Esti aici:
Prima pagină > Blog > personal > Revoluţia ia o scurtă pauză. Publicitate

Revoluţia ia o scurtă pauză. Publicitate

Ani de zile, opoziţia a acuzat puterea că stă preş în faţa FMI şi a anuntat că, imediat cum se va schimba raportul de forţe, va renegocia la sânge acordurile cu instituţiile financiare internaţionale. Şi aşa a şi fost. A doua zi după căderea guvernului condus de MRU, revolta faţă de imperialiştii împilatori a dispărut. Nominalizaţii au dat buzna să negocieze nimic cu alde Franks & co şi să le ceară voie să mărească lefurile, să nu cumva să rămînă mormonul nevorbit la ultima lui misiune.

Ani de zile, opoziţia a incriminat puterea că, prin privatizarea societăţilor strategice, vrea să înstrăineze pe nimic resursele ţării. Şi aşa a şi fost. Puterea a fost prea proastă şi prea fricoasă ca s-o facă. La audierile din comisiile parlamentare, cei propuşi ca miniştri în domeniile care încă stau pe ceva bani şi-au anunţat intenţiile de a privatiza imediat, spre exemplu, Tarom şi Poşta Română.

Ani de zile, opoziţia a imputat puterii că rezistă-n parlament pe baza racolărilor politice şi a refuzat să se prezinte la negocierile politice de la Cotroceni ca să nu legitimeze existenţa politică a partidului trădătorilor şi şantajabililor. Guvernul MRU a căzut pe migraţie inversă. Imediat după succesul moţiunii şi desemnarea ca premier, liderul celui mai văduvit partid de migraţia politică s-a repezit să semneze un protocol de susţinere parlamentară cu şeful trădătorilor şi şantajabililor.

Ani de zile, opoziţia a acuzat vehement puterea că recompensează pe bani publici, cu sinecuri călduţe, clientela politică, susţinătorii media şi lăudătorii la program. Şi aşa a şi fost. Conform informaţiilor mele, proaspăt instalaţii se pregătesc de nişte numiri cu nimic mai morale sau mai justificate decât cele ale daţilor jos.

Da, e bine că leprele portocalii au fost date jos de la ciolan. Da, politrucii pedelişti trebuie scoşi până la ultimul din funcţiile de decizie guvernamentală. Da, s-a furat ca la balamuc şi s-a sfidat o ţară întreagă. Nu, nu cred că toată clasa politică e toată o apă şi-un pământ. Nu, nu sunt de părere că nu se poate face nimic indiferent cine vine la putere. Nu, nu vreau să văd abuzurile invers direcţionate ale procurorilor. De astăzi avem, legal constituit, un alt guvern. Reprezentant al unei coaliţii care, când era-n opoziţie, a promis întronarea normalităţii. Până nu se va întâmpla asta, atitudinea mea faţă noua putere politică va fi normală: vânător în căutare de vânat. Pe unii s-ar putea să nu-i intereseze, pe alţii să-i doară. Vor fi politicieni, unii-mi sunt amici, surprinşi sau dezamăgiţi. E treaba lor. N-am nici un interes privat la ei. Am un nume. Devenit cunoscut (respectat de unii, înjurat de alţii, dar cu siguranţă notoriu) după o jumătate de viaţă de om de muncă. N-am de gând să-mi bat joc de el.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

76 thoughts on “Revoluţia ia o scurtă pauză. Publicitate

  1. Foarte bine ! Asa sa faci ! Asta sper ! Privind presa romaneasca ziaristii profesionisti sunt antiputere ( mici exceptii )!

  2. daca politicienii nu-s criticati pe unde-s prinsi, si
    de jurnalisti, si de cetateni, iar face democratia
    pinza de paianjen, si iar ajungem in acelasi punct.

  3. Da, asa este, dar fara tradatori, FMI si Ambasada Americii, guvernul Ponta nu avea niciun fel de sansa si ramaneam tot cu fufele Udrea si Roberta plimbandu-si fundurile prin fata noastra.

    Cred ca, decat cu jigodiile lui Basescu mai bine ne incercam sansa cu orice fel de Guvern.

    PS: Daca am fi o tara cat de cat normala, DNA-ul ar trebui deja sa scoata dubelele in strada si sa se apuce de ridicat mafioti.

  4. Imi aduc aminte cum cu multi ani in urma am primit cadou de la un prieten un acvariu dotat cu toate accesoriile si “populat” cu cateva specii de pesti…dupa ce mi-a facut instructajul de rutina,mi-a atras atentia asupra unei perechi de “pesti sanitari”:…”astia mentin echilibrul mediului,sant foarte importanti” …..
    Dle Ciutacu,”vanator” sau “sanitar” cred ca stiti ce aveti de facut ! …va doresc succes!…

  5. Eu sper că “lepra” de Băsescu şi-a încetat mandatul de prim ministru.

    Apreciez atitudinea dvs şi vă respect pentru că scrieţi cele mai bune, sincere şi obiective articole.

  6. Felicitari, domnule Ciutacu! Asa e. Altfel nici noi nu ne-am fi pus atatea sperante in dumneavoastra. Si corect mi se pare ca in continuare sa stati de veghe. Pentru ca NICIODATA, NICIODATA, NICIODATA noi, oamenii de rand, necunoscutii, platitorii de taxe – neconditionat si palmasi constiinciosi sa nu mai trecem prin ce-am trecut in ultimii doi ani. In viata mea nu mi-am inchipuit ca voi trai asa un sentiment de eliberare. Nu vor face gaura in cer. N-au cum. Dar daca ne vor reda macar respectul pentru propria noastra persoana e deajuns.

  7. nu esti singurul care gandeste asa. cred ca si dl. profesor V Stan, in ultima perioada are aceleasi pareri, mai sunt si cativa pe acest blog… incepe sa fie din ce in ce mai interesant…

  8. Va citesc cu interes si va urmaresc asisderea.
    Mi se pare de bun simt puctul d-stra de vedere, in sensul de a critica si aceasta gasca,asa mi se pare mie,de politicieni..

  9. corect!…

    dupa ani de zile in care am fost siderat de oligofrenitatea discursurilor antenelor sper sincer sa te ti de cuvant in cele spuse mai sus.

    succes! (nu succesuri!) si poate cine stie o sa repun antenele pe telecomanda nu ca ai avea nevoie de asta

  10. Ar mai fi ceva de spus? Nu. Adica, scuze, ar mai fi: exceptional text.

  11. Urasc pupincurismul in toate formele lui de manifestare si nu mi-as dori sa citesc articole (mai ales scrise de tine) in care sa fie laudat cineva in mod gratuit.

    Din cauza unor oameni fara coloana vertebrala din presa au fost ridicate in slavi personaje sinistre, care au ajuns sa se creada trimisii lui Dumnezeu pe pamant.

    Actiunile politicienilor, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie monitorizate si criticate atunci cand e cazul, pentru a preveni derapajele.

  12. Domnu’ Ciutacu, am văzut că vă „cam” înjură lumea pe site-ul Jurnalului la ultimul articol.
    Din punctul meu de vedere, v-ați făcut datoria de a critica Puterea în mod onorabil. Nu mă aștept decât să fiți la fel de atent la derapajele noii Puteri – și acum, și după alegerile din toamnă.
    O zi bună!

  13. S-avem putintica rabdare….Cu portocalii am avut prea multa.Daca vom vedea acceasi atitudine ca a portocaliilor si la noul Guvern atunci …”intr-o sotietate fara moral si fara printip vasazica ca nu le are”….S-auzim de bine!

  14. Victor, in primul rand vreau sa iti spun ca eu te apreciez mult pentru toata activitatea ta jurnalistica din ultimii ani si sunt absolut convinsa de bunele tale intentii.Insa din afara lucrurile se vad altfel.Vrei sa ne spui ca tu vei avea libertatea (chiar daca vei vrea) sa balacaresti ca si pana acum un guvern in care omul care te plateste pe tine are o influenta atat de puternica?Atentie, nu contest bunele tale intentii insa cred ca esti si tu convins ca lucrurile nu vor mai sta la fel ca pana acum cand existau multe interese, acum indeplinite.Eu cred ca inevitabil, oricat veti vrea voi sa va faceti meseria cat mai bine vor avea loc multe schimbari.

  15. Rezonez până la ultima virgulă. Păcat că presa nu mai are puterea pe care o avea altădată. Păcat că multe vor fi vorbe-n vânt…

  16. Nu stiu la ce te asteptai. Ca doar nu va curge lapte si miere in tara. Asta numesti tu revolutie? Tot Iliescu acolo sus, indiferent ca e presedinte sau nu. Imi e scarba….

  17. Buna seara d-le Ciutacu,

    Imi place verticalitatea Dvs. si de aceea va admir.
    Fiti demn in continuare!

    Cu acelasi,constant,respect,
    IoanaP

  18. La vremuri noi, ciocoii noi !
    Ai vazut cum arata “sangele” portocaliilor pe care nu i-am indragit niciodata, dar ma intreb, cum va fi cand va trebui sa “tai” din “amicii” de alaltaieri ?
    Si cum vei reactiona vazand ca, astialalti sunt mai ciocoi decat aia de ieri ?
    Si ce va ramane din munca ta (si nu numai) de atatia ani, cu sustinerea declarata pe care le-ai acordat-o, cu tot efortul general de a elimina politic pe unii si de a inscauna pe altii la fel de “curati” ?
    P.S. Nu e propaganda pentru nici unii.
    Doar o mare greata.

  19. O sa intre postacii pedelisti pe aici sa te laude. O sa fii idolul lor. 🙂
    Foarte serios acum: nici nu ma asteptam la altceva din partea ta si ma bucur ca nu ma dezamagesti. Pentru tine nu conteaza, pentru mine da.

  20. Din pacate pentru copii nostri USL si PDL aceeasi mizerie.Imi pare rau de noi.

  21. Ahhh, nu ca m-as fi asteptat la prea mult, dar treaba cu FMI putea fi prezentata si altfel iar gafa cu doamna rector universitar-crestin chiar putea fi evitata. Nu ma astept sa fuga Voiculescu cu sarea (sau posta, nu mai retin) dar macar nesimtiti sa nu fie.

  22. Nici nu ma asteptam la altceva din parte ta. Desi te respect si te apreciez maxim, mi-as dori sa treaca zile in sir fare sa ai de cine sa te iei. Normalitate, nimic ma mult…

  23. Te felicit pentru atitudinea ta si imi doresc sa existe un stindard al consecventei!
    Si cred ca acest rol ti se potriveste!

  24. In ton cu Rue du Calvaire, am aflat ceva drăguț discutând cu vecinul meu francez care tocmai a votat cu Sarkozi și mi-a făcut cunoștință cu termenul utilizat de francezi ¨La gauche caviar¨. Mi-a plăcut tare de tot și se potrivește de minune cu vacanta în Dubai a lui Ponta.

  25. Buna seara,domnule Ciutacu!minunea s-a produs,au avut convingerea ca sunt de neanvins,dar totusi au fost invinsi! Ma astept de la noul Guvern sa faca o schimbare, chiar daca cu totii stim ca va fi nu greu ci foarte greu.Astazi, am avut aceleasi emotii de la Revolutie si aceiasi bucurie: de caderea Guvernului Basist!Ma astept de la noul Guvern sa faca in modul , ca toti cei care au inselat poporul roman sa plateasca,de la cel mai mic la cel mai mare. Justitia sa actioneze legal! Domnule Ciutacu, va apreciez foarte mult si va doresc mult succes!Romania are nevoie de persoane ca dumneavoastra!din pacate nu mai avem postul Antena…..

  26. “Noaptea mintii si somnul ratiunii…” Sa nu uitam ca “Toate-s vechi si noua toate”. Ce concluzie sa trag din ceea ce vad? Pana la proba contrarie nu pot face altceva decat sa astept, sa ma ofensez fara sa mai rabd nici cel mai mic derapaj. Inca astept sa mi se aduca proba indubitabila ca nu suntem in situatia ” Oameni noi/ Obiceiuri seculare”. Din pacate si doare sa zic asta, am bagajul facut, astept inca cea mai mica sclipire de normalitate sa zic ” Da eu sunt nebun ca am vut sa plec de aici!”

  27. Domnule Ciutacu, recunosc nu sunt un fan al dumneavoastra dar am pretentia ca incerc sa fiu obiectiv. In consecinta pentru postarea de fata jos palaria.

    P.S. Sa traim si sa vedem ce va mai urma. Speranta moare ultima, dar deocamdata e in coma.

  28. Foarte bine ati punctat ideile ,sint de acord cu d-stra ,va dau dreptate .vinati-i ,trebuie sa revenim la normalitate .
    1-cu FMI trebuia sa negoceze pentru salarii si pensii ce nu au facut-o portocalii cu toate ca se laudau de zor.
    2-privatizarea trebuie sa aiba loc dar in folosul nostru ,ii urmarim …
    3-traseismul politic si lipsa de obraz este specifica romanilor .dispare odata cu coliva lor la parastas.(poate basescu controleaza guvernul cu partidul tradatorilor ,cine stie ,o sa vedem )
    4-au venit la guvernare cu burtile goale si se reped cu totii la functii care pe unde pot sa-si mai sature foamea Vom vedea cum se descurca Ponta si Antonescu ,au muncit mult ,vor recompense….totusi nu vrem nulitati si oameni nepregatiti ,chiar ne-am saturat de ei
    Va apreciez decizia ,aveti dreptate ,respectul fata de d-stra si fata de noi trebuie sa aiba culoarea alba ( nu portocalie ,rosie sau albastra )Noapte buna

  29. Uite hal de aroganță incipientă la marele finanțist național, ministru de finanțe jurat…
    La întrebarea ”unde’s banii?” el răspunde evaziv ”banii pusi deoparte de Ceausescu puteau fi folositi, nu ca aceste 5 miliarde ai domnului Dragoi – pentru finantarea deficitului, ci puteau fi folositi pentru retehnologizare”. “Dar lumea nu avea pe acasa GoldStar, nu avea televizoare cu telecomanda. (…) Lumea a vrut video, a vrut frigidere, masini de spalat si asa mai departe. Dupa aia, dupa 2005 lumea a vrut plasme si masini de spalat – nu rufe, ci farfurii, vase. Foarte bine, dar acuma platim”

    ??!!! Adică? Unde-s banii?

    Ca și cum ar fi răspuns ”banii puteau fi folosiți pentru retehnologizare dar Ramona s-a căcat în parc”…

    Începe bine falanga PSD din USL.

    PS Mulțumiri lui Mircea Badea care ne-a adus faptul la cunoștință și care a remarcat doar tonul nu și eschiva

  30. @Gabriel Sava: sanitarii au rostul lor, intr-adevar,
    dar uiti sa spui de fapt in/prin CE “zgurma”; poate
    ii dai mai multe detalii si lui Victor… 😀
    PS: “sunt” se utilizeaza din nou de prin anii 90,
    “sînt” e forma veche, aia comunista pe care unii
    inca o mai folosim, “sănt” insa e un pic cam “exotica”…

    @cetateanul gogu: cred ca d-l profesor, Victor,
    precum si multa lume de p-acilea, ori aiurea,
    gindesc mai uman: in 23 de ani, s-a facut mai mult
    politica si mai putin pentru oameni; s-au ciordit
    resursele, s-a privatizat in draci, s-a taiat panglica
    pentru fiecare flintic de rahat de tronson de autostrada
    platit inzecit, iar in acest timp s-a vorbit cu emfaza si
    s-au tinut discursuri aiuritoare de catre politicieni
    despre cit de bune sint toate aceste bulshit-uri, iar
    ei se duc si-si string miinile la circiumi, departe de
    “ochiu’ vigilent” al camerelor de filmat.
    Cum dracu sa mai bagi botu’ la inca o serie de “salvatori
    ai neamului” ?!

    Am vazut seara tirziu inregistrarea cu mizeria cu primul
    cumparator al neamului ce impartea fructe in parcarea unui
    hipermarket unor jurnalisti si mi s-a facut greata vazindu-i
    pe unii cum primeau de la el portocalele si bananele respective;
    au uitat de faza cu “tiganca imputita” ?
    Au uitat de solidaritatea de breasla, precum si de demnitate ?
    Cam cit de jos mai pot romanii cobori ?!
    De ce nu i-au intors in corpore spatele si sa-i dea “onorul”
    cuvenit sau macar sa dea un pas inapoi toti si sa-l lase cu
    banana/portocala in mina ?!

  31. Nene Ciutacule, standardele tale sunt un pic cam nepământene. Ce te aşteptai să facă noul guvern cu FMI, BM şi CE? Ce a obţinut e mult mai mult decât ce mă aşteptam eu. Iar cu “racolările” – ar fi fost mai bine să rămână USL în opoziţie şi să facă Băsescu tot ce vroia? Poate că prinţipiile tale sunt valabile undeva, într-o civilizaţie dintr-o galaxie îndepărtată dar nu pe Pământ. Aici avem o problemă: din galaxia aia îndepărtată PDL şi USL par să fie acelaşi lucru. Unii politizează absolut tot, ceilalţi numesc ceva neam îndepărtat într-un post: sunt tot aia. Unii fură de sting, ceilalţi pot fi bănuiţi că ar încerca să fure: sunt tot aia. Din galaxia îndepărtată diferenţele se estompează şi PDL=USL=acceaşi mizerie, iar Ciutacu e PPDD chiar fără să ştie. Avantajul este evident a celor care au politizat absolut tot şi au furat de au stins, iar asta ăentru că Ciutacu gândeşte în alb-negru.

    De ce naiba îl mai aduceţi pe Dinu C. Giurescu prin emisiuni la A3 dacă tot nu înţelegeţi nimic din ce spune? Moşul de 85 de ani are o minte sclipitoare şi e incredibil de înţelept, deşi a trecut literalmente prin iad. Tu şi Badea, la mai puţin de jumătate din vârsta şi nimic din experienţa lui, sunteţi cinici, blazaţi, cu nervii în pioneze şi cu gândire alb/negru.

  32. Aveti dreptate, chiar daca au venit altii care speram sunt mai buni decat cei care au plecat, presa si ziaristii trebuie sa spuna tot timpul ceea ce este gresit, doar asa se poate forta o guvernare normala a tarii. Iar daca noul Premier Ponta doreste normalitatea in guvernare va invata si sper eu, va corecta acolo unde poate greselile sale.

  33. poi si ce?! crezi ca s-a schimbat ceva? in continuare OPOZITIA va acuza PUTEREA de aceleasi lucruri (ca sta pres, ca privatizeaza aiurea, … ) nu s-a schimbat nimic – opozitia va acuza puterea ca nu stie sa conduca 🙂

  34. @ソリン – nu stiu de ce nu i-au intors spatele, cu siguranta eu unul asa as fi facut. tare`mi e ca au fost “aplaudaci” care culmea faceau si ei cumparaturi in acelasi timp cu intaiul crucisator al neamului.

  35. nu mai cred in politicianul roman. am sa-mi schimb opinia numai cand voi vedea din partea lui, o anumita grija pentru cetatean si in special pentru maria sa taranul roman. in sute de ani de istorie nationala, taranul roman a aparat cu pretul vietii sale aceasta tara, fara sa ceara nimic in schimb decat posibilitatea de asi creste copii in cinste si omenie, si ce i s-a dat? voi crede in politicianul care va face tot posibilul ca tara sa fie bogata cu oameni bogati din munca cinstita…probabil o utopie dar nu mai pot crede decat in cinste si corectitudine…

  36. In raspuns la comentariu’:
    -“sanitarii” au treaba cu tot ce este nociv si dauneaza mediului ambiant…Da,stiu ca trebuie sa te apropii,cel putin,si de rahat si pentru asta aveti doar “bile albe”,de la mine cel putin….
    mi-a placut cum ati sesizat acea nedorita nuanta de trimitere spre “salubrizare”,dar Nu a fost cazul…
    Cat despre sant/sint/ cred ca e de la pesti:sant “exotici” ….
    Domnule Ciutacu,va admir si va detest in aceeasi masura,ce vreti mai mult?!
    Daca credeti ca este posibil,mi-as dori o comunicare mai activa …
    Toate cele bune si nu uitati:
    “when the shit hits the fan,the show is On”…..

  37. Drumul spre normalitate nu a fost usor dar a fost facut ca la carte,e frumoasa democratia,mai am un of cu roberta si patapievici,calaretul pe ponei roz cu svastica,filozoful dezbracat,la cel mai mic derapaj al lui basica vine si suspendarea,suntem un pic cam circumspecti,si e normal sa fie asa,pentru ca am luptat sa introducem lucrurile firesti in matca lor cu o vointa demna oricaror cavaleri in cruciadele lor.Astept sa vad un guvern european cu mentalitate europeana si atitudine,sa introducem Romania in cartile europene si sa dam Romania romanilor,pentru ca a fost confiscata destul de lacustele portocalii verzui,am marja mea de incredere si i-o acord lui Ponta et comp.Sa stai mereu la panda sa astepti vanatul este obositor,vanatorul si vanatul,care pe care,vigilenta cedeaza in fata somnului la amandoi,iar pauza de revolutie este binevenita,acum sunt constienti ca suntem aici.Salut VICTORE,da’bine le zici,care crezi ca va fi prima mutare isteata,eu zic ca sah la regina,audit,recuperare banaret!E normal sa fii normal.

  38. Presa ciinele de paza al democratiei. Si daca acesta turbeaza ce facem cu el ?

  39. @cristi: cat de usor gasiti toti justificari pentru acelasi tip de comportament cand ajungeti in cealalta parte a mesei. n-am inteles, insa, cu exceptia ticalosiei celorlalti, ce-i indreptateste pe astia de azi sa fie acolo. las’ sa fim noi prosti si sa guverneze luminos Victoras 🙂
    @santinela: pana acum eram buni, acum suntem turbati?

  40. culmea, ne macinam intre noi, cei ce am fost impotriva basescienilor…

    s-a rasturnat guvernul si este un lucru bun.sunt de acord cu cei ce vor si caderea lui basescu, dar asta nu mai conteaza prea mult fiindca oricum mai e relativ putin pina la alegerile prezidentiale.iar puterea basesciana se scurge precum nisipul in clepsidra.putin cite putin, dar sigur.sigur ca oamenii au stat in frig la minus 15 grade, dar oamenii au obosit si au lasat pe seama politicienilor opozitiei restul ceea ce au si facut.citi nu spuneau politicienilor, scapati-ne de astia.sincer , atit de mult il urasc pe basescu incit astept eventual o prima greseala majora pt. suspendarea lui, dar faptul ca e incuiat la cotroceni si nu mai poate fi jucator cred ca il face sa simta ca intr-o cusca la Cotroceni.

    cineva cunoscut spunea ca in locul lui boc ar fi buna orice.e o victorie totusi ca a fost schimbat boc, apoi si ungureanu.

    o sa reamintesc tupeul, aroganta , nesimtirea, sfidarea basescienilor ca sa ne dam seama peste ce am reusit sa trecem.

    noii veniti nu sunt niste ingenui sau zei, dar hai sa le acordam credit, sa nu mai fim contra pt. oaresce greseli.nu cred ca au facut niste grozavii la fel de mari ca basistii.

    hai sa vedem urmatoarele scoruri pe care le-am propus intr-o competitie a ministrilor.poate nu va convin unele, e si normal…

    boc/ungureanu – ponta 0-1

    igash/blaga-rus – 0-1

    ialomitianu – f.georgescu 0-1

    botis – m.campeanu 0-1

    funeriu – mang 0-1

    a se continua

  41. Mi se pare corect din partea unui jurnalist care se respectă şi nu numai. Dar…
    Eu n-am fost atât de atentă la TV taman zilele astea, deci s-ar putea să fi pierdut vreo constatare/analiză făcută de politicienii din USL şi/sau analişti. N-am auzit să zică cineva că acest nou guvern a fost votat, practic, de CEI CARE AU FOST ALEŞI ÎN 2008. Cei care au votat atunci PSD, PNL au făcut-o pentru că au gândit că ne vor scăpa de Băsescu. Nu s-au gândit că se va crea mizeria de UNPR, care să-i sprijine tocmai pe portocalii. Deci, cumva, s-a reparat o nedreptate, zic eu. Asta apropo de protocolul cu trădătorii. Îmi menţin cele spuse despre Oprea, Diaconescu, Onţanu, acum câteva zile ( puşcărie, respectiv Congo şi smuls grade în direct 😛 )

    De asemenea, îmi place mult să văd UDMR în opoziţie şi fără să mai poată dirija destinele majorităţii, după bunul lor plac. Una peste alta, sunt mulţumită pentru moment şi creditez acest guvern cu încredere.

    P.S. Ieri, după “intervenţiile” din plen ale fostei curve de Intercontinental, am simţit că nu voi vota în toamnă USL, dacă asta nu ajunge în scurt timp după gratii…

  42. a hahaha
    stai sa vezi acuma cum apar astia care te acuza ca esti un basist, un pamblicar, un ametit, etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.