descurcat(podul Garii, Aeroport,Centura etc.)Eu zic ca e un castig pt PNL

  10. De ce de ne ce, e bine ca Iohanis a venit in PNL. Intareste imaginea de partid care recruteaza oameni de calitate (eu nu sunt simpatizant PNL si nici gura nu-mi miroase :). In rest nu cred ca se rupe USL. Pana la prezidentiale sigur.

    Nu vrea nici Ponta un PNL puternic in opozitie ca-l mananca de viu. Mai ales ca PSD va trece drept cel care a rupt alianta daca nu-l mai sustine pe Crin la prezidentiale si nu stii cum sar schijele. Si as mai adauga mai ales ca realizatorii A3 nu tin mai mult cu PNL si nici lor nu le miroase gura :).

    Nu zic nu, pentru 2016 e posibil sa inceapa meciul de acuma. Deocamdata, ca la fotbal, e faza de preliminarii.

  11. Mutarea asta e pe principiul “hai sa ne batem cuie in talpa”…la ce razboaie sunt in PNL acum,tichie de margaritar asta le mai lipsea…da` macar ii invata nemteste:einz mie,twei tie si drei tot mie..

  12. N-a rupt gura târgului în 2009. A fost o conjunctură şi atât. Aducerea sa în PNL, într-adevăr, scoate la iveală faptul că PSD-ul şi PNL-ul se pregătesc de “divorţ”. Nu exclud nici varianta ca acum să vină în PNL pe post de scaraoschi trimis de băsescu. RTV-ul lui Ghiţă lucrează de zor să-l facă praf pe Crin Antonescu, care în opinia mea, ptr. ce ne-a dovedit la referendum, oricum nu merită să fie preşedinte. Nici Ponta premier.
    Se fac “cărţile” ptr. “duetul” Oprescu preşedinte – Ponta premier, suspendatu să-şi trăiască bătrâneţile mulţi ani fericiţi şi în linişte şi Crin şi PNL-ul să fie traşi în piept … că aşa-i în tenis.
    Din punctul meu de vedere, manevre murdare care nu au darul decât să scârbească de tot românul de rând care mai trebuie să dea cu ştampila în 2014.
    Oprescu, în afara faptului că a realizat ceva în Bucureşti ca primar al Capitalei DEMN DE APRECIAT corect, dacă te uiţi atent la el, e cam dus şi ăsta pe câmpii şi tot se mai duce până prin 2014-2015, când va deveni (să presupunem) preşedinte al ţării. Păi ce facem ? Colecţie de sclerozaţi în fruntea ţării ?
    Personal, o variantă prezidenţială ptr. 2014 ar fi Ghişe ca independent.

  13. Victore , eu cred ca e lovitura buna data de Crin :un posibil premier in tandem cu el daca PSD ar avea in plan pentru 2014 cuplul Oprescu-Ponta .
    Si inca o chestie ,pe care n-am mai vazut-o remarcata :Regiunea de dezvoltare Centru (cu ungurime ,secuime si ce’or mai fi ) ar putea avea un Presedinte de regiune al minoritatilor nationale (sasalaul de Iohannis ) si s-ar putea inchide gura celor care spun ca sunt discriminate minoritatile…

  14. Pentru o persoana lipsita de charisma eu zic ca are procente cam mari la localele din Sibiu. Si nu de ieri, de azi. Da’ ma rog, sa zicem ca o fi vreo explicatie sociologica pentru ce se intampla la Sibiu.
    Nu inteleg insa de ce te deranjeaza vuietul produs in presa de venirea lui Johannis. Ca doar nu neamtul l-a produs, ci presa insasi. Tot ce zici tu e adevarat, incontestabil, dar venirea lui Johannis la PNL e o chestie care nu cred ca incurca in vreun fel. Antonescu pregateste partidul pentru dupa 2014, in ipoteza ca el pleaca la Cotroceni. Decat Tariceanu, mai bine Johannis, zice el(ceea ce e iarasi discutabil). Daca liberalii sunt de acord, se pot spala cu el pe cap.

  15. D-le Victor, de data aceasta sunt doar partial de acord cu tine. Voi spune doar acele lucruri pe care nu le pricep, sau nu sunt de acord cu tine. In primul rand, nu stiu de ce l-ai numit starul rock al Sibiului, aceasta crezi ca e caracteristica principala a d-lui Iohanis ? Eu l-am cunoscut(personal) pe Iohanis pe vremea cand era insp.sc.general la Sibiu si pe mine m-a impresionat din multe puncte de vedere, pe care o sa le prezint in contrapunere cu unele afirmatii ale tale. Eu consider ca primirea lui in PNL este mult mai benefica, decat dorinta lui Ponta de a coopta UDMR la guvernare si luarea de consileri unguri la guvern. Un alt lucru pe care vreau sa-l apreciez la Iohanis este seriozitatea (tipic nemteasca), faptul ca vorbeste putin, concret, la obiect si nu repeta ca papagalul niste ineptii. Deci spune putin si face mult, ceea ce e total diferit de spiritul romanesc. Iohanis ar fi un bun premier care ar face si drege, spre deosebire de premierii “vorbeti” de tipul Bok, Unguent, Ponta(care in ultima vreme ii depaseste pe predecesori). Mie imi plac raspunsurile lui seci, monosilbice sau in propozitii simple, in care spune mult mai mult decat logoreea(de tip vorbe goale, ca sa nu zic diaree) celorlalti politicieni de varf. Ce mi-ar placea ca, uneori sa nu spuna nimic(nici o silaba), dar sa constat ca s-a terminat tronsonul “X” de autostrada, ca s-a realizat cutare mare lucru, etc. Deci, fapte nu vorbe, cred ca e o buna deviza a lui Iohanis.

  16. Dl. Ciutacu aveti idee cum se numeste antiinflamatorul pe care dl. Nesu l-a recomandat dl. Badea? Sunt multe persoane care vor sa stie aceasta informatie si poate dvs. puteti facilita obtinerea acestei informatii.

  17. Multi se vor fecioare in Tara Romaneasca…Din pacate se pare ca aplicam oamenilor teoria care a facut legea pana nu demult si anume: tot ceea ce este de afara este bun! Si in viata politicase aplica acelasi criteriu, daca un tanra de 18 ani se implica in fenomenul numit politica, poate avea cele mai bune intenti si dorinte de mai bine pentru poporul lui ca oricum este aratat cu degetul de prea multi si facut hot, nenorocit si marioneta a te miri cui veteran trecut in rezerva…

  18. de unde stii ca nu vine si rupe gura targului cu o viziune pragmatica de accesare a fondurilor europene? cred ca are experienta in domeniu dupa cum arata sibiul

  19. D-le Ciutacu, asa cum Dana Grecu, a repetat de cateva ori in interviu, ca d-l Johannis vorbetste putin, vad ca acelas lucru va deranjeaza si pe dumneavoastra si pe Mircea Badea. Cred ca sunteti prea obisnuiti cu politicieni in platou, care vorbesc tare, mult si fara rost. Puteati macar sa va intrebati, de ce un reprezentant al germanilor ( cam 3% in Sibiu), a luat 4 mandate la rand si de fiecare data, cu peste 70% . Ar mai trebui sa va intrebati, cum a putut un primar, care nu a prea primit bani de la guvernul Romaniei, sa faca din Sibiu un oras in care sa vrei sa traiesti, un oras cu somaj mult sub media pe tara, unde curatenia este la ea acasa, un oras care a fost capitala culturala europeana in 2007. Noua ne place. Vad ca dumneavoastra preferati flecarii si mistocarii, iar rezultatul “muncii”” lor se vede. Si inca ceva: nu-l acuzati pe Johannis ca s-a intors la Sibiu in 2009 fara sa fie prim ministru. Omul nu a venit acolo sa urle dupa functie: exista o lege privind numirea primului ministru, si nu Johannis a incalcat acea lege. Ce simplu este sa arunci cu vorbe d-le Ciutacu. Cu fapte, ceva mai greu.

  20. @Aritmetica: vorbeste prost, nu putin
    @Gabriel: celebrex
    bai, astia care idealizati Sibiul de la distanta, ati fost vreodata in orice alt cartier decat faimosul centru (facut pe bani de la bugetul de stat, nu de la UE)? altfel, va amintesc politicos ca si Vanghelie e la al patrulea mandat

  21. Nu stiu foarte multe despre acest domn Iohannis, cu care defileaza Antonescu atit de strins la brat. Asa, de la distanta pare un tip periat, cu nume strain, mai usor de memorat de Merkel. Daca vorbeste germana si mai bine.

    L-am citit insa chiar azi pe acest domn, repetind public ca nu ar accepta un post de ministru in cabinetul Ponta, dar postul de Prim Ministru nu l-ar refuza. Cred ca un bun PM ar trebui sa aibe cel putin experienta de ministru. Sa aiba rutina lucrului in echipa Guvernului. Ori fandoseala domnului Iohannis nu mi se pare un start bun in administratia centrala.

    Altfel, de ce sa nu importam un neamt din Germania si sa-l punem Prim Ministru? De ce ne-am mai complica cu dl Iohannis? Ne trimite Merkel un subaltern de-al ei…

    “Iohannis: Ponta mi-a propus un post de ministru după locale, nu am acceptat, nu aş accepta nici acum”

    “Iohannis: Nu exclud poziţia de premier.”

  22. Eu ii spun BUN VENIT d-lui Iohanis in PNL ,a reusit Antonescu sa consolideze partidul cu mai multe personalitati ,cu oameni respectabili (sarim peste becali ,a avut si el rolul sau).Pana sa ajunga premier sau presedinte ,cu firea lui si prin cooptarea la conducerea partidului va face putina ordine printre “guralivii ” cu pretentie .Nu se desparte USL timp de 2 mandate ,au nevoie de sustinere reciproca ,mai ales liberalii pe care daca-i scuturi bine raman 15-17% .Antonescu mai are f. multe de facut ,sa se pregateasca de alegeri si sa-si consolideze partidul cu noi membrii ,intelectuali respectabili ,profesionisti de calitate Nu poti “defila “tot cu aceiasi ministrii de zeci de ani Nu am nimic cu d-na Campeanu ,cu Vosganian ,au demonstrat ce pot ,acum altii tineri ,ce au viteza ,tac si fac .Imi place f. mult de ministrul agriculturii ,nu sunt si tineri la liberali , tot Orban ,tot Taricianu ,Chiliman etc ,etc .In acest musuroi guraliv cum sunt acum liberalii a picat Iohanis ca o mana cereasca si dupa congres trebuie sa se faca liniste ,tara trebuie guvernata .

  23. Eu sunt din Sibiu si iti spun ca acest oras arata f bine in intregime, nu doar centrul istoric.

    Oricine-l viziteaza isi poate face o imagine proprie, neinfluentata cu dezinformari.

    Si numai spuneti fratilor ca Sibiul e oras basist ca jigniti lumea care va urmareste zilnic.

    Rezultate Alegeri Parlamentare 2012:

    Potrivit datelor centralizate de BEJ Sibiu, la Camera Deputaţilor USL a luat 51,74 la sută din voturile valabil exprimate, ARD 21,26, PP-DD 13,40 iar FD-GR 8,05.

    La Senat, USL are 55,16 la sută din voturile valabil exprimate, ARD 22,72, PP-DD 15,05 iar UDMR 2,49.

    8 din cei 9 candidaţi ai USL şi-au câştigat mandatele cu peste 50 la sută din voturile valabil exprimate. Singurul colegiu care intră la redistribuire este Colegiul 2 Deputaţi Sibiu, unde foarte probabil mandatul va ajunge prin redistribuire la Raluca Turcan.

    Te stimez f mult si ar fi corect s-o lasati mai moale cu atacurile gratuite. Lasati omul o perioada sa demonstreze ce poate.

  24. Maiastra miscarea, timingul impecabil….nu stiu daca a fost facuta:
    – sa le arate adevarata dimensiune lui Tariceanu sau Chiliman, ca sant mici si cam ofiliti, ca nici nu conteaza in marea schema,
    – sau pentru Ponta (Johannis chiar mai bun ca imagine decat Oprescu al PSD_ului)
    – sau pur si simplu a vrut sa lase PNL pe cele mai bune maini (unele curate)in cazul in care merge la Cotroceni (curand speram noi!)
    – sau sa arate Europei ca nu are nimic cu minoritatile si nici cu Europa
    – sa puncteze cu Angela
    – sa scoate PDL-ul si pe Suspendatul de pe sticla (motiv extrem de minor)
    – sau sa fie J. sef la o viitoare regiune, ghici in ce regiune e Sibiul?
    Poate ca toate cele mai sus au contribuit la aceasta decizie. Doi oameni evident onesti si evident “curati” in lupta cu sistemul ticalosit si mai ales imbogatit. Johannis (ca si Antonescu) are bune intentii si nu pare santajabil; in plus nu-l are pe Nashul in suflet si nici loc pentru el. Antonescu= lovitura de mare maeastru.

  25. Buna ziua,

    Ati mentionat in articol de participarea slaba a Sibiului la referendum. De participarea bucurestenilor nimic?? Care a fost pe departe mai slaba decat a sibienilor….Sibiul oras pe care il considerati basist, dupa Cluj si Arad….

  26. Primarele Sibiului pare ceva mai rasarit decat majoritatea politicienilor datorita rezonantei numelui (ca aia de faceau societati romano-germane, ca sa dea o spoiala de seriozitate viitoarei tepe). Nu este in niciun caz vreun salvator minunat. Capiatala culturala europeana Sibiu e similara cumva carnatilor record mondial fripti de Oprescu ca sa ia ochii fraierilor. Asocierea subconstienta ardelean=serios=muncitor=cinstit=etc e inca paguboasa. Atragerea lui Klaus J in PNL nu e altceva decat un semn clar ca acestui partid ii lipsesc resursele. Umane, evident, ca resursele ideologice sunt de mult o struto-camila. Ca ce alte resurse ar putea sa aiba un partid onest? Financiare?
    “Prin noi insine!” era pe vremuri o deviza, da’ acu’ tre’ sa facem transferuri. Sa-l aduca dom’le pe Giuliano de la NY, sa-l naturalizeze, sa-i dea niste folcloriste, cetatenie, un hectar in intravilan si sunt sigur ca iesim mult mai bine, macar pe parte economica…

  27. O fi neamtul lipsit de carisma,cu un discurs mai slab decit a lui Unguent dar cert Victore la popor are priza fiindca a fost si este “cinstit si neminjit”.Asta face toti banii si aduce voturile.

  28. Io in locul lui Antonescu, l-as inpinge in fata si pe primarul Oradiei, Bolojan, care nu necesita un transfer ca e liberal, si se bucura de o mare apreciere prin Ardeal.
    (da, sunt din Oradea)

  29. Consider ca este un plus marcat inteligent de Antonescu prin venirea lui Iohannis in PNL,il apreciez tocmai pentru bunul simt pe care il are si faptul ca vorbeste scurt si la obiect.Daca ne luam dupa periferii ramanem cantonati in mentalitatea asta de periferie,pentru ca ele tot vor exista,cunosc destule orase europene ce-si ascund gunoiul sub pres!In afara de cum au gestionat problema tigrului,scapat din Zoo local,nimic am a spune,cunosc Sibiu foarte bine.parte din ai mei sunt acolo,alti oameni alte locuri!Star rock…atat timp cat piesa e foarte buna,let’s rock!Poate ai fi vrut o tranta cu basica,si eu as fi vrut atunci,oferta lui a fost”ca un tip de treaba care vrea”,corect.L-am vrut atunci premier,consideram ca un neamt pragmatic si molcom,decat logoreea tembela si prostia lui boc,ar fi putut fi alternativa viabila a acelor ani boccii.Flitul tras atunci este nesemnificativ,tiranozaurul l-a preferat pe unguent,adeptul fripturicii din vita kobe,poate era de cal de aia i se invarteau ochii in cap ca elicele,stropita cu delicateturi ultrafine,si s-a vazut rapiditatea existentei lui ca premier,atat cat sa-si “digere” carnita suculenta si sa intre in cartea recordurilor ca premierul pretiosul speedy!

  30. vad ca toata lumea a innebunit cu acest johannis si ce mare lovitura a dat pnl-ul cu un viitor premier sau presedinte sau sef de regiune sau….cred ca nu exista functie pe acest pamant la care sa nu acceada acest om. un om care nu reprezinta mare lucru decat pentru sibienii lui, dar in rest… multi primari sunt buni gospodari sau au 3,4,5 mandate dar asta nu inseamna ca sunt si viitori..orice. pe langa faptul ca este un slab vorbitor de limba romana nu vad ce calitati il recomanda pentru inaltele functii in care il vara jurnalistii. incercarea din 2009 se poate pune la aceeasi scara valorica cu propunerile lui basescu gen lachita sau croitoru. iar chestia aia cu contraponderea la un presupus tandem oprescu – ponta inseamna doar o alta incercare de dezbinare a usl pana in 2014 pusa pe acelasi plan cu vesnicile nemultumiri ale liberalilor din guvern si nu numai. daca un partid ( pnl) cu o pondere mult mai mica nu numai in sodaje a vrut sa puna mana pe cele mai banoase ministere si partial a si reusit nu inteleg ce vor si de ce sunt spijiniti de majoritatea celor de la a3 impotriva lui ponta si a psd-ului.doar de a fi de cealalta parte fata de rtv o viitoare otv parca nu e de valoarea celei mai importante tv de stiri. pacat de luarea pe fata a unei atitudini pro liberale la orice subiect si atacul la ponta si psd. pacat!

  31. Intre a insira cu talent tone de minciuni si a vorbi putin si calculat aleg aIIa varianta!Iar a-l compara pe Klaus cu Ungureanu este …Dupa parerea mea si a multor altora,Klaus este extrem de carismatic;sigur,are al tip de carisma decat cea basesciana care a “vrajit”masele cu glumele ieftine, hahaielile si lacrimile la comanda!Bravo Antonescu!Menirea politicienilor nu este sa distreze publicul larg;iata unde ne-au adus criamaticii de mahala!

  32. Am fost convins si sunt in continuare convins de impartialitatea ziaristilor/comentatorilor de la ANTENA 3 un post din ce in ce mai pretuit de catre noi telespectatorii.Deasemeni m-am convins ca desi Dnul Ciutacu este impartial in CONVINGERILE si ATITUDINILE sale ,totusi inima ii bate mai tare atunci cand aude cuvantul”oprescu” ceace mi se pare pe BUNE, ceva normal si UMAN.

  33. @gheorghe: nu suntem impartiali, nici n-am pretins vreodata asta. da, imi bate foarte tare inima, de nervi

  34. Eu ma fost in Sibiu si in alte cartiere decat centrul. Centrul e pus la punct dinainte de 2007 cand Sibiul a fost capitala europeana. Normal ca nu este peste tot ca in centru dar lumea este mai civilizata decat in Bucuresti si este mult mai curat.
    Am prieteni care locuiesc in Sibiu, de la ei stiu ca Johannis este gospodar, nu deturneaza fondurile alocate pentru dezvoltarea orasului..etc (ceea ce mi-au spus ei),dar asta nu inseamna ca Jonahhis e bun sa conduca tara; ; mie imi place Sibiul!!! Poate ca maturitatea lui Johannis ar fi un castig pentru guvernul acestei tari. Insa daca se rupe USL-ul, atunci poate sa aduca PNL-ul si pe Antonio Banderas si sa-l faca membru , pentru ca ii mananca Basescu pe paine si ajunge Nutzica presedinta, gaseste el o metoda ca sa-si impuna protejata.

  35. D-le Ciutacu,
    Mi-ati facut onoarea sa imi raspundeti si va multumesc. Spuneti ca d-l Johannis vorbeste prost. Pot fi de acord cu domnia voastra, in privinta maiestriei in arta dialogului, a d-lui primar. Pentru mine e mai putin important cum vorbeste un om politic decat ce face un om politic. Un mic exemplu: in aprilie 2012, guvernul MRU, la redistribuiri bugetare a acordat si Sibiului 2.000.000 lei. Cand guvernul Ponta, proaspat instalat, a cerut banii inapoi, primarul Sibiului a spus ca va restitui banii daca guvernul o cere, fiindca “banii erau destinati platii arieratelor si a cofinantarilor la lucrari din fonduri UE, iar Sibiu NU are arierate si NU are plati scadente la astfel de lucrari””. Asta inseamna un politician adevarat, sa respecte destinatia banilor primiti, sa nu deturneze fondurile. Ceilalti primari au folosit banii in campania electorala. Spuneti ca centrul Sibiului a fost facut cu bani guvernamentali. Va inselati din nou. Constant Sibiu a primit de la TOATE guvernele bani putini ( locul 38-39, in guvernarile 2009, 2020, 2011, 2012, 2013) din total judete), DESI este pe primele locuri la contributiile platite de judet la buget. Intotdeauna Sibiul a platit mai mult decat a primit! In 2013, la alocari bugetare, dupa Sibiu a mai ramas doar…Covasna! Suntem buni sa muncim, sa platim, altii sa primeasca si sa vorbeasca. Poate mai frumos decat Johannis

  36. Și despre M.R.U se spunea că este bun , că este intelectual, citit ,..etc…și ați văzut cu toții ce dezastru e de fapt…și la propriu și la figurat….neamțul ăsta o fi bun , ca primar în orașul lui, așa cum a fost și Boc… bun pt . cluj…că are bune relații cu Merkel, …. o avea… și despre Marga se zicea la fel și ăla s-a dovedit și mai dezastruos la externe ca ministru… așa că ..vb. românescă… La pomul lăudat,să nu te duci cu sacul.!… după cîte țepe s-au tras ..nu prea mă mai convinge nimeni că e ….alesul….Mesia… etc…și mă miră că i se oferă o poziție așa înaltă, odată cu intrarea în PNL … deși e nou venit….m-aș bucura totuși ,să nu mai fie premier , cel cu coabitarea…. și cu zîmbetul lui tîmp pe care și-l afișează chiar și atunci cînd spune că e f. trist…de rîd și alții de el cînd dă interviu…. Să ne lase ….el… și alții … ar fi mult mai bine pt noi.

  37. D-le Ciutacu.Am observa ca del o vreme postul tv raitaru are doua obsesii.Una este de a-l ataca continuu mai vehamenti ca labe-istii pe Antonescu si tot ce-i pe langa el inclusiv aducand in discutie niste acuze aduse lui Iohanis acum 15 ani acuze nedovdite si pt care procurorii au dat nup.Nu inteleg aceasta campanie si repetarea obsesiva si repetata in cursul aceleiasi zi in alte emisiuni.O a doua obsesie a raitarilor a devenit trustul intact cu precadere ant 3 si a patronului Dan Voiculescu.Nu este zi in care sa nu fiti subiect de discutie mai ceva ca labe1.Eu am tv digi satelit si nu mai am ant 3 si nu stiu reactia trustului.Pe Mircea Badea il urmaresc in reluare pe a1 cu o antena artizanala,iar pe net nu pot pt.ca am net de minima viteza si imi e aprope imposibil sa urmaresc a3As vrea sa va vad un comentariu aici pe blog sau in Jurn N

  38. PNL-isti uita ,enervand alegatorii ,ca in 2014 indiferend cat de multi vor fi in PNL,conteaza cati cetateni vor vota cu ei.In loc sa judece inteligent ca dl Antonescu ar fi avut de castigat in urma faptului ca dl Ponta este obligat de functie sa nu tina seama de anumite aprehensiuni ale alegatorilor si atacandul pe Basescu ,dl Antonescu face totul ca sa egalizeze sansele enervand alegatorii care nu l-au facut mare ca sa salveze PDL-listi ordinari si lipsiti de caracter ,niste otrepe gretoase care sunt acceptati ca sa fie sigur ca nu va fi presedintele Romaniei,jucand rolul eroului Ostap Bender ,maestrul aranjamentelor ca Nicolo Machiavelli nu pare.Pacat ,pentruca multi au crezut in dl Antonescu.Eu m-am lecuit.

  39. Nu mai inteleg nimic am urmarit campania electorala foarte atent si acum ce vad,domnul ANTONESCU a uitat ce zicea in campanie, sunt foarte desamagit,eu zic sa ia toti pedelisti langa el si asa va fi sigur ca nu va fi presedinte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.