Esti aici:
Prima pagină > Blog > Ce-i place geniului > From Fernando with love…

From Fernando with love…

Ani de zile am urmărit, cu un interes sadic, traiectoria profesională a lui Fernando Morientes. Vârf de atac excepţional, loial culorilor clubului şi mult mai prost plătit decât megastarurile, spaniolul a dus în cârcă, o bună bucată de vreme, împreună cu Raul, maşina de goluri a galacticului Real Madrid. An de an, pe o spirală inflaţionistă şi pe fondul ambiţiilor absurde, lui Morientes i s-a căutat înlocuitor. S-au transferat plutoane de atacanţi cu mare cotă, au început ca titlulari şi, în criză de rezultate, a fost sculat Morientes de pe banca de rezerve. A încheiat cam toate sezoanele ca golgeter. La un moment dat, un preşedinte de club deştept şi reformator l-a cedat, sub formă de împrumut, la Monaco. Unde, nici o surpriză, a fost golgeter şi, la sfârşitul sezonului, a calificat echipa în finala Champions League. Unde Real Madrid n-a ajuns. Pentru că a fost eliminată pe drum, de, între altele, prestaţia memorabilă a lui Morientes. În esenţă, n-am nimic de adăugat. Voiam doar să vă informez.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

68 thoughts on “From Fernando with love…

  1. Un fel de Guti 2, ambi au fost manta de vreme rea ca sa zic asa, niciodata nu au fost vazuti ca oameni de baza, Guti mereu a fost marea speranta de la care lumea se astepta sa renasca dar din pacate niciodata nu si-a aratat adevaratul talent pe care toti presedintii de la Real l-au asteptat. La Real nu neaparat antrenorii fac echipa ci fanii din toata lumea, adica clubul va miza pe cel care aduce profit din publicitate si vanzari de tricouri ori Morientes nu a avut acel ceva care sa atraga fanii si sa-i cumpere tricourile, la Real totul e management si acolo nu are loc un jucator Gatusso care ar fi “inima echipei” deoarece Rino nu atrage, nu are asclipiri de geniu, el este “doar” un jucator foarte muncitor, dur si care se sacrifica pt. echipa. Realul nu av castiga nici cu Mourinho, Liga, e o echipa care a stricat adevarata atmosfera din fotbal in care jucatorii mai joaca si cu sufletul gen’ Maldini, astia de la Madrid au inventat adevaratii mercenari, urasc Realul, echipa mea preferata este Milan.

  2. Foarte adevarat ce ai scris! Mai tin minte si acuma cum atacantii Realului erau incapabili sa dea gol 80 de minute…intra morientes si inscria vreo 2 boabe. Ca fan al echipei Real Madrid mi-e dor de Morientes un atacant de mare calibru!

    PS: Nici Eto’o n-a fost destul de vedeta pentru Real si iata ce a ajuns!

  3. Dinspre provincie presa centrala se vede enervant de searbada, noroc cu unele bloguri care mai coloreaza cacaoa. Televiziunile de stiri nu mai sunt nici ele ce au fost.
    Cand l-au transferat pe R. Dumitrescu pe acelasi segment orar cu Morientes, pe artizanii miscarii nu i-a dus capul ca imaginea de marca a Antenei 3 tocmai a primit intre sani o bomba dezamorsata. R.Dumitrescu inseamna RTV, principalul concurent al Antenei 3, imaginea lui e lipita ca marca de scrisoare de imaginea RTV. La tara se numeste carcalete, cand amesteci vin cu tuica si pastrezi eticheta uneia dintre bauturile combinate. Oricum, fara nicio legatura, Sinteza Zilei fara Ciutacu e ca apa minerala fara bule si … vin. Antena 3 trebuia sa isi conserve identitatea.
    P.S. Te asteptam la Pandurii.

  4. @Narcis Daju: traieste Realul si fara Morientes. a venit Mourinho antrenor 🙂

  5. Da, a venit Mourinho antrenor, dar a inceput sa isi amenajeze platourile ca Tatulici, fara sare si piper, cu Mirciulica Badea neacomodat si aparent stors, ca un tub de ketchup gol de straja langa o pizza imensa si fara niciun gust. La asa audiente, posibil sa inceapa sa zboare ghetele prin vestiar. Nu o fi Voiculescu la fel de precis ca Beckham, dar insistent banuiesc ca e 🙂
    Morala mea: dacă vrei să strici o emisiune, ocupă-i tot timpul realizatorului ei şi pune-l să facă lucruri la care nu se pricepe.

  6. Morientes e genul de jucator care face si tace… ai nevoie de el in teren unde face treaba extraordinara… dar din pacate pentru el nu vinde tricouri, bilete si contracte de sponsorizare… de asta a fost de multe ori lasat pe banca… fotbalul din ziua de azi e mai mult business decat sport…

  7. Vroiam sa sciu ceva fara legatura cu comentarile de deasupra.Si anume…..
    Sunt suparat pe economia asta… Azi am avut 3 controle de rambursare tva si sunt suparat si pe el stat.E un ciugulitor de bani. Taie si tot taie din ceea ce tre’ sa-ti dea. Si din experienta stiu ca nu poti insela statul cu 1 leu. Pe bune …incercati sa vedeti. Sistemul nu te lasa sa inseli cu 1 leu. Doar daca e vorba de milioane.Dar haide sa fac propunerea. Poate e interesanta. Daca as fi Boc pentru 3 minute as da o ordonanta de urgenta prin care as anula impozitul forfetar si as majora mult amenda pentru persoane fizice care nu solicita si pastreaza bonul fiscal asupra lui.Si apoi incerc sa ma simt Nostradamus… vad 2-3 oameni pe sticla plangand, vai, nu stian, am luat amenda 2000 lei pentru un nenorocit de bon, dar…. maine vad o batranica cerand bonul pe paine, ca a vazut ca e cu amenda, si mai vad patronul de la bacanie cum o sa dea 60-70 bonuri/zi pentru paine cand el are intrare doar pe 10 franzele. Dar intr-un maine, patronul de bacanie cere factura pe mai multe paini ca nenorocitii astia de oameni vor toti bonuri fiscale, si cel care fabrica painea…vai , acu’ nu are intrare pefaina si drojdie ca toti nenorocitii cer factura pe franzelele lui. Si uite asa , extinzand la toata economie si gestionand cum trebuie chestiunea, ne-am cam transformat pe toti in inspectori de garda. Si poate asa ne scapam si noi de forfetar si nu mai inchidem mii de firme.

    Dar asta era doar un vis. Am mai trimis tot felul de idei dar nici macar nu se dicuta. Probabil de aceea nu sunt Boc, ca n-am idei bune. 🙂

  8. Si eu tin cu Argentina, dar din pacate nu vor ajunge nici in semifinale; iata de ce. Messi e un fotbalist extraordinar, cu siguranta cel mai in forma si cel mai talentat din lume, dar fratilor sa nu uitam, nu suntem la innot, box, formula 1 sau oricare alt sport individual; Sa nu uitam k Messi e un jucator care nu isi ia singur mingile, nu intra la deposedare, Messi are nevoie de servanti, de oameni cu mintea limpede, de un Xavi, de un Iniesta.. Pe cand mascherano sau veron, iertati-ma dar nu sunt nici pe-aproape.

  9. Nu ma intereseaza (si nu-mi place) fotbalul, dar articolul mi se pare interesant ca expunere a unei anumite mentalitati, doar fortuit prezentata ca provenind din lumea fotbalului, pt ca AICI fusese gasit (pe moment) un exemplu reprezentativ, pertinent si edificator.

  10. Bine punctat.
    Morientes este un foarte mare fotbalist. Si va ramane.
    Politica de transfer a marilor fotbalisti este un mister al cluburilor si al afaceristilor care le conduc.
    Cu Eto cu Rivaldo s-a intamplat la fel. si nu numai cu ei.
    Pe cei trei ii leaga sintagma “mari fotbalisti”.
    Politica este aceeasi.
    Destine diferite.
    Si inca o observatie, Real Madrid nu poate fi mereu numarul 1.
    Ar fi paranoia daca ar fi asa.
    Maria S.(Timisoara)

  11. Nu am inteles nici pana azi de ce l-au cedat pe Morientes, era un jucator talentat, de travaliu …; spanioli nu sunt chiar asa departe de mentalitatea noastra..din pacate pt Real se pare ca vor sa_l indeparteze si pe Raul….si in fotbal memoria e scurta ca si in viata, ii uitam repede pe cei care ne ajuta

  12. Fernando este un golgheter extra-supe class si atacant atat de rapid incat ai impresia ca el este singurul jucator pe teren. Pana cand sa-l fixez co cohii intr-un colt, hop! ca il gasesti in celelalt col!. Cred ca va face treaba extraordinara si acum. Succes!

  13. @shogunu

    Nu e loc de mine intre toti pleasiristii si deontologii.

    Cred ca ar fi absolut genial daca am putea sa ne conectam la firul gandirii lui Vladescu atunci cand ia o decizie.

    Cred ca am rade…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.