Esti aici:
Prima pagină > Blog > Rezervaţia cu imbecili > Românii au tigăi

Românii au tigăi

LAST UPDATE: Varianta extinsă a textului, în Jurnalul Naţional

De teflon. Şi bormaşini. Chiar şi chintale de ulei. De floare şi de palmier. Pentru că s-au îmbulzit la toate deschiderile de hypermarket-uri. Şi, dat fiind că Superman şi omologii contemporani au salvat euro la un şpriţ până la zi, vor mai avea. De toate. Depinde numai de imaginaţia negustorilor. Până la alegeri, e timp de umplut cămările, boxele din subsoluri şi bucătăriile de vară. S-ar putea să bage joagăre şi baroase. Sau creioane de tensiune la superofertă. De ce nu, prize de 380 fără împământare şi becuri bio. Românii se trag din Decebal şi Traian. Locuiesc în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Au munte, mare, deal şi şes. Sunt un popor creştin, primitor şi gospodar. Şi nimic nu le învinge instinctul animalic şi dorinţa de pomană.

UPDATE: De azi au şi sarmale. Pentru că Biserica Ortodoxă e cel mai tare mall.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

96 thoughts on “Românii au tigăi

  1. Nu prea mai e nimic de adăugat. Viitorul pare, privind prin prisma acestor fapte relatate, sumbru. 😡

  2. La tigai nimic de zis,DAR nu-mi sa cred ce-am vazut si auzit la A3 din gura lu’ Bulai(cine dreaqu o mai fi si nulitatea asta umana).Auzi tu…ar trebui bagati in duba daca e necesar acei batrani de 60-70 de ani care s-au calcat in picioare pt 3 sarmale.Nu stiu cum o fi dus-o aceasta Bulai pe vremea lu’ Ceausescu,poate parintii ei erau activisti din aia cranceni si n-a dus lipsa de nimic,dar eu cand vad acesti batrani la tv,imediat imi aduc aminte de parintii mei care dupa 12 ore de munca se asezau la coada la;lapte,ulei,o portocala si chiar hartie igienica.E greu sa schimbi mentalitatea unor oameni care au trait 30-40 de ani numai la coada de ceva(orice).Si acesti batrani de care e scarbita Bulai au constuit drumurile pe care merge,blocurile in care sta si tot ce e in tara asta de rahat.Oribil,de altfel o dam sus si tare cu “ROMANDRIA”…rusinos…cu ei ar trebui sa ne mandrim si sa ne fie rusine in acelasi timp ca au ajuns in halu’ asta.RUSINE

  3. @ Cristina
    Mi-a placut comentariul tau, m-a pufnit rasul cand l-am citit.Ai umor!
    Poate gresesc, dar imi face impresia ca este si putin haz de necaz in el.
    Dar e bun, bun.

  4. “Românii au…”
    N-am! Plus că, de popi, fug ca dracu’ de tămâie ştiţi, deci adio şi sarmale. 🙂
    Zău aşa Imperatoare, dumneavoastră mai lipseaţi să-mi spuneţi (subtil, da) că nu mi-s român.Mulţam fain. 😉

  5. In aceeasi masura,bogatii Romaniei se inghesuie sa-si cumpere masini scumpe.Din datele firmelor importatoare,rezulta ca numarul de masini de lux acordate Romaniei se epuizeaza instant!

  6. ..Am vazut..am asa un sentiment de mila si mi-e rusine ..nu stiu de ce dar imagini de acest gen ma intristeaza .!

  7. Sunt eu singurul care râde isteric când vede cum babele se luptă cu jandarmii mai ceva ca ultraşii lui Dinamo?

  8. Ofertele promotionale au existat dintotdeauna (ma rog, de cand au aparut supermarket-urile la noi), dar – pana acum doi ani – poporul asta “creştin, primitor şi gospodar” nu si-a dezvaluit nici instinctul animalic, nici dorinta de pomana. Dupa cum se vede clar in imagini, e vorba fie despre pensionari, fie despre oameni cu salarii de mizerie. Se pare ca uitam ca pensiile n-au mai fost indexate de peste doi ani, iar salariile (indiferent daca-s de la stat sau de la privat) au stagnat sau chiar au fost diminuate, in aceiasi doi ani. Asta inseamna ca, in conditiile in care rata oficiala a inflatiei a fost de vreo 20%, un venit de 600 de lei din 2009 are azi valoarea reala de vreo 480 de lei. Repet, asta e devalorizarea din ultimii doi ani, comunicata oficial, dar cele mai multe preturi la produsele de baza au crescut si cu mai mult de 100% ! Deci oamenii astia, daca vor sa-si mentina minunatul nivel de trai din 2009, trebuie sa-si gaseasca o sursa de finantare pentru deficitul bugetar personal in care se zbat. Si n-au de unde. Asta-i subiectul zilei, deficitul bugetar, dar nu-l auzim niciodata pe intaiul economist al patriei vorbind despre milioanele de deficite bugetare individuale ale roman’lor. Atunci sunt nevoiti sa-si creasca veniturile sau sa-si reduca drastic cheltuielile. Statul sau patronii lor nu pot sau nu vor sa le mareasca veniturile, asa ca nu le ramane decat sa-si reduca cheltuielile. Si o fac, cum ii duce mintea, batandu-se pentru produse mai ieftine sau pentru sarmalele date de pomana de biserica. Sigur, ar putea s-o faca si in conditii demne de o fiinta umana, dar demnitatea nu-i punctul nostru forte, ca popor, indiferent daca vorbim despre saraci sau bogati… Se tot pune intrebarea: “Da’ ce fac, dom’le, cu atatea tigai ?” Nu stiu, poate ca baba aia a luat zece tigai pentru toate suratele ei din bloc sau poate ca le da de pomana de mosi… Trebuie sa fi avut ea un motiv, refuz sa cred ca vrea sa-si umple camara cu tigai, cand stie ca nu mai are cine stie cat de trait. La fel, mi-l amintesc pe Badea cum facea bascalie de unu’ care impingea un munte de ulei (neintelegand, pasamite, la ce-i trebuia o asemenea cantitate), desi era limpede pentru oricine ca urma sa-l revanda prin vreun magazin pe care-l detinea. Fara indoiala, exista si imbecili care cumpara cate ceva doar pentru ca e la oferta. Chiar eu am fost unul dintre ei, prin 2004, cand am cumparat de la Metro o trusa de scule (bormasina, flex si fierastrau). Cand m-a vazut nevasta-mea cu ea la usa, a ras cu lacrimi, convinsa ca sculele alea nu vor fi scoase niciodata din cutie (cel putin, nu de mine). De atunci si pana astazi, am folosit sculele alea pentru dat sute de gauri, amestecat tone de adezivi, taiat sute de metri liniari de gresie, faianta, scanduri, parchet si placi de pal. Pentru noi si pentru neamuri (mai ales ale nevestei).

  9. Nostalgia cozilor şi a îmbulzelii de pe vremea lui nea Nicu dar şi goana după chilipiruri,asta cred că e,pentru că nu vreau să mă gândesc că prostia şi lăcomia îi “mână în luptă” .

  10. Daca societatea noastra “multilateral-dezvoltata”
    ar fi o pagina de cod, nu m-as mai opri din apasat
    pe backspace pina n-as ajunge la offset-ul 00000000
    si-as recrea-o apoi octet cu octet.

    Va dati seama ca in momentul in care constringerile
    (si-asa palide ale) societatii asteia inapoiate si
    gregare vor disparea cu totul, ca urmare a unui
    eveniment de o anumita natura (oricare ar fi natura
    acelui eveniment), orice “Gigel de pe strada” cu
    instinctele animalice trezite, n-ar sta pe ginduri
    prea mult si mi-ar da cu piatra-n cap, in timp ce
    ceilalti abrutizati readusi la starea initiala de
    semi-primate ar tipa de fericire vazindu-ma cazut
    la pamint facut terci.

    Sa ne fereasca sfintu’ sa traim pe parcursul vietilor
    noastre marunte si neinsemnate un soi de “28 days later”
    unde toate animalele ce-au zacut in stare latenta s-ar
    infecta subit cu ura ca urmare a unui experiment si-ar
    zburda libere pe strazi. Cam atit despre umanitate si
    animalizare intr-o tara ce se pretinde civilizata.

    Cu toate ca incerc sa ma desprind de ceea ce se intimpla
    si sa incerc sa nu-mi mai pese de nimic, pentru ca deja
    e prea mult, azi am vazut cele patru spectacole grotesti:
    chestia cu vrajitoria, aia cu tigaile, cea cu babutele ce
    se aruncau pe burta dupa sarmale la biserica ca fotbalistii
    dupa fiecare gol marcat, si in final, reporterita A3 atacata
    cu şipca de baiatul ala cu fuduliile p-afara ce vindea brazi.

    Asta e cea mai tare reclama ever facuta tarisoarei, nu frunza:
    “Come and visit the real land of the free and the home of the brave !”.

  11. PS: revolutia/lovitura de stat din Decembrie ’89
    a fost un cadou nemeritat pentru multi dintre
    compatriotii mei “nemţeni” (stricat orzul pe giste)

  12. La un colt de strada o coada “comunista” de 30-40 de insi.
    Ultimul casca-gura ajuns in zona … intreaba pe cel din fata lui
    ” Ce SE DA aici ?”.
    Merge vorba din om in om .. pana la al doile-a aflat la rand.
    Asta il intreaba pe primul : ” Ei frate, ce se da aici?”.
    Si primul raspunde:
    ” Nu stiu … eu m-am oprit sa ma leg la sireturi!!!”

  13. Nu as scuipa in halul asta pe acest popor. Nici altii nu sunt mai breji, pot sa afirm chiar ca stau mai rau.( ma refer la occidentali)

    Imi pare rau ca tu nu reusesti sa vezi dincolo de mizeria care ne-a fost servita din 89′ incoace.
    Si nu in ultimul rand gandeste-te si la situatia din invatamant, practic ce am semanat in ultimii 22 de ani culegem acum.

  14. Cred ca vaporul ala plin de “mortaciuni de pui” care va fi importat din China la alegeri (vorba lui Vadim) se va trasforma intr-un vapor de tigai, pentru simularea apetitului de vot intr-o anumita directie. 🙂

  15. @SORIN pe 12 December 2011 la 19:26

    uita-te la cei 45 de ani de “iluminare” de
    dinainte, precum si la restul de citeva sute.
    N-am vazut occidentalii sa faca surfing ca
    guvizii, da’ daca ma insel, corecteaza-ma.
    Apropo, or avea sarmale si-n America ?

    PS: vorbesti de invatamintul din ultimii 22
    de ani: LOL, ai vazut tu babute ingramadindu-se
    la “reciclare” ? 😀

  16. or fi fost si portocalii, d-aia s-a’ inghesuit asa. chiar daca n-are la ce folosi ce a cumparat, e bine sa fie acolo, e oferta. asa e romanul, ia tot ce e la oferta, asa l-a luat si pe boc , la oferta cu basescu. sau invers.

  17. Adica ce vrei sa spui…ca oamenii se imbulzesc la tigai din cauza guvernului???Haideti sa fim seriosi,fie ca e criza sau nu, romanii intotdeauna se vor inghesui la promotii si la tot ceea ce se da gratis…fiindca asta sta in firea pur romaneasca.Hai sa ne amintim atunci cand nu era criza si nici guvernul Boc lucrurile stateau la fel.

  18. @Mihaella: n-ai priceput nimic din textul asta, da-ti place sa-ti inchipui si sa te minti ca da

  19. Domnule Ciutacu cite scrisori ati facut catre ambasadorii statelor UE si Americii in care sa aratati degradarea continua a sistemului democratic din Romania? Eu personal am scris doamnei Clinton sa se informeze de situatia reala de la noi ocolind canalul diplomantic care este intodeauna trucat. Avem internet, avem cerneala si hirtie, avem cap si stim sa scrim. Ce ne mai trebuie sa si trimitem aceste scrisori si mesaje?

  20. La ce saracie ne asteapta, in viitorul foarte apropiat, cam din primavara anului viitor, vom vedea chestii mult mai dramatice.
    Guvernul Boc si Basescu nu-i intereseaza cati romani vor muri de foame, bolnavi, sau se vor sinucide. Pe ticalosii astia ii intereseaza doar sa castige alegerile, indiferent cate cadrave vor fi presarate pe drumul ” unei eventuale victorii portocalii”.
    In anul 2012 va curge mult sange( la propriu si la figurat), veti vedea.

  21. Inghesuiala am vazut si in afara,nu chiar in stilul asta ,dar cam aproape de stilul nostru.Ce ma ingrijoreaza este inghesuiala la mancare si faptul ca oamenii recunosc ca vin acolo de foame.

  22. @Mihaella:
    Deci:
    1.”…romanii intotdeauna se vor inghesui la promotii si la tot ceea ce se da gratis…” – Gresit! Tigaile si multe din celelalte oferte NU ERAU GRATIS si NICI MACAR oferte tentante NU ERAU !!! Ba mai mult , in oras la mine nu se inghesuie nici dracul la asemenea “oferte” (poate doar la cea cu uleiul la 3 lei , dar nici acolo in asa hal).
    Ceea ce tu numesti ca “patologic” la romani , eu o numesc EXERCITIU DE MANIPULARE IN MASA CU SCOPURI BINEDEFINITE !!!

    2. Curios ca la pomana cu carnati de la Conferinta UNPR nu s-a inghesuit nimeni ; oare de ce ?

    3. Pe vremea Guvernarii Tariceanu (si chiar Nastase) NU AM PREA VAZUT asemenea comportamente demente disperate ; sa fi fost alti romani atunci ? 🙄

    Si-atunci … “palarie-ntr-un picior , ghici ciuperca … CARE-I CAUZA …?” 🙄

  23. Buna seara d-le Ciutacu,

    Ma uit acum pe A3,dar in acelasi timp vreau sa va scriu ceva,in afara subiectului postat de Dvs,sau aproape de el.
    Am plans asta-seara,pentru dezamagirea mea si pentru neputinta spirituala a concetatenilor mei.

    Asta-seara a fost programat aici ,un concert de colinde a interpretului(si preotului) Cristian Pomohaci;s-au vandut vreo 40 de bilete si… s-a anulat concertul.Am plecat plangand de la Casa de Cultura(recuperand cei 40 de lei,contravaloarea biletului),cu un buchet de flori in brate-plangand pentru nimicnicia oamenilor de astazi,si pentru ca nu s-a tinut concertul;aici e o zona in care se munceste,se castiga si oamenii sunt atat de saraci spiritual…

    Cu mult respect pentru Dvs. si dezamagire pentru concetatenii mei,
    IoanaP

  24. Offtopic

    Nu am vazut nicaieri discutandu-se de faptul ca IT-ul a fost scos de pe PFA din 2012.

  25. Eu nu pot să-i „condamn” pe români. E ca și cum i-ai condamna pe elevi că aruncă cu pixuri prin clasă. Aruncă o dată, îi cerți, îi „asculți” și a doua (bine, a patra sau a cincea) oară nu mai fac.
    Poate în orașele mari nu a fost așa, dar îmi aduc aminte că am stat la coadă 4 membri ai familiei să luăm creioane chinezești, că nu dădeau decât două de „căciulă” pe vremea lui Ceașcă.
    Nu admit că suntem sălbatici. Suntem sălbăticiți, jigăriți de către toți cei care au cuvânt de spus în țara asta: politician, polițist, patron, profesor.
    Bănuiesc, totuși, că românii cu tigăi nu citesc blogul lui Victor Ciutacu – ca să se simtă afectați de subtila critică.

  26. Cu ce ti-am gresit eu Doamne de m-ai nascut intr-un asa popor ?
    … cu siguranta vom avea ¨dinastia basescu¨ la carma acestei turme de animale ( le jignesc oare … pe bietele animale ? ) langa care , din pacate , suntem nevoiti sa traim si noi !

  27. Romanii sunt antrenati continu pentru obisnuitele pomeni electorale. Sunt antrenati de patriarhie cu sarmale de PUNR cu carnati prajiti etc. Pana si cainele ala avea mai multa demnitate cand refuza ,,sa ia de la Basescu,,.

  28. Io astept cu interes promotiile de la pompe funebre. Si locuri de veci. Poate imbulzeala de colo va fi o idee benefica, ne mai rarim, mai respiram si noi.

  29. Titlul corect era “Romanii vor tigai”. Cu variantele : “galeti”, “pixuri”, etc. Doar cei care se inghesuiau acolo cred ca aveau si acasa (pana si eu, care-s burlac si nu mananc veci acasa, am una- chiar, ce-o mai face tigaia mea? 🙂 ). Dar ei asta vor: tigai, sarmale, rotopercutoare la reducere, galeti, pixuri, dansul pinguinului, etc. Li se da ce vor si sunt fericiti. Seful Erste Bank zicea azi ca masurile luate in Romania nici nu pot fi imaginate in Vest. Si era surprins ca dupa scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor si cresterea TVA nu s-a vazut nicio zi de greva. Nu e minunata tara asta si poporul ei?

  30. Ce să mai zici ? Ne mai mirăm cum de a ieşit Băsescu preşedinte ? Au început românii să aibă şi UNPR-eu, şi pâini şi excursii şi adeziuni. Şi se pare că le place din ce în ce mai mult ! Să vezi bătaie când o aduce Udrea bicicletele din China, sau când o să deschidă Cotoi cartofăria de partid !

  31. @florin dia: intotdeauna ai de ales.
    nu poti da vina pe cineva pentru alegerile tale.
    inca ceva: am adunat parerile mai multor
    calatori ce ne-au vizitat tarisoara in ultimii
    50 de ani (prieteni si prieteni ai prietenilor)
    ce nu cred ca ai vrea sa le auzi si care concorda
    cu multe dintre lucrurile spuse in ultima perioada.
    intotdeauna adevarul doare.

    “subtila critica” ? eu zic ca e critica “pe faţă”.

  32. mi-e rusine cand vad romani de ai nostri, ca salbaticii cum isi rup hainele de pe ei pt promotii, domne noi chiar suntem prosti sau ce? cat despre pomenile oferite de biserica, asa cum am scris si de ziua nationala, fratilor nimeni nu va da de pomana, au nevoie de noi pt voturi si da are dreptate cineva ce a scris mai sus, daca era sa ne strangem sa urlam din toti rarunchii IESI AFARA JAVRA ORDINARA NU NE-AM FI STRANS ASA DE MULTI, dar pt bormasini si rotopercutoare da, ce mama naibii or face cu ele nu stiu si doamna aceea se vaita ca au lovit-o, pai ce cautasi bre acolo?, astia de se inghesuie asa s-or uita si ei la ANTENA 3 sa le desfunde mintile, as de unde stau pe taraf si tvr,Sincer mi-e rusine de semenii nostrii, cati dintre ei s-or gandi sa dea si ei un sms sau sa faca o fapta buna in locul tigai cumparate? scuze ca scriu atat de mult de fiecare data, dana

  33. Va indemn la exercitii de introspectie. Cautati in voi animalul dornic de o … coada sau de orice capatuiala. Uitativa la “reevaluatii”lui Basescu, la Cristoii din jurnalism care ling de zor unde au scuipat ieri, la bretonul lui Simirad ( ce mi-o fi venit?)si suspectativa ca nu ati primit inca oferta potrivita si pretul pe masura. Invidiosilor. La srmale cu voi.

  34. Nush ce ne miram, ca dosr e tara lui “Superoferta “.Privatizari “la pachet”, presedinte / premier – 2 in 1, in curand parlament 2 in 1, alegerile vor fi tot 2 in 1, avem “reduceri” la salarii de 25% ( alta superoferta ), angajarile la stat se fac “7 in 1”, votul prin corespondenta ne aduce reduceri de …, votati 80 si castigati 170. Oare poporul asta e “redus “mintal ?

  35. Si cica romanul nu are bani. Se calca in picioare s pentru o portie de 4 sarmale. Parca traim in jungla.

  36. Subiectul acesta mi-a adus aminte de campania “Lasă-mă să-nvăţ!” a lui CoolMogul ( că doar el e artizanul, chiar dacă n-apare în primele rânduri, ca să zic aşa ). Bună idee, ca multe altele pe care le are. Sunt paşi mici, dar siguri, întru “deşteptarea” acestei naţii, care din zi în zi pare mai îndobitocită. Totul pleacă de acolo, de la buchea cărţii. Şcoala românească suferă mult, iar cei care îi fac rău, nu sunt puţini.

    Indiferent de animalul care poate zăcea în oricare dintre noi ( @ tomanecredinciosul ), cu cât citim ( şi la propriu, şi la figurat ) mai mult, cu atât îl putem controla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.