Esti aici:
Prima pagină > Blog > Antena 3 > Un mare elogiu nevăzuţilor. Making of

Un mare elogiu nevăzuţilor. Making of

V-a plăcut cum s-a văzut la televizor, ieri seara, emisiunea de pe Podul Basarab? Bănuiesc că da. Arăta, oricâte pete-n soare am căuta, a transmisie din alţă ţară. În timpul live-ului, la un moment dat, o prietenă mi-a scris că parcă-i butaforie, că Bucureştii nu au cum să arate aşa, indiferent câtă lumină ar slobozi Oprescu-n noapte.

Ei bine, pentru asta s-a muncit ca la balamuc şi s-au alocat resurse (financiare, de creaţie şi marketing) cum eu n-am avut vreodată parte în cei câţiva ani de televiziune pe care i-am bifat. Cameră pe Primăria Capitalei, cameră în macara, camere fixe şi mobile, car de transmisie, satelit, maşini (şi nu puţine), zeci de oameni s-au implicat direct în povestea asta frumoasă. Nu vreau să mă întorc la conţinutul emisiunii, e la libera opţiune a fiecăruia să-l aprecieze ori să fie deranjat de el. Doresc să fac o reverenţă pentru oamenii care, prin determinarea lor, v-au adus în case o transmisie de calitatea uneia de secol XXI din ţările cu apă caldă curentă la robinet.

Sunt nişte “anonimi”, coordonaţi senzaţional de Trestiana Cristian, care au plecat acasă la fel de modeşti şi neştiuţi cum au venit şi pe care, probabil, n-o să-i vedeţi niciodată sub reflectoare. Au fost sprijiniţi fără nici o rezervă de echipa primarului general şi s-au pus, fără nici o fiţă, în subordinea echipei mele. E treaba (şi interesul) oricărui post care se respectă să investească în transmisii referenţiale, e obligaţia mea morală să mulţumesc public tuturor, să le mai spun încă o dată că sunt onorat să le fiu coleg şi să-i asigur că vineri seară am simţit că deasupra noastră a fost doar cerul.

UPDATE. Sms de la Jenica Stănciulescu, producătoarea emisiunii Vorbe grele: “Principalul merit îl are Nelu Dumitru, şeful transmisiilor live. El a hotărât amplasarea camerelor (primărie, macara etc.) şi tot ce a ţinut de transmisie. E foarte, foarte, foarte bun. El are tot meritul”

Comentarii

comentarii

Similar Posts

65 thoughts on “Un mare elogiu nevăzuţilor. Making of

  1. @De ex pe 19 June 2011 la 11:02

    Prietene, jegosii portocalii au perfecta dreptate, podul a fost zamislit de Traian! Numai ca nu e vorba de podul Basarab ci de cel de peste Dunare. Si nu e vorba de dictatorul actual, Traian, ci de imparatul roman. Si nu s-a intimplat acum ci acu’ 2000 de ani. De fapt baietii astia jegosi s-ar potrivi perfect la radion Erevan!

  2. Am apucat sa urmaresc inregistrarea emisiunii. Transmisiunea, intr-adevar, impecabila. Insa, permite-mi un repros: s-a cam tipat in emisiune. Si multi de “bă”. Va cunoasteti, va intelegeti, insa conversatia era totusi intre un primar de capitala si un jurnalist.

  3. @silvy: s-a tipat fiindca, spre deosebire de cazurilke Ceausescu si Basescu, nu i-a trecut nimanui prin cap sa opreasca traficul rutier in zona sau trenurile din jur. si bine ca nu s-a gandit. cat despre vesnicul “ba”, parca-i noutatea mileniului. fac emisiuni cu Oprescu de vreo 4 ani si mereu vorbim la fel. subit a inceput sa-i deranjeze pe unii mai atenti la adresare decat la continutul discutiei. e liber la opinii, dar mie mi se pare ca eram falsi daca ne domneam. daca-mi propun, eu pot sa fiu fals de dragul conventiilor, dar nu vreau.

  4. ok,oprescu a realizat ceva pentru cetateni.de ce sunt pedeleii asa de ofticati?astia urmaresc doar imagine si atat?rahatilor astora portocalii am impresia ca le cam pare rau de aceasta lucrare.probabil ca este unul din putinele moduri in care pot fi contracarati.in rest,respect oprescu pentru zicerea:sunt primarul bestial care fac totul legal.moare lenus da ciuda.dar nu-i problema,ea are cocosel(i).

  5. Inteleg ca paula rusu a plecat? De cand, in urma cu vreo trei saptamani, poate patru, ne-a explicat zambitoare intr-un vichend, cum romanii anului 2011 s-au europenizat si nu se mai inflameaza la atacurile unguresti, fata asta m-a facut sa ma intreb daca are habar de chestiune, chiar ca n-am mai vazut-o! Daca in cazul guran, antenele chiar au suferit o pierdere, in cazul rusu, nu!
    Si, don ciutacu, vacanta placuta, bucurati-va de tot si intoarceti-va cu bine! Mi-am amintit ca sunteti primul care ia vacanta in fiecare vara, din pacate, pe rand, va trebui sa va suportam lipsa fiecaruia, cu tot cu emisiuni,
    dar asta e! Va salut si va invidiez! Prieteneste, desigur!

  6. Felicitari pt emisiune!!! absolut minunata. Am revazut-o si in reluare asta noapte, daca tot nu aveam somn.
    se zgarie udrea, boc si ciudata aia de la transporturi….boagiu ca nu au dat ei fugutza sa taie panglica….
    Dl. Oprescu este un tip valabil din toate punctele de vedere…. In asemenea vremuri, pare adus din lumea civilizata.
    ma bucur ca l-au ales bucurestenii si sper sa-i bata pe toti sa le sune apa in cap in 2012.
    Emisiunea de 5 * cu personaje de asemenea.
    Bravo A3.

  7. @Victor – nu te-am rugat sa te domnesti, nici nu ma deranjeaza conversatia mai relaxata. Doar sunau prea urat sirurile de “ba”. Reuseau sa acopere putin subiectul discutiei.
    Felicitarile mele raman, atat pentru calitatea emisiunilor tale, cat si pentru domnul Oprescu. E surprinzator si placut sa vezi ceva dus pana la capat, in sfarsit.

  8. parca si aud la anu’: emisiunea ” vorbe grele” ia premiul APTR pt cel mai tare interviu de pe podul Basarab.
    Mi-a mai placut enorm emisiunea lui Mihai Gadea de la Palatul Regina Elisabeta cu printesa Margareta si principele Radu: premiul APTR este al lui….GARANTAT!!!
    dupa mine A3, A1, A2 sunt cele mai tari televiziuni de pe piata, realitatea e vai si amar….singurii care o mai tineau in viata erau Ursu si Oana Stancu.
    Restul: maculatura!!!
    concediu placut si sa te revedem cu bine!

  9. “Stiu doar ca cei care au plecat de-a lungul timpului nu au fost incapabili si penibili, ci au plecat doar pentru ca nu faceau parte din ‘familia A3′.“

    @catalin: Nu stiu daca e vreo legatura intre plecarea Paulei Rusu si neapartenenta ei la “familia A3“, motivele ei – oricare ar fi ele – fiind diferite de ale lui Guran, Matei si Petreanu (care n-au plecat nici ei “doar“ din cauza asta). Fara a parea neprofesionista, fata asta ducea lipsa de ceva ce, in lumea muzicii de pe la noi, se numeste “smanes“ (spre deosebire de celelalte surate – Petrescu si Coman – care, deocamdata, evolueaza la categoria mijlocie). Asta e, unii oameni de televiziune sunt insipizi, iar locul lor este la TVR. Pot sa spun doar ca, daca asta a fost cu adevarat optiunea ei, a facut o miscare extrem de proasta. Sa renunti la expunerea pe care ti-o ofereau cele cateva ore de emisiune in week-end la cea mai urmarita televiziune de stiri in favoarea unui un post tv cvasi-inexistent pe piata media, indiferent daca astfel castigi ceva gologani in plus, spune despre tine ca nu prea-ti mai faci mari planuri cu privire la cariera ta.
    Cat despre Mandruta…il detest pe imbecilul asta inca de cand l-am vazut la PRO TV, in 1995, si nu pricep, in ruptul capului, cum de a rezistat atatia ani pe ecran. Oricum, sunt convins ca misterul mentinerii lui la Intact nu sta in sustinerea “familiei“… El nu va fi dat afara, desi – ca si Cristoiu in 2009 – face tot posibilul ca sa provoace asta. Si, pentru ca nu va reusi, va pleca singur (cand va primi ordin), cu scandalul de rigoare, acuzand persecutii din partea conducerii si – de ce nu? – a colegilor, pentru opiniile lui. Ultima lui prestatie mi se pare edificatoare, in privinta asta, la fel ca si celelalte din ultimul an.

  10. FELICITARI VICTOR CIUTACU SI SORIN OPRESCU pentru o emisiune a ntaia si implicit colegilor si celor care v-au ajutat sa fiti nr.1, si concediu placut si linistit alaturi de familie.

  11. O emisiune extrem de reusita.Si eu am fost uimit de numarul de camere de filmat side calitatea panoramelor. Cred ca asta, alaturi de cea cu SOV, e una dintre cele mai spectaculoase.
    Felicitari!

  12. @Bubulea: Paula Rusu, pana sa ajunga sa “renunte” la o emisiune de cateva ore in weekend, a avut emisiune zilnica, dupa-amiaza. Dar odata cu venirea lui Dumitrescu, apoi Stancu+Ursu, Carmen Avram si trecerea lui Stoicescu de la A1 la A3, s-a ingramadit grila si au scos-o de pe post. In cazul asta, chiar si eu, oricat de insipid, nepriceput si neatragator as fi pe micul ecran, tot m-as ofusca daca dupa ce s-a folosit de mine ani la rand, trustul m-ar da afara sa faca loc unor noi veniti. Dar dupa cum spuneam, ea nu a facut parte din ‘familie’ ci a fost trecuta la categoria ‘si altii’, pe langa celelalte exemple pe care le-am dat. Cat de bine o fi nu stiu si nu e problema mea. Mie imi placeau foarte mult emisiunile ei (ma refer la cele zilnice de pana in ingramadeala), iar ea, impreuna cu Alina Petrescu, cele mai atragatoare si fermecatoare realizatoare/prezentatoare TV la momentul actual. Dar ca in orice institutie, fie ea publica sau privata, deciziile (mai ales in Romania), se iau avand ca principal argument inima si nu creierul. Asa suntem noi Romanii, mai ‘sentimentali’ :).

  13. Din pacate, am prins doar ultimele 10-15 minute din emisiune, iar sambata am fost la concert la Tiesto si nu am vazut nici reluarea.
    In minutele pe care le-am vazut au fost niste imagini si o discutie care rar se intalnesc pe meleagurile mioritice. M-a distrat foarte tare replica doctorului la renumitele panglici “taiabile”. Eu, credula, am mers duminica dimineata la 6.01 pe pod si am cautat panglicile. :))) Imi luasem vreo trei tipuri de foarfeci (de unghii, de pielite si de joarde)… Dar… Mare dezamagirea :))) Oricum, avem un primar general bestial.
    Ma bucur ca iti apreciezi colegii si ca nu-ti arogi toate meritele. De multe ori, noi privitorii apreciem o emisiune doar dpdv al profesionalismului prezentatorului, fara sa realizam ca in spatele acestuia, o echipa intreaga isi face treaba cat mai bine. Bravo tuturor!

  14. acum am vazut emisiunea … pe site-ul antenei … cred ca Marius Tuca are de ce sa fie gelos …glumesc .. Scuza-ma ca te compar cu alta persoana dar esti mai tanar si nu cred ca te superi . Esti bun in ceea ce faci si eu telespectatorul fidel al emisiunii Vorbe Grele

  15. Da, si s-a meritat tot efortul. A fost o emisiune absolut unica. Multimim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.