Esti aici:
Prima pagină > Blog > Corespondentii Ciutacosferei > Reîncarnarea perversiunilor (guestpost)

Reîncarnarea perversiunilor (guestpost)

După o relativ lungă perioadă, reiau “Corespondenţii Ciutacosferei”. Azi prestează Fiara; despre tinereţea sa revoluţionară de şcolar. E liber la scris, nu şi la publicat. Eu şi comisia (formată din mine şi atât) decidem dacă şi ce intră pe blog.

Liviu (Eleazar) Pantazi

In vremurile alea eram un copil si pe 15 septembrie plangeam ca trebuia sa merg la scoala. Inainte de aceasta zi tragica erau altele in care mama ma ducea la frizer, la probat uniforma.  In mare parte plangeam in prima zi pentru ca trebuia sa ma scol devreme. Atunci, din motive necunoscute mie, ne punea tovarasa invatatoare in careu si ascultam un discurs recitat de tovarasul director si alte cateva persoane. Imi placeau acele momente pentru ca stateam in aer liber si ma jucam alaturi de colegi. In plus de asta, eram “invoiti” si nu faceam mate.  Apoi, unii dintre noi, si nu intotdeauna cei mai buni la invatatura cum fals se acrediteaza acum, spuneau mecanic o poezie despre covoare multicolore de frunze, gutui si perele frumoase ale Patriei. Evident, aparea Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, ultimul, tov. Nicolae Ceausescu. Urmau niste pupaturi. Ala micu’ nu intelegea despre ce e vorba, dar adultii din jurul lui jubilau.  Unii, mai norocosi erau pupati chiar de catre Geniul din Carpati. Da’ noi nu aveam bafta asta, ca nu invatam in centru, in scolile speciale, cu copii speciali care au parinti speciali care au posiblitatea sa cumpere din magazinele speciale cu bani speciali.

Anii au trecut si eu am crescut. Ma uitam pe LCD asteptand sa ma sune un bun amic pentru a merge la o B.R. dupa ce vine cu ala micu’ de la scoala. Au fost la serbare.  Desi anii aia nu mai sunt, gutuile tot alea au ramas, Stefan cel Mare ne vecheaza pe toti, Mihai Viteazu se reincarneaza ocazional, iar copiii sunt supusi acelorasi perversiuni si recita cam aceleasi poezii. Adultii, in mare parte perversi si ei, corupatori de minori jubileaza cand odrasla lor multumeste vizitatorilor pentru ca exista si ii coordoneaza. Apoi, este pupat, nici el nu stie prea bine de ce, de acesti oameni misteriosi pe care nu ii vede decat la T.V.

Acum e o toamna frumoasa si romantica. Dar, deja poate fi intrezarit Frigul. Acum e cuminte. Dar, in cateva luni, va ranji prin clase. Si eu la vremea mea si pustii de azi se vor lupta cu el prin noiembrie. Si nu vor castiga. Si ei, ca si mine vor fi fumat in WC in loc sa poata sa faca un dus dupa ora de sport (reconvertita in mate / romana / fizica , dupa diriginte).
Gutuia de azi, pachetelul de la mama a devenit un corn cu lapte (de multe ori stricat). In vremile alea, desi crescusem, beam Zimbru si Azuga. Acum, ei beau Alexandrion. Asta din urma e probabil contrafacut si produs in conditii insalubre.

As mai scrie, dar nu vreau sa-l plictisesc prea mult pe Ciutacu pentru care am scris paragrafele astea. Ma opresc aici.  Si imi pare rau ca am ramas niste perversi vizavi de copiii nostri: unii exhibitionisti, altii proxeneti. Juniorul Ciutacului e mai norocos, el nu va ajunge sa il pupe pe fortat pe misteriosul musafir.  Aparent e putin, da’ de fapt nu e.

PS: Credeam ca numai natura e statornica (gutuile si merele), da’ acum vad ca si perversiunile.

Comentarii

comentarii

Similar Posts

61 thoughts on “Reîncarnarea perversiunilor (guestpost)

  1. Poza, totusi, nu e cu pionieri romani. Nu corespund steagurile, uniformele, fetele nu au cordeluta, etc.

  2. @Raluca
    Iti aduci aminte cum te privea piticul tau cand i-ai schimbat prima data scutecul si ce tipete disperate avea? 🙂 Stia… atunci, in timp a uitat 😉 nu evoluam ci involuam !

  3. Victore, ce trebuie facut pentru ca mentalitatea romanilor sa se schimbe? E vai si-amar de tarisoara noastra….noi, astia care traim la oras, avem destule lipsuri (la mentalitate ma refer)…ce pretentii sa mai avem de oamenii din provincie? Vad pe blog si zi de zi in jurul meu oameni care “fac umbra pamantului degeaba”: se plang, ii acuza pe sefii lor, pe ‘alesii’ lor, spun ca e naspa sa traim in Romania si va fi si mai naspa de copiii nostri….suntem prosti rau si puturosi…ne prostim pe zi ce trece, serios. Sa nu mai spun ca invidia, barfa si rautatea sunt in floare….Mi-as dori ca oamenii sa aiba incredere in viitorul lor si al copiilor lor si sa faca ceva in sensul asta. Ce s-ar intampla daca am astepta toti sa ne cada totul din cer? Mi-ar placea ca acum, la votare, sa mergem intr-un numar f mare…..sa votam oricum, dar sa votam….pentru ca cei care nu voteaza, cei care stau degeaba in general si in orice domeniu, nu au dreptul sa-si dea cu parerea, sa acuze….sunt f suparata acum dar parca nu mai suntem OAMENI, serios!
    Mi-ar placea sa scrii ceva de Patrick Swayze, Dumnezeu sa-l ierte! Spune-mi, te rog, de ce nu ai scris nimic referitor la concertul Madonnei? Ma asteptam sa scrii ceva, o concluzie macar….

  4. @ Raluca: Nu e nimic personal, nici eu nu sunt mai breaz. deja chelie, etc etc. Sanzianna are perfecta dreptate. Ne ducem la vale pe zi ce trece.

    Fiara.

  5. nu imi place titlul: ‘reincarnarea perversiunilor’….pentru mine scoala este o amintire placuta, tin legatura si acum cu unii colegi din generala si din liceu. Sunt mandra ca am invatat la cea mai buna scoala din Buzau (la vremea respectiva, sc. nr.15), sunt mandra si fericita si imi aduc aminte cu nostalgie ca am avut niste profesori si invatatoare deosebiti, de la care am avut ce invata (d-na Velicu, dl. Radu de mate, d-na Tabacaru de romana si multi altii).

  6. @ Adriana: am zis mai sus, nu e vb. de scoala si amintiri textul. Este vorba despre pervertirea sistemului si a datei de 15 septembrie. Unii au scris si amintiri, da’ nu asta a fost ideea mea.

    Fiara.

  7. @Fiara
    Ops, ca sa zic asa “fu si” la tine ca la talkshow-urile unde invitatii parasesc subiectul stabilit si o iau pe carari?? 😉
    Macar noi pastraram o idee din subiect “prima zi de scoala” , hai nu fii suparat, pentru inceput e ok !
    Si daca te mai tin curelele te invat eu fotbal 😉

  8. @Fiara
    “Ofticareala” nu-i permisa in criza !
    Tzine publicul in mana, indruma-le discutia, cand ai cate o replica care nu e in spiritul ideii pe care vrei s-o discuti, raspunde scurt si arunca alta idee in joc care s-o continue pe prima…
    🙂

  9. @ ba, tu nu ai facut cumva din alea stiintele comunicarii si alte tromboane din alea ?

    Fiara.

  10. pt o emisiune politica!!!Intrebarea Secolului!!! De ce Vadim nu-i recita versuri de slavire lui Base cum facea pe vremuri( eu stiu raspunsul dar nici Ceausescu nu era corect)raspuns obligatoriu!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.