Esti aici:
Prima pagină > Blog > Chestii, socoteli > Românie, plai de dor; pompieri şi regine

Românie, plai de dor; pompieri şi regine

– Chestionaţi de institutele de sondare a opiniei publice, oamenii spun că au cea mai mare incredere in pompieri. Imensa majoritate a oamenilor nu a avut legatură directă cu pompierii (că nu iau foc casele majorităţii). De unde află majoritatea de performanţele pompierilor, ca să fie atât de încrezatoare-n ei? De regulă, din presă, în care oamenii au încredere incomparabil mai mică decât în pompieri.

– Jurnalistul Claudiu Pădurean, angajat al unui ziar care se tot restructurează şi nu plăteşte salariile la timp (ca mai toate dintr-o piaţă aflată într-o profundă criză, de altfel), a achitat suma frumuşică de 882.659 euro (cu TVA inclus) pentru achiziţionarea la licitaţie a titlului unui săptămânal celebru. Întrebarea legitimă ar fi cine şi pentru ce l-a plătit atât de bine pe discretul ziarist până acum. Şi, dacă nu-i cu supărare, dacă plăţile pentru folosirea creaţiilor intelectuale ale acestuia s-au efectuat pe drepturi de autor sau pe firmă, dacă jurnalistul a plătit TVA (eventual, impozit pe profit şi pe dividende) şi, în general, ce mai face Sorin Blejnar. Care publică anunţurile legale de licitaţie ale ANAF în ziarul unde-i angajat prosperul ziarist-investitor.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

25 thoughts on “Românie, plai de dor; pompieri şi regine

  1. ce se intampla in SUA atunci cand un pompier moare la datorie?
    sincer, mi s-a facut parul maciuca atunci cand am vazut doar pozele…sper sa le folosesti mai departe…

  2. La naiba, Victore, astia-s stipendiati mai ca ICR-u’!Iar poneii astia oranj infuleca si ei leftovers-urile precum madam Pora pe la diverse sindrofii.Lumea s-a lamurit deja ca jegurile astea oranj, si nu ma mai sfiesc sa le spun asa, ne fura pe faţă cu nişte figuri tâmpe gen Tălmăcean , TroTinel sau doxe gen Vişan sau Vass .

    Aseara l-am vazut pe maIstrul Tristoiu,labeunu,cu Pora(sic). puneau la cale castigarea presedentiei ţării de catre dr. Oprescu, o alta fumigena biensur…Ai putea sa ne ajuti sa descifram misterul, avand in vedere bunele tale relatii cu domnul primar?

  3. pacat Academia Catavencu era unul din putinele ziare(3 )pe care le cumparam si citeam.Un exemplu de cum sa distrugi presa independenta folosindu-te de puterea prezidentiala.Oricum foaia va fi folosita in campania electorala de anul viitor si apoi falimentata.Pacat de ziaristii de acolo(unii dintre ei)

  4. Vezi, Victore, la astia mogul, nu la voi ! Isi plateste tonomatele atat de bine, incat se bat intre ei (randul trecut a licitat Sabina Fati) ca sa-si cumpere, pe sute de mii de euroi, propria publicatie.

  5. @ex: În schimb, dacă vezi ce se-ntamplă în Romania ţi se face măciuca păr…

  6. S-au emancipat taranii au trecut de la increderea pe primele locuri in biserica si armata la pompieri. La anul pe vremea asta probabil ca pe primul loc vor fi tehnicienii it. Sorinel face ce ii permite Godfather si organizatia mafiota care conduce aceasta tara. Mai nou baietii se pare ca vor sa provoace ceva circ intre etnii asta asa ca in haos se mai sterg urmele,hotiile si datoriile. Borcanul de miere s-a cam terminat si vor sa spele putina pe sest in timp ce romanii si maghiarii se paruiesc. Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

  7. Ce “rautacios” sunteti d-nule Ciutacu.Faceti ce faceti si iar ajungeti la neprihanitul Blejnar!
    Nu abordati deloc subiectele deschise de Base: reorganizare pana la epuizare,modificarea Constitutiei neconstitutional si problema minoritatilor care doresc autonomie cu banii cetatenilor romani.
    Probabil cumparatorul este un prosper om de afaceri care va restructura ziarul si vom vedea imagini, de data asta ,cu personaje din opozitie.
    Nu mai vorbim de pompieri care, daca au norocul sa nu fie dati afara dupa ani de investitii in formare profesionala, vor cersi la poarta Cotrocenilor .

  8. daca adaug si asta

    inteleg ca tot ce e tiparit in tara asta vrea sa fie cu coperti portocalii…din bani negri.disperatii astia portocalii incearca sa cumpere tot, ziare constiinte…colabos…

  9. @ex iar la noi sunt dati afara . Astept sa ia Cotroceniul foc sa vad cati pompieri sar sa-l stinga !

  10. E ceva obisnuit ca un trust media sa-si laude nou venitii de parca s-a daramat CNN-ul plus BBC-ul peste ei. Comportamentul asta il au absolut toate televiziunile din Romania, cel mai recent exemplu fiind cel al realizatoarei de succes Carmen Avram. I-ar fi cazut galoanele TVR-ului sa repare nedreptatea asta pana sa vina Paula Rusu in ograda lor? Evident ca nu, doar ca nu aveau nici un interes in sensul asta. Mai jenant insa, mi se pare comportamentul A3, care nu a facut asta in timp ce respectiva jurnalista se afla inca sub contract cu trustul Intact. Adica ce face TVR-ul acum e buba, dar deja a devenit o obisnuinta, in timp ce atitudinea A3 de la acel premiu Emmy si pana acum, e buba si atat. Remarcabil insa, e gestul tau plin de fair play prin care (chiar si asa in al 12-lea ceas), repari reparatia :).

    P.S.: Gestul tau colegial de a posta aici copipastu ala (pagina de facebook a tvr oricum e vizitata de nimeni+1), este invers proportional cu incapacitatea, dar mai ales imposibilitatea ca A3 sa anunte si sa recunoasca faptul ca un premiant Emmy le-a plecat din trust. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca iti iei din timpul de plaja+berici, ca sa surfezi netu precum agentii zerozero7 cu laptopu’n poala si mini-parabolica fixata pe geanta frigorifica aflata pe nisipul fierbinte :).

  11. Ia sa vedem cum peste noapte de la ,,injurat,, puterea ajungi sa lauzi si sa preaslavesti puterea. ca la tvr nu merge cu critici ca tvr abonament japca e trompeta dictatorilor din toate vremurile. Ieri ,,acest odios dictator Basescu,,astazi ,,Basescu marele om de stat,,. Ca la carciuma dai banul si lautarul iti canta ce vrei. Ha,ha,ha.

  12. @Victor Ciutacu: Ba da, dar eu am ce am cu politica trustului Intact si am dat-o cum mi-a venit mie bine (adica pe spitz) :).

  13. @Catalin: mie nu mi se pare ca ai fi priceput ceva, ci doar ca incerci sa te scoti, da’ ma rog…
    nemultumirile pentru politica trustului trimite-le Cameliei Voiculescu. eu nu-s secretara ei.

  14. Victor, daca-mi permiti un off-topic (nu tin sa-mi publici mesajul), as vrea sa ma refer la initiativa legislativa a lui Urban de reintroducere a pedepsei cu moartea pentru infractiunea de pedofilie urmata de moartea victimei. E clar ca PDL vrea sa-si atraga sustinerea electoratului, care doreste, in proportie de 90%, reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infractiuni de felul asta. Dar unde ar urma sa se aplice pedeapsa asta ? Taman in tara in care politia, procurorii si judecatorii au pus mana de la mana si au bagat un nevinovat la beci pentru 12 ani, fix pentru infractiunea vizata de Urban. Daca ar fi existat legea lui Urban in 1992, Tundrea ar fi fost executat fara a avea nici o vina…

  15. @Bubulea: cand am scris/zis ca PD-L e un partid fascistoid, zicea lumea ca-s nebun

  16. @catalin: poate-s un pic ignoranta, dar ce legatura are comentariul tau cu subiectul lansa de Victor? cred ca ai incurcat post-urile. oricum, esti de pe alta planeta – planeta portocalie.
    @subiect: va mai mira faptul ca pupi’n’curistii chiorului sunt recompensati atat de bine pentru pupat manutele si curulete cui trebuie? a pupat, a castigat!!!

  17. @bia: Da, sunt membru PDL. Il iubesc pe Basescu, o ador pe Udrea si imi doresc sa-i vad furand in continuare din banii publici in folosul lor propriu. Sunt un portocaliu ignorant, prost in cap, manelist si mitocan. Ai inteles exact ce trebuie din ce am scris eu. Perfect!

  18. domnu Victor da avut rau ziaristul lui peste de a partyicipat la licitatia de cumparare a ziarului, de aia se oftica alde turcescu pe dvs. ca zice ca si dvs, aveti bani ca iuda asta de se vandu pe cativa arginti, cine doamne iarta ma mai citeste academia, s-au dus vremurile acum cativa ani buni erau un nume, acum ba.Sincer va fericesc daca sunteti in concediu, dar zau bre stai si matale linistit la bere cu familia si odihneste te si relaxeaza-te, fa baie cu Vladut, fa-i poze si dai naibii pastia pt o saptamana, vad ca amicul Badea trece la stiri cu Dana, felicitari ce sa le zic, cat despre castiguri umbla vb ca zdreanta aia de va e colega de trust INTACT,chiar daca e in ograda la ANTENA 1 bianca, de ii face si emisiune la vara i-a pentru asta 100.000 euro, o doare la basca isi misca fundul(creier nu are sigur) si gata banii, ce sa isi stoarca mintea concret, norocul ei si nu nu sunt frustrata, asa e in tenis.Respect si vacanta placuta in continuare.

  19. cum sa aiba lumea incredere in jurnalisti, cand jurnalisti sunt marean, turcescu, pora sau tapalaga? sau sa aiba incredere in tabloide? si sunt sigur ca cealalta parte spune acelasi lucru despre “tonomatele” mogulului (ca a ramas doar unu). stiu, e trist ca oamenii (spun ca) au mai multa incredere in politisti decat in jurnalisti, dar cineva lucreaza intens de cativa ani la treaba asta…

    pe de alta parte, chestia asta cu increderea in pompieri, armata si cler tine de spiritul de turma, e doar un cliseu. sunt sigur ca putini ar putea da un raspuns concret satisfacator la intrebarea “de ce ai incredere in respectiva categorie?”

  20. Daca e Adamescu in spate, sunt banii smekeri de pe bursa! La Kamikaze e idem…pentru cine nu stie inca! Dar deh, nu te poti pricepe si la manarit bursa si la afaceri!

  21. D-le Ciutacu am sa va scriu o strofa de poezie scisa in anul 1978 de regretatul A.Paunescu,care a fost valabila atunci si care nise potriveste si astazi.
    Nu mai este-n riuri peste
    Luna, nu mai are raze,
    A vorbi, se pedepseste,
    A tacea se premiaza.
    Va rog frumos sa io transmitetzi si la D-nii Mircea Badea,si Mihai Gidea, pentru a le transmite tuturor basistilor s-a priceapa o data pentru totdeauna ca nu mai vrem sa fie cea fost si ca eu m-am saturat de tot ce se vede si tot cea ce simtzim totzi din tzara aceasta.SA PLECE S-A NE LASE IN PACE.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.