Esti aici:
Prima pagină > Blog > Corespondentii Ciutacosferei > Regimentul lui Băsescu este România

Regimentul lui Băsescu este România

Victore, poate reușești să explici tu mai bine treaba următoare …emblematică.

FuXi

Metoda Cucului de la Bonetă

Nu știu câți dintre ziariștii și comentatorii politici au făcut armata ”la trupeți” (1 an și 4 luni) sau la marină (2 ani) înainte de 1989, câți au experiențe elementare de ”futai”. La fel, nu știu câți au făcut-o la ”TR-termen redus” (9 luni) sau TRB ”termen redus după facultate – teriștii bătrâni” care ar putea avea amintiri punctuale de ”futai”. Futaiul era metoda de supunere prin terorizare a soldatului practicată pe ”schema ierarhică” în care de multe ori funcția bătea gradul. La bază, futaiul căpăta forme monstruase și primitive. Pifanii (cei care terminaseră primul ciclu) abia așteptau să prindă pufarezii (pe cei din primul ciclu) pentru a răzbuna tot futaiul halit de la predecesori și de la tablagii și ofițeri. Dar cum se aplica futaiul? Se căuta cel mai neînsemnat motiv regulamentar și se aplica pornind de la el o corecție semi-abuzivă de tip (culcat, târâș, masca pe figură) care ajungea să se transforme într-una abuzivă (spălat veceul cu lama, scările pe ger cu cârpa cu apă fierbinte, alergat și târât pe distanțe mari, prin bălți și noroaie, până la leșin cu masca pe figu). Problema cu futaiul era că, oricât de disciplinat era un soldat, tot i se putea găsi un motiv de aplicare. Odată pornit, motivele se generau de la sine (nimeni nu putea executa corect și la timpul subiectiv ordinele de futai). Cel mai ușor era să se găsească un motiv legat de ținută.

Trebuie spus că futaiul se aplica și individual dar și colectiv. Devenise o metodă complexă de control și reglaj al relațiilor dintre cei aflați sub comanda. De la nivel de pluton și până la nivel de regiment exista o metodă de declanșat futaiul care era INFAILIBILĂ – Metoda Cucului de la Bonetă. În ce consta ea? Cucul (stema) de la bonetele militarilor se desprindea ușor, se pierdea ușor și se fura ușor. Permanent erau mai puțini cuci decât bonete și, de aceea, cucii se furau, se tezaurizau, se comercializau. Fără cucul de la bonetă orice superior în grad sau funcție te putea lua la futai mediat pe motiv de ținută necorespunzătoare. Ți se băga în cap că era stema de pe frunte pe care ar trebui s-o păzești cu sfințenie. Ehe, câte teorii de subminare și sabotaj se nășteau maieutic de la chestia asta. Așadar, deficitul de cuci de la bonetă era mijlocul prin care un întreg regiment putea ajunge să mănânce futai, mai ales atunci când scopul urmărit era să se pedepsească și anihileze prin teroare un lider informal sau un grupuscul recalcitrant. Eu am trăit-o pe pielea mea. Eram recalcitrant și pentru mine întrega companie a fost adusă în situația de a mînca un futai de pomină. După acel moment, mai mult de un sfert dintre colegi ar fi fost dispuși să mă bată. Norocul meu a fost că am reușit să simulez la timp o hemoragie nazală de neoprit și m-am izolat la infirmerie.

Am scris acest text pentru a vă explica adevăratul mesaj transmis de Băsescu polițiștilor prin exacerbarea problemei celor 2-3 șepci și prin amenințarea cu ”raportul”. Așa se lansa o amenințare de futai general. În urma unui astfel de futai zeci de alte rapoarte de ”instruire deficientă” puteau fi inventate și zeci de gradati și cadre puteau să piardă puncte la avansare. Polițiștii au înțeles-o imediat la nivel subconștient. Numai comentatorii nu prea au remarcat-o sau (unii) nu au vrut s-o remarce așteptând futaiul general cu plăcere de slugi. Metoda trebuie dată pe față. Ne arată exact cine este Băsescu – un fost pufarez ajuns Comandant Suprem, care-și răzbună futaiul mâncat în toată cariera. Regimentul lui e România.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

67 thoughts on “Regimentul lui Băsescu este România

  1. Ca sa bagi la futai o tara intreaga iti trebuie scula nu gluma. Norocul nostru ca alcoolul are efecte nefericite pentru instrument asa ca, putina rabdare…se va intoarce roata.

  2. A doua poză (cea cu Băsescu, Udrea şi Ridzi) este din “Jandarmul şi jandarmeriţele”, cumva ?

  3. Ati uitat cand l-ati votat cu amandoua mainile si la alegeri si cand a fost suspendat ? Acu faceti pe mortu’ in papusoi.

  4. buna seara dl. ciutacu. am si eu o nelamurire. SUNT BUGETAR, AM RAMAS CU 600 LEI toti banii mei ptr. o luna de munca… mi s-au taiat tot restul de venituri pe care le aveam, nu ma mai refer la ele… in sfirsit,sa trec la subiect… de ce sa-i mai condamni pe cei care dau la pace cu contribuabilul atunci cind dau amenzi… ptr. ca, oricum cam ce au de cistigat daca ar fi pe bune,, injuraturi si cam atit… nu se mai iau in considerare veniturile din amenzi sau oricare alte sume atrase suplimentar… … unde este stimularea celor care muncesc “pe bune”?

  5. Basescu urmareste o chestie. Dupa ce termina mandatul de presedinte sa devina PRIM MINISTRU ca sa poata conduce in continuare (asa cum a facut Putin in Russia).
    Pentru asta trebuie sa promoveze pe cineva pentru functia de presedinte. Pe cine oare? Pe cine?

  6. Frate Victor (iti spun asa pentru ca si pe tine si pe Mircea va aud mai des decat pe fratii mei:) ) cand te auzeam la sinteza zilei am crezut ca e vina sunetistului, acum cand te aud la propria-ti emisiune e clar! E ceva cu dictia ta, uneori nu inteleg nimic si asta se acutizeaza can mai vorbesti cu cineva in acelasi timp. Te rog nu mi-o lua in nume de rau, iti spun asta pentru ca MA INTERESEAZA CE ZICI. Nu da accept la ce iti scriu acum nu vreau sa aiba si alti idioti motiv de a se lua de tine! BAFTA!

  7. Sus pe dealul Pietricica…1988-1989! Fuck them all!Au pensii frumusele jegurile care initiau futaiul sau il acceptau tacit iar cei care merita(adevaratii militari de pe teatrele de operatiuni din Afganistan,Irak sau Kosovo) sunt tratati cu dispret de conducerea MAN

  8. @ALL
    In principiu Fuxi are dreptate.Ca sa intelegeti ce e cu base , intrebati pe cineva care a terminat institutul de marina in perioada 1970-76.

  9. pt. Corzo – vorbe in vant. veniturile tuturor bugetarilor au fost reduse. cei ce MUNCESC, in structurile pe care le-ai amintit sunt bugetari. trage singur concluzia, si nu mai vorbi ce visezi noaptea.

  10. P-aia cu condusul valizei pe sub paturi o stii ?
    Dezechiparea,in pat,contracronometru(cat tine flacara unui bat de chibrit )!Acum,depindea si de pozitia in care tineai batul sa arda !

  11. Buna dl.Ciutacu
    Eu nu am facut armata,dar sunt uni barbati care au facut armata si sunt tare prosti….ca nu stiu cumii cheama,daca nu au buletinul la ei…Asa este acum…toti cei care ne conduc nu stiu pe ce lume sunt….de aceea avem nevoie de oameni destepti, sa faci emisiuni bune siintelepte….cei ce nu te inteleg…au facut armata in comunism.

  12. Prea-plinul de dezamagire, disperare, revolta, dorinta ca poporul roman sa nu fie starpit, m-a facut sa-i scriu o scrisoare deschisa presedintelui. Poate ca nu merita citita sau reprodusa, dar reprezinta expresia unei acumulari de lucruri negative care s-au intamplat, cu viteza luminii, in ultimii doi ani.
    Decaderea poporului roman, din vina neimputabila acestuia, m-a facut sa-mi vars veninul.Ramane la latitudinea dvs. daca utilzati sau nu, in dezbateri, gandurile unui roman revoltat, far nicio pretentie legata de “drepturi de autor” ci numai cu rugamintea pastrarii discretiei azsupra autorului.
    As incheia cu cuvintele potrivite: “Doamne, ocroteste-i pe romani”!

    “Am vrut sa-mi încep aceasta scrisoare deschisă prin apelativul “stimate domnule preşedinte”. Pe urmă mi-am dat seama ca sunteţi o ruşine pentru instituţia prezidenţială şi nu mă pot adresa astfel.
    După aceea, am analizat tot ce s-a intamplat în ultimele 9 luni. Practic, de cand poliţistii, nemulţumiţi atunci, aduşi în pagul disperării acum, au scandat în faţa Cotroceniului “Ieşi afară, javră ordinară!”, a început totul. Şi am avut brusc o revelaţie: acesta este apelativul care vi se potriveţte, care vă caracterizează’: javră ordinară!
    Întrebarea mea este foarte simplă: ce vreţi să faceţi cu România? Vreţi să o radeţi de pe harta lumii, să desfiintaţi poporul român? Vă alimentează maghiarii conturile din străinătate pentru asta?
    Asta este concluzia la care am ajuns vazând ce se întâmplă cu “ţărişoara” noastră!
    Am senzaţia că urmaţi un plan diabolic şi nu-mi explic de ce.
    Ce v-a făcut poporul român, cu ce v-a deranjat, cum s-a interpus înaintea intereselor dumneavoastră şi ale găştii fidele care vă înconjoară?
    Încep să cred că ceea ce am auzit întâmplator anul trecut de la cei care vă asigură paza, şi anume faptul că sunteţi foarte grav bolnav, ştiţi că nu mai aveţi cale de întoarcere, ceea ce vă determină să vă răzbunaţi pe cei care supravieţuiesc. Dacă nu trăiţi, să nu mai trăiască nimeni, să piară încet, să iasă din system, eventual “cu picioarele inainte”, să se sinucidă, cl mai bine cu arma din dotare, să se spânzure, să se arunce de la etaj sau să se înnece aşa încât să nu mai genereze cheltuieli,. În definitiv, au mai multe variante. Câtă veme pot să aleagă cum vor să moară, sunt oameni liberi, nu-i aşa? Adevărată democraţie!!!
    Dacă pe Ceauşescu l-au acuzat de genocid, pe dumneavoastră şi pe slugoii care nu ştiu să spună decât „da” la toate inepţiile pe care le inventaţi şi le aruncaţi în arena „gladiatorilor” ar trebui să vă ducă în Piaţa Revoluţiei, să vă tragă în ţeapă în monumentul care arată ca un cartof spânzurat şi să vină lumea să vă scuipe, să vă cresteze şi să vă pună sare pe răni. Adevărul este că ar trebui să facem rost de multe ţepe, nu ştiu dacă mai este lemn în ţara asta sau trebuie să importăm.
    Aveţi frustrări mari pe care credeţi că funcţia vi le poate rezolva. A ajuns un marinar preşedinte. Mare scofală. Şi americanii au avut un preşedinte un actor, dar nu suportă comparaţie. Poate nu a fost competent dar nu şi- a urât poporul, aşa cum o faceţi dumneavoastră.
    Îmi revine obsesiv în minte această întrebare, mă culc şi mă scol cu ea în gând: ce v-a făcut poporul român de vă răzbunaţi pe toate categoriile sociale, mai puţin pe cei care vă duc trena şi vă ţin isonul si prospera alaturi de dumneavoastra si de camarila pe care o controlati prin santaj?
    Cum poate un om atât de incult, care nu cunoaşte istoria propriei ţări, să ajungă preşedinte? Sunteţi o caricatură, un om slab, ranchiunos, incompetent, răzbunător, rău structural, într-un cuvânt, un nimic!
    Mi-e ruşine că trăiesc în România. Mărturisesc că am avut o mulţime de ocazii să rămân în altă ţară. Nu am putut. Aici sunt mormintele bunicilor mei, îmi iubesc părinţii, neamurile, îmi lipsesc până şi vecinii când sunt plecată pe alte meleaguri. De ce să plec eu în altă parte şi să nu plecaţi dumneavoastră împreună cu golanii şi parasutele care care vă susţin, într-un cuvant cu intreaga dumneavoastra camarila?
    De ce ne faceţi pe noi, oameni care încercăm fiecare, aşa cum putem, să facem bine pentru ţară, să ne dorim exilul? Plecati dumneavoastra cu cei care va sustin, cumparati-v o insula de la grci, ca oricum au fost puse multe in vanzare sunt convinsa ca aveti suficiente resurse din care sa traiti fericit atat cat va da timp Dumnezeu!
    Aveţi ocazia, aş putea să spun istorică, să ieşiţi în faţa naţiunii şi să vă spovediţi, să încercaţi să vă cereţi iertare familiilor celor care s-au sinucis din cauza „reformei statului” de care sunteţi atât de mâdru, celor care au murit natural- prin infarct, accident vascular, etc, ca urmare a măsurilor ordonate de dumneavoastră în laboratoarele Cotrocenilor, celor care mor fiindcă nu-şi mai pot lua medicamentele care le prelungeau viaţa, copiilor abandonaţi de părinţi fiindcă nu-i mai pot hrăni şi îmbrăca şi nu-i mai pot trimite la şcoală, celor care mor cu zile în spitalele din România din cauza reformei din sănătate, pensionarilor cărora le reproşaţi în mod constant că sunt prea mulţi, că sunt duşi în spate de cei , puţini acum, care mai muncesc., militarilor morti in Afganistan pentru singura vina ca au vrut sa faca rost de bani ca sa-si cumpere o casa si sa-si creasca copiii…
    Oare cine a dat ordin sa se reducă locurile de munca?
    Ar fi un gest care ar demonstra că mai aveţi o rămăşiţă de onoare, măcar din cea pe care ar fi trebuit să o aveţi ca şi comandant de navă. Văzându-vă cum va comportati acum, sunt convinsa că nu aţi avut-o niciodată. Asta nu se pierde, intra în sânge! Ori v-aţi făcut între timp transfuzie din motivele cunoscute de toată lumea- ficatul, bată-l vina, ori nu aţi ştiut niciodată ce înseamnă să ai onoare!
    Dar aveţi grija, faptul ca poporul român nu reacţionează la răutatea dumneavoastră, la incompetenţa celor din jur care va executa orbeşte ordinele, nu înseamnă că nu îşi dă seama ce se întâmplă. Vă avertizez, feriţi- vă de poporul român! Nu îl aduceţi la disperarea care vă va fi fatală!
    Nu am aruncat niciodată în viaţa mea niciun blestem asupra nimănui. Nu o fac nici acum. Citez numai nişte versuri pe care aş fi vrut să le scriu eu, „inspirată” de dictatura dumneavoastră.
    Când ţi-o fi lumea mai dragă,
    să-ţi pice dreapta beteagă
    şi s-ajungi, la cap de pod,
    cerşetor, slut şi nărod.
    Din puterea ta a plină,
    suptă de vreo curviştină,
    să rămâi sfrijit ca paiul,
    urle-ţi versul ca buhaiul,
    limba să ţi se-mpletească,
    să vorbeşti pe păsărească,
    să te topeşti de-a-n picioare,
    galbin, ca o lumânare!

    Să nu fie boală rea,
    care-n tine să nu dea!
    Ardi-te-ar focul, mangalul,
    să fii scopit ca muscalul!
    Cânte-ţi popa din Scriptură,
    să-ţi văz dafinul pe gură!
    Autor: Miron Radu Paraschivescu

    P.S. Nu cred că aţi auzit de el. Nu-i nimic, din fericire, a murit înainte să vă cunoască!”
    _

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.