Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Românii au tigăi

Românii au tigăi

LAST UPDATE: Varianta extinsă a textului, în Jurnalul Naţional

De teflon. Şi bormaşini. Chiar şi chintale de ulei. De floare şi de palmier. Pentru că s-au îmbulzit la toate deschiderile de hypermarket-uri. Şi, dat fiind că Superman şi omologii contemporani au salvat euro la un şpriţ până la zi, vor mai avea. De toate. Depinde numai de imaginaţia negustorilor. Până la alegeri, e timp de umplut cămările, boxele din subsoluri şi bucătăriile de vară. S-ar putea să bage joagăre şi baroase. Sau creioane de tensiune la superofertă. De ce nu, prize de 380 fără împământare şi becuri bio. Românii se trag din Decebal şi Traian. Locuiesc în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Au munte, mare, deal şi şes. Sunt un popor creştin, primitor şi gospodar. Şi nimic nu le învinge instinctul animalic şi dorinţa de pomană.

UPDATE: De azi au şi sarmale. Pentru că Biserica Ortodoxă e cel mai tare mall.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

96 thoughts on “Românii au tigăi

  1. Da Victore, dar demnitatea nu e. Demnitatea ti-o castigi. Uite un exemplu: 1 Decembrie atunci cand e ziua tuturor romanilor noi ne calcam in picioare pentru fasole sarmale zahar si ce mai dau astia. Daca nu avem demnitate nici macar pentru ziua noastra, ziua poporului roman atunci cand avem. Erau gratis intradevar, dar macar stai la coada civilizat si nu te calca in picioare crezand ca ti-e frica ca nu prinzi si tu o portie. Vorba aia: Da-i dracu cu sarmalele lor la urma urmei.

  2. @ tomanecredinciosul

    Te voi dezamagi si-ti voi oferi, in acelasi timp, ocazia sa-ti exprimi scepticismul. Am refuzat intotdeauna sa particip la campanii promotionale. INTOTDEAUNA. Nu suport ideea, pur si simplu, ma enerveaza sa fiu manipulat (ca uneori sunt manipulant fara sa-mi dau seama e alta poveste). Mi s-au oferit pachete de tigari gratis si le-am refuzat (sigur, am acceptat oferte de genul “platesti 3 si primesti 4” sau reduceri pentru fidelitate). Eram abia scapat de facultate si beam Coca-Cola (nu mai beau de mult) si in apropierea Pastelui intr-un magazin o fata imbracata in iepuras se indreapta fericita catre mine spunandu-mi ca “Coca-Cola va ureaza sarbatori fericite si…”. Atat a apucat sa spuna, pentru ca m-am uitat urat la ea si pe urma am cerut vanzatoarei “o sticla de Pepsi”. Numa’ asa, de nervi. In sfarsit, nu mai insist. Am facut exercitiul acela de introspectie pe care l-ai propus si tin sa te dezamagesc: nu, in niciun caz. Chiar nu!

  3. @ Nostradamus.
    Ai perfecta dreptate in toate cele trei puncte.
    Am ramas cu gura cascata cand am vazut ca la carnatii UNPR-ului nu s-a inghesuit nimeni. Nu mi-a venit sa cred! Am fost atenta in continuare la program sa ma conving, daca intr-adevar ceea ce am vazut, este adevarat. Si era adevarat. Oare s-au mai trezit romanii?
    Sau poate ca nu si-au facut destula reclama si nu aflase lumea!

  4. Pun pariu ca marinerul isi freaca mainele cand vede asa ceva. Se pare ca actiunea de pauperizare si indobitocire a norodului i-a reusit din plin.

    Daca dam o geana si la rezultatele de la Bac, atunci vedem ca se lucreaza, cu ticalosie si avant tovarasesc, ca si generatiile viitoare sa fie proaste si astfel, usor de manipulat.

    Sincer sa fiu, nu stiu cum m-as comporta daca as ajunge flamand si rupt in fund… e usor sa fii demn cu burta plina, cred

  5. Domnule Ciutacu,poate credinta este un reper pentru multi,un sprijin cateodata in momente grele,o traditie si atat pentru altii,dar misticismul religios (cu moaste si sfinti) e cu totul anacronic cu secolul in care traim.La noi, fenomenul religios fara continut da in tampenie,este gestionat de preoti bine ancorati in zona bussines si pe deasupra, binecuvantati mai nou si de buget.Ai dreptate,biserica este un mall si e departe de ceea ce ar fi trebuit ea sa reprezinte in societate. Multimea, fara constiinta unei valori bisericesti reale,imbina credinta cu practicile oculte cu mare seninatate,contribuind finanaciar si colo,si colo.Pai daca unu crede in biserica si baga banu’ca si statul,de ce sa fie discriminat ala care crede in vrajitoare si magie alba-neagra?Eu as zice ca statul,ar trebui sa bage fila de buget si pentru vrajitoare,nu?Ca tot e pe tapet acum subiectul,si vad ca multi au sarit ca arsi ca ghicitoarele si vrajitoarele “nascute cu harul asta”,n-ar trebui impozitate,ca doar e un talent al lor.Dar cu talentul tau cum ramane,Victor Ciutacu,dar cu al lui Grigore Lese sau al lui Tudor Gheorghe,sau al maestrului Albulescu,sau al doctorului Enescu?Ei de ce trebuiesc impozitati si biserica nu,vrajitoarele si ghicitoarele,nu?
    Stiu in adancul sufletului meu pacatos, ca cele doua nu e normal sa fie puse una langa alta,dar la noi se potrivesc de minune.Cred ca bugetarii sefi Basescu-Boc cauta loc pentru un lacas langa Catedrala Mantuirii, pentru un Bol-de-Cristal Mall,in care sa presteze inzestratele,iar Udrea si Anastase sa taie panglica de inaugurare,sa organizeze congrese internationale,expozitii cu aerul pe care l-a respirat Merlin,cu ierburile lui Nostradamus,cu vrajitoarele Wicca,schimburi de experienta si flacari violete.Sigur ca sef peste astea,omolog al lui IPS Daniel ar fi,cine altul,Aliodor Manolea! N-am luat-o razna de tot? Hai ca mai baga astia niste tigai teflonate la pret de briose si ne trece!

  6. Aia sunt romanii adevarati. Noi suntem niste tolerati. Pai asa si meritam, pentru ca suntem niste prosti care cand vad o promotie stau si se intreaba “Oare imi trebuie chestia asta ?” in loc sa ia ce gasesc la reducere, ca maine e mai scump. Sau nu.

  7. Imagini ale unei tari indobitocite !!!!!!!!!
    Teren perfect pentru toate jocurile alesilor , nu conteaza partidul !!!!!!!!!!!!!!!!
    Cu cat e lumea mai cretinizata , cu atat se poate manipula mai bine !!!!!!!!!

    Si la americani e nebunia asta cu promotiile , de se calca toti in picioare pentru o rochie de miresa sau o geanta … dar in Romania SE OMOARA PENTRU O SARMA !!!

  8. ca romanii sunt, asa cu sunt este un fapt … dar va intreb, v-a fost vreodata foame, cu adevarat. a-ti fost vreodata disperati … de foame? cred ca mlasina in care ne zbatem ca popor este programatica, potaile ce vremelnic conduc destinele unor amarati, stiu foarte bine sa apese parghiile ca o populatie saracita, animalizata sa poata fi usor manipulata…asta e.

  9. Ba idiotilor care va omorati pentru 2 sarmale , duceti-va dracu ca ne faceti de ras in toata lumea asta ba fomistilor.(valabil pentru toti cei care se omoara pentru o lingura de fasole ,2 sarmale etc) daca tot va e foame si n aveti de unde macar iesiti dracu in strada constructiv si dati jos jegu asta de guvern. BOILOR !!!!!!!!!

  10. Ca se inghesuie la sarmale gratis nu ma mai mira, dar sa stea la coada (adevarat ca nu ca la sarmale) in parcul Agronomiei ca sa CUMPERE o portie de mancare de cartofi de-i zicea “gulas de cartofi”, cu 15 RON (150000 lei vechi), asta chiar ma face sa ma crucesc.
    150000 lei o amarata de portie de mancare de cartofi??!!!

  11. @MIHAELA
    Ce sa-i faci…romanu e GURMAND si daca spui ca-i gulas de cartofi mai este si de post deci, pe cale de consecinta romanu este si credincios, nu?

  12. Ironic nu,ai tigai,nu-ti mai faci probleme ce faci cu ele,poti sa pui de-un ping-pong.Romanasului ii place tranta si ia sarmaua ca pe trofeul mult ravnit.Foame ca foame dar satisfactia ca ai luat-o primul este uriasa.Tocmai ce spuneam,romanasii sunt mereu la coada,tigaia e cireasa,pe cand capacele de wc.,simt ca va fi nevoie maxima de ele?!.

  13. @Adi: +1; si eu fac alergie cind observ campaniile
    promotionale agresive; d-aia n-o sa fiu niciodata
    “in target” / “in rind cu lumea”.

    @cetateanul gogu: am onoarea sa va salut, d-le colonel;
    va informez ca mi-a fost foame; stiu cum e sa treci
    peste cele 24/48/72 de ore in care simti c-o iei razna;
    stiu si cum e sa te “indopi” cu apa ca sa-ti simti
    somacul “plin”; cu toate astea n-am decazut intr-atit,
    incit sa ma arunc pe burta/sa ma tavalesc pe jos dupa
    4 sarmale amarite+un coltuc, sa tip din gura de sarpe
    la promotii si sa-mi fac loc cu coatele, etc.
    cunosc foarte bine apetenta romanilor de a-si face
    provizii in frigider/camara (sechela post-comunista).
    intotdeauna avem de ales: sa raminem oameni sau sa ne
    transformam in animale.

    @all: cu scirba in suflet constat de multi ani ca
    exista o legatura intre “credinta”(habotnicie), rautate
    si micime si lasitate; niciodata unul din ei nu va iesi
    in strada sa-si ceara drepturile, nici-unul nu se va
    uita in sus cu minie la “stapinire”, iar totul pleaca
    de la lipsa de educatie.
    exista o “mica-MARE” diferenta intre cumparatul
    hainelor de firma si produsele de necesitate/consum
    esentiale pentru traiul de zi cu zi.

    @Costin Tanasescu: asa, si ? ar trebui sa ne umple de
    respect/teama ? =))

  14. *erata: promotiile la toalele de firma si
    promotiile la tigaile de teflon/aluminiu/etc

  15. @ Cristina
    Ai dreptate Cristina, romanul este si credincios; poate ca sarmalele erau si ele de post, ca altfel n-ai fi vazut picior de roman pe acolo, nu-i asa?

  16. Doamne, multa dreptate ai d-le Ciutacu, romanii au de toate, in special multe, multe moaste si sarmale!

  17. Faptul ca s-au dat tigai de teflon mai pe gratis e un semn clar ca leul s-a intarit in raport cu monedele tari, exact precum sustine dom’ guvernator al BNR. Despre ploaia de sarmale nu’s ce sa zic, stiinta inca nu s-a pronuntat inca. Am e niste banuieli … de sinteza.

  18. @ソリン
    aveti dreptate. regret ca nu am reusit sa-l mai gasesc pe colegul din scmd, l-am vazut la un mars si miting in piata victoriei. cred ca o singura persoana ar putea sa gaseasca indicativul lagarului de prizonieri din siberia. col.r. Mircea Dogaru

  19. Victor , eu am inteles ce ai vrut tu sa spui si sunt perfect de acord insa cred ca nu trebuie politizat acest lucru pentru ca in orice vremuri am privi lucrurile stau la fel, pentru ca asta sta in firea romanilor, nu e neaparat vina celor care guverneaza.Adica vrei sa spui ca oamenii se inghesuie la tigai pt ca sunt saraci…atunci de ce nu se inghesuie sa cumpere mancare in loc sa cumpere 10 tigai?

  20. @cetateanul gogu: multumesc. daca indicativul
    lagarului ce-l stiu este acelasi cu cel din
    povestea colegului dvs, atunci sint interesat
    sa cunosc camaradul de detentie/urmasii acestuia.
    in orice caz, piinea impartita intre fostii
    camarazi si pestisorii pescuiti din baltoace
    (ce insemnau “sarbatoare” pentru prizonierii
    de diferite nationalitati) nu se uita niciodata.

  21. Am vazut ca si prin alte state mai capitaliste mai mor aia calcati in picioare cand sunt promotii la supermarket-uri. Morala… Nu?

  22. Ce tara minunata…ce oameni minunati…ce caractere mari avem…”eu niciodata n-as face asa ceva oricat de foame mi-ar fi”…”eu am coloana vertebrala dle”…”eu nu m-as injosi pt 3 sarmale” ce mai…daca s-ar uita unul care nu stie nimic despre aceasta tara pe aceste comment-uri ar fi uimit.Bineinteles ca in momentul cand ii vei spune ca asta e tara unde s-au taiat salarii cu un sfert,unde cei cu 4 clase ajung primari si europarlamentari si unde presedintele se pisa pe legi si constitutie se va tavali de ras.

  23. …Asta suntem…Ne place sau nu,asta e poporul nostru…si e vina noastra ca am ajuns aici…e vina noastra ca am permis ca toate acestea sa se intample,sa devenim un popor de pomanagii la sarmale-aprinzatori de gratare in rezervatii naturale,un popor de inchinatori la moaste -care frecventeaza macar o vecina ghicitoare in cafea,un popor care se calca in picioare sa cumpere mancarica de cartofi,dar care va plange doar la colt de bloc ca nu va trece iarna…Asa am fost si pana in ’89! dar macar atunci s-au facut canalul,transfagarasanul,reteaua electrica in toata tara,cartierele muncitoresti,combinatele,agricultura….Parem un popor blajin si rabdator,credincios si iertator,doar inghesuielile de la super oferte ne mai aduc aminte ca am fost candva un popor luptator…cred ca ceea ce ne lipseste cu adevarat e un lider care sa canalizeze aceasta lipsa acuta de pixuri,tigai,sarmale,becuri(!!!) impotriva celor ce se fac cu adevarat vinovati de saracia in care ne zbatem ,saracia materiala si morala,saracie care a abrutizat si indobitocit,care a pervertit nu doar pe cei ce au tremurat la cozi pe vremea impuscatului,dar si pe cei care au fost in strada in ’89 si acum nu mai ies,si pe copiii acelora care au facut revolutia(sau macar au participat)si care au devenit noua generatie care asculta manele si fac revolutii insultandu-si profesorii!
    ..Avem nevoie de un lider,de mai multi,de oameni adevarati care sa scoata lumea din casa pentru demnitate,nu pentru ,,okazii!”

  24. Ce s-ar intampla daca ar fi promotii la: ciumege, furcii, topoare, cozii de lopata…?, si apoi sa-l superi pa tampitu care a prins oferta..
    Fereasca D-zeu!

  25. @urs289: oh, am uitat sa precizez cind am dus-o nasol.
    well, bad me. dar daca s-ar mai intimpla si in zilele
    noastre, te asigur ca nu m-as arunca pe burta dupa sarmale.
    banuiesc ca-s suficient de incapatinat. satisfacut(a) ?
    romanii au dus-o rau si in timpul ww2 si pe vremea lu’
    impuscatu’ si in anii de capitalism salbatic de dupa revolutie.
    totusi nu vad unde e de ris apropo de copiii si batrinii
    ce n-au de niciunele si nici vreo vina in sensul asta
    (blamabila e doar atitudinea prin care cobori “stacheta”).
    banuiesc ca esti suficient de tinar(a) ca sa nu fi trait
    vreuna dintre perioadele mai sus amintite.

  26. Cum spuneam…e un mare mister cum de tara asta e acolo unde e cu asa oameni de mare caracter.In WW2 nici aia de la Stalingrad nu cred ca si-ar fi inchipuit vreodata ca vor manca ficati si creieri de om…da’ ce sa vezi…multi au facut-o.E usor sa vb cand ai burta plina…si chiar daca tie foame macar ai anumite perspective…da’ pensionarii ce sa vezi,au doar pensia aia de 3-400 de lei…asta daca nu cumva am putea sa le punem sapa in mana si sa-i mai trimitem vreo cativa ani la munca nu?Eu doar am constatat in ultimul meu comment ceea ce e evident(nu am contrazis pe nimeni),ca tara asta e plina de caractere

  27. Fortza unei tigai

    De ce se bate lumea pe tigai, joagare-beschii, bormasini, ulei ori sarmale si nu pentru “drepturi” ?

    Simplu si elementar draga Watson: pentru ca lumea are incredere in respectivele tigai – bormasini nu si in respectivele “drepturi”.

    Pentru ca lumea stie ce e aia 2L de ulei de floare ori palmier. Lumea cunoste gustul si stazietatea oferita de o sarma ce are si ceva carne in ea ori de o fasole ce a vazut pirn cazan si celebrul ciolan dar nu intzlege ce e aia “protest pasnic pentru …”, mai bine zis intzlege ea lumea prea bine ce e sau si mai precis ce fost aia “reforma” sau “schimbarea sistemului ticalosit” ori “revenirea la normalitate” si nu mai pune botul la ele pentru ca sa isi ameneteze in numele lor viitorul lor asa cacacios cum este ele acu.

    Caci respectiva normalitate lor le pute.
    Lumii ii put iesirile in strada pentru care ei trebuie sa palteasca cu locul de munca si asta doar pentru dreptul unora de a se admira in oglinda exclamand vai ce frumos sunt si rating minumat fac si cat ma mai iubeste poporul impilat.

    Lumea are o neincredre in “normalul firesc” la care voi clamatzi ca aspiratzi , un “normal” care pana mai ieri le-a injumatatzit tzara. Tzara lui, tzara lor care de la 8 milioane de locuri de munca in 1990 a ajuns la doar 4 in 2008 in maxima voastra “normalitate”.

    Tzara lor care s-a facut jumatate fapt pentru care pentru care nimeni nu pare sa raspunda nici cei de ieri , nici cei de azi si nici cei de maine.

    Tzara lor pentru care nici cei pro si nici cei contra nu par sa aibe solutzii credibile solutzii , solutzii pe care ei sa le fi trait astfel incar sa ii si creda ca o sa le-o creasca la loc.

    Lumea care inca mai stie cum s-a facut cand s-a facut stie ca nimeni din actualii nu face asa si deci nu-i crede iar restul, tineretul, restul n-a vazut in toata viatza lui nimic altceva decat cresterea Simonei Sensual ori ridicarea Biancai lui Bote, iar pentru restul pentru majoritatea un etern mers in cap si de aceea nu are motive sa va creada .

    Nu convingetzi, nici cat o tigaie si nici cat o sarama ori o fasoloa care a vazut ciolanul nici voi, opozitzia si nici ea, puterea. Si desigur ca pentru asta de vina este poporul si nu voi, nu asa ?

    “Azi cand vorba lustruita nu ne poate insela
    Astazi altzii sunt de vina Domnii mei nu este asa?”

    PS nu coada dezumanizeaza omul.

    Omul era deja dezumanizat atunci cand s-a asezat la coada lipsit de alternative, de oportunitatzi de nadejdi si de sperantza. Coada e intrupare colectiva a diperarii si singuratatzii lor. A lipsei lor de alternataive. El se bate salbatic la coada pentru ca doar acolo inca mai crede in logica si beneficiile clare ale eforturilor sale. Si nu nu e vina lui de ce tu si fumurile care tzi se misca tzie in cap il conving pe el mai putzin decat o tigaie “la reducere” caci el nu vrea sa te convinga pe tine de superioaritatea tigaii in fatza ideilor tale ci tu vrei sa il convingi pe el de contrariu. Daca potzi.

  28. Prostia e firesca. Garbage in, garbage out.

    In cel mai bun creier atunci cand bagi informatzie limitata si tendentzioasa scotzii aberatzii.

    De unde sa stie romani autentici crescutzi in izolare despre stiintza organizarii cozii din West ? Sau din Est? Pe bune ?

    Despre masurile de Crowd Control.
    De unde sa stie ei ceva despre cum sa controleaza COADA daca nu au asistat si nu au fost parte niciodata in viatza lor la o coada de 2 milioane de persoane ca sa nu vorbesc de coada celebra de la Meca care e de 8 milioane de persoane.

    Cand nu organizezi coada fie ca e la Temple of the Rock de Ramadan fie ca e la focuri de artificii de Craciun in Kowloon razultatul e intotdeuna acelasi:
    Mor oameni strivitzi de coada.

    Altminteri da “oamenii e prosti” si asta nu-i impiedica sa aibe idei si convingeri care in consecintza desigur ca sunt proaste.

    Inteligentza nu sta in a nu avea idei proste in capul tau ci in capacitatea de a tzi le putea recunoste atunci cand faptele la care ai acces, cand ai acces, tzi le contrazic.

    Si de aceea zic PROSTIA e fireasca perseverentza insa …..

    Da articolul cu si despre coada de Wallmart de ce nu l-ai lasat ?
    Sincer ?

    A denigra “animalele” din Ro care fac coada la 9:00 AM si isi rup hainele de pe ei dar a preaslavi “animalele” din NY USA care fac coada la 5:00 AM si se calca in picioare pana il sa omoara pe ala de le statea in fatza nu e oare un semn de CRANCENA PROSTIE ?

    Si daca e prostie (hai sa fin elegantzi si sa zicem ca e eroare ) esti oare tu in stare sa tzi-o recunosti ?

    Sau cine stie poate ca ma insel si prostul sunt eu.

  29. @laur 22: fiindca e blogul meu si nu se permit linkuri decat prin exceptie; ca acum, da’ nu-ti face un obicei din asta.
    ce greseala? ca scriu despre romanii din Romania si nu despre disperatii din America? ma scuzi ca nu ti-am cerut voie inainte 🙂

  30. @urs289: referitor la primul comment, n-am zis c-ai contrazis,
    a sunat doar ca o bataie de joc (apropo de “caractere”).

    din pacate in tara asta prevaleaza prostul gust, ghiftuiala,
    apucatorenia, inghionteala, turma, si mai putin caracterul
    (vorbesc de ponderea celor doua categorii din marea masa).
    nu exista un singur cuvint care sa descrie toate astea la un loc.
    oamenii cu bun simt nu se calca pe picioare; nu-s sigur ca doar
    acele 4 sarmale ar fi asigurat musai inca o zi de supravietuire.

    poate tantele alea jinduiau dupa o vreuna, poate nu mai mincasera
    de un an sarmale, dar cit de mult costa o amarita de punga de orez
    si-o biata varza murata ?!
    am vazut oameni sarmani ce indura si aici si afara, dar acele doamne
    de la coada cu sarmale, precum si de la alte cozi, aia cu drujbele
    sau cei cu micii ori cirnatii “politici” de la sarbatori nu sint
    nici subnutrit(i)(e) si nici scosi/scoase din minti de foame.

    nu sintem nici intr-o tara subdezvoltata unde gherilele stau cu
    macetele si ak-47 pregatite, nici intr-un KZ, nici la Stalingrad;
    ce se intimpla aici pe timp de pace, e dincolo de imaginatia
    oricarui occidental.

    “nu stiu altii cum sint”, dar eu ma pot exprima in sensul asta
    pentru ca pot intelege cum e sa fii sarac; n-am calcat pe nimeni
    in picioare ca sa ma ajung, nu-s nici vreun imbogatit pe banii
    clasei muncitoare, nici vreun politician ce-i considera “pierderi
    colaterale” pe cei din paturile sarace cind ajunge la putere ori
    folositori vis-a-vis de votul lor atunci cin vrea sa acceada la
    ea (la putere), asta apropo de “vorbitul cu usurinta” / “cu burta plina”.

    sa-mi fie rusine apropo de “perspective”, sa-mi fac auto-critica
    virgula ca n-am fost, nu-s si nu voi fi precum cei ce se umilesc ?!
    nu prea cred.
    daca tara asta era “plina de caractere” asa cum zici, atunci nu era ce e azi.

  31. erata1: poate tantele alea jinduiau dupa vreuna…
    erata2: vis-a-vis de votul lor atunci cind

    sorry, quick fingers

  32. Inseamna ca n-ai citit primul meu comment…Scrie clar acolo…oamenii astia asa vor muri…nu mai pot fi schimbati.Da,ar putea sta la coada civilizat…multi aici ar invoca japonezul dupa acel cutremur devastator.Diferenta e ca ala civilizat isi asteapta randul linistit pt ca stie ca “ce-i al lui e pus deoparte”(adica e pt toata lumea),romanii au intiparit in minte(si pari a fi destul de “batran” sa stii)cozile unde se aduceau 200 de portocale,30 de pui si 20 kg de carne pentru 2000 de persoane…de aici si instinctul lor animalic de la cozi???N-am spus ca e bine ce se intampla,dar nici rusine nu-mi inspira si nici nu ma duce cu gandul la bagarea lor in duba.Ca sa nu mai fiu ironic…am constatat doar o mare lipsa de cea mai mica intelegere.Nu cu asa ceva dat la tv imi e rusine…rusine imi e cand vorbesc in parlamentul european;elena basescu,gigi becali,vadim tudor,severin etc…rusine imi e cand vrajitoare la tv isi pun poalele in cap si mai sunt multe altele care imi provoaca scarba…in nici un caz acei oameni.Da’ poate sunt si putin(sau mai mult)subiectiv pt ca acei oameni sunt din acelasi oras cu mine.In concluzie…nu putem reseta trecutul.

  33. @urs289: “It’s a Long Way to Tipperary”; n-am
    mai aruncat ochiul pina sus, insa primul post
    al tau (ca raspuns) la care ma refeream e cel
    de pe 14 December 2011 la 01:30; btw eu nu-i
    invoc neaparat pe consateni; ma rog, ai tu ce
    ai cu “bagatul in duba” :), dar te informez ca
    stiu cum e cu cozile, cu saraciile alea de
    tevi de metal care-ti intrau in sale, cu cofragu’
    cu ouale, cu carnea de 17 si 39 de lei samd.
    cu toate astea, ai de ales intre a te inghesui
    si a face “valuri” ca pe stadion/ca la concert,
    ori sa stai frumos in coada; din amintirile de
    atunci, nu-mi aduc aminte ca vreunul dintre noi
    (je + familia) sa ne fi comportat precum cei/cele
    cu sarmalele/bormasinile.
    apropo de Bulai (el sau ea?), nu pun foarte mult
    pret pe ce spune ea, de cele mai multe ori baga
    niste chestii spuse de sus cu multa superioritate,
    (e.g. era mirata ca Sinziana Buruiana putea sa se
    exprime [si nu prin semne] – asta a nu se intelege
    ca mor dupa tante cu pricina; e.g.2 era mirata ca
    un nene oftier de politie vorbea elevat – tipul
    era in exercitiul functiunii si era din noua
    generatie, a vorbit frumos, n-avea limbaj de lemn,
    si mi s-au parut frazele lui foarte normale; eh
    d-na Bulai a avut o reactie de mirare precum noi
    atunci cind vedeam bomboane cubaneze in mijlocul
    verii). sa stii insa ca are si comentarii ok, unul
    dintre ele fiind legat de habotnicie, iar cel legat
    de apucatorenia cu cozile nu mi s-a parut deplasat
    (poate nu ne-am uitat la acelasi). cam atit despre dinsa.

  34. Oportunismul caracteristic romanului de rand este dus la extrem.Care sunt cauzele ce duc la asta? Nu cumva nivelul de trai destul de scazut, nu cumva lacomia, frica de saracie , de foame…?

  35. Oare de ce romanul face ce face , oricum nu o face din prea mult bine , o face pentru ca asta este starea socila a romaniei in ziua de astazi , este de plins sau de ris , o sa ramina de vazut

  36. cred ca acest articol a aparut pe blogul a mai multor persoane si intrebarea este cine de la cine se inspira?

  37. Am ras cu lacrimi cand i-am vazut pe aia catarati pe rafturi.
    Daca le taie salariile si pensiile (din care ar trebui sa traiasca: mancare, medicamente, tigai, tefloane, etc) nu se mobilizeaza nici macar un sfert din multimea din fata magazinului cu tot cu initiativa a celor mai “importante sindicate”.
    Intr-o tara in care nu numai ca se da votul pentru o sacosa dar se da votul pentru cine da sacosa ultimul! Asa ceva nu cred ca ar trebui sa ne mai mire.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.