Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Gura bate curu’ şi forma bate fondu’

Gura bate curu’ şi forma bate fondu’

Oprescu ajunge cu două minute înainte de emisiune. Se dă jos grăbit din maşină, ne pupăm, îi pun microfonul în braţe şi-o luăm la picior pe pod. Abia avem timp să parcurgem distanţa de la studioul mobil până la locul de pornire a transmiei. În drum, îl întreb dacă facem o ipocrizie şi vorbim între noi instituţional. “Hai, coane, să vorbim ca de obicei, cum ne vine la gură, că altfel nu ne crede nici dracu’!”

Sorin e, alături de Serghei şi de Mădălin, unul dintre oamenii cărora mi-e greu să nu mă adresez la per tu în emisiune. Şi când am câte o iniţiativă de instituţionare a dialogului, mă iau ei cu “bă”, cum a fost vineri, şi mă umfă râsul. Ajung acasă, iar Mana, în continuare cel mai mare şi sincer critic al meu, îmi spune: “A fost foarte mişto, dar ţi se va reproşa că prea vă tutuiţi şi vă bateţi pe burtă. Sper c-ai trecut asta la riscuri asumate”. Da, am trecut-o şi mă distrează cei care nu rămân (după o discuţie de o oră) cu vreo bucată de conţinut, ci descoperă, după vreo 4 ani de emisiuni cu Oprescu, pe care nu le-am făcut în baie, ci pe sticlă, apa caldă de la bloc: Victor şi Sorin vorbesc liber între ei la tv. Pentru, din păcate, mulţi dintre concetăţenii noştri, respectul nu se câştigă prin fapte, ci prin mestecatul de vorbe.

Pot să fiu fals de dragul conveţiei, am talentul ăsta, dar nu vreau.

P.S. Triştii au uitat să mă acuze şi că Excelenţa Sa Primarul General al Capitalei, profesor universitar doctor Sorin Mircea Oprescu, leşinat de sete, a pus mâna pe pet-ul de Dorna (cu etichetă), l-a desfăcut în direct şi a ras o gură sănătoasă de apă plată fix când erau camerele pe el. Aşa că-i aştept la stadion, să facă valul

Comentarii

comentarii

Similar Posts

55 thoughts on “Gura bate curu’ şi forma bate fondu’

  1. Buna seara d-le Ciutacu,

    In sfarsit,am revenit de la tara si sunt in sinea mea nemultumita ca nu am putut urmari emisiunea “In direct de pe podul Basarab”!Nu din alte motive,ci din faptul ca s-a intrerupt energia electrica,pentru ca incepuse furtuna(nu plouase de o luna acolo)!
    Sunteti amnadoi Oameni Excelenti ai Romaniei-_dl Dr Oprescu Primar General ca a reusit asta si Dvs. ca munciti serios si sunteti in stare sa fiti alaturi de dansul si sa ne faceti cunoscute, noua,toate realizarile domniei sale.
    Eu va felicit pe amandoi si va rog ,din suflet,sa publicati,pe blog,inregistrarea emisiunii.
    Eu fac parte din oamenii cu umerii drepti,care apreciaza ceea ce e drept si spre binele omenirii de astazi si de viitor.

    Cu tot respectul,
    Ioanap

  2. Las’ ca il ”aranjeaza” Nuti pe dom doctor. O sa faca marcajele stradale cu vopsea portocalie si gatai bine drumul spre . Dupa pubele portocalii in toata tara, nu m-ar mira sa traga si dungile pe drumuri ci portocaliu. Sa vada idiotii mai bine ” viitorul luminos”. Vai de mama noastra de popor de sclavi

  3. Off topic
    Pentru toti care fac pe desteptii si pe intelectualii fara sa vada esenta.
    Ne place sa ne amuzam la bascalia lui Mircea Badea sau la cuvantul parca din popor al domnului Ciuvica sau vorbele de dupa blocuri ale tale Victor. Toate sunt pline de adevar dar nimeni nu intelege tragedia din spatele lor si zambim si radem si iar zambim. Am ajuns sa radem si cand deschidem frigiderul gol, cand simtim ca ne cade parul ca dupa radioterapie luna de luna cand suna banca sa isi ia dijma dar adormim fericiti cu gandul ” Bai ce le a zis- o!”
    Politicienii fura zambind cand toata tara doarme zambind ca un copil fara griji.
    Brendul de tara ar trebui sa fie un smiley face – toata lumea rade si se simte bine.
    Intelectualii, acesti jegosi “iubiti” de comunisti (si cam de toti ce au condus tara) au salariul echivalent in lei (vechi) cu paginile pe care le au citit intr o viata si sunt tinuti la cutie precum conservele de fasole. Instructiunile de pe cutiile de conserve sunt clare: sa fie tinute la umbra ptr ca la soare s-ar putea sa explodeze. Cu defrisarile astea masive o sa ramanem fara umbra de aceea cred ca strategia pe termen lung a Romaniei este ” Tara te vrea prost”. Prost ce ii curg balele si se gudura cand un politician mai boraste o promisiune sau la copilarismele lui Dan Diaconescu deci…..sa cante lautarii.
    Trei clase sociale conduse de trei clase la seral de trei diplome de facultate si trei doctorate luate cu degetul in gura.
    Si ne mai ramane esenta….unde dracului e esenta ca peste tot pute.

  4. Nu e nevoie să dau search, sunt abonat şi citesc tot ce mişcă pe aici. În schimb, ce mi-a plăcut cu adevărat a fost că cineva citeşte articolul respectiv şi zice “Ciutacu!”. E şi asta o chestie.

  5. mi-a placut emisiunea tocmai pentru inteligenta de a fi liber, as indrazni sa spun, de a fi boier a personajelor dialogului (aidoma lui Madalin , adresandu-se, spontan,dezinvolt si undeva exasperat, prin sticla ecranului)

    felicitari !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.